Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • MAXVAL bircaman közíró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Kissé megkésett köszöntő

2016.06.04. 14:51 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: születésnap Orbán Baku Asztana Mészáros és Mészáros Felcsúti kisvasút

Drága miniszterelnök úr, csak most látom, hogy Önnek a napokban volt a születésnapja, én meg sajnálatos módon megfeledkeztem erről. De remélem még nem késtem el nagyon, az ilyesmi a mi féltve őrzött európai keresztény kultúrkörünk szokásai szerint általában a jeles esemény után még egy hétig érvényes.

Engedje meg hát, hogy először is egy kis versikével köszöntsem!

(Megjegyzem, azon azért kissé meglepődtem, hogy az Ön Facebook profilján ebből az alkalomból közzétett – kissé zavaros – fotón veretes magyar nyelvű köszöntés helyett a Happy BirthDay, liberálkapitalista fílingű, felirat fogadja a látogatót.)

Én viszont egy szép ősi hazai népi mondókát választottam, kissé aktualizálva, remélem tetszeni fog Önnek, bár úgy tudom, a szöveg nem székely eredetű sajnos.

Íme:

Drága Orbán Viktor úr,

Az Isten éltesse sokáig,

Amíg a felcsúti kisvasút

Le nem ér Tatáig!

Bevallom, a Tatát csak a rím kedvéért biggyesztettem a versike végére, tulajdonképpen Bicskét, sőt Lovasberényt kellett volna írni, ha nem mindjárt Bakut vagy Asztanát, hisz Ön eme elképzeléseiről is beszélt kissé dacosan a minap a vasútvonal meghosszabbítási terveinek kapcsán.

Ebből az ünnepi alkalomból egyébként valami csekélyebb ajándékra is gondoltam persze, de nem ismerem az ízlését (szilvapálinkát vagy inkább kis füstölt oldalast, esetleg töpörtyűs pogácsát kedvelne?), ezért úgy gondoltam, inkább némi kis lóvét küldenék. Felteszem, most ez kiváltképp jól is jön ahhoz, hogy Soros úrral is végre rendezni tudják a cechet.

Kérem, közölje, a pénzt hová utaljam! Ugye talán Önnek is a legpraktikusabb az lenne, ha a Mészáros és Mészáros KFt-hez címezném?

Drága miniszterelnök úr, most, hogy egyébként immáron Ön is ilyen éltesebb korba érkezett, jobban megértjük azt is, hogy miért is szorgalmazta oly kitartóan és állhatatosan kis hazánk bekerítését.

A pszichológusok ezt a jelenséget úgy hívják, hogy kapuzárási pánik, ami, csak remélni merem, nem jár Önnél túlzott szexuális zavarokkal, ám bizonyára okozója abbéli cselekedeteinek, hogy szeretné Magyarország kapuit minél jobban bezárni, és ide senki idegent be nem engedni.

Szóval ezt megértem, életkori sajátosság. Csak azt nem akarom felfogni, hogy ezt a pánikját miért akarja mindenáron tízmillió honfitársával is megosztani?

Ahelyett, hogy sürgősen pszichiáterhez fordulna.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr558779600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.