Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Szanyi kapitány pillérekre helyezett platformja és más ínyencségek

2016.05.22. 13:22 | Proszektura | 10 komment

Címkék: szoci Szanyi Tibor Karinthy MSZP elnökválasztás

Szanyi Tibor EP-képviselő az OS útján közleményében tudatta az örömteli hírt, hogy „Az MSZP elnöki tisztségéért zajló versenyben ma meghaladtam a formális jelöltséghez szükséges, 1.500 párttagunk támogató aláírását jelentő küszöböt.”

Közleményében idézett a korábban a Népszabadság hasábjain közzétett"Szociális Magyarország" című programja tömörített változatából, „amelyben rögzítettem az új, baloldali politika négy fő pillérét, tehát az egészségügyet, az oktatást, a gyermekjólétet és az idősügyet helyezve a középpontba.”

Ez a pillér szó annyira elnyerhette az elnökjelölt úr tetszését, hogy később még ismét előbukkant a közleményében, amikor is arról értekezett, miszerint „a fő fókuszokat jelentő pillérekre a jövedelempolitika és a tágabb értelemben vett digitális politika (informatika) platformját helyeztem.”

Szanyi kapitány valamilyen előttem ismeretlen okból azt gondolta, ez a duma való a baloldali magyar választóknak, a „pillér”, a „fókusz”, meg „tágabb értelemben vett”, meg ez a „platformra, illetve középpontba helyezés” nagy hatással lesz majd a szoci szimpatizáns emberekre.

A lelki szemeivel talán már látta is, amint a közeljövőben a piacon, kelkáposzta vásárlás közben mi idősügyi alanyok majd erről beszélgetünk a kofákkal, te Jucika, hallottad, ez a helyes Tibi fiú milyen okosakat mondott arról a digitális, fókuszos, tágabb értelemben vett micsodáról?

Hát még az mennyire tetszhet majd nekünk,választóknak az elnökaspiráns elképzelései szerint, amikor olyan magvas gondolatok kifejtésébe bonyolódik, miszerint "stratégiai kérdésnek tekintem, hogy minden rezdülésünket hassa át a nőkkel való szolidaritás”, meg, hogy: „a közösségi megoldások belépő pontjain többnyire a nők állnak.”

Nahát! Rezdülésünk, áthatás és szolidaritás! És persze a közösségi megoldások belépő pontjain többnyire álló nők!

Milyen szép, kifejező, költői képek!

Ezek után már nem is marad más hátra, mint, hogy meghatódottan felidézzük Szanyinak az Apa, kezdődik! címmel közreadott, politikai változások koncepciójának záró gondolatait:

„Szóval azt szeretném, hogy lengedezzenek hazánkban csinos, sportos ruhák, kopogjanak vagy surranjanak a szép cipők! Legyen a gyereknevelés öröm és szórakozás, gőzölögjön az ételek finom illata és mindent tudhassunk meg mindenről! A jó ötletek hozama az érvényesülés legyen! A jó munka végén ‘cuki’ otthonba járjunk haza, s ha esetleg mindezt mégis szerényebben éljük meg, csak egészség legyen, idősebb korban is! Szerezzük meg hozzá a hatalmat! Amíg szavazólap, szavazófülke, jelöltek, toll, illetve ésszel fogható remény van, addig békésen is lehet.”

Mindehhez a lengedezéshez, cuki kigőzölgéshez ilyen emelkedett hangulatban mit is lehetne még hozzátenni? Talán egy kissé átalakított (Karinthy) versidézetet citálhatnánk még ide.

Kicsi kunyhó, szerető szív,
Messze égbolt, tiszta, kék -
Fulladjon meg Szanyi Tibor
Lehetőleg máma még.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr1008738198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2016.05.23. 09:28:00

szanyi, igyá' meg még egy fröccsöt.

2016.05.23. 10:10:47

@Kivlov: Már a whisky a menő nála, amióta felcsövesedett :)

Kivlov 2016.05.23. 10:27:39

@...elmúlik...:
brüsszeli fizetésből arra is futja! :)

dr. mesterséges színezék 2016.05.23. 10:49:48

Bizony, Szanyi örülhet is.
Párhavi elnöksége után ez az 1500 már nem lesz teljesíthető.
Összesen.

2016.05.23. 11:03:24

Egyedül vagyunk, Tibor!

ennyit tudok ehhez hozzátenni:

www.youtube.com/watch?v=58Zyfx3D99A

mióta Horn meghalt, szegény Szanyi egyedül kénytelen inni, de úgy látszik most már kettő helyett is iszik

2016.05.23. 11:47:07

Ne bántsátok már, mert még kijózanodik és valóban elhiszi, hogy ő is valaki.
Tibor ! Igyál, az legalább meglátszik rajtad !

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.23. 11:47:57

Le a kalappal Szanyi előtt, hogy nyíltan fel merte mondani a liberális terrorkonszenzust!

Ajtony 2016.05.23. 12:10:20

ha még egyszer visszaszavazzák ezt a sorsrontó tetű bandát, emigrálok Szíriába, és fiatal MSZP-és csajokat fogok szexrabszolgának tartani : D

vakapad 2016.05.23. 12:47:15

Az, mondjuk, rendben van, hogy Prsz rühelli Szanyi kapitányt meg Hiller havert, ő tudja, lelke rajta, és az se okozott nagy megdöbbenést, hogy csak kínos erőlködésnek látszik a Szanyi és a Hiller befeketítésének csikorgó igyekezete, mert a blogszerzőtől több nemigen telik, de azzal, hogy Karinthyt nem ismeri, én nem dicsekedtem volna.

A múltkori Hillert (ostobán) rugdosó írásában írja:
"Akinek „Auer… mit mozgolódik maga, mint egy sajtkukac?” megjegyzése váltott ki fergeteges, viharszerű röhögést."
Nos, nem az váltotta ki a röhögést. Az csak lehetővé tette. Ha nem érthető, vissza lehet menni az általánosba, és megkérdezni a tanító nénit.

A mostani Szanyigyalázásban olvasható paródia eredetiben a primitív ember tehetetlen dühéről szól, melyet az a zsenivel szemben érez. A nagyeszű blogszerző viszont úgy módosítja, hogy ő írta (a primitív), és Szanyit (a zsenit) akarja elparentálni, holott nyilván nem ez volt a szándéka. Ha nem érthető, ... stb., stb., lásdmintfent.

Hát, ha ez a választék, akkor inkább Szanyi. Ő legalább nem rosszindulatú, és nyilván jobban ismeri Karinthyt.

andrásúr 2016.05.23. 18:02:26

Ha MSZP-s szimpatizáns lennék, én Szanyi T.-t támogatnám, de mivel a jelenlegi kormánypártokat preferálom, csak javasolhatom a kapitányt a baloldalnak !
süti beállítások módosítása