Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Vidám barakk a többi szocialistához képest voltunk. Ez mára megváltozott, most éppen romániát kezd... (2018.07.06. 22:48) A legvidámabb diktatúra
  • maxval balcán bircaman: Ez van, anyagba lesz döngölve a ballib agytröszt. (2018.07.06. 14:48) A legvidámabb diktatúra
  • Online Távmunkás: Pontosítás: És ez az egész gépezet folyamatosan azt sugallja, ha nem Orbánt választod, akkor a bo... (2018.07.06. 12:10) A legvidámabb diktatúra
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Vidám barakk a többi szocialistához képest voltunk. Ez mára megváltozott, most éppen romániát kezd... (2018.07.06. 22:48) A legvidámabb diktatúra
  • maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Megyek szavazni. Alig várom, hiogy leadhassam ballibváltó protesztszavazatomat. (2018.03.14. 09:19) Következmények nélkül?
  • maxval bircaman szeredőci szürke proletár: A valóság: műgalamb ez, s az orosz hekkerek tették oda. (2018.02.10. 14:28) Putyin és a galamb
  • maxval bircaman szeredőci szürke proletár: A liberális uraságok ellen hatásosabb a sortűz, mint az akasztás. (2018.01.13. 09:50) Variációk egy témára
  • maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Gyurcsány viselkedése logikus. Ő tudja, hogy az igazi cél nem Orbán leváltása, hanem a liberális e... (2017.12.12. 10:21) Gyurcsány ás

Gyurcsány megint hazudik

2018.03.09. 15:31 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: kétfarkú legfőbb ügyész Áder János Soros György fideszes oligarcha

Rövid időn belül másodszor dobták be a postaládámba, a Demokratikus Koalíció választási szórólapját. Ahhoz képest, hogy egy mindössze A/5- ös méretű fecniről van szó, azon tetemes mennyiségű hazudozást sikerült összepasszírozni. A papírlap hátoldalán – 08:00-tól 19:00-ig bezárólag – órára lebontva szerepelnek azok az ígéretek, amelyeket „A legelső nap intézkedései a kormányváltás után” hangzatos cím alatt tizenkét pontban foglaltak össze

Hát mit mondjak, elég sűrű napjuk lesz szegény DK-soknak!  Már feltéve, ha szövetségeseikkel és a velük még valamilyen szinten kényszerűen együttműködő ellenzéki partnereikkel együtt valóban megnyernék a választást, és feltéve azt is, hogy eme örömteli esemény bekövetkezte esetén mindezen kérdésekről a többieknek is hajszálra ugyanez lesz a véleményük. Méghozzá óráról órára lebontva ugyanilyen sorrendben.

Hrabal írt arról a falujában igen nagy becsben tartott legényről, aki a helyi kocsmában kijelentette, ha a közelükben lenne egy gyors sodrású folyó, s neki lenne egy unokahúga, aki abban fuldokolna, s ő, mármint a legény tudna úszni, a bajbajutottat habozás nélkül kimentené.

Szóval, hogy mik lesznek egy kormányváltás utáni első nap intézkedései? Hát az biztos, hogy nem ezek, amiket itt felsoroltak. Hacsak nem a DK alakíthatna egymagában kormányt.  Aminek körülbelül annyi a valószínűsége, mint mondjuk annak, hogy Soros György bejut a magyar Parlamentbe.

De ebben a választási röpcédulácskában nem ez az egyetlen hazugság. Valójában hazugság az egyes választási ígéretek többsége is.

Nézzük mindjárt az elsőt!

Azt mondja, reggel nyolctól kilencig „Leváltjuk a legfőbb ügyészt, csatlakozunk az Európai Ügyészséghez!”

Nem hiszem, hogy sokan lennének Magyarországon, akik ne tudnák, hogy a legfőbb ügyész eltávolításához kétharmados többség kell. Ráadásul módosítani kellene az Alaptörvénynek az a passzusát is, amely szerint a mandátuma kilenc évre szól. Arról már nem is beszélve, hogy az elfogadott törvényt a köztársasági elnöknek, vagyis Áder Jánosnak is alá kell írnia.

Ugyanezek az alaptörvényi akadályok teszik lehetetlenné a külhoni magyarok szavazati jogának megvonását (amit egyébként is kötve hiszem, hogy minden kormányzó partner megszavazna), vagy a fideszes oligarchák vagyonának zárolását, arról már nem is beszélve, hogy mennyiben jogállami fogalom az, hogy „fideszes oligarcha”. Már látom lelki szemeimmel a feljelentést, amikor Géza bácsi megkísérli bemártani a haragosát, Jenő bácsit, mondván, hogy egy mocskos fideszes oligarcha, mert különben miből telt neki motoros rokkantkocsira.

Aztán még következik a DK felsorolásában egy csomó igen jól hangzó populista ígéret (nyugdíjemelés, ingyenes rezsi, ilyesmi), a listáról tényleg már csak az ingyen sör és az örök élet hiányzik.  De be kéne látni, ilyesmiben a kétfarkúak jobbak.

Akik kételkednének egyébként ezen ígéretek igazságtartamában, azokat a választási brossura másik oldala hivatott meggyőzni, ahol a köztudottan igazmondó volt miniszterelnök vigyorogva közli velünk, miszerint „Gyurcsánnyal megcsináljuk!”

Hát ez a legnagyobb hazugság. Vele szerintem mást fogunk csinálni. Nem meg, hanem be.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr4713727298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.