Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Az OPNI-ban a hetero büszkeség napja?

2010.09.03. 10:32 | Proszektura | 343 komment

„Férjem egyébként egy tiszta szívű igazságharcos, aki ezért persze sok ellenséget is szerez magának és ezáltal nekem, én azonban akkor sem szeretném, ha langyossá válna, s mindenkivel csak a jó kapcsolatra törekedne, elvtelenül.”

Dúró Dóra a Jobbik nagyasszonya nyilatkozta ezt kedvenc orgánumuknak, a kuruc.info-nak az ő tisztaszívű igazságharcos kedveséről.

Szóval a Jobbik egyik vezetője nem szereti a langyosokat. Gondolom, a melegeket még kevésbé. Akárcsak a többi tisztaszívű társa.

Vona Gábor egy tévéműsorban egyenesen vissza is követelte a meleg szót, mondván: „Ha én azt mondom, hogy meleg reggelre ébredtem, azt nem akarom, hogy azt jelentse, felhúztam a redőnyt, és Terry Black mosolygott be az ablakon.”

 

Mindez onnan jutott eszembe, hogy holnap, szombaton kerül sor a nagy eseményre, a hetero büszkeség napjára. Tavaly még az akkori rendőri vezetés nem engedélyezte. Az új hatalom már igen.

Szóval holnap lesz a hetero hidegek büszkeségének napja. Ahol is a résztvevőknek az Országgyűléshez címzett petícióját a tervek szerint Dúró Dóra és Novák Előd veszik majd át. Mint a jelenlegi egyetlen képviselő-házaspár. (Lehet, hogy D.D. stílszerűen fürdőruhában fogadja a petíciót átnyújtó Koletár Csabát, a büszkeség napja ötletgazdáját?)

A petíció állítólag arra kéri majd a parlamentet, hogy a törvényt olyképpen módosítsa, miszerint a gyülekezési jogot ne lehessen korlátozás nélkül, a többség érzékenységét sértve gyakorolni. Amennyiben valamely kisebbségi csoport mégis ilyen rendezvényt szándékozna tartani, a jogalkalmazó olyan helyszínt jelölhetne ki, ahol kevésbé sérül a többség érzékenysége.

 

Ez egy nagyon jó elképzelés.

Szerintem például a Jobbik gyűlései rendszeresen sértik a többség érzékenységét. Javaslom ezért, hogy a meghozandó új törvény szellemében fogant önkorlátozás jegyében a mostani hetero büszkeségük napját sem Budapest szívében, az Andrássy úton a Hősök terétől az Erzsébet térig tartsák meg, hanem mondjuk például A Duna jegén (az ugyebár elég hideg), vagy ami még ennél is jobb ötletnek tűnik, a Hűvösvölgyben, a Lipót mezőn, az OPNI épületében. Jelenleg úgysem használják semmire sem. Ráadásul a Hűvösvölgy a nevében is klappol a demonstráció szellemiségével.

A rendőrségnek pedig ezúttal teljesen mindegy a helyszín, hiszen reálisan nem számíthat komolyabb ellentüntetésekre.

Mert ki a fenét is érdekel rajtuk kívül, hogy ezek az emberek büszkék e a heteroságukra?  A melegek biztosan nem fognak ezért ellenük tömegesen demonstrálni.

De, ha mégis sor kerülne ilyesmire, akkor hová álljanak a biszexek?

 

Egyébiránt pedig a demonstráció valamennyi résztvevőjének üzenem, ha büszke, büszke, biztosan van neki mire. Mint az egri kislánynak a nótában.

Dúró Dorának pedig nem árt tudnia, hogy ezekről az egri kislányokról az említett dalból az is megtudható, hogy mind csalfa.

Ha csalfa, csalfa, a lelke rajta.

 

Ja, és ha azt mondom, hideg reggelre ébredtem, nem szeretném, ha Novák Előd mosolyogna be az ablakomon.

A többit pedig majd odakint megbeszéljük

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr372268513

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ELHUNYT VONA GÁBOR - OLVASÓI; 18+ 2010.09.03. 13:06:13

OLVASÓI ROVATEgy neve elhallgatását kérő népszerű politikai blog (és lehet, hogy furcsa (vagy talán nem is az) nem baloldali) szerzője küldte az alábbi, ebből a cikkből kollázs technikával készített, (forrás) kiváló posztot. Köszönjük. A többi vendégko...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kokavec 2010.09.03. 11:52:10

A jobbikosok eddig arra voltak a legbüszkébbek, hogy magyarnak születtek. Külön külön és együttesen is nagy teljesítmény volt a részükről, kb. annyit tehetnek róla, mint akik romának születtek, vagy akik zsidó származásúak.
Most újabb kiemelkedő teljesítménnyel rukkoltak elő: heteroszexuálisak.
Csak így tovább és semmi nem állíthat meg benneteket!

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.09.03. 12:28:53

És akkor az irdatlan bácsi, azt a kis ilyen-olyan, izgő-mozgó nem túl nagy gyerekecskét megfosztotta minden jogától....

rockjano_ 2010.09.03. 12:29:08

Ezt a Dórát meg kéne már dúrnia valakinek :-)))

Helyes csaj egyébként csak kicsit buta...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.09.03. 12:31:52

Boldog liberális reggelt!
A hetero büszkeség napja arra a legjobb, hogy akinek elegük van a buzihájpolásból, azok ezt ki is nyilváníthassák. Mert tulajdonképp szerintem a buzikka sincs sok mindenkinek baja, pl. nekem sem, de az, hogy már a csapból is ezek folynak, és hogy sikk buzinak lenni, az már nálam is kibaszta a iztosítékot.

Egyébként nagyon egyszerű, OK, legyen a hetero büszkeség napja a Hűvösvölgyben, de akkor a következő buzimenet is!

zorrostock 2010.09.03. 12:32:02

így továb!!!

épp ideje emlékeztetni az embereket, hogy nem csak kissebbségek vannak ebben az országban, hanem van többség is..

nullnick 2010.09.03. 12:32:23

@kokavec:

a homosexuálisok eddig arra voltak a legbüsszkébbek, hogy

a saját nemük ánuszába vájják a péniszüket

vagy összedörzsölik a vulvájukat

valami egyebet ami homokosságukból fakad és a magyar társadalom számára is értékes fel tudnak mutatni?

Türkménbasi 2010.09.03. 12:33:12

Ugyan már. Ha lehet meleg büszkeség napja, akkor miért ne lehetne hetero büszkeség napja?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.09.03. 12:33:31

@rockjano_: Ja, az a fürdőruhás ötlet az nem rossz :)

kyncza 2010.09.03. 12:33:35

Mi van elemér? Kivételesen nem érzed, hogy neked is helyed van a felvonulásban?

appa68 2010.09.03. 12:34:04

"Mert ki a fenét is érdekel rajtuk kívül, hogy ezek az emberek büszkék e a heteroságukra?"

A buzifest-tel kapcsolatban... Mert ki a fenét is érdekel rajtuk kívül, hogy ezek az emberek büszkék e a buzulásukra?

Egyébként miért ne?
Jó idő lesz. Sétálnak. És hogy klasszikust idézzek:
"Majd megunják és hazamennek..."

geert 2010.09.03. 12:34:35

égetik a normális heterókat, vázze.

Bergeroth 2010.09.03. 12:36:39

Miskolcon táborokba akarják zárni a cigányokat. Utána jöhetnek a melegek is, aztán a zsidók, aztán a másként gondolkodók, majd a tolószékesek, a hosszú hajúak...és ugyanott leszünk mint Hitler idejében.
Persze a jobbik nem náci párt, neeeem, dehogyis, csak épp ugyanúgy viselkedik mint a nácik 1940 környékén. De ők akkor sem azok, neeeem, dehogyis, csak ugyanazok a reflexek mozgatják őket is, de ők akkor sem azok, neeeem, dehogyis, csak épp ugyanazokat az elveket követik mint a nácik.
Teljesen véletlen, hogy ennyi egyforma hasonlóság lelhető fel a nácik és a jobbik között, ez csak pár kisbolygó együttállása miatt van. Ugye? Ugye!?

rockjano_ 2010.09.03. 12:38:27

@ColT: Igen én támogatom :-)))))

És mi van azoknak a heteróknak a jogaival akik hányingert kapnak ettől a jobbikos náci bagázstóll???

Tiltakozom a heteróságom kisajátításától!!!

xunilo 2010.09.03. 12:39:46

Hát ez megint milyen cikk már? Miért kell folytaon a melegek seggét nyalni?
Szerintem egy társadalomban érvényesüljön már a TÖBBSÉG joga (is).
Van egy régi vicc erről az egész homokozósdiról:
A homoszexualitást régen tiltották, aztán tűrték, én meg nem akarom megvárni amíg kötelező lesz!
Egyébként azzal egyetértek, h az ilyen nagy vergődésre csábító rendezvényeket (pl. meleg felvonulás, jobbik gyűlés, amikről előre tudni lehet h a belvárosban sok rendőr kell a biztosításukhoz, plusz a forgalmat is akadályozzák) vigyék ki szépne messzebbre pesttől. Na ne a hűvösvölgybe, inkább vmi elhagyatott mezőre. És akkor nem a tisztességes adófizetők pénzéből kell biztosítani a nagyfokú rendőri jelenlétet.
Vagy a szervezők ELŐRE kifizetik a biztosítás árát, plusz letesznek egy nagyobb összeget letétbe, amiből az esetleges károkat térítik. Ha ez teljesül, tőlem a belvárosban is baszódhatnak.
De ne a tőlem levont pénzből tegyék!

rockjano_ 2010.09.03. 12:42:08

Egyébként lehetnének itt is polgárpukkasztó jelenetek, mondjuk Dórika és párja egy busz tetején párosodna ezzel is kifejezve saját heteróságukat. Ezt én spec. nagyon támogatnám (fotók majd az Indexen (ja bocs zsindexen)...meg ilyenek.

Esetleg közben egy laza kukihosszúság verseny, kinek van nagyobb nunija stb...

Ja és a szines zászló helyett mindent szürkébe kell öltöztetni mert ugye az fejezi ki hogy nagyon-nagyon heterók vagyunk.

HányÉves 2010.09.03. 12:46:19

@kokavec: Igazad van abban, hogy semmi extra nincs abban, hogy valaki magyarnak vagy heterónak születik. Ez nem teljesítmény, önmagában. Ugyanezt a logikát folytatva, az sem teljesítmény önmagában, ha valaki melegnek születik. Következésképp: ha nincs problémád a meleg-büszkeség menettel, sem annak helyével, akkor ugyanennyire nincs problémád a hetero-büszkeség menettel. Így vagy igazságos és toleráns. Mert éppen ez a lényeg. Ha a kisebbség toleranciát vár el, akkor ugyanezt várja el tőlük is a többség.
A heteró büszkeség napját pedig csak akkor tudja a Jobbik kisajátítani, ha kizárólag jobbikos heterók mennek el rá. Ez pedig szimplán csak a nem-jobbikos heterókon múlik.

Dr Kangörény 2010.09.03. 12:46:58

Most őszintén, ki nem szarja le, hogy buzik, vagy heterók, kommunisták, vagy nácik masíroznak az Andrássy úton?

Ki nem szarja le mindegyiket?

xunilo 2010.09.03. 12:47:23

@Bergeroth:
Megint a csúsztatás, összemosás.
csak a tények kedvéért: a náci párt a németeknél 1940-ben már rég hatalmon volt, és nem úgy "viselkedett" mint most a Jobbik.
És azt gondolom, h a cigány kérdésre megoldást kell találni. Lehet h nem táborokat, de akkor mondd meg légyszi vagy Te, vagy bárki, h mi legyen.
Ahogy most van, úgy nem maradhat. Nem fogjuk bírni a szociális kiadásokat amit a sok ingyenélő jelent (nem csak cigányok).
Polgárháborús helyzet lesz max pár éven belül a súlyosabban fertőzött területeken (mint pl Miskolc és környéke).
Gyilkosságok, erőszak, pogromok lesznek, mert az emberek előbb-utóbb meg fogják elégelni a cigányterrort. Aztán meg jön a bosszú. Aztán annak a bosszúja. Sok ártatlan cigány és nem cigány fog meghalni, megnyomorodni. Ezt akarjátok? Mert ide vezet az, h a ballib médiában és sok blogon elvtelenül védik a KÖZTUDOTTAN tűrhetetlenül viselkedő cigány hordákat.
Ez nem azt jelenti, h a ki cigány/meleg/stb azt táborba kel zárni. Ez azt jelenti, h aki folyamatosan, durván megsérti a törvényeket, a társadalmi együttélés írott és íratlan szabályait, azt meg kell büntetni (hogy érezze h ez így nem helyes, el kell különíteni (hogy ne tudja folytatni egy ideig), és rá kell nevelni a normák betartására (iskola, közmunka, munka).

Vincenzo90 2010.09.03. 12:50:04

Nem vág a szike se jobbra se balra? Mégis ki a faszomat sért egy Jobbik gyűlés? Most őszintén? Mert engem az sért, ahogy a média beállítja a dolgokat, és akik azt hiszik, hogy a Jobbik gyűlése sérti őket, azokat is igazán a hazugságok sértik, de nem a Jobbik. A buzik undorítóak, az, ha valaki fontosnak tartja az összetartozást, és szeretne érdemben is tenni végre a nemzetért, az nem az.

peti papagáj 2010.09.03. 12:52:19

téves az elnevezés, ez a homofób büszkeség napja.
engem, nem homofób heteroszexuálist ugyanis nem képviselnek, és gyaníthatóan sok más egészséges gondolkodású, értelmetlen gyűlölködés nélkül is életképes embert sem

kokavec 2010.09.03. 12:52:56

@nullnick:
"a homosexuálisok eddig arra voltak a legbüsszkébbek, hogy a saját nemük ánuszába vájják a péniszüket vagy összedörzsölik a vulvájukat"
Akkor most a heteroszexuálisak meg arra a legbüszkébbek, hogy a másik nem vulvájába vagy ánuszába vájják a péniszüket.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.09.03. 12:53:12

@Vincenzo90: De, ennek az idióta libsi bagázsnak undorító. Ennyi eszük van.

xunilo 2010.09.03. 12:53:45

@rockjano_:
Na nehogy már a tisztességes HETERO többségnek kelljen szürkében lennie!?! A homokosok miért is sajátíthatnák ki a színeket? Mert szeretnek a normális emberekben hányingert keltő módon mindenféle rózsaszín szarba öltözni?
Én tőlem annyit buzulnak, amennyit akarnak. De ne az én adómból masírozzanak az Andrássyn. Ne reklámozzák a saját degeneráltságukat széles nyilvánosság előtt, ne irritálják a TÖBBSÉGET!
Legyenek végre a TÖBBSÉGNEK jogai!
Ne csak a különböző kisebbségeknek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.09.03. 12:56:04

@kokavec: Ja, csak ez utóbbi biológiailag teljesen rendben van.

@Burpelson: És akkor én pl. hova? Mert nem gyűlölöm a buzikat, csak idegesít amikor "büszkék magukra", és ízléstelen felvonulást rendeznek.

Khayness 2010.09.03. 12:58:45

@ColT: Ha erről lenne szó, támogatnám én is, de valószínűleg nem ez lesz a mondanivaló.

mg007 2010.09.03. 13:02:36

Micsoda ostoba poszt. A poszt írójához csak egy kérdésem lenne: Buzi-e vagy?

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.09.03. 13:02:44

Vaze, ezek arra büszkék, hogy nem buzik. Édes Jó Istenem, én meg kurvára nem tudok biliárdozni, sznóbordozni, meg nem vagyok szőke stb., most legyek rá büszke?! Jadehülyék vagytok, aranyapáim...

hrcs_123 2010.09.03. 13:04:35

Ismeritek a viccet a pszichiáterről és a páciensről, aki minden képen pinát lát, majd amikor szexmániásnak tituálják, felháborodik, hogy a doktor úr mutogat folyamatosan pinát?
No, ez jut eszembe azokról, akik szerint a csapból is buzulás folyik.

vauvauvau 2010.09.03. 13:06:28

Holnap piacra megyek bevásárolni. Vezsek 20 db tojást, 3 kg téglát, és 5 kg műtrágyát. Véletlenül arra fogok hazasétálni és véletlenül el fogok esni, és véletlenül arra fog esni a szatyrom tartalma.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.09.03. 13:06:44

De most azt nem értem még, hogy ha megjelenik egy cigány- vagy buzibarát blogbejegyzés az index címlapján, sakálék gyönnek, oszt pofáznak. Nem tom, én talán kétszer néztem meg életemben a kurucinfót, egyebek mellett azért, mert nem érdekel. Pláne, hogy regisztráljak, kommenteljek! Ezek mazochisták?! Vagy minek óvasnak "liibsi fost"? Azért, mert igazából idegbetegek, és így akarják levezetni a feszkót? Nem tom, csak kérdezem...

skye 2010.09.03. 13:07:41

Juj már megint a sok hülye, ezerszer hallott agynélküli heteró "érvelés". xunilo, a melegek nem a te adódból masíroznak, hanem a sajátjukból, ugyanis ők is adóznak, dolgoznak, ergo a jog a vonulásra őket is ugyanúgy megilleti. A rószaszín szart komolyan gondoltad vagy ez csak poén? Nem gonmdolod, hogy a saját esztétikai érzékeddel bármit is igazolhatsz a saját osobaságodon kívül. :D A rószaszínnel csak te meg a nácik azonosítják a melegeket. Mi számít reklámozásnak?Ja már az is, ha meglátod őket?Miért nézed kényszeresen?Miért foglalkozol velük? Ki a meleg akkor, ha te azzal foglalkozol, hogy más férfiak mit csinálnak a farkukkal? :DAz irritálás meg provokálás már megint egy ostoba lózung. Minek vagy irritálható és provokálható, ha annyira boldog és büszke heteró vagy?Mások boldogsága miért taszít? Gyanítom saját férfiasságképeddel vannak óriási bajok. Persze neked meg a hozzád hasonlóknak jól jönne, ha az emiatti szégyenedet el tudnád vinni a melegek hátán, de nem fog összejönni. A homofób számára minden reklámozásnak minősül, amiben azt látja, hogy ember nem megfélemlíthető, nem szégyelli magát és nem vonul a fal mellett sunnyogva. Innentől zéró a mondanivalója minde szánalmas, frusztrált és impotens homofóbnak. :)

kisfaszú 2010.09.03. 13:08:53

Vidéken a bűncselekmények 99%-át heteroszexuálisok követik el. Állítsuk meg a heteróbűnözést! Közrendvédelmi táborba velük!

Arkhimedesz 2010.09.03. 13:10:09

Szép íve van a bejegyzyésnek.

A szerző előbb eredetinek és szellemesnek aligha mondható ellentétpárral ráaggatja a hideg jelzőt a heteroszexuálisokra, majd a saját maga által kreált jelzőből - mintha azt a heteroszexuálisok vallanák magukról - bontja tovább a mondandóját.

Írása végén mégis eljut oda, amivel abszolút egyetértek vele: Ugyanis ki a fenét érdekel, hogy számomra vadidegeneket milyen nemi irányultsággal áldott meg a jó sora!
Ugyanúgy nem érdekel, hogy xy az ellenkező neműeket szereti, mint ahogy nem érdekel yx homo-kossága sem.

Ez ugyanúgy ahogy van magánügy.

S ha éppen ez a paródia: a hetero büszkeség napja döbbenti rá a szerzőt az egész büszkeség-napi felvonulások értelmetlenségére a szerzőt, akkor D. D. már elérte a célját. :D

Egyébként ha ez a hetero-büszkeséges felvonulás olyan lesz, mint az antagonja pár évvel ezelőtt még, ahol a fotók alapján nemiségükkel takarozó platótáncosok polgárpukkasztó vonaglása adja meg a hangulatot, akkor azt méltán bonyolíthatnák a szerző által javasolt helyszínek egyikén. Ugyanúgy, ahogy az ötletadó menet is kanyarodhatott volna arra az ellentüntetők lelkes tapsa közepette.

mg007 2010.09.03. 13:10:19

@Humperdickk: "Nem tom, én talán kétszer néztem meg életemben a kurucinfót, egyebek mellett azért, mert nem érdekel."
Látod ez a baj veled, lehet többet kéne olvasgatnod jobbos sajtótermékeket, nemcsak a manipuláló indexet. Amúgy az index egész tűrhető portal lenne, ha nem lenne tele ennyi sok manipulatív, hazug írással.

vauvauvau 2010.09.03. 13:11:16

Túró Dóra!

Én büszke vagyok, hogy heteró vagyok. A menet végén nem akar leszopni?

Szebb jövőt!

egyenlítő 2010.09.03. 13:11:53

Akik a többség jogait emlegetik, tudják-e egyáltalán, hogy miről beszélnek?

Az egész úgy kezdődött, hogy valamikor a 60-as években egy amerikai buzibár vendégeit sokadszor verték össze a rendőrök igazoltatás ürügyén, és ők ezt megelégelve egy tüntetést szerveztek.

Úgyhogy a jobbikosok majd akkor kezdjék el szervezni a hetero büszkeség napját, ha a buzi rendőrök összeverik őket Toroczkay-Tóth (Tutsek) egyik kocsmájában, és nem bírják tovább a megaláztatásokat.

Esetleg május elseje naptárból való törlésén nem töprengenek (már csak őfőméltósága emlékére való tekintettel)? Vagy ez esetleg a Führer miatt tabu?

vauvauvau 2010.09.03. 13:13:25

Politikai hírgenerálást és felizgatást vállalok a közelgő önkormányzati választásokra.

Ha engem választ, akár 3 %-al is többen elmennek savazni.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.09.03. 13:13:27

@mg007: nem, velem az a baj, hogy nem vagyok se buzi,, se homofób. Nem tudok mit csinálni, de voltam már orvosnál, aszonta, majd kikezeli.

ziza133 2010.09.03. 13:15:24

"Szerintem például a Jobbik gyűlései rendszeresen sértik a többség érzékenységét."

Ebredj fel, menj ki az elszeparalt elefantcsonttorony kis villadbol, nezz szet az emberek kozott, batran!
Es rajossz hogy hulyeseget beszelsz. A tobbseget nem zavarja a jobbik, sot, egyetert vele.
Ellenben a tobbseget zavarja ha homokosok razzak magukat meg csokoloznak az utcan.

kyncza 2010.09.03. 13:16:19

@vauvauvau: látom ez a felvonulás nem a te napod lesz!

Sokorai_Atala 2010.09.03. 13:16:43

Meleg büszkeség napja a HŰVÖSvölgyben? Képzavar:)

kubatov_kommunista 2010.09.03. 13:17:11

Tudod ki a falu bikája?
Aki nem baszik csak bőg.
Na most amíg a bikák vonulnak a tehenek árvulnak..
Most jól meg lehet hágni párat belőlük.
Marhák.

skye 2010.09.03. 13:17:52

Legalább nevznék nevén a heterók a felvonulásuk célját. Csakazértis megmutatni, hogy egy meleg nem lehet boldog. De meg lehet nézni a válási statisztikákat, valamint a neurotikus szinglik számát, mennyire működőképesek a heteroszexuális kapcsolatok. Nem lenne amúgy semmi baj a heteró felvonulással (nem mintha az év 365 napján nem azt csinálnák), ha tényleg heteró-felvonulás lennne és nem melegellenes. Csak egy frusztrált heteró gondolhatja azt, hogy a meleg felvonulás kifejezetten heteróellenes. Ez vicc, ezek szerint nagyon nem biztos saját heteró létének boldogságában, ha veszélyeztetve érzi. Valami mellett felvonulni rendben van, de a melegek sosem mondták azt, hogy ők most kifejezetten a heterók ellen vonulnak fel, míg fordítva egyértelmű.

rockjano_ 2010.09.03. 13:18:16

@xunilo: A TÖBBSÉGNEK mindig több joga van vagy ami van azzal jobban tud élni.

A kisebbségnek mindig több jogot kell adni és normális jogállamokban (mo. még mindig az) meg is kapják.

A felvonulásaik meg senki normális embert nem zavarnak.
Csak azokat akik egyéb frusztrációjukat akarják kompenzálni gyűlölködéssel.

Ha nem tetszik ne nézd, vagy utazz el egy napra. Aki a belvárosban lakik annak ennyit el kell viselnie

II.Briandrew 2010.09.03. 13:18:31

A melegek sem járnak folyton rózsaszínben és rengetegen nem is nőiesek....aki csak ezzel tudja azonosítani őket, az szimplán hülye vagy vak! Van meleg ismerősöm és értelmesebb, normálisabb, mint néhány "mélymagyar" aki büszke arra, hogy hetero. Ezzel nincs is baj. Így marad fenn az élet, mert ha nincs férfi-nő kapcsolat, nem lesz gyerek sem. De kiváncsi volnék, hogy ha valamelyik gyereke mondjuk annak születne, milyen fejet vágna, mikor megtudja?

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.09.03. 13:18:33

@xunilo: te egyszerre hány blogban vagy konzervatív értékrendű? A másikban orbánt véded, itt a jobbikot... Fogadok, találok olyan blogot, ahol a szocikat!

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 13:19:01

@skye: A melegek felvonulásának mi a célja?

lurk (törölt) 2010.09.03. 13:19:06

"Legyenek végre a TÖBBSÉGNEK jogai!"

Vannak. Es a tobbseg kb. beleszarik, hogy a melegek evente egyszer setalnak egyet a belvarosban. Nem erdekli, mert nem erinti.

A Jobbik, hala a Joistennek nem a tobbseg.

[c] 2010.09.03. 13:19:31

@nullnick: Hülyeség. Az értelmesebbje (mert köztük is vannak idióták, csakúgy, mint a heteroszexuálisok között, mi több, arányuk azonos) nem a homoszexualitására büszke, hanem arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy ugyanolyan ember, mint bárki más (hibákkal, erényekkel), csak történetesen homoszexuális. Magyarán, amire büszke lehet, azok emberi kvalitásai, nem pedig - veleszületett - szexuális irányultsága.
Ezért ostobaság a pride fogalmát úgy értelmezni, hogy itt a _homokosságra_ _büszkék_ az emberek, és ezért ostobaság a heteroszexualitásra büszkének lenni.

kokavec 2010.09.03. 13:19:57

@iollari79: Elvitattam volna a jogot a hetero-büszkeség menettől? Ilyet nem írhattam, mivel ez távol áll tőlem. Én a jobbikot véleményeztem aki/ami mindíg ugrásra kész, ha valakiket ki lehet rekeszteni.

Egyébként sokakat megtéveszt a meleg-büszkeség menet elnevezés. Azt gondolják ez azt jelenti, hogy aki meleg az büszke arra, hogy nem heteroszexuális.
A mozgalom emblematikus eseménye az 1969-es Stonewall-lázadás (New-York), amikor egy meleg bár közönsége szembe szállt az őket rendszeresen zaklató rendőrökkel. Ennek évfordulóján rendezik a felvonulást. A büszkeség szó arra vonatkozik, hogy nem akarnak a továbbiakban elnyomott, megalázott, hazugságra kényszerített életmódot folytatni (amilyet a felvilágosulatlan társadalmi többség rájuk kényszerít), büszkén kiállnak és küzdenek az őket (mint mindenkit) megillető emberi jogokért.
Erről szól a "büszkeség" - tanuljátok meg!

vauvauvau 2010.09.03. 13:20:34

@kyncza:

Vigyázz, nehogy seggbebasszák az oroszlánodat. nagyon pucsít!

lurk (törölt) 2010.09.03. 13:21:22

"A melegek felvonulásának mi a célja? "

hu.wikipedia.org/wiki/Melegb%C3%BCszkes%C3%A9g

Ez. Egy megemlekezes. Nem tobb, nem kevesebb. Mint a Ver es Becsuletnel a Kitores megemlekezes. Nincs celja.

Goompah 2010.09.03. 13:22:53

"Javaslom ezért, hogy a meghozandó új törvény szellemében fogant önkorlátozás jegyében a mostani hetero büszkeségük napját sem Budapest szívében, az Andrássy úton a Hősök terétől az Erzsébet térig tartsák meg, hanem mondjuk például A Duna jegén"

Hm. Egyelőre a heterók még többségben vannak, így miféle többséget is sértene a felvonulásuk? Ugye vetted, hogy nem a jobbikos heteró büszkeség, hanem simán a heteró büszkeség felvonulása lenne. Attól még a többség felvonulása lesz, hogy te vagy a Jobbikkal szembeni ellenérzéseid, vagy a másféle szexuális preferenciáid miatt nem kívánsz résztvenni rajta.

kyncza 2010.09.03. 13:23:03

@vauvauvau: vigyázz, dehogy téged is megbasszon valaki!

idióta kutya

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 13:23:46

Nekem semmi bajom a melegekkel, van néhány ismerősöm is, aki az. Jómagam nem vagyok, de ez lényegtelen.
Nem megyek ki a hetero felvonulásra, de a másikra sem, szimplán azért, mert ez egy intim dolog, magánügy. Másnak nem kell szembesülnie az enyémmel, nekem meg a máséval.
A meleg büszkeség menete akkor lenne méltóságteljes, ha a melegek egyszerű hétköznapi ruhában vonulnának végig csendben, bármelyik úton. ANnak tényleg az lenne az üzenete, hogy ugyanolyanok vagyunk, mint ti, nem melegek.
De a parádézás, a balhézás, a sokszor polgárpukkasztó maskarák és a sokszor megbotránkoztató viselkedés (pap+apácának öltözött melegek például) joggal nevezhetőnek sértőnek. Erre valóban nincs szükség, de a melegeknek sem előnyös.
Azt mondta egyikőtök, hogy a rózsaszín csak a náciknál juttatja eszembe a melegeket. Nézd meg, hogy a felvonuláson melyik a leggyakoribb szín.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 13:24:55

@lurk: Elmondom, ott is voltak antifasiszta tüntetők, akiknek a jelenlétét ezek a blogírók nagyon helyénvalónak tartották. Akkor most mi a probléma? A szike mégsem egyformán vág minden irányba.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.09.03. 13:24:55

"Mert ki a fenét is érdekel rajtuk kívül, hogy ezek az emberek büszkék e a heteroságukra?"

Azt hiszem eléri a tüntetés a célját. Ugyanis pont az kell, hogy végre belássák a liberálisok is, hogy annak, hogy "meleg büszkeség napja", semmi értelme, mert a szexuális orientációjára miért kéne bárkinek is büszkének lennie. Tudom, ismerem a szöveget, hogy ez igazából nem azt jelenti, meg hogy amerikában a rendőrök a melegbárok vendégeit verték össze, stb...

A jobbikot rühellem, de most az egyszer jó irányba nyúltak. Bár jobb lenne ha egyik szélsőség(szélsőlib, szélsőjobb) sem létezne.

II.Briandrew 2010.09.03. 13:25:28

@Goompah:

Én például hetero vagyok, de a habzó szájú jobblikkal még csak egy légtérben sem akarnék lenni! Ne legyél naiv. Ez egy színtiszta ostoba jobblikos erőfitogtatás. Az üzenete pedig ennyi: "kussolj buzi vagy szétütjük a szád". Nos, ha erre büszke vagy....akkor eredj!

skye 2010.09.03. 13:25:36

@Toyotomi Hideyoshi: Az, hogy ne legyen végre szalonbuzizás, buziverés, hogy ne kelljen hazudniuk, ne vihessék el ők a hátukon azt a szégyent, amit egyébként el akarnak rajtuk vitetni (négy fal közt, bezárva, pincében, csak ne lássam őket, stb...), tehát, hogy ugyanúgy viselkedhessenek, mint egy heteró. Ne kelljen idióta módon hazudniuk, ne velük vigyék el heteró férfiak a saját férfiasságképükben való bizonytalanságot. Csupa olyasmi, ami egy egészséges és boldog ember számára alap, csak a heterók megtehetik, a melegek nem. Ezt tényleg magyarázni kell amúgy?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.09.03. 13:27:09

@II.Briandrew:
Lehet, hogy más célt tűztek ki, de én akkor is a melegfelvonulás paródiájának látom, hiszen ugyanolyan értelmetlen mint az eredeti.

Goompah 2010.09.03. 13:27:31

@kokavec: Azt azért elismerheted, hogy maga az elnevezés is eléggé megtévesztő. Az angolszász Gay Pride-ot legalább magyarra lehetett volna értelem szerint pl. Meleg öntudatnak fordítani.

Persze a büszkeség már "meghonosodott", de még mindig át lehetne térni a meleg öntudatra elnevezésre. Nem kell mindent szolgaian, szó szerint fordítani.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.09.03. 13:27:57

@Toyotomi Hideyoshi: apácának öltözött buzit még nem láttam, de ha te mondod, biztos. Az meg része a identitásának, hogy ő férfi létére női ruhát ölt. (Van ilyen buzi is, elképesztő. És a nőket szereti!) Ez mondjuk pukasztja a pógárt, én meg mondjuk konkrétan pont az ilyen pógárt szarom le magasról. És még meleg sem vagyok, női ruhát sem szeretek magamon, felvonulni se voltam még sose. Ez az igazán beteges. Fujj.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 13:28:03

@skye: Az a baj, hogy ilyenek ellen nem lehet küzdeni, a társadalom előítéleteivel nem tudod így felvenni a harcot, főleg úgy nem, hogy a felvonulás gyakran az előítéleteket erősíti meg.
Én mondtam egy ötletet: vonuljanak fel csendben, hétköznapi ruhában. Azzal semmi bajom nem lenne.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.09.03. 13:28:22

@skye:
Csak éppen mellélőnek, mert az emberek többségének semmi baja nem lenne a melegekkel, a "díszbuzik" miatt viszont sokan általánosítanak.

mg007 2010.09.03. 13:28:29

@Humperdickk: Nem, szerintem inkább az a baj veled, hogy egyenlőség jelet teszel a homofóbia és azok közé, akik nem tolerálják, hogy a homoszexuálisok és transzvesztiták botrányos öltözékekben technozenére végigvonaglanak az Andrássyn. És az, hogy ezt nem tolerálod, még nem jelenti azt, hogy automatikusan kimész és ellentüntetsz ellenük.

II.Briandrew 2010.09.03. 13:29:20

@Zabalint:

Pontosan...sokkal jobban elfogadnák a melegeket kirittyentős, seggrázós hőbörgések nélkül. És az a vicc, hogy ez a réteg amúgy is kicsi. A többség köztünk él és nem is tudjuk, hogy az, mert normális és pont.
A jobblikos cirkusz meg megint műsorozik. "A többség"....na ezen jót nevettem :)

NastroAzzurro 2010.09.03. 13:29:42

Ha a buzik felvonulhatnak akkor a heterók is. Divat lett pártolni a devianciát? Védjük a buzikat? Védjük a cigányokat? Mennyetek már a picsába de tényleg... a biszex is buzi...

skye 2010.09.03. 13:30:03

@Toyotomi Hideyoshi: "a sokszor polgárpukkasztó maskarák és a sokszor megbotránkoztató viselkedés (pap+apácának öltözött melegek például)". Voltál valaha kinn a felvonuláson vagy csak azt próbálod összerakni, amit a média eléd rakott, mert volt ott egy-kettő ilyen? Elfogadod az agymosást vagy hajlandó vagy kimenni és gondolkodni? Volt, mert a mostaniakon már nincsenek maskarák, amik csak maskarák, de veszed őket túl komolyan. Szerintem károsabb volt az a büszke heteró apuka, aki kislányával a nyakában mocskosbuzizott. Egyébként álságos azt mondani, hogy semmi bajom velük, DE. Hisz az elfogadás arról szól, hogy látom, ott vannak előttem, nem zavarnak, akkor sem, ha három fülük van és kék orruk és naranccsárga fogaik.

ukunoka 2010.09.03. 13:30:21

Érdekes, a melegfelvonulás is csak azóta folyik a csapból, mióta árpádsávosék odamentek direkt megbotránkozni ... addíg semmi baj nem volt vele ...

2010.09.03. 13:30:23

Na, kitört a tolerancia a heterofóbokból.

Egyébként meg jó ötlet ez a hetero nap, mert felhívja a figyelmet arra, hogy mennyire felesleges a chartások, büszke buzik, antifaszok, és a többi feltűnési viszketegségben szenvedő abberált vonulgatása.

lurk (törölt) 2010.09.03. 13:30:34

"Elmondom, ott is voltak antifasiszta tüntetők"

Hulyek mindenhol vannak, a mi dolgunk csak annyi, hogy ne tartozzunk kozejuk.

kokavec 2010.09.03. 13:31:31

@Goompah: nem zárkózom el - legyen meleg öntudat. Szerinted ha így lesz, a homofób kitörések elcsendesednek?

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.09.03. 13:31:36

Az egészben az a legjobb, hogy tkp. az egész ókori Hellász buzi volt Platónostul, Szókratészestül. Vaze, még Héraklésznek is volt buzibarátja!(Tudjátok, az a kigyúrt bredpitt a Trójából!) Igaz, a spártaiak győztek. Nekem mégsem szimpatikusak...
Beteg vagyok, mondom.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 13:31:52

@Humperdickk: Az apácának öltözött melegek nem szimplán nőnek öltöznek, hanem egy közösséget botránkoztatnak meg. Legyen mondjuk keresztény, zsidó, arab, roma, nem tudom én milyen büszkeség napja?
AMire a melegek emlékeznek, elvileg, az Amerikában történt. Abban a demokratikus országban, ahol a feketéket is rengeteg atrocitás nélkül, ugyanúgy mint a náci Németországban. Amikor nácizunk, ezen is gondolkodjunk el. Miért kell err Magyarországon emlékezni, ahol soha nem történt ilyesmi?
Elutasító emberek, intoleránsok mindenhol vannak, de nem kéne ezt a bélyeget egy országra rásütni, különösen olyan országra, ami mindig is befogadó volt, amikor a "fejlett Nyugat" másként is cselekedett.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.09.03. 13:32:09

@II.Briandrew:
A Jobbikos cirkusz pont ugyanaz a téma, mint a meleg felvonulás. Mindkettőnél egy kicsi és hangos csoport csinálja a cirkuszt, egy többségében csendes nagy csoport nevében(hetero- és homoszexuálisok). Pont emiatt tetszik a dolog, mert most ugye aki elítéli a jobbik bohóckodását, annak a meleg felvonulást is el kéne, illetve fordítva.

lurk (törölt) 2010.09.03. 13:32:51

Mindenesetre en nagyon kivancsi vagyok mekkora lesz az erdeklodes, hanyan fognak reszt venni a felvonulason. En max 1000 emberre tippelek, de szerintem sokat mondtam ezzel...

kyncza 2010.09.03. 13:33:51

@skye: sajnos nem nagyon kell a mediának elém raknia, rengeted privát felvétel van a youtube-n pl...

II.Briandrew 2010.09.03. 13:34:28

@Zabalint:

Jaja, pontosan...mind a két "hangos kisebbség" elmehet a francba a felvonulásaival együtt! :)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.09.03. 13:34:52

@skye:
Egy pódiumon voltak azok, akiket a média bemutatott, ez kellett ahhoz, hogy a megfelelő visszhangja legyen a felvonulásnak, ha ilyen nincs, nem kerül a médiába a dolog, vagy csak minimális visszhanggal. A szervezők választották a "rossz reklám is reklám" elvet, ez azonban egy ilyen ügyben visszaüt, és nem rajtatok akik kimentetek, hanem több százezer homoszexuális magyar emberen, akiknek eszük ágában sincs kimenni egy exhibicionista felvonulásra.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.09.03. 13:35:27

@mg007: értem. Akkor holnaptól be kell tiltani egy rakás bótót, mert ilyen színes. ízléstelen neonokat tol az eklektikára. Nem beszélve a féllábú emberekről: milyen gusztustalan már, nincs lába! Apropó: ezentúl ízléstelen ruhában nem lehet menni az utcán, mert ütünk. Vegyen fel valami szépet, h jót akar. Pulcsit betűrni, gallért megigazítani!
Buziskodni viszont szabad. Tőlem, ha így akarod...

Trex59 2010.09.03. 13:36:04

@Bergeroth: Éljél pár napot a pártfogoltjaid társaságában,
garantáltan megváltozik a véleményed.

II.Briandrew 2010.09.03. 13:36:12

@NastroAzzurro:

És mikor lett divat tuskó parasztnak lenni? :) Lemaradtam valmiről?

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 13:37:56

Zabalintnak van igaza. De mint mondtam: menjenek utcára úgy, mint más ember, kommunikálják azt, hogy ők is ugyanolyan, a társadalom részét alkotó emberek, mint mi. Azért, meert valaki meleg, nem kell maskarába bújnia és parádéznia, öltözhet normálisan, mint te meg én. Menjen úgy az utcára.
Ha én tüntetek valamiért, én is öltözzek maskarába?
Ez a dolog elvileg azért van, hogy toleránsak legyünk. A toleranciához azonban az kell, hogy valaki a közös dolgokat kiemelje: a melegek is emberek, nekik is vannak érzéseik, ők is dolgoznak, ők is alkotnak, satöbbi. Ezek a felvonulások azonban azt emelik ki, hogy ők mennyivel másabbak. És igaza van Zabalintnak, mert ennyivel nem másabbak, és ha ezt nem próbálnák mindenáron mutatni, hogy ők "mások", talán az elfogadás is könnyebben menne.
Vannak meleg barátaim. És voltak lelki gondjaik, többek között azért, mert bizonyos dolgokban valóban mások, mint a többségi társadalom. De egyrészt ez nem a többség hibája, másrészt a melegek élete sem lesz könnyebb, ha az egész világukat e másság köré fűzik fel, és az adja az öntudatukat, hogy ők melegek.
Ez rajtuk is múlik.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.09.03. 13:38:01

@Toyotomi Hideyoshi: értem, mondom, én még nem láttam ilyet, de az valóban lehet sértő. Ja, heteró apácápornót láttál már? Nagyon durva!!! :)
Egyébként apácának lenni legalább ennyire beteges, sőt, Isten- és Jézusellenes: büdös életben ilyet nem óvasol a Bibiliában! De nekem midegy...

Goompah 2010.09.03. 13:38:22

@II.Briandrew: Én nem személyeskedtem veled, te is inkább a jó édesanyáddal személyeskedj.

@Zabalint: Pontosan erről van szó.

@skye: Nehéz dolog ez. Mert igazad van ugyan abban, amit írsz, csakhogy a heteró többség természetes ellenérzéseit sem lehet figyelmen kívül hagyni. Ilyen alapon egyhamar nem lesznek a homók teljesen egyenjogúak a heterókkal, mert amíg nem különösebben zavar egy csókolózó heteró pár látványa, addig egy csókolózó fiúpár látványától a belem fordulna ki. És nem hiszem, hogy ezzel egyedül lennék.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.09.03. 13:38:40

@Humperdickk:
Egy felvonulásnak üzenete van, ezért ez nem ugyanaz a kategória, hogy milyen ruhában mész ki az utcára hétköznap.

skye 2010.09.03. 13:39:10

@kyncza: A privát felvételeket is te keresed, te kattintasz, te nézed, téged nem hagy nyugton. Ez a kényszeresség. Tisztázd le magadban, miért viszonyulsz így hozzá, mert csak te tudhatod, hogyha valami taszít, akkor ennek ellenére, miért keresed a szembesülést vele...

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 13:39:22

@Humperdickk: Te is tudod, hogy nem erről van szó.

LewisFM 2010.09.03. 13:40:05

Az, hogy kinek milyen a szexuális beállítottsága, az magánügy. Ezért se a melegek, se a heterók ezt ne reklámozzák. Amúgy ha valaki meleg, az természetes, hiszen az állatoknál is előfordul, de azt nem szeretném, ha a gyermekem ezt látná követendő példának, mert bizonyos körökben ez a menő.

Attól pedig aki a társadalmi és környezeti körülményektől függetlenül meleg, attól elnézést kérek, ő tényleg ilyen, ugyan úgy tisztelem őket, mint bárki mást, aki megérdemli. De ők nem reklámozzák, ahogyan én sem, hogy hetero vagyok.

Amúgy a meleg tüntetők milyen célokért tüntetnek? Miben szenvednek hiányt? Ha jól tudom, akkor az élettársi kapcsolatuk el van ismerve, az pedig szinte egyenértékű a házassággal. A házasság pedig attól házasság, hogy két ellentétes pár fogad egymásnak örök életű hűséget.

Ha pedig gyermeket fogadnak örökbe, akkor a gyermek kit fog anyunak szólítani? Amúgy ebben az esetben mekkora esélye van a felnövekvő gyermeknek, hogy függetlenül a genetikai szexulási beállítottságától meleg lesz-e? Szerintem nem kicsi, de kérnék egy szakértő véleményt olyanoktól, akik szakemberek a témában.

Más dologban ha jól tudom nincsenek hátrányos helyzetben, de javítsatok ki, ha tévedek! Ha találkozok valakivel, akkor nem kérdezősködöm, hogy meleg-e, mert nem ez határozza meg a hozzáállásomat az illetővel szemben.

egyenlítő 2010.09.03. 13:40:14

@Goompah: és csókolózó lánypárhoz mit szólnál?

II.Briandrew 2010.09.03. 13:40:36

@Goompah:

Abban semmi személyeskedés nem volt, te IQ-fighter! Ebben viszont már van! :))

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.09.03. 13:41:02

@Toyotomi Hideyoshi: nem érted a dolgokat. Van olyan meleg, aki férfias, de a fiúkat szereti: ezek egymással tolják. Van olyan, aki lányokat, pedig ő is az. Meg olyan is van, aki fiú, de lánynak érzi magát, meg olyan, aki fiú, fiúnak érzi magát, lányokkal tolja, de szeret nő ruhában lenni. Az utóbbi kettő pukkaszt téged, mert pöcse van a menyasszonynak. Rettenetes, de igaz. És még Télapó sincs...

Szar a világ.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 13:41:21

@Humperdickk: A hetero apácapornót is éppen ennyire elítélem, éppen ezt mondom! Nem kéne már mindent a nemi hovatartozás köré felfűzni, mert a világ nem csak arról szól.
Ami pedig az apácákat illeti: ma már ez teljesen önkéntes. És lehet, hogy bizonyos korszakokban több gyakorlati haszna volt, mint belegondolnál.

rockjano_ 2010.09.03. 13:42:09

Kit és miért zavar a melegfelvonulás??? A világ minden olyan nagyvárosában megtartják ahová mi is tartozni szeretnénk.

Londonban az egyáltalán nem meleg politikusok is ott vonulnak.
Párizs-Brüsszel-Berlin nem gond.

Amerikában sincs gond... Hol van??? Moszkvában na ott be van tíltva. Szerbiában egyszer próbálták szét is verték. Kínában sincs.
No meg persze észak-koreában sem :-)))

Ti hol akartok élni?? Moszkvában vagy Londonban???
Peking vagy Berlin???

Vagy ez senkinek nem tűnik fel?

kyncza 2010.09.03. 13:43:14

@skye: hát ez jó. Ezek szerint én vagyok a hibás, ha rákattintok?
Ha látom, hogy kutyát kínoznak, vagy embert kínoznak, akkor is megnézem, mert ZAVAR! Ezt is megnézem, mert ZAVAR!
Te ha a buszon látsz valakit, akit ütnek, akkor egyszerűen nem nézel oda, és már nincs is?

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.09.03. 13:43:30

@Zabalint: és mi az üzenete? Ma még csak ízléstelen buzi vagyok, de holnap kiirtom a családot, nyomorult heteró?

Egyébként a továbbiakban kéretik a heterót meg a homót hosszú ó-val írni, mert nekem meg az sérti az önérzetemet, ha nem ismerjük édes anyanyelvünk helyesírását.

egyenlítő 2010.09.03. 13:44:33

@Humperdickk: A spártaiak? Nem volt annál nagyobb ösztönző erő, mint amikor a szeretőjük tartotta mellettük a pajzsot! :-)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.09.03. 13:45:09

@Toyotomi Hideyoshi: "Nem kéne már mindent a nemi hovatartozás köré felfűzni": Bingó! Akkor a heteró büszkeség napja biztos egy biciklisfelvonulás lesz, csak benéztem valamit.

Na, mentem. Egy élmény volt, Hölgyeim és Uraim!

NastroAzzurro 2010.09.03. 13:45:21

@II.Briandrew: Mi bajod van a földművesekkel? :)

skye 2010.09.03. 13:46:25

@Goompah: Ha kiofrdul a beled, az a te magánügyed. Ha két boldog ember látványától undorodsz, akkor nyomás a pszichológushoz. Ez nem hivatkozási és jogalap semmire. Nem kötelező nézni semmit sem. Bírom, mikor azt hiszitek, hogy az ízlésetek bármire is jogalap. :D Amíg undorít,. addiog a te problmád, senkit sem érdekel, hogy téged mi undorít. DE ha úgy gondolod, hogy ez feljogosít arra, hogy megszabd mikor mit csináljon két felnőtt ember, akkor komoly gondok vannak. Ha nem tudsz ember társaidhoz a nézéseden kívül mással kapcsoldóni és ennyire felszínes vagy (plusz akik a felvonulók ruháján és kinézetén kérőznek), az magánügy, magadnak nehezíted az életed. Majd rájössz, hogy amíg ilyen semmiségekkel provokálható vagy, addig megérdemled, hogy provokáljanak. Ha a heteróknak nem lenne fejlövésük a maskara meg a ruha, biztosan nem vonulnának így fel.De nem fogják fel, hogy ez csak nekik fontos. Amíg egy emberből csak a kinézetét látod és nem gondolkodsz el azon, hogy vajon mi van emögött, addig megérdemled, hogy az arcodba kapd. Miért nem lehet velük örülni, bulizni, mint New Yorkban például? Ez is egy hozzáállás lenne.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 13:46:25

@Humperdickk: A frászt pukkaszt, voltam már ilyen szórakozóhelyen is, ha érdekel. Pedig heteroszexuális vagyok. Legyen is ilyen, nem bánom. De ne közterületen.
Tudod, azért a társadalomban vannak normális minták, nem értéksemleges a világ. Ha az lenne, a homoszexuális kapcsolat is hozhatna utódokat. De nem lehet. Ezért, ha jogilag egyenrangúvá is teszik, gyakorlatilag soha nem lehet az.
Egy társadalomnak a heteroszexualitásra kell nevelnie, pusztán azért, mert ez a normális, ez a többségi, ja és mert ez szolgálja a fennmaradást. Ez még a görögöknél is így volt, ahol pedig szintén toleráns volt a népség. Szóval, ha az utcán fiúnak öltözött lányok vonulnak, ha ez jóval nagyobb nyilvánosságot nyer az egyenlőség alapján, az valóban káros lesz.
Ettől még fognak születni transzszexuális emberek, ezt sem lehet megakadályozni, de nem is küzd ellene olyan ádázul senki.

kokavec 2010.09.03. 13:47:30

Mondok egy állítást, ami ugyan szimpla feltételezés (nincs ilyen felmérés), de nagyon is valószínűsíthető (ha van némi társadalom ismereted):

A jobbikosok egy főre jutó államháztartásba befizetett adója lényegesen alacsonyabb, mint a melegeké.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.09.03. 13:48:37

@Humperdickk:

Ha képtelen vagy komolyan venni a vitát, nincs értelme veled vitatkozni. Remélem neked tetszik a Jobbikos felvonulás, mert a másiknak a tükörképe. Vagy úgy már nem tetszik?

Helyesírási szótárban egyiket se fogod találni, mivel a "nyelvnácik zsebkönyve" nem mostanában készült, régebben pedig nem rövidítették.

Netuddki. 2010.09.03. 13:48:54

Most mit hisztizel? Búza-e vagy?
Mellesleg nem érdekel se a melegek se a heterók hol vonulgatnak.
Kürtőskalács sütödés sem vagyok, úgyhogy az se érdekel engedik-e vonulni őket vagy nem. :P

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 13:48:57

@skye: Te magad is elismered, hogy a meleg felvonulás valahol egy provokáció, hiszen szándékosan azt húzzák elő, ami a többségi társadalmat zavarja. Ez szerinted mennyiben járul hozzá a toleranciához és az elfogadáshoz?

egyenlítő 2010.09.03. 13:49:26

Ezek a felvonulások a világ boldogabbik felén médiaesemények (nálunk is az volt egy darabig), a boldogtalanabbik felén meg szétverik.

Megvolt egyébként a hetero párja is, rádiók, tv-k kamionjai, topless csajok, dübörgő zene, stb. Kiment a divatból.

skye 2010.09.03. 13:50:06

@kyncza: Neked mióta egy kategória a buszon való verekedés egy békés meleg felvonulással?Te miőrl beszélsz? Szándékosan hozol fel ilyen görcsösen hatásvadász példákat? :D Törődj inkább azzal a nővel, akit négy szép magyar kuruc férfi vert el, csak mert a melegfelvonulásról ment haza. A kattintás véleménykifejezés. Ha keresed az alkalmat, hogy megnézhess ilyesmit, annak ellenére, hogy zavar, azzal azt jelzed, hogy érdeklődsz. Senki sem kényszerít arra, hogy nézd és törődj a témával. Ez inkább a kényszeresen gyűlölködni vágyás eredménye.

kokavec 2010.09.03. 13:52:55

A homoszexualitás kb. az emberek 8-10%-ának nem választott, hanem tényként, a természettől kapott jellemzője. Aki annak született az nyilván küzdött eleget életében, hogy lehetőleg minél kevesebbet rúgjanak bele, de azért ne kelljen totál hazugságban élnie sem.

A meleg rendezvények, mint pl. a felvonulás értelmének megértéséhez elég, ha megnézitek hogyan történt ez az elmúlt évtizedekben pl. nyugat-Eu-ban. Nálunk 2-3 évtizedes elmaradás van a társadalom felvilágosultsága terén, és ez pont a nyilvánosság hiánya és a szőnyegalásöprés taktikája miatt van. A tegyünk úgy mintha nem is lenne elv és az erkölcsi fertő hozzáállás, többnyire álerkölcsös vagy álkeresztény képmutatás. Ez ügyben Magyarország közelebb áll a Balkánhoz, mint Európához.

Az meg hogy mi a normális... Azt tartod normálisnak, amibe beleszülettél. Egy Tálibnak az a normális, hogy a nők nem tanulhatnak, ezért ha a kicsit felvilágosultabbak taníttatják a lányaikat, akkor valaki az utcasarkon szembeönti sósavval a normalitás indokával.

mg007 2010.09.03. 13:53:44

@Humperdickk: szerintem meg kurvára nem érted. Boltot miért kéne betiltani? Boltba az megy aki akar, a bolt magánterület, nem köztér.
Féllábú emberek közlekedésének betiltása??? Normális vagy? Az izlés szubjektív dolog. Úgy gondolom az emberek többsége szerint nem a féllábú emberek az izléstelenek, hanem a vonagló buzik.
Mellesleg igen, az izléstelen ruhában nem lehet közlekedni most sem. Próbálj meg végigmenni mondjuk dohány utcán egy felcsatolható műfasszal, ha nem értesz egyet.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 13:53:49

Az a baj, mindenki a különbségeket emeli ki, ebben a felvonulók és a fóbiások nem különböznek. Egyik csoportba sem tartozom. Mondom, meg kéne próbálkozni a közeledéssel, de ez nem a többségi társadalom feladata, hiszen a "meleg öntudat" pont egy elhatárolódás jele. Ha én elmegyek valahonnan, de a kapcsolatot tartani akarom, nekem kell megtennem az első lépést visszafelé.

skye 2010.09.03. 13:54:45

@Toyotomi Hideyoshi: Ki a többségi társadalom és miért nyilatkozol a nevében? Csak nem együtt söröztél vele? :D Engem is sok minden zavar, mégsem hisztizem azért, hogy tiltsák be őket, pedig milyen jó lenne, ha többet nem látnák ordítva vonuló FTC-szurkoló csordákat, akik az útjukba kerülő dolgokat egy lendülettel zúzzák szét és mint a barmok ordítanak?Épeszű ember nem gondolhatja, hogy ami zavar, azt majd betiltják? Ez egy pisis ovis felfogás. A többségi társadalmat nem zavarja a melegfelvonulás, komolyabb proiblémáik is vannak ennél, csak azokat zavarja, akik jó alkalmat látnak ebben is arra, hogy gyűlölködjenek.

mg007 2010.09.03. 13:55:49

@kokavec:
"A homoszexualitás kb. az emberek 8-10%-ának nem választott, hanem tényként, a természettől kapott jellemzője."

Van rá orvosi bizonyítékod, hogy ez így van?

Szerintem betegség.

egyenlítő 2010.09.03. 13:55:52

@Toyotomi Hideyoshi: Egy társadalomnak mindenféle emberre szüksége van. Az egyformaság a halál.

A melegeknek vannak társadalmilag előnyös tulajdonságaik, azért maradtak fenn (és mert az X kromoszómákkal öröklődnek :)), például az erősebb kreatív (pl. művészi) hajlam. A bal és a jobb agyfélteke között lényegesen több összeköttetés van a "génhiba" miatt.

turospuliszka 2010.09.03. 13:56:01

ehe ,majd tele lessz egy rakas sor hasu,bajszos,szittya emberrel a tuntetes.

nemjópasi 2010.09.03. 13:56:07

Vonulgatni - bármilyen okból - buziság.

mobo 2010.09.03. 13:57:33

Az volt-e már, hogy a büszke heterók homofóbok, a homofóbok meg látens buzik? : )

II.Briandrew 2010.09.03. 13:57:45

@mg007:

Mielőtt hülyeségeket írsz, legalább olvasnál utána...

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 13:58:49

@kokavec: Épp ezt mondom, hogy a világ nem értéksemleges, bármennyire is próbálja a liberális eszme ezt így beállítani. Mert egy tálibnak sem természetes a gyilkolás, nem veszed észre, hogy ugyanaz az előítélet van beléd sulykolva a média által, amit a melegeknél felháborítónak tartasz.
A keresztényekkel szemben is számos előítélet van. Vonuljanak fel a papok is, akiket közösségileg molesztálással és pedofíliával gyanúsít a média? Vagy az arabok, akiknél a nők megkövezését és elnyomását hozzák például? A világon számos előítélet van, ezzel nem lehet mit tenni. Ha valaki erre az előítéletre fűzi fel az életét ("azért, mert én meleg vagyok"), akkor nem fog a társadalomba beilleszkedni, márpedig ez mindenkinek kötelessége.
Ebben az országban senki nem tiltja a homoszexuális kapcsolatokat. Ellenzői nyilván vannak. De ugyanígy ellenzik sokan az iszlámot, a kereszténységet, az ateizmust és még minden mást. Ez ellen nem lehet küzdeni, csakis gondolatrendőrséggel.

skye 2010.09.03. 13:58:55

Summa summarum a homofóbok baja nem az, hogy nem tudják milyenek a melegek és ezért ezerszer felböffentett hazug hülyeségeket mondanak, hanem az, hogy nem is akarják tudni, milyenek a melegek és ezt még el is akarják fogadtatni. mármint ezt a nemakaroktudniseróluk-filozófiát. Komolyan dedós.

mg007 2010.09.03. 14:01:12

@II.Briandrew: Na, te olvastál már a buzi génről? Akkor légyszíves oszd meg velünk az információidat erről. Vagy csak a szájkaratézni tudsz?

hrcs_123 2010.09.03. 14:01:21

@mg007: aha, felmentés tesiből és heteróságból, itt az orosi papír róla :DDD Amúgy van, csak olvasni kéne tudni hozzá.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 14:01:22

@skye: Nem figyelsz. Én nem arról beszéltem, hogy tiltsák be, hanem arról, hogy semmi értelme, és kárt okoz. Nem nekem, hanem annak sok esetben, akit képvisel. Kérdezz csak meg sok homofóbot, lehet, azért ennyire központi nekik a téma, mert próbálják lenyomni a torkán, hogy fogadja el.
Mikor volt legutóbb Magyarországon "buziverés"? A melegfelvonuláson. Máskor a kutyának sem jut eszébe elmenni a Capellába és az Alibibe balhét csinálni, pedig a melegek ott vannak, köztudottan.

rockjano_ 2010.09.03. 14:01:52

@mg007: Mi a betegség??? Én pl. rövidlátó vagyok, szemüveg nélkül nem sokat látok...

Akkor én most beteg vagyok?? mert nem érzem magam annak.

Akinek levágják a lábát az beteg (utánna egész életében)?

ja és az állatvilágban is létezik hopmoszexualitás, legalábbis a főemlősöknél mindenképp.

A melegség nem tanulható, és persze nem betegség. Senkit nem lehet meleggé nevelni.

Ez genetikai dolog...ennyi. Ugyan olyan emberek mint akármelyikünk egy kis dologban különböznek. Más dolgokban meg mi különbözünk.

A kékszemüek is betegek??? (csak mert az is vagyok) :-)

BushDoctor 2010.09.03. 14:01:57

Ez a felvonulás önmagában egy homofób megmozdulás, de nem baj .... mostmár nem ugathat a jobbik, ugyanúgy eltorlaszolják az utcákat a büszkeségükkel. LOL

egyenlítő 2010.09.03. 14:02:57

Tényleg, mi a probléma a melegekkel, azon túl, hogy a mózesi törvények tiltják a gyakorlatukat? Van még több száz ilyen törvény (pl. ne viselj kétféle anyagból készült ruhát), amit még a zsidók sem vesznek komolyan.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 14:03:09

@egyenlítő: Nekem nem kell megindokolni, hogy miért jó, hogy vannak melegek, mert nem zavar, hogy vannak. Nem is akarok uniformizmust. Ha valaki a mondandómból ebbe következtet, ugyanazokkal a reflexekkel él együtt, mint az általa bírált homofóbok, csak más irányban. A harcos ateistában is ugyanazok a reflexek dolgoznak, mint a téríteni akaró keresztényben és a dzsihádot akaró mohamedánban.

BushDoctor 2010.09.03. 14:04:18

@mg007: öreg 2010 van ám nem 1020 !! Nézz utána ecsém, a homoszexualitás genetika, nem tanulható és nem betegség, igy nem is gyógyitható. Genetikai másság. Persze nektek intoleráns népeknek ez nem számit semmit, hajtogatjátok a középkori, semjénista, ostoba dogmáitokat.

frontember876 2010.09.03. 14:04:38

ki a faszt érdekel ez az egész? Ki a fasz megy ki ilyen felvonulásra? Ki a fasz szeret zászlókat és transzparenseket lengetni?

A képlet pont ugyanaz. A normális melegek kurvára utálják a magyar pride-ot, mert semmi közük hozzá, és csak szégyent hoz rájuk. A normális heterók meg röhögnek ezen a másik felvonuláson, mert aki erre kimegy, az valóban fokozhatatlanul nagy fasz.

Szellemi nyomor. Az van. Intoleráns, mutogatós, másokat baszogatós gondolkodás. Az van. Valakit mindenképpen gyűlölős, hibát mindig másokra kenős, nekem semmit ne kelljen csinálni gondolkodás. Az van.

Meg a kurva nagy, mérhetetlen sötétség a fejekben. Az van.

kokavec 2010.09.03. 14:05:07

@Toyotomi Hideyoshi: ja, hogy a melegek előitéletességével van a probléma? Áhá! Ez egy új gondolat Hidevoshi professzor, még nem találkoztam vele a szakirodalomban...

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 14:06:13

@rockjano_: Az, hogy a homoszexualitás micsoda, arról még a tudományban is késhegyig menő viták vannak. Amúgy pedig egy gyerek szerintem igenis nevelhető melegnek, de mindenképpen nevelhető úgy, hogy azt tekintse normális értékrendnek. Legfeljebb ő maga lesz frusztrált, hogy valamiért nem az. Ugyanúgy, mint ahogy egy meleg fiú is frusztrált, hogy minden barátjának a Panni tetszik, neki meg a Feri, és ezért ő milyen szar alaknak tartja magát. A kamaszkorban még rengeteg más ilyen frusztráció van, gyakorlatilag az egész arról szól sok gyereknél, hogy "rossz vagyok, mert más vagyok".

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 14:08:40

@kokavec: A kisebbségeknek is lehetnek előítéletei a többséggel szemben. A leggyakoribb az, hogy "azért történik ez velem, mert kisebbséghez tartozom". Ez is előítélet.

vauvauvau 2010.09.03. 14:09:02

@rockjano_:

cigányozás x buzizás= parlamenti állás+jó kis fizetés=nem kell dolgozni

hrcs_123 2010.09.03. 14:09:14

@mg007: nincs buzigén, legalábbis nem egy gén a felelős. Viszont az ikerkutatások alapján egypetéjű ikrek esetében 50%, kétpetéjű ikrek esetében kb. 15% az esélye, hogy ha az egyik iker homoszexuális lesz, a másik is az lesz. Ez utal genetikai összefüggésre. A másik elterjedt nézet az anyaméhen belüli hormonális környezet hatása.

egyenlítő 2010.09.03. 14:10:13

@Toyotomi Hideyoshi: A papok elég nagy rendszerességgel szoktak felvonulni (pl. két hete itt, Budapesten is), és sokáig kötelező is volt ezeken a részvétel. A ruhájuk is elég érdekes, hétköznap nemigen lát ilyet az ember. Ráadásul sokszor ezeréves holttestmaradványokat (pl. két hete itt, Budapesten is) hurcolnak magukkal. Képzeld, sok helyen még csókolgatják is ezeknek a maradványoknak a tartódobozait!

hrcs_123 2010.09.03. 14:11:30

@Toyotomi Hideyoshi: hálistennek ezt a nézetet egy genetikus/pszichológus/biológus/szociológus sem osztja... (kb 50 éve)

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 14:11:37

De én nem előítéletekről beszéltem, hanem arról, hogy a melegfelvonulás nem a társadalomba való beilleszkedést szolgálja, hanem az ellenkezőjét, a provokációt, a provokációnak bedőlő és melegeket verő barmok pedig azt a célt, hogy megint meg lehessen mutatni, micsoda intoleráns népség él itt Mucsán.
Ez egy ördögi kör. Barmok mindig lesznek, akik felülnek a provokációnak,a hülyeséghez sajnos mindenkinek joga van, és én naiv, úgy gondolom, hogy aki nemes célokkal szervez egy ilyen felvonulást, az tisztában van ezzel, és vagy nem ilyenre szervezi (adtam ötletet, szerintem hogy kéne, senki nem reagált rá), vagy nem szervezi meg.

II.Briandrew 2010.09.03. 14:12:20

@mg007:

Ezek szerint te még középiskolába sem jártál? Akkor sajnos nem segíthetek... A biológia órán is volt szó arról, hogy akkor lesz valaki hajlamos az azonos neméhez való vonzódásra, ha az x kromoszóma erősebb az y-nál.
Ezt rendellenességnek és nem betegségnek hívják. És főleg nem választja senki..."buzi gén"...kis nyelvújító! :))

kokavec 2010.09.03. 14:12:43

@Toyotomi Hideyoshi: Ühüümm, tehát professzor úr ezt a premisszát alkalmazza a melegek társadalmi elfogadottsága problematikájának kiinduló elemzésében...

II.Briandrew 2010.09.03. 14:14:40

@Schindler Pistája:

Neked meg nem kell játszani a hülyét, mert alapból hülye vagy! :))

hrcs_123 2010.09.03. 14:15:41

@Schindler Pistája: aha, a reakciókból mérik, hogy adott pillanatban mekkora a populációban a síkhülyék száma, és jelentik a főrabbinak izraelben!

frontember876 2010.09.03. 14:16:10

@mg007: mondjuk a te agyadban egy neurológus csoport hónapokig folyamatos újdonságokat fedezne fel, annyira riasztóan buta vagy. Ami nem gond, csak érdekes, hogy ennyire szívesen mutatod meg mindenkinek.

Úgy értem, nem kell mindenkinek zseninek lenni, de azért a hozzászólásaid alapján ezt az értelmi szintet egy átlagos kavics is szégyellné.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 14:16:29

@egyenlítő: Nekem nem tetszik a véleményed, nem osztom, de nem is rontok rád. Tiszteletben tartom, de másképp gondolom, ha akarod, megbeszélhetjük.
De nem állsz ki vele egy rakás katolikus közé vele. Ha megtennéd, tuti akadna egy olyan, aki ezért meg akarna verni, mert ő személy szerint olyan primitív. De ennek semmi köze a hovatartozásához! Utána persze a sajtó az esetből kihozhatná, hogy "katolikus agresszió az ateisták ellen". A melegek bántalmazása is egy ilyen eset, vagy ha nem, valaki dokumentálja, hogy a melegeket milyen nyilvános sérelem érte.
A posztíró bírálta Vona Gábort, amiért a melegeket fricskázta. Kérdem én, más közösségeket, másokat nem illet meg ez a védelem? Vagy biztos, hogy minden ilyen megnyilvánulással így kéne foglalkozni? Tudom, elcsépelt a példa, de azért a Tilos Rádióban is elhangzott az, hogy "kiirtanék minden keresztényt". A posztíró éppen úgy felült a provokációnak, és bolhából elefántot csinált.

thwarter 2010.09.03. 14:17:00

"akkor hová álljanak a biszexek?"

Vagy a transzszexualisak? :)

kokavec 2010.09.03. 14:17:18

A moralitás témához:
A szexuális bűncselekmények döntő többségét heteroszexuális férfi követi el női vagy kiskorú (lány) áldozattal szemben.

És ez nem csak azért igaz, mert több heteró van, egy főre lebontásban is igaz.

mg007 2010.09.03. 14:18:28

@hrcs_123: No, csak belátjátok, hogy igazam van, bizony nincs buzigén, vagy legalábbis még nem találták meg.

www.sulinet.hu/eletestudomany/archiv/1996/9602/02.html

Itt ezt írják: "A genetikai tényezõ részesedését a szakemberek meglehetõsen széles határok közöttire (30-70 százalék) becsülik. "
Vagyis ha valakinek szerencsétlen is a genetikája, még nem 100% hogy buzi lesz.
És különben is ha például nekem 50%os hajlamom van arra, hogy kábítószerfüggő legyek, még nem kell feltétlenül, hogy az legyek.

A másik kérdés meg, hogy mit tekintünk betegségnek. Szerintem a normális egészséges élethez hozzátartozik az utód létrehozására, felnevélésére való képesség is. Aki nem vonzódik a másik nemhez, az nyilván nem fog utódot nemzeni. Tehát szerintem betegség a homoszexualitás.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 14:19:26

@kokavec: Én csak arról beszéltem, hogy a világ nem fekete-fehér, nem áldozat kisebbségből és bűnös többségből áll. Egy konfliktus esetében nem biztos, hogy mindenben annak van igaza, aki kisebbségben van. A nemi hovatartozás esetében mindig evidencia, hogy a többségi társadalom a hibás. Nem mondom, hogy nem hibás! De ugyanolyan evidencia, hogy a kisebbségek szegények áldozatok, akik mindent megtesznek a beilleszkedésért.
Erre mondtam, hogy ez nem igaz.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.09.03. 14:19:43

@skye:
Senki nem mondta, hogy betiltani, de véleménye mindenkinek lehet róla, nem? Na, nekem az, hogy pont a melegeknek tesz rosszat az, hogy egy hangos kisebbség felvonul közülük.

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 14:20:31

Ha en azt mondom, hogy elojott a jobbik enem, azt nem akarom, hogy azt jelentse, hogy valami latens meleg, konzervativ bealitottsagu, nephiedelmeken alapulo politikai partra asszocialjanak a korulottem levok.

Szoval kerem vissza a jobbik szavamat.

Most komolyan ekkora faszsagot mondott?! Ekkora ongolt baszod?!

Aki meg arra buszke hogy hetero es ezert setalni van kedve, az a menet elott jelentkezhet egy pofonra, hogy legyen miert menetelnie. Igy legalabb megvan az elnyomas erzete, a fizikai akcio, es meg utravalonak verbalisan is abuzalom ha kell. Persze ezt szigoruan paiprossal ellatva, sajat beleegyezesre es csak ultra heteroknak ajanlom, akik teljesen azonosulni akarnak meleg barataikkal.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 14:20:55

@Zabalint: Maximálisan egyetértek megint.

II.Briandrew 2010.09.03. 14:21:16

@mg007:

Ok, tegyük fel, hogy "betegség" ( én maradnék a rendellenességnél). Miért utálod a betegeket? A tolószékeseket is legurítod a lépcsőn vagy mi? :)

sprenczl 2010.09.03. 14:22:52

Nem értelmetlenebb a géjparádénál.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 14:23:10

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": A melegeket manapság hol, miben nyomják el? Törvényekre gondolok itt, valódi elnyomásra.
Mint mondtam, agresszió mindenkit érhet az identitásáért, azért mert barom emberek voltak és lesznek. Erre ne hivatkozz. De a melegeket nem nyomják el állami szinten. Iránban igen. Azokért a célokért, miket leírtál, ott kéne vonulniuk.
Sokan, akik homofób társadalomról beszélnek, egy barom kisebbséggel azonosítanak mindenkit. Ez is előítélet.

2010.09.03. 14:24:17

Ha valahol, hát csakis a hősök terén tudom elképzelni a hetero büszkeség napját. Az ott díszelgő nemzeti- és nem mellesleg fallikus szimbólum miatt kizárólag ez a hely alkalmas. Másfelől a hősiesség, amit az egész tér szimbolizál, szintén hetero érték. Hetero és nemzeti egyébként szinonímák. Tehát erős kérdőjelek bukkannak fel, hogy akkor, a sok nemzeti érzelmű ember a másikban a (látens)buzit gyűlöli konfliktus esetén?(és pláne, ha éppen nincs is konfliktus, csak volna rája igény), vagy most ez hogy is van?
Ez a zember akkor valójában mindenkiben a buzit látja akivel rossz kapcsolatra törekszik? "...sok ellenséget is szerez magának és ezáltal nekem, én azonban akkor sem szeretném, ha langyossá válna, s mindenkivel csak a jó kapcsolatra törekedne, elvtelenül.” Nem szeretném, ha langyossá válna, tht most meleg?

kokavec 2010.09.03. 14:24:38

@mg007: sulinet - ez jó! Hány éves vagy kisfiam?

Azt tudod, hogy a föld túlnépesedése (a normális emberek szaporodási mutatójával) olyan a természetnek, mint egy rákos sejtbúrjánzás, ami beteggé teszi, sőt előbb utóbb kipusztítja?

hollario 2010.09.03. 14:24:53

Amúgy nem értem, a papi ruhával mi a problémátok. Ha figyeled a híreket, a katolikus papok nagy részének ott lenne a helye a melegfelvonuláson, csak gyávák hozzá. Ők csak megszemélyesítették a távollevőket. :)

mg007 2010.09.03. 14:25:14

@II.Briandrew: :D Csúsztatásból 5ösre vizsgáztál látom.
Miért utálnám őket, én szeretném ha meggyógyulnának, nem gyógyíthatatlan dolog ez, ha meg egyeseknél mégis az, akkor is lehetne jobb dolga mint pl az Andrássyn papi ruhába öltözve vonaglani.

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 14:26:49

@Toyotomi Hideyoshi: tudtommal a menet alapja mindenhol (ahol tartanak menetet) egy megemlekezes.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.09.03. 14:26:59

@rockjano_:
Az igazság valahol a kettő között van. Igaz, hogy vannak akik született melegek, de az egészet nem lehet függetleníteni a kulturális háttértől. Pl. a sokat emlegetett görögöknél egyáltalán nem volt a mai értelemben elfogadva a homoszexualitás, hiszen arról volt szó, hogy a katonák az asszonytól távol egymással háltak, de nem a katonák 8-10%-a, hanem mindenki aki tehette. Ha a genetikai elmélet ilyen egyszerű lenne, hogy valaki heteronak/homonak született és kész, akkor ilyenre nem lett volna képes egyetlen heteroszexuális sem. Aztán mégis. A melegeket elnyomó társadalomban meg a melegek is több-kevésbé frusztráltan, de kénytelenek voltak heteroszexuális életet élni. Nem, nem sírom vissza, sőt az úgy nem volt jó, én csak arról beszélek, hogy az ember szexualitása nem két bites, homo-hetero, de a homo-hetero-biszexuális szétválasztás sem állja meg biztosan a helyét, fokozatok vannak és hogy merre billen a mérleg adott embernél, az simán függhet adott társadalom hozzáállásától.

ukunoka 2010.09.03. 14:27:14

Amúgy nem tudom mit parádézik a jobbik... volt már heteró büszkeség napja, BUDAPEST PARÁDÉNAK hívták ...

mg007 2010.09.03. 14:28:01

@kokavec: beírtam google-be hogy homoszexuális gén és ez volt az első találat. Mi ezzel a probléma professzor úr?

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 14:28:46

@kokavec: És az tudod, hogy az ókori görögöknél a homoszexualitás pontosan a túlnépesedés elkerülése végett nyert polgárjogot?
Nem tudom, hülyeségnek tartod -e az apácaság intézményét, valaki itt élesen kikelt ellene. Nos, az is éppen ugyanazt a célt szolgálta a középkorban, ahogy a szerzetesség is. A népesedés korlátozását. Ezeket népesedési technikáknak hívják, ilyen modern névvel ilyen gyöpös dolgok is szerepelhetnek.

II.Briandrew 2010.09.03. 14:29:37

@mg007:

Sarkítás...nem csúsztatás...nem ugyanaz! ;)

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 14:29:54

@inDIEkiller!: na de az milyen erkolcstelen volt. pfujj, kopni kell. itt tan meg katonas egyszere is lehet lepkedni, esetleg csatarlacban a melletunk jobbra aloken rantani egyet, majd buszken visszatenni a helyere. ki tudja?!

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.09.03. 14:30:17

@hrcs_123:
A kísérletet alapul véve 50% a genetikai ok, hiszen az egypetéjű ikrek 100%-ban azonosak genetikailag. Érdekes lenne egy olyan kísérlet ahol a külön felnőtt egypetéjű ikreket hasonlítanák az együtt felnőttekkel.

kokavec 2010.09.03. 14:30:19

@mg007: óóóó, én nekem miért nem szokott sulinet jönni? Pedig szükségem lenne a legfrissebb szakmai forrásokra.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 14:31:01

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": Egy megemlékezés arra, ami egy teljesen más országban, egy teljesen más helyen történik, és aminek apropója már amúgy sem aktuális, mert azóta teljesen más lett a helyzet. Egyszer majd olvasd el a felvonulások transzparenseit. Azoknak teljesen más a mondanivalójuk, azok küzdelmet hirdetnek az igazságtalan társadalom ellen. Ami, szerintem, már csak egy fikció. A jog ma már a diszkrimináció miatt tudja legjobban megfingatni az embert.

egyenlítő 2010.09.03. 14:32:46

@Toyotomi Hideyoshi: Ez megint a te példád volt, én csak kifejtettem.

mg007 2010.09.03. 14:32:57

Amúgy nem értem miért véditek a védhetetlent mentegve a melegfelvonulást, mikor tök egyértelmű, hogy egy feltűnési viszketegségben szenvedő homoszexuális csoport a közszeméremsértés határát súrolva és szerintem sokszor át is lépve, ráadásul nagy médiaérdeklődés kíséretében nyíltan propagál egy társadalmilag káros viselkedésformát.
Mint ahogy a hivatkozott anyagban írták a homoszexualitás részben genetikai hajlam (kb 50%) másrészt pedig külső hatások. Miért baj az, ha fellépünk az ezen külső hatások terjedése ellen?

blah 2010.09.03. 14:33:14

Ezekről a jobbikosokról csak a krumpliorr hiányzik azt mehetnének a cirkuszba.

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 14:33:34

@mg007: "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google."

amugy elolvastad a linked utolso bekezdeset?

rockjano_ 2010.09.03. 14:34:18

@Toyotomi Hideyoshi: jajj

Találkoztál már te olyan meleggel aki azért lett az mert annak nevelték??? szerintem nem, ilyen nincs.

Az hogy valaki elfogadja azt hogy a melegség egy normális dolog az egyáltalán nem jelenti azt hogy a heteroszexualitást akár kamaszként rossznak tartaná. Ezt nevezik kirekesztő gondolkozásmódnak.

A világ nem fekete fehér. Tarthatja valaki kamaszként is mindkettő dolgot normálisnak. A világ nem VAGY-VAGY hanem IS-IS.

Ja és én úgy vélem hogy melegnek lenni nem ciki és nem rossz, semmi rossz nincs benne. Ettől én még nem leszek meleg. Mert hogy én nem annak születtem. Genetikailag nem.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.09.03. 14:34:23

@II.Briandrew:
Ez így egyszerűen baromság, ilyet nem tanítanak biológiából. A férfias-nőies tulajdonságoknak pedig nincs is köze a szexuális orientációhoz, pl. vannak igen nőies de nőkhöz vonzódó férfiak.

pokesz70 2010.09.03. 14:34:50

Szerintem nagyon egyszerű a képlet. A melegek büszkeségmenete valami MELLETT áll ki (hadd szerethessem a páromat ugyanúgy, mint a heterók), a hetero büszkeségmenete pedíg valami ELLEN (ne buzulhassanak a buzik).

Volt már a szélsőjobbos orkbandának bármikor olyan megmozdulása, ami nem valami/valakik elnyomásáról szólt volna? Vagy az igazmagyarság alapkritériuma, hogy zsigerből gyűlölünk és aggresszívan el akarunk tiporni mindent és mindenkit, aki egy kicsit is más, mint amilyenek mi vagyunk?

kokavec 2010.09.03. 14:35:27

@Toyotomi Hideyoshi: Az apácaság intézménye a túlnépesedés elkerülése végett létrehozott népesedési technika? A középkorban? Professzore!!! Ön minden mondatával új perspektívákat nyit! Meg kell ezeket írnia, mert a mai tudomány semmit nem tud ezekről! Sötétben tapogatóznak.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 14:36:19

@egyenlítő: Így van és én elfogadtam a véleményed. Ahogy sokan mások is ezt teszik: rendben van, így gondolod, tegyél így. Ez egy szabad ország.
De nem tudsz annyi felvonulást tartani, hogy ne legyen egypár barom, akinek az az érv, ha pofonver, mert valamit másként gondolsz. Ez lehet vallás, politikai hovatartozás, nemi hovatartozás. De ezért az utcára vonulni és azt mondani, hogy kérem, itt elnyomás van, hisztériakeltés, és pont azokban kelti a legnagyobb ellenérzést, akinek semmi bajuk a melegekkel. "Nekem semmi bajom velük, akkor miért vonulnak a jogaikért? Én nem bántottam őket, akkor miért van ez?"

mg007 2010.09.03. 14:36:36

@kokavec: mi a bajod a sulinettel?

Wolfram 2010.09.03. 14:38:06

Érdemi mondanivaló hiányában rá lehetett volna gyúrnia a formára. Lehetett volna egy humoros stílusgyakorlat, ezer szójáték lehetőségét rejti a téma. Így kár volt elolvasni.
Az ma már nagyon kevés, hogy gondolatok és érvek helyett leragadunk az "aki jobbikos az tök köcsög, aki liberális vagy buzi az meg tökre menő" érzelmi kitöréseknél, még akkor is, ha a szerzőt ilyen érzékenyen érinti ez a téma. Ez már mindkét oldal részérő "tök kevés".

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 14:38:49

@kokavec: A középkori emberek sem voltak hülyék, sőt, a korlátozott technikai lehetőségeik miatt szerintem nálunk is életre valóbbak voltak. Szerinted mi más célja lehetett a nemi kapcsolat tiltásának? Szerinted reálisabb az én értelmes magyarázatom, vagy több a ráció abban az - egyébként előítéletes - klisében, hogy az apácaság és szerzetesség intézménye, meg a papság életmódja csak az egyház hülyeségének bizonyítéka? Szerinted miért adtak minden népesebb családból egy gyereket papnak? Passzióból?

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 14:39:32

@Toyotomi Hideyoshi: kurva Don-kanyar, faszom I–II VH., tetves gulagok, ohh az a szemet Trianon. szerintem semmi gond nincs a fentebb emlitett magyar vonatkozasu esemenyek megmelkezeseivel. hogy milyen transzparensek vannak a felvonulason, azt nem tudom, de ha valaki igy eli meg, akkor nincs okom megkerdojelezni, amig nem nyilvanitjak pszichiatrialig kronikus kepzelgonek.

a hasonlatoddal elve, en most a Jobbik gyuleseken megjeleno egyes emberekkel azonositsam osapainkat? hat buta lennek altalanositani.

rockjano_ 2010.09.03. 14:39:42

@Zabalint: Értelek... de ebben nemhiszek. Ókori görög még nem voltam, de a börtönkben sem lesz mindenki homoszexuális pedig ott sincsenek nők. (éveken át) A szexuális erőszak más dolog.

Amúgy meg ha valakinél billeg a dolog (nem biztos szexuális identitásában vagy éppen biszex) akkor miért baj ha pont a homoszexuális oldalra billen, vagy ha nem.

Erre szokott jönni a gyermektelenség meg az emberiség kihalása de szerintem ez nem fenyeget :-)))

Bergeroth 2010.09.03. 14:40:05

@Trex59:

Biztos, hogy nem változna meg, mindkét társaságot ugyanúgy elítélem.
Ebben az országban nincs olyan, hogy felnőtt fejjel gondolkozó politikus, és olyan sem, hogy racionális elveket követő politikus.
Vannak korrupt politikusaink, meg olyanok, akik képtelenek a valóság talaján maradni és tiszta fejjel látni a valóságot.
Mint egy nagy játszótér az óvoda közepén, csak itt mi vagyunk a homokszemek.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 14:41:03

@kokavec: amúgy pedig, hidd el, tudnak. Társadalomtörténet. Népesedési stratégiák. Mint mondtam, már az ókori görögöknél is volt ilyen. Még a magyar parasztoknál is, akik egykéztek. Akkor, amikor az emberek maguk termelték meg a minden napi kenyerüket, sokkal többet gondoltak a holnapra. Hidd el, jobban átlátták saját korukat, életüket, jövőjüket, mint mi. És ők kénytelenek voltak tervezni is.

[c] 2010.09.03. 14:41:36

@Goompah: Hm... Szerintem a többséget - a nők többségét, főleg - a gombáslábú, iizzadtságszagú, böfögős, malactestű férfiak is taszítják (ahogy a férfiakat a büdös, löttyedt, szőrös nők). Mégsem akarja őket senki sem agyonverni, s nem merül fel, hogy kevesebb joguk lenne pusztán attól, hogy sok ember számára undorítóak.
Természetesen az általános erkölcsi normák - miszerint nem kopulálunk az utcán fényes nappal - rájuk is vonatkoznak, illetve a homoszexuálisokra is.

Jut eszembe, ha már csókolózó homoszexuálisokról beszélünk - a leszbikus is homoszexuális. Egy csókolózó leszbipártól is undorodsz? Ha erre a kérdésre nemmel válaszolsz, az elméleted megdőlt. Ugyanis ez esetben valójában arról van szó, hogy a saját ízlésed alapján akarod átrendezni a világot.

HányÉves 2010.09.03. 14:41:53

@kokavec: Ez szép és érthető menet lenne. Sajnos az utóbbi években olyan látvány volt a melegfelvonulás, amilyet akkor is undorítónak tartanék, ha heterók csinálták volna. És nem hiszem, hogy prűd, vagy konzervatív lennék. Az agyonsminkelt és vonagló embert - korra, nemre, bőrszínre való tekintet nélkül - a többség undorítónak, olcsónak és közönségesnek tartja. És ennek semmi köze ahhoz, hogy valahol valakit pusztán azért nyomtak el, mert meleg. Ez tényleg elítélendő.

kokavec 2010.09.03. 14:46:33

@Toyotomi Hideyoshi: hmmm... most megfogott professzor...

Nem lehet, hogy azzal van összefüggésben, hogy:
a szexualitást a keresztény ideológia alapvetően bűnként kezeli (kivéve a szükséges gyereknemzést). Az ösztönök felszínre törését megakadályozandó, a társadalom irányíthatóságát elősegítendő. Ha pedig bűn, akkor a legmakulátlanabb Isten szolgái nem élhetnek vele - példát mutatva ezzel a társadalomnak.
Mit gondol professzor?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.09.03. 14:47:07

@rockjano_:
Én nem állítottam, hogy a görög katonák homoszexuálissá váltak, hanem arról beszélek, hogy abban a társadalomban szokás volt a homoszexualitás a heteroszexuálisok körében.

Az pedig a biszexnél merre billen, a saját szemszögéből érdekes, ugyanis bármennyire is felül értékeljük a civilizációs vívmányokat, elsődleges célunk továbbra is a génjeink továbbadása.

@Toyotomi Hideyoshi:

Az a fő probléma a papsággal meg a szerzetességgel, hogy a legtöbb kultúrában pont a legokosabb gyereket küldték el, ez evolúciós szempontból kontraszelekció. Távol-keleten több országban ma is így van az ottani szerzeteseknél, és ez már kezd káros hatást kifejteni a lakosság génállományában.

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 14:47:46

@iollari79: par eve neztem valamit a TV-ben. volt benne egy regi ('80-as evek) szinhazi kozvetites. mar nem emlekszem, hogy mirol, kik, miert es hogyan, de tisztan emlekszem, hogy ki voltak sminkelve a ferfiak es ugraltak, es vonaglottak es az aktualis normakat… ki is kapcsoltam. pfujjj, mondtam magamban. mar akkor es mar a szinhazban es most igy a TV-ben is? amiota megtudtam, hogy a ferfi bemondokat is sminkelik a HIRADOBAN (erted baszod a HIRADOBAN A FERFIAKAT) azota mar TV-m sincsen. pfujjj.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 14:49:00

@rockjano_: Nem találkoztam ilyennel, mert a törvény nem engedi a homoszexuális pároknak a gyermeknevelést. Én azzal a logikával élek, amivel mások a heteroszexuális nevelés esetén.
Adva van egy homoszexualitásra hajlamos gyerek. Heteroszexuális életre nevelik. Állandó konfliktusban van önmagában, mert arra nevelik, hogy az a helyes, ha a lányokat szereti, ha fiú, de neki meg a Sanyi tetszik. Ez ne lehetne fordítva?
Képzelj el egy meleg párt. Hogy nevelik a gyereket? Hogy magyarázzák meg neki akkor, amikor a nemi szerepek mintáját sajátítja el, hogy "igazából a család apából és anyából áll, még akkor is, ha két apukád van"? Vagy hogy magyarázzák el a már kamasz gyereknek? "Figyi, igazából a természet rendje szerint neked a lányokat kell szeretni, csak apa és apa elrontotta annak idején". Vagy mi? A melegek olyan gyerekeket fognak nevelni, akiknek a homoszexuális élet lesz a normális. AZért, mert ezt látják otthon. Ja, és nem azt mondtam, hogy ettől melegek lesznek. Hanem hogy konfliktusban élnek majd magukkal, ugyanúgy, mert lehet, hogy ők a lányokat szeretik majd, miközben otthon azt látta, hogy a fiúkat szokás. Ugyanaz a frusztráció lesz.
Tehát, a melegek jóval nagyobb eséllyel nevelnek frusztrált gyerekeket, csak azért, mert a heteroszexuálisok többen vannak. Ja, és a heteroszexualitás mégis csak a normális. Pusztán azért, mert erre épül a természet, NEM a homoszexualitásra. Az, hogy ezt minek nevezzük, és polkorrekten, vagy sértően, vagy bárhogy máshogy különböztetjük meg, más kérdés.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 14:51:58

@kokavec: És szerinted a szexualitást mi másért kezelheti bűnként akármelyik vallás, ha nem abból az okból, hogy a "túlzott" szexuális élet túlzott gyermekáldást és azzal együtt éhínséget, demográfiai katasztrófát idézett elő? Ebbe gondolj bele, képzeld magad egy korba, ahol nincs védekezés, ott a szexualitásnak logikus következménye a gyermekáldás. Ha élvezed, ha nem. És ha egy élvezet ilyen következménnyel jár (márpedig a középkorban ennek megvolt az esélye), akkor valóban káros. Azzal a szemmel, abban a korban!
Gondolkodj már kicsit! Ne abból indulj ki, hogy az egyház csak ódivatú lehet. Kétségkívül, ma vannak avitt gondolatai. De nem volt mindig így.

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 14:53:17

@mg007: ennyi? konstruktivitas? egy kosza link? valami? aaaahhhh. csak az enyeszet. mar a gondolatok kapuit sem erdemes kinyitni, mert azt mondjak, hogy: "dehat keremszepen, az a kapu nyikorog. jo lenne ha valamit csinalnanak vele, mert borzasztoan idegesito. amugy mit is tetszett mondani? gondolatok? ahhh, idopocsekolas."

egyenlítő 2010.09.03. 14:53:48

@Toyotomi Hideyoshi: "Történelmileg így alakult". Ezer egyéb ilyen szokás van, karnevál, körmenet, Anna bál, húsvéti locsolás, stb. Ezek szinte mind elvesztették az eredeti jelentésüket. Ha egy új rendszer okos volt, az beépítette ezeket (mint a kereszténység), ha buta, harcolt ellenük (mint a kommunizmus). Aztán vagy sikerült eltüntetni, vagy nem. Emiatt verekedni? Manapság? Amikor minden héten van Fradi meccs?

Inkább a fordítottja az igaz. Ma a nyilvános buzizás, zsidózás, cigányozás tuti médiamegjelenés, "15 perc hírnév". "Mindegy, hogy jót, vagy rosszat, csak beszéljenek rólam!"

egyenlítő 2010.09.03. 14:55:26

@Toyotomi Hideyoshi: A nulladik parancsolat: "Sokasodjatok és szaporodjatok!"

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.09.03. 14:56:00

Érdekes. Amikor a melegbüszkeség--felvonulást rendezték, a blogokban mindenki a buzikról beszélt, hogy milyen természetes és milyen örömteli. Most, hogy heteróbüszkeség-felvonulás lesz, most is mindenki a buzikról magyaráz. Mit kellene csinálnunk ahhoz, hogy a buzikról legalább egy kis ideig ne essen szó?

Anti Anyag (törölt) 2010.09.03. 14:56:08

A parlament előtt sincsenek rácsok. Az új hatalom jóval népszerűbb, így betiltásra sincs szüksége. (Na meg persze Orbán és Gyurcsány között van "némi" morális különbség, ami nyilván a demokráciafelfogásra is kihat.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 14:56:10

@egyenlítő: Ezzel egyet is értek. A mai társadalom sok szempontból beteg.

mg007 2010.09.03. 14:56:49

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": Neked a hozzászólásaid alapján valami komoly problémád lehet. Ráadásul az ékezetmentes írásmód is szokatlan errefelé.

Miért véded az utcán vonaglókat? Ezt szeretnéd látni Bp utcáin?
www.zombietime.com/up_your_alley_2008/part_1_full/index.php
www.zombietime.com/up_your_alley_2008/part_2_full/index.php

Ide vezet a kurva nagy tolerancia és liberalizmus.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 14:57:28

@egyenlítő: Éppen ezért butaság azt mondani, hogy a kereszténység szerint bűn a szexuális élet. HOgy is szól a oarancsolat? Ne paráználkodjatok!
Na, ez már más.

kokavec 2010.09.03. 14:57:29

@iollari79: talán akarata és tudata nélkül mégis prűd egy kicsit.

A melegfelvonulás az európai nagyvárosokban az egyik legnagyobb fesztivál. Nem olyan csenevész osonás, mint amit nálunk, kordonok és rendőrsorfal között a megfélemlített, de azért az emberi jogokért mégis kiálló néhány vonuló össze tud hozni (akiknek egyébként jelentős része nem is meleg, csak a jogokért áll ki).
Nyugaton tudják, hogy a legjobb bulik ott vannak, ahol a melegek. Vidám, színes forgatag, karnevál - természetesen túlzásokkal és exhibicionizmussal - kicsit a 60-as évek amerikai hippi világával: szeretkezz, ne háborúzz. Ellentüntető nincs egy szál se. (Mellesleg ma már a városoknak is kiemelt rendezvénye, komoly turisztikai bevétellel.)

De vannak melegek is, akik nem szeretik ezt a felhajtást. Berlinben például van ellen fesztivál is ugyanazon a napon. De azt nem fasiszták csinálják, hanem olyan melegek, akik az utcai ruhás, beszélgetős, sörözős, estére dj-sedő utca-fesztivált szeretik. És van aki mind a kettőre elmegy.

A rendőröknek csak és kizárólag forgalomirányításban van dolguk.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.09.03. 15:02:34

@egyenlítő: "karnevál, körmenet, Anna bál, húsvéti locsolás, stb. Ezek szinte mind elvesztették az eredeti jelentésüket."

Ez különösen a körmenettel kapcsolatban meghökkentő. A húsvéti locsolás mindig is csak egy jó buli volt, ma is csak az, az Anna-bálon pedig fiatal macákat vonultatnak fel a büszke szülők, jó parti (értsd: megfelelő egzisztenciájú férfival megalapozható tartós élettársi kapcsolat) reményében. Mi más ezekben, mint régen? A karnevál nálunk már nem télbúcsúztató, de a világ vallásos országaiban, érdekes módon pont a vallásoskban, sokfelé még ezt ünneplik.

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 15:03:52

@mg007: hmmm. nem ertem. a kepeken amiket kuldtel egy lezart utszakaszon a meleg negyed kozepen, szabad akaratbol, rendori felugyelet mellett (gondolom, ha elhagyja a kijelolt teruletet, raszolnak, hogy csokolom, tessek feloltozni) szerveztek egy ilyet:
www.erotikakiallitas.hu/index2.php?lang=hu

nesze neked intolerancia es konzervativizmus.

kokavec 2010.09.03. 15:04:50

@Toyotomi Hideyoshi: Nem értem magát professzor. Hiszen az én mondandóm is arra vonatkozott, hogy kézben tartani a társadalmat. De a maga állítása, hogy az x számú apáca azért nem szaporodott, hogy annyival kevesebb gyerek szülessen és ezzel szabályozzák a népességet - az nem fog átmenni a bizottságon. Tudja milyenek!

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 15:06:23

@mg007: amugy milye nkomoly problemara gondolsz? azt a linkek elkuldese utan levettem, hogy te egyertelmuen megrozott vagy a homofobsagoddal (normalis ember nem nez az altaladd kuldott sitot, fotokat) es a homoszexualitas elleni aktivizmusoddal.

na de mi az enyem?

egyenlítő 2010.09.03. 15:12:34

@Androsz: Találsz a Szentírásban egyetlen utalást a halottak maradványainak körbehordozására? Ez az egyéb, többistenhívő vallásokban szokásos (és szokásos volt az ókori egyiptomi-gögög-római vallásokban is), az Isten szent képmásainak rendszeres bemutatása, az emberek emlékeztetése az uraikra. A kommunisták is átvették. Az eredeti keresztény rend a zárt közösségben történő megemlékezés Jézusról, ima, a tanítások átismétlése, mint mostanság pl. a zsidóknál.

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 15:13:44

@Hebes: ahhh. nem korrekt. nem irja, hogy meleg-e a zapor, netan egy meleg ciklon kozeledik, vagy felmelegedes varhato.

mg007 2010.09.03. 15:15:13

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": Borzasztóan ostoba vagy, de folytasd csak önmagad lejératását.
1. Honnan veszed, hogy ez egy lezárt útszakasz? Mikor a bevezető is azt mondja, hogy: "This page features a photo essay about the 2008 "Up Your Alley" Fair -- a free, open-to-the-public street festival held in San Francisco on July 27."
Légyszíves ne hazudozz, megköszönném.
A belinkelt esemény tehát egy nyilvános köztéren, utcán volt, ahol bárki nem csak homokosok megfordulhattak, ha épp arra kellett menniük, nem pedig egy zárt helyen mint az erotika kiállítás, ahová többek közt be sem engedték a 18 év alattiakat.

2. Ha teszem azt az arab negyedben halálra köveznek valakit a muszlim hagyományokra tekintettel mert megcsalta a férjét, akkor szerinted az is rendben van, ugye, hiszen azt a saját körletükön belül csinálták, ott a törvények nem vonatkoznak rájuk?

mg007 2010.09.03. 15:20:15

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": Szerintem normális ember próbál tenni a deviancia terjedése ellen, nem pedig propagálja.
Mi ez a hirtelen jött kettősmérce amúgy, ez a fajta melegparádé neked sem tetszik?

Nem vagyok homofób, én a deviánsokat nem szeretem.

tyberius 2010.09.03. 15:23:48

Gratu fucking lálok. Ezzel fogunk bekerülni a világsajtóba, atyámuram...

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 15:25:54

@mg007: 1. mikre ra nem veszel egy heterot. most el kellett olvasnom, hogy mik a szabalyok, es hogyan mukodik ez az utcai fesztival:
www.folsomstreetevents.org/alley/

a lap kozepen a a kerdesekre a valasz

itt meg lathatod a lezart teruletet:
folsomstreetevents.org/gmaps/folsom-map.php

itt meg a +18-as aggodalmaidra kapsz valaszt:
folsomstreetevents.org/fair-faq.php

2. eppen arab bilut hasznalok (ezert nincsen ekezet), szoval nyugodtan meselj az effele kovezesekrol, de mielott belekezdesz, ne zavarjon, hogy mint emlitettem, szabad akaratbol szopjak le egymast a kepeken, es nem eroszakos cselekedet (eroszakos=nem egyezett bele, hogy megkovezzek) tortenik, mint az altalad emlitett fiktiv esetnel.

agatsu 2010.09.03. 15:26:03

Én csak annyit kérdeznék, hogy akkor Dúró képviselőasszony majd imitálja az orális közösülést Novák képviselőúrral egy jármű platóján?
Ja, és olyanok is mehetnek a felvonulásra, akiket felizgat ha két nő csinálja? Ne adj Isten még rá is rántottak...vagy ettől függetlenül még lehet valaki büszke heteró pasi?
Pornószínészek is mehetnek? Persze szigorúan hetero pornosokra gondolok!

Goompah 2010.09.03. 15:26:46

@rockjano_: Ennek kevés köze van ahhoz, ki hol szeretne élni. Különösebben a melegfelvonulás sem zavar, persze nem megyek oda.

Az, hogy Londonban vagy máshol a nem meleg politikusok is vonulnak, az az ő dolguk, nyilván majd' megszakadnak, úgy akarják mutatni, hogy ők kurvára liberálisok meg minden.

Szeintem meg attól, hogy tolerálok valamit, még nem kell részt vennem benne vagy az élére állnom.

@II.Briandrew: Csak szerinteD nem volt, te bunkó.

val 2010.09.03. 15:27:46

"Szerintem például a Jobbik gyűlései rendszeresen sértik a többség érzékenységét."

A kérdés csak az, hogy milyen többségét? Az 50%+1 cigány lakosságét?

Magyar Liberális Antifasiszta Csendestöbbség!

Muad\\\'Dib 2010.09.03. 15:29:21

Ez a hetero büszkeség napja valóban baromság. Ugyanis attól, hogy a buzik között létezik egy exhibicionista, degenerált társaság, akinek az a legfontosabb, hogy évente parádézzon az utcákon, még nem kell összegyűjteni a heterok közül is egy hasonló bandát.

Senkifia 2010.09.03. 15:30:35

"Mert ki a fenét is érdekel rajtuk kívül, hogy ezek az emberek büszkék e a heteroságukra?" Mert? ki a fene kiváncsi a buzik büszkék a "másságukra"(értsd:abnormális)? rajtuk kívül, of course. A normális többség(ja kommentálás előtt tisztázza mindenki magában a "normalitás" fogalmát:)) biztosan nem kíváncsi.Úgyhogy a meleg büszkeség napját is rendezhetnék a Lipótmezőn. Hamarabb,mint a hetero vonulást. Vagy mondjuk lehetne a Szaharában rendezn i. Ott jó meleg van ugye. És nem is zavarnak pár tevén kívül senkit.
Ezt a blőd idióta liberális baromságot,amit itt összehord a kedves posztoló.

rockjano_ 2010.09.03. 15:32:35

@Goompah: "Szeintem meg attól, hogy tolerálok valamit, még nem kell részt vennem benne vagy az élére állnom. "

Persze hogy nem kell csak tolerálni kell, azt viszont kötelző.

Én is tolerálom a szélsőséges jobbikos gyűléseket. Gyűljenek mondják ki a baromságaikat és ennyi.

Goompah 2010.09.03. 15:34:22

@Androsz:

"Mit kellene csinálnunk ahhoz, hogy a buzikról legalább egy kis ideig ne essen szó?"

Pl. ha hanyagolnátok a melegfelvonulást (ami ellen személy szerint semmi kifogásom nincs, jogotok van felvonulni), akkor ezzel nem szolgáltatnátok okot a heteró-ellenfelvonulásra, mivel a tiétek váltotta ki a heterófelvonulást. Ezzel el tudnátok érni, hogy sem a meleg-, sem a heterófelvonulás kapcsán ne essék szó rólatok.

Senkifia 2010.09.03. 15:35:53

@Toyotomi Hideyoshi: ott a pont. nagyon. ritka jó meglátás.Meleg kolléga pont ezért mondta,hogy nem ért egyet a melegek gyermekvállalásával l. Mert kész kib.szás a gyerekkel.

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 15:36:13

@mg007: bocsi, de homofob vagy. a deviancia arra jo, hogy formalja a normakat. pl. 1.:
– en nem akarok rabszolgakat tartani, mert ok is emberek.
– huye vagy? meg beszelni sem tudnak. ne uszitsd oket, mert meg elkapatod oket, aztan lohetjuk le oket halomba. hasznald csak azt az ostort, es ne gondolkozz butasagokon.

pl. 2.:
– de en akkor is el akarok menni tanulni.
– lanyom. nem megmondtam mar, hogy egy nonek otthon van a helye. majd szepen ferjhez mesz, jol megdugnak, pottyantasz parat, azt fozol, mosol, takaritasz. erre vagy. szoval kuss legyen.

na a parbeszedekben az elsokent megszolaloak deviansok voltak.

amugy terjed? en meg sose kaptam meg az utcan, hogy odajott volna egy pasi, megcsapkodva a fenekemet, majd egy ropke numerat javasolva. de lehet, hogy en jarok rossz helyeken.

amugy meg nincsen kettosmerce, csupan megforditottam a fegyveredet, es nem semmi bajom ezzel a melegparadevel se, mintahogy az erotikakiallitassal se. mindkettot elzartan celiranyosan rendezik.

kozben rajottem, hogy rossz terkepet linkeltem, de mar nem fogom korrigalni.

Goompah 2010.09.03. 15:41:21

@Toyotomi Hideyoshi: "És szerinted a szexualitást mi másért kezelheti bűnként akármelyik vallás, ha nem abból az okból, hogy a "túlzott" szexuális élet túlzott gyermekáldást és azzal együtt éhínséget, demográfiai katasztrófát idézett elő?"

Talán azért, mert patriarchális társadalomban működtek, és fontos volt, hogy az apa biztos legyen abban, övé a gyerek? A vallás meg természertes módon a fennálló társadalmi rendre épült.

mg007 2010.09.03. 15:41:49

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.":
Hát asszem belinkelni a FAQ-ot öngól volt részedről, mert mit is tartalmaz?

1. Jóllehet körbe van zárva a terület, ám a belépés díjtalan.
(Az eleve ottlakók vajon egységesen támogatják ezt a rendezvényt?)
2. Bárki beléphet, nem csak 18 év felettiek, csak tájékoztatják a belépőket, hogy meztelenséget is láthatnak.
3. Még a szervezők szerint is büntetendőek a képeken látott dolgok. Tehát ennyit ér a törvényi tiltás...

Miért véded továbbra is ezeket a deviánsokat?

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 15:42:35

@kokavec: Az a gond, hogy ma már semmi sem tudja kézben tartani a társadalmat. És ezt te is tudod, hogy igaz.
Amit én mondtam, de nem fejtettem ki teljesen, az volt, hogy minden korban, minden társadalom kitalálta azt a módszert, ahogy a népesedés növekedését gátolni tudta. Pusztán azért, mert nem volt óvszer, fogamzásgátló, satöbbi. Következményeivel teljesen más a szexuális élet. Gondolom, ha a barátnőd bármelyik aktus után teherbe eshetne, te is meggondolnád, mikor szeretkezz vele. Ma már ezzel nem kell számolni.
De akkor kellett. És nem biztos, hogy ez tudatos volt, és a kor embere így levezette magában, hogy: "azért vannak apácák, hogy ne szaporodjunk túl". De hidd el, volt, aki kézben tartotta a társadalmat, és az (vagy azok) gondolt(ak) rá. Persze, nem csak ezért volt szerzetesség, és ma már nem ezért van. Többek között azért is volt szerzetesség, hogy a tudományos élet fejlődhessen. Nem tudom, mennyire vagy vele tisztában, de a középkor és a reneszánsz tudósai mind szerzetesek voltak, elenyésző kivétellel. Az egyház és a szerzetesség teremtette meg nekik ehhez a feltételeket, és nélkülük nem lenne felvilágosodás, meg polgári társadalom.
Ne a mai mércével mérj régi intézményeket, persze, nincs rá szüksége már a társadalomnak, de ha valaki szeretne, miért ne lehetne apáca? Vicces, mikor egyesek (nem te) kikelnek az ellen, hogy a társadalom haszonelvű legyen, és a konzervatív intézményeket (vallás, például) a hasznosság elve alapján ítélnek meg. A homoszexualitás sem hasznos, mégsem hiszem, hogy ezért el kellene törölni.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 15:43:58

@Goompah: Ez is igaz. Rosszul írtam, nem akartam kizárólagosságot sugalmazni, csak egy dologra felhívni a figyelmem. Ebben is van igazság.

Tita nick 2010.09.03. 15:46:03

@kokavec:
A melegfelvonulás az európai nagyvárosokban az egyik legnagyobb fesztivál.

Nyilvánítsuk tehát egyből nemzeti ünneppé? :-(((((((((((((((

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 15:46:17

@Senkifia: Ezt a blőd idióta konzervatív baromságot,amit itt összehord a kedves kommentelő.

ennyi? abnormalis, "massag"? valaki legalabb linket kuldott. na es mi a normalis? 10 meleg korbevesz, akkor te abnormalis leszel szamukra? valoban tobbseg dont?

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.09.03. 15:46:29

Nem kell annyira odalenni, mert a többség jogai egészen látványosan érvényesülnek. 1 nap a melegekenek, 1 nap a hidegeknek, 363 nap a többségnek - lehet le- fel lófrálni az Andrássy úton - gyalog, biciklivel, még kocsival is. Mit akartok még?

mg007 2010.09.03. 15:47:09

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": Nyilván nem lehet minden devianciát egyformán kezelni. Bizonyos devianciák lehetnek hasznosak is a társadalmilag. Ám az utcán pl másokat sértő ruhákban való vonaglás biztosan nem tartozik ebbe a körbe, vagy bizonyítsd be, hogy igen.

kokavec 2010.09.03. 15:47:39

@Tita nick: Magácskának a "nagy"ról a "nemzeti" jut elsőre eszébe?

mg007 2010.09.03. 15:51:44

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": Ha már ruhák és viselkedések kerültek szóba, mi a véleményed az utcán menetelő gárdistákról? Remélem kiállsz az ő jogaikért is, ahogy a melegparádézókért, hogy menetelhessenek. Vagy csak egy újabb kettősmércés liberális vagy?

Tereskov (törölt) 2010.09.03. 15:52:08

"Mi szeressuk az ilyen felvonulasokat, mer akkor en, a Lajos, meg az Ocsi, a Zambo Ocsi mindig kimegyunk, oszt ordibalunk, meg neha meg is rugdosunk egyet-kettot. Azt nem tudjuk, mi az a homofob, meg a hetero, de az nem is rank tartozik. Mi csak ussuk oket, lehet az ilyen is, olyan is, azt jovan. Utanna meg iszunk egyet a Kispirosba. Ja meg en se szeretem, ha benez valaki az ablakon. Egyszer valiki benezett, en meg egy kicsit megagyaltam. Miko mar alig mozgott, derult ki, hogy csak a muter az; almaspitet hozott, de nem tudott az ajton bejonni, mer elotte alutt reszegen a Lajos, meg az Ocsi, a Zambo Ocsi. Hat nem vot szerencseje csori muternak. Az almas pite azer jo vot."

hammer 2010.09.03. 15:58:00

Látom sikeres volt az évtizedes hollywood-i homoszexuális propaganda, szépen átmosta sokak agyát. Nézzük a polgári jogi "haladó" harc közeli jövőjét:

<<...az ezután következő évtizedek szexuális forradalma minek a jegyében fog zajlani? Nem kell különösebb prófétai tehetség annak előrelátásához, hogy a hagyományos nemi értékeknek – vagy ahogy ők nevezik: tabuknak – melyek azok a bástyái, amelyekre a támadó erők legközelebb megpróbálják kitűzni a zászlójukat: az egyik minden bizonnyal a vérfertőzés (incesztus) lesz, míg a másik az ember és állat közötti nemi kapcsolat (szodómia). Nyilvánvalóan ezek legitimizálásáért síkraszállni ma még elképzelhetetlen, viszont az események logikája kétségtelenül ebbe az irányba fogja hajtani a ma még homoszexuális propagandistákat. Ha ugyanis az örömelvet alkalmazzuk, amely szerint mindenkinek jogában áll úgy élvezni, ahogy tud (feltéve, ha ezzel nem árt senkinek), akkor az, hogy a szodómia polgárjogot nyerjen, tulajdonképpen semmiféle akadályba nem ütközik. Hiszen nem árt senkinek! Tán még az állat is élvezi. E pillanatban a szodómia még ritka, de ha a megfelelő propaganda hatására a szodómiával kapcsolatos „természetellenes” ellenérzéseket sikerül kiküszöbölni, akkor egyre többen fognak az állatokkal való nemi kapcsolat útjára térni. Elvégre miért ne, ha egyszer jól esik? S csakugyan, ha kizárólag az örömszerzés és a nem-ártás elvét alkalmazzuk – mint ahogy a homoszexualitás esetében is –, akkor a szodómia a heteroszexualitáshoz képest pusztán csak más. Sőt a szodómia haladottabb formáiban esetleg tartósabb együttélés is kialakulhat (különösen magányos férfiak és nők esetében). Innen már csak egy lépés, hogy megjelenjék az igény a kapcsolat törvényesítésére, amelynek kiharcolása újabb nemes feladat elé állítja majd propagandistáinkat. Mert miért ne?... És szóról szóra ugyanezt mondhatjuk el a vérfertőzés vonatkozásában is.>>

alessandri 2010.09.03. 15:59:27

Miért van az, hogy a gay pride Párizsban, Frankfurtban, Madridban,Zürichben, Bécsben és sorolhatnám, egy nagy színes többszázezres buli, minimum 30-40%-os hetero részvétellel. Nálunk meg psichopata tahók féktelen örjöngésére okot adó szomorú, civilségünk fejletlenségét tökéletesen leképező kórkép.

egyenlítő 2010.09.03. 16:00:31

@hammer: Szuper! Ez mind a te alkotásod?

alessandri 2010.09.03. 16:05:10

@hammer: beteg elme, beteges gondolatok. A homoszexualitástól ide eljutni. A homoszexualitás az homoszexualitás és kész. Torz elmével bárhonnan bárhova el lehet jutni.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 16:07:16

@alessandri: Azért te sem sokat fáradtál az indoklással, hogy miért beteges gondolatok. Csak annyit akarok mondani, hogy Horvátországban már legalizálni próbálják a családon belüli nemi kapcsolatokat. Szóval erről ennyit.

mivammáhe 2010.09.03. 16:08:20

Ó nem, nem kell beteg elme hozzá, sőt! Mindössze levezette liberális gondolkozásmenettel a jövőt. Inkább ijesztő, de sajnos nem lehetetlen...

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 16:08:22

@alessandri: És az miért van, hogy a civilizációnk fejlettségét mindig ahhoz képest állapítjuk meg, hogy tőlünk nyugatra mi történik? Ami nyugaton van, az már biztosan jó is és szükséges nekünk? Csak kérdezem. Miben fejlettebb nálunk a nyugat? Abban, hogy évtizedeken belül megszűnik létezni?

hammer 2010.09.03. 16:08:26

@egyenlítő: Nem én írtam, azért van idézőjelben. Ez egy filozófiai tanulmányból vett idézet.

mivammáhe 2010.09.03. 16:09:26

Nem kell messzire menni, nálunk is be akarták vezetni a gender-féle nevelést az óvodákban.

hammer 2010.09.03. 16:09:35

@egyenlítő: Nem, azért van idézőjelben. Ez egy filozófiai tanulmány része.

Macska rúgja meg 2010.09.03. 16:11:02

Feőlem az összes homo, nem homo és összes, gyűlésre vágyó feltűnési viszketegségű futóbajnok senki összegyűlhet egy rakáson tetszés szerint valahol a Nagykunság kellős közepén és ott vonulhatnak tetszés szerint Karcag és Szentes között, akár meglátogatva a Hortobágyot is, csak takarodjanak ki a városból, ahol mindenkinek csak kárt okoznak, dugó, tömeg, stressz, fennakadás, termelés kiesés...

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 16:11:28

@mg007: akkor sorban visszafele.

1. semmi bajom a gardistakkal. ha csak az oltozkodesuket nezzuk, akkor egyes korlatolt emberekben kelthet megutkozest. ha a militarista szabalyok, vezenyszavak, stb. hozzakacsolodik, akkor valoszinuleg no az ellentabor. ha ezekre meg eroszakra, szegregaciora valo felbujtas is tevodik, akkor mar nekem se tetszik.

a melegparadezokkal sincs bajom, amig masok jogait nem sertik (a egyen sajat maga felallitott joizlese nem jog) szoval detto.

2. az utcan masokat serto ruhazatnal es vonaglasnal azokra gondolsz, amikor elottem miniben, topban, PAPUCSBAN, csoszog egy no, vagy amikor fehernemuben (atleta), vagy felmeztelenul, a mellbimbojat mutogatva, kapaszkodik egy borotvalt honalju ferfi, raadasul PAPUCSBAN?! es igen, vissza nokre a szoknyat, es tilos legyen nadragot hordaniuk. amugy a a strandokrol meg nem is beszeltem. ott mennyi devians van!!! vagy a szabadstrandokon, KOZTERULETEN. pfujjjj. bikini, tanga, penisz meretet sejtettni engedo furdonadrag, fedetlen testreszek?! skandallum.

3. latod milyen jo. igy jobban megismerhetted a rendezvenyt, es lathatod, hogy ez egy zart reszen tortenik, ahova ha bemegy az illeto, felhivjak a figyelmet, hogy mikkel talalkozhat. ha ezutan beviszi a gyereket, akkor ott valami problema van. ahogy a szervezok is emlitik san frasiscoban nem buncselekmeny a meztelenseg es Clinton ota tudjuk, hogy az oralis szex nem szex.:) na felre a trefaval, latod, meg ok is felhivjak a figyelmet erre, ami azert furcsa a kepeken a rendorok szemmellathatoan nem alkalmaznak a bunt elkovetokkel szemben semmilyen retorziot.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 16:12:36

@hammer: Ami nem is rugaszkodik el a valóságtól. És mielőtt még valaki beleköt: NEM arról van szó, hogy az összes meleget el kell törölni a föld színéről. Arról van szó, hogy a melegek kapcsolatát nem kell propagálni. Ha nem lenne melegfelvonulás, akkor ugyanúgy együtt élhetnének azok, akik melegek, senki sem erőszakolna rájuk feleséget, meg gyereket sem. Egyszerűen annyi, hogy nem kell belőle követendő példát gyártani. Ha azt mondjátok, hogy ezt nem lehet eltanulni, hanem genetikusan működik (mondjuk, ebben nem vagyok biztos teljesen), akkor felesleges is propagálni, aki meleg, úgyis meleg lesz. És élhet békében.

mivammáhe 2010.09.03. 16:12:45

@Pogessor: igen, ez igaz, de ha már a buzik is vonulhatnak- akkor a normális emberek miért nem?
Eszükbe sem jutna, ha nem lenne mindig ez a nagy vircsaft...
hatás-ellenhatás (szerencsére még működik)

hammer 2010.09.03. 16:13:51

@alessandri: Beteg gondolatok? Negyven éve még a buzifelvonulást is annak tartották volna. Lám hova "fejlődtünk" ebben a "haladó" világban. De a "fejlődés" meg a "haladás" itt nem állhat meg, ugye:)
Betegség? Igen. 1974-ig a homoszexualitást a Nemzetközi Pszichiátriai Szövetség betegségnek tartotta. De a hisztérikus és acsarkodó homoszexuális propagandával elérték, hogy töröljék a betegségek közül. Sőt... Ma már szinte trendi.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.09.03. 16:14:41

@hammer:

Lejárt dolgok.

Hollandiában egy hapsi és két csaj hivatalosan házasodtak egybe és hallottam egy csajról ugyanott aki ha jól emlékszek a hírre, önmagát vette el hivatalosan. Mint tudjuk a szívnek nem lehet parancsolni.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 16:17:31

Gyakorlatilag már semmiféle szabályozás nincs a "társadalmi fejlődésben". Amit el tudsz magyarázni, hogy hasznos, az akkor hasznos is kell legyen. Értéksemlegesség, objektivitás, ugye. Az a baj, hogy ez akkor működne, ha az ember is objektív lenne. Mellesleg, ha egy társadalom értéksemleges, akkor minek értékek? Legyen csak az, amit jónak tartok. Ha el tudom magyarázni, miért jó, akkor jó. Ez nem abszurd?
Nem, ez liberalizmus.

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 16:18:49

@hammer: na na. a szodomia akarhogy is nezed eroszak, mert az allat nem hinnem, hogy belemegy. ezzel az erovel irhattad volna a mentalisan visszmaradott, esetleg a komaban fekvo emberallattal torteno EGYOLDALU szexualis kontaktust. kb hasonlo. ki tudja, tan meg elvezi is. tan nem. amig nem bizonyosodtal meg ellenkezojerol, addig biza eroszak.

szoval fejtegetesed okafogyott, hisz ha egy meleg megeroszakol egy masik meleget, akkor az buncselemeny. ez valoszinuleg a kesobbiekben is megmarad. az eroszak az eroszak.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 16:19:01

Írtam valamit, és nem tette be. Na, szép.

alessandri 2010.09.03. 16:19:01

@Toyotomi Hideyoshi: de igen, megindokoltam: "a homoszexualitás az homoszexualitás". Nem állatokkal való közösülés, nem necrofilia, nem pedofilia és így tovább. Tudod ez olyan mint a Rorschach-test. Aki a homoszexualitástól egyetlen rövid kötéssel az állatokkal és elsőfokú rokonokkal való közösülésre asszociál az sok mindenre képes.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 16:20:05

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": Még mindig ott van a családon belüli nemi kapcsolat kérdése. Ott is vannak legalizációs törekvések, és bizony, pont azokkal az érvekkel, amiket hammer említ.

hammer 2010.09.03. 16:20:58

@A Nép - Te vagy!: Hát ezért tartottam mindig nagyra a holland liberalizmust:)

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 16:21:19

@alessandri: Látom, nem értetted meg az idézetet, amit hammer betett. Arra nem írtál indoklást, amit írtál, az pedig nem volt az.

mivammáhe 2010.09.03. 16:21:42

@alessandri: ez is beteg dolog, az is...

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 16:21:52

@hammer: a noi orgazmust is betegsegnek tartottak. egyesek meg a letet is megkerdojeleztek. masok meg, mint psziches zavarok orvoslasara hasznaltak a csiklo izgatasat.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 16:23:30

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": Igen, egyesek pedig a vér lecsapolásával és a koponya lyuggatásával próbáltak gyógyítani hosszú időn keresztül. Ne keverjünk ide mást, ez az orvostudomány része, nem pedig a szexualitásé.

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 16:25:39

@Toyotomi Hideyoshi: hol itt a problema? unokatestvert el lehet venni. alapvetoen itt a degenerativ elvaltozasok miatt van a problema.

viszont ket felnottkoru csaladtag szexualis egyuttlete buntetendo? ez most reszemrol komoly kerdes, mert nem tudom, mik a torvenyi szabalyozasai a versegi alapon torteni hazassag, szex megaakadalyozasanak?

hammer 2010.09.03. 16:25:43

Na nézzük valamit a homoszexuális kapcsolatok "természetességéről":

<<A homoszexualitás deviáns, vagy ami ugyanaz, perverz, vagy ami ismét csak ugyanaz, aberrált volta (mindhárom kifejezés azt jelenti, hogy „a rendestől eltérő”) igazán akkor tűnik elő, ha belegondolunk abba, hogy homoszexuális kapcsolat tulajdonképpen nincs is. Mert határozottan ki kell jelentenünk, hogy homoszexuális kapcsolat tulajdonképpen nincs! Kizárólag heteroszexuális kapcsolat van. Hogy heteroszexuális kapcsolat minden nemi viszony prototípusa, azt éppen a homoszexuális kapcsolat mutatja: itt ugyanis – legalábbis az igazi homoszexuális kapcsolatban – az egyik fél mindig kénytelen felvenni a női szerepet, míg a másik a férfi szerepet, s egyúttal a nemi dominanciák is megjelennek: a férfi avagy a férfit játszó nő a domináns, míg a nő avagy a nőt játszó férfi a passzív. Ilyen módon a homoszexuálisok mindig kénytelenek úgy csinálni, mintha heteroszexuálisok lennének – ugyanis minden nemi kapcsolat és vonzás alapja a nemi sarkítottság, ami viszont szükségképpen a férfias és nőies jelleg feszültségében fejeződik ki. Ez egyúttal arra is rávilágít, hogy a homoszexuális kapcsolat nem mint homoszexuális abnormális, hanem mint heteroszexuális! Ezek szerint a heteroszexuális kapcsolatnak két fajtája van: a normális heteroszexuális kapcsolat és az abnormális heteroszexuális kapcsolat. A normális heteroszexuális kapcsolat a férfias férfi és a nőies nő, míg az abnormális a férfias férfi és a nőies férfi, illetve a nőies nő és a férfias nő között jön létre. >>

alessandri 2010.09.03. 16:26:34

@hammer: A Nemzetközi Pszichiatria Szövetség ennél súlyosabb bűnöket is elkövetett (elektrosokk, szellemileg sérült emberek kasztrálása, stb). Bármilyen konextusban referenciaként jegyezni bűnös tájékozatlanság.

Martian (törölt) 2010.09.03. 16:27:13

Genetika: vannak korrelációk bizonyos hajlamokra, de determinációnak semmiképpen nem nevezném.

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 16:27:26

@Toyotomi Hideyoshi: az orvostudomany resze volt vibrator is. gondoltam ezert egy idevago es helyenvalo pelda.

hammer 2010.09.03. 16:27:28

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": És ha már valami nem büntetendő feltétlenül az akkor attól azonnal helyes? Egészséges? Normális?

alessandri 2010.09.03. 16:29:20

@Toyotomi Hideyoshi: szerencse, hogy te mindent értesz. Ez persze tautologia és szubjektív idealizmus is egyszerre.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 16:30:53

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": Büntetendő, mert vérfertőzés. Persze, ha mondjuk úgy csinálod, hogy nem tudod, hogy az illető rokonod (testvér, anya, apa, etc.), akkor nyilván nem.
Ha ezt engedélyezzük, akkor szerintem ezzel az lenne a baj, hogy teljesen megkeverjük a szexualitás definícióját. Ha nem is úgy gondoljuk ma már, hogy a szex a házasságban, gyermeknemzés céljából történő tevékenység, hanem egy párkapcsolat megkjoronázása (szerintem legalábbis annak kell lennie), akkor is érthetetlen. Lehet, vaskalapos vagyok, de szerintem nem kéne annak teret adni, hogy mindenki szexeljen mindenkivel. Persze, sokan szexelnek alkalmi célból, nylván, de nem kéne propagálni a promiszkuitást. Utoljára ez az ősembernél volt menő.
Aki szerint vaskalaposság az, hogy a szex egy érzelmi kapcsolat része (mivel nem csak testi vonatkozásai vannak, ettől (is) vagyunk emberek), az bíráljon nyugodtan, de érvekkel.

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 16:32:11

@hammer: ez a buji ferenc nem talalkozott meg a dominancia problematikajaval? vannak torzsek, ahol az asszony az ur es a ferfi aki otthon marad es babazik. na akkor most ok is melegek? nyilvan buji szerint deviansak, viszont az egesz kozosseg ugy csinalja, tehat szamokra norma, ergo nem deviansak. :)
amugy meg a dominans felre rahuzni, hogy akkor most o csak a ferfi lehet, netto hulyeseg.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 16:32:57

@hammer: Ebben viszont nagy igazság van! A homoszexuális kapcsolat alapja valóban a heteroszexuális kapcsolat, gyakorlatilag végig ehhez próbálja magát hasonlítani.

Goompah 2010.09.03. 16:33:23

@skye: "Ha kiofrdul a beled, az a te magánügyed."

Mondtam mást?

"Ha két boldog ember látványától undorodsz, akkor nyomás a pszichológushoz."

Nem, két csókolózó férfi látványától undorodom. Ha neked ez nem tetszik, akkor menj te pszichiáterhez.

"Ez nem hivatkozási és jogalap semmire. Nem kötelező nézni semmit sem. Bírom, mikor azt hiszitek, hogy az ízlésetek bármire is jogalap."

Hol írtam, hogy bármire jogalap, te kis demagóg?

"Amíg undorít,. addiog a te problmád, senkit sem érdekel, hogy téged mi undorít."

Amint engem sem érdekel, milyen pszichoterápiát javasolsz.

"DE ha úgy gondolod, hogy ez feljogosít arra, hogy megszabd mikor mit csináljon két felnőtt ember, akkor komoly gondok vannak."

Bizony, van közöm ahhoz, mit csinál két felnőtt ember nyilvánosan, közterületen.

"Majd rájössz, hogy amíg ilyen semmiségekkel provokálható vagy, addig megérdemled, hogy provokáljanak"

Egyelőre úgy néz ki, téged provokált a kommentem, ami, valljuk meg, szintén csak semmiség, magánvélemény. Csak a saját életedet nehezíted, ha ilyen apróságok is provokálnak.

A gondolkodásmódodat követve a melegek is megérdemlik, hogy provokálják őket, mert ők provokálnak másokat. Én ezzel nem értek egyet, de lásd be, a gondolatmenetedből ez IS következik.

"Ha a heteróknak nem lenne fejlövésük a maskara meg a ruha, biztosan nem vonulnának így fel."

Engem nem érdekel, miért vonulnak fel a melegek, semmi közöm hozzá, joguk van felvonulni, ezért tolerálom a felvonulásukat úgy, ahogy csinálják. Ha maskarával, akkor úgy, engem nem zavar és nem is háborít fel. Nekem nincs semmi gondom a melegekkel. De ahogy olvaslak, nagyon úgy tűnik, neked van gondod a heterókkal.

"Amíg egy emberből csak a kinézetét látod és nem gondolkodsz el azon, hogy vajon mi van emögött, addig megérdemled, hogy az arcodba kapd."

Ugye az sem zavar, amikor a büdös, mocskos hajléktalan az arcodba nyomul? Pedig lehet, neki is gazdag a lelkivilága, ezért ne fintorogj rá, hanem örülj vele együtt.

"Miért nem lehet velük örülni, bulizni, mint New Yorkban például? Ez is egy hozzáállás lenne."

Persze, hogy lehet. De nem kötelező, ugye megérted?

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 16:33:53

@hammer: legalabbis megtette az elso lepest a normaba/hoz valo igazodashoz.

Goompah 2010.09.03. 16:35:23

@hammer: Aki ezt a baromságot írta, az látott már élő homoszexuálist?

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 16:36:13

@mivammáhe: valoban. azok a kellemes vegyi folyamatok, amik elindulnak igazan nyugtato hatasuak. :)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.09.03. 16:38:59

@egyenlítő: "alálsz a Szentírásban egyetlen utalást a halottak maradványainak körbehordozására? "

Ez szamárság volt. Nem a Biblia a keresztény hívők egyetlen hivatalos szakkönyve. Az imakönyvről is nyilván hallottál már, valamint a sok egyéb között a liturgia szabályait is tárgyaló egyházvezetőkről és zsinatokról, effélékről. Az egyház egy hosszú történelmű, hatalmas szervezet, és ha valami szabály a IV. században került bele az előírásaikba vagy hagyományaikba, az nekem elég régi dolog.

@Goompah: ez mellément, ugyanis én a barrikád jó oldalán állok. Én visszataszítónak tartom a buzis férfiakat és az egymás tapogató férfiakat. Ehhez ugyanis nekem is megvan a jogom. Viszont nem bántom őket, mert nekik is megvan a joguk a személyes nyugalmukhoz. Viszont az én véleményem szerint rendszeresen haragot, akár erőszakot is provokálnak, számomra nem világos céllal. Mintha szeretnék, hogy utálják, megdobálják, megverjék őket. Pedig én nem látom, hogy azzal miféle olyan szánalmat tudnának ébreszteni, amely rajtuk segítene.

A heterófelvonulás egy természetes következménye annak, hogy mostanában a homók felvonultak, sokszor, erkölcsöt sértően is, és mindenki azt magyarázta, hogy ehhez jogukvan, és mindenki más fogja be a száját. Békés véleménynyilvánítást vártak, itt a békés véleménynyilvánítás, ennél békésebb mi sem lehetne. Most már ez legyen jó, és egy darabig a buzik ne hangoskodjanak. Több haszna lenne a maguk számára.

hammer 2010.09.03. 16:40:00

@alessandri: A bűnös tájékozatlanság az a homoszexualitás normálisnak hazudása. Ha te homoszexuális vagy, akkor őszintén sajnállak, de sajnos már nehezen tudnád szakember segítségét kérni, éppen az említett '74-es kierőltetett változtatás miatt. Szerencsére egyre több un. Exodus, ex-gay mozgalom és tábor működik. Itt kérhetnek segítséget azok a szerencsétlenek, akik érzik magukban a hajlamot, de semmiképpen sem szeretnének homokosok lenni, vagy azok a homokosok akik vissza szeretnék kapni normális heteroszexuális életüket. Évente sok ezer emberen segítenek, akik így normális életet élhetnek, családot alapíthatnak. Nem a hisztérikus seggriszálás és a politikai célú coming out az egyetlen lehetőség.
Már rég megdőlt a "genetikai determináltság" olcsó és kényelmes elmélete és minden komoly szakember tudja, hogy a homoszexualitás leginkább gyermekkori pszichés trauma következménye. De hát ebből ma már nem lehet sikeres filmet forgatni. Régebben még igen. Ajánlom megnézni Tímár Péter, Mielőtt befejezi röptét a denevér című, 1989-es filmjét.

mg007 2010.09.03. 16:41:32

@alessandri: "A Nemzetközi Pszichiatria Szövetség ennél súlyosabb bűnöket is elkövetett (elektrosokk, szellemileg sérült emberek kasztrálása, stb). Bármilyen konextusban referenciaként jegyezni bűnös tájékozatlanság."

De te csak osztasz másokat, még arra sem veszed a fáradtságot, hogy linkelj valamiféle tanulmányokat, bizonyítékokat az állításaid alátámasztására. Így szerinted mennyire vagy hiteles?

alessandri 2010.09.03. 16:41:52

@hammer: Kinsey-t kellene olvasnod ha már buzi-szakértőnek tartod magad. Talán kevesebb butaságot vetnél papírra.

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 16:42:11

@Toyotomi Hideyoshi: mar bocs, de szerintem ez igy nem igaz. a heteroszexualis kapcsolat meg akkor az anya-fiu, apa-lanya kapcsolatot probalja lemasolni szexualis beutesekkel? egyszeruen az emberi kapcsolat a kulcsszo. partnerek, akik sok-sok dolog altal – mint neveltetes, szocialis kornyezet, tarsadalmi normak, tanultsag, stb – hatarozzak meg egymast es magukat egy kapcsolatban. ja a listanak a resze a szexualis preferenciak is, de csak a resze es nem meghatarozo elem. (na a meghatarozottsagrol lehetne vitatkozni)

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 16:49:20

@Androsz: a heterofelvonulas inkabb a magyar, mindig jobban tudok a masiknal mindent es ezt hangoztatom is (roviden: okoskodo nep vagyunk) mentalitasnak koszonheto.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 16:49:30

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": Amit mondasz, az viszont bizonyítja, hogy a homoszexuális kapcsolat nem egyenlő a heteroszexuálissal, nem egyenrangúak.
Nézd, nekem nem bajom, hogy létezik. Mindig is létezett. Legyen. De azt senki ne próbálja elhitetni, hogy ez teljes értékű kapcsolat, mert nem az.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.09.03. 16:50:04

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": A törzsek, ahol a női dominancia uralkodik, nem Magyarországon élnek, ne még csak nem is ezen a kontitensen. A világnak nem kell egyformának lennie, a globális elvek hirdetői elmebetegek. Ezen a területen, ebben a közösségben nincs hagymánya a matriarchátusnak, a gyerekek nem annak szellemében lesik el a viselkedésmintákat, nem olyan meséket hallanak, nem arról szólnak a regények és filmek, hanem több-kevesebb férfi dominanciát tartalmazó heteroszexuális kapcsolatokra alapuló társadalom az alapminta. Itt a homók a deviancia. Azért deviancia, mert az egyértelműen heteró alapokra épülő társadalom természetes módon így irányító lélektani hatásai és nevelése ellenére is homoszexuális lett az illető. Deviál a normához képest. A norma a túlnyomó többség normája. Akinek ez nem tetszik, az keresse meg a megoldást a viszonylagos beilleszkedésre. Be tud illeszkedni egy albínó is, egy süket is, és nem követeli annak elismerését, hogy a süketség normális állapot. Nem normális, de elfogadható neki is, nekünk is.

Ha a homoszexualitás majd norma lesz, akkor a heterók lesznek a deviánsak, rendben. De egy ilyen alapvető, szinte minden emberi elvnél alapvetőbb berendezkedést hangoskodással megváltoztatni nem lehet, és sehogy sem lehetne pár év alatt. A buzik deviánsak, és azt el lehet érni, hogy ne közösítsük ki őket, csakhogy azt már elérték. Többet nem remélhetnek. Viszont most már az újbóli kiközösítésük felé dolgoznak.

mg007 2010.09.03. 16:51:10

Na majd kiváncsi leszek mi lesz Tarlós kormányzása alatt a buzimenetek sorsa.

nem nemsiker_s 2010.09.03. 16:51:24

Az én érzékenységem soha nem sértette a jobbik, a melegek viszont igen.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 16:51:42

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": Másrészt, ami mondtál fordítva igaz. Nem a nemi kapcsolatok másolják le a szülő-gyermek kapcsolatot, hanem a szülő-gyermek kapcsolatban bukkannak fel a szexualitás elemei, olvastál már Freudot?

HányÉves 2010.09.03. 16:51:53

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": Vicces vagy. Te is tudod, mire gondoltam, de megjátszod az értetlent, hogy poénkodhass. Te dolgod. Nyilván azt tartom undorítónak, hogy a TV-bemondónak kicsit bepúderezik az arcát itt-ott. Nyilván, persze. És még véletlenül sem, a rózsaszín latex papruhában nőnek öltöző férfiakat a kamionplatón. Ugye Te sem veszel észre egy halvány kis különbséget sem a kettő között, igaz? Röhejes, hogy ha valakinek nem tetszik valami, amit egy meleg csinál, akkor egyből homofóbsággal vádolják. Függetlenül attól, hogy nem a melegsége nem tetszik...
És képzeld, láttam képeket a Berlini melegfelvonulásról. Meg a Budapestiről is. Többet is. És ezek után mondtam azt, hogy az OLYAN felvonulást, amilyet Pesten tartani szoktak, jogosan vélhet sok ember undorítónak. És ami szerintem kifejezetten ronda ezeken a képeken, az nem a melegek jelenléte. Ami ronda, az akkor is ronda, ha meleg-hideg-néger-fehér-zsidó. Érted? Az ízlés és az ízléstelenség nem beállítottság, bőrszín, vallás vagy politika kérdése. Még ha olyan sokszor próbáljátok ráhúzni ezek közül valamelyiket. Szerintem a pesti melegfelvonulások általában hányingertkeltően ocsmányak. NEM AZÉRT, MERT MELEGEK VONULNAK FEL!!!

hammer 2010.09.03. 16:53:33

@Goompah: Gondolom látott szegény. Manapság nehéz elkerülni azt az "élményt". De te talán mivel, mivel ha láttál volna tudnád, hogy a homokos pároknál tényleg mindíg domináns, quasi férfi az egyik. Persze, hát szerintetek mindenki hülye aki nem a legutolsó trend szerinti, agymosott, ultraliberális hollywood-i, kb. 20 éves "történelmi" távlatú értékrend szerint tekint a világra. Na ide teszek még Buji mestertől egy idézetet, aztán búcsúzom. Lehet hörögni meg fasisztázni, de az tény, hogy a világot a csecsemők szuszogása viszi előre, nem pedig egy agresszív kisebbség hisztérikus rikácsolása.

<<A kidolgozás alatt álló új embertípus vallása a másság liberális kultusza, amely mindenféle érték értéktelenségét vallja és – ami még szimptomatikusabb – hirdeti. A televízió- és a rádióadók egyre burjánzó homoszexuális műsorai voltaképpen heteroszexuálisoknak szóló homoszexuális propagandaműsorok – olyan propagandaműsorok, amelyek csak ebben a relációban ismertek: homoszexuálisaknak szóló heteroszexuális propagandaműsorok ugyanis nincsenek. S hogy ez a propaganda már verbálisan is mennyire ellentmondásos, azt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy éppen azok beszélnek tele szájjal a másság tiszteletéről, akik az ugyanolyan neműek felé vonzódnak, s miközben önmagukat eufemisztikusan „melegnek” nevezik és neveztetik, a normális szexuális beállítottságú embereket burkoltan „hidegnek” (vö. frigid) minősítik.>>

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.09.03. 16:54:48

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": "a heterofelvonulas inkabb a magyar mentalitasnak koszonheto."

Rendben van, akkor ez a magyar mentalitás. Ez van, tessék elfogadni. Ha neked a mentalitással is baj van, akkor menjél Spanyolországba keresztet égetni, Marokkóba nőket tapogatni, Ghánába "fekázni". Nem fognak szeretni érte.

HányÉves 2010.09.03. 16:56:04

Egyébként meg, ha a melegek azt akarják megmutatni, hogy ők is ugyanolyan normális emberek, mint bárki (AMIVEL TELJESEN EGYETÉRTEK!), akkor nem értem, hogy a felvonuláson miért kell pont azt bizonyítani a kinézetükkel, hogy mennyire különböznek az általános normáktól? Ha azt akarják, hogy a suttyó homofób ne egy félmeztelen hímringyónak képzelje a melegeket, akkor miért öltöznek a felvonuláson direkt annak? Erre tud valaki válaszolni valamit? Azon kívül, hogy hülye intoleráns vagyok?

alessandri 2010.09.03. 16:56:22

@hammer: milyen egyszerű gondolat: nem vagy homofob? akkor buzi vagy. Így persze nem túl bonyolult az élet.
Ezek az átnevelő-táborok igazi zombi-képzők. Lobotomizált szerencsétleneket gyárt sorozatban. Akik később megnősülnek tönkretéve ráadásul egy nő életét is. Az ilyen "gyógyultakból" lesznek a WC-buzik, akik munka után lemennek az aluljárók toilettes-jeibe egy gyors numerára. Ötvenévesen persze rájön, hogy az egész élete hazugság volt és felköti magát.

Goompah 2010.09.03. 16:58:47

@Androsz: Bocsáss meg, akkor félreértettelek.

A melegfelvonulás simán polgárpukkasztás akar lenni, ami szerintem nem a legjobb módja annak, hogy a melegek növeljék az elfogadottságukat vagy csökkentsék az ellenük irányuló ellenszenvet. A maskarák, a seggüket riszáló férfiak látványa sem kimondottan rokonszenves, de joguk van ezt tenni, hát felőlem tegyék. Végül is nem tiltja törvény az ízléstelenséget.

Az érem másik oldala az, amit te is írsz, hogy ezzel nem biztos, hogy használnak maguknak. A provokáció ui. többnyire nem a békesség felé szokott vezetni.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 16:58:48

@iollari79: Éppen ezt mondtam én is :) Vonuljanak fel rendes ruhában, csendben.

hammer 2010.09.03. 16:59:39

@alessandri: Én nem minősítettelek, de te folyamatosan azt teszed, érvek nélkül. Hát akkor engedd meg, hogy szerintem meg te írsz óriási és főleg hazug butaságokat. Tehát buta, műveletlen és tájékozatlan vagy. Vitakultúrád nulla, érveid nincsenek, csak ostoba és pökhendi kinyilatkozásaid. Önteltséged átlátszó és tartalom nélküli, aktivitásod egyetlen célja a már mindenhol megbukott és rendkívül káros ultraliberális másságkultusz mantrázása. Csúsztatsz és hazudsz, és ami szomorú, tudod, hogy nincs igazad, és ártasz, mégis hazudsz.
Hát ennyit rólad, javasolom, hogy olvassál, művelődj és akkor talán nem írsz ennyi nyilvánvaló ostobaságot.

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 17:01:47

@Androsz: ha jol veszem ki a szavaidbol, akkor a nok akik dolgozni jarnak deviansak?

hat nem nagyszeru a norma? folyamatosan valtozik es nem egy merev valami.

Tita nick 2010.09.03. 17:02:36

@kokavec: Magácska jutott eszembe. Magácska a legnagyobb............ :-)))))))

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 17:06:10

@iollari79: koszi, tudom.:) persze, hogy kiforgatom. de akkor engedelmeddel, hogy koherensebb peldaval eljek idemasolom, amit masnak mondtam:
"az utcan masokat serto ruhazatnal es vonaglasnal azokra gondolsz, amikor elottem miniben, topban, PAPUCSBAN, csoszog egy no, vagy amikor fehernemuben (atleta), vagy felmeztelenul, a mellbimbojat mutogatva, kapaszkodik egy borotvalt honalju ferfi, raadasul PAPUCSBAN?! es igen, vissza nokre a szoknyat, es tilos legyen nadragot hordaniuk. amugy a a strandokrol meg nem is beszeltem. ott mennyi devians van!!! vagy a szabadstrandokon, KOZTERULETEN. pfujjjj. bikini, tanga, penisz meretet sejtettni engedo furdonadrag, fedetlen testreszek?! skandallum."

amugy amit a vegen irsz, az meg tiszta sor. ez egyertelmu beszed. nincs is vele gondom.

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 17:07:48

@Androsz: mondtam en, hogy bajom van? en is okoskodo vagyok.:)

alessandri 2010.09.03. 17:10:49

@hammer: Látom sikerült valódi érzelmeket kiváltanom belőled,(ezt nem hittem volna) így lehet, hogy nem vagy menthetetlen. Ennek örülök. Lehet, hogy egyszer szégyelni fogod mindazt amit feljebb írtál. Én nem gyűlöllek.

Goompah 2010.09.03. 17:12:37

@hammer: Ismerek néhány homoszexuálist (vagyis akikről tudom, hogy azok), de párt csak egyet. Náluk nem tapasztaltam ilyen férfi-női szerepmegosztást, bár az is igaz, hogy nem nagyon vájkáltam a szexuális életükben. Annyit tudok csak, hogy egy-egy együttlét során felváltva játsszák a fiú- és lányszerepet, ami nem téged támaszt alá. De nem tudhatom, mennyire általános ez a homó párok között.

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 17:15:20

@iollari79: "en lattam anno azon a Paraden am melluket mutogato, tangaban vonaglo noket. mondtam is a korulottem alloknak, hogy biza lassak, minden no kurva. na azt most mar gyilkoltak is rajta Nemetorszagban. milyen mar, hogy csak ugy agyontapossak egymast?! hat meberek ezek? meg jo, hogy nalunk betiltottak, mert meg itt is megoltek volna egy csomo embert."

mg007 2010.09.03. 17:16:42

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.":
"a strandokrol meg nem is beszeltem." Hát kár is volt. Nagykabátban nehéz úszni, vagy napozni. A tópartokon, strandokon a fürdőruha célszerű viselet, tehát ők nem deviánsak.

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 17:19:44

@Toyotomi Hideyoshi:

en is ezt mondom minden evben Mohacson a Busojarsanal.

miert nem lehet konszolidalt kis kosztumokben oltoztetett dekorativ noknek, oltonyos, nyakkendos feriaknak vegiggvinni a foutcan a maszkokat, es egyebb kellekekeket?

altalaban nem ertik a kerdesemet. pedig mondom, hogy ez mar nem a norma resze, es a megemlekezes, es bla-bla, de mindig ott hagynak es csak legyintenek ram.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.09.03. 17:21:25

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": "a nok akik dolgozni jarnak deviansak?"

Nem, ma már nem. A norma ugyanis tényleg változik, ezt én sem tagadtam. Amikor a nők dolgozni kezdtek, akkor az valóban felzúdulást eredményezett. A szüfrazsettek és a női jogokért harcoló nők egyéb csoportjai és mozgalmai erőszakosak voltak, és meg is kapták az ellenállást a norma oldaláról. Lassan - érted, LASSAN - elfogadta az új elveket a norma. Csak azt is fel kellene végre fogni, hogy az a tény, hogy a nő dolgozik-e vagy nem dolgozik, nem kezd ki sok évezredes alapfogalmakat. A nők régen is dolgoztak, mindig is dolgoztak, csak nem munkahelyeken, hanem otthon, vagy a közösség (falu) női szekciójában. Ehhez képes a női munkavállaló nem jelent drasztikus változást.

A szexuális tagozódás és az ehhez társuló nemi szerepelkülönülés már az állatvilágban is az élet alapvető része, számos ösztön és biológiai funkció adja hozzá az alapot. A nemi szerep nem egyszerűen ízlés dolga. A nemi szerep a közösségben elfoglalt hely egyik fő kulcsa is. A férfi teste férfinak látszik, ezért a nők ösztönszerűen nem fogadnák maguk közé, nem beszélve a férfiösztön bemutatkozásának számos jeleiről, mint eshetőségről, ugye. A férfiak pedig férfiasak akarnak lenni, férfias viselkedésű hősök és az erős, teherbíró, fájdalmat nem ismerő, harcra is kész hímek összképe vési be a viselkedésmintáikat kb. 4 hónapos koruktól kezdve. Egy férfiatlan férfi, pláne egy férfi iránt szexuális vonzalom jelét mutató férfi nem passzol a maszkulin csoportszellembe. Ez megváltoztatni hangoskodással nem lesz egyszerű, de főleg nem rövid menet. Most szerintem ideje lenne kissé visszavenni, hadd eméssze meg a társadalom az eddigi eredmények hatását. Értelmes ember taktikusan cselekszik a saját érdekében. Lássuk.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.09.03. 17:22:40

@Goompah: "Bocsáss meg, akkor félreértettelek."

:-)))) Harag nincs, nem is lenne okom rá.

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 17:23:24

@mg007: "na de milyen mar? ha uszni akar menjen uszodaba. ha napozni, vannak elkeritett csak noknek es csak fefiaknak felallitott reszek, vagy szolarium. ha meg mindenaron szabadstrandon, vagy toparton (kozteruleten), akkor meg igenis vegye fel a hosszuujju, kezet labat eltakaro, szemermet megovo uszodresszet.

meg hogy a fel picsajat ott riszalja az orromba, mikozben ennem nyugodtan a csoveskukoricamat? hat a hallotak mar ilyet?"

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 17:24:23

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": Azzal, hogy kiforgatsz dolgokat, szerintem még nem jutsz közelebb az igazsághoz. A busójárás egy népszokás, ami egy közösség összetartozását őrzi meg. Értéket képvisel. Ahogy a magyar népviselet, a népzene, az építészet. Valamit megteremt, valamit megmutat abból, milyen sokszínű a világ, milyen sokszínű alkotások vannak benne.
A meleg felvonulás mire vonatkozik? Arra, hogy egyesek másképp szexelnek, mert más nemhez vonzódnak. Ez milyen értéket mutat meg?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.09.03. 17:26:38

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": "Mohacson a Busojarsanal. ... miert nem lehet konszolidalt ..."

Ugyanaz a visszatérő kérdés. A busójárás nem sérti a közízlést. A homoszexualitás látható megnyilvánulásai igen. Aki békességet akar, annak igazodnia kell. Ez a világtörténelem összes közösségébe így volt. Ha a békesség nem jó, hanem harc kell, akkor viszont a kihívó vagy győzött, vagy elpusztult. Szerintetek a homokosok most győzni fognak?

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 17:28:11

Felesleges neked érveket mondani, egyszerűen mindent kiforgatsz, hülyeségeket beszélsz. Hogy jön a busójárás a melegfelvonuláshoz? Hasonlíthatod a dolgokat mindenhez, látom, ez a módszered, de attól még tény marad, hogy a homoszexualitás kisebbség és SOHA nem lesz egyenrangú a NORMÁLIS szexuális kapcsolatokkal, hanem kisebbségben marad, és nem képes értéket létrehozni.

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 17:28:53

@Androsz: te hol szocializalodtal? ez nem szemelyeskedes, de ezek a maszkulin behatasok. hirtelen a thebai szent csapat ugrott be. :) (bocs, de ezt a csipkelodest nem hagyhattam ki.) :)

amugy valoban ajanlom Kinsey konyveit. errol tok jol el lehetne beszelgetni, de most mar tenyleg be kell fejeznem a melomat. :(

mg007 2010.09.03. 17:34:45

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": Dehát a tóparton ugyanúgy vannak, melegek és heterok is, pőrén.Bizony-bizony, úgy látom itt homofóbiával állunk szemben. Szégyelld magad!

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 17:35:01

@Androsz: "mar hogy a fenebe ne sertene? en vegan vagyok, es borzasztoan sertonek tartom megnyuzott allatok borebe bujt emberek ugrabugralasat (na jo ezt inkabb undoritonak tartom es teljesen feleslegesnek, de ez mas teszta, hagyjuk is), illetve a zajszintjuket mar nem is emlitem. ezenfelul ijesztegetnek. multkor majdnem meg is vertem az egyiket, aki oda jott egy kereplovel, azt kerepelt bel a fulembe. szoval mivel a koz resze vagyok, es van egy tarsasagunk is, 3 taggal, ami mar a jog szemeben is csoport, igy amikor kiallunk, akkor meltan kepviseljuk a KOZT. szoktunk is huhogni, meg ordibalni, de mindig azt hiszik, hogy a felvonulas resze vagyunk."

alessandri 2010.09.03. 17:36:50

Az a tény (mert tény, remélem ezt senki nem vitatja), hogy a homoszexualitás az állatvilágban és az ősközösségi fokú társadalmakban is jelen van nem zavar senkit? A legújabb kutatások szerint fontos szerepe van a hímek közti agresszió csökkentésben. Ezért is van hogy sokadik fiúgyermekekben előfordulásának esélye exponenciálisan nő. Szerepe az lehetett, hogy mivel a női halandóság a szülési komplikációk miatt magas volt a nagycsaládokban homoszexuális fiú születésével megszűnt a többi férfival a nő megszerzéséért folytatott rivalizálas, ugyanakkor megmaradt a családban a harcos, a férfierő.

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 17:37:22

@mg007: na latod. kibujt a szogem a zsakbol. a vegen meg kiderul, hogy az osszes embert utalom a 21. szazadban, aki nem a 18. sz-i francia etikett konyvem szerint el?

kokavec 2010.09.03. 17:38:57

@Tita nick:
Hja kérem, hogy ki mire izgul, az változó...

Elmegy a jobbikos a pszichiáterhez, aki tintapacákat mutat neki.

- erről mi jut eszébe?

- nagy Magyarország

- és erről?

- csonka Magyarország

- na és ez?

- az elcsatolt erdélyi területek

- Mondja, magának mindenről Trianon jut az eszébe?

- hát maga az aki folyton pinákat mutat!

alessandri 2010.09.03. 17:39:33

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": szabadharcos barátom ölellek (persze csak úgy féfiasan, ne félj). Jó munkát!

mg007 2010.09.03. 17:40:27

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": Ó, te vegán vagy?! Ez sokmindent megmagyaráz. Mellesleg mi bajod a gombákkal?

mg007 2010.09.03. 17:43:21

@kokavec: A "vicced" utolsó sorát nem kellett volna átírni?

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 17:45:28

@Toyotomi Hideyoshi: ja. mar hogyne kepviselne erteket?

mi koze az erteknek a szexualitashoz?

hogyan fugg ossze a szexualis beallitodas es az ertek kepviselete? lsd. thebai szent csapat. baromira elit macso faszakatonak voltak. erteket kepviseltek es a mai napig elismeroen beszelnek roluk.

ez mar egy ellenpont az allitasodra.

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 17:46:57

@alessandri: szigoruan 3 paskolassal egymas hatan, hogy ugy dongjon?

koszonom. :)

GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google." 2010.09.03. 17:48:11

@mg007: mi bajom lenne a gombakkal? ne menjunk OFFba, mert sokat lehetne rola beszelni.

viszont en tenyleg megyek, pedig kellemes pentek delutanom volt itt.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 17:52:45

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": Nem ellenpont, mert bennük sem a szexuális hovatartozás az érték. Az, hogy valaki kikhez vonzódik, nem érték, hanem magánügy.

mg007 2010.09.03. 17:53:54

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": Az volt a célunk, hogy jól érezd magad. :)

Szevasz

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.03. 17:54:17

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": Nem az akart lenni. És ha figyeltél, leírtam azt, hogy alkotás. Az alkotások jelentik az értéket. A maradandó értéket. A nemi hovatartozás nem az, a sokác kultúra, amiből a busójárás ered, az pedig igen.
Ezért nincs helye a kettő közötti hasonlítgatásnak.

roxxtar 2010.09.03. 18:06:00

@alessandri: Ez azért van mert amit leírsz nem igaz. Külföldön KURVÁRA NEM ILYEN a meleg felvonulás..

Goompah 2010.09.03. 18:12:58

@alessandri:

"Ezért is van hogy sokadik fiúgyermekekben előfordulásának esélye exponenciálisan nő."

Ahogy minden születési rendellenesség valószínűsége durván nő a sokadik gyereknél, hiszen a petesejtek a nő születésekor már megvannak, az élete során nem keletkeznek újak. Tehát minél idősebben szül valaki, annál több idő állt rendelkezésre a petesejt genetikai sérülésére.

A hozzáfűzött magyarázat meg inkább csak feltevés, béna igyekezet a homoszexualitás "hasznosságának" igazolására.

" homoszexuális fiú születésével megszűnt a többi férfival a nő megszerzéséért folytatott rivalizálas, ugyanakkor megmaradt a családban a harcos, a férfierő."

Ezt kifejtenéd bővebben?

roxxtar 2010.09.03. 18:23:07

Ja és létszives kedves liberális zsidó "magyarok" (köhöm), azért mert köztetek, zsidók között, kurvasok búza van attól még ne próbáljatok minket, normális embereket, meggyőzni arról, hogy a ti, belterjes korcsosulásotok okán fakadó homoszexuális "faj"(ha ha)társaitok normális dolgot tesznek amikor egy másik, velük azonos nemü embereket basznak seggbe..

és igen, legyek náci/xenofób/paraszt/hülye/beteg/stb.. leszarom..

Goompah 2010.09.03. 18:30:07

@roxxtar: Azt te tudod, mi vagy, de kötve hiszem, hogy a zsidók között több lenne a homó, mint más népekben.

Na de mindegy, fő az, hogy végre sikerült belekeverned a képbe a zsidókat is. :( Azt hittem, már végleg kimarad.

kokavec 2010.09.03. 18:30:58

@roxxtar: a homoszexualitás nem függ nemzeti, faji hovatartozástól. Mint ahogyan egyébként (téged olvasva) a szellemi fogyatékosság sem.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.09.03. 18:34:20

@GoVegan - "A hulyeseg szemelyre szabhato. Google.": "te hol szocializalodtal? ez nem szemelyeskedes, de ezek a maszkulin behatasok."

Winnetou, Robin Hood, Ivanhoe, McLane parancsnok, és későbbi reinkarnációik. Férfiak. A férfi maszkulin, a nő feminin. A megjelenése a közízlés szerint a vonzó női jegyeket érvényesíti, a viselkedése lágyabb, az ízlése nőiesebb, ilyesmi. A nőre is vannak minták, a lányok azt figyelik. Tudod, ez annyira egyszerű. A kisfiú azt veszi észre, hogy a papának szintén van fütyije, a mamának nincs. Erre a gyerek nagyon felfigyel. A mamának puncija van, a huginak szintén, tehát ők a másik csoport, a lányok, mi pedig a fiúk vagyunk. Kettévált benne a világ, és onnantól minden sínen van. Ez így működik.

Ha valaki kénytelen a G.I.Jane-en és a többi erőszakos, verekedős, férfiakat megszégyeníteni próbáló figurákon szocializálódik, az egyelőre, az egészséges ösztönök viszonylagos erejének hála, kisebbségben van. Ami a társadalom szempontjából egyelőre előny, mert az összes hagyományunk erre épül, a tévesen szocializált ember szempontjából pedig sajnálatos. Mert egész életében küzdeni kényszerül, hogy a helyét megtalálja és az ezzel járó nehézségeket lelkileg feldolgozza.

Mindenki azzal a hülyeséggel jön, hogy a természetben számos példa van a homoszexualitásra, nahát. Persze, van példa. Az emberek között is. De egyrészt a természetben van példa arra is, hogy egész életét víz alatt tölti egy lény, de ettől még a homokosok sem díjaznák, ha ezt is viselkedési mintaként kínálnánk nekik. Maradjunk az emlősöknél inkább, ezek szerint. Lehet, hogy sok emlős állat homoszexuális beállítódással születik, bár a homokosok azt szokták mondani, hogy ez nem genetikai eltérés következménye, és nem is nevelésé, hanem csak úgy lesz. Mindenesetre ha egy kishörcsög nem homokosnak születik, akkor a nevelése nehezen fogja azzá tenni.

De a lényeg, hogy természet úgy intézkedik, hogy ha egy emlős nem a másik nem iránti szexuális vonzalmat érzi a maga idején, akkor ezt a hajlamát nem fogja a későbbi generációknak átörökíteni. Ha már a természet a példa, akkor legyen az. A természet kiszűrni igyekszik az önfenntartás és fajfenntartás alapcéljainak megvalósítása szempontjából haszontalan, azaz deviáns egyedet.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.09.03. 18:41:22

@alessandri: A női halandóság az emlősök között mindig pont annyi volt, hogy annyi nőnemű és annyi hímnemű szülessen, amennyinek születnie kell. A viselkedése miatt terméketlen egyed az élete végével kipusztul. Ha pedig egy csoportban a születések nemi megoszlása úgy megváltozik, hogy az a csoport működését, fennmaradását veszélyezteti, akkor az ehhez hozzájáruló nőneműek a csoport pusztulásával együtt szintén kipusztulnak. A természetes szelekció egy egyszerű és roppant goromba folyamat. Működik, ez tény.

Goompah 2010.09.03. 19:03:26

@Androsz: Sőt szükség esetén még az újszülöttek nemének aránya is képes eltolódni. Megfigyelés, hogy háborúk után még annál is több fiúgyermek születik, mint általában, pedig eleve mindig több fiú születik, kompenzálandó a férfiak és a fiúgyerekek nagyobb halandóságát. A jelenség mechanizmusát tudtommal még nem sikerült megmagyarázni.

Taxomükke (UK) 2010.09.03. 19:07:48

Nem tudom, mi a bajotok... a homoszexualitás a Természet védekezése a túlnépesedés ellen.

Arra senkinek nem kellene büszkének lennie, hogy homokos vagy heteró. Tolerancia, felebarátaim, az kellene.

Aki akar, vonulgasson, csak másokat ne zavarjon vele. Mondjuk én leszarom, mert jó helyen lakom, itt a kutya sem vonulgat - illetve csak az, meg a többi állat.

Ja, és az állatok nevében kikérem magamnak, hogy az idióta embereket bárki is állatoknak nevezze!

Békét a világnak, semmi hatalmat senkinek, igyatok sok matét!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.09.03. 19:10:30

@Goompah:
"annyi nőnemű és annyi hímnemű szülessen, amennyinek születnie kell" Háború után annyi kell. :-)
süti beállítások módosítása