Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A Viki link jelenti

2011.09.16. 17:46 | Proszektura | 14 komment

A Viki link egyik legújabb kiszivárogtatott jelentése szerint a közelmúltban Orbán Viktor magához rendelte Polt Péter legfőbb ügyészt, s némi laza kisüsti pálinkázás közben eligazította őt arról, hogy miként kell Gyurcsány Ferencet kicsinálni, vagyis ahogy fogalmazott: levadászni.

 Polt Péter persze próbált mindenféle kibúvókat keresni, főleg, mert először azt hitte, Orbán a levadászást szó szerint érti. Hiszen korábban is mondott már ilyesmiket.

A legfőbb ügyész pironkodva bevallotta, hogy bár szereti a szép, ám felettébb olcsó trófeákat, ám eddig csak a körvadászatok alkalmával lövöldözött, akkor is csak sörétes puskával, s mindössze néhány előnevelt, életunt tápos fácánt és egy vadhajtót sikerült elejtenie. Utóbbi szerencsére már jobban van.

Orbán a találkozásuk alkalmával átadta Poltnak a vádirat egy fogalmazványát is, amit Budai Gyula jegyzett.

Polt Péter a harmadik feles után felvetette, hogy a Gyurcsány elleni vádat a bíróságok kapásból el fogják utasítani. Orbán azonban megnyugtatta, hogy csak legyen nyugodt, mit gondol, miért módosítják oly módon a büntető eljárási törvényt, hogy a legfőbb ügyész választhassa ki kiemelt ügyekben az ügy bíráját az ország területén, sőt a tárgyalási kérdezés joga is elsősorban az ügyészt fogja illetni.

A vád tartalmával kapcsolatosan pedig a miniszterelnök azt mondta, teljesen mindegy, micsoda, a lényeg, hogy ne legyen érthető, viszont mindenképpen szerepeljen benne Sukoró, meg Joáv Blum neve. Ezek már a közvéleményben ugyanis jól lejáratódtak.

A megbeszélés végül is eredménnyel járt, a felek egymás tenyerébe csaptak, majd elénekelték a ki tanyája ez a nyárfás című nótát.

Egy másik jelentés arról számol be, hogy mindeközben a Gyurcsány védelmére kelő baloldali prominensek között heves vita alakult ki arról, hogy aláírják-e a volt miniszterelnökkel szembeni eljárás miatti tiltakozást vagy ne írják alá. A nem aláírók egymással is összeszólalkoztak azon, hogy miért, milyen indokok alapján nem kell aláírni, az aláírók viszont azon ugrottak egymásnak, hogy milyen sorrendben írjanak alá.

A tiltakozó nyilatkozat szövege szerint egyébként az aláírók kifejtik, miszerint „az Országgyűlés 306 képviselő szavazatával felfüggesztette Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök mentelmi jogát. Az ellene folyó eljárás ezzel drámai fordulatot vett. Két évtizede azt hittük, Magyarország végleg maga mögött hagyta az önkényuralmat, s a hatalomtól való rettegést. Azt hittük, végleg miénk a szabadság, a jogállam, a demokrácia.”

Bizony, érthető az aláírók csalódottsága.

Ugyanis kétségtelen tény, hogy végleg nem lett az övék sem a szabadság, sem a jogállam, sem a demokrácia.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr683232284

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem megszorítás 2011.09.17. 08:03:47

A Kedves Vezető és balfék Jobb keze most aztán jól megvédi az országot az országvédelminek nevezett költségvetéssel. Matolcsy György szerint ez persze nem megszorítás, mi azonban azokkal értünk egyet, aki inkább a számoknak hisznek. Ez a rendszerváltás...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

is 2011.09.16. 20:56:24

legalább eggyel nagyobb betűméret, és rendes fekete betűszín. nincs kedvem kifolyatni a szemem, ami már nem tűéles. csá.

IGAZ MAGYAR 2011.09.16. 22:01:57

@Anti Anyag: Mi nem!!! Valami Orbán reménykedik de már azt sem tudja miben! Most a 27%-os Áfa -val ami nem megszorítás hanem MANNA és a tejjel s mézzel folyó KÁNAÁN alapja!
De Vona Zazvirecz Gábor összeesküvést lát benne mert a Kánaán nem a történelmi Magyarország területén van!
Hajrá magyarok! Hajrá!! No még mindig nem esett le?? Hajrá!!!

hallari 2011.09.16. 23:00:31

@is: ctrl és + együttes lenyomása megvan? (nagyítás, én is kicsinek találtam a bötűket)

Nash vs. Keynes 2011.09.17. 04:31:29

ezt már olvastam valahol megyóval és valami Keller nevű levadászásügyi államtitkárral.. Átírtad a neveket?

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2011.09.17. 06:43:36

+1 normális betűszínre és betűméretre.

nemecsek ernő áruló 2011.09.17. 07:32:42

@Nash vs. Keynes: Magyarlandben a történetek nem változnak. Én csak arra vagyok kíváncsi - ahogy a viccben is van, mikor jön az erdőkerülő, és űzi ki mindkét bandát.

kvasztics47 2011.09.17. 09:24:28

Az erkölcsi hulla!
Hogyan szerezte meg Orbán a teljhatalmat?
1. Nem ismerte el, 2002.ben sem és 2006-ban sem a vereséget. Nem fogadta el a demokratikus választási rendszert. Ez ellen használta föl a titokban megszerzett jelentős gazdasági hatalmat. Miközben Medgyesit bankárkormányozta, Gyurcsányt oligarházta.
2. A jelentős parlamenti erőt amivel rendelkezett, arra használta, hogy megakadályozza a szoci kormányokat a gazdasági kiigazítások megvalósításában. Csak olyan törvényt nem kritizált ami kiadásnövekedéssel járt. A többit viszont a leg alpáribb módon a leg mocskosabb hazugságokkal ócsárolta a zembereket ellene uszította, ha ettől sem riadt vissza a kormány akkor népszavazást kezdeményezett.
3. Lejáratta a politikát és a politikusokat. Aki a jobboldalról nem állt mellé, azt ellehetetlenítette. A Baloldali és liberális politikusokat gátlástalanul becsmérelte, hazug módon a zemberek ellenségének állította be, a minimális tiszteletet is megvonta tőlük. (még azt is sikerült elérnie, hogy Gyurcsányt és Bajnait is harácsolónak állítsa be, akik a Miniszterelnöki munkájukért egy forintot sem vettek föl.
4. Mind ezeket a mértékadó értelmiségiek jelentős része érzéketlenül, kajánul nézte.

A zorbán kormány pedig, ha nem akarja saját méretes baklövéseit (hazugságait) elismerni, kénytelen lesz még nagyobbat mondani,(hazudni) még kiszámíthatatlanabbá válni, még több dolgot saját hatáskörbe vonni (ellopni). Az új szakzsargonnal (hazugsággal) élve: „tovább gyorsítani az ország újjáépítését.”

kvasztics47 2011.09.17. 09:32:15

@nemecsek ernő áruló: "mikor jön az erdőkerülő, és űzi ki mindkét bandát. "
Valószínűleg Romániából fog jönni, mert ők még nem uralkodtak rajtunk és ezt nem hagyhatjuk!

villamos alóli kacaj 2011.09.17. 10:09:49

@hallari:
Már ezért megérte a hozzászólásokat olvasni!(másért nem!)

zembertelen 2011.09.17. 10:15:08

@kvasztics47:
Az 1/3-d ne szövegeljen! Ábrándozzon! Vagy lépjen át a 2/3-ba és legyen zember!

inkontextus 2011.09.18. 09:28:23

Szerintem egy mentelmi jog felfüggesztése, az maximum annyit jelent, hogy most már elitélhető... Ennek alapnak kéne lennie, nem? Hisz bár talán nem a "sátánról van szó, aki minden rossz egyetlen forrása", de bassza meg "hazudott", "ferdített", és ezt még valahogy el sem akarta úgy teljes egészében ismerni, helyette úgy állította be mintha ez amolyan "ösztönző beszéd" lett volna...
Én már nem haragszok rá, mert talán ha ezt a beszédet nem mondja el, és nem szivárogtatják ki, talán az emberek sosem kezdtek volna el szerveződni... de azért ez nem az ő érdeme, hanem inkább egy következmény...

De Orbánnak jönni itt, nem is értem, hogy minek... Nem hiszem, hogy neki egyáltalán szükséges ilyen figurákkal foglalkozni... hisz, jelentősége nem sok van... marketingnek is már gyenge... A többit nem commentálnám...

Jaaa leesett... Már bevált brand a: "Gyurcsány-Orbán"

Olcsó... és egyszerre demonizál és eufemizál, kérdés, hogy ez kinek jó? és kinek rossz?

inkontextus 2011.09.18. 09:31:20

Mármint: a demonizál és eufemizáltat inkább úgy mondanám, hogy egyik presztizse lejjebb, a másiké feljebb szökik... persze lehet csak belevetítek...
süti beállítások módosítása