Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • MAXVAL bircaman közíró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Adományok a rendőrségnek

2009.04.30. 10:11 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: imre korrupció bence csalás istván milliárdos rendőri elfogultság főkapitány

Nyomozás indul az Év vállalkozójának cége ellen, adta hírül a sajtó. Imre Istvánt, a milliárdos építési vállalkozót jó néhány hitelezője csalással vádolja, ellene többen is feljelentést tettek a megyei rendőrkapitányságon. Az eddigi becslések szerint Imre úr cége, a Integrál-Hexa Zrt. az elmúlt évek során mintegy 3 milliárd forint adósságot gyűjtött össze.  A hírnek ez a része tulajdonképpen nem meglepő, hiszen nálunk ez kezd természetessé válni. A fővállalkozók felmarkolják a zsozsót, aztán valami különös oknál fogva ők már nem fizetik ki az alvállalkozóikat. Valahogy a nagy sürgés-forgásban nem marad rá pénzük.

Ami ezt a szokványos hírt mégis érdekessé teszi, az az, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitány az ügyben elfogultságot jelentett be, mondván: a feljelentett úriember korábban már többször támogatta a rendőrséget. Többek között rendőrőrsöt újított fel, és rendezvényeket finanszírozott.

Álljon meg a menet! Hogy is van ez?

Az köztudott, hogy a magyar rendőrség mindig is szűkölködött a földi javakban, soha nem kapott elég pénzt, mindez elég gyakran el is hangzik panaszként a rendőri vezetők szájából. Előfordul, mondják, hogy benzinhiány miatt a gépkocsijuk el sem tud indulni.

A túlmunkát végző rendőröket sem tudják rendesen kifizetni - panaszkodik a rendőrszakszervezet is.

Igaz, amikor nagyon kellett, azért a hatalom mindig kinyitotta a pénztárcáját. Na persze, nem a sajátját, hanem az államét. Például legutóbb, amikor a miskolci kapitány elkezdett cigányozni, Gyurcsány ijedtében rögtön átutalt a zsaruknak tizennégymilliárdot. Na jó, ne legyünk rosszindulatúak. A két esemény alighanem csak látszólag volt időben egymáshoz annyira közel.

Most viszont ebből a győri hírből véletlenül kiderült, hogy azért vannak olyan áldozatot hozni hajlandó, nemes szívű, önzetlen vállalkozók is, akik, ha kell, kicsit feltunkolják a büdzsének a rendőrségre fordítható összegeit. Gondolom ez az egész országban élő gyakorlat lehet, nem csupán Győrben. Sőt abban is biztos vagyok, hogy ezek az irgalmas szamaritánus üzletemberek mindezért nem kérnek semmit sem cserébe a rendőreinktől. Őket pusztán csak hazafiúi érzület vezérli. Mint ahogy abban is halálbiztos vagyok, hogy az ilyen adományokért cserébe derék rendőreink sem hunynak szemet a vállalkozó és környezete legkisebb jogsértése felett sem.

Mindezt abból is joggal feltételezhetem, hogy Bence főkapitány úr az ilyesféle adakozást abszolút természetesnek tartván, ez ellen egy szót sem szólt, mindössze annyit tett, hogy egy másik megyei kapitányságot jelölt ki a nyomozás lefolytatására. Csak remélhetjük, hogy egy olyat sikerült neki, ahol az Integrál-Hexa Zrt, nem újított fel semmilyen rendőrségi objektumot, s nem támogatott semmilyen rendezvényt.

Azért érdekes kérdés ám ez a rendezvénytámogatás. Az embernek meglódul a fantáziája, miféle rendezvények lehettek ezek, amiket az Év vállalkozója támogatott? Nyugdíjas találkozó? Vagy teszem azt, valamiféle komoly tudományos tanácskozás arról, hogy miként lehet lesből elkapni a szabálytalan parkolókat?

És vajon miből állt ez a támogatás? Talán Imre úr neje sütötte a rendezvényen feltálalt pogácsát, illetve vette meg a Tescoban a kávét és az ásványvizet?

Csak remélni merem, hogy nem ilyesmik miatt került aztán csődhelyzetbe ez a nagyszerű vállalkozó.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr41095136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.