Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A Fidesz jövője

2011.01.31. 12:49 | Proszektura | 254 komment

Talleyrand közismert találó megfogalmazása szerint „A Bourbonok semmit sem tanultak, és semmit sem felejtettek." A francia történelem azon korszaka volt ez, amikor a Bourbonok Napóleon bukása után újra hatalomra kerültek, s XVIII. Lajost követően Károly lett az uralkodó.

Jellemző eset volt, amikor a parlament alsóháza 1830.március 18-án feliratban bírálta az uralkodó intézkedését, mire Károly július 26-án rendeletet adott ki, amelyben betiltotta a személyét sértő kritikákat.

 

A Fidesz jelenlegi hatalomgyakorlási módszerét, bár sok hasonlóságot mutat a Bourbonokéval, mégis inkább úgy lehetne jellemezni, hogy Orbánék semmit sem tanultak és mindent elfelejtettek.

Vagyis például elfelejtették a 2002-ben történt választási vereségüket, annak okait.

De elfelejtették azt is, hogyan pusztította el a hatalmi gőg és arrogancia az MSZP-t.

Pedig a szocialisták története is nagyon tanulságos.

Úgy jártak , mint a matróz, akinek a vicc szerint a farkán az a tetoválás látható, hogy „róza”, de a szöveg eredetileg még az volt, hogy „Mária Terézia leghűségesebb matróza”.

Volt az MSZMP, amiből az „M” (vagyis a munkás) lekopott, s lett az MSZP, vagy, ahogy a nép elnevezte, a Maszop.

Mára pedig ebből már csak az maradt meg, hogy Szop.

De szopni fog a Fidesz is, ha így folytatja, méghozzá viszonylag elég hamar.

Az embereket felháborította az a gyakorlat, amit a szocik folytattak, hogy haveri körben boldognak boldogtalannak osztogatták a stallumokat, meg a sokmilliós végkielégítéseket. Felháborították az adótrükkök a céges vagyonokkal (Gyurcsány), offshore cégekkel (Bajnai) Felháborította a töméntelen korrupció, s egyéb, munka nélkül kifizetett pénzek.

Aztán egyszer csak azt látjuk, hogy a Fidesz ugyanezt csinálja.

Sőt. A szociknak gyakran jogszabályokat kellett szegni ahhoz, hogy a közvagyont elsíbolhassák. A Fidesz meg már normát sem szeg, hanem a törvényeket igazítja hozzá a zsebtömködéshez.

S, ha úgy tartja kedvük, az alkotmány preambulumába még azt is bele fogják majd szövegezni, hogy Kósa Lajos lánya a legjobb műkorcsolyázó Magyarországon.

Most aztán itt van még ez a Derce ügy is.

Ej-haj, ruca-ruca kukorica derce.

Vörös-iszap, löszfalomlás, földrengés, belvizek, benzinárak, svájci frank nyomorítják a népet. Derce út viszont havi 350.000 Ft-ot vághat zsebre élete végéig.

Már szinte hallom, hogy Gyurcsány Ferenc, mint a Demokratikus Koalíció Párt elnöke, Rogán Antal bonmotját ellopva 2014 tavaszán kijelenti majd, hogy rosszabbul élünk mint négy éve.

Csakhogy akkor majd ez a mondás tényleg igaz is lesz.

Ej-haj, ruca-ruca kukorica derce.

Ej-haj Fidesz- Magyar Polgári Szövetség...

Vigyázzatok, mert a végére csak annyi marad majd belőletek is, hogy: ég.

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr462627625

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lájkoltam Orbán Viktort 2011.02.01. 13:06:48

Lájkoltam Orbán Viktor facebook oldalát és beírtam a következő üzenetet: "Kérdezni szeretném Orbán Viktortól, mint kormányfőtől, illetve az ő itteni képviselőitől, szóvivőitől, hogy milyen feltételek mentén lát lehetőséget az Egymillióan a Mag...

Trackback: Fidesz arrogancia 2011.01.31. 20:47:29

Bevallom, nem értem néhány jobboldali politikus és közszereplő arroganciáját: legutóbb például Mészáros Antóniát, az Este keményen kérdező riporterét száműzte Élő Gábor, a tévé hírigazgatója, egy Orbán interjú után. Erre mi szükség volt? És miből ered ...

Trackback: Deutsch Facebook Tamás 2011.01.31. 20:30:04

AZ ORRODAT IS TISZTÍCCSA!!!!  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Devil 2011.01.31. 14:08:41

O, hat a Derce-ugynek PR uzenete van:
"Aki velunk van, nem fogja megbanni."
Tegyuk hozza: egyenlore.

KG2000 2011.01.31. 20:44:39

Elárulo aFidesz választási vereségeinek okait a zseni blogosnak, körülbelül ebben a sorrendben:

1a: 19 ezer Ft-os nyugdíjascsekk
1b: 5ö%-os fizetésemelés
2: 23 millió román

Minden egyes politikus gőgös, vagy legalábbis nagyon határozott, tehát az ezzel való érvelés hülyeség. Pontosan fordítva működik a dolog: utálom az X-Y politikust, ezért számomra többek között gőgös és pökhendi. Gyurcsány meg az igazat mondja, és nagyon határozott, nincs vele semmi baj.

psr6 2011.01.31. 20:47:07

"semmit sem tanultak és mindent elfelejtettek" - attól tartok, ennél azért rosszabb a helyzet. A Fidesznél TÉNYLEG azt hiszik, hogy az MSZP csalással nyert. :)

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2011.01.31. 20:47:43

A nép nem azért küldte el a szocikat, mert korruptak voltak, hanem mert elszúrták a gazdaságot. Ha jó gazdaságpolitikát csináltak volna, és nőtt volna az életszínvonal, akkor elnézték volna nekik a lopást, és a fidesz a feje tetejére is állhatott volna, akkor sem tudott volna mit tenni ellenük.

Ez tanulság lehet a fidesz számára is. Lehetnek gőgösök, osztogathatják a haveroknak a pozíciókat, stb. ha helyrehozzák a gazdaságot. Ha ez sikerül nekik, akkor a többi mellékes lesz. Ha viszont ők is elszúrják, akkor könnyen ellenük lehet majd fordítani, hogy nem csak arrogánsak, hanem inkompetensek is, ahogy a szocikkal történt.

És Viktor láthatólag tudja ezt, ezért vállalja be a mindent vagy semmit gazdaságpolitikát, mert ezen múlik minden.

Balt 2011.01.31. 20:49:05

"2014 tavaszán kijelenti majd, hogy rosszabbul élünk mint négy éve.
Csakhogy akkor majd ez a mondás tényleg igaz is lesz."

Gyenge próbálkozás. Adatokat beírni:
adozona.hu/kalkulator_haviber.aspx

II/III-as 2011.01.31. 20:49:31

Nem igaz, hogy a fidesz elfelejtette 2002-t, vagy ne emlékezne a szocik bukására. Ezért kell nekik a határon túliak szavazata. Azzal akár az asztal közepére is csinálhatnak.

Balt 2011.01.31. 20:49:35

@Devil: Legfeljebb is "egyelőre".

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.31. 21:07:50

@KG2000:
Az általad felsorolt három dolog az ország szempontjából érdektelen, egy párt kalapjából önös érdekből előrántott fehér nyúl.
Olyan valami amelyre politológus konkrétan nem számíthat. Azt tudhatja, hogy valami osztogatás meg valami lózung lesz, de a konkrét osztogatást és a konkrét lózungot senki sem tudja megmondani. A kormánynak és az ellenzéknek is feladata a választások közeledtével, hogy kitalálja saját lózungjait és felmérje, kinek kell elsősorban megígérnie a toronyórát lánccal. Az is feladatuk, hogy az ellenfél ilyen manővereire felkészüljenek.
A felkészülés fontos feladata kormányon, hogy kevés támadási felületet hagyjanak. Arra szerintem jól ráérez a poszt írója, hogy a Fidesz jelenleg nem fordít különösebb gondot erre. Ennek szerintem az lehet az oka, hogy pontosan tudják: még egy kétharmaduk nem lesz, de az előnyük elég nagy ahhoz, hogy minden kinevezett haverral és elszórt pénzzel együtt meg tudják tartani a kormánytöbbséget. A kérdés az, hogy igazuk lesz vagy nem.
Illetve az igazi kérdés nem ez, hanem az, hogy közben hoznak-e jó stratégiai döntéseket, mert ha az irány osztogatás nélkül is pozitív, akkor ezt a Fideszt a legmélyebb Orbán-utálat sem veri meg, legalábbis nem 2014-ben.
De ettől még nem elegáns amit csinálnak, igaz, ezt nem is várta tőlük senki. 1998-2002 között a Fidesznek kreálnia kellett maga alá és köré egy holdudvart, mert Magyarországon az informális hatalomgyakorlásnak van esélye. Várható volt, hogy nyolc év éhezés után azokat, akik mellettük maradtak, ki fogják fizetni. Nem is tehetnek mást, mert a holdudvar ezt várja tőlük.
Naiv gondolat lenne olyan kormányban hinni, amelyik hivatalosan, rendeletetekkel, törvényekkel fogja igazgatni az országot, ahhoz olyan emberek is kellenek, akik ezeket végrehajtják ezek az emberek pedig akkor hajtják végre a központi akaratot, ha tudják, megéri. Nem meglepetés ez, egyszerűen lecseréli egymást a két holdudvar.
2006-hoz képest a különbség az, hogy a szoci holdudvar nem tud megkapaszkodni az önkormányzatokban, ahogy tette azt a Fidesz öszödi beszéd utáni önkormányzati taroláson, ezért aztán nyilván hangosabbak a jajkiáltások. De a jajkiáltások akkor is meglennének, ha minden megyeszékhelynek szoci polgármestere lenne.
2014-ig meg valószínűleg nem áll össze olyan tömeg, amely a Fideszt veszélyeztetné, főleg azért nem mert el kellene dönteni, hogy a Fideszt balról, vagy jobbról kerülje meg. A nyugdíjmentő-szociális retorika ugyanúgy része a Fidesz politikájának, mint a Jobbik egy-két szimbolikus ötletének felkarolása, így aki most a Fidesztől balra akar állni, az könnyen a kommunista béklyeget kaphatja meg, aki jobbra az meg a fasisztát. Meg kell várni, amíg a Fidesz mozdul valamerre, ugyanakkor a Fideszt meg, aki nyeregben van, semmi sem készteti mozgásra.

efi 2011.01.31. 21:10:57

@Balt:
Aztán gázár-, benzinár- hitel- Ftárfolyam és nyugdíjkalkulátorod van-e ?

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2011.01.31. 21:11:52

Ja, gőgös, hataloméhes, remeg a hatalomért és a többi.

Tanultak 2002-ből. Azért kezdődött meg a rendcsinálás és azért van ekkora jajgatás a nemfideszesek irányából. Most talán tényleg van miért.

Mindenesetre tényleg figyelmes, hogy ennyire féltik a Fideszt az ellenzék padsoraiból. Dávid Ibolyát és Bokrost is szeretitek, mi? 8))

Dr.Bio74 2011.01.31. 21:23:50

@agyvihar:
Akkor nem értem, hogy 2002 -ben mi vitte el a fideszt, mert állítólag nagyon eredményes gazdaságpolitikát folytatott.

2011.01.31. 21:30:37

@Professor Pizka: hát nem tudom, én büszkén vállalom a nácifasisztanyilasantiszemitarasszista bélyeget, jobb érzés mintha komcsinak, polgárinak vagy liberálisnak bélyegeznének.

Táskás Tóni 2011.01.31. 21:32:25

@OrangeOrder: Bokrost szeretem és jó gazdaságpolitikát folytatott a Horn kormány idején. A fidesz az általa felhalmozott pénzt költötte pár évig.
Orbánéknak pedig már az utolsó évre láthatóan nem jött be az akkori gazdaságpolitikája. Alig volt 2% fölötti a GDP növekedése.

Bruno 2011.01.31. 21:35:53

Csak a pontosság kedvéért: nem Mária Terézia, hanem Horthy Miklós

Bruno 2011.01.31. 21:39:08

Most már a témánálmaradva: nem attól fog megbukni, mert hazudott, hanem attól, hogy az az egymillió komcsi aki rászavazott nem kap semmit (sőt elvesznek tőle), ezértlegközelebb nem fog rájuk szavazni. Ezt ők is tudják, ezért akarnak szavazatot venni a szlovákoktól és a románoktól (hogy szakadjon rájuk az ég). Remélem a szlovákoknak és a románoknak lesz elég eszük, és kivágják mint macskát... azokat akik jelentkeznek "álompolgárnak".

efi 2011.01.31. 21:50:43

@OrangeOrder:
Az a baj, hogy nem csak a nemfideszesek óbégatnak. Mindenki más is így látja, mondjuk külföldön. (Jó, tudom, tudom, ők se olvasni, se írni nem tudnak és az MSZP mozgatja az egész világot)

Axum 2011.01.31. 21:54:59

Azért nem fog bukni, mert nincs már semmilyen politikai erő, ami leválthatná.
Egyébként a Fidesz törvénytelenségeivel vált köddé az illuzió, hogy itt egyszer egy normális (jog)állam lesz, adófizető polgárokkal. Mostanra kiderült, hogy Mo. nem is a Balkánhoz, de Afrikához tartozik.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2011.01.31. 21:58:54

@efi: @Táskás Tóni: jajaja. Nem tudom, ki mennyire ért hozzá, de tényleg érdekel, hogy a jelenlegi helyzetben hogy oldotta volna meg a gazdaság megmentését.

IMF-védőernyő? Nem kell lehívni, csak ott van, tök jó. Még több adót kiveni a gazdagokra. Gazdag = bejelentetten bruttó 300 fölötti kereset. Nyugdíjak megvonása! Még több multi adókedvezménnyel, hogy aztán 5 év után továbbállhassanak Indiába.

jozicsenko 2011.01.31. 22:00:48

@Bruno:
ADIDAS: all day I dream about sex ugyanaz, angol viccben...

lesznek próbálkozások: vlahol olvastam (tökmindegy hol, jelzésnek is szép) pl: ha állampolgárságok kapnak a határontúliak, jár nekik segély, családipótlék, stb is: lesz olyan erdélyi/szlovák, stb aki kiáll és azt mondja, ha jár az itteninek, jár neki is (ingyenpénzért harcolnak,nem?) --> nem kell majd 23 millió románnal riogatni, elég lesz az erdélyi családipótlékossal (igen, burkolt vagy nyilt cigányozássá fog fajulni) --> hiába mondja ki pl az itthoni törvény, hogy pl magyar tb, munkaszerződés, stb kell: az mszpnek jó választási szöveg lesz belőle (sajnos): elviszik a pénzünket!

@Táskás Tóni: "A fidesz az általa felhalmozott pénzt költötte pár évig" persze, és szegény ferike ellenzékből kormányzott, mert a gazgalád fidesz miatt nőtt az államadósság a duplájára: szép dolog a legendagyártás, de nincs alapja: a bokrosi eredményeket még 97ben beforgatták államadósságcsökkentésbe, ugye ezt is hozzá teszed? ahogyan azt is, hogy orbánék (pontosabban járai és chikán, a választási költségvetésig) pontosan, egyensúlyban tartották a gazdaságot: nem gondolod komolyan, hogy pl a 2001-es rekord alacsony 51-52%os adatát még bokros csinálta: vajon a gazdaságot meg ki pörgette hozzá? billgates? sorosgyörgy?)

a proszekturának meg sajnos igaza van: vagy észre térnek / észre térítik a sleppet, vagy lehet agyalni, hogy hány %on jön vissza ferike...
(és majd nekünk éneklik az mszp-ben a proszektúra egyik dalát: "icipici szádat tátsd ki nagyra / beszélj a zacskós mikrofonba..." www.youtube.com/watch?v=nGxnnhbL0c4 )

Dr Kangörény 2011.01.31. 22:02:00

@Balt: Átlagos kereseti adatokkal kitöltötted-e a kalkulátort? És láttad a csodát, miszerint CSÖKKENT az átlagkeresetűek nettója?

efi 2011.01.31. 22:06:55

@OrangeOrder:
Mondjuk pl nem a félmillás fizetéssel rendelkezőket kellene agyontámogatni 16%-os adóval, meg 3 gyerek után +100 rugóval. Meg a nép megvágása helyett először a kiadásokat kellett volna megvágni.
A multik esetében meg azt is hozták - amit mindig elfelejtenek, - tehát amii itt nem volt: tőkét. Persze szerinted jobb lett volna, ha maradt volna pl a Magyar Pista, a DT helyett, persze mellékhatás, hogy nem sűrűn neteznél itt ma este.

Acmee 2011.01.31. 22:11:13

Az Én véleményem szerint a Fidesznek 2db lehetősége van:

Ad 1: Folytatja ugyanezt az arrogáns viselkedést, amelyet a választások óta (+hazudozunk ide-oda, súlyosbításként). Ennek a kimenetele (köv. választásokon) egy nagyobb saller, mint amit az MSZP kapott.
Ad 2: Az európai bírálatok hatására észhez térnek, összeraknak egy jó gazdaságpolitikát, amiről nem a rulett jut az emberek eszébe (mindentvagysemmit). Ekkor "talán" berendezkedhetnek hosszú távra.

Többnincs...

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.01.31. 22:12:01

Orbán nézed a híreket Egyiptomról ,Tunéziából , Albániából, vagy csak a seggnyalóidra hallgatsz? Szorul a hurok, nő a nemzeti elégedetlenség a polgárság körében.

Gyest, megy gyed-et a kinti magyaroknak, anyátokat?

15 milliárdot ajándékoz stadionra a bundázó debrecenieknek a törpe. Csaljál kapsz pénzt!
Takarodj!

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2011.01.31. 22:14:15

@efi: ki fog derülni hamarosan, hogy többen keresnek itthon jól, mint ahányról hivatalosan tudták. Tökéletesen gazdaságfehérítő hatású a 16%-os szja. A félmilla bruttó meg nehogy már extrém sok legyen, hogy a felét levonják.

Ha a dolgozó-adózó sokgyerekeseket nem támogatjuk, ki mást kéne? Ha valahonnan jövőbeli megtérülést remélhetünk, azok ők.

is 2011.01.31. 22:27:27

@agyvihar: ezt ugye magadnak mondogatod? 2006-ban Gyurcsány nekiállt rendbetenni az előtte lévő 6 év szarkupacát (amit maga is csinált 2 évig), még seholsem volt az őszödi beszéd, amikor az emberek már utálták. a 2008-as hülyenépszavazás minden volt, csak éppen a gazdaságról nem szólt, mert akkor 84% lett volna a reformok mellett, és nem ellen.

pontosan, hogy a paternalista, faszom szocialista rendszerre szavazott a nép minden eddig voksoláson. akibe a Kádárt beleképzelte, arra szavazott.

is 2011.01.31. 22:29:11

@OrangeOrder: Bokrost speciel szeretjük. Tudom, egyeseknek nehéz felérni, hogy mit lehet benne szeretni, azoknak Matolcsy marad. Ugye neked tetszik Matolcsy?

Balt 2011.01.31. 22:37:10

@Kangörény_: Ki:
206e körül van az országos átlagbér, azzal idén valóban csökken a jövedelem (gyerekkedvezmény nélkül!), jövőre már nő az ideihez képest is, két év múlva többel, mint az idei csökkenés. Kár, hogy nincs a táblázatban a Bajnai-féle számítás, érdekes lenne összevetni (gyerekekkel és anélkül)...

Balt 2011.01.31. 22:48:23

@A bundázó Debrecen kap orbántól 12 milliárdot !!: "Orbán nézed a híreket Egyiptomról ,Tunéziából , Albániából"

Jaja, mindenhol elkergették/-tik a Szocinternes elvtársakat... :)))

SzCsaba 2011.01.31. 22:59:56

Ha lesz, a következő választást még megnyerik a határon túli szavazatokkal.

P.mester 2011.01.31. 23:02:54

Szerintem pont fordítva van (bár a Bourbon-hasonlat jó): a Fidesz igen is tanult.

Azt is írod, kedves szerző: " Vagyis például elfelejtették a 2002-ben történt választási vereségüket, annak okait."

Nem felejtették el!

Mert nem felejthettek el olyasmit, amit akkor nem is elemeztek. Érdemes megnézni OV akkori retorikáját: '"az idő által ideiglenes ránk rótt sors" vagy valami ilyesmi. tehát nemhogy nem elemezték a választási vereség valódi okait, hanem egyenesen transzcendens keretet adtak neki.

Egy következtetést vontak le: hogy még keményebbnek kell lennünk. S lám csinálják is. Itt volt 8 év, az utóbbi pár évben már azt is tudhatták, hogy kormányra kerülnek, mégis egyetlen területen (gazdaság, oktatás, egészségügy sat.) sem dolgoztak ki koncepciót, mit kéne tenni. Csak azt dolgozták ki, hogyan kell minden területen a hatalmat átvenni és uralni. Meglepő ez? Nem. Mert ők nem az országgal akarnak kezdeni vmit, nekik csakis a hatalom kell. L'art pour l'art.

Ezért nem is lennék olyan optimista, mint a blogger: a Fideszt nehéz lesz leváltani. A szavazati jog határon túliaknak semmi másról nem szól, mint a hatalom bebetonázásáról (az csak lózung, hogy őket érdekelnék a határontúliak) Lehet választási törvénnyel babrálni elég szépen, ezt megtették már az önk. választás kapcsán, hogy a nagy még nagyobbat kaszáljon. Ezt csinálta már Rákosi is, hogy aki a választáson 80 %-ot kap, az kapja meg a helyek 100 %-át. És aztán a választási biz.-ban is az ő emberei vannak. Ez csak néhány példa, mit csinálhatnak majd, hogy megőrizzék hatalmukat.

Úgyhogy én a poszttal szemben nem hiszem (de remélem), hogy a Fideszt egy szimpla választással le lehetne váltani.

Ahhoz más kell.

majdnem123 2011.01.31. 23:07:43

Imádom hogy ilyen színvonaltalan cikk egyáltalán kikerül az indexre... :D:D
"Aztán egyszer csak azt látjuk, hogy a Fidesz ugyanezt csinálja.
Sőt. A szociknak gyakran jogszabályokat kellett szegni ahhoz, hogy a közvagyont elsíbolhassák. A Fidesz meg már normát sem szeg, hanem a törvényeket igazítja hozzá a zsebtömködéshez."
Figyu öcsi....mi lenne ha konkrétumokat irogatnál, mert ez így kurva gáz... Ha már arra veszed magad írd meg ezt a kurva cikket konkrétumokkal... ne legyél már demagog.. lééci

Átvitel honvéd 2011.01.31. 23:51:40

Az ilyesmit hívják idegenül wishful thinking-nek?

Bartolomeo Mazzini 2011.02.01. 00:25:59

@Balt: külföldi cikkeid vannak, vagy csak ezekkel tudsz villantani? az a ti (vérfidszesek) legnagyobb baja, hogy mindenkit a maszop ügynökeinek képzeltek, aki ellent mer mondani a magyar nép bölcs sámánjának. kár ezért, mert a legtöbben a hátuk közepére se kívánják se a vadmadarakat, se a maszopot, de bizony baromi nagyot csalódtak a fideszben. nem tudom megvan-e még az a fideszes röplap, ahol a mesterházy a fletó mellett ül? na, az egy jó szóróanyag volt, mert a napnál is világosabban mutatta, hogy a moonwalker a fletó embere. viszont ugyanannak a röplapnak a másik oldalán ott volt az is, hogy, idézem, megvédjük a magánnyugdíjpénztárakat. igaz, a gyakorlatban elég kicsi adócsökkentés lesz keveseknek, de annak a fedezetét is javarészt az államosított MNYP-kből majd kaparják össze. eközben átfogó reformok kellenének, de nem az a szarkanés, ami most megy gőzerővel. igen, reformok, nem úgy, ahogy fletó elkúrta, hanem sikeres, mélyreható átalakítások. utóbbiakat népünk bölcs sámánja és a kárpátok közgazdász géniusza sajnos nem tervez (erre jó példa, hogy nem merték meglépni a saját számlás svéd modellt, hanem egy nyilvánvalóan fenntarthatatlan rendszerbe öntik a pénzt). sokan fognak itt még eszmélni, hogy az épülő rendszer bizony elég "magyarosra" sikerül.

Alamio 2011.02.01. 00:45:35

"még azt is bele fogják majd szövegezni, hogy Kósa Lajos lánya a legjobb műkorcsolyázó Magyarországon."

Egészen eddig a mondatig úgy gondoltam, érdemben szólok a poszthoz, mert bár nem vág egybe a gondolkodásommal, legalább vitára alkalmas.

Alamio 2011.02.01. 00:50:02

@is: Mindent egybevetve jobban tetszik (nem Matolcsy) hanem a gazdaságpolitika 1998-2002, mint Bokrosé.
A mostaniról majd mondok véleményt, ha lesz következménye. Az még kb. fél-egy év, míg letisztul.

gunfight · http://topcomment.blog.hu 2011.02.01. 01:45:54

ebben a postban talan csak az erdeti idézet az, amivel érdemes lenne vitázni.

pereszke 2011.02.01. 05:27:05

@HUN_Sector: amennyi eszed neked lehet, buszken vallalhatsz szerintem barmit. Szerinted hol a ku..va any.dban vannak kommunistak 2011-ben magyarorszagon? Idiota

Yasashi Tanuki 2011.02.01. 05:55:22

A hatalmi arrogancia - azaz az erős kéz -mást érzéseket keltett 2002-ben és 2011-ben. 2002-ben az a liberális felfogás uralkodott, hogy a több szabadság mindig jobb.

Azóta történt pár dolog a magyar emberek házatáján pl. válság, munkahelyvesztés, tanárverések, lincselés, lelőttek ártatlan cigányokat és ártatlanokat öltek cigányok...stb
Az egzisztenciális sokkok miatt a választópolgárok elkezdtek valami biztosra/biztonságra vágyni. Biztosan ismerős a szükséglethierarchia, ahol az első lépcső a fizikai szükséglet, ami abszolút prioritást élvez az önmegvalósítással szemben.

Ezért kaphatott 10+ százalékot a Jobbik országosan és ezt az üzenetet vette a Fidesz, ez inspirálja a belpolitikájukat.
Korántsem biztos, hogy a Fidesz ellentmondást nem tűrő fellépését negatívan értékelnék, ez attól függ, hogy helyreáll-e a biztonság érzete. Erre - sajnos - nincs túl sok esély, úgyhogy megmaradhat a vágy a kemény kézre.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.02.01. 07:01:47

Arról van szó, hogy sok embert kell eltartania az államnak. Bevétel pedig kevés. Erre még plusz a nyakunkba vesszük a határon túli embereket, akik bevételt nem hoznak, de segélyeket kapnak???? Ja, és szavazati jog. Majd Kárpátaljáról, és Ungvárról eldöntik, hogy nekünk mi jó. Az agyamat dobom el. Margit..normáliiiiissssssssssssss????????

Roy 2011.02.01. 07:33:39

@II/III-as: Így igaz.
@Acmee: Észhez nem térnek, folytatják azt amit elkezdtek.
A határontúli magyarok szavazati jogával hatalmon tudnak maradni.

magyar ember teli szájjal 2011.02.01. 07:36:31

Nem eszik ilyen forrón a kását.

igazi hős 2011.02.01. 07:53:52

@Alamio: Ezt egy kicsit részletezhetnéd. Járai folytatta a bokrosi utat, ezért szépen csökkent a hiány, ez kétségtelen, de nem gazdaságélénkítés. Egyébként meg volt olyan szomszédunk (-Ausztria), aki lassabban fejlődött akkor mint mi? Bizony 98-2002 között is hátrányba kerültünk a "konkurrenciához" (nem Kína, hanem Szlovákia) képest. Viszont mennyi gyógyfürdő épült a Széchenyi tervből és milyen sok k+f projekt valósult meg! Ja, az utóbbira nem jutott pénz...

2011.02.01. 08:04:16

@pereszke: jó édes anyádnak kívánok szépeket te korlátolt gyökér.
Egyébként meg vannak. Kezdve a magukat anarchistának hívő szélső balos tinédzserektől egészen Thürmer Gyuláig bezárólag.
Vagy utóbbi szerinted mi? Gyufaárus lányka?
Te nagyon szerencsés ostoba.

pandras11 2011.02.01. 08:13:16

A 2002-es vereség oka a "23 millió román", és a nyugdíjasok állami pénzből -nyilván hitelből való lafizetése.
Ilyen egyszerű. Kiszámolta valaki, hogy a 13. havi nyugdíj mennyibe került az országnak, volt-e erre pénze, vagy hitelt kellett felvenni minden évben. ( szerinter évente 1 mrd. dollár !!! )

Balt 2011.02.01. 08:24:22

@Bartolomeo Mazzini: Őőőő, ez nekem szól...? Melyik cikk külföldi? A Zindex, a Totalcar vagy a Portfolio...? Még csak nem is említtetik egyikben külföldi újságíró sem.

A mamnyupokról: Lehet, hogy (látszólag vagy valóban) kapkodva meghozott döntés volt a pénztárak kvázi államosítása, de az én elvárásom még választások előtt az volt, hogy a Fidesz ezzel kezdjen valamit. (Írom ezt - tegnapig... - mnyp-tagként, 3,5 milliós felhalmozással.) Hogy a döntés a EU általi költségvetési "trükközésen" állt vagy bukott, más tészta. Én októberben, a döntés másnapján kerek-perec megmondtam volna a helyükben, hogy sajnos a hiánycél miatt nem bírja el az ország évi százmilliárdok kivételét a nyugdíjalapból. Pont. És nem kellett volna nyilatkozósdi, mert ez még reprezentatív közvéleménykutatásnak se jó. :)

Balt 2011.02.01. 08:25:49

@Bartolomeo Mazzini: Valamiféle egyéni számlás nyugdíjrendszer meg a nyugdíjadó szerintem még ebben a ciklusban megvalósul, amint kicsit elülnek a hullámok...

Balt 2011.02.01. 08:27:21

@batgirl: Majd kiderül, hogy alakul az új alkotmányban és választási törvényben. Addig kár rinyálni.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.02.01. 08:54:03

@Balt:Mintha akkor már kicsit késő lenne...

Medgar 2011.02.01. 08:56:10

@Balt: Te elhiszed amit leírsz?
"sajnos a hiánycél miatt nem bírja el az ország évi százmilliárdok kivételét a nyugdíjalapból."

Elárulom neked, hogy az állami nyugdíj max. pár évig húzza.
Matolcsy szájából ez hangzott el: "A nyugdíj kassza éves hiánya 900 milliárd Ft". Az MNYP-k éves tőke bevétele 2009-ben kb. 450 mrd volt , tehát maradt még mínuszban 450 mrd. Azt még tegyük hozzá, hogy ez a mostani állapot, nem számoltunk a társadalom elöregedésével és a csökkenő munkaképes társadalommal.

Lehet itt akármilyen egyéni számlás rendszer, ha nem lesz miből kifizetni a nyugdíjamat. Harminc év múlva a Dumb és Dumber c. fílmben fogjuk magunkat érezni, mert amikor kinyílik a nyugdíj bőröndünk csak "tartozom neked" cédulákat találunk benne, nem pedig pénzt.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 09:03:09

Tessék mindenkinek ma a Fidesz székház elé menni 17 órára!
TGM, NO ORBÁN DAY!!!!!!!!!
Egyre több ilyet!!!!!!!
Én nem felejtettem el Orbán első kormányzását. Csomóan viszont igen.
Nem értem, hogy aki egyszer látta Orbánt a hatalmat gyakorolni, az hogy engedhette vissza a hatalomba!
Elég gyorsan felelevenedett a stílus. Most a kétharmadukkal még brutálisabban csinálják ugyanazt.
Istenem, úgy szeretném, ha elmosná őket a nép!
Szerintem se volt Gyurcsány rossz. A Fidesz kommunikációja csinált belőle népellenséget. Pedig ő nem vette semmibe a népszavazások eredményét, az alkotmánybíróság határozatait, szeretett volna reformokat csinálni, de azokat folyamatosan megtorpedózta a fidesz.
Akar öt 300 ft vizitdíjat fizetni?
Hát mit mondjon erre a Mari néni, persze, hogy nem. Pedig a háziorvosok utólag elismerték, hogy nagyon jó volt, amíg volt, mert az unatkozó, beszélgetésre orvoshoz járó időseket kiszűrte. Számtalan idős egyedülálló megy minden másnap gyógyszert feliratni a doktor úrnoz, meg Icuka nővérhez, mert az nekik egy program. Ha fizetni kellett érte, akkor nem mentek.
Akar ön tandíjat fizetni? Persze, hogy nem. Ezt sem engedték bevezetni, most pedig az államilag finanszírozott helyek számát fogják drasztikusan csökkenteni. Ergo több költségtérítéses hely lesz.

Remélem, hogy a februári fizetéssel a legtöbben rájönnek, hogy mi történik itt. Az mindenesetre megnyugtató, hogy április óta Orbán Viktor fél millát félre tudott tenni. Már ami a bevallásában benne van.
Ja igen! Gyurcsány a szemét, meg a Bajnai is, akik soha nem vették fel a fizetésüket!
Ébresztőő!!!!!!!!!!

Tita nick 2011.02.01. 09:06:26

De kemények vagytok a Zindexnél:

Jövedelem: Pártelnöki fizetése határozatlan időre felfüggesztve. Képviselőként 231 900 forintot. Miniszterelnöki fizetés: "tövény szerint" – írja, de nem számszerűsíti. Mi igen: ez havi bruttó 1,5 millió forint.

Orbán jövedelméről... a hős újságírók életük kockáztatásával kijelentették... beszarok.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 09:10:20

@pereszke:
Az ilyen kommunistázásokkal nem kell foglalkozni. Látszik, hogy gyönyörűen át vannak mosva a fejek. Mi nem vehetjük fel ezt a stílust. Ez maradjon meg Orbán Viktornak és híveinek.
Én 38 éves nő létemre számtalanszor megkaptam már a kommentjeimért, hogy rohadt komcsi vagyok. És akkor mi van? Pont nem érdekel.
Ha a komcsi AZT AZ ÚJ ÉRTELMET nyeri manapság, hogy Orbán ellenes vagyok, akkor rendben!! Komcsi vagyok!
Hol érdekel,hogy arctalanul egy agymosott mit irogál rólam?
Meg kell figyelni, hogy érvelni nem nagyon tudnak. Csak "Mééééér, a Gyurcsány jobb volt ? Te rohadt kommunista" tipusú érvrendszereik vannak. hagyjuk ezt meg nekik.

Tita nick 2011.02.01. 09:18:57

@d-evike: :-) Mert minden konzervatív ember agymosott: ja, biztos.

Balt 2011.02.01. 09:21:08

@Medx: Megsúgom neked, ha bedőlne az állami nyugdíjrendszer, a manyup-tagok is pont ugyanígy járnak...

Tita nick 2011.02.01. 09:21:40

Naon cuki:

Vörös T. Károly elmondta: az elbocsátásoknak a lap átalakítása mellett anyagi oka van, "a Népszabadság nem az állam pénzén él, csak abból tud élni, amit megtermel".

...az állam pénzén élt most már csak abból.....

Balt 2011.02.01. 09:23:00

@d-evike: "Istenem, úgy szeretném, ha elmosná őket a nép!
Szerintem se volt Gyurcsány rossz."

:) Rossz irányba verdesnek a hullámaid: Fegyencet és társait mosta el a nép, nem kicsit. :))

manipul 2011.02.01. 09:24:35

Ez a "cikk" éppen 102 szer csomagolja át a Fidesz hatalmi gőgje című gőgicsélést. Egy eredeti gondolat nincs benne.

Balt 2011.02.01. 09:25:34

@d-evike: "Az mindenesetre megnyugtató, hogy április óta Orbán Viktor fél millát félre tudott tenni."

:) Lehet, h gyűjtést kell szervezni neki, mert Fegyenc _napi_ 300e Ft-ot élt fel a bevallása szerint tavaly-tavalyelőtt. (Persze én is azt mondanám, hogy el-luxuskurváztam...)

fitball 2011.02.01. 09:40:03

@OrangeOrder: Ja4 De kikazok a nagy haverok akik érdemtelenül alkalmtlanságuk ellenére kaptak remek helyeket?? Fogalmam sincs! Az hogy valakinek a lány jól korcsolyázik akkormeg mivan??

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 09:41:15

@Tita nick: Ha figyelmesebben olvastad volna a kommentemet, akkor megértetted volna, hogy a fent leírt stílusban vitatkozókra gondoltam. Minden értelmes hozzászólóval lehet eszmecserét folytatni, akinek nem abban merül ki az érvrendszere, mint pl apósomnál, hogy Mér a Gyurcsány jobb volt?
Szakadjanak már le erről!
Sajnos a jobbos kommentelők többsége, hangsúlyozom nem mindenki, felmentést ad a Fidesz bármely tevékenységére. Olyanokra is, amit ha az MSZP csinált volna meg, akkor még a Parlamentet is felgyújtották volna.
Na.

Bundili 2011.02.01. 09:44:24

Orbánt nem fogja elsöpörni a népharag, a bérkommentelők és a kivonuló liberál-szocialista kiabálók ellenére sem. Igenis kell egy keményebb fellépés a bűnözés, a mélyszegénység, a korrupció (Gyurcsány éra alatt főleg) ellen, ami nem hatalmi gőgöt jelent, hanem az erőseb kormányzást. Ami a vagyonbevallást illeti, Orbán keményen dolgozik, Gyurcsány pedig annak ellenére, hogy semmit sem csinál a bajkeverésen és pofázáson kívül, mégis több tíizmillióval gyarapodott az amúgy is irritálóan nagy vagyona! Egyelőre még kár károgni és az Orbány kormány vesztére fogadni, ennek még nincs itt az ideje. Talán majd 8 év múlva......

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 09:47:12

@Balt:
Te fogod megmondani nekem, hogy melyik irányba hullámozzak?
Én nem tartom magam istennek, tévedhetetlennek. A véleményem szubjektív. Ellentétben veled, aki ki meri jelenteni, hogy mi a jó, és mi a rossz.

Balt 2011.02.01. 09:47:49

@Medx: "a pénztárakba nominál értékben beérkezett 2.500 milliárd forint a hozamokkal együtt jelenleg 3.050 milliárd forintot tesz ki (vagyis a pénztárak 12 év alatt 550 milliárd forintos hozamot realizáltak).

A befizetések ugyanakkor hiányként jelentkeztek az állami nyugdíjkasszában, amit a kormányok az elmúlt 12 évben államkötvény-kibocsátással finanszíroztak (erre volt szükség a TB-rendszer fenntarthatóságához). Ennek a kamatköltsége a tanulmány szerint hozzávetőlegesen 1.050 milliárd forint volt ez idáig."

Balt 2011.02.01. 09:49:31

@d-evike: Nem én, a tények. :)

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 09:50:37

@fitball:
Semmi baj azzal, ha valakinek a lánya jól korcsolyázik, de hogy pont úgy alakítják át a korcsoportot, hogy az összes riválisát eltávolítsák mellőle, és ő tuti befutó legyen, azt kéremszépen pont úgy hívják, hogy bunda.

Pont erről írtam az egyik kommentemben, ha a fidesz bármi erkölcstelent csinál, arra felmentést próbáltok találni.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 09:55:40

Idézek önmagamtól:

"Pedig ő nem vette semmibe a népszavazások eredményét, az alkotmánybíróság határozatait, szeretett volna reformokat csinálni, de azokat folyamatosan megtorpedózta a fidesz. "

Érdekes, hogy senki nem az első hozzászólásom lényegi részéhez szól hozzá, hanem a balos, jobbos témához.
Azt a büdös életben senki nem írja le a jobbos szavazók közül, hogy igen, ez tényleg igaz volt a Gyurcsánnyal kapcsolatban.
Kezd olyan érzésem lenni, hogy fáj az igazság.

Anti Anyag (törölt) 2011.02.01. 10:04:26

Az arrogancia nem az, hogy kirugdossák a szocik és az SZDSZ embereit. Ez minden országban így van és az is, hogy a kinevezett igazgató hozza saját embereit.

Kormányváltás alatt nem azt értjük, hogy kicserélődik 2-300 képviselő, hanem azt, hogy vezető pozicíókba a kormány által kinevezettek kerülnek, váltva a régieket.

Én ezért szavaztam a Fideszre, de szerintem mások is.

Lumieres 2011.02.01. 10:05:16

Az egyiptomi események alapvetően megváltoztatták a véleményemet. Láttam magam 30 év múlva vén faszként kimászni a Kossuth-térre és azon gondolkoztam, hogy miért nem zavartam el 30 évvel ezelőtt ezt ezt a másik vén f@sz Orbánt aki 82 évesen azon fáradozik, hogy 58 éves fiának hogyan adja át a hatalmat (ha 200 Dercébe kerül akkor is).

A fidesz jövője attól függ sikerül-e a program. ORBÁN MUST GO!!!!!
Ja és most tanultam: FEAR NO MORE!!!!

ostvan 2011.02.01. 10:07:16

@Yasashi Tanuki: Igen, jó a kemény, határozott állam. És mit fogsz szólni akkor, ha Te kapod a pofont? Mert ha kemény a rendőrség, akkor a pofon MINDENKINEK kijárhat. Mindenkire egyformán érvényes joggyakorlat kell, ami onnan kezdődik, hogy megköveteljük a rendőröktől, hogy tartsák és tartassák be a törvényt. És ami a legnehezebb lesz, hogy a politikusok tartóztassák magukat attól, hogy beleavatkozzanak a rendőrség dolgába. Eddig a Fidesz volt az, aki mindenkit (a törvényszegő cigányokat és az utcai huligánokat is) válogatás nélkül felkarolt, mert ezzel gyengíteni gondolta a rendőrséget, azon keresztül az aktuális kormányt. Nehéz lesz azt kérni a mostani ellenzéktől, hogy ők már ne tegyék. Pedig erős önkontrollt kellene megvalósítani minden politikusnak a rendőrség kritázálásában, ha azt akarjuk, hogy rend legyen Magyarországon.

Balt 2011.02.01. 10:10:13

@d-evike: Ugyammá', megint ott tartunk, hogy a zellenzék kormányzott 8 évig. Ami - ha így is lett volna - sokat elmond a regnálók tehetségéről... 8 év nem kis idő emberi és politikai léptékkel!

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 10:11:23

Ezért Orbán szintén ugrált volna. De ha ő csinálja, akkor rendben van.

"A kínai Wanhua tegnap este a kazincbarcikai BorsodChem többségi tulajdonosává vált. A kínai vegyipari csoport elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak a támogatásért."

Balt 2011.02.01. 10:13:58

@ostvan: "Eddig a Fidesz volt az, aki mindenkit (a törvényszegő cigányokat és az utcai huligánokat is) válogatás nélkül felkarolt"

Ez ezért elég sommás kijelentés, hirtelen nem is tudnék példát hozni rá... (Olaszliszka? Kolompár? Budaházy?)

Lumieres 2011.02.01. 10:14:30

@Anti Anyag: Most szóltak fentről. Orbán már baszhatja. Rajta van a mubarak listán. Az egyiptomiak nem felejtik el, hogy smúzolt vele MIKÖZBEN AZ UTCÁN EMBEREK HALTAK MEG A FORRADALOMÉRT.

Tudod, hogy várták ezek Orbánt? Mint egy HŐST, aki lenyomta a szovjet igát.... Olyan csalódás volt nekik, hogy lesmárolta mubarakot. És egyetlen Szava se volt a forradalmárokhoz. Sőt a kibaszott miédiája is csal 4 percben foglalkozott a FORRADALOMMAL.

Orbán rákerült a LISTÁRA. Még lehet idén márciusba megkapja ugyanazt mint mubarak.
A kérdés, hogy a Fidesz megmarad-e?

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 10:18:08

@Lumieres:

Tudod, akik így látják a jövőt, azt kinevetik. Pedig a mostani törvénykezésben benne van a lehetőség, hogy ez megtörténhessen.
Reméljük nem így lesz, de sajnos a törvényi kereteket megalkotják hozzá.

Orbán sosem fogja azt mondani Öszödön, se Kötsén, hogy hazudtunk, hazudtuk éjjel és nappal és 2004-ben, mikor ÁLLÍTOTTUK, hogy nem, nem a szavazati jog miatt akarjuk a kettős állampolgárságot megadni a határon túli magyaroknak.
És mivel nem ismeri be, biztos nem is hazudott.

JohnHenry 2011.02.01. 10:21:42

OFF
valaki írjon már egy posztot arról, hogy miközben döntögették a forintot, az orbán-szóvívőnek miböl nőttek ennyivel a megtakarításai?

1000R 2011.02.01. 10:22:09

@agyvihar:
magának és a sleppnek mindent, másoknak semmit...ez az a gazdaságpolitika, amit ő csinál.
ha belegondolsz, az egykulcsos adóval kevesebb folyik be a kasszába, és ez még nem fogja azt eredményezni, hogy kisebb lesz a fekete vagy szürkegazdaság. ez mentalitás kérdése is, nemcsak adózás kérdése.
a "válságadók" is inkább az ellenkezőjét fogják szülni hosszabb távon, és a nyugdíjkassza sem termel majd Kánaánt.
aztán meg majd az fog szívni, aki leváltja ezt a kormányt, mert annak kell rendbe tenni a gazdaságot.

1000R 2011.02.01. 10:25:53

@JohnHenry:
no igen, erre én is kíváncsi lennék.
főleg arra, hogy hogyan lehet 8 hónap alatt 15 millával jobban állni...

Balt 2011.02.01. 10:28:41

@d-evike: Jah, attól tetszik félni - immár joggal -, hogy határon túli magyar nem szavazna balra...? Akkor talán nem kellett volna le-23milliórománozni őket, meg a "nemes" gesztust nekik szegezni 2004-ben...

Lumieres 2011.02.01. 10:28:43

@d-evike: Nem szabad az alkotmányozásig elengedni. A fidesznek van 1 hónapja, hogy kitalálja hogyan távolítják el a hatalomból.
Ebben lehet támogatni a fideszt, ha van "túlélési ösztöne"...

abaka 2011.02.01. 10:29:17

@Balt: Meddig fogjatok meg azt a baromsagot szajkozni, hogy a magannyugdijpenztarak miatt volt hiany az allami nyugdijkasszaban? Ha akkora hiany volt, akkor miert kellet majd minden evben inflacion felul emelni a nyugdijakat? Az nem artott a nyugdijkassza egyensulyanak?

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 10:29:32

@JohnHenry:

Csúnyán eltőzsdézte az életbiztosításaival.

Balt 2011.02.01. 10:33:58

@1000R: A 16%-os egykulcsos adó (és persze a párhuzamos társasági adó mérséklése) ahhoz szükséges, hogy egyáltalán (újra...) versenyképesek legyünk a környező országokkal.

1000R 2011.02.01. 10:38:02

@Balt:
a remény hal meg utoljára...:-)
ha a nettó fizetések versenyképességét nézzük, hiába a 16%-os adó, minimálbérünk nem lett tőle versenyképes. bár, lehet, hogy Romániával még versenyezhetünk.

Balt 2011.02.01. 10:40:07

@abaka: Etr talán kérdezd Horngyufától (nem ő mondta, csak az MSZP általában a Horn-i nyugdíjajándékra "a Fidesz 19 ezer Ft-tal rövidítette meg a nyugdíjasokat") meg Megyótól ("Többet az embereknek...")!

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 10:40:56

@Lumieres:

Igen, igazad van, de a fideszre az összetartás a jellemző. Nincs kibeszélés, ha valaki megpróbálja, azt ellehetlenítik.
Mikor a KDNP tisztújító ülése volt hozzávetőlegesen 2-3 hónapja, akkor ha jól emlékszem 9 jelölt volt az alelnöki posztra. A HÍR tévét néztem, és úgy olvasták fel a hírt:

A kilenc jelölt között van az a MILLIÁRDOS ÜZLETEMBER Szalma Botond, aki a fidesztől elkülönülő politikát szorgalmazza a párton belül...
Amint felmerült az önállóság, azonnal ráindult a hír tévé a hangulatkeltésre ellene.
Mivel nem lett alelnök, ezért le is került a napirendről, de komolyan azt hittem elhányom magam.
Addig jó a Szalma Botond a milliárdjaival együtt, amíg kushad, ha önállóbban akar gondolkodni, akkor megpiszkálják.
Ezért nincs kibeszélés, egy a tábor tudod.
Sajnos és TGM-nek hiszek, és eléggé borúlátó vagyok.

manipul 2011.02.01. 10:43:28

@d-evike:
"Mér a Gyurcsány jobb volt?
Szakadjanak már le erről! "

Tényleg leszakadhatnának, csak éppen Ön az aki műsoron tartja. Idézek a gyöngyszemeiből:

"Szerintem se volt Gyurcsány rossz. A Fidesz kommunikációja csinált belőle népellenséget."

"Ja igen! Gyurcsány a szemét, meg a Bajnai is, akik soha nem vették fel a fizetésüket!
Ébresztőő!!!!!!!!!! "

És ezeken kívül még van pár Gyurcsány tömjénezése.

Talán agymosott, mint minden konzervatív?

abaka 2011.02.01. 10:50:23

@Balt: Hat en viszont toled kerdeztem, mert ebbe a forumba te irtad, nem pedig Horn vagy Megyo. Habar a legutobbi kommented kicsit osszezavart. Most akkor a manyup-ok tehetnek a hianyrol, vagy az altalad is helytelennek tartokk nyugdijemelesek?

(A tenyek kedveert hadd jegyezzem meg, hogy a manyupok nelkul is hianya lett volna a nyugdijkasszanak, mig az emelesek nelkuk a manyupokkal egyut sem)

manipul 2011.02.01. 10:50:45

Na nézzük akkor a lényeget. A Fidesz arrogáns gőgős stb. harsogják a mértékadók.

De lám csak az MSZP is az volt.
"De elfelejtették azt is, hogyan pusztította el a hatalmi gőg és arrogancia az MSZP-t. Pedig a szocialisták története is nagyon tanulságos."

Ezt igen nehéz ma már tagadni, de mintha csak akkor vennék műsorra a mértékadók, amikor már nincs tétje. Amikor "kormányzott" az MSZP ez a minősítés nem igen volt hallható. Vajon miért?
De lehet, hogy jelen blog szerzője karakán ember és már a MSZP/SZDSZ kormányzás korai időszakában fellépett eme gőg ellen?
Jó lenne ha bemutatná valamelyik akkori gyöngyszemét. Ha ne adj isten nincs ilyen, mert a szerző éppen félrenézett, akkor ugye mondhatjuk, hogy csak sima manipulációról van szó....

abaka 2011.02.01. 10:57:19

@Balt: "A 16%-os egykulcsos adó (és persze a párhuzamos társasági adó mérséklése) ahhoz szükséges, hogy egyáltalán (újra...) versenyképesek legyünk a környező országokkal."

He? Te erted egyaltalan, hogy mit irsz? A 16%-os, egykulcsos ado onmagaban nem teszi versenykepesebbe az orszagot, mert a munkaltatoi terhek nem csokkennek, viszont az emberek altal a jovoben elvart netto ber no. Akkor hasznalna csak az egykulcsos ado a versenykepessegnke, ha vele egyidoben csokkenenek a brutto fizetesek (pl mondjuk olyan aranyban, hogy a netto berek allandoak maradnak). A tarsasagi ado merseklese valoban segit, de ha ehhez meg hozzavesszuk a fidesz egyeb lepeseit (kulonado, fekek es ellensulyok kiiktatasa) Mo-on csak romlott a versenykepesseg az elmult idoben.

manipul 2011.02.01. 10:58:29

@abaka: Elnézést. hogy beleszólok.
A MNYP egy teljesen hibás konstrukció volt önmagában is. Amit tudott volna, azt bármelyik életbiztosító tudja, sőt többet. Ráadásul az MNYP-nek 13 éve nincs kidolgozva a járadék szisztémája, nem is lehet, ugyanis a tag várható élettartamát nem tudja senki. Ha statisztikai átlagot számítanak, akkor pedig az ezt túlélő tag más pénzéből kap járadékot.
Költségvetési szempontból pedig még rosszabb a helyzet, ugyanis a legtöbbet befizető és legkevesebbet felhasználó réteg pénzét elterelték, és így maradt az állami kasszában a legkevesebbet befizető és legtöbbet kivevő idős réteg. Hát persze, hogy katasztrofális lett a hiány, amit az állam hitelből pótolt. Egy jól menő állam esetén ez még lehetséges egy darabig, de Gyurcsány "adósságkezelése" önmaga is olyan tragikus volt, ezt már nem bírta költségvetés.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 10:58:36

hvg.hu/itthon/20110131_politikai_kapcsolatok#rss

Ezt tessen mindenkinek elolvasni.
Tény: Korrupció, családi kapcsolatok, ismerősök elhelyezése volt, van, és lesz is.
Marad a más, egyéb tevékenységek, például a kormányzás minősége alapján megítélni egy kormányt.

abaka 2011.02.01. 10:59:51

@manipul: "Ha ne adj isten nincs ilyen, mert a szerző éppen félrenézett, akkor ugye mondhatjuk, hogy csak sima manipulációról van szó...."

Miert mondhatnank. En peldaul nagyon valoszinuleg tartom, hogy a szerzo egyetlen bejegyzessel sem tiltakozott anno a kommunista rezsim ellen vagy pl a zsidok kiirtasa ellen a masodik VH alatt. Szamomra ez megsem jelenti azt, hogy ezekkel egyetert.

1000R 2011.02.01. 11:00:49

@manipul:
igen, a cikkben valóban benne van, hogy az MSZP sem tökéletes, ahogy egyik párt sem.
de minek kellene a cikk szerzőjének bármilyen más cikkét bemutatnia arról az időszakról? esetleg az anyakönyvi kivonatát is és a családfáját hitelesítve is?
egy mostani cikkben kifejti a véleményét a korábbi időszakról is.

manipuláció? nem inkább már egyből összeesküvés?
kicsit gondold már át, amit írtál...:-)

igenis bőven eleget lehetett hallani akkor is z MSZP hibáiról, viselt/ viseletlen dolgairól, amikor kormányon voltak, talán akkor csak azért nem tűnt fel neked ennyire, hogy a kormányon lévők nem angyalok, mert a másik oldalon álló vagy. most a te kormányodat szidják, és ez viszont már kiborít.
biztos sok más, jobboldali szavazót bánthatnak az ilyen írások, de könyörgöm, minek harcolni, ha nincs kivel? mert nincs kivel...

global001 2011.02.01. 11:01:06

A Fidesszel az a legnagyobb baj, hogy nemcsak a 2/3-ot de az egész EU-t, a világot komplett hülyének nézi, és túlértékeli a saját "zsinialitásukat". Pedig az ilyen Szíjjártó, Kósa, Selmeczi féléktől ez azért kicsit erős

dekol84 2011.02.01. 11:01:15

Annyit elfelejtett a bloggoló is, hogy a cocik bűnei azért derültek ki, mert a fityisz és a lakájmédiája mást sem csinált 8 évig, mint ezeket vadászta és 100x-osra felnagyítva hazudta a birkahadának. Na erre ez a töketlen baloldal képtelen! Hogy ez esetleg tiszteségesebb, európaibb, az senkit nem érdekel. Az a jó a sok bamba birkának,amikor a buzeráns szígyártó beleböfögi az arcukba, hogy a cocik eltőzsdézték a nyugdíjvagyont, de a zorbán megmentette. Na ez a stílus kellene annak a sok pénisznek, aki ezeknek a kezébe adta a 2/3-ot és még mindig csápol nekik. Ezért nem fog soha leszállni a nyakunkról a zorbán rezsim, hacsak el nem kergetjük őket a francba, mint a tuniszok Ben Alit!

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 11:02:28

@manipul:
Nem gondolom, hogy az volnék. Csak próbálom felhívni az emberek figyelmét arra, hogy ne feketén-fehéren lássanak. És arra, hogy a vak gyűlölet az előző vezetés iránt, (ami biztos nem volt tökéletes, de nem volt annyira szörnyű sem, mint ahogy a fidesz kommunikációja elhitette az emberekkel) ne homályosítsa el a látásukat a most, körülöttük történő és őket érintő eseményekkel kapcsolatban.

abaka 2011.02.01. 11:05:40

@manipul: "Ráadásul az MNYP-nek 13 éve nincs kidolgozva a járadék szisztémája, nem is lehet, ugyanis a tag várható élettartamát nem tudja senki."

Hat attol miert ne lehetne? Valoban nem volt kidolgozott szisztema (ha jol tudom az elso kifizetesek 2015-ben lettek volna esedekesek), de ez nem jelenti azt, hogy az egesz rendszer szar volt. 1) meg ha nem is tudod, milyen rendszerben lesz kifizetve a penzed, azt pontosan tudod, mennyire vagy jogosult. 2) Valoszinuleg atvettuk volna a kulfoldon hasznalt modellek egyiket (mint tettuk az onkentes penztaraknal), ahol a tag maga dontheti el, mennyi ido alatt keruljon kifizetesre a megtakaritasa.

A kommented tobbi resze csak megprobal elbeszelni a mondanivalom mellet, ami az volt, hogy az igazi lyukat nem a manyupok, hanem a nyugdijemelesek okoztak.

1000R 2011.02.01. 11:06:38

@dekol84:
na, ebben ezért van valami...
majd kapsz is ám érte...:-)

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 11:07:11

@dekol84:
Na, így nem leszel hiteles, bár részben igazad van. A stílus maga az ember. Egyébként egyetértek, de mindíg mondom, hogy a dühön alapuló politizálás ne legyen a baloldal ismérve. Maradjon meg a jobbaknak.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.02.01. 11:08:26

"Az egyiptomi fővárosban tüntetőket nem a szegénység, hanem az dühíti, hogy hülyének nézik őket. Helyszíni riport, a lángokban álló arab világ szívéből."

NÁLUNK MIKOR JÖN RÁ a NÉP HOGY HÜLYÉNEK NÉZI ŐKET A NEMZETI SZAR HAZUG KORMÁNY? .... S mikor tanulunk az EGYIPTOMIAKTÓL?????

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.02.01. 11:09:50

@d-evike: Tanulni kellene a Egyiptomiaktól!!!!!!-de sürgősen!!!!!!!!!!

Az egyiptomi fővárosban tüntetőket nem a szegénység, hanem az dühíti, hogy hülyének nézik őket. Helyszíni riport, a lángokban álló arab világ szívéből.

lehet más a handa-banda 2011.02.01. 11:10:40

"hogyan pusztította el a hatalmi gőg és arrogancia az MSZP-t"

Eddig részben igaz a történet, a többi meg blabla

manipul 2011.02.01. 11:11:16

@abaka: Ismerős érvelés, csak nem erről van szó. A Fideszről és az MSZP-ről van szó, és ezek hatalomgyakorlását csak egy két év választja egymástól, tehát a szerző, vagy Ön nyugodtan kifejthette volna a nézeteit. Tartok tőle, hogy csak a Fidesz esetében éled fel a mértékadó online kritika.
Amit Ön "érvként" említ, a kommunistákat ettől kb 25 év választja el, a zsidók üldözését (ki ne hagyjuk véletlenül) pedig 65 év. Ezenkívül az indiánok kiirtását 120 év a rabszolgák behurcolását pedig 150 év.
Abaka, örülök, ha velem kíván levelezni, de azért tartson egy színvonalat.

Lumieres 2011.02.01. 11:12:02

@d-evike: A félelem tartja őket szorosan. Elhitették velük, hogy FÉLNI KELL. Ne fossatok!!!!! Nyomjátok le belülről. Hajrá Fidesz! Ha megcsináljátok minden meg van bocsájtva!

1000R 2011.02.01. 11:12:48

@manipul:
az állami rendszerben lehet tudni a várható élettartamot? :-)

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 11:13:54

@manipul:

Na most aztán egy teljesen kidolgozott konstrukcióba fizetheted a pénzedet.
Van egy politikai nyilatkozatod arról, hogy lesz állami nyugdíj 25 év múlva. Ezt maga Orbán Viktor személyesen jelenti ki, és alá is írja! Hát az a te dolgod, hogy így bízol benne.
Mondjuk azt nem nyilatkoztatta ki, hogy mekkorák lesznek majd azok a nyugdíjak...
Tény: Ott vagyunk most, mint 1998-ban.
Lassan mi leszünk az egyetlen Uniós ország, akik visszatérnek a nullára. A mi borzasztóan okos kormányunkon kívül az egész világ tudja, hogy nyugdíj katasztrófa lesz, ami az USÁT 10, Mo-ot kb 25 év múlva éri el.
Szerintem a politikai nyilatkozat pont egy tekercs vécépapírra lesz elég, vagy kb ...arra lesz jó.

manipul 2011.02.01. 11:17:42

@d-evike: @abaka: Téved Abaka! Az MNYP nyugdíj járalékot kellett volna hogy szolgáltasson, ugyanis párhuzamosan futott volna az állami nyugdíjjal, kb. 25-75 % arányban. Ebből fakadóan csak az államihoz hasonló szisztémát vehetett volna fel, ami lehetetlenség, ugyanis az államiban nem kell kalkulálni a várható élettartammal. Az sem igaz, tudta hogy mennyire jogosult, ugyanis, ha a tag már egy havi járadékot felvett és meghalt, elveszett a teljes pénze. Csak ezt nem hangsúlyozták, de nézze meg a törvényt.
Tovább 2013-tól már nem lehetett volna egyben felvenni a pénzt, mert lejárt a 180 hónapos kritérium. L: törvény.

Lumieres 2011.02.01. 11:17:53

Kicsiben a fidesz is olyan mint a volt Egyiptom. Mubarak ural mindent. Nincs ellenvélemény. Minden más vélemény hazaárulás.
A fideszben is egy befeszült hosszú ideje tartó RENDKÍVÜLI állapot van. Háborús állapot. Mindenki ELLENSÉG. Orbán egy paranoid szociopata. Minnél előbb gyógyul ki belőle a fidesz annál nagyobb az esélye hogy kilábalunk, mert most jelenleg a VÁLSÁGUNK javát Orbán okozza.

dekol84 2011.02.01. 11:17:59

@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe:
Sajnos a jelek azt mutatják, hogy a zemberek nemcsak hogy szeretik, hanem egyenesen igénylik, hogy hülyének nézzék őket. Legalábbis a fityisz droidok! Mi mással magyarázod a fityisz változatlan népszerűségét 10 hónap ámokfutás, hazudozás, megalenyúlás és külföldi vesszőfutás után is?

manipul 2011.02.01. 11:18:24

@d-evike: Ahhoz képest elég fekete fehérnek tűnik a látásmódja.

manipul 2011.02.01. 11:18:55

@1000R: Nem is kell tudni, mert a kalkulációban nem oszt nem szoroz.

Balt 2011.02.01. 11:19:07

@d-evike: A határon túliak szavazati jogával? Miazhogynagyonis! :)

manipul 2011.02.01. 11:20:44

@d-evike: A nyugdíjkatasztrófa nem a nyugdíjkatasztrófa, hanem népesedési katasztrófa. Ennek megoldását célozza például a családi adózás gyerektámogató része.

dekol84 2011.02.01. 11:20:58

@Lumieres:
"mert most jelenleg a VÁLSÁGUNK javát Orbán okozza. "

És nem csak a hatalomban produkált ámokfutásával, hanem az azt megelőző 8 év gáncsoskodásával, mindent tagadásával, illetve az azt megelőz 4 év semmittevésével, koronaúsztatásával. Összességében elmondható, hogy ez a cezaromániás elmebeteg ember már közel 13 éve pusztít itthon! De a zsenialitása abban rejlik, hogy elhiteti a fanjaival, hogy ő milyen jót tesz és hogy megmenti a népet! A baromagyú!

Balt 2011.02.01. 11:23:14

@abaka: Fordítva ülsz a lovon: a bruttó bér (és közterhei) na meg a megélhetés és munkaerő rekreáció költségeinek aránya messze jobb volt az elmúlt 8 évben pl. Szlovákiában, az utóbbi időben pedig Romániában és Bulgáriában.

1000R 2011.02.01. 11:24:03

@manipul:
csak költői kérdés volt, azt hittem, ez lejön...
de köszi...:-D

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 11:24:36

@dekol84:
A biztos pártválasztók körében tartja az előnyét!
Meg kell nézni a grafikont, a választani nem tudók illetve a fideszre soha többé nem szavazók oszlopa magasabb, mint a fideszé! Na őket kell megtalálni!
Remélem a Zöld Baloldal (TGM) lesz az. Felszippantja őket, és az MSZP-vel együtt koalícióban szépen visszacsinálhatná ezt a kétharmados őrületet, amit műveltek.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 11:25:47

@manipul:
Na ez tipikus bibibi, de Te vagy az.... hozzászólás.
Nem baj.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 11:27:46

@manipul:
Nem hiszem, hogy ettől több gyerek fog születni. Sőt, pont tegnap olvastam, hogy a 2010-es adatok még rosszabbak mint a 2009-esek. Vagy ez még az előző nyolc év miatt lehet? Nem tudom.

1000R 2011.02.01. 11:27:55

@Balt:
és attól emelkedik majd a színvonal, hogy az eddig is legalsó réteg még lejjebb süllyed...
aztán meg ha annyira leszakadt, hogy lakni sem tud sehol, akkor meg majd szépen eltüntetik őket az utcákról...éééééés láss csodát, úgy fogunk kinézni, mintha minden rendben lenne.
na igen...szép jövőkép...

abaka 2011.02.01. 11:28:59

@manipul: Lol, ne haragudj edes ocsem, de ez enyhen szolva szanalmasan komikus volt. Pedig jol indult, ertelmes ervekkel, de aztan sikerult az egeszet nevetsegesse tenned.

En szivesen tartanam a szinvonalad, de nem engedi az onerzetem. Szemmel lathatoan neked a szinvonal a magazasban ki is merul (meg egy kis burkolt zsidozasban, hogy azt ne hagyjuk ki), nalam inkabb az ertelmes ervelesben. Szoval remelem megerted, ha tovabbra is ezen elvemhez tartom magam.

Valo igaz, hogy az altalam emlitettek regen tortentek (plane a MSZP kormanyzashoz kepest) es azzal, hogy erre ramutattal, sikeresen meg is ragadtad a komment lenyegtelen reszet. A mondanivalom lenyegeben az szandekozott lenni, hogy ez a poszt a mostani fideszes kormanyzasrol szol. Az igazsagtartalma nagy mertekben fuggetlen attol, mit (nem) irt a szerzo korabban. Ha te ugy gondolod, hogy az ervelese gyenge labakon all, akkor persze nyugodtan gyere elo az erveiddel. Az, hogy szerinted ez a cikk baromsag, mrt a szerzo nem kritizalta a szocikat, hat az pont az a szinvonal, ahova en inkabb nem szeretnek lesullyedni.

manipul 2011.02.01. 11:29:24

@d-evike: Ki hinné, hogy ez tipikus bibibi. Én azt hiszem, hogy amit bemutat, az a tipikus kihátrálás. Üresjáratban bőgeti a motort, sebességben meg lefullad.
Nem baj.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.02.01. 11:30:09

II. Viktor a dacos, mindenki ellen, egyedül, egyedül az autopalyan a vele szembe halado forgalommal. Elindult 89-ben egy latszolag demokratikus uton, amiböl hatra arc lett, miközben hirtelen jobbra rantotta a kormanyt. És most mar uttalan utakon vezeti ezt az orszagot, mint egy amokfuto aki egy egész orszagot ejtett tuszul.

Remegö labszar, disznool, szlovak gyerekek reggelire, szönyeg, hajra, vilagcsucs no és versenyképesség, ujramondom versenyképesség. Legyözünk mindenkit, Kinat, Braziliat, Afrikat…Uramisten! Kosa lanya mar gyözött is! Bayer is nyert, Madach dijat. Dajcs az egy milliot vette célba! Ezek mind megbuggyantak?

Potyognak a levelek a postaladaba, a médiatörvényröl, gazdasagi tervekröl.

Miközben iskolakat zarnak be, nyugdijakat téritenek el, elbocsajtanak, perelnek, még a halalbüntetés is szoba került. Akasztani is akarnak, de nem az összeesküvés elméleteket a fogasra, hanem Ferit!

"Hat Feri, igen, segiteni kell, ne csinald mar ! Gyere vissza. Téged elismer egész Európa! Partnernak tart! Nem felcsúti szinten vagy! Tancolj ujra nekünk!"

csárli hárper 2011.02.01. 11:30:40

csak üzenném a sok baromarcú fidesznyiknek hogy most kaptam meg a bérpapíromat és bruttó 200.000.- forintnál kb.1.500.-al kaptam kevesebbet mint előző hónapban, hát köszönöm szépen a pártnak és személyesen orbán viktor főparasztnak hogy így kibaszik a néppel........tudom én vagyok a hülye mert csak ennyi a bruttóm, és csak két gyerek van, és mert levegőt veszek, és még itt élek......

James Pond 2011.02.01. 11:30:58

Nem ismerem a kommentelők életkorát, de úgy látom, hogy itt sokan 80 felett vannak és erős agyérelmeszesedésben szenvednek. Én még emlékszem az 1989-es Orbán Viktorra aki fiatal demokrataként kezdte a politizálást. Energikus volt, meggyőzően beszélt és szavahihetőnek tünt. Nézzetek már rá erre az emberre és gondoljátok végig mi és ki lett belőle. Szavahihetősége már a nullával egyenlő. Már abban sem lehet bízni amit tegnap mondott, már maga az is nevettséges, hogy csak fél millel nőttek a megtakarításai. Viszont mindenkitől elnézést kell kérnem, mert sajnos 90-ben bízva ebbe a polyácába, mert akkor még magam is fiatalnak számítottam, én is tehetek róla hogy a politika közelébe került, mivel rászavaztam. Őszintén szólva iszonyatosan megbántam és sajnálom, hogy ez a képmutató, gerinctelen ember idáig juthatott.

Bartolomeo Mazzini 2011.02.01. 11:32:15

@Balt: mennyi időd van neked, hogy egész nap itt ülsz és válaszolgatsz a kommentekre. na mindegy is :)
örülök, hogy másodjára sikerült értelmezned, amit írtam. de még akkor sem teljesen. na szóval, a feladat a következő: találj legalább két cikket a nemzetközi sajtóból, amely támogatja és helyesli a fidesz gazdaságpoltikáját, mondjuk a nyugdíjdöntést. de ne ám magyar zanzásított cikkeket, hanem szépen az eredetit.
ha szerinted az mnyp megtakarításod jó helyen van a mindenkori magyar állambácsinál, csak sajnálni tudlak. ez természetesen a te ügyed, a te választásod. arról miért nem beszélsz, hogy én, aki maradtam leendő magánnyugger fizetek neked is, és mégis csak a negyedét kapom? ez a baj a vérfideszesekkel, hogy egy qrva kritikát nem képesek kipréselni magukból.

abaka 2011.02.01. 11:33:14

@manipul: "Ebből fakadóan csak az államihoz hasonló szisztémát vehetett volna fel"

Hat ez igy egy az egyben nem igaz. Valo igaz, hogy jarulekot testesitett volna meg, de a jarulek nem feltetlenul azt jelenti, hogy eleted vegeig jogod van nyugdijra. A befizetesek jarulek volta csak annyit jelent, hogy ezt az osszeget nyugdij, es csakis nyugdij, formajaban lehet es kell kifizetni,

Az onkentes penztaraknal ez egesz eveltlenul nem ugyanugy jarulek?

manipul 2011.02.01. 11:35:24

@abaka:
Megint téved, tessék olvassa:
"De elfelejtették azt is, hogyan pusztította el a hatalmi gőg és arrogancia az MSZP-t. Pedig a szocialisták története is nagyon tanulságos."
Szól ez az MSZP-ről is, csak nem mindegy mikor. Régi mértékadó trükk.
A cikk önmagában lehetne jó is, de nem az, mert egy ráncfelvarráson átesett, avas, ezerszer megrágott állításra épül.
Amellett a szerző hiteltelen. Ha ugyanis neki egy jelenség nem tetszik, és erre fel akarja hívni a nyilvánosság figyelmét, akkor tegye. De akkor se hallgasson, ha éppen az MSZP kormány alatt történik ez a jelenség.
Egyet értünk?

1000R 2011.02.01. 11:36:13

@Bartolomeo Mazzini:
"ez a baj a vérfideszesekkel, hogy egy qrva kritikát nem képesek kipréselni magukból. "

meg az, hogy egy kritikát sem képesek elviselni.

manipul 2011.02.01. 11:36:59

@abaka: Olvassa el az MNYP törvényt. Vannak előre meghatározott kivételek, de az alapeset élethosszig jár járadék.

abaka 2011.02.01. 11:40:08

@manipul: "Egyet értünk?"

Nem. Szamomra a cikkbol egyertelmu, hogy a szerzo velemenye nem eppen pozitiv a szocikkal kapcsolatban sem. Azontul nekem nem lett hiteltelen a szerzo azert, mert nem tud visszamenolegesen posztolni (az ugye nem olyan konnyu, mint az adokivetes).

Arra viszont tenyleg kivancsi lennek, milyen erdemi erveid vannak a poszt tartalmaval kapcsolatban azon tul, hogy a szerzon nincs sapka.

Leonard Zelig 2011.02.01. 11:40:32

Nem akartatok 300 forintot fizetni, hát most akarjátok odaadni a 3 milkás nyugdíjmegtakarítást Vekkerle miniszterelnök úrnak. Mert ti megérdemlitek.

abaka 2011.02.01. 11:42:26

@manipul: Sztem te is olvasgass. Az mnyp nem fizet ki tobbet, mint a szamlad egyenlege. A penztarnak csak addig van kotelezettsege a taggal szemben, ameddig a tag tulajdonos. Mivel a tulajdonreszek a szamlaegyenlegek aranyaban vannak kiosztva, amint az egyenleg 0 lesz a tag nem tulajdonosa tobbe a penztarnak es emiatt kovetelese sincs vele szemben.

dekol84 2011.02.01. 11:47:30

"Nem tud elintézni semmit ez a kormány Moszkvában, ezért nem tartják sokra Brüsszelben, ezért nem fogadják Washingtonban. Amit meg mostanában kapott Berlinben és Párizsban, arról meg jobb nem beszélni. Évtizedek óta nem volt nemzetközileg ilyen elszigetelt kormányunk. Viktor eltévedt a rengetegben és most egyedül van. Szegény."

James Pond 2011.02.01. 11:48:31

Már hónapokkal ezelőtt érdeklődtem különböző blogokon, hogy senki nem veszi észre milyen átverés az átlagemberrel a 16%-os jövedelemadó. Mindenki meg akarta nekem magyarázni milyen jó ez a gazdaság számára. Csak annak jó akinek a bérlistája úgy kezdődik hogy bruttó jövedelem 290000 FT, de aki ez alatt keres az kevesebbet fog kapni. Aki 500 bruttóval plusz 40-et viszhaza, vagy aki 1 mill-el plusz 140-et, az biztosan eddig is nyomorgott a hónap végén. Egyszerűen nem értem a szakszervezeteket, ha vannak ilyenek. Az átlag és a többség /ez a lényeg/, most kevesebbet visz haza, mert az olyan jól hangzik, hogy egy sávos adó. Aki meg jól keresett eddig is az most legfeljebb még két hétet marad Thaiföldön.

dekol84 2011.02.01. 11:49:01

Egy példa a bölcs vezér előrelátásáról:
"Tunéziában már elkergették az elnököt és mindenki arról beszélt, vajon terjedni fog-e a forradalmi hangulat az arab világban. Orbán meg, mintha mi sem történt volna, úgy nyilatkozott kairói látogatásán, hogy Egyiptom kulcsszerepet játszik a térség stabilitásában. Erre nesze neki, lázad a fél ország, az összecsapásoknak több mint száz halálos áldozata van."

manipul 2011.02.01. 11:57:41

No nem mennek át a kommentjeim. Applebaum segíts

manipul 2011.02.01. 11:58:21

@abaka: Tényleg? És akkor mi lesz annak a pénzével, aki előbb meghal?

dekol84 2011.02.01. 11:59:53

@James Pond:
Az a baja veled a rezsimnek barátom, hogy te inkább hiszel a tényeknek, mint annak, amit ők szajkóznak! Na az ilyen izgága ember nem illik bele az ő "zember" imidzsükbe! Le kellene állnod és elhinni a szígyártónak, meg az orbánnak, hogy igenis jobb lesz nekik is!
Ha másért nem ezért:
"Ha valaki csak 2000 forinttal keres kevesebbet, viszont nem egy egész napon át tölti ki az adóbevallását, akkor már jobban járt – fogalmazott Nagy Anna, azaz szerinte az évi 24 ezer forintos bukást kiváltja a könnyebben kitölthető adóbevallás."
www.blikk.hu/blikk_aktualis/nagy-anna-kulonos-ervei-2033991?nocache
Az idióta fityisz droid!

Lumieres 2011.02.01. 12:00:55

@dekol84: Én azt állítom, hogy a 8 év buntit Orbánnak köszönhette a Fidesz. 2002-ben bárki megverte volna az MSZP-t (kivéve Orbán). A vereséget Orbánnak köszönheti a fidesz.
Dettó volt 2006-ban is.

Pokorni lehetne a fideszes Baradei... ;)
De azért várjuk ki mi lesz Egyiptomban. Mubarak még a helyén van.

dekol84 2011.02.01. 12:02:20

@manipul: "Tényleg? És akkor mi lesz annak a pénzével, aki előbb meghal?"
Lenyúlja a a kormány és a fityisz!

manipul 2011.02.01. 12:04:36

@abaka: Látom kissé lejjebb adta a fölényeskedést. Talán mégsem vagyok annyira komikus. Akkor nézzük tételesen, mert eddig csak úgy általánosságokat öblögetett.

Szó szerint ezt írja: "Arra viszont tenyleg kivancsi lennek, milyen erdemi erveid vannak a poszt tartalmaval kapcsolatban azon tul, hogy a szerzon nincs sapka. "

Az a helyzet, hogy a szerző az, aki meg sem próbál érvelni, bizonyítani. Előad egy zsurnalista hangulatkeltést, egy ráncfelvarráson átesett, avas legendára alapozva.

Vegyük ezt az állítását:
"Felháborították az adótrükkök a céges vagyonokkal (Gyurcsány), offshore cégekkel (Bajnai) Felháborította a töméntelen korrupció, s egyéb, munka nélkül kifizetett pénzek.

Aztán egyszer csak azt látjuk, hogy a Fidesz ugyanezt csinálja."

Akkor nézzük, hogy csinálja a Fidesz ugyanezt? Ugyanis a szerző ezt elfelejtette közölni.
Ön talán tudja.
Ne kíméljen!

manipul 2011.02.01. 12:05:26

@dekol84: Ez válasz helyett van? Én ugyanis az MYP-re gondoltam, mert hogy arról volt szó.

Lumieres 2011.02.01. 12:05:43

@dekol84: Következő életében jelentkezhet az illetékes állami nyugdíjbiztosítónál.

Antiszociális hirdetés:
Pénzét a halála után is megőrizzük... ;)

Lumieres 2011.02.01. 12:11:08

A fidesz jövője:
1) Orbánnal
2) Orbán nélkül

ezt kell eldönteni. Ettől függ a jövője. Orbánnal megy a történelem szemétdombjára a zombi vezérével együtt. Nem érti a folyamatot ami el fogja söpörni.

dekol84 2011.02.01. 12:13:02

@manipul:
"Akkor nézzük, hogy csinálja a Fidesz ugyanezt? "
Így! Egyszercsak a Magyar Közlönyből kiderül, "váratlan bejelentés: mától drágul az áram!"

Büdös parasztok himihumiznak, aztán utána meg fű alatt emelnek. Lassan mondom, hogy a zorbán is megértse
B e k a p h a t j a a z e g é s z f i t y i s z!

James Pond 2011.02.01. 12:16:56

@dekol84: Na ezért maradtam én a Magánnyugdíjpénztárban, bár valószínűleg kalandvágyból is mert 34 év végig bejelentett, teljesen tisztán adózott szolgálati évem van. Bár lehet hogy erre nem kellene büszkének lennem, mert más okosban jobban élt nálam. Azonban mivel 65 éves valószínűleg, ahogy az átlagéletkort nézem, nem igen leszek. Így legalább az asszonynak hagyok itt valamit, nem csak a frankhiteles adósságot:)

Laikus érdeklődő (törölt) 2011.02.01. 12:26:24

@Balt: "A 16%-os egykulcsos adó (és persze a párhuzamos társasági adó mérséklése) ahhoz szükséges, hogy egyáltalán (újra...) versenyképesek legyünk a környező országokkal."

Inkább ahhoz, hogy a régi-új arisztokrácia alatt egy új felső-középosztály alakulhasson ki. Ezzel nem is lenne semmi bajom, de mindez úgy történik, hogy a jelenlegi középosztály (polgárság) nagyobb részét a plebs szintjére szorítják és gyakorlatilag kettészakad a társadalom. A kevesebb talán több lett volna.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 12:44:16

@Bundili:
Talán olvasd el, milyen törvényi változtatások születtek : például a közbeszerzési vagy az MFB törvényt.
Aztán higgadtan próbáld eldönteni, hogy ezek a korrupciót segítő, vagy nehezítő változtatások.

lbs 2011.02.01. 12:46:32

Szerintem a Fideszt nem az itt emlegetett hatalmi arrogancia fogja elsodorni, hanem a kettős állampolgársággal járó választójog bevezetése. Amikor határon túli honfitársaink saját pártjai rájönnek, hogy többé nem lesz szükségük az anyaországi anyapárt támogatására, hogy érdekeiket érvényesítsék. Mennyivel lesz több az aktív szavazó? Hány százalékos szokott lenni a határon túli szavazási részvétel? És az itthoni? Mennyivel több ellátottat bír el az egészségpénztár? Az iskolarendszer, ami, ugye, ingyenes? Két választási ciklust adok ennek a forgatókönyvnek. Aztán a határon túliak önállósítják magukat a Fidesztől, és benyújtják a számlát. Ki ír majd akkor alkotmányt?
És milyen jó lesz akkor majd a jelenleg magyar állampolgár magyaroknak, akik itt is élnek, néhány év múlva folyamatos államcsődben, hiperinfláció közepette....
Nem a gőg, hanem a realitásérzék hiánya fogja a Fideszt leradírozni. És akkor a z egyébként tényleg demagóg Gyurcsányból politikai vátesz lesz...

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 12:47:16

@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe:

Kedves...!
Kezdjük inkább azzal, hogy ma 17 órakor a Fidesz székház előtt NO ORBÁB DAY-t tartunk:-)

puffatag 2011.02.01. 12:50:51

@d-evike: pofád befogod! polt péter legfőbb ügyész eldönti, mi a korrupció, lásd zuschlag és mi nem az, deutsch ugyanazt csinálta százszoros pénzekkel

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 12:51:24

@Lumieres:

Én nem tudom megbocsájtani, hogy minden törvénymódosítást, mint a gép megszavaztak. Sosem fogom megbocsájtani! És azt sem, hogy megzsaroltak, hogy ez volt a "szabad döntés"!
Hogy azt szajkózták, hogy az MSZP kényszerítette az embereket, hogy magánnyugdíjpénztár tagok legyenek!
Hát igen zseiniális kommunikáció!

Lényegében arra kényszerítettek bennünket, hogy az amúgy kötelezően befizetendő munkavállalói járulákunk 80%-át magunknak gyűjtsük!
Gyomorforgató volt tényleg!

puffatag 2011.02.01. 12:55:30

@d-evike: szabó zoltán maszopos 7. kerületi képviselő ellen vádat emeltek, hogy jogtalanul fizette az önkormányzat a telefonszámláit, a mostani fideszes társaság nagybb összeget szavazott meg saját maga részére ugyanazért... tehát ha ők teszik ugyanazt, az legális

adflexum 2011.02.01. 12:55:50

@psr6: Soha nem értettem, hogy tudott volna az MSZP 2002-ben csalással nyerni, mikor azt a választást a FIDESZ rendezte!

Kabbe (törölt) 2011.02.01. 13:04:04

Lázár János
Tizenötmillióval áll jobban, mint tavasszal
.....
.....
.....
....hmmmm...recesszióban is tud ez az uraság.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 13:04:40

@manipul: Derce, Lázár audija, Vitézy Dávid komlett rokonsága, MFB törvény megváltoztatása (ami észbontó),
98-2002 köztről pedig :
Ezüsthajó Kft, Országimázs központ, Millenáris milliárdjai, Joszip Tot, 12 állami gazdaság eladása és a többi és a többi...

VoLk&StRoY 2011.02.01. 13:05:21

@Balt: kis csillag, ahogy elnézem te ezzel a poszttal alszol el, és ébredsz, majd folytatod és nyomod tovább! Tiszta szívből! Isszuk szavaidat, ne hagyd abba!

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 13:09:31

@James Pond:

Hát igen:
rendszerváltó forradalmi ifjú liberálisból öregedő konzervatívv
"Térdre csuhások!" emlékezetes megnyilvánulása után keresztény alkotmány
Az oroszok ócsárolása után meg keleti szél fúj.
Soros Alapítvány jóvoltából kijut valaki Oxfordba az előző rendszerbe, most meg liberálbolsizik, háááát....

Keresem a szót....keresem a szót....ÁÁÁÁÁmegvan!!
Köpönyegforgató.

Vélekedés 2011.02.01. 13:10:37

Hasonlóan látom, nem tanultak, pedig bíztam benne!

"Aztán egyszer csak azt látjuk, hogy a Fidesz ugyanezt csinálja."

Lumieres 2011.02.01. 13:23:46

@d-evike: Nem is tudod elképzelni milyen lehet egy zsarnok árnyékában élni. Most az egész ország kap belőle.

"Nemzetiegyüttmödsz bazdmeg, vagy bezúzom a pofád..."

Ez lenne az emberek kormánya,? 0rbán ugyanolyan f@sz mint mubarak.

dekol84 2011.02.01. 13:35:01

@Lumieres:
"Ez lenne az emberek kormánya,? 0rbán ugyanolyan f@sz mint mubarak."

Attól nagyobb pötsch, mert az már 25 éve hatalmon van, ezt a taknyot meg max. 8 év, azt elzavarják a mutterjába!

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 13:39:28

@dekol84:

Ne idegesíts, próbáljunk a 4. évre koncentrálni. Ilyet ne is mondj!

Lumieres 2011.02.01. 13:42:22

@dekol84: 8 ÉV? MIVEL érdemeltük ki? ... Márciusban elzavarjuk.

dekol84 2011.02.01. 13:43:12

@d-evike:
Bízom benne, hogy akár kevesebb is lehet, de sajnos népszerűségi adatok nem ezt mutatják! A zemberek egyelőre kétpofára isszák a fityisz böffeneteit és elhiszik, hogy nekik akkor is jó, amikor pedig nem is! Persze van akinek azért jobb már most is, ld. itt:
index.hu/belfold/2011/02/01/vagyonnyilatkozatok_2010/

Balt 2011.02.01. 13:48:03

@ezittenkéremmagyarország: Ez kamu. adozona.hu:
Havi nettó bér növekedés 2010-hez képest: 15.560 (2011); 22.860 (2012); 27.080 (2013)
Átlagos személyi jövedelemadó kulcs: 14,0% (2010); 5,8% (2011); 2,1 (2012); 0,0% (2013)

dekol84 2011.02.01. 13:51:59

fidesz.hu/index.php?Cikk=158377

A fenti cikk (a képekkel együtt) kizárólag éhgyomorra fogyasztandó, mert normális embernek a cikk elolvasása után fölfordul a gyomra. Ez aztán tényleg az 50-es évek legalja!

Balt 2011.02.01. 13:53:30

@Leonard Zelig: Remélem, te nem adtad, miáltal mentesül a nyugdíjkassza a járulékodtól annak idején... :)

abaka 2011.02.01. 13:56:30

@manipul: Aki elobb meghal, annak a befizetett penzet az orokose kapja meg. Ellentetben az allami rendszerrel.

abaka 2011.02.01. 14:02:57

@manipul: "Akkor nézzük, hogy csinálja a Fidesz ugyanezt? Ugyanis a szerző ezt elfelejtette közölni."

Na latod (latja, ha az Onnek tenyleg jobban esik) ez mar sokkal konstruktivabb. Es egybol egyet is ertek veled (Onnel). A poszt egyebkent szerintem is igen demagog es reszrehajlo. Vagyis inkabb egyertelmu fidesz utalat sut belole, es hat probal kritizalni barit akar joggal akar jogtalanul.

manipul 2011.02.01. 14:04:13

@abaka: Ez csak akkor van, ha a felhalmozási időszakban hal meg. Ez valóban nincs az államiban, de bármelyik piaci életbiztosítónál is így van. Ha viszont már egy havi járadékot felvett, akkor nem örökli senki. Továbbá az állami nyugdíjnál van özvegyi nyugdíj, ami viszont nincs az MNYP-nél.

Balt 2011.02.01. 14:04:15

@James Pond: Ezért kár volt, mert az özvegyi jogú nyugdíj is megtette volna Ellenben:
index.hu/gazdasag/magyar/2011/01/18/ennyi_nyugdijat_veszit_aki_nem_lep_vissza

csárli hárper 2011.02.01. 14:04:32

@Balt: ja kamu, csak az a bibi hogy itt van előttem a bérpapírom, és hát sajnos kevesebb az előző havihoz képest.....
és kérlek te mint fideszmajom hanyagoljál, van nekem elég bajom nélkületek is, faszkalapok!

Balt 2011.02.01. 14:06:43

@Laikus érdeklődő: Meglehet, ez is szempont, de a társadalom kettészakítását nem eredményezi - nem ez eredményezte...

abaka 2011.02.01. 14:08:19

@manipul: "Ha viszont már egy havi járadékot felvett, akkor nem örökli senki."

Oszinten, te honnan tajekozodsz? Mert az informacioid nagyon hibasak. Teljesen mindegy, mikor hal meg valaki, es, hogy mennyit fizetett ki addig a manyup. A maradekot az orokose kapja meg.

Balt 2011.02.01. 14:10:49

@VoLk&StRoY: Tévedsz. Leszarom. A csillagos vágyaidat is, vastagon. :)

manipul 2011.02.01. 14:11:25

@d-evike: No bibibi, márt azt hittem oda a nagy mellény és végképp eltűnt.
Akkor kezdjülk a balmenetűek avas legendáival:

"Ezüsthajó Kft, Országimázs központ, Millenáris milliárdjai, Joszip Tot, 12 állami gazdaság eladása és a többi és a többi... "

Meséljen ezekről, mi is történt ezekben a setét ügyekben. De ne azt próbálja elsütni, amit "mértékadó média" nyomán benyelt, hanem a tényeket. Én ugyanis utánanéztem, lássuk mit tud Ön.
Ha elég felkészült, akkor folytathatjuk a Vitézy klánnal.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 14:15:02

@dekol84:
Az ötvenes évek legalja igen, meg az is, hogy véletlenül azoknak a filozófusoknak a pályázatait vizsgálgatják, akik rosszat mertek szólni Orbán Viktorra. Pl Radnóti Sándorét, aki a Széchenyi Bizottság elnöke volt, és az Info rádióban nyaralásból hazafelé hallgattuk, hogy azt nyilatkozta, hogy lemond a bizottság elnöki tisztéről és vele együtt másik 4 bizottségi tag (Pl Závada Pál, tudod a Jadviga párnája) mert olyan erős a kormányzati nyomás rájuk, hogy ki kapjon Kossuth díjat, meg Széchenyi díjat, hogy nem érzi, hogy szükség volna tovább a munkájukra. Az ő szakmai jelölésüket meg akarja kerülni a kormány.
Hát azóta meg is szüntette a bizottságokat, egy bizottság marad aminek elnöke véletlenül OV lesz, helyettese Navra.
Istenem,,,, mire is emlékeztet ez?????

manipul 2011.02.01. 14:21:01

@abaka: Kérdezzen meg egy hozzáértőt. De mellékelem a törvény szövegét:
28. § (1) A pénztár egyösszegű kifizetést teljesít:
a) a pénztártag felhalmozási időszakban bekövetkezett halála esetén a kedvezményezett részére,

"(8) A kedvezményezett(ek) a pénztártag a felhalmozási időszakban bekövetkező halálának időpontjában az egyéni számla kizárólagos tulajdonosává válik (válnak).

Ez a fajta öröklés csak a felhalmozási időszakra vonatkozik. Utána már nincs öröklés. Egyébként a törvény kifejezetten sunyi módon rejtette el ezt a témát. Sajnos a tagok szinte egyike sem olvasta el pontosan a törvényt, és sokan hisznek az öröklésben.
Van egy járadékfizetési fajta ami szerint meghatározott ideig kaphat a kedvezményezett ( örökös) is járadékot, de ebben előre meg kell állapodni, és ilyenkor nyilván kisebb a járadék, hiszen hosszabb időre kell szétosztani a pénzt.

manipul 2011.02.01. 14:26:33

@1000R: Nos akkor prezentáljon a balmenetű sajtóból néhány real time kritikát.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 14:27:38

A Medgyessy-kormány nem nyugszik bele, hogy képtelen jogi úton visszaszerezni az Orbán-kabinet által az utolsó pillanatokban pályázat nélkül privatizált 12 állami gazdaságot. Igaz, a nyomozást már megszüntették, de a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal tegnap panaszt emelt a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság döntése ellen. Időközben már két cégről kiderült, hogy kik a valódi tulajdonosai.
a kormány felkérésére az ÁPV Rt. ingyenesen átadta a 12 állami gazdaság részvényeit a Magyar Fejlesztési Banknak, amely aztán eladta azokat.
A feljelentő szerint a volt állami gazdaságokat azért is káros volt ingyenesen átadni az MFB-nek, mert gazdálkodásuk eredményes volt. A mezőgazdasági társaságokat az ÁPV Rt.-nél nyilvántartott értéküknél több mint hétmilliárd forinttal kevesebbért adták át, amit a Kehi szintén vagyoni hátrányként értékelt feljelentésében.

Orbán-kormány azzal a hivatalos szándékkal privatizálta a 12 állami gazdaságot, hogy azzal a dolgozók jussanak vagyonhoz. Ám "dolgozók" lettek mindazok a mezőgazdasági társaságok vezetőségébe ültetett személyek is, akiknek egy része a mezőgazdaságot csak a kormányhatározat után ismerte meg.
A törökszentmiklósi gazdaságot privatizáló rt.-ben a legnagyobb részvényes egy nyugalmazott honvéd ezredes lett, Gödöllőn pedig az Orbán-kormány egyik miniszterének egykori üzlettársai kezébe került a társaság feletti irányítás.

A Herceghalmi Kísérleti Gazdaság Rt.-ben (HKG) két, a felcsúti foci kapcsán Orbán Viktorral rendszeres kapcsolatban álló személy, egy felcsúti autóvillamossági szerelő és a felcsúti lovardatulajdonos lett a többségi tulajdonos.

Három héttel ezelőtt azonban Kenyeres Sándorra, a Talentis Program elindítójára és társaira szállt át az a közvetlen befolyás, amit a HKG Rt.-ben szereztek a tulajdonukban lévő Herceghalmi Gazdász Rt. révén.

2002-ben, a választások első fordulója előtt három nappal adta be pályázatát a Kereskedelmi Minisztériumba Kovács Koko István. Köztudomású: az exsportoló jó viszonyban van Orbán Viktorral. Az olimpiai- és világbajnok bokszoló a Széchenyi Tervre pályázott és a két forduló között el is bírálták beadványát. A Boxutcát - ez Kokó étterme -működtető Kft. a portál állítása szerint 25 millió 559 ezer forintot kapott a helyiség renoválására.

Milyen gyors ügyintézés volt akkoriban!
Nem ilyen disznóól, mint az elmúlt 8 évben.

Bocsi, mivel nem vagyok sem Orbán sem Gyurcsány haveri köre, csak a sajtóból tudtam mindíg is tájékozódni.

James Pond 2011.02.01. 14:30:48

@d-evike: és akkor még nagyon visszafogott a jelző OV-ra.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 14:36:28

Kedves manipul!

Ez idei sztori:
Fél év után ismét módosította a Magyar Fejlesztési Bankról szóló törvényt a parlament. A bank eszerint nemcsak fejlesztési célú hitelt, hanem működést is finanszírozhat, nem elvárás a nyereséges működés, és változik a banktitok szabályozása is. Ezentúl egyetlen kormányhatározat alapján bármelyik cég kaphat hitelt bármire, az sem gond, ha történetesen MFB alkalmazott vezeti.

Jóval nagyobb kockázatot vállalhat ezentúl az MFB, és csökken a fejlesztési funkciója is. A hétfőn megszavazott törvény [1] (pdf) szerint a Magyar Fejlesztési Bank ezentúl nem csak fejlesztési hitel- és tőkefinanszírozásra, illetve beruházásokhoz, kísérleti fejlesztésekhez adhat hitelt, hanem gyakorlatilag bármire. A képviselők 298 igen és 68 nem szavazattal fogadták el a javaslatot.
Nem fejleszt és nem profitál
A törvényjavaslat alapján a bank ugyanis az állami és önkormányzati tulajdonban álló cégek teljes körű működésfinanszírozását is elláthatja, adott esetben pedig a bukott hitelek kiváltására is lehetőséget kap. A megtérülési követelményeket pedig nem kell figyelembe venni, a tulajdonos állam nem vonhatja el az MFB nyereségét osztalék címén.
Ez már csak azért is érdekes, mert a kormány most is bármikor dönthet úgy, hogy a banknál keletkezett nyereséget inkább a gazdaság fejlesztésére kívánja fordítani és nem fizetteti be az osztalékot a költségvetésbe, nehezen érthető, miért kell ezt törvénybe is foglalni.

Bármire adhat hitelt
Ezentúl az MFB egyetlen kormányhatározat alapján "egyéb fejlesztési feladat" címen lényegében bárkinek adhat hitelt, ehhez sem pénzügyi kockázatelemzés, sem megvalósíthatósági tanulmány nem kell.

A törvény ugyanis bár kimondja, hogy az MFB kizárólag akkor nyújthat hitelt, és vállalhat kezességet, ha annak megtérülése az üzleti, pénzügyi tervek alapján biztosított, ez nem vonatkozik a hozzá tartozó állami cégekre, illetve azokra, amelyekről a kormány határozatban úgy dönt.

Bár a nemzetközi fejlesztési intézetek céljai között általában szerepel, az MFB feladati és küldetése között nem kap említést, hogy a hitelezés során kiemelt figyelmet kapnak a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe vevő fejlesztések.

A javaslat az igazgatóság és a felügyelőbizottság tagjainak megválasztását és kijelölését egy személyben a fejlesztési miniszterre ruházza rá és megengedi, hogy az MFB alkalmazottja vezető tisztségviselő, vagy fb-tag lehessen annál a gazdálkodó szervezetnél, amelynek hitelt nyújt.

Legális haveri kifizetőhely lett az MFB. Nagyon durva.

abaka 2011.02.01. 14:41:18

@manipul: A resz, amit bemasoltal arrol szol, hogy mi tortenik, ha a tag a felhalmozasi idoszakban hal meg. Arrol ez a resz nem beszel, mi tortenik, ha utana.

manipul 2011.02.01. 14:43:49

@abaka: Így van arról semmi sem beszél. De ha Ön talál olyan részt a törvényben, hogy a halál után megkapja az örökös a maradék pénzt, akkor kérem küldje le, mert erről meg én nem tudok.

manipul 2011.02.01. 14:46:06

@d-evike: Megint félreválaszol! Nem erről volt szó, várom az anekdóták valóságtartalmár, Tehát Josip Tot, Ezüsthajó stb.stb.Vagy ettől már visszalépett most, hogy esetleg bizonyítani kéne?

James Pond 2011.02.01. 14:46:23

@d-evike: éreztem én már akkor, hogy nagy hiba volt a Kossuth téri emelvényen nem ott ülni, amikor "2 millió ember" akarta látni és hallani Viktort. Na az ott akkor is olyan szánalmas volt. Én csak Egerszegit nem értettem, mikor ott volt neki a pudding reklám....:) Koko sokkal okosabb volt...meg
gerinctelenebb, nem véletlenül verték meg olyan csúnyán annak idején, már akkor is a fidesz stílusában, nagy képűen, félvállról bokszolt... szerencsétlen...

Naneee 2011.02.01. 14:48:13

@manipul:

Sztem utána is van öröklés, de a manyup nem tesz lehetővé egyösszegű kifizetést a kedvezményezett számára, csak járadékszolgáltatást. ( A 28§ az egyösszegű kifizetésre vonatkozik.)

27. §

(2) A járadékszolgáltatás (szolgáltatási típus) lehet:

a) a tag számára élete végéig havonta előre folyósított járadék (életjáradék),

b) olyan életjáradék, amelyet a pénztár a nyugdíjszolgáltatás megkezdésének időpontjától számított, előre meghatározott időtartam (határozott időtartam) lejártáig a pénztártagnak, illetve kedvezményezettjének (örökösének), a meghatározott időtartam lejárata után a pénztártag élete végéig folyósít (elején határozott időtartamos életjáradék),

c) olyan életjáradék, amelyet a pénztár a pénztártag részére élethosszig folyósít, majd annak halála után kedvezményezettje részére a pénztár szolgáltatási szabályzatában előre meghatározott időtartam (határozott időtartam) lejártáig folyósít (végén határozott időtartamos életjáradék),

d) kettő vagy több életre szóló életjáradék: a pénztártag és kedvezményezettje(i) részére járó nyugdíjszolgáltatás, amelyet addig folyósítanak, ameddig legalább egyikük életben van.

manipul 2011.02.01. 14:49:11

@d-evike: No és történt valami visszaélés a Fidesz oldaláról? Mert hogy erre célzott. D-Evike, kezd nagy sápadt lenni az érvelése...

James Pond 2011.02.01. 14:52:08

@manipul: Josip Tot és az Ezüsthajós történetek a magyar politikai élet kéz - kezet mos alapon történetei. Sajnos a magyar politikusok már csak ilyenek a más tolvajlását inkább elnézik, mint hogy a sajátjukra fényderüljön. De azért azt MO-on mindenki tudja hogy ez a két történet nem városi legenda...csak éppen akkor az ügyészség volt irányított és ha jól emlékszel a főügyészt Polt Péternek hívták... kutya a kutyát azonos fajtából ritkán harapja meg...:) és nem védeni akartam d@evike-t, mert ezek tények

Laikus érdeklődő (törölt) 2011.02.01. 14:54:23

@Balt: "a társadalom kettészakítását nem eredményezi"
De nem is csökkenti. (és akkor még finoman fogalmaztam)

Korábban kérdeztem már valahol, de nem kaptam választ, megpróbálom újra:
"No de mi teszi szükségessé az egykulcsos adó - szerintem korai - bevezetését?
Cél a belső fogyasztás felpörgetése? Akkor miért nem a hazai fogyasztók többségét (br.250 EFt <) hozzák kedvezőbb helyzetbe?
Cél a tehetősebbek megtakarításainak és ezen keresztül a befektetési kedvének növelése? Ha nincs belső fogyasztás (lásd előző pont) akkor legfeljebb az export célú befektetések fognak növekedni. Vagy még azok sem, hisz nagy a bizonytalanság."

Szóval mi a terv azokkal akik nem tudnak exportra termelni és csak a hazai fogyasztókból próbál(ná)nak megélni?

manipul 2011.02.01. 14:56:49

@Naneee: Igen, ez némiképp hasonlít az öröklésre de nem az. Szó sincs benne arról, hogy a maradékot akár járulék formájában kifizetnék. Valamit fizetnek valameddig, valakinek. De hogy mennyit, kinek és a meddig arról semmit sem tudni.

A "B" pont ráadásul logikailag, és nyelvtanilag is zavaros.

De könnyen belátható, hogy nem is lehet öröklés. Az a. pont szerint előre megállapított járadékot fizet élethosszig. Ebből fakad, hogy a tag túlélheti a pénzét, hiszen senki sem tudja, hogy meddig fog élni. Ezáltal a rendszerből többet vesz ki, mint amennyit betesz. Ha az összes többi tag pénze öröklés miatt is kikerülne a rendszerből, nincs tartalék és tönkre megy pénztár.

manipul 2011.02.01. 14:58:16

@James Pond: Meséljen, ha már mindenki tudja...Kit kellene vádolni és mivel?

abaka 2011.02.01. 14:59:39

@manipul: Ok, egy szakertoi velemeny: A magannyugdijszamla (illetve az azon levo osszeg) magantulajdon. Ra a magantulajdonra vonatkozo orokosodesi szabalyok ervenyesek. A nyugdijtorveny ezen annyiban modosit, hogy a felhalmozasi idoszakban bekovetkezo halaleset miatti orokleskor nem, mint keszpenz, hanem mint a penztarbeli tulajdonjog oroklodik. Egyszeruen kifejezve, a modositas lenyege annyi, hogy ha XY 2030-ban eri el a nyugdijkorhatart, akkor a manyup csak 2030 utan koteles penzt kifizetni az o szamlajarol, fuggetlenul attol XY el-e 2030-ban vagy sem.

James Pond 2011.02.01. 15:09:39

@manipul: ezekkel a történetekkel pontosan az a baj, hogy mivel az akkori jog, személyszerint Polt Péter nem indított vizsgálatot szerintem minden normális ember szerint "érthető okokból", de talán az akkori sajtóban épp elégszer kivesézték a témát. Káel Csaba neve sem ismeretlen ugye és nem csak a grandiózus filmrendező jut az eszünkbe róla, aki a honi filmgyártás legdrágább és legértelmetlenebb filmjét csinálta, csak hogy Szamóca is jól járjon, mert hát ő is "fan". Ez a baj a fidesz szimpatizánsokkal hogy nem ismerik el - egy fideszes politikus is halandó és igen is korrupt és pénz éhes, ugyan úgy ahogy ez elmondható a másik oldalról is.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 15:11:32

@manipul:

Elnézést, nem az én dolgom bizonyítani, hanem az ügyészségé lett volna, feltéve, hogy Polt nem szüntetteti be a nyomozásokat.
De nem baj megint van PéPénk!

Nem elég, hogy soha nem bizonyosodott be az ellenkezője? Soha ki nem kérte magának a Fidesz ezeket a vádakat, vállrándítás után nagyképűen meg sem válaszolták a felmerült kérdéseket.

Ha már itt tartunk, amíg balos legendának tartja ezeket az ügyeket, akkor engedtessék meg, hogy mi is jobbos legendának tekintsük pl. Sukorót.

Bartolomeo Mazzini 2011.02.01. 15:12:42

@Balt: az volt a feladat, hogy az eredeti, nem magyar zanzásított. hmm, még gondolkodom, hogy kettes vagy egyes.

Naneee 2011.02.01. 15:15:39

@manipul:

Itt van az OTP-s Pénztár Szolgáltatási Szabályzat idevonatkozó pontja. Ez valamivel világosabban fogalmaz és sztem ezt lehet öröklésnek tekinteni. Főleg ha az államihoz viszonyítjuk, ahol max. csak egy csökkentett összegű özvegyi nyugdíj van.

II.2) JÁRADÉKSZOLGÁLTATÁS
A Pénztár által nyújtott, járadékszolgáltatótól vásárolt járadékszolgáltatás típusai:

a) életjáradék: a tag számára élete végéig havonta előre folyósított járadék. Élethossziglani kifizetés kizárólag a pénztártag részére és havi járadék formájában teljesíthető.
b) elején határozott időtartamos életjáradék (5, 10, 15, 20 stb. év garanciaidővel), amelyet a járadékszolgáltató a pénztártag élete végéig folyósít, azzal, hogy a tagnak a határozott időtartam (5, 10, 15 illetve 20 stb. év) lejárta előtti elhalálozása esetén a pénztártagnak megállapított havi összeget a határozott időtartam lejártáig a pénztártag kedvezményezettjének (örökösének) folyósítja,
c)
végén határozott időtartamos életjáradék (5, 10, 15, 20 stb. év garanciaidővel), amelyet a járadékszolgáltató a pénztártag élete végéig folyósít, majd annak halála után kedvezményezettje részére, az elhalálozás időpontjától számított 5, 10, 15 vagy 20 stb. éves tartam lejártáig folyósít,
d)
két életre szóló élethossziglani járadék: amelyet a pénztártagnak élete végéig, majd halála után kedvezményezettje részére annak élete végéig folyósítanak. A kedvezményezett részére folyósított összeg a pénztártag járadékának 20 – 50 %-a lehet.
A II.2.b – d) pont szerinti járadékok esetében a pénztártag szolgáltatási időszakban bekövetkező halála esetén a kedvezményezettnek járó kifizetések kizárólag a pénztártag halála után, a járadékszolgáltatóval – a járadékszolgáltatás nyújtására vonatkozóan – kötött szerződés rendelkezéseinek megfelelően vehetők fel. Nyugdíjszolgáltatásra kedvezményezett a nyugdíjszolgáltatás megkezdése előtt jelölhető.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 15:18:22

@James Pond:

Az ember természeténél fogva ilyen. Kokó, vagy sem, én nem ítélem el, hogy valaki szereti a pénzt. Nyilván én is szeretem, jobban szeretem ha van, mint ha nincs.
És nem véletlenek a szólások:

Sok pénznél jobb a több,
Van az a pénz...

Ilyen mindíg is lesz. Csak az a baj, hogy a Fidesz ezzel nyert, hogy a szocik zsebében turkált, felhergelte az embereket. Semmi mással. Mert az milyen ellenzékiség, hogy rendszerint csak fujjogtak, röhögtek, és kivonultak. Erre bárki képes lenne.
Ellenzékiként átvinni az akaratukat néhány kérdésben, az lett volna a dolguk. Nem kell szeretni Gyurcsányt, de normálisan is lehetett volna ellenzékiskedni. Sajnos az intelligens politizálás olyan messze áll a fidesztől, mint Makó Jeruzsálemtől.

James Pond 2011.02.01. 15:18:30

Én a rendszerváltás idején egy termelőszövetkezetben dolgoztam és láttam, hogy a főnökök milyen rafinált módon vették meg az akkori Antal kormány által kitalált vagyonjegyes tsz-tagoknak adott aranykorona megváltást. 3000 Ft-ot adtak egy aranykoronáért és kiváltottak vele a TSZ-ben egy olyan területet amelyet már 10 évvel korábban tudni lehetett hogy a MÁV odatervezi a konténer átrakó területét. Később ez a pár ember úgy a 90-es évek közepe-vége táján 70-80-100 millióval szállt ki ebből az üzletből. Én akkor már kicsiben láttam az ügyeskedést, de hát a csorónak miből lett volna pénze erre, de ha lett volna is, biztosan nem azt a földet kapja ami értékes.
Úgy hogy nekem senki ne mondja hogy becsületes úton lettek milliárdosok azok akik most azok... és hívják azt Demjánnak, Szélesnek, Gyurcsánnak vagy akár kinek a 100-ból...

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 15:21:56

@manipul:

Az, hogy az privatizálták az állami gazdaságokat, tény.
Az, ami a cégtárból letölthető, utánanézhető, a friss tulajdonosi kör, az szintén tény.
Ez önmagában nem bűncselekmény. Az államnak joga van privatizálni. Hogy lényegesen áron alul adja magánkézbe, az bűncselekmény lehetne, de mint mondtam, ha van egy jó főügyész, akkor bármit meg lehet csinálni.

manipul 2011.02.01. 15:22:46

@d-evike:
Kíméljen!
Ezt viccnek szánta?
"Nem elég, hogy soha nem bizonyosodott be az ellenkezője?"

Tudja d-evike a múlt héten a nélkülem felálló Reál Madrid elvesztette a bajnoki meccsét.

Igaz ugye? Sőt az ellenkezője sem bizonyosodott be.

D-evike, jobb ha abbahagyja, szerintem az apósa reálisabban látja a dolgokat!

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 15:23:31

@James Pond:
Vagy dolomitbánya Orbán Papa, tokajhegyalja Orbán feleség... Ja.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 15:26:49

@manipul: Hárommal följebb. Egyébként vszleg nem fogjuk meggyőzni egymást.
A fidesz vádak tizede sem bizonyosodott be, de az úgy rendben van.. gondolom.

manipul 2011.02.01. 15:27:19

@Naneee: Ez hasonló dolog, de nem öröklés. Ez inkább haszonélvezethez hasonló valami lenne. Továbbá csak a lényeg hiányzik belőle, nevezetesen az, hogy a maradék összeget örökölné az örökös. Erről szó sincs, helyette járadékról beszél, ami nagyon extrém példával élve lehet 1 ft. is, meg 100000 ft. is.

dekol84 2011.02.01. 15:32:08

@d-evike:
"A fidesz vádak tizede sem bizonyosodott be..."
Jut eszembe! Mi van varga csontváz miska csontvázbizottságával? Nagyon nagy a csend! Azt igérte, hogy még tavaly nyáron borul a bili. Ehhez képest már az idei hó is olvadozik.
A soha nem hazudott vekker pártja hazudik? Senkiháziak!!!

Balt 2011.02.01. 15:34:07

@Laikus érdeklődő: El tudom képzelni (és fogadni), hogy a prioritás a demográfiai folyamatok valamiféle korrekciója, uram bocsá' megfordítása. Még úgy is elfogadom, hogy a gyerekkedvezményből 2 éven belül kifutunk.

manipul 2011.02.01. 15:38:44

@d-evike: Meggyőzhetne, de ahhoz érvek kellenének. Önről d-evike messziről lerí, hogy tagja a Segítünk Orbánt Utálni klubnak, és ebben minőségében magabiztosan tesz állításokat, majd az első visszakérdezésnél térdre esik, mert gőze sincs arról, hogy a balmenetű média állításai mögött mi van, vagy mi nincs valójában. Visszhangozza a trendi szövegeket, Josip Tot, Vitézy stb. van hozzá két vaktölténye, azt elpuffogtatja, aztán kész. Úgy olvadt le Önről a nagy mellény, mintha ott sem lett volna.
És még nekiáll bibibi-zni.
Erősödjön egy kicsit d-evike!

manipul 2011.02.01. 15:41:47

@dekol84: Hát csak 100 milliárdot könyveltek félre, és vagy 500 milliárdot tévedtek. Aztán ott van a filmeseknél eltűnt pénz, a ppp-k, a filozófusok, a budapesti önkormányzat 100 milliárdos többlet hiánya, de ezeket még vizsgálni kell.

Lumieres 2011.02.01. 15:42:54

@d-evike: Nekem meg kezd tele lenni a f@szom azzal, hogy ez a balga magyar társadalom képtelen kikeveredni saját csapdájából.
azt hisszük, hogy csak 2 szar közül lehet választani (korrupt mszp, mégkorruptabb fidesz). Ennek soha nem lesz vége ha MI nem teszünk pontot a végére. NE várjuk már meg, míg 0bán úgy elbassza, hogy a nép visszasírja KÁDÁRT. Én nem tudnék egy II. kádárendszerben élni... Inkább most állítsuk meg mielőtt ráteszi mancsát a 3000 milliárdos tőkére. Abból már annyi zsoldost vesz, amennyit bír. És akkor már lehet, hogy tényleg 30 évre berendezkedik. Megvan a modell (sikertelen merénylet után 38 évig rendkívüli állapot)

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 15:43:55

@dekol84:
Nem találtak csontvázat, ezért gyorsan csináltak maguk egy jó nagyot!

manipul 2011.02.01. 15:44:58

@Lumieres: Téved. Van LMP, SZDSZ, Jobbik, MDF, nyugodtan választhat jobbat a Fidesznél. A közelmúltban kétszer is szavazhatott.

James Pond 2011.02.01. 15:47:11

@d-evike: Sajnos gyomorforgató hogy "Rokonok" országa voltunk, vagyunk és leszünk. Mindent érdekek mozgatnak és én még a feleségem lányának sem vagyok képes egy ku..@ állást szerezni a cégemnél, mert nincs pofám másokat letaposni, pedig élhetetlennek sem mondanám magam. Egyszerűen csak a politikai elit ténykedése hányinger.... és nincs alternatíva, mert az ember ilyen. Előbb - utóbb mindenki megfertőződik és a becsület ma már harmadlagos dolog. A lényeg az hogy a bankszámla 9 számjegyű legyen...Nem is tudnék megnevezni becsületes politikust, de ez hagyján lenne még ha csak ők nyúlnának le, de a slep a baj, az már túl nagy egy ilyen kicsi országra...

Lumieres 2011.02.01. 15:47:21

@d-evike: Ne is beszéljünk azokról a szégyenletes időkről.......
Nekem égett a pofám a magát kurvára túlnyelő agresszív vadkankormányom miatt, aki megrészegedetten saját erejétől rontott neki mindennek. És ez azóta csak fokozódott.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 15:48:49

@manipul:

Nem zavar, ha ez a véleménye rólam, bár komoly érveket viszont nem hallottam. Majd a többiek eldöntik, hogy térdre rogytam-e.
Jó ötlet ez a Segítünk Orbánt Utálni Klub. Lehet, hogy létrehozom a facebookon.
De egyet elárulok, én nem csak segítek utálni, én UTÁLOM Orbán Viktort.

Viszont lassan indulnom kell, vár a NO ORBÁB DAY!!!
Éljen a véleménnyilvánítás szabadsága, a véleményezők sokszínűsége!

Ha belegondolsz, addig jó, amíg nem vagyunk egyformák.

Üdv mindenkinek

Laikus érdeklődő (törölt) 2011.02.01. 15:49:43

@Balt: A kérdésemre ugyan nem válaszoltál, de ha már felhoztad a gyerekkedvezményt (amit elméletileg jó megoldásnak tartok) ott is furcsának érzem, hogy a valódi kedvezményezettek többsége a 35-40 feletti korosztályhoz tartozik akik már nem fognak több gyereket vállalni.

Lumieres 2011.02.01. 15:52:42

@manipul: Elárulok valamit. A 2/3 egypártrendszert jelent. Nincs értelme a többi pártról beszélni, mert NINCSEN JELEN sehol az erejük. 4 év alatt módszeresen ki fogja csinálni a kisebb ellenzéki pártokat. A jobbikal kezdte. Gyenge és izolált. Ha a fidesz ráerősít a propagandájukra (kurucinfóról veszik a kormányprogramot; cigányozás, zsidózás természetesen virágnyelven.) akkor a következő választásokra 5% alá tapossa be őket, a maradékot megveszi "zsebből".

James Pond 2011.02.01. 15:58:48

@manipul: Megint nem @d-evike védelmében, de egyet mondjon amiért Orbán Viktort szeretni kellene, vagy lehetne az elmúlt majd egy év ténykedései alatt. Eddig gyakorlatilag ahol csak tudott kicseszett az átlag emberrel. Attól nem lesz sok gyerek mert neki sok van. Én már az enyémeket felneveltem, így jártam. Az adó miatt kevesebbet keresek, a nyugdíjpénztárral megint csak odaba..ott nekem 34 év munkaviszonnyal. Szóval várom azokat az érveket amiért orbán fannak kellene lennem... Én még azt is megkockáztatom, hogy a svájci frankos hitelem emelkedéséért Matolcsy úr példás gazdaságpolitikája is felelős....Ja hogy azt pl miért vettem fel? Mert Csányi úr is éhes paraszt és a forintot irreálisan drágán adta magyar földön...

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.01. 16:01:55

A korábban vázoltnál nagyobb, 700-800 milliárd forint összegű reformcsomagot állíthat össze a kormány, amelynek bevételi többletét a tb-hozzájárulás, a dugódíj és a zöldadó adná, míg a kiadáscsökkentés a gyógyszerkasszánál, a nyugdíjkiadásoknál, a tömegközlekedésnél és a munkanélküli ellátásoknál jelentkezne.

Szíjjártó:

Az MSZP nem tud beletörődni abba, hogy a Fidesz Polgári Szövetség megszorítások nélkül kormányoz.
Mióta nem szorítanak meg, az nekünk olyan jó!
Ami meg majd most jön az meg nem is megszorítás, hanem direkt öröm.
Na most már tényleg indulok

Naneee 2011.02.01. 16:06:54

Ha a hülye Ödönkét átnevezzük Alfonzkának, attól még az hülye marad. (megszorítás/nem megszorítás)

1000R 2011.02.01. 16:12:28

@manipul:
úgy tűnik, képtelen vagy felfogni azt, hogy ez a poszt
1. nem rólad szól (és szándékosan nem magázódva írom, bármennyire is erőltetnéd a "tiszteletet" magad irányába)
2. nem arról szól, hogy a kommentelők a véleményük alátámasztásaképpen (!!) neked prezentáljanak.
3. nem az iskolában vagyunk, ahol te vagy a tanító bácsi, és osztogathatsz feladatokat.

Olyan veled "beszélgetni", mint egy 3 éves gyerekkel, akinek minden adott válasz után a következő kérdési is a miért.

"Miért kell megtanulni olvasni? Azért, hogy mindent megérthess. Na jó, de miért?"

De ez a 3 évesnél még elfogadható...:-)

Javaslom, olvassál mást is, ne csak a fidesz honlapot.:-)

manipul 2011.02.01. 16:21:24

@James Pond:
Nem kell szeretni Orbánt sem, és mást sem. rEre van a szavazás. Ellenben ha mint ez a cikk, a nyilvánosságot bombázza azzal, hogy Orbán milyen gazember, akkor ahhoz fel kell készülni és okosan kell/ene érvelni. Olvassa el a cikk érveit. Nem fog találni semmit.

"De egyet elárulok, én nem csak segítek utálni, én UTÁLOM Orbán Viktort" hangzik d-evike ars poeticája.
Persze ezt nem mondja ki rögtön, hanem úgy tesz, mintha valódi okai lennének ennek az utálatnak. Mikor rákérdezek ezekre az okokra, hamvába hal az egész, jön a homályos célzás Josip Totra, haverokra stb. stb. Mikor ezekre kérdezek rá, megint a nagy üresség.
Kiscsoportos óvodások különben vitatkoznak.

manipul 2011.02.01. 16:27:19

@1000R:
Nézzük sorban okos 1000R:
"úgy tűnik, képtelen vagy felfogni azt, hogy ez a poszt"
Eszembe se jutott, hogy nekem szólna. Ha nekem szólna gyorsan lebeszélném az íróját a megírásáról.

"1. nem rólad szól (és szándékosan nem magázódva írom, bármennyire is erőltetnéd a "tiszteletet" magad irányába)"
Tudom.

"2. nem arról szól, hogy a kommentelők a véleményük alátámasztásaképpen (!!) neked prezentáljanak."
Nem kell nekem prezentálni, elég lenne értelmesen válaszolni, de nem megy, Önnek meg végképp nem.

"3. nem az iskolában vagyunk, ahol te vagy a tanító bácsi, és osztogathatsz feladatokat."
Ha ott lennénk, megbukna.

"Olyan veled "beszélgetni", mint egy 3 éves gyerekkel, akinek minden adott válasz után a következő kérdési is a miért."
Akkor ne erőltesse!

"Miért kell megtanulni olvasni? Azért, hogy mindent megérthess. Na jó, de miért?"

"De ez a 3 évesnél még elfogadható...:-)
Javaslom, olvassál mást is, ne csak a fidesz honlapot.:-) "
Ajánljon valami jót!

Óhajt még valamit 1000R?

manipul 2011.02.01. 16:37:45

@d-evike: Azért a sokszínűség mellett ne feledkezzen meg három színről: piros fehér zöld.

1000R 2011.02.01. 16:50:30

@manipul:
"Eszembe se jutott, hogy nekem szólna. Ha nekem szólna gyorsan lebeszélném az íróját a megírásáról."
az eddigi kommentekről is ezt kellett volna...:-)

"Tudom."
nem úgy tűnik.

"Nem kell nekem prezentálni, elég lenne értelmesen válaszolni, de nem megy, Önnek meg végképp nem."
érdekes, ha végigolvasom a kommenteket, pontosan az ellenkezője jön le.
a magázódásban sértegetés az is a tisztelet jele, vagy inkább azért csinálod, mert azt hiszed, ettől leszel felsőbbrendű?

"Ha ott lennénk, megbukna."
ezt abból szűrted le, hogy nem prezentáltam? hát, tudod, egyik iskolámban -pedig van egy pár- nem volt baj a prezentációimmal, de egyrészt ott értelmes embereknek kellett ezt tennem, másrészt meg volt tétje.
itt csak arról szólna, hogy kielégülhessél vele.
ha olvasgatni akarsz,keresgélj.

"Ajánljon valami jót!"
talán egy könyvtár nevű intézményben találsz megfelelőt. :-)

"Óhajt még valamit 1000R?"
na, ez az, amit írtam is. válaszolok, de továbbkérdez... de miért? mit miért? :-D :-D

1000R 2011.02.01. 16:52:36

@manipul:
""De ez a 3 évesnél még elfogadható...:-)
Javaslom, olvassál mást is, ne csak a fidesz honlapot.:-) "
Ajánljon valami jót!"

egyébként ebből is látszik, hogy ténylegesen mást nem szoktál...:-D

ja, és köszi a segítséget, mára már elég is lesz :-) :-)
élmény voltál...:-)

Laikus érdeklődő (törölt) 2011.02.01. 16:55:12

@manipul: Egyszerűen nem kell foglalkozni a zsigerből gyűlölködő, homályos célzásokkal operáló cikkekkel/kommentekkel, ezek ugyanis nem valamiÉRT hanem valami ellen szólnak így nem is visznek előre.
Én egyszeűen figyelmen kívül hagyom a pusztán diktátorozó, "cigányszaddamozó" írásokat, de ugyanúgy átugrom a bayer-féle rohadtzsidókomcsilibsi irányvonalat is.
Ne etessük a trollokat!

manipul 2011.02.01. 17:03:23

@1000R: Hát minden jót, látom 1000R-el menekül, de hát így szokott lenni. Érv nincs, a két vaktöltényét meg ellőtte. Ha esetleg holnap akar még valamit, tárazzon be, és tanuljon meg célozni.

manipul 2011.02.01. 17:05:00

@Laikus érdeklődő: Ezek nem zsigerből gyülőlködők, csak nem szoktak hozzá a bizonyításhoz, érveléshez, és nem is készülnek föl az érdemi vitára. Valami buta cikkre összejönnek, aztán melegítik egymást.

1000R 2011.02.01. 17:49:05

@manipul:
nem menekülök, csak egyrészt nincs időm egész nap a gép előtt ülni, másrészt meg én nem a veled való értelmetlen vita miatt regeltem. nem érted, amit mások mondanak, vagy elfogadni nem akarod... ennyi, nem érdekes, ahogy te sem.
tudom, hogy fáj, ha a vezért és a csapatát nem mindenki isteníti, de ezt, az összes többivel el kell fogadnod.
minek harcolni, ha nincs kivel? erre még nem válaszoltál, de fölösleges is, csak a blabla lenne tőled, ahogy eddig is.

lőni meg- hivatalból is- tudok.:-)
puszillak.:-)

1000R 2011.02.01. 17:50:12

@manipul:
azért melegedni te is idejöttél...:-)
a buta cikkre, mi?

:-) :-)

manipul 2011.02.02. 12:54:42

@1000R: Tipikus menekülő szöveg, csak vigyázzon, hogy ha futás közben visszafelé lő, nehogy hasra essen.
"erre még nem válaszoltál," írja. Fogalmazza már meg, mire nem válaszoltam, hadd tudjam én is.

1000R 2011.02.02. 16:11:12

@manipul:
ott a kérdés is, csak el kéne olvasni.

az elköszönés pedig azt is jelentette, hogy ne írogassál nekem, ezen nem tudom, mit nem lehet megérteni.
vagy esetleg ez okoz kielégülést?

manipul 2011.02.02. 16:42:42

@1000R: Fusson, meneküljön 1000R, itt nagyon leégett .

1000R 2011.02.02. 17:48:02

@manipul:
ismét jót nevettünk...:-)
nem én égek, hanem te, aki azt hiszed, azért, mert a fityisz nyert, te lettél a király.
tudod, az a különbség kettőnk között, hogy nekem nem a mások fikázása, a másoknak beszólogatás okoz kielégülést, hanem a kulturált és értelmes beszélgetés, de ez veled nem lehetséges. leginkább azért, mert nem vagy még elég érett ahhoz, hogy tudjad, mi a különbség a beszélgetés és a "játszom az agyam" között.
ez nyilvánul meg abban is, hogy annak ellenére, hogy többször elköszöntem, te még a mai napon is csak - a téma ellenére, ami ugyebár fentebb van-, csak beszólogatni tudsz, és mint ilyen, nem bírod elviselni, hogy nem a tied az utolsó szó.
mivel a szépen írtat nem értetted meg, kérlek máshogy:
szokj le a nekem való írogatásról!

manipul 2011.02.03. 09:40:32

@1000R:
Jut eszembe, egy reménykeltő mondata azért van:"hanem a kulturált és értelmes beszélgetés," gondolom ebben erősnek hiszi magát. Én meg a "nem vagy még elég érett" bármilyen témában " ami ugyebár fentebb van" és azzal kapcsolatban Önnek volt értékelhető véleménye, szívesen megvitatom Önnel ezt a témát.

Tessék válasszon témát a fentebbiek közül. persze olyat amiben már kifejtette felettébb értelmes véleményét.
Akkor várom 1000R-el!

manipul 2011.02.04. 17:19:40

Mi van 1000R?

Hol a bátorság, nagyon eltűnt, nem meri felvenni a kesztyűt?
süti beállítások módosítása