Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

 • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
 • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
 • Aurora86: @n3spr3ss0: Tényleg érdekelne, hogy ezt miből sikerült kihozni. annyi és olyan könyvet olvas, amil... (2018.10.10. 08:44) Orwell 2018
 • Utolsó 20

Friss topikok

 • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
 • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
 • MAXVAL bircaman közíró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
 • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik
 • : @GyMasa: More and more of us will choose to drive electric vehicles (EVs), as they become more aff... (2018.09.05. 16:53) Miért beteg a magyar gazdaság?

Fülig Jimmy vagy Désiré

2018.10.20. 15:05 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: hajléktalanok rinocérosz migráns Orbán Viktor

Orbán Viktor a Facebookon elárulta, hogy örökbe fogadott egy kis rinocéroszt, és arra kér bennünket, szavazzunk, milyen névre keresztelje.

Drága miniszterelnök úr, eszem a szivét, hogy maga milyen nagy demokrata, hogy megint hozzánk tetszik fordulni tanácsokért, a mi véleményünkre kiváncsi. És igazán becsülendő, hogy a nehéz kormnyzati melója szüneteiben (lakástakarék-pénztárak felszámolása, hajléktalanok vekzálása, bebörtönzése, stb.), és két meccsnézés között jut ideje egy rinocérosz baby felkarolására is.
De nyugtasson meg, ugye nem valami hajléktalan vagy migránsivadék rinocéroszról van szó?
Egyébként pedig névadás előtt nem kéne tisztázni, mégis milyen nemű is az a kis rinocérosz?
Ja, és mi van, ha transznemű?
Várom válaszát, mert addig nem tudok nyugodt szívvel szavazni.

Orwell 2018

2018.10.09. 13:27 | Proszektura | 14 komment

Címkék: Wass Albert Nyirő József Czeglédy Csaba letartóztatáa

Olvasom, hogy túl sok könyvet tartott a cellájában Czeglédy Csaba. A több mint egy éve előzetesben lévő mszp-s politikus a zárkarend megsértéséért kapott fegyelmi fenyítést, a könyveit pedig eltávolítták. Köztük volt Orwell regénye is, az 1984.

Fogalmam sincs, Czeglédy Csaba bűnös-e bármiben is, csak azt tudom, hogy az emberiség egyik legrégebbinek tekinthető alapvető jogelve szerint ártatlannak tekintendő mindaddig, amíg a bíróság jogerősen el nem ítélte. (Sőt még akkor sem biztos, hogy bűnös!)

Ezek után számomra teljesen felfoghatatlan, hogy a bv személyzet milyen jogon dönti el, hogy hány könyvet olvashat egy letartóztatott.

Mint tudjuk, a letartóztatás nem előrehozott büntetés, ez egy a személyes szabadságot korlátozó (legsúlyosabb) kényszerintézkedés, elrendelésének célja adott esetben az eljárás sikerének biztosítása, bűnismétlés, szökés, elrejtőzés, stb. megakadályozása.

Most akkor mi köze hozzá egy büntetés-végrehajtási (!) hatóságnak, hogy a fpgvatartptt hány könyvet olvas a cellájában? Mi van például, ha a sok könyv éppen a tárgyalásra felkészülését segíti? Ebben milyen jogon akadályoznak bárkit is?  Miért egy börtönőr döntheti el, hogy mi szolgálja a gyanúsított-vádlott eredményes védekezését, mi nem?

Vagy talán veszélyes a sok könyv a börtön vagy a zárkalakók biztonságára nézve? Olyat még nem hallottam, hogy valaki egy verseskötettel követett el öngyilkosságot. Avagy zárkatárság leütötte volna egy Révai lexikonnal.

Esetleg az volt a baj, hogy nem Wass Albert és Nyirő József műveit „halmozta fel” a priccse alatt?

Azt megértem, hogy Orbánék nem szeretik a könyveket, a tudományt, művészetet, kultúrát, sőt úgy általában a gondolkodást sem, de azért ami sok, az már sok.

Talán legközelebb a  fogdaszabályzatban már azt is megszabják majd, hogy egy börtönlakó naponta mennyit és miről gondolkodhat.

Czeglédyt egyébként fegyelmi büntetésül egy hónapra eltiltották a börtönprogramokon való részvételtől.

Gondolom, ez nagyon megviselte.

Válság közeleg?

2018.09.28. 11:08 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: Orbán GDP Gyurcsány BMW Audi

Orbán Viktor pár hónapja arról beszélt Kötcsén, hogy válság közelít, ezért résen kell lennünk.

Ezt figyeld:
A magyarországi autógyártás a 10 évvel ezelőtti kb 10%-kal szemben mostanra a GDP durván 20%-át teszi ki.

A 2008-as válságban a hazai autógyártás 40%-ot zuhant. A válságokban ugyanis az emberek először arról tesznek le, hogy új autót vegyenek.

Ha valóban beüt egy válság, akkor az a 2008-asnál jobban fog fájni. Magyarországnak legalábbis mindenképpen. A gazdaságunk súlyosan függ a járműgyártástól. Ha a GDP 20%-át kitevő járműgyártás 40%-ot esne vissza, az a GDP közel 8%-os zuhanásával járna. És akkor még csak a járműgyártás visszaeséséről beszélünk. Ha minden más szektor is akár csak 10%-kal bezuhan, - márpedig egy válságban éppen ez szokott történni, - akkor ennek a visszaesésnek a hatásai felmérhetetlenek lennének.

Az EU célul tűzte ki, hogy tovább szigorítsa a gépjárművek károsanyag kibocsátásának szabályozását. Az elektromos autók gyártása jóval kevesebb munkaerőt igényel mint a robbanómotoros autóké. A magyar kormány rögtön jelezte, hogy ellenzi a további szigorítást. Mivel a modernebb autók előállításához kevesebb munkaerőre lenne szükség.

Az a magyar kormányt nem zavarja, hogy a robbanómotoros járművek zajosak, füstölnek és évekkel rövidítik meg az emberek életét. Csak az zavarja, hogy az Audinál dolgozó 4.000 illetve a BMW-nél dolgozó 1.000 ember egy része elveszítené a munkáját. Tízmillió ember életkörülményeit beáldozni néhány ezer autógyári munkásért. Az sem zavarja őket, hogy miközben a globális trend egyértelműen az alacsonyabb károsanyag kibocsátású autók irányába mutat. Ha az európai szabályozást blokkolják, pont nem az európai gyártókon segítenek, hanem helyzetbe hozzák a távol-keleti, indiai, kínai és még az amerikai autógyárakat is. Nekünk éppen az tenne a legjobbat, ha a szigorú szabályozás miatt az európai autógyártók kénytelenek lennének a világ megkérdőjelezhetetlen élvonalába kerülni a fejlesztéseikkel.

A robotizáció pedig így is úgy is le fogja építeni az élő munka arányát a már most is jelentős mértékben automatizált autógyártásban.

Persze Orbán a válság tényleges bekövetkeztekor sem esne kétségbe. Tuti, hogy ezért is a bevándorláspárti EU-t, Sorost vagy Gyurcsányt hibáztatnák.

Orbán, az új erők hőse

2018.09.13. 20:38 | Proszektura | 207 komment

Akik most azt hiszik, hogy Orbán Viktor rossz lóra tett, és mivel csúnyán megégette magát, majd visszavesz, azoknak elmondok valamit.

A hagyományos pártstruktúrákat az utóbbi években komoly kihívás érte. A kihívás mibenléte Európában elsősorban az egyre intenzívebbé váló migráció kezelésének kérdése körül kristályosodott ki.

Európa-szerte felemelkedőben és megerősödőben vannak azok az egyelőre jobb híján szélsőjobbolodalinak nevezett pártok, amelyek ezt a kérdést állítják cselekvésük középpontjába. A népszerűségük mindenhol nő. Magyarországon ezt az irányvonalat a Jobbik képviselte, de Orbán Viktor korán érzékelte a hatalmára leselkedő veszélyt és a Jobbik retorikájának átvételével elszívta a levegőt a radikálisok elől és mostanra gyakorlatilag kiszorította őket a hatalom közeléből.

Az EU több országában a vezető politikusok kevésbé merik elengedni az elmúlt 40-50 évben bevált politizálást, és beállni az új irányba, ezért ott az EU-szkeptikus és bevándorlásellenes pártok folyamatosan dolgozzák le a hátrányukat. Bárhonnan érkeznek a hírek, mindenhol ezeknek az erőknek az előretörése figyelhető meg, még ha a hatalomba nem is tudtak egyelőre bekerülni.

Most jön a lényeg.

2019-ben EP választást tartanak. A Fidesz jelenleg az EP legnagyobb pártcsaládjának, a konzervatív centrista Néppártnak a tagja. Szeptember 12-én elsősorban a hagyományos politikai elitek szavaztak Orbán ellen. Az éppen erősödőben lévő bevándorlásellenesek viszont támogatták a magyar miniszterelnököt. Ahogy láttuk, az a csoport szavazott ellene, amelyik éppen gyengül és az támogatta, amelyik erősödőben van.

A hazai ellenzéki értelmiség narratívája az, hogy Orbán most eltaktikázta magát és beleszaladt egy méretes pofonba. Ez a megközelítés azonban téves.

Ahogyan Orbán a Jobbik kiszorításával időben érzékelte az új szeleket, úgy a hatalmának megtartása és megerősítése érdekében most is ügyesen választotta azt, hogy elmegy a falig. Ezzel ugyan elveszíti a Néppártot, viszont hős hadvezére lesz a felemelkedőben lévő új nemzetközi erőknek, akiket immár maga alá szervezve vihet harcra Brüsszel ellen.

A hetes cikkelytől pedig az alábbiak miatt nem kell tartania a magyar miniszterelnöknek:

A hetes cikkely szerinti eljárást a kétharmados szavazással megindította az EP. Ezután az ügy átkerül az Európai Tanácshoz. Ott a külügyminiszterekből álló tanácsnak kell 4/5-del támogatnia, hogy folytatódjon az eljárás. (Már itt zátonyra futhat.) Ezután kerülhet majd vissza az EP elé. Azt már most lehet tudni, hogy az EP nem fog róla szavazni a májusi választás előtt. A május utáni pedig egy új összetételű EP lesz. Egészen biztosan gyengébb néppárti frakcióval és egy addigra megalakuló erős bevándorlásellenes szövetséggel. Ez az új EP nem fogja megszavazni azt, amit a mostani megszavazott.

Mi következik mindezekből?
Orbán nem kockáztatott semmit, ugyanakkor egyértelmű hőse lett az új erőknek.

Mit fogunk mi ebből itthon érzékelni?
A kormányzati kommunikációban és cselekvésben még erősebb és még hangosabb lesz az EU-szkeptikus, bevándorlásellenes, multikulturalizmus-ellenes, illiberális irányvonal.

És persze ugyanúgy fognak lopni mint eddig. Hiszen a támogatások leállításáról természetesen szó sem esett.

Az államtitkár magánélete

2018.09.05. 19:34 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: oktatás csirke farhát Dr. Szabó Tünde politikus magánélete

 

Dr. Szabó Tünde oktatási államtitkár-asszony facebook bejegyzése szerint: "A tanulás, a tanítás befektetés a jövőbe, és minden tanév kezdete egy újabb lehetőség a fejlődésre. Szívből kívánok jó tanulást minden iskolába induló diáknak, és velük együtt szüleiknek is kívánom, hogy a 2018/2019-es tanév a sikerekről, az örömről és a büszkeségről szóljon!"

Neki persze garantáltan ilyesmikről fog szólni, Sikerekről, örömről, büszkeségről. Hiszen például nem abba az egri iskolába fognak majd járni az ő csemetéi, ahol még villanygyújtás is veszélyes a vizes, megrepedt falak miatt.

Nézem, ahogy háborog a nép, hogy a Főméltóságú Államtitkár Asszony a gyermekeit évi 4 millióért alapítványi iskolába járatja ahelyett, hogy valami ilyesféle állami iskolában szopnának a prolikkal.

Mert mit gondoltatok? Hogy nekünk ugyanaz jár mint az uraságoknak? Hát komolyan nincs bennetek semmi alázat? Nézzetek már magatokra! A végén még azt is elvárjátok az Államtitkár Asszonytól, - Isten tartsa meg sokáig jó egészségben őt és a kedves családját, - hogy ugyanazt a szar csirkefarhátat zabálja mint mi, hogy ugyanazzal a hitvány kannásborral öblögessen hozzá mint mi, meg hogy a kőpadlón aludjon összegömbölyödve mint a kutyáink. Vegyétek már észre, hogy nem ő szolgál minket, hanem mi szolgáljuk őt!

Inkább kapjátok le gyorsan a kalapotokat és hajtsátok le a fejeteket, amikor elhúz mellettetek a terepjárójával, jobbágyok! És persze a jövőben ne merészeljétek azt firtatni, hogy hová is járnak az ő csemetéi.

"A gyermekeim taníttatása nem köz-, hanem magánügy. Kérem a nyilvánosságot, hogy gyermekeim, családom magánéletét tartsák tiszteletben"

Mint ahogy ahhoz sincs semmi közötök parasztok, hogy a méltóságos politikus urak és hölgyek szűkebb és tágabb rokonsága hogyan gazdagodik az EU és a hazai adózók pénzén.

Ilyen rendszert akartunk. Itt van. Hát most élvezzük ki minden percét! Egyszer sajnos ennek a jó világnak is vége lesz.

Nemzeti hazafias nevelés

2018.09.02. 11:17 | Proszektura | 217 komment

Címkék: holokauszt Orbán Viktor Trianon Nagy Imre Gábriel arkangyal

Nincs nekem azzal semmi bajom, hogy összevonják a kémiát, fizikát, biológiát, így helyet csinálva a hazafias nevelés nevű tantárgynak.

Na persze a hazafias nevelés szerintem az lenne, ha például Trianonért nem Európát tennék felelősség, hanem elsősorban önmagunkat, a saját soviniszta, hataloméhes uralkodó osztályunkat, az akkori Orbánokat, Mészáros Lőrinceket, Rogánokat, Németh Szilárdokat.

Hazafias nevelés az lenne, ha a hazai zsidóság nagy részének elpusztításáért, a félmilliárdért megvalósított szabadság téri emlékművön sem elsősorban a német birodalmi sast tennénk felelőssé, hanem a holokauszthoz lelkesen vagy hallgatagon, passzívan asszisztáló honfitársainkat. Vagyis elismernénk, hogy az Orbán Viktor akaratából elkészített és éjszaka titokban kicsempészett, hivatalosan soha át nem adott ízléstelen szobor durván meghamisítja a történelmünket azzal, hogy Gábriel arkangyal Magyarország ártatlanságát jelképezi, így az emlékmű lényegében tagadja a magyar közreműködést a több százezer magyar deportálásában.

Hazafias nevelés az lenne, ha az ötvenhatos forradalmunkat sem hamisítanák meg, s nem kisstílű szélhámosokat próbálnánk óriásplakátjainkon nemzeti hősként triumfálni, miközben a nemzetért a halállal is szembenéző Nagy Imre és társai szerepét igyekeznek minéll inkább kisebbíteni.

Hazafias nevelés az lenne, ha nem olyan látszatot teremtenénk, mintha személyesen Orbán Viktor űzte volna ki az oroszokat

És sokáig folytathatnánk még a sort.

A jelenkort illetően pedig hazafiasságra nevelni azzal is lehetne, ha a sajtó tenné a dolgát és leleplezné a rendszerszintű korrupciós ügyeket, az ügyészség tenné a dolgát és alapos nyomozásaival feltárná ezeket az ügyeket és vádat emelne a politikai maffia tagjai ellen, a bíróságok tennék a dolgukat és a jogállamiság szellemében példás ítéleteket szabnának ki ezekben az ügyekben. Ez lenne a hazafias nevelés. Amikor az emberek nem hazudnának bele egymás arcába cinikusan, amikor nem az lenne az ember fokmérője, hogy mennyire ül közel a tűzhőz, hogy mennyire kritikátlanul lojális a kontrollt vesztett korrupt hatalomhoz.

Ha igazán hazafias nevelés lenne ebben az országban, akkor pár hónapon belül lángba borulna a Parlament.

Nem akarják ők azt.

Inkább birkákat akarnak nevelni a gyerekekből is.

Miért beteg a magyar gazdaság?

2018.08.26. 16:59 | Proszektura | 375 komment

Címkék: EU Soros GDP növekedés autó-összeszerelés

Pár éven belül lesz egy nagyon komoly gond a magyar gazdasággal.

Túlzott mértékben építünk a nagy német autógyárakra. Ezek mind benzines autókat gyártanak nálunk. A benzines autók eladása 3-4 éven belül durván elkezd majd hanyatlani.

A két nálunk már termelő gyár és a beszállítói hálózatuk kb 4-5%-ot ad a GDP-hez. Ha most jön majd a BMW is, akkor ez felmehet 6-7%-ra. Na ez a 6-7% fog drámai gyorsasággal kiesni a GDP-ből. És vele együtt sok ezer (sok tízezer) ember válik majd hirtelen munkanélkülivé. Persze egy egészséges gazdaság egy ilyen traumát túlél, fel tud dolgozni, a munkanélkülieket felszívják más ágazatok. A sokk csak 1-2 évig kellene, hogy tartson.

Egy egészséges gazdaságban igen.

De a miénk több okból sem egészséges és ezek közül csak az egyik az, hogy túlzott mértékben hagyatkozunk az autó-összeszerelésre, aminek amúgy a haszna nem is marad nálunk, csak annyira jó, hogy szépen mutatnak a GDP adatok, de közben eszetlenül sok munkaerőt köt le, pedig ezek az emberek dolgozhatnának olyan helyeken is, ahol helyi termékeinkben keletkezne hozzáadott érték, ehelyett mi a német iparnak termeljük a hasznot.

És akkor abba most bele sem mennék, hogy milyen mértékben torzítják a piacot, a gazdaságot az EU-s pénzekre tenyerelő legfelsőbb körök elvárásai, igényei, az ezeken a száz- és ezermilliárdokon ülő káderek, haverok és rokonok, akik nem a hozzáértésük, nem a szakmai tapasztalatuk, nem a kreativitásuk vagy innovativitásuk okán diszponálnak felfoghatatlan mennyiségű pénz fölött, hanem egyedül a hatalomhoz való lojalitásuk miatt. Márpedig ez a felállás is egy beteg gazdasági szerkezetet jelez, csak ez egyelőre az EU-s pénzesőben még nem bukott ki.

Emlékeztetőül: Az elmúlt 8 évben úgy tudtunk átlagosan 3%-os GDP növekedést produkálni, hogy a GDP 5%-át kitevő EU-s támogatások érkeztek a gazdaságba. Magyarra fordítva: támogatás nélkül alaphangon mínusz 2%-ot "növekedtünk" volna. 8 éven át. Ennél durvább válságban még nem nagyon voltunk, csak éppen elfedték előlünk a beáramló eurómilliárdok. Ezt a pénzt mi egyszerűen lehúztuk a vécén.

És azt tudtad, hogy 2021-ben ezek a pénzcsapok elapadnak? Nem, nem Soros miatt, nem, nem azért, mert Brüsszel meggondolta magát, hanem mert előre szóltak, már 2004-ben aláírtuk, hogy így lesz. Ezt csak azért mondom, mert majd megy a kiabálás a hatalom által megszállt médiában, hogy tönkre akarnak minket tenni. Nem. Nem akarnak majd tönkretenni minket, egyszerűen leállnak a kifizetések, mert vége lesz a felzárkóztatásunknak. Csakhogy mi ugyanúgy le vagyunk maradva mint 10 éve.

A legvidámabb diktatúra

2018.07.06. 11:15 | Proszektura | 3 komment

Az LMP-ben vezető pozícióban ül a Fideszes - multimilliárdos médiamogul - Schmidt Mária fia. A Liberális pártot Fodor Gábor, Fidesz alapító alapította. Vona, a Jobbik korábbi elnöke Orbán polgári köréből kezdte politikai pályáját. Az MSZP-ben belsősök szerint külön Fidesz frakció van. Az "ellenzéki" média jelentős részét Simicska, a Fidesz korábbi pártpénztárnoka most adja vissza a kormányközeli Nyergesnek. A kamupártokról, az időközi kamu jelöltekről rendre kiderül, hogy kapcsolódnak a Fideszhez. A népszavazási kérdés beadását Fideszközeli kopaszok akadályozzák meg.

Ami itt van, az már nem is illiberális demokrácia, hanem egy oligarchikus kleptokrácia. A demokráciában ugyanis, - igen, még az illiberálisban is - lehet választani. Itt viszont csak a választás illúziója maradt. Sőt. Ez a díszlet már illúziónak is gyenge. Ahol pedig nem lehet választani, ott diktatúra van. Lehet, hogy nem fegyverrel tartják fenn, lehet, hogy az emberek jelentős része jól is él, de demokratikusan ezt a társaságot - és nem csak a tehetetlen, korrupt, gyáva és alkalmatlan ellenzék miatt - lehetetlen leváltani.

Mindeközben viszont százmilliárdokat költenek csillivilli stadionokra, a propagandagépezet részeként működő, közszolgálati televíziónak nevezett hazugsággyárakra, gyűlölködést terjesztő óriás-plakátokra, nemzeti konzultációnak nevezett tudatmódosító álkérdésekre, Milliárdos támgotásokat adnak Schmidt Máriáknak, Mága Zoltánoknak.

És ez az egész gépezet folyamatosan azt sugallja, ha Orbánt választod, a boldog életet választod. Mert ez egy olyan ország, ahol biztonság van, ahol öröm élni, ahová legszívesebben minden nyugat-európai is ideköltözne.

Vagyis Magyarország így lett a legvidámabb barakkból a legvidámabb diktatúra.

 

Következmények nélkül?

2018.03.14. 08:25 | Proszektura | 2 komment

Címkék: Semjén Zsolt Kósa Lajos Matolcsy Lázár János Tiborcz István

Gyurcsány idejében sokszor hangzott el, hogy ez egy következmények nélküli ország, és hogy ennek meg kell változnia. Gyurcsány belebukott. Lett következmény. Most ott tartunk, hogy a kormányunk folyamatosan uszít minden ellen, ami nem ő. Nincs következménye.

50 milliárdot költenek a menekültek elleni uszításra, miközben 20.000 letelepedési kötvényt adnak offshore cégeken keresztül, a kötvények után pedig a magyar állam kamatot fizet az ellenőrzés nélkül beköltöző külföldieknek. Nincs következménye. Viktor a kertje végébe építtet stadiont, amibe kétszer annyian férnek be mint a falu amiben áll, a csapatot évi százmilliárdokkal tömik ki, a célja az utánpótlás nevelés, eközben szinte kizárólag drágán vásárolt külföldi játékosokkal lép pályára, de így is mindenkitől kikap. Nincs következménye. Kósa Lajos össze-vissza hazudozik többmilliárd euróról (!). Nincs következménye. Semjén Zsolt külföldi helikopteres vadászatokra jár, és azt mondja, szívesen kilőne egy jegesmedvét, ami egy veszélyeztetett faj. Nincs következménye. Lázár János Bécs közbiztonságáról hazudozik. Nincs következménye. Az NGM államtitkára egyetlen délután alatt szed össze 2500 aláírást az ajánlóíveire. Nincs következménye. Matolcsy György a fiától bérel 400 milliós luxuslakást, amire a fia az unokatestvérétől kapott hitelt. Nincs következménye. Tiborcz István (Orbán Viktor veje) ellen nyomozást kezdeményez az EU csalás elleni hivatala, mivel előre leegyeztettek pályázatokat, amikben a gyenge minőségű túlárazott lámpáikat sózták rá önkormányzatokra. Nincs következménye. Mészáros Lőrinc lánya, akinek több cég is van a birtokában, őstermelőknek járó tízmilliós támogatást kap. Nincs következménye. Nyilvánvaló választási csalások sorozata történik a kamupártoknál az ajánlóíveken az aláírások tömeges másolásával. Nincs következménye. Órákon át sorolhatnám még.

A választók egy része a fentiekkel egyáltalán nem foglalkozik, inkább az országot fenyegető nemlétező támadásoktól rettegve újra a hatalomba szavazza ezt a szervezett bűnözői csoportot, amelyik megszállta és maga alá gyűrte az összes korábban legalább részben független szervezetet, hatóságot, hivatalt, átírta a választási törvényt, hogy örökre hatalomban maradhasson és ne kelljen elszámolnia az igazságszolgáltatás előtt az által elkövetett bűncselekményekkel.

Na ennek nagyon is lenne következménye.

Menjetek el szavazni.
Mindenki.
Te is, aki azt hiszed, hogy nincs értelme, mert egy szavazat nem számít.
Minden szavazat számít.

Mi leszünk a következmény.

Gyurcsány megint hazudik

2018.03.09. 15:31 | Proszektura | 1 komment

Címkék: kétfarkú legfőbb ügyész Áder János Soros György fideszes oligarcha

Rövid időn belül másodszor dobták be a postaládámba, a Demokratikus Koalíció választási szórólapját. Ahhoz képest, hogy egy mindössze A/5- ös méretű fecniről van szó, azon tetemes mennyiségű hazudozást sikerült összepasszírozni. A papírlap hátoldalán – 08:00-tól 19:00-ig bezárólag – órára lebontva szerepelnek azok az ígéretek, amelyeket „A legelső nap intézkedései a kormányváltás után” hangzatos cím alatt tizenkét pontban foglaltak össze

Hát mit mondjak, elég sűrű napjuk lesz szegény DK-soknak!  Már feltéve, ha szövetségeseikkel és a velük még valamilyen szinten kényszerűen együttműködő ellenzéki partnereikkel együtt valóban megnyernék a választást, és feltéve azt is, hogy eme örömteli esemény bekövetkezte esetén mindezen kérdésekről a többieknek is hajszálra ugyanez lesz a véleményük. Méghozzá óráról órára lebontva ugyanilyen sorrendben.

Hrabal írt arról a falujában igen nagy becsben tartott legényről, aki a helyi kocsmában kijelentette, ha a közelükben lenne egy gyors sodrású folyó, s neki lenne egy unokahúga, aki abban fuldokolna, s ő, mármint a legény tudna úszni, a bajbajutottat habozás nélkül kimentené.

Szóval, hogy mik lesznek egy kormányváltás utáni első nap intézkedései? Hát az biztos, hogy nem ezek, amiket itt felsoroltak. Hacsak nem a DK alakíthatna egymagában kormányt.  Aminek körülbelül annyi a valószínűsége, mint mondjuk annak, hogy Soros György bejut a magyar Parlamentbe.

De ebben a választási röpcédulácskában nem ez az egyetlen hazugság. Valójában hazugság az egyes választási ígéretek többsége is.

Nézzük mindjárt az elsőt!

Azt mondja, reggel nyolctól kilencig „Leváltjuk a legfőbb ügyészt, csatlakozunk az Európai Ügyészséghez!”

Nem hiszem, hogy sokan lennének Magyarországon, akik ne tudnák, hogy a legfőbb ügyész eltávolításához kétharmados többség kell. Ráadásul módosítani kellene az Alaptörvénynek az a passzusát is, amely szerint a mandátuma kilenc évre szól. Arról már nem is beszélve, hogy az elfogadott törvényt a köztársasági elnöknek, vagyis Áder Jánosnak is alá kell írnia.

Ugyanezek az alaptörvényi akadályok teszik lehetetlenné a külhoni magyarok szavazati jogának megvonását (amit egyébként is kötve hiszem, hogy minden kormányzó partner megszavazna), vagy a fideszes oligarchák vagyonának zárolását, arról már nem is beszélve, hogy mennyiben jogállami fogalom az, hogy „fideszes oligarcha”. Már látom lelki szemeimmel a feljelentést, amikor Géza bácsi megkísérli bemártani a haragosát, Jenő bácsit, mondván, hogy egy mocskos fideszes oligarcha, mert különben miből telt neki motoros rokkantkocsira.

Aztán még következik a DK felsorolásában egy csomó igen jól hangzó populista ígéret (nyugdíjemelés, ingyenes rezsi, ilyesmi), a listáról tényleg már csak az ingyen sör és az örök élet hiányzik.  De be kéne látni, ilyesmiben a kétfarkúak jobbak.

Akik kételkednének egyébként ezen ígéretek igazságtartamában, azokat a választási brossura másik oldala hivatott meggyőzni, ahol a köztudottan igazmondó volt miniszterelnök vigyorogva közli velünk, miszerint „Gyurcsánnyal megcsináljuk!”

Hát ez a legnagyobb hazugság. Vele szerintem mást fogunk csinálni. Nem meg, hanem be.

Putyin és a galamb

2018.02.10. 13:21 | Proszektura | 1 komment

Címkék: Orbán Putyin migránsok helló röfi

A Facebook-on találtam egy videofelvételt, ahol Putyin kisérettel megy valahová és találkozik egy galambbal, akinek odaint, az pedig válaszul az egyik szárnyát meglebbenti.

https://www.facebook.com/janko.jankovic.106/videos/1867296683287815/?notif_id=1518211342611820¬if_t=feedback_reaction_generic

Elképzelem, eközben miket mondhattak egymásnak.

Hé tubi! – szólt oda Putyin, mire a galamb szárnyával tisztelegve válaszolt. - Hello gaszpagyin prezident! Hová, hová?

Mindenesetre ez a videó máris elég ahhoz, hogy az agymosott csinovnyikok és Putyin imádók a Facebookon ájuldozzanak.
Hű b…meg! Ez nem semmi!

És az elnök úr népszerűségi mutatói máris az egekbe emelkednek.
Pedig a felvételen jól látszik a kimódolt hamisság. Bármelyik kezdő animátor öt perc alatt elkészít egy ilyen kamu videót.


De, hogy ez az ötlet Habonyéknak miért nem jutott eszébe?! Hogy amikor Orbán Viktor kedélyesen odaköszönt az öreg néni malacának, hogy helló röfi! – az, ahelyett, hogy unottan tovább pihizik a sárban, tisztelettudóan visszaröfögött volna. Sőt – bár ez kissé komplikáltabb komputergrafikai munkálatok segítségével járna – fürgén felugorva kezet is csókolhatott volna ennek a nagyszerű nemzetmegmentő embernek. Tán még annyit meg is jegyezhetett volna: remélem, nem hagyja drága főnök úr, hogy  a magyar emberek helyett a migránsok öljenek majd le egy szomorú hajnalon, akik ráadásul még meg sem ennének.

Persze Orbán a kézpuszit szerényen elhárította volna, és atyaian parolázott volna a malaccal, azzal a megjegyzéssel: itt a kezem röfi, nem disznóláb!

Variációk egy témára

2018.01.12. 19:09 | Proszektura | 2 komment

Mihai Tudose:

„Ugyanaz lesz a válaszom, mint amikor, nem tudom milyen nap alkalmából, zászlót próbáltak kitűzni. Ekkor világossá tettem, hogy ha az a zászló lobogni fog a szélben, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is”

https://kronika.ro/belfold/nem-egyertelmu-kiket-fenyegetett-bfellogatassalr-mihai-tudose

Kövér László:

„egy pillanatra fogadjuk el azt, hogy csak ennyire vagyunk képesek. Hogy egy képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtizedben. Csak én erre azt mondom, hölgyeim és uraim, hogy így viszont nem érdemes élni. Tehát, hogyha így gondoljuk, akkor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, meg egy viszonylag erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat. Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják sulykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elő jó példával. És ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk"

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/1444_az_akasztofa_humor_avagy_kinek_mit_javasolt_kover

Petőfi Sándor:

„Mindenkinek barátság, kegyelem,
Csak a királyoknak nem, sohasem!
Lantom s kardom kezembül eldobom,
A hóhérságot majd én folytatom,
Ha kívülem rá ember nem akad –
Akasszátok föl a királyokat!”

Az ÁSZ jó hírneve

2018.01.09. 20:46 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: Jobbik Deutsch Tamás ÁSZ Soros-bérenc

Soha nem gondoltam volna, hogy az úgynevezett rendszerváltozás után még valaha is aktuálisnak érezhetjük Magyarországon Franz Kafkának A per című regényét, amelyik arról szól, hogy Josef K.-t ártatlanul letartóztatják, rejtelmes per folyik ellene, ügye sosem jut el a felsőbb bíróságokig, végül elítélik és kivégzik.

Az ami most történik a Jobbikkal, plusz az ellenzéki pártok többségével, az nagyon hasonlít ehhez a történethez.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) - amelyet nem is tudom miért nem kereszteltek még át hazafias hevületükben Nemzeti Számvevőszékre (talán mert a rövidítése nem lenne olyan frappáns), - a nélkül marasztalt el jó néhány pártot, hogy állításait, miszerint ezek tiltott pártfinanszírozásban részesültek, bármilyen bizonyítékkal alátámasztotta volna. Általános lózungokat hangoztatott, akárcsak mint az egyszeri VB titkár, aki annak idején azzal indokolta döntését: „Így határoztam, mert így kellett határoznom.”

Az ÁSZ még arra sem vette a fáradtságot, hogy azt kifejtse például, hogy az Együtt és a DK melyik irodájára vonatkozott az a megállapítása, hogy azt túl olcsón bérelték. Milyen dokumentumokra, szakvéleményekre, egyéb bizonyítékokra alapozták ezt.

Mi közötök hozzá, mocskos Soros-bérencek. Túl olcsó és punktum.

Fellebbezési, jogorvoslati lehetőség természetesen nincs. Ezért ezt nyugodtan nevezhetnénk statáriális bíráskodásnak.

Sőt: statáriális önbíráskodásnak.

Ráadásul az ÁSZ nem is bíróság.

Pontosabban ők egy személyben ügyészség is, bíróság is.

Mindeközben nem elég, hogy az Orbán rezsim csinovnyikjai pofátlanul a saját zsebükre törvénykeznek és súlyos milliárdokból működtetett propaganda gépezetükkel folyamatosan hazudnak éjjel és nappal minden hullámhosszon, hanem ráadásul még aki mocskos tetteikkel szembesíti őket, azt önérzetesen kikérik maguknak és ők vádolják a bírálókat a jogállamiság veszélyeztetésével.

„Az ÁSZ a magyar jogállamiság egyik legfontosabb garanciális intézménye, így a minden alapot nélkülöző, de az ÁSZ-szal szembeni közbizalom aláásására alkalmas kijelentések, az ÁSZ jó hírnevét sértő politikai nyilatkozatok és valótlanságokat tartalmazó közlések (sajtómegjelenések) a magyar demokratikus jogállam alapjait veszélyeztetik"

Hát nem semmi! Egy diktatúra felé haladó jogtipró rendszer, amelyik az általa üldözöttektől félti a demokráciát és a jogállamot!

De még akár fel is jelentik a hazugságaik leleplezőit, mint tették azt Hadházyval például. Aki kétségbe mert vonni egy olyan nemzeti konzultációnak nevezett piszkos állami gyűlölködő hecckampánynak a hitelességét, amelynek szabályosságát Deutsch Tamás szerint az szavatolja, hogy meg kell bíznunk az emberekben.

Ne csodálkozzunk, ha  Deutschék előbb-utóbb javasolni fogják, hogy az áprilisi választásokat is ily módon, nemzeti konzultáció formájában kéne lebonyolítani.

Akarja-e ön, hogy az a Soros-bérenc ellenzék nyerjen, amelyik milliószámra hívná be az országba a terrorista migránsokat, beköltöztetné őket az önök lakásába, hogy aztán azok robbantgassanak, s megerőszakolják lányainkat, feleségeinket, anyáinkat, nagyanyáinkat, sőt még nagyapáinkat is?

Gyurcsány ás

2017.12.12. 10:03 | Proszektura | 1 komment

Címkék: Jobbik ellenzéki összefogás Churchill Heller Ágnes

A kép alapján azt ugyan nehéz megállapítani, hogy tényleg ezt teszi-e. 

De annyit azért ebből a fotóból is ki lehet hámozni, milyen ember szeretne ismét Magyarország miniszterelnöke lenni. Illetve egyfolytában azt állítja, hogy dehogyis akar ő. Ám mind ezenközben sorra gyalulja le azokat, akik ebben igazi riválisai lehetnének.

Na de elemezgessük kicsit ezt a fényképet!

Először is, szinte ordít róla a beállítottság, a kimódoltság, mesterkéltség.

Na, jöjjön akkor Gyurcsány úr, kis időre hagyja abba a pálinkázást, vegye a kezébe az az ásót, ja, hogy melyik az, nem, az nem az ásó, az a sarló.  Az sem az, mert az meg drága ex-miniszterelnök úr, a kalapács. Ezt, ha már máshonnan nem, a munkásmozgalom történetéből megtanulhatta volna. Szóval az ott, amelyiknek az egyik végén egy hosszú nyél van, a másikon pedig egy ilyen hogyishívják, ilyen vasmicsoda. Tudja, amelyiket most vettük meg fél órája a helyi OBI-ban.

Gyurcsány úr természetesen magányosan ás az elhanyagolt, gazos kert végében, ami jól láthatóan évek óta nem látott ásót, a slepp pedig a távolból figyeli kellő tisztelettel.

És az is természetes, hogy alighanem egy szegény roma család kertjében ténykedik, ezzel is azt próbálja érzékeltetni, mennyire szívén viseli a cigányság sorsát. S talán feledtetni próbálja azt is, amikor Miskolcon a cigánybarátnak nehezen nevezhető helyi rendőrkapitányt akarta a DK színeiben a polgármester választáson indítani.

De térjünk vissza a képhez.

Gyurcsány ott áll ásási testhelyzetben egy rendkívül elhanyagolt, gazos terület végén vadonatúj csilli-villi szerszámjával, s egyértelmű, hogy csak a fotósnak pózol, hiszen az eszközt nem szúrja bele a földbe, csak jól láthatóan maga előtt tartja. Ráadásul lapjával befelé, tehát éppen fordítva.

Gyurcsány úr ás.

Vagy inkább áskálódik?

Vagy szerintem még inkább sírt ás.

Az ellenzéki összefogás sírját.

De, ha már ezt az ellenzéki összefogást szóbahoztuk!

Kétségtelenül már egy jó ideje, kimondva, kimondatlanul az egyik fő kérdés az, összefogjunk-e a Jobbikkal az Orbán rezsim leváltása érdekében. Az úgynevezett demokratikus ellenzék pártjainál a többségi vélemény az, hogy semmilyen körülmények között. S mantrázzák ezt olyan pártok is, miközben Heller Ágnes szavain szörnyülködnek, amelyek még önmagukkal sem képesek összefogni…

Vannak, akik szerint viszont Hellernek igaza van, nem lenne ördögtől való dolog ez a Jobbikkal való legalább „technikai szintű” együttműködés. És pl. Churchillal példálóznak, aki Sztálinnal is hajlandó volt szövetségre lépni Hitler ellenében.

De hát lehetne frissebb, és ráadásul hazai példát is hozni. A rendszerváltást előkészítő Ellenzéki Kerekasztalban egymás mellett ültek pl. az SZDSZ és a KDNP küldöttei is. A világról vallott felfogásukban legalább akkora különbségek voltak, mint mondjuk most az MSZP és a Jobbik között.

Mégis, közösen léptek fel a pártállami diktatúra ellen, és sikerrel.

Bayer, a nyáladzó nyugger

2017.11.25. 15:16 | Proszektura | 3 komment

Címkék: nigger Mark Twain Huckleberry Finn Magyar Idők

Azzal már egy kezdő sajtófotós is tisztában van, hogy ha le szeretné járatni egy párt, mozgalom tüntetését, akkor a tömegből fogatlan, kissé imbecillis nyáladzó nyuggerekről készít fotókat.

Valami ilyesmire vetemedett Bayer Zsolt is, amikor a minap egy plénumon ismételten és sokadjára a rothadó nyugatot és a liberalizmust ostorozta Schmidt Mária és L. Simon László társaságában.

Jó pár éve már ez a mantra a Fidesz tájékán. A feltörekvő kelet vs hanyatló nyugat.

De idézzük Bayert: „Mindig mondta az én nagypapám, hogy hülyének lenni a legkönnyebb. És ma a hülyék átvették a hatalmat szerte a világban. Ennek látjuk nap mint nap tanújelét. Emberek, betiltjuk a Huckleberry Finnt, mert szerepel benne az a szó, hogy nigger?!”

Most ne menjünk bele abba, hogy hol tiltanak több dolgot, az Egyesült Államokban, Nyugat-Európában vagy mondjuk Kínában. Teszem azt a baráti Azerbajdzsánban. Azt se firtassuk, hogy ki is emlegette korábban, és milyen apropóból a Fidesz tájékán ezt a hülyének lenni dumát. Foglalkozzunk csak a bayeri állítás lényegével. Vagyis, hogy ugye ezek ott, ezek az idióta libsik nyugaton betiltják a Huckleberry Finnt, mert szerepel benne, hogy nigger.

A hazai sajtóban az ezzel kapcsolatos első közléseket 2011 táján találtam.

E szerint például az index az MTI-re hivatkozva 2011. január 5-én ezt írta: ” Mark Twain klasszikusa, a Huckleberry Finn hamarosan cenzúrázott verzióban jelenik meg az Egyesült Államokban: a rasszistának minősülő "nigger" szót rabszolgára (slave) cserélik, és más, kisebb változtatásokat is eszközölnek.” Annyi derült még ki az írásból, hogy az új kiadás ötletgazdája és szerkesztője Alan Gribben, a Montgomery-i Auburn Egyetem angolprofesszora volt.

A hír aztán nagyobb visszhang nélkül feledésbe is merült, majd 2015-ben bukkant fel újra.

Az origo írta meg, miszerint: „Egy philadelphiai iskola kivette a tananyagból Mark Twain művét, a Huckleberry Finn kalandjait… Az 1884-ben megjelent regény már többször viták kereszttüzébe került az n betűs szó miatt: a nigger, magyarul néger kétszázszor szerepel a szövegben. 2011-ben egy kiadó ezeket le is cserélte a rabszolga szóra a teljes könyvben, pontosan azért, hogy megelőzzék az amúgy fontos regény kiírását a tananyagokból. Most pont ez történt a philadelphiai Friends' Central Schoolban.

Találtam még egy ide vágó közlést a deansdale (2016.07.27. napi) bloghoz fűzött egyik kommentben, amely szerint: „Mark Twain Huckleberry Finn és Tom Sawyer c. regényei be vannak tiltva Svédországban, mert használja benn a szerző a "nigger" szót. A feminista (és jakobinus) állam szerint a mű rasszista, még akkor is, ha magának Mark Twain-nek semmi köze a rasszizmushoz.”

Ezután – Bayer Zsolt fentebb idézett kijelentéséig még egyszer bukkant fel ez év november elején Huckleberry Finn cenzúrázásának ügye, hát hol máshol is, mint a Magyar Idők egyik cikkében.

http://magyaridok.hu/kulfold/harisnyas-pippi-esete-politikai-korrektseggel-2422780/

Ez arról számolt be, hogy „egy svéd napközis csoport azért került bajba, mert a Harisnyás Pippi-mesékben elhangzott a néger szó.” Majd az írás megemlítette, hogy „Az amerikai író, Mark Twain hasonló cenzúrának esett áldozatul: világ­hírű műve, a Huckleberry Finn kalandjai friss kiadásaiban a néger helyett a rabszolga kifejezést szerepeltetik. A kiadó szerint a lépésre azért volt szükség, mert a modern kori olvasókat egyszerűen taszítja a szó.”

Szóval ugye egy svéd napközis csoport…, egy philadelphiai iskola… Vagyis néhány fogatlan nyugger… Ezekre alapozva ostorozza Bayer oly bőszen a liberalizmust. Ez épp olyan, mint ha Bayer írásai, gondolatai alapján azt állítanánk, hogy minden jobboldali újságíró gátlástalan, gyűlölködő gazember.

Soros bakái

2017.11.17. 20:22 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: tao Lázár János Mészáros Lőrinc Baka András

Lázár János szerint van ebben az országban egy bíró, aki nagyon haragszik Magyarországra, Baka Andrásnak hívják.

Érteni vélem Lázár miniszter úr logikáját. Ugyanis az a bíró, aki most döntésével elérte, hogy Mészáros Lőrincnek abba kell hagynia a sunnyogást a társasági adókedvezményekről, melyekkel kitömködték a zsebeit és fel kell fednie, mire verték el a felcsúti milliárdokat, az valójában az egész nemzet ellensége. Mert ez a nemzet tulajdonképpen a Lázár Jánoséké, Mészáros Lőrincéké.

Lényegében Lázár ezzel azt jelentette ki: „az Állam – én vagyok!”

Ezt a mondatot eredetileg az ifjú XIV. Lajosnak tulajdonították, aki állítólag kezében ostorral, vadászöltözékben érkezett a párizsi bíróság üléstermébe. Ott félbeszakítva egy éppen zajló adóügyi vitát, így szólt: az Állam – én vagyok! E mondat elhangzása ugyan nem bizonyított, de a történészek szerint az tény, hogy a király valóban megjelent a bíróság termében, ahol azzal vádolta az elnököt és a tanácsosokat, hogy haszontalan vitáikkal csak zavarják a királyság ügyeit.

Úgyhogy szerintem még örülhet Baka bíró úr, és persze a többi vele egy húron pendülő „tanácsos”, hogy őket csak egy sajtótájékoztatón pellengérezte ki a miniszter úr, s nem vadászöltönyében kereste fel a tárgyalóteremben, szapora ostorpattogtatás közepette.

De örülhet Baka bíró úr már csak azért is, hogy a miniszter úr – legalább is egyelőre – őt nem sorosügynöközte le, mert hiszen csak a vak nem látja, hogy Baka bíró úrnak ezt a döntését is Soros sugallhatta, sőt tuti, hogy tulajdonképpen még az ítéletet is ő szövegezte meg. Még az sem kizárt, hogy ez a döntés is a Soros terv része.

Mert aki haragszik Magyarországra, a magyarok kormányára, Mészáros Lőrincre, az csakis Soros embere lehet.

De hát, ha belegondolunk, Baka bíró úr nem egyedül hozta meg ezt a döntést, hisz az alsóbb fokú bíróságok is a tao közpénz-jellegét és megismerhetőségét állították és ezzel kinyilvánították, hogy ők mind haragszanak a nemzetükre. Vagyis ezek szerint ők is mind Soros emberei, a Soros terv végrehajtói.

Mondhatni Soros bakái.

Csak hát Lázár úrék egyelőre keményen kiállnak a haza védelmében, és továbbra is állítják, semmi közünk ahhoz, hová lett ez a rengeteg sok közpénz-milliárd. Mi örüljünk a párezer forintos gyermekek után járó adókedvezményeinknek, a nyugdíjasok meg majd a Karácsony előtt osztogatott tízezer forintos Erzsébet utalványuknak.

Vagyis Lázár azt is mondhatná nekünk, illetve mondja is: fogd a pénzt és kuss!

Levél a miniszterelnökünknek

2017.09.30. 15:29 | Proszektura | 205 komment

Címkék: nemzeti konzultáció Orbán Őcsény

A miniszterelnök úrral szoktunk levelezgetni, igaz többnyire eddig ő írt nekem, nekünk, fontos nemzeti ügyekben.

Emlékszem például milyen frappánsan fogalmazott még 2012-ben: „az elmúlt két évben mi magyarok sikeresen szálltunk szembe az európai válsággal. Európában egyedülálló módon kimentettük a devizahiteleseket, befagyasztottuk a rezsiköltségeket, megőriztük a nyugdíjak vásárlóértékét, jelentősen emeltük a minimálbért és eközben csökkentettük az államadósságot. Ma már Európa is elismeri, hogy Magyarország jobban teljesít, mint a legtöbb európai állam”.

Vagy milyen szép és fontos gondolat volt az is, amikor az éppen aktuális nemzeti könzultációban részt vételünket szorgalmazta 2015-ben.

"Mi, magyarok 2010-ben úgy határoztunk, hogy minden fontos kérdést megbeszélünk egymással, mielőtt döntéseket hozunk. Ezért indítottunk nemzeti konzultációt többek között az ország új alaptörvényéről, mindannyiunk szociális biztonságáról, a nyugdíjasok helyzetének javításáról. És ezért indítunk most is nemzeti konzultációt a megélhetési bevándorlás kérdéséről."

"Mivel Brüsszel kudarcot vallott a bevándorlás kezelésében, Magyarországnak a saját útját kell járnia. Nem fogjuk hagyni, hogy a megélhetési bevándorlók veszélyeztessék a magyar emberek munkahelyeit és megélhetését."

De a miniszterelnök úr megtisztelt engem, bennünket levélküldeményeivel más fontos ügyekben is.

Most viszont nekem támadt késztetésem, hogy levélben hozzá forduljak.

Tiszrtelt miniszterlnök úr! Amint ön is értesült már róla, Őcsényben emberek egy csoportja bűncselekményeket követett el egy magyar állampolgár sérelmére.

Ön ezt az alábbi szavakkal kommentálta:
„Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket”

Én csak annyit kérdeznék, hogy ha majd a miniszterelnök úr házát gyújtják fel vagy a strómanjának a kocsiját verik szét, akkor az is határozott, hangos és érthető véleménykifejezésnek fog számítani, amit nagyon helyeselnünk kell majd?

Tényleg szeretnék jó állampolgár lenni, csak ezért kérdezem. Nagyon szeretném helyesen, határozottan, hangosan és érthetően fejezni ki a véleményemet. Csak a miniszterelnök úr jóváhagyására várok.

Válaszlevelét postafordultával kérem.

És természetesen elsőbbségiként, mint mindig.

Fideszes telefonbetyár

2017.08.23. 19:17 | Proszektura | 113 komment

Címkék: Vona Gábor Soros György Pintér Attila

A minap ismeretlen számról felhívott egy manusz és közölte velem, miszerint nekem is tudnom kell, hogy Vona Gábor megsértette a nyugdíjasokat.

Bevallom, nagyon gyanús volt ez az egész dolog, fel is támadt bennem a kétely, hogy nem valami ócska telefonbetyárkodás-e ez az egész.

Azt természetesen rögtön sejtettem, hogy nem csodagyógyeszközt, ilyesmit, netán egy alsóbélatelepi üdülési jogot ajánlgatnak, ugyanis az ilyen kéretlen reklámdumák előadói sokkal udvariasabbak, mielőtt megkísérelnek valami bóvlit ránk tukmálni, mert először is be szoktak mutatkozni. De az a fószer csak annyit közölt velem nagy lazán, miközben az esti órákban jó napot kívánt, hogy a Fidesz nevében keres. Vissza is kérdeztem, kivel beszélek, de ő csak folytatta a mondókáját, ellentmondást nem tűrően.

Na most honnan tudjam, hogy tényleg a Fidesz nevében keresett?

Hiszen én is felhívhatnék bárkit, hogy mondjuk Soros György nevében keresem. Aztán közölném vele, hogy készüljön, mert az esti órákban ötvenezer fáradt és éhes, mindenre elszánt migránst kívánok rászabadítani. Vagy Pintér Attila nevében telefonálgatnék, és elpanaszolnám mindenkinek, hogy a bírók milyen csúnyán pikkelnek a felcsúti focicsapatra. Ez felháborító, mondanám, az MLSZ és az egész bírói kara szégyellheti magát!

De aztán rájöttem, hogy ez a Vonát sározó rizsa tényleg csak a Fidesztől származhatott. Erre utalt először is a szöveg ismerős plakát ízű fordulata. A korábbi „Tudta?” kérdésfeltevést ezúttal az „önnek is tudnia kell” kifejezés helyettesítette. Beleszövegezhették volna persze akár azt is: „több tiszteletet a nyugdíjasoknak!”

De ennél is érdekesebb a Fideszes bértelefonáló befejező szövege. Míg ugyanis először a „Fidesz nevében” személyesen hozzám intézte szavait: „önnek is tudnia kell”, a végén a mondókáját mégsem úgy zárta: ” Ne felejtse el, emlékezzen erre, amikor majd szavaz!”, hanem, hogy „Ne felejtsük el, emlékezzünk erre, amikor majd szavazunk!”

Vagyis a választási felszólítását már nem személy szerint nekem címezte, hanem úgy általában önmaguknak, a Fidesznek.

Kedves Fideszesek, amikor szavazok, ígérem, én sem leszek feledékeny, csak én más dolgokra fogok majd emlékezni.

Egy hazaáruló sirámai

2017.07.15. 19:35 | Proszektura | 31 komment

Címkék: hazafiság Duna Csele patak Vizes VB Fidesz szimpatizáns

Hárommilliárd négyszázmillió forint. Mondom, háromezer-négyszázmillió. 3.400.000.000.

Uramisten, hány csomag pirított szotyi magot lehetett volna ebből venni! Hány oldal fokhagymás abárolt mangalicaszalonnát! Hány butykos házipálinkát…

Sőt, továbbmegyek! Hány Soros-gyűlölő, Brüsszelt megállító óriásplakátot kiragasztani… Hány felcsúti kisvasutat megépíteni…

Olvasgatom a vizes VB megnyitójáról írt beszámolókhoz fűzött Fidesz-szimpatizáns kommenteket. Ezek summázata: akinek nem tetszett a vizes VB megnyitója, az mind hazaáruló.

Ezek szerint én egy hazaáruló vagyok. Mert engem ez az egész rongyrázós, csilli-villi ceremónia azokra a túlméretezett falusi lagzikra emlékeztetett, ahol beleadnak apait, anyait, csakhogy a szomszéd Marisának a tavalyi esküvőjét legalább egy levágott disznóval és három tepsi pogácsával túlszárnyalhassák.

Csak itt olyan mértékű volt a puccos, kivagyiskodó inger a túlszárnyalásra, hogy bízvást mondhatjuk: egy olimpiai megnyitó köré nem rittyentenek ekkora patetikus, megalomán rongyrázást.

Be volt itten dobva minden, mágikus lézerfény, épületvetítés, vízi motorok, ének- és tánckarok, tömegjelenetek, magyarkodás, pazar jelmezek, jóképű férfiak, csinos fehérnépek, tűzijáték, s aztán még egy hosszú és rendkívül unalmas divatbemutató is Balatonfüredi Anna-bál ürügyén.

Az elején még szimpatikus volt az ötlet, hogy a megnyitót a víz és a magyar történelem kapcsolatára fűzik fel, indult a csodamadárral, amelyik elhozta a magyarok őseit a Kárpát-medencébe, az éltető Dunához. Aztán hirtelen már bele is merültünk a magyarság szakrális ótestamentumába, lovasok, nyilazás, sámánok, csodaszarvas, nyalka bokázó huszárok, ilyesmi. Közben pedig valahogy el is felejtődött ez az egész víz motiváció, meg történelmi visszatekintés, persze azt én sem vártam, hogy épp egy úszó VB megnyitóján majd még Mohácsot, s II. Lajost is mutassák, amint éppen belefullad a Csele patakba.

Jött viszont Mátyás reneszánsza, s máris az Orbán főnöknek is oly kedves huszárok és a csűrdöngölős. Megint csak hosszasan, unalmasan.

A megnyitó innentől már inkább egyre inkább egy nagyoperett világát idézte. És bár ismét visszatértünk a vízmotívumhoz, ami szerencsére nem Horthy tenger nélküli ellentengernagynál csúcsosodott ki, hanem Johann Strauss Kék Duna keringője, Sissi, azaz Erzsébet emlékével súlyosbítva. És Innen már csak egy lépésre volt Lehár és a Mosoly országa, a Vágyom egy nő után…

Sajnos hanghiba ezt nem zavarta meg.

Részemre itt ért véget ez a nagy vizes banzáj, mert eléggé el nem ítélhető hazafiatlan módon a tévét kikapcsoltam és elaludtam.

Így aztán azt sem tudom, a Csárdáskirálynőből leadták-e később még az Álom, álom, édes álom duettjét.

Ki nevessen a végén?

2017.07.12. 17:44 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: Videoton Soros György Mészáros Lőrinc Vajna

Aki picit is tud a Soros, akarom mondani a sorok között olvasni, az tudja, érzi, hogy ez a Soros nevessen a végén kifejezés egy gunyoros megfogalmazás. Igen alattomos, kétszínű is egyben.

Mert mi is a bajunk Sorossal? És, ha bajunk van, ezt miért nem merjük nyíltan, egyenesen kimondani? Miért nem merjük ennek a majd kilencven éves öregúrnak kerek perec a szemébe vágni: öreg bazmeg, nem hagyjuk, hogy idehozd a migránsaidat. Nem hagyjuk, hogy Európát, s főként büszke hazánkat muszlimmá tegyed.

El a kezekkel Vietnám… akarom mondani Európától!

Coki!

De nem, mi alattomosan fogalmazunk, burkoltan azt állítjuk, hogy Soros azon nevetne, ha gonosz terve sikerülne, és Európát, s kiváltképp a NER Magyarországát megsemmisíthetné, kereszténységünknek még az írmagját is kiirthatná, nyomait sóval behinthetné.

Bár Soros állítása szerint egészen másként gondolkodik erről, de jó, fogadjuk el, hogy galádul ténylegl mégis erre törekszik, ezért ennek a mérhetetlen gonoszságnak a  kimondása, leleplezése, ha ilyen burkoltan, célozgatva is, nagyon fontos nekünk,

A jövőnk múlik rajta.

Igen ám, de miért tőlem, tőlünk kérik ezt a ne hagyást? Hisz nekik van hatalmuk, hogy ne hagyják. Mint ahogy meg is teszik, mert hiszen még azt az ezeregynéhány menekült betelepítési kötelezettségét is bíróságon támadták meg, s kijelentették, ha ellenük döntenek, sem hajtják végre. Másrészt pedig „elsöprő többséggel” konzultálgattak velünk már eddig is ezekről a dolgokról.

Akkor miért kellettek ezek a plakátok mégis? (Már azon kívül, hogy néhány haver ezzel is degeszre kereshette magát.)

De ha ez mégis mindenképpen olyan fontos dolog, hogy muszáj tömegesen kiplakátolni még a metrók padlójára is, akkor miért nem teszik ezt meg más, hasonlóan fontos dolgokkal.

Ne hagyjuk, hogy a kórházi fertőzés nevessen a végén!

Ne hagyjuk, hogy a szegénység nevessen a végén!

Vagy egy a nagyfőnöknek is kedves és aktuális plakátszöveg javaslat: ne hagyjuk, hogy a Videoton ellenfele nevessen a végén!

Azt persze nem várhatjuk el, hogy olyasmit is kiírjanak, miszerint ne hagyjuk, hogy a korrupció nevessen a végén!

Én azt gondolom minderről, hogy az életünk nem egy ilyen primitív orbáni társasjáték szabályai szerint bonyolódik, ahol valakinek mindenképpen nevetnie kellene a végén. Ha nem Sorosnak, akkor Mészáros Lőrincnek vagy Andy Vajnának.

Én azt szeretném, ha mindenki nevetne a végén.

Most akkor mégis mi legyen ezzel a Brüsszellel?

2017.05.25. 11:11 | Proszektura | 60 komment

Címkék: Gyurcsány Brüsszel NER Putyin Mészáros Lőrinc

A kommunikációja alapján jelenleg az összes párt közül a kormánypárt a leginkább euroszkeptikus. Ráadásul ezt nem csak felvállalja, hanem teljes erejéből minden fronton folyamatosan kommunikálja is. Ebben az az igazán érdekes, hogy az összes mérés szerint a lakosság határozottan nagyobb része EU párti.

Kérdés, hogy mégis miért éri meg a kormánynak az egy év múlva esedékes választás már beindított kampányában ilyen keményen nyomni az EU ellenes retorikát.

Felsorolnék néhány lehetséges okot.

 1. Talán, Gyurcsány Ferencet idézve: "Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna. Ehelyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este"?
 2. Putyin diktál (zsarol?), és neki érdeke az EU szétforgácsolása, mert így a térségben nagyobb befolyásra tehet szert?
 3. 2020-tól elapadnak az EU-s támogatások és a közvéleményt erre az időszakra kezdték el felkészíteni, hogy majd lehessen kire mutogatni, amikor hirtelen visszaesik sok ágazat teljesítménye?
 4. A hatalomba igyekvő Jobbik elől akarják elszívni a levegőt azzal, hogy "ellopják" a témáit, a retorikáját, és ha majd lementek a választások, akkor jön az européer fordulat a kormánykommunikációban?
 5. A gazdaság totális függését az EU-s pénzektől a nemzeti büszkeségnek hazudott melldöngetéssel akarják elfedni? Amelyek hőfokát a kisebbrendűségi érzésekkel küszködő vezérünk EU-s letolások miatti megbántott hiúsága még csak tovább növeli.
 6. Ha ők tematizálják a közbeszédet, akkor addig sem Mészáros Lőrincről, Matolcsy Györgyről, Habony Árpádról, Rogán Antalról, Tiborcz Istvánról és a NER többi díszlovagjáról esik szó?
 7. Az EU intézményrendszere, bármilyen nehézkesen mozdul is, polgárjogi, környezetjogi, emberjogi, fiskális, korrupció elleneses ellenőrzési keretet jelent, amitől egy valamirevaló épülő, Kelet-majmoló diktatúra idegzsábát kap és nyalogatni kezdi remegő szájszegletét.

Azt hiszem, az EU ellenes retorika kialakulásában valamennyi itt felsorolt ok szerepet játszik.

Orbánék úgy tekintenek az EU-ra, illetve Brüsszelre, mint egy dúsgazdag, kissé elhülyült, félig már süket nagybácsira. Lépten-nyomon megpumpolják, és átverik, miközben bölcs tanácsait és feddéseit illedelmesen meghallgatják, bólogatnak is, majd a háta mögött megint beintenek neki, szidalmazzák és kiröhögik.

Mit ítété, átátá?

2017.05.12. 12:56 | Proszektura | 1 komment

Címkék: alkotmánybírósaág CEU Milne bajszos szar

Emlékszünk még, amikor mi nép kedves közvetlenséggel arra kértük a köztársaság nélküli köztársasági elnökünket, „ne írd alá János!”

Sokan azt feltételezték, hogy akkor most majd Áder János nem jegyzi ellen a CEU megsemmisítését elrendelő törvényt, hanem legalább is megfontolásra visszaküldi a parlamentnek.

János nem így tett, s nem is értem, hogy miért gondolta bárki is, hogy egy ilyen, a főnöknek különösen szívügyét jelentő kérdésben majd beleköp a levesbe.

Csintalan Sándor egy tévéműsorban azon értetlenkedett, hogy ugyan mitől félt ez a jóember, hiszen újabb öt évre megválasztották, mit tudnak vele tenni, utána már úgy sem lehet még egyszer.

Csakhogy János nem félelme miatt adta áldását a törvényre, hanem azért, mert ő is részese a NER-nek nevezett bűnbandának.

Az más kérdés, hogy persze mindemellett egy sunyi gyáva alak is. Ahogy Milne megfogalmazta: „János király nem volt jó, volt görbe dolga sok.” (Devecseri Gábor fordításában.)

Na, de mindegy. A lényeg, hogy aláírta, s így lett a Jánosból „bajszos szar”, egy madzagon rángatott báb.

Így aztán a CEU-ért folytatott küzdelem hazai terepén nem maradt más eszköz, mint az Alkotmánybíróság. Mármint az Alkotmány nélküli Alkotmánybíróság.

Odafordultunk hát, és most ugyanazt a bizakodást látom sokaknál megint, amit korábban Áderrel kapcsolatban. Csak immár nem ettől a szarjankótól várjuk a csodát, hanem az egyik legfőbb taláros testülettől.

Erről eszembe jutott egy falusi focimeccsen történt eset. A mérkőzést, mit tesz isten, épp’ egy a házigazdák községéből elszármazott bíró vezette, és a hazaiak ellen tizenegyest ítélt. Ekkor kiabált be egy sztentori borízű hang a nézőtérről: „mit ítété, átátá?”

Az Alkotmánybíróság, amelyik többségében a Fidesz kegyeltjeiből áll, persze nem fog átállni.

Vagyis az Orbánékat jogosan sújtó büntető (ismét) elmarad.

Törvény a civilek ellen2

2017.04.24. 13:39 | Proszektura | 5 komment

Címkék: rovásírás liba sárga csillag Németh Szilárd Soros-bérenc

Szóval épp ideje volt már rendet vágni ezen a területen is. A Soros világhatalom elleni küzdelmünk újabb fontos állomásához érkezett azzal, hogy a három nagyszerű bátor Fideszes atyafi – dr. Gulyás Gergely, Kósa Lajos és Németh Szilárd – megalkotta törvénytervezetét „A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról” címmel.

Ámde van azért egy kis bibi. A jogszabály tervezet csak a külföldről támogatott szervezetekről szól, s nem terjed ki e szervezetek embereire. Így aztán egy olyan nem kívánatos kiskaput, joghézagot hagy, amit ezek a tuggyukkik biztos, hogy rafkósan ki is fognak használni. Vagyis nem jó ez a civiltörvény, ki lehet játszani.

Mi van akkor, ha szemérmetlenül letagadják, hogy ők nem is Soros emberei? És naná, hogy ezek mindenre képesek. Mert az rendjén való, hogy az alapítvány vagy egyesület köteles lesz majd feltüntetni minden megnyilvánulása során, hogy külföldről támogatott, vagyis, hogy valójában egy Soros-bérenc hazaáruló banda. Igen ám, de, ha az adott civil szerveződés emberei trükkösen nem ilyen minőségükben, hanem magánszemélyként szólalnak meg a nyilvánosság fórumain? Akkor mi van?

Hiszen nyilvánvalónak kellene, hogy legyen, miszerint egy külföldről támogatott csoportosulás tagja is külföldről támogatott!
A megoldás tehát csakis az lehet, hogy a külföldről támogatott civil formációk vezetői, tagjai, alkalmazottjai is kötelesek legyenek e minőségüket minden nyilvános helyen jól látható módon feltüntetni. Mondjuk, a mellkasuk bal oldalán viseljenek egy feltűnő, legalább 10X20 cm nagyságú táblácskát a felirattal, miszerint ők egy „külföldről támogatott civil szervezet külföldről támogatott tagjai”. Természetesen a szöveg braille-írással is kell, hogy szerepeljen, hogy a vakokat se tudják megtéveszteni. De megfontolandó még a rovásírás is.

Ám van itt rögtön még egy probléma. Ez a javasolt szöveg, ahhoz, hogy minden honfitársunk, a nem vak, de gyengébben látó idősebb hazafiaink számára is jól olvasható legyen, nem fér el csak legfeljebb egy 1mX2m méretű táblán. Az ezt viselni köteles alanyok mellkasa viszont ennél kisebb.

Tehát szöveg helyett valami jól felismerhető és értelmezhető jelrendszert kéne megalkotni. Olyasmit, mint a sárga csillag.  Na ja, de az ótvar nyugati liberálisok még félremagyarázhatnák ezt is, és antiszemitizmussal vádolhatnának meg bennünket.

Sokat törtem a fejem, mi lehetne ez a szimbólum, ami kellően kifejezné a lényeget, hogy itt Soros György által pénzelt ál-civilekről, úgy is mondhatni: Soros-fiókákról van szó.

Lehetne mondjuk egy liba, mögötte sorakozó kislibákkal.

Törvény a civilek ellen

2017.04.08. 18:01 | Proszektura | 1 komment

Címkék: Kósa Lajos sárga csillag Gulyás Gergely Hadházy Ákos Soros-bérenc

Hadházy Ákos a sárga csillag kötelező viselését előíró jogszabályhoz hasonlította a dr. Gulyás Gergely, Kósa Lajos és Németh Szilárd által jegyzett, „a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról” , szóló törvénytervezetet. Ez azért némi túlzás.

Először is szögezzük le, hogy az akkori, zsidók elleni rendelkezést nem az országgyűlés hozta, hanem vitéz Sztójay Döme miniszterelnök nevéhez fűződött, az 1240/1944. M. E. sz. rendelettel vezették be.

Szerintem most is praktikusabb spórolósabb lenne egyébként, ha visszatérnénk ehhez a jogalkotási rendszerhez, Orbán Viktor törvénykezne, időt, pénzt is megspórolva ilyesmivel sem fárasztanák az „igen” és a „nem” gombot megkülönböztetni egyébként is nehezen tudó képviselőket.

Jegyezzük még meg azt is, a két rendelkezés összehasonlítása kapcsán, hogy eme civil szervezetek elleni jogi korlátozás  egyelőre jóval kevesebb országban került bevezetésre, mint annak idején a sárga csillag kötelező viselését előíró normák. Ámbár akkor sem volt ám minden ország olyan lelkes és élenjáró az efféle rasszista törvények megalkotásában, mint mi.

Dániában például a sárga csillag viselés előírása éppen a király és a keresztény lakosság ellenállásán bukott meg, de a németekkel egyébként szövetséges Finnországban sem vezették ezt be, mint ahogy Norvégiában sem. Ja, és nehogy kihagyjuk a felsorolásból: Romániában mindössze egy hétig élt ez a jogfosztó rendelkezés. Az általunk megvetett és lenézett Romániában!

Habár a jelenlegi törvénytervezet a címében a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szónokol, természetesen  nem ez a célja,  hanem sokkal inkább a megbélyegzés, hiszen ezek eddig is teljesen átláthatóak voltak. (Szemben pl. Mészáros úr üzelmeivel vagy a CÖF-el)

A törvénytervezet szerint a „külföldről támogatott” szervezet haladéktalanul közzéteszi a honlapján, valamint feltünteti az általa kiadott, a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvény szerinti sajtótermékekben és egyéb kiadványokban is, hogy e törvény alapján külföldről támogatott szervezetnek minősül.

A sárga csillag viselésére vonatkozó jogi rendelkezések 1944-ben kiterjedtek az apró részletekre is.

Eszerint a megkülönböztető jelzésnek legalább 10×10 centiméter „kanárisárga” színű hatágú csillagnak kellett lennie. Amelyet a felsőruha bal mellrészére kellett „könnyen el nem távolítható módon” felvarrni.

A mostani törvényben viszont nem szerepelnek ilyesmi előírások, vagyis, hogy formailag milyen módon, milyen betűmérettel és színezéssel köteles a külföldről támogatottságát feltüntetni az adott civil szerveződés, erre egyelőre nem terjedt ki az illusztris törvénytervezet előterjesztők figyelme.

Ezért lehet pl. akár így is:

külföldről támogatott szervezet

Ami ugye, ha nem is kanárisárga, de sárgának sárga.

A hazai demokrácia fejlődésének fontos állomása ez a tv tervezet, ezt nem vitathatjuk el dr. Gulyáséktól. Ki is vádolhatná az előterjesztőket ennek ellenkezőjével, amikor tervezetük emelkedett hangú preambulumát (emelkedett hangú preambulumban egyébként is marha jók vagyunk) mindjárt azzal kezdik, milyen fontos is minálunk a civilek szerepe:

„Tiszteletben tartva, hogy az egyesülési jog alapján létrejött szervezetek a társadalmi önszerveződés megnyilvánulásai, működésük hozzájárul a demokratikus ellenőrzéshez és a közügyek nyilvános megvitatásához, valamint, hogy e szervezetek meghatározó szerepet töltenek be a közvélemény formálásában”

Az ezt követő részletes előírások viszont nem hagynak kétséget a felől, hogy a törvényhozóknak eszük ágában sincs eltűrni a demokratikus ellenőrzést és a közvélemény formáló tevékenységet azoktól a szervezetektől, amelyek nem egyértelműen az ő hatalomgyakorlásuk szolgálatában állnak.

Azt viszont ismerjük el, egyfajta engedékeny gesztus a részükről, hogy támogatásnak  „csupán” az olyan, közvetlenül vagy közvetve külföldről származó pénzbeli vagy vagyon juttatást tekintenék, amely  eléri a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvényben meghatározott összeg kétszeresét.

Vagyis ezek szerint jó hír, hogy egy Soros féle civil szerveződés a Fidesz hatalom szerint egyelőre csak feleakkora terrorveszélyt jelent hazánkra, mint teszem azt az Iszlám Állam.

Ja, és még egy további pozitívum. A jogszabály-tervezet csupán a „külföldről támogatott szervezet” titulus kötelező használatát írja elő. Holott elrendelhetné akár azt is, hogy a megnevezésük „Soros-bérenc” legyen.

Legalább 10X10 cm-es méretben.

Orbán viktor öngyilkossága

2017.04.06. 22:37 | Proszektura | 2 komment

Tisztességesebb korokban nagyobb formátumú államférfiak ha választhattak, hogy a nemzetüket rántsák végromlásba vagy önkezükkel vessenek véget a saját életüknek, akkor már csak a rájuk rótt felelősség okán is az utóbbit választották.

A napnál is világosabb, hogy Magyarország aktuális miniszterelnöke, Orbán Viktor sorozatosan olyan döntéseket hoz, amelyek hazánk szuverenitását súlyos veszélybe sodorják. A kormány propaganda által sokat ostorozott Brüsszel fele annyi szuverenitásunkat sem akarta elvenni, mint amennyit a jelenlegi Orbán kormány látszólag szabad akaratából a Putyin vezette Oroszország számára könnyedén átad.

Erős a gyanú, hogy Orbánt a KGB korábbi főnöke, Putyin olyan ügyekkel zsarolhatja, amik napvilágra kerülése a magyar miniszterelnök politikai pályafutását örökre tönkretennék.

Ami Magyarországon történik, az nem Orbán szándéka. Megrendelésre hajtja végre támadásait a civilek a migránsok vagy a CEU ellen. Amikor ellenőrizetlen bevándorlásról beszél, amit meg kell állítani, akkor fel sem merül, hogy megszüntessék a letelepedési kötvények forgalmazását, amivel teljesen ellenőrizetlenül érkezhettek tömegesen akár ügynökök és bűnözők is az országba Oroszországból, a közel-keletről vagy akár Kínából. A letelepedési kötvényeket forgalmazó cégek legtöbbször kinyomozhatatlan tulajdonosi hátterű offshore cégek, akik a kötvények eladásából származó százmilliárdos hasznot ellenőrizetlenül vitték ki az országból. Látható, hogy sem az ellenőrizetlen bevándorlással, sem a pénzmosással nincs elvi problémája a kormányfőnek.

A civil szervezetek vegzálása sem igazi létérdeke a magyar kormánynak, ugyanis lássuk be, a civilek 2010 óta lényegében csak a kormány által tematizált keretek közt tudnak dolgozni, bármit is mondjanak vagy csináljanak, a kormányt és rajta keresztül a magyar államot lényegében egyszer sem sikerült megállítaniuk, visszakozásra kényszeríteniük. Joggal mondhatjuk, hogy teljesen súlytalanok. A TASZ, a Helsinki Bizottság vagy a Transparency International csak álmodhatnak róla, hogy akár fele olyan erősek és befolyásosak legyenek mint amit a kormány terjeszt róluk.

Aktívan követem a közélet történéseit, de az sem rémlik, hogy a CEU bármiféle szervezett ellenállás vagy lázadás zászlóshajója, központja lett volna az utóbbi években. Persze rájuk lehet sütni a bélyeget, hogy a liberalizmus mételyét terjesztik, de legyünk már őszinték. Hol vannak már Magyarországon liberálisok? Ki meri még azt mondani magáról nagy nyilvánosság előtt, hogy ő liberális? Vannak talán egy tucatnyian. A liberális az olyan durva szitokszó lett - nem utolsósorban a néhai SZDSZ miatt, név szerint is elsősorban Kóka Jánosnak és Kuncze Gábornak köszönhetően - hogy ma már a liberális a közbeszédben egyet jelent a pedofillal, a hazaárulóval, a heroindílerrel. Kit érdekelnek még egyáltalán? Nem létező ellenséggel vív látványos harcot a miniszterelnök.

Bizony, bizony a háttérben Vlagyimir Putyin alakja rajzolódik ki. Putyin az, aki az EU-ban ellenséget lát, elsősorban azért, mert az EU képes lenne egyetlen hatalmas piacként olyan pozícióból tárgyalni Oroszországgal, hogy például a gáz árát a mostaninál alacsonyabb szinten rögzítsék. A liberalizmus, a civilek elleni harc elsősorban Putyin ügye.

De neki sem az fáj igazán, ha a melegek szivárványszínű zászló alatt ölelkeznek. Ez csak a felszín. Putyin bosszút akar állni. Személy szerint Soros Györgyön. Ki emlékszik még az 1997-es dél-kelet ázsiai pénzügyi válságra, amely egy éven belül átterjedt Oroszországra és egészen az államcsődig rombolta le az akkori orosz gazdaságot? A '97-es válság azzal indult, hogy Soros a maláj és a thai valutákat shortolta. És nyert.

Putyin a jelcini éra végén, az összeomlás közepén gyorsan jutott a hatalom csúcsára. Azóta szisztematikusan azon dolgozik, hogy Oroszország nemzetközi tekintélyét visszaállítsa, az orosz érdekövezetet kitágítsa és megerősítse, és meggyengítse két nagy és aktív riválisát, az EU-t és az USA-t.

Magyarország az utóbbi években ennek a tervnek lett egyik kulcsfontosságú szereplője. A magyar kormány Oroszország trójai falovává vált az EU-ban.

Orbán Viktor életveszélyes játékot játszik, ahol a tét egy egész ország szuverenitása. Sőt az ország jövője. Vagy sikerül évszázadok küzdelmei után a nyugathoz csatlakozni vagy beszippantja az orosz fennhatóság.

Az első esetben nyitva állhat a gazdasági felzárkózás rögös de nem reménytelen útja. A második esetben szigorú hierarchiában súlyos alárendeltség várna a magyarokra.

Ezt Orbán Viktor is tudja.
Mégis az utóbbi lehetőséget választja.

Mert fél.

Nála bátrabb államférfiak ha nem voltak képesek megbirkózni a feladattal, inkább az öngyilkosságot választották, de nem kormányozták a nemzetüket a szakadékba.