Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Mit érdemel az a bűnös?

2011.06.21. 09:04 | Proszektura | 300 komment

Valószínűleg ma dől el, Stohl Andrásnak börtönbe kell-e vonulnia. A közvélemény ennek megítélésében igen erősen megoszlik, mondhatni legalább oly mértékben kettéhasadt, miként azt Tóbiás József vizionálta a minap a parlamentben az úgynevezett Fidesz Magyarországáról. Márpedig egy kettéhasadt országban nincs demokrácia, szabadság, fejtegette rémült kétségbeeséssel az említett MSZP-s honatya.

Cséfalvay Zoltán gazdasági államtitkár a kormány nevében persze nehezményezte, hogy Tóbiás nem fejtette ki, milyen két dologra szakadt is volna szét az ország. Demokrácia és szabadság pedig éppen az MSZP uralom nyolc éve alatt nem volt.

 

Stohl Andrással kapcsolatban is legalább ilyen végletes véleményekkel, kettészakadással találkozunk.

„Színészlegendák” állnak ki mellette, levelet írnak érdekében a bírákhoz. Az egyik tévécsatornán viszont egy postás nyilatkozik felháborodottan, aki szerint az ilyenek bezzeg mindig megússzák. Ezeknek mindent lehet.

Kétségtelen, a törvény előtt elvileg mindenki egyenlő. De azért azt is régóta tudjuk, vannak egyenlőbbek is. Ezt tükrözi az index közönségszavazása is, amelyik szerint Stohl „csupán” 1 év 4 hónapot fog kapni.

Egy szó, mint száz, nem szívesen lennék ez ügy bírája.

Stohl András egyébként, aki a kezdet kezdetén megpróbált – elég bugyuta módon – a felelősség alól kibújni, később már önkéntes kanosszájával tűnt ki inkább, amikor sűrű meakulpázással egybekötve sorozatban tartott felvilágosító előadásokat főként diákok számára, sajátos távlatokat nyitva meg ezzel a bűnmegelőzés újszerű lehetőségei előtt.

Érdekes lenne, ha a példáját követve például Földesi-Szabó László az áfacsalások ártalmasságáról értekezne vagy Zuschlag János vidéki pártrendezvényeken az alapítványok körüli pénzügyi visszásságokat ostorozná.

Abban nem nagyon bízom viszont, hogy Gyurcsány valaha is követni fogja Stohl példáját és a sukorói telekpanamával összefüggésben bocsátkozik önkínzó, önostorozó fejtegetésekbe. (Mint ahogy azt sem hiszem, hogy fölös idejét azzal múlatná, hogy teszem azt kidolgozza az internacionálé könnyebben énekelhető változatát)

Tényleg, mi lesz Gyurcsány sorsa?

Az már nem titok, hogy eljárás folyik ellene, hiszen egyébként nem kérné az ügyészség a mentelmi joga felfüggesztését.

Valószínűleg a parlament ki is fogja őt adni az igazságszolgáltatásnak. Éppen ezért valószínű az is, hogy az ügyészség gyanúsítottként meg fogja hallgatni. Azt azonban kétlem, hogy bíróság elé kerülne. Bármennyire is csökkent a volt kormányfő renoméja, még az MSZP-n belül is, azért ilyen esetben biztosan mellé állnának. S biztos vagyok abban, hogy egész Európa is kicsit összevonná szemöldökét. Mert azért Gyurcsány mégsem egy Mladics. Még ha a szélsőjobb szeretné is annak láttatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr993002207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

☉ ☾ 2011.06.22. 11:12:01

Tényleg, mi is volt Gyurcsány tárgyszerű bűne?
Mert a jobboldali retek primitív propaganda nem indok.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.06.22. 11:17:47

@☉ ☾: Az, hogy a nyilvános vitáikon kenterbe verte a nagyvezírt, aki ezt soha életében nem fogja megbocsájtani. Ilyen egyszerű...

l.x. 2011.06.22. 11:19:15

@☉ ☾: Valszeg Sukoró lesz az ő Achilles-sarka. És az ilyesmi pont az, amiért Európába' se kell Mladicsnak lenni a taknyon csúszáshoz.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.06.22. 11:21:30

Az, hogy ennyi ideig húzódik Fletó ügye, és ennyire görcsösen kínlódva próbálnak valamit összekaparni ellene, jelzi, hogy valószínűleg nem találtak semmilyen érdemi dolgot.

Ezzel le is késett a kormány a dologról, mert ha a ciklus elején nem sikerült, akkor most már megkésett, mert a népet már jobban érdekli, hogy a fidesz mit tud kezdeni az országgal. Ha most csinálnak ügyet, az csak Gyurcsánynak lesz jó. Megerősíti a pozícióját az mszp-ben, ami felsorakozik a mártírja mögé, az eljárásból pedig meghurcolt politikai áldozatként fog kijönni, amiből újabb tőkét kovácsolhat majd magának.

l.x. 2011.06.22. 11:23:30

@Frady Endre: Orbán egy elszállott megszállott. Gyurcsány meg hülye, mert nem tudott különbséget tenni 1989. és 2009. között.

Bergeroth 2011.06.22. 11:24:14

Ezüsthajó kft., Happy End kft., korona úsztatás, ÉS dokumentumok, Kaya Ibrahim, Josip Tot, orbán bányák, orbán szőlők, magánnyugdíj pénzek ellopása, AB jogainak korlátozása, ÁSZ jogainak korlátozása, cenzúra bevezetése.

Tudom, tudom, a 2 bites fidesz droidok hosszútávú emlékezete nem nagyon terjed pár hétnél tovább, de engem ezek is nagyon érdekelnének. Honnan volt ezekre pénz? Ki adott felhatalmazást erre? Hová tűnt a beleinvesztált pénzmennyiség?
Sőt, mondok jobbat.
Kezdhetnénk az egészet az olajszőkítéssel, aztán szép sorban jöhetne a többi ügy is.
Mindennek 2 oldala van, még ha orbán "beszari" viktor nem is így gondolja.

igényes 2011.06.22. 11:25:11

Orbán biztos vagyok, hogy nem kapott pénzt Lauder úrtól. Nem is épül Velencén semmi.

Gyurcsány viszont nem kaphatott pénzt, mert ugye nem épül Velencén semmi, pedig lett volna több ezer munkahely.

igényes 2011.06.22. 11:26:23

Hogyan lehetett megvásárolni az INA részvényeket, hogyan a MOL részvényeket.

Szúnyog 2011.06.22. 11:27:06

"Mert azért Gyurcsány mégsem egy Mladics. "

Bizony nem. Annál sokkal gyávább, bolondabb.
Az is röhej, hogy a csőlátók még ma sem értik, mi a bűne. Amiből van annyi, hogy tisztességesebb korokban felnégyelték volna.

midnight coder 2011.06.22. 11:27:09

@☉ ☾: Azért az egyébként eléggé vicces, hogy a magát baloldalinak címkéző párt frontembere (ha lejárt szavatosságú is egy kissé) egy kétes privatizációs ügyletekből megtollasodott milliárdos. Hogy most az egyéb "érdemeit" mint Pl. az államadósság megduplázása, öszödi igazságbeszéd és hasonlók ne firtassuk. Nekem az az érzésem, hogy az igazi balfék akár személyesen Hitlert is elfogadná vezérének ha az azzal kecsegtetne hogy a következő ciklusban sikerre viszi az MSZP-t.

vittore 2011.06.22. 11:29:40

Nem mindegy, hogy Gyurcsány, vagy "X" vagy "Y"? A politika egy bűnözési forma, ennek megfelelően kell eljárni minden politikussal. Tudom, demagógia amit írok, de azért valljuk be, hogy nagy vonalakban így van.

Dubito 2011.06.22. 11:30:09

Eddig egyedül Sukorót lehetett hallani GyF-el kapcsolatban, pedig nem hiszem, hogy a Fidesz nem verné nagydobra, ha egyéb is lenne.

A Sukoró ügy meg micsoda? Előnytelen ügylet. Na és? Az IMF kirúgása is előnytelen volt az országnak, meg az egykulcsos adó is előnytelen néhány millió magyarnak, de ez még nem elég a börtönhöz.

Mohamed 2011.06.22. 11:30:29

Frady Endre
Talán az hogy milliárdokat nyúlt le pl. kíváncsi lennék a vizitdíjbol egy év alatt befolyt összeget zsebre tette a megszorításokból befolyt lóvé is az ő vagy vala melyik elvtárs zsebébe került és akkor ott van sukuró és hogy a rebiszes hordákkal öregasszonyokat és arra járókat veretett meg a kapualjban mert a fakabátok összeszarták magukat a sűrűjében a skinheadektől. csak ezért.

l.x. 2011.06.22. 11:31:12

@midnight coder: Azt már tudjuk, hogy a Tony telefonszámával volt sültbolondsága münchausenkedni - annak a Tonyéval, akinek képét a Buckingham Palota "Akire Nem Vagyunk Büszkék" tablójára függesztenék, ha volna ott olyan.

nandras01 2011.06.22. 11:34:56

@Szúnyog: "a csőlátók még ma sem értik, mi a bűne. Amiből van annyi, hogy tisztességesebb korokban felnégyelték volna."
no, gyorsan kezdd felsorolni azokat a felnégyelést érdemlő bűnöket...

igényes 2011.06.22. 11:38:52

Orbán kölcsönadta felcsúti birtokait 40 évre ingyenesen. Az egész ország meg nyögi a felcsúti beruházásokat és a végén ott marad egy egész város az Orbán családnak, mert ugye nem kétséges, hamarosan város lesz ott.

Blogerovac 2011.06.22. 11:39:24

Minimum annyi, mint Kádárnak. Miután ő maga is bevallotta, hogy része volt az államadósság tetemes növekedésében, miután eljátszották hitelből, hogy "robog a gazdaság", csak, hogy hatalmon maradhassanak, miután évtizedekig fogjuk nyögni az államadósság hitelét és a kamatait, komolyan kérdés, hogy mi a bűne?

Vagy mit számít néhány száz (ezer?) milliárd?

És még csak egyet írtam. Vagy térjünk ki, hol milyen érdekeltségeket, megrendeléseket, termelő eszközöket, ingatlanokat szerzett a pozíciójával visszaélve, irreális áron?

Ugyanakkor Orbán sem jobb, mielőtt jönne az szemellenzős replika. Bár azt mondom, még jól is jöhet ki ebből a nyugdíjpénzekből államadósság törlesztéssel, de ezzel együtt sokkal nyugodtabb lennék, ha nem ő lenne a kormányfő.

Egy politikusról (bármelyikről) onnan tudni, hogy hazudik, hogy mozog a szája. :)

hááááát 2011.06.22. 11:39:45

Valaki látott bármilyen nemű bizonyítékot az ügyben?
Ezt miért nem mutatják be?

Ja mert nem kevés íróniával minden MTV-s hiradónál, ki van írva:-Az MTI információja alapján.

Jenyei 2011.06.22. 11:40:27

@Bergeroth: számomra egy mondat bőven elég volt, még pedig Orbán saját szájából: "azt biztos mondtam, hogy ne mi kapjuk a legtöbbet." Egy regnáló miniszterelnök tehát saját maga által bevallottan ezt mondta.

Ilyen ember normális országban soha többet nem kerülhetne még a politika közelébe sem.

Szúnyog 2011.06.22. 11:41:15

@nandras01: 2004-5-ben száguldottunk a szakadék felé. Elismerte, hogy nem csinált semmit, hogy megőrizhessék pozícióikat. Ez önmagában elég az akasztáshoz.

nandras01 2011.06.22. 11:46:57

@Szúnyog: ez akkora baromság, hogy még a fidesz sem meri ilyen vád alapján meghurcolni, mert a világon nincs az a bíró, amelyik ne fakadna harsány röhögésre egy ilyen "vád" miatt.

Balt 2011.06.22. 11:48:15

@midnight coder: :) Úgy, úgy, de Kun Bélát és jogutódjait minden további nélkül. (Lásd MSZP szócikk a wikipedián pl.)

becike4 2011.06.22. 11:48:18

@nandras01: A legnagyobb bűne,hogy élve született a retek.

Balt 2011.06.22. 11:49:40

@Dubito: Nüansznyi különbség, hogy Sukoró ügyben dokumentáltan törvénytelen vagyonátruházások és milliárdos állami vagyonvesztés mutatkozik...

hollario 2011.06.22. 11:50:08

@becike4: Á, szóval zazrivecz, hrriszina, hunóra, tomcat és toroczkai bűntársa.

l.x. 2011.06.22. 11:50:15

@Szúnyog: "Elismerte, hogy nem csinált semmit, hogy megőrizhessék pozícióikat."

Ez amúgy nem igaz, hiszen csődöket indukálva (400ezer új munkahely teremtésének sajátos módja) áfát tartottak vissza, aztán meg éppen (pedig a feltörő szar szagát már csak hetekig lehetett dezodorálni) fedezetlenül áfát csökkentettek.

Utóbbi marginalizálása különösen a szintén akasztanivaló Orbán-Matolcsy duó szja-csökkentésének heves szapulásával együtt sajátosan magyarosan függetlenül duplagondolós.

nandras01 2011.06.22. 11:50:32

@Blogerovac: "Vagy térjünk ki, hol milyen érdekeltségeket, megrendeléseket, termelő eszközöket, ingatlanokat szerzett a pozíciójával visszaélve, irreális áron?"
nosza, térj ki reá :)
elvakultan ostobák vagytok ezzel a hörgéssel.
semmi sem mutatja jobban, hogy gyurcsány büntetőjogilag megfoghatatlan, mint az, hogy ezidáig a teljes fidesz jogászkompániának nem sikerült egyetlen épkézláb vádat sem összekaparni ellene.

l.x. 2011.06.22. 11:51:44

@Balt: "Aláírásának súlya van" - tartja az egykori szlogen.

nandras01 2011.06.22. 11:51:50

@becike4: aha.
és pontosan melyik btk tényállást is valósítja meg ezzel?

Balt 2011.06.22. 11:52:41

@nandras01: Wazze, te is most jöttél a Marsról?! Íme, egy pár elfogult szélsőlyobbódali vélemény:
index.hu/velemeny/eheti/2009/03/30/butak
index.hu/velemeny/jegyzet/2009/04/15/az_elso_nap_ferenc_nelkul

l.x. 2011.06.22. 11:53:08

@nandras01: ... ami pedig elévült, az el van évülve, ugye...

BALTAZÁR 2011.06.22. 11:53:33

Gyurcsányt nem lesz könnyű perbe fogni az biztos.
Nem hiszem egyébként, hogy a Fidesz ezt akarná.
A Miniszterelnők úr sokkal több hasznot hajt szabadlábon az MSZP-n belül a Fidesznek mint tenné azt a sitten, mártírként szomorú tekintettel nézve a nyugati TV-k kamerájába.

palacklakó 2011.06.22. 11:54:04

Francba, eddig azt hittem szabadságharcos...
Szégyen, itt kell meg tudjam, hogy bűnös....

dimitrij 2011.06.22. 11:54:13

azt azért érdemes lenne észrevenni, hogy az 58%-ról 81%-ra ugró államadósságból 6-7%, tehát a teljes növekmény közel harmada az önkormányzati szektor hozta össze 2006 után ()chf alapú kötvénykibocsátások, hitelek, PPP konstrukciók, melyeket most kivásárolnak majd)... ezen önkormányzatok jelentős része fideszes vezetésű illetve többségű... gondolom Lázár, Rogán és Kósa urak erről bőven tudnának mesélni.

azt is tegyük hozzá, hogy az IMF hitelkeret terhére sikerült a piaci ár másfél-kétszereséért visszavásárolni a MOL részvénykapettet is.

ez nem mentség a túlmozgásos paprikajancsi és elfuserált kormányai számára, de értelmes ember igyekszik objektív lenni ezekben a kérdésekben. javaslom, hogy aki az államadósság növekedésével szeretne érvelni, az vegye figyelembe a fenti tényeket is. :)

@Mohamed:: "...milliárdokat nyúlt le pl. kíváncsi lennék a vizitdíjbol egy év alatt befolyt összeget zsebre tette..."

ostoba egy valami vagy lelkem. annyi eszed azért lehetne, hogy észrevedd: a vizitdíjat teljes egészében az érintett orvos vagy intézmény kapta, az nem volt költségvetési bejövő tétel....

igényes 2011.06.22. 11:54:45

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=441698

Szakértők szerint a korrupció melegágya az, ha egy piaci társaságban keveredik az állami és a magántulajdon. A magyar kormány gőzerővel igyekszik újabb pozíciókat szerezni a hazai áram -, földgáz -, illetve olajpiacon. Elemzők úgy vélik: az állami energiaérdekeltségek egyfajta politikai kifizető helyekké válhatnak.

Amikor adunk, vagy veszünk mindig megpróbálunk jól járni.
Nagy embereknél ez fokozottan érvényesül, mert képesek kivárni megfelelő tőke birtokában a megfelelő helyzetet.

Valaki mindig kap jutalékot, van aki azért kap + jutalékot mert az elvártnál jobb eredményt hozott, van, aki azért kap jutalékot, mert segíti az eredményességet (bármi is az).

Sajnos nem láthatjuk ma sem a MOL részvények megvásárlását tartalmazó szerződést, pedig igérték a bitangok.

Nem láthatjuk, ki volt a közvetítő, de lehet Kaya Ibrahim is akár.

A szépen festett hajú Fellegi miniszter úr majd szépen fog dalolni.

Muad\\\'Dib 2011.06.22. 11:54:56

@nandras01:
Így van, valószínűleg büntetőjogilag nem nagyon lehet vele mit kezdeni. Ez azonban aligha változtat azon a tényen, hogy mindenki sejti milyen ügyekben volt vastagon érintett.

dyimon 2011.06.22. 11:55:07

kezdjük ott, hogy megszületett... :)))

l.x. 2011.06.22. 11:56:11

@BALTAZÁR: Nyilván, főleg, hogy a mindenkori határozottságával dacolva nem tudja, hogy a süllyedő, de pénzzel és legénységgel még ellátott hajón maradjon, vagy üljön-e át egyedül a mentőcsónakba, amit a saját zsebéből kéne felszerelnie, amit nem szeret.

l.x. 2011.06.22. 11:58:47

@igényes: "Szakértők szerint a korrupció melegágya az, ha egy piaci társaságban keveredik az állami és a magántulajdon. A magyar kormány gőzerővel igyekszik újabb pozíciókat szerezni a hazai áram -, földgáz -, illetve olajpiacon."

A szakértők csak a hazai állami tulajdonokkal kapcsolatban mondanak igazságokat, vagy külföldi államok idegen országbeli tulajdonlásával kapcsolatban is berzenkednek?

igényes 2011.06.22. 11:59:37

Több mint 100 milliárdot bukott azon a magyar állam, hogy éppen akkor vásárolta vissza háromhavi átlagértéken az olajcég részvényeit, amikor azok árfolyamát erős nyomás érte. A 25 százalékos túlértékelés magyarázata egyelőre nem ismert, a részvények ára azóta esik.

nandras01 2011.06.22. 12:00:26

@Balt: olvasta őket, még anno.
nem azt montam, hogy gyurcsány volt a legjobb minelnök- bár, az kétségbevonhatatlan, hogy az eddigiek közül ő állt a legközelebb egy modern, európai gondolkodású államférfihoz, csak sajnos egyrészt a saját pártja, másrészt az aljas ellenzéke a maga aljas eszközeivel meggátolta, hogy igazán érdemit tegyen.
no, meg persze nem elhanyagolható mértékben saját maga is felelős a kudarcáért, amennyiben, a jó szándéktól vezérelve túlzott vehemenciával próbálta áterőltetni az akaratát. (bár ez az eljárás - a modernitás és az europer világkép nélkül- ma is megtapasztalható.
szóval, az általad linkelt vélemények melyike fogalmaz meg btk- vádakat?

nandras01 2011.06.22. 12:01:30

@Muad\\\'Dib: sejteni sok mindent lehet, de a sejtés már az inkvizíció korában sem volt elégséges indok valaki elítéléséhez...

sárkányfő 2011.06.22. 12:02:18

@igényes:
"Hogyan lehetett megvásárolni az INA részvényeket, hogyan a MOL részvényeket."

És Gripent hogy vettünk? Állítólag akkor 7 millió euró volt a tarifa. Most meg már 10 millió euró egy kelet-európai miniszterelnök. Haj, nehéz idők járnak, egyre drágábbak az elnökök, meg az infláció, a szokásos... :-(

Mohamed 2011.06.22. 12:03:03

dimitrij
a vizitdíj autómatákról írtam másrészt ha jóltudom a vizitdíjakból befolyó összeg az egészségügyi kasszába vándorolt ahonnan könnyen le lehet nyúlni elvtárs.

Muad\\\'Dib 2011.06.22. 12:03:28

@nandras01:
Ez tény, azonban ez nem változtat azon, amit mindenki tud. Megjegyzem pl. Frank Rosenthalt sem ítélték el soha az USA-ban. Csak kitiltották Las Vegasból. Ennek ellenére mindenki tudott a maffia bizniszeiről, szóval az, hogy valaki nem elítélhető jogilag, még hadd ne jelentse emberileg is a felmentését...

midnight coder 2011.06.22. 12:03:49

@igényes: Ja. Csak az a kár, hogy az ezek által a csodálatos szakértők által irányított modern liberális gazdaságok öles léptekkel haladnak a totális összeomlás irányában, miközben Kína aki a legjobb példája az állami és a piaci gazdaság kombinálásának épp felzabálja őket reggelire.

bájgúnár 2011.06.22. 12:05:05

Így tud működni ez az ország!Önkormányzatok amikor pályázatot írnak ki már tudják ki fog nyerni.Aki befutó az tudja hogy a pógármesternek jár jatt.Nos mindenki érdekelt ebben.Csak akkor van a bukta ha valamelyikkel elszáll a ló és sokat akar markolni!
Kérdésem.Mitől lettek többszörös milliomosok a rendszerváltó bagázs emberei?THa ők tízmilliókat tudtak összeszedni a nagy jólétben te miért nemtudtál egymilliót spórolni.?mert nemjól dolgozol,nem eleget dolgozol,nemtudod a pénzedet beosztani mert felelőtlenűl gazdálkodsz!mert a lehetőség mindenkinek adott ebben a szép új világban.Ez már Amerika a lehetőségek hazája!Ottsem mindenki milliomos!

dimitrij 2011.06.22. 12:05:14

@Balt: ki által dokumentáltan?

csak azért kérdezem, mert még soha az újkori történelemben nem volt olyan, hogy valakit egy hobás, vagy készakarva rossz értékbecslés miatt büntetőjogilag szankcionáltak volna...

az, hogy egy ilyen kérdésben meg akarják vádolni, ahhoz kell jó sok nyomozás, aztán a begyűjtött információk alapján egy vádemelési javaslat, majd az alapján lehet meggyanusítani és perbe fogni az illető vélelmezett elkövetőt, és ha a vádhatóság meggyőzi a bíróságot, akkor el is lehet ítélni.

most ott tartunk, hogy előbb Papcsák, majd Budai talált ki dolgokat, amikkel a nyomozati szerv vagy tudnak kezdeni valamit, vagy nem...

nekem, aki egy picit ismerem a büntető eljárásrendet komoly aggályaim vannak, hogy egyáltalán eljut-e a vádemelésig az ügy. a benyomásom az, hogy a Gyurcsány körüli történések inkább a politikai PR kategóriájába sorolhatóak.

ugyanakkor figyelemre méltó tény, hogy éppen mostanság történnek átalakítások a büntetőtörvénykönyv, a büntetőeljárásrend, illetve az ügyészi jogkörök kapcsán (előállítás időtartamának módosítása, jogi képviselő kizárása, 48 órás problémakör, ügyész választhatja meg melyik bírásgra teszi az ügyet stb.), mintha mind egy jól körülhatárolt célt szolgálnának.

nandras01 2011.06.22. 12:05:15

@l.x.: pontosan.
az elévülés lényege, hogy az elévült valamiért nem lehet senkit sem számonkérni.
(arról az apróságról meg ne is beszéljünk, hogy soha, senki, semmilyen bűntettet nem állapított meg. az ominozus elévülési passzus is mindössze arról szólt, hogy mivel a vélelmezett(!) bűntett az elévülés hatálya alá esik, ezért még az sem vizsgálható, hogy egyáltalán történt- e valami)

nandras01 2011.06.22. 12:06:29

@Muad\\\'Dib: "Ez tény, azonban ez nem változtat azon, amit mindenki tud"
nosza, gyorsan meséld már el, hogy mit is tud mindenki?

Balt 2011.06.22. 12:07:05

@nandras01: Ezt kérdezd talán Schiffer Andrástól, meg az ügyészségtől.

Terézágyú 2011.06.22. 12:07:40

@Muad\\\'Dib:
"Ennek ellenére mindenki tudott a maffia bizniszeiről, szóval az, hogy valaki nem elítélhető jogilag, még hadd ne jelentse emberileg is a felmentését... "

És ugyebár ez például orbánra is igaz... :)

Balt 2011.06.22. 12:08:24

@dimitrij: lásd az előbbit. :)

Rwindx 2011.06.22. 12:08:57

Szerintem senki sem Mladicshoz hasonlította, gyilkost gyilkoshoz, tolvajt tolvajhoz hasonítunk különben kilóg a lóláb, ahogy a poszt esetében is.

Ez jutott hirtelen eszembe:
"- Ha cigányoznak cigány vagyok ,ha zsidóznak zsidó vagyok - mondta Gyurcsány Ferenc.
- De miniszterelnök úr, magát hazug tolvajozzák!!"

stratez 2011.06.22. 12:08:59

"S biztos vagyok abban, hogy egész Európa is kicsit összevonná szemöldökét" Ja, érdekes módon Európa Chirac vagy Berlusconi bíróság elé állítására nem vonta össze a szemöldökét, hogy pedig Gyurcsány nem Mladics, mert ő csak gumilövedékkel lövetett ki szemeket, éleslőszer helyett, tán még nem jelent büntethetetlenséget is.

dimitrij 2011.06.22. 12:09:49

@Mohamed: egyrészt nem vagyok az elvtársad, nekem olyanom nincs. másrészt nem az autómatákról írtál, legfeljebb arról szerettél volna írni. harmadrészt má írtam: az adott háziorvos vagy intézmény kapta, ő diszponált felette. a tények makacs dolgok.

nandras01 2011.06.22. 12:10:51

@Balt: hoppá...
akkor mégsem "mindenki" tudja?
amúgy, meg schiffer mindössze beleböfögött a levegőbe, hogy fontoskodjon egy kicsit a bohóccsapata élén, a fidesz most, mivel mást már nem tud kitalálni, kínjában elővette ezt a nevetséges vádat.

Muad\\\'Dib 2011.06.22. 12:11:33

@Terézágyú:
Egy szóval nem állítottam az ellenkezőjét.

Mohamed 2011.06.22. 12:11:34

dimitrij
Akkor talán nem kéne elferdítened őket
Gyurcsánynál és a maszpnál kártékonyabb politikai alakular még nem volt a III.köztársaság során.

Bergeroth 2011.06.22. 12:12:05

@Jenyei:
Igazad van, egy normális országban nem....

Balt 2011.06.22. 12:12:26

@dimitrij: "... mintha mind egy jól körülhatárolt célt szolgálnának."

Remélem, így van/lesz. :))
Gondolom, a mentelmi jog alóli kikérését nem "telefontanú" bejelentés alapján kezdeményezték, hanem netalán - mivel nyomozni ugye nem lehet a mentelmi jog hatálya alatt - terhelő tanúvallomások. (Tátrai, Zuschlag, Hagyó etc., van választék, bár nyilván a Sukoró-ügy lehet terítéken. Egyelőre...)

Terézágyú 2011.06.22. 12:13:24

@Muad\\\'Dib:
Akkor jó :)

@Mohamed:
"Gyurcsánynál és a maszpnál kártékonyabb politikai alakular még nem volt a III.köztársaság során."

az szdsz se? :))))))

Muad\\\'Dib 2011.06.22. 12:13:26

@nandras01:
Sukoró, vagy például amit Zuschlag is kimondott, azaz ugye senki nem gondolja komolyan, hogy ilyen ügyeket a felső vezetés tudta nélkül végig lehet zongorázni, amilyenekért elítélték, stb...

Balt 2011.06.22. 12:14:22

@stratez: Pedig ugye Mladic is "csak" összefogta a kóbor kutyákat a sintértelepre. (sic!)

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 12:14:33

@Mohamed: De igen, volt. A Szadesz sokáig a mérleg nyelve tudott lenni, óriási pusztítást végzett a méretéhez képest.....

l.x. 2011.06.22. 12:15:47

@nandras01: Erre mondom azt, hogy jogi gengszterizmusra a Fidesz bőven elegendő volna (ha már egyszer nekik szentelte a kifejezést Kung-cze mester) a nemtaggyűléssel és szakmányban eladott veszteséges cégekkel - az elévüléses játékkal ebbe a síkba lehet szépen belelapulni. Akad, akinek tetszik is.

Rwindx 2011.06.22. 12:16:18

@dimitrij:
"azt is tegyük hozzá, hogy az IMF hitelkeret terhére sikerült a piaci ár másfél-kétszereséért visszavásárolni a MOL részvénykapettet is."

Azzal ugye te is tisztában vagy hogy ez szintiszta hazugság. A MOL részvények megvásárlása az aktuális piaci értéknek megfelelt, egy hajszálnyival alatta volt.

Egészen pontosan 22400Ft-t adtak részvényenként, míg az aznapi részvényárfolyam 23310Ft volt.

Táskás Tóni 2011.06.22. 12:16:22

@Rwindx: Akkor mi is van a Grippen üggyel, a Mol vezére, az orbánkeresztes Hernádi korrupciós botránya, az MVM több tízmilliárdos kifosztása a jelenlegi bkv vezér Kocsis által.. Na és a kisebbek dajcstomi 5 milliárdos beléptetőrendszere.. és még egy kicsit a nagyobbak ..shortolás a görögválságozás idején, Simicska vasútépítése sokszoros áron 500 milliárdos mol részvény , ami nemsokára 200 milliárdot fog érni és a hozzá kapcsolódó titkosított csomag....

gorcsev54 2011.06.22. 12:16:26

Én meg abban vagyok biztos ha sokáig piszkálják Gyurcsányt akkor ö is elő fog húzni egy két adut. Bukta lesz a Fideszben is a nagy nemzeti együttműködés keretein belül .Akkor lesz m a meglepetés a narancsosok között , mikor rájönnek imádottjaik mekkora bizniszekben voltak (hiszen valamit 8 éven keresztül csináltak ha ár a kormányzásra nem készültek.)

nandras01 2011.06.22. 12:16:26

@Muad\\\'Dib: mi is a gond sukoróval?
(ha megkérhetlek, akkor konkrétan, mert az, hogy "kár érte a zállamot" elég gyér kijelentés konkrétum nélkül...)

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 12:16:50

@Muad\\\'Dib: Sukoró?

Mostanában kevés szó van moszkvai követség ellopásáról. Ehhez képest Zuschlag ügye bolha tökén pattanás...

Rwindx 2011.06.22. 12:17:25

@Táskás Tóni:
Ez hogy is jön a gurcsány-mladics tengelyhez?
Sehogy. BB.

Mohamed 2011.06.22. 12:17:30

dimitrij
a házi orvos/intézmény nem rendelkezhetett fölötte mivel az állam ebből a pézből akarta(volna)fejleszteni az eü.t és mint ilyet központilag osztotta volna el hogy a hátrányosabb helyzetű területek egyaránt részesüljenek belőle

Goompah 2011.06.22. 12:17:47

"Mert azért Gyurcsány mégsem egy Mladics."

Ilyet senki nem állított, innentől a poszt szánalmas árnyékbokszolás.

dimitrij 2011.06.22. 12:18:31

@Balt: kicsit sűrű a hozzászólások száma... melyiket is kell nézni? :)

Mohamed 2011.06.22. 12:18:52

Terézágyú Bathori
Bocs kifelejtettem igazatok van.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 12:19:04

@gorcsev54: Ja persze bár ezzel Keller már rég bebukott. De látom sokan vigasztalják magukat ezzel.

nandras01 2011.06.22. 12:19:38

@l.x.: olvasd el még egyszer, amit írtam:
"...a vélelmezett(!) bűntett az elévülés hatálya alá esik, ezért még az sem vizsgálható, hogy egyáltalán történt- e valami"
tehát az a bizonyos "elévült bűn" nem más, mint üres handabanda, minden konkrétum nélkül.

igényes 2011.06.22. 12:21:16

A Vecernji list horvát lap internetes oldala hétfő éjjel közölte, a lap megfogalmazása szerint nem hivatalos forrásokra hivatkozva, hogy Hernádi Zsoltot, a Mol vezérigazgatóját korrupcióval gyanúsítja a horvát ügyészség. A Vecernji list szerint az ügyészség azzal gyanúsítja Hernádit, hogy 10 millió eurót juttatott el Ivo Sanader korábbi horvát kormányfőnek, cserébe a Mol megkapta az INA irányítását és a nyereséges gázüzletágát. A Jutarnji list kedden azt írta, szintén meg nem nevezett forrásokra hivatkozva, hogy a horvát ügyészség kérni fogja Hernádi kiadatását. A Mol kedden közleményben utasította vissza a lap állítását, és közölte azt is, hogy semmilyen hivatalos értesítést nem kapott az ügyről.

Hétfő óta én Orbán helyében felhívtam volna a horvát miniszterelnököt.

Hétfő óta én Polt helyében felhívtam volna a horvát főügyészt.

Hétfő óta én Martonyi helyében felhívtam volna a horvát Külügyminisztert.

Itt van szerda és senki nem telefonál sehová, miközben a Felcsút SE. platina szponzorát támadják.

A Felcsút SE. elnöke nem védi meg barátját, üzlettársát, most vettek közösen 500 millárdért részvényt.

Muad\\\'Dib 2011.06.22. 12:22:02

@nandras01:
Tudod mit, úgy érzem ez a vita nem vezet sehová. Mondjuk azt, hogy igazad van, a baloldali elit, ellentétben a jobboldalival, soha egy megveszekedett fillért el nem rakott, az országban kormányzati szinten korrupció nem létezik, valamint logikai fonalat követve Lefty Rosenthalnak soha nem volt semmi köze a maffiához. Így jó?

Vincenzo90 2011.06.22. 12:24:19

Olajszőkítéssel kezdeném, bár abból ugye Drazsé haverja kirángatta, meg ő is saját magát. "Én nem tudhattam, mivel foglalkozik a cégem" Ha-ha. Aztán Sukoróval bezárólag elég sok bűne van még. De a baloldal számára valamiféle legendás alak, akit szocialista módszerekkel akarnak eltűntetni. A valóság az, hogy szocialista módszerekkel maradt fenn a felszínen eddig.

dimitrij 2011.06.22. 12:25:40

@Mohamed: ostobaságokat beszélsz.

"A vizitdíj
tehát az egészségbiztosítóval finanszírozási
szerződést kötött egészségügyi szolgáltató
bevétele, annak felhasználása a finanszírozott
egészségügyi szolgáltató döntése szerint
történik, azaz nincs kötelező bér- vagy
fejlesztési eleme."

www.weborvos.hu/adat/magyarorvos/febr/8-13.pdf

az egészségügyi szolgáltató bevétele, nincs célhoz kötve annak felhasználása.

nem ez volt a gond a vizitdíjjal, de volt vele egyébként bőven.

nandras01 2011.06.22. 12:26:38

@Muad\\\'Dib: természetesen csúsztatsz, senki nem állította, hogy baloldal grál lovagok gyülekezete.
jelen esetben viszont nem valamelyik oldalról, hanem konkrétan gyurcsánról van szó, ill. az ő vélelmezett bűnösségéről- én csak azért esedezem, hogy ugyan, valaki mondja már meg, hogy konkrétan mi gyurcsány bűne, ami miatt börtönben lenne a helye.
ezügyben tudsz valamit mondani?

Rwindx 2011.06.22. 12:27:19

@igényes: Jajj, téged nem értesített sem a horvát kormány sem a magyar kormány sem a MOL vezetősége?

Fura, már rég jelentkezniük kellett volna nálad a lapban megjelentek miatt.

Táskás Tóni 2011.06.22. 12:31:02

@igényes: Hogyan védené meg Hernádit bárki is a tettestársak közül?
Azt is sikerült most már elérni a fidesz- kormánynak, hogy már a horvátok is utálnak minket. Köszönjük fidesz, köszönjük Viktor.@Rwindx: Csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy felesleges olyannal foglalkozni Polpot Péternek, ahol nem történt semmi, viszont a felsorolt fidesz és Orbán ügyek jó pár évre munkát adnának poltnak.

Mohamed 2011.06.22. 12:31:44

dimitrij
Na ja de az egészségügyi szolgáltató/intézmény igazgatója bőven lehetett balos kötődésű nem véletlen voltak 2006 után leváltások az igazgatói posztok esetében
" de volt vele egyébként bőven" és kész ennyi
és ez bizony gyurcsótányék sara.

☉ ☾ 2011.06.22. 12:31:59

Hát nem derült ki mi is volt Gyurcsány tárgyszerű bűne.

Csak a szitkozódás és a kretén primitív jobboldali sziszegés megy...

Muad\\\'Dib 2011.06.22. 12:32:46

@nandras01:
Nos, ha csak azt a nézőpontot vesszük alapul, hogy egy vezetési rendszerben (legalábbis a 2.vh után a nyugati jogászok ezt találták állítani), a közvetlen alárendeltek által elkövetett bűnökért is felelősség terheli az oda embereket kinevező és irányító személyeket, akkor már ülhetne börtönben. Persze tudom, hogy ez nem érvényes a demokratikus jogrendben és csak egyszeri jogi fellángolás volt...
Egyébként igenis vannak ügyei:"..A nyomozó hatóság a Nomentana Pénzügyi Tanácsadó Kft. ügyében közokirat-hamisítás bűntette és más bűncselekmény miatt, ismeretlen tettes ellen indított nyomozást – részben bűncselekmény hiányában, részben elévülés miatt – megszüntette.
Az indoklás szerint az elévülés, mint büntethetőségi akadály fennállását megalapozzák a megjelölt elkövetési idők (1993-1995, illetve 1996-2002)..."
Ez megfelel?
És ismétlem, nem arról van szó jogilag bűnös e, hanem arról, hogy egy velejéig romlott és korrupt rendszer vezetője volt, mivel az akart lenni, nyilvánvalóan búven volt tudomása erről a korruptságról. Pont, mint Orbánnak, vagy bármelyik miniszterelnöknek mostanában.

Táskás Tóni 2011.06.22. 12:33:00

@Rwindx: Hernádinak és a fidesz kormánynak, mint MOL tulajdonosnak minimum feljelentést kellett volna tennie, hamis gyanúsítás miatt. Vajon miért nem teszik, veszett fejsze...

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 12:33:15

@nandras01: Gyurcsány szvsz nem megy börtönbe, pár évig vegzálják aztán elfelejtik. A büntetése az lesz hogy politikailag is elszigetelődik, de megérdemli a pszichopata. Kár a betüket koptatni miatta, ez a blog is csak azért van mert Feri kevesellte a neve felbukkanását.

Rwindx 2011.06.22. 12:36:27

@Táskás Tóni: Ha személyesen tudod hogy nem történt semmi, akkor nyilván még hallunk rólad a hírekben :)

Arbet 2011.06.22. 12:42:49

@nandras01: Gyurcsány csak ennyit mondana rá: Nem emlékszem. Régen volt már ezekre nem emlékszem. Nem tudom.. nem emlékszem. Erre már nem emlékszem.

Gyurcsány bűnös mert:

Hazudott a parlamentben, hazudott a médiában, hazudott 0-24 és félrevezette az embereket.

Bizonyítottam adótcsalt. A vagyonát az adófizetők pénzéből az állam pénzéből lopta.

Az MSZP (tudod a párt amit ő irányított) finanszírozása törvénytelen eszközökkel működött.

Közvetlen irányítása alatt lévő emberek lopták az adófizetők pénzét.

Tönkrevágta az ország gazdaságát.

Stb..

Nekem persze elég lenne, ha vagyonát államosítanák valamint egy életre eltiltanák a közmédiából. Nem kell áldozati bárányt csinálni belőle és még a börtönben sem kéne sínylődnie.. l

Goompah 2011.06.22. 12:43:01

@Bathory: Természetesen nem megy börtönbe, hiszen holló holló szemét nem vájja ki. A nép szemét meg kiszúrják pár apró üggyel, amitől aztán sokan azt hiszik, hogy megtörtént a számonkérés.

Rwindx 2011.06.22. 12:44:16

@Táskás Tóni:
Aham. Persze. Te miért nem teszel fejlelentést a hamis gyanúsítás miatt? Ha van még mnyp-d, esetleg életbiztosításod, önyp-d, akkor te is MOL tulajdonos vagy.

Ez első körben Hernádi ügye második körben a MOL vezetőségének ügye, harmadik körben majd még kiderül kinek az ügye.

Viszont hogy visszakanyarodjunk ennek kapcsán a poszt témájához gyurcsány sem tett feljelentést a "hamis" gyanúsítás miatt, tehát a logikád alapján az is veszett fejsze nyele. Ráadásul neki lassan 2 hónapja volt rá.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.06.22. 12:47:35

A simlis, aljas orbáni fideszes politika eredményeként megállíthatatlanul fogy a magyar!!

Ezt értétek el szarjankók!

Az adatok szerint 2011 első négy hónapjában felgyorsult a születésszám csökkenése: összesen 27 560 gyermek született, 11,1 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A halálozások száma 45 515 volt, ami 3,1 százalékos emelkedést jelent a 2010 január-áprilisi időszakához képest - derül ki a KSH szerdai jelentéséből. Ennek következtében tovább gyorsult a népesség természetes fogyása, a becsült népességszám április végén 9 millió 972 ezer fő volt.

igényes 2011.06.22. 12:48:26

@Rwindx: Orbánnak most mint a Felcsút SE. elnökének igenis ki kellene állnia családi barátja mellett. Hernádi Zsolt úr a Felcsút SE-t támogatja, nem úgy mint a hazai autósokat, háztartásokat.

A Felcsút SE. elnökének ki kellene mondania, hogy a BL döntök jövendőbeli extra klasszisait nem piszkos pénzből, nem off shore cégek támogatják. Megnyugvás lenne ez a játékosnak és a felcsúti Jobb középnek.

midnight coder 2011.06.22. 12:49:35

@Orbán takarodj!!: Ja. És ez az elmúlt 20 év növekvő tendenciájával megy szembe, ugye Okoska ?

bandos 2011.06.22. 12:50:40

@☉ ☾: Gyurcsány bűne?
Szerintem semmi. Nála őszintébb, az országot hitelesebben, biztosabb kézzel, kevésbé korruptan, a magyar emberek érdekét mindig szem előtt tartó, hozzáértő, a demokrácia legfontosabb elemeit figyelembe vevő, tisztességesebben meggazdagodó, a volt kommunista múlthoz kevesebb szállal kötődő vezére ennek az országnak nem volt, s nem is lesz soha! Hacsak vissza nem tér! Isten óvja az orbánista bíróságtól!

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 12:50:42

@Goompah: Hidd el, egy GyF kategóriás embernek óriási büntetés hogy szénné égett politikai hulla lett elég fiatalon....Berlusconi, Chirac detto, de őket úgyis temetik nemsokára. Szóval kemény a helyzet neki, szerintem nem tud visszakapaszkodni, hál' Istennek!

Rwindx 2011.06.22. 12:51:28

@igényes: Szerintem írj neki levelet hogy azonnal meg kell tennie! :D

dimitrij 2011.06.22. 12:51:41

@Rwindx: tegyük gyorsan hozzá, hogy szerinted... most pl. 21 205 Ft a részvény ára, és folyamatosan csökken a tranzakció ota...

ráadásul lövésünk sincs, hogy mi van még a megállapodás hátterében, milyen egyéb ígéretek történtek.

tény, hogy előnytelen volt, a következményei beláthatatlanok, arról nem is beszélve, hogy hitelből történt... egy kiebrudalt szervezet által rendelkezésre bocsátott hitelkeret terhére.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2011.06.22. 12:53:29

Szlovéniát én inkább amiatt hoznám példaként hogy Ivo Sanader letartóztatása sem váltott ki európai homlokráncolást. Ami az ügy (szorosan ide nem tartozó) magyar szálát illeti, teljesen más a MOL Horvátországban mint a Telekom Boszniában.
Hernádi vezetése óta a MOL egy példásan működő magyar multicég, aki rázós ügyeket nem engedett és nem engedhetett meg magának. Ezzel együtt rengeteg érdeket sértett a terjeszkedése és az INA bevásárlása, ezért nem csodálkozom hogy támadják. Azon csodlálkoznék ha a sajtócirkuszon kívül lenne bármi kézzelfogható az ügy mögött.

ca2 2011.06.22. 12:55:00

Van azért arra példa szép számmal az európai és világpolitikában, hogy korábbi vezetők a vádlottak padjára kerülnek.
Persze a ballib média máris próbálja sulykolni, hogy antidemokratikus országokban történhet csak ilyesmin, de hát akkor gondolom Olaszország, Franciaország meg Izrael -hogy más példát már ne is említsek - szintén rendkívül antidemokratikus országok lehetnek...

is 2011.06.22. 12:55:16

"fejtegette rémült kétségbeeséssel "

ez az olvasok befolyasolasara szolgalo ideologiai utmutatas? egy kisebb osszegbe lefogadom, hogy semmifajta remuletet nem fogsz tudni mutatni a videofelveteln.

dimitrij 2011.06.22. 12:56:32

@Mohamed: megin ostobaságokat beszélsz... ahelyett, hogy elismernéd, hogy össze-vissza vagdalkozol, meg hazudozol. :)

nandras01 2011.06.22. 12:58:11

@Arbet: nyugtass meg, hogy nem akarsz jogász lenni... (ennyi baromságot, mint btk bűnt összehordani, még amatőrként sem semmi :)

is 2011.06.22. 12:58:38

"és a sukorói telekpanamával összefüggésben "

az en ismereteim szerin 5db(!) szakertoi velemeny van, ebbol 4(!) szerint ertekaranyos, es csak a NAV sajatja szerint nem. tud valaki ettol eltero tenyt? ha nem, akkor egeszen bator dolog kijelento modban ilyeneket leirni. vagy inkabb botor?

Arbet 2011.06.22. 12:58:53

Mindenki képzelje el maga elé a hazudozó milliárdost amikor a bíróság előtt áll tanúként és csak mondja mondja, hogy nem emlékszik. Ezek után kézeljétek magatok elé azokat a felvételeket amiken hazudik.

Ilyen emberre szükségünk van?

Nagyue, hogy nem.

usernev 2011.06.22. 12:59:28

Valahogy mindig előkerülnek azok, akik csak azokat a politikai nyilatkozatokat hiszik el, amik egyeznek a világképükkel, a többi mind gonosz. Holott egyiknek kevesebb a valóságtartalma mint a többinek. A politikusnak az a munkája, hogy elhidd amit mond. Jobb helyeken ugyan az intézkedéseket nem haverok gyerekei dolgozzák ki, hanem szakemberek és ezeket kell eladni a politikusoknak, de ez egy másik dolog. Erre itt már nincs szükség, hogy akkor vezessünk be valamit, ha elhitte a nép hogy az jó. Ebben már túlléptünk a világ boldogabbik felén.
Ami a sukkorói telekcserét illeti, annyit lehet tudni, hogy Gyurcsány is aláírta, de azt kijelenteni, hogy az ő ötlete lett volna és lefizették, az azért meredek. Neki már akkor is sok pénze volt amikor kitalálta, hogy politikus akar lenni. Nem ezen szedte meg magát mint pl. a Lázár aki polgármesterként lett nincstelen senkiből milliárdos celeb. Másrészt meg az sem egyértelmű, hogy az állam hátrányt szenvedett volna ezzel. Egyrészt mi van most ott? Semmi. Ilyenkor ha rendben kell tartani a területet, pénzt kell rá költeni, kiirtani a parlagfüvet ilyesmi. Nem hozza a pénzt, hanem viszi. Ezt elcserélték egy kevésbé jó helyen levő kisebb értékű területre. Ha azt is megnézed, hogy mondjuk a telekcserével buktunk ugyan, de lesz ott mondjuk. 1200 új munkahely, ami azt jelenti, hogy kevesebb segélyt meg ilyesmit kell kifizetni, a bérek után az emberek adót fognak fizetni, a kaszinó után súlyos pénzeket kell becsöngetni az államnak, ráadásul az ilyen beruházásoknál a helyi önkormányzat ráveri a beruházóra a környék útjainak is a rendbe tételét, akkor már ki lehet számolni, hogy a különbözet mennyi idő után térül meg. Ha ez az idő kevesebb mint amennyi ideig a vállalkozás jó eséllyel működni fog, akkor már meg is érheti az egész.
Az államadósság kérdése és két élű dolog. Egyrészt persze ott van, hogy nem csak a Gyurcsány kormány adott bele sokat, hanem az I. Orbán idején is nőtt annyival az államadósság mint utána a Gyurcsány korszakban majd még egyszer annyit hozzátett a Medgyessy is.
Aztán itt van még egy kis gazdasági oktató a szűk látókörű vádaskodóknak. Annak ellenére amit Viktor mondott, az államadósság nem egy ellenség, hanem gazdasági teher.(Hogy sikerült ekkora baromságot őszintén belemondani a TV-be úgy hogy nem röhögte el magát? Lehet tényleg elhiszi?) És még ha ellenség is volna akkor is illene ismerni ha már háborúzunk vele, több másik ellenség mellett.
A gazdaságban működnek öngerjesztő folyamatok. Például ha csökken a fizetőképes kereslet (a népnek kevesebb a pénze és nem költ annyit) akkor ugye a termelést is vissza kell venni vagy leállítani, mert a létrehozott értéket nem lehet eladni. Ettől a vállalkozásnak csökken a bevétel, amit azzal fog kompenzálni, hogy megválik emberektől, amitől még kevesebb embernek lesz pénze, még kisebb a fizetőképes kereslet még kevesebbet kell termelni stb. Ennek az a következménye, hogy országosan csökken a létrehozott érték, csökkennek a cégek bevételei és egyre kevesebb pénz folyik be az államkasszába és még a GDP is csökken.
Na, most a Gyurcsány idején azzal próbálták növelni a keresletet, hogy a fogyasztó adóterheit csökkentették. Ez volt az ÁFA csökkentés. Ha adott pénzből többet tudsz vásárolni, akkor az növeli a keresletet, és lehet többet termelni. Ettől több embernek lesz pénze stb. A kieső állami bevételek ellensúlyozására vették fel a hitelt. Ha többet pörög a gazdaság mint amennyi a törlesztő, akkor még jól is járhattunk volna. Ezt bekamuzták nekünk. Ezért lehet rájuk csúnyán nézni.
Azonban nem ment túl jól a dolog, mert az extra hasznot a vállalkozó benyelte és nem adta tovább a melósnak, mert nincs annyi esze, hogy átlássa, hogyha nem fizeti meg a munkásokat, nem lesz aki vegye a terméket. A fekete munka visszaszorítására és a minimálbér apránkénti növelése is kellett volna. Közben meg jött a válság és gallyra vágta azt a kicsi gazdasági emelkedést is ami éppen összejött volna.
Viktorék meg épp az ellenkező oldalról próbálnak belenyúlni a folyamatba. Kényszeríteni akarják a vállalkozásokat, hogy több embert és többért dolgoztassanak. Csak közben elveszik az emberek megtakarítását, csökkentik a nettó bérüket és új adókat vetnek ki azokra a cégekre akik a legtöbb embert foglalkoztatják. A nagy pénzhajhászásban saját eredményeiket verik telibe. Ezzel az ész nélküli mindenbe belenyúlással pont annyival nagyobb kárt okoznak mint amennyivel rosszabb helyzetben vagyunk. És ne jöjjön senki az államadósság csökkentésével mert egyrészt 7% az majdnem semmi, ráadásul minden Orbáni kinyilatkoztatás ellenére nincs meg a háttere, hogy ezt tovább lehessen folytatni. Nem lehet az emberek nyugdíját még egyszer elvenni. (Bár próbálják a rendvédelmisektől, de ha megteszik, nagy balhék lesznek)
Egyébként meg mindent elmond erről az országról, hogy abból az egy szál emberből lett népellenség aki politikusként nemcsak rájött, de el is ismerte, hogy elkúrt valamit. És ez szomorú.

dimitrij 2011.06.22. 12:59:33

@Rwindx: nem történt gyanusítás, egyelőre ki sem adta a mentelni bizottság. olyan meg nincs, hogy hamis gyanusítás, ilyen miatt nem lehet feljelentést tenni, annyit tehet a delikvens, hogy panasszal él a gyanusítás kapcsán.

☉ ☾ 2011.06.22. 13:00:57

------------

Úgy látszik Gyurcsány Ferenc a jobboldal vetített démona - konkrétumok nélkül kell utálni mindenét, lábát, arcát, füleit, a szemét, a haját is, ő okozta a rossz időjárást vagy a túl sok napsütést, logikus gondolkodása akadékoskodás, tévedései szándékos rosszakaratú idegen érdekeket szolgáló hazaárulások voltak.

Szegény Magyarország, egy ostoba tróger, egy Felcsúti paraszt így megvezetett benneteket. Aztán csak nehogy az evolúció egyik jele legyen ez.

--------------------

Rwindx 2011.06.22. 13:01:11

@dimitrij:
Nem szerintem hanem az MTI és egyéb hírforrások szerint.

profitline.hu/hircentrum/hir/232759/Magyar-kezbe-kerult-a-Surgutnal-levo-MOL-pakett

www.tozsdeforum.hu/i/c-erre_mozdulhat_a_mol_arfolyama-menu-cimlap-submenu-onearticle-news_id-427842-red-hs.html

Igen csökken az árfolyama, ahogy minden más is, a görög államcsőd bizonytalanság miatt. Gondolom valami tőzsdeguru lehetsz.

Tényleg nincs infónk arról hogy van-e még bármi a megállapodás hátterében. Sem arról hogy van sem arról hogy nincs. Tehát találgatás. Tegyük fel nem tételezek fel rossz szándékot és téged is csak így informáltak.

Nem tény hogy előnytelen :) A következményei pedig beláthatóak, csak egy kicsit kellene foglalkozni energiapolitikával. Hitelből történt, igen, ami már 2 éve ott figyelt az MNB-ben felhasználatlanul, de már lehívva, úgyhogy azt beállítani hogy ez újabb hitelkeretből történt lehívás lenne az sajnos újabb hazugság.

Arbet 2011.06.22. 13:02:23

@nandras01:
Jogász? Én nem azt szeretném, hogy ügyvédek százai mosdassák jogilag tisztára, hanem csak azt, hogy az emberek ne viseljenek el egy ilyen embeert a közügyeknek még csak a közelében sem.

Lehet jogilag nem lehet rá bizonyítani semmit sem, de mindenki tudja, hogy ez az ember nem egy ország vezetői közé való.

Mohamed 2011.06.22. 13:02:45

dimitrij
" megin ostobaságokat beszélsz... ahelyett, hogy elismernéd, hogy össze-vissza vagdalkozol, meg hazudozol. "
Nem tetszik mi?
A tények makacs dolgok és tény ami tény gyurcsótány a legártalmasabb volt eddig. :)

párnalárva 2011.06.22. 13:02:50

"S biztos vagyok abban, hogy egész Európa is kicsit összevonná szemöldökét. Mert azért Gyurcsány mégsem egy Mladics."

Gyurcsany 50%-rol 80-ra tornazta fel az allamadossagot, amit meg az unokaid is fizetni fognak. Europanak ez tobb szempontbol is hasznos. de hogy neked miert azt nehez megertenem.

Rwindx 2011.06.22. 13:03:43

@dimitrij: Remélem hogy feltűnt hogy az egy illeszkedő válasz volt erre a kommentre: @Táskás Tóni:

Ha formai/logikai hibát találsz, ott keresd.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 13:04:34

@dimitrij: Hamis gyanúsítás nincs, rágalmazás és becsületsértés viszont van....

dimitrij 2011.06.22. 13:06:50

@Bathory: ami egy másik büntetőjogi tényállás, és a vádhatósággal szemben nem is érvényesíthető emlékeim szerint....

dimitrij 2011.06.22. 13:08:10

@Mohamed: ez nem tény, hanem vélemény. a korábbiak meg a mezei butaság és hazugság kategóriájába sorolandóak... ideje lenne újragondolni az eddigi hozzászólásokat pajtás. :)

Rwindx 2011.06.22. 13:08:38

@usernev: Egy dolgot ragadnék meg.
"Egyrészt persze ott van, hogy nem csak a Gyurcsány kormány adott bele sokat, hanem az I. Orbán idején is nőtt annyival az államadósság mint utána a Gyurcsány korszakban majd még egyszer annyit hozzátett a Medgyessy is."

Ezt tanulmányozd már légyszíves mielőtt ilyeneket leírsz:
www.google.com/publicdata?ds=jnhjj7mtl7cmt_&met_y=gd_pc_gdp&idim=eu_country:HU&dl=hu&hl=hu&q=%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3%A1g

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 13:11:25

@dimitrij: ami egy másik büntetőjogi tényállás, és a vádhatósággal szemben nem is érvényesíthető emlékeim szerint....

A vádhatósággal szemben nem, bcs alanya csak természetes személy lehet...:)))

Mohamed 2011.06.22. 13:11:37

dimitrij
miért is hazugság Esetleg cáfolni tudnád be linkelnél valamit ezekről ja meg a gyurcsótányék túlkapásai is csaki hazugságok m?i ehh tavaris ....

Rwindx 2011.06.22. 13:12:32

@dimitrij: szóval az övé vélemény, csak a te véleményed tény ugye?

"tény, hogy előnytelen volt, a következményei beláthatatlanok,"

Lehet neked is van pár dolgod újragondolni.

Mohamed 2011.06.22. 13:13:04

dimitrij
hisz te magad irtad hogy a vizitdíjal probléma volt legalább magadat ne hazudtoljad meg.

Táskás Tóni 2011.06.22. 13:13:28

@Rwindx: Még a vádat is csak most próbálják összefabrikálni közösen a hűséges polttal. Mi ellen tegyen feljelentést Hernádi ellen viszont konkrét korrupciós vád van 10millió euro megvesztegetés.A fidesz nemhiába mondta mindig merjünk nagyok lenni, ez valóban nagyon-nagyon nagy.

Mohamed 2011.06.22. 13:15:41

Rwindx
Látod ilyenek ezek a ballerek csak az az igaz amit ők mondanak sztálin is valahogy így gondolkodhatott de hiába ő sajnálja a legjobban hogy már nincs ÁVH amit ki lehetne hívni.

Balt 2011.06.22. 13:15:48

@Bathory: Na meg a Malév és a MÁV Cargo. Az a (bal)liberális mindenesetre tisztán látszik, hogy "az állam rossz gazda". Főleg, mikor ők vannak kormányon...

dimitrij 2011.06.22. 13:16:14

@Rwindx: ez a link most mit bizonyít? :) kit érdekel, hogy mit posztolt a tőzsdefórum valamelyik droidja?

a másik cikkben sem találom a meggyőző érvelést annak kapcsán, hogy jó ültetet csináltak volna.

"úgyhogy azt beállítani hogy ez újabb hitelkeretből történt lehívás lenne az sajnos újabb hazugság. "

sehol nem állítottam, hogy újabb hitel került volna lehívásra. ezt az összeget vissza lehetett volna törleszteni, ennyivel is kevesebb lett volna az államadósság, ami a kormány által deklaráltan a fő ellenség. :)

az, hogy nem nyilvános a háttéralku nem azt jelenti, hogy nincs, vagy hogy az pozitív hatású lesz. ismerve a magyar politikai elit hozzáállását azonban ténykérdés, hogy negatív hatású, legfeljebb csak évek múlva tudjuk meg, hogy mi az.

vagy szerinted a jelenlegi politikai elitnek fontos, hogy miként él az átlag magyar? ne röhögtesd ki magad...

nandras01 2011.06.22. 13:17:03

@usernev: józan hang.
nem is értik meg azok, akiknek az agyába csak a gyurcsánytakaroggy fér el...
ez, pedig a szemükben egyenesen a hazaárulással egyenértékű:
"Egyébként meg mindent elmond erről az országról, hogy abból az egy szál emberből lett népellenség aki politikusként nemcsak rájött, de el is ismerte, hogy elkúrt valamit. És ez szomorú."
pedig igazad van- szomorú...

Rwindx 2011.06.22. 13:18:13

@Táskás Tóni:
Aham és a bíróság egy újság útján közli a vádat a vádlottal. Hogyis fogalmazzak finoman: nem életszerű.

Nézzük mi is történt áprilisban:
www.hirextra.hu/2011/04/29/felfuggesztik-gyurcsany-mentelmi-jogat/

"Hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, gyanúsítotti kihallgatása érdekében kérte a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztését - közölte az MTI-vel a Legfőbb Ügyészség pénteken."

Balt 2011.06.22. 13:19:27

@Balt: (bal)liberális _tétel_

dimitrij 2011.06.22. 13:19:45

@Mohamed: a funkcionális analfabéták és értelmi fogyatékosok kedvéért: nem ez volt a probléma a vizitdíjjal.

nem hazudozok, hanem kegyed, de erre fent szép számmal találni bizonyítékot. elfelejtetted, hogy a vizitdíj-bevétel felett az intézmány, vagy a háziorvos diszponált, ugye? pedig éppen az ellenkőjét állítottad, jelesül, hogy nem, és hogy Gyurcsi lenyúlta azt... szerencsétlen. :)

Mohamed 2011.06.22. 13:21:20

nandras01
"Egyébként meg mindent elmond erről az országról, hogy abból az egy szál emberből lett népellenség aki politikusként nemcsak rájött, de el is ismerte, hogy elkúrt valamit. És ez szomorú."
Na ja csak gerinces ember ezek után eltakarodott volna a politikából egy életre nem pedig összevereti a népet a rebisz/ávó kommandóval majd sikkaszt további három és fél évet csak hogy lásd a kontasztot még mubarak is lemondott egyiptomban.

Arbet 2011.06.22. 13:23:03

Röhej, hogy ennyi ember áll ki egy méretes pöcs mellett aki nem csak hazudott meg lopta az állam és adófizetők pízét, hanem még tönkre is vágta a gazdaságot..

Nesze nektek erkölcs meg józan ész :P

De legyen ez a ti bizonyítványotok amivel majd sírba mentek. Védtem és nyaltam a bűnös segget. Gratula!

noreg 2011.06.22. 13:23:19

Mohamed
Te sötét fasz! Az ilyen bunkó, csak hallomásokon, feltevéseken rugózó idiótákat kén lecsukni.
Persze börtön nincs annyi amennyien vagytok.

ca2 2011.06.22. 13:23:56

@☉ ☾: Dehogy is kell utálni!
Én pl imádom, senki nem tudta volna úgy padlóra küldeni a ballibet mint Ferkó.
Sztem ahányszor rákezd Gyurcsány az antifasiszta strófáira Orbán hangosan visít, hogy "még! még! percenként nyerünk 1%-ot!"

Mohamed 2011.06.22. 13:23:58

dimitrij
" nem ez volt a probléma a vizitdíjjal"
Hanem mi volt a probléma elvtárs?
másrészt ugan egy korház igazgatója miért nem lehetett volna balos kötődésű.

☉ ☾ 2011.06.22. 13:24:13

*********************************************
Úgy látszik nagy tudományos jelenségnek vagyunk tanúi. Új faj születik az emberiség testéből, a Jobboldali Ember.
Ésszerűen meggyőzni lehetetlen, csak indulatok munkálnak benne áttételekkel. Beszélni és írni még tud ezért könnyen összetéveszthető a normális emberekkel. Kreativitása és kombinációs készsége, tehát gondolkodási nívója nulla.
*********************************************

Mohamed 2011.06.22. 13:25:38

noreg
no mivan komám elszállt a kis agyacskád? nem bírod a kritikát?

Arbet 2011.06.22. 13:25:42

Amúgy miért is kéne ennek az országnak megtartani Gyurcsányt vagy Orbánt? Van valami hasznuk is azon kívül, hogy lopnak meg hazudnak?

Rwindx 2011.06.22. 13:27:28

@dimitrij: Elolvastad a "posztoló" aláírását? MTI

De ha van merszed beírni a www.google.hu weboldalon a felső keresőbe azt hogy: MOL vásárlás árfolyam
Majd entert nyomsz.
Akkor jó eséllyel nálad is az első 10 találatból 6 erről fog szólni kiemelve az árfolyamot, anélkül hogy a kék színű címre kellene kattintanod.

Te állítottad hogy előnytelen. Nem hiszem hogy nekem kellene fejtegetnem miért nem az. A kulcsszó egyébként meg energiapolitika. Ha mostanra sikerült elsajátítanod a használatát akár beírhatod a Google-ba.

Aztán azt írtad: "egy kiebrudalt szervezet által rendelkezésre bocsátott hitelkeret terhére." Ha hitelkeret terhére, akkor az azt jelenti a hitelkeretből lehúztak pénzt. Nem húztak le. Valószínűleg nem is tudod miről beszélsz.

"az, hogy nem nyilvános a háttéralku nem azt jelenti, hogy nincs, vagy hogy az pozitív hatású lesz."
Valóban, ellenben csak te állítottál bármit is ennek kapcsán. Nyilván alá tudod támasztani elérhető információkkal.

☉ ☾ 2011.06.22. 13:27:42

@ca2: kisebbségbe kerültél az értelemmel szemben. Szegény.

dimitrij 2011.06.22. 13:27:58

@Rwindx: lehet... :) de ettől a tény még tény: nem csökken az energiafüggőség.

sőt, vélhetően éppen ezen tranzakció háttéralkuja miatt még nő is, és kiszolgáltatotabbak leszünk az oroszoknak, mint eddig. vagy úgy ismered az iker medvéket, hogy nekik előnytelen ügyletet kössenek?

mégis mit gondoljak újra ezen? :)

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 13:28:06

@☉ ☾: A baloldali emberek kreativitásából köszi, már nem kérünk. Elég volt a XX. század, feri meg egykis ráadás....:DD

Mohamed 2011.06.22. 13:28:16

Arbet
Mert a baller arról híres hogy meglehet győzni mi?

☉ ☾ 2011.06.22. 13:29:38

Egy demokratikus országban egy a MOL megvásárlásához mérhető kormányzati akció nem minden tekintetben NYILVÁNOS és kutatható szokott lenni?

☉ ☾ 2011.06.22. 13:30:57

@Bathory: ügyes vagy, jól megmondtad. Nem is kell neked elgondolkodni, még elalszol közben és bevered a fejed a kocsmaasztalba.

Rwindx 2011.06.22. 13:33:05

@dimitrij:
Úgynézem inkább semmit ne gondolj újra inkább vesd össze azokat amiket írtál:

"tény, hogy előnytelen volt, a következményei beláthatatlanok,"
vs
"ez nem tény, hanem vélemény."

"az, hogy nem nyilvános a háttéralku nem azt jelenti, hogy nincs, vagy hogy az pozitív hatású lesz."
vs
"sőt, vélhetően éppen ezen tranzakció háttéralkuja miatt még nő is, és kiszolgáltatotabbak leszünk az oroszoknak"

Ennyi.

ca2 2011.06.22. 13:33:10

@☉ ☾: Ja, a ballib banda meg 15%-os többségbe került! :))

☉ ☾ 2011.06.22. 13:36:08

@ca2: értelmes, idevágó hozzászólásod volt.

usernev 2011.06.22. 13:36:30

@Rwindx: "Az államadósság, a bruttó hazai termék (GDP) százalékában megadva."
Ez van a tetejére írva. Ez torzított eredményt ad, mivel a GDP csökkenése a válság és a termelés csökkenése miatt növeli a százalékot. Ez nem mutatja, hogy ki mennyi hitelt vett föl.

"...az első Orbán-kormány a 2001-2002-es két éves költségvetés keretein felül 1033 milliárd forintos kötelezettséget vállalt, például a köztisztviselők béremelésével, a lakáshitelek kamattámogatásával és a milleniumi városközpont beruházással. Ezek között 570 milliárd forintnyi tartós kiadás is szerepelt, amelyek már az új kormányt is terhelték.

A volt kormányfő szerint Medgyessy Péter csak részigazságot állított, mikor azt mondta, hogy nem a 100 napos program okozta a többletkiadást, mivel annak az egész évre számított költségvetési hatásai 937 milliárd forintot tettek ki. Ebből 817 milliárd forint - a közalkalmazotti béremelés, a minimálbér adómentesítése és a 13. havi nyugdíj - szintén tartós kiadás volt. Az első Gyurcsány-kormány pedig 512 milliárd forint többletköltséget okozott a büdzsének.

Így Gyurcsány Ferenc összesítése alapján a három kormány együttesen 1900 milliárd forint extra költségvetési többletet vállalt, ez feszítette szét a költségvetést, 2006-ban azonban elindult a hiány és az államadósság csökkentését célzó költségvetési gazdaságpolitika.

A Gyurcsány-kormány kettő, a Bajnai-kormány harmadik csomagja összesen 4200 milliárd forinttal csökkentette a költségeket, a válságkezelés tehát a volt kormányfő szerint sikeres volt."
Erre persze Szíjjártó is a GDP százalékos értékekkel jött, bár eltúlozta a számokat, szerinte 83% az a 80,2%, de mindegy. Meg azért ha kiszámolná valaki, az is túlzás, hogy megduplázta az államadósságot, mert az "csak" 1,54x szorzó, de hát a saját igaza érdekében a politikus nem akad fenn a számokon. És még mondja valaki, hogy a Fideszesek nem hazudnak. :)
A bizottsági meghallgatást olvasva, akár valamelyik blogról származó trollháborút és bevághatták volna helyette. Hasonló színvonalú minden hátteret nélkülöző erős túlzásokba eső vádaskodás volt. Még a "Gyurcsány Ferenc legyen fegyenc" szlogent is sikerült az egyik bizottsági tagnak benyögni. Ennyit a "szakértő bizottság" higgadt, tényeken alapuló döntéshozói képességéről.

ca2 2011.06.22. 13:38:52

@☉ ☾: Mint pl a malév eladása?

☉ ☾ 2011.06.22. 13:38:58

@usernev: ez azért sok lesz nekik, nem értik meg.

dimitrij 2011.06.22. 13:39:32

@Rwindx: még egy fukconális analfabéta... szomorkás ez így. :)

beírtam a google-ba, a cikkek egy része ezt az álláspontot képviseli, a másik meg azt. nekem meg az a határozott benymásom cirka egy hónappal az ügylet után, hogy rossz biznisz volt.

meggyőznöd ennek ellenkezőjéről nem sikerült, és nem is a google lesz a megfelelő eszköz, ebben biztos lehetsz. :) vagy vannak érveid, vagy nincsenek. vélelmezem az utóbbi a helyzet az eddigiek alapján.

"Aztán azt írtad: "egy kiebrudalt szervezet által rendelkezésre bocsátott hitelkeret terhére." Ha hitelkeret terhére, akkor az azt jelenti a hitelkeretből lehúztak pénzt. Nem húztak le. Valószínűleg nem is tudod miről beszélsz."

lehívták. te magad írod. ott volt az MNB-ben, most már nincs ott. nem írtam olyat, hogy most hívták le, annyit írtam, hogy lehetett volna csökkenteni a kitettséges. vagy érted és érzed a különbséget, vagy nem, nem az én dolgom... egyébként ha az IMF-et elküldték, akkor miért nem fizették vissza a lehívott hiteleket? mégsem küldték el? vagy akkor is ostoba hazugságokkal etették az arra fogékonyakat, mint kegyedet is? :)

igen, alá is támasztottam, legfeljebb te nem érted amit írok. az energiafüggőség nem csökkent, sőt. nincs valós alternatívája az orosz gáznak. az orosz energia és külpolitikát, illetve a magyar érdekérvényesítő képességet ismerve jól nem jöhetünk ki ebből az ügyletből. tudom, hogy sokak számára fontos a patriótizmus, meg sokan megeszik a politikai PR szövegeket, én sajnos immunis vagyok rá.

a részvényárak, és a környezet is igazolja, amit mondok. de cáfold amit írok, hozz példát olyan ügyletre, ahol az oroszokkal szemben jól járt a magyar állam... elég lesz egy ilyen példa is.

csak bátran, ne fogd vissza magad.

ui.: egyébként a hazai kereskedelmi gázárak szinten tartása a világpiaci árak drágulása mellett milyen hatással lesz az államadósságra? ha már az energiafüggőség szóba került...

Várúr 2011.06.22. 13:43:29

@nandras01:
Gyurcsány számos bűne közt az egyik az, hogy a sukorói telekpanamát mindenféle jogszabályi háttér nélkül, ráadásul (feltehetően) a telekcsere feltűnő értékaránytalanságáról tudva kormányülésen kiemelt állami nagyberuházássá nyilváníttatta, majd erre a vagyonkezelőnek konkrét utasítást adott. Annak ellenére, hogy a vagyonkezelő egyik jogásza az ügy törvénytelenségére írásban felhívta a figyelmét.

dimitrij 2011.06.22. 13:44:58

@Rwindx: bátran ideologizáld meg magadnak a dolgot, de azt ne várd, hogy érvnek gondoljam. :)

ez is egy módja a vitából történő kimenekülésnek, ha nem is a legelegánsabb (sőt!).

szervusz.

Várúr 2011.06.22. 13:46:45

@Táskás Tóni:
Táskádból valami ostoba rágalmat folyton előcibálsz. Most épp a MOL-vesztegetést. Amiről eddig egyetlen horvát bulvárlap firkált. Esetleg oda kéne kommentelned.

☉ ☾ 2011.06.22. 13:47:35

@Várúr: brrrrrrr, nem unod még? torokra kaptad a fidesz propagandát és köhögsz. Nem vagy szalonképes.

dimitrij 2011.06.22. 13:48:43

@usernev: ehhez még tegyük hozzá az önkormányzatok adósságát, ami gdp arányosan 6-7% körül van, és nagyobbik részük fideszes városvezetésekhez köthető... azok esetében 2006 után következett be a "boom", kötvénykibocsátások chf alapon, hitelek, PPP konstrukciók stb., ezek esetében az idei év lesz a kritikus, az év második felében esnek majd ki a csontvázak a szekrényből... ami ha másból nem is, de Lázár ás Kósa urak e témát érintő megnyilakotzásaiból és törvényjavaslatiból jól kiderül. :)

ca2 2011.06.22. 13:52:58

@usernev: Aha, szóval akkor 2006-tól minden szuper volt?
GDP %-os államadósság Magyarországon (a híresen jobboldali index adatai szerin a most futó szlovén cikkből...)
1998 - 59%
2002 - 55,5%
2006 - 65,5%
2010 - 80,5%

Tehát a szar fidesz kormány alatt kicsi csökkenés, a megyó-fletó első ciklusban +10%, a fletó-libás (csúcsszuper, szakértő, gazdaságmentő) második ciklusban +15%!!!
Úgy látom a hihetetlenül zseniális reformerciklusban volt a legnagyobb a növekedés...

Rwindx 2011.06.22. 13:53:38

@usernev: Persze hogy torzít mivel figyelembe veszi a gazdaság teljesítését, így az ezáltal befolyó adók mértékét is.
Ellenben a Pannon Puma idején is hatalmas adósságot halmoztak fel, azaz hiába nőtt a GDP jobban, az adósság is jobban nőtt.
Ha emlékszel 2006-ban külön kiigazítás kellett, mert már 10% felett járt a költségvetés hiánya. Persze lehet kigazító politikának nevezni az elsüllyedt zászlóshajókat, de már akkor felvetette minden értelmes közgazdász hogy a nagy elosztó rendszerekhez kellett volna hozzányúlni, de "hősünk" ehhez gyáva volt, pedig ezt a aktív jobboldali emberek is támogatták volna, ha ésszel történik. Akkor pedig még messze volt a válság. Két kézzel szórták a pénzt, eszükbe nem jutott leállni. 2007-ben sem volt még válság, ott nem volt kiigazítás és szemmel látható milyen meredeken emelkedik a GDP arányos adósság. A pénzügyi válság 2008 októberében indul meg a Lehmann csőddel. A válság okán kezd csak el csökkeni a GDP és lezárulni a korábbi pénzcsapok, az volt az utolsó lökés rajtunk a szakadék szélén, akkor kellett az IMF-hez fordulni. Fogalmuk sem volt hogy mit kellene csinálni.

ca2 2011.06.22. 13:54:08

@usernev: Aha, szóval akkor 2006-tól minden szuper volt?
GDP %-os államadósság Magyarországon (a híresen jobboldali index adatai szerin a most futó szlovén cikkből...)
1998 - 59%
2002 - 55,5%
2006 - 65,5%
2010 - 80,5%

Tehát a szar fidesz kormány alatt kicsi csökkenés, a megyó-fletó első ciklusban +10%, a fletó-libás (csúcsszuper, szakértő, gazdaságmentő) második ciklusban +15%!!!
Úgy látom a hihetetlenül zseniális reformerciklusban volt a legnagyobb a növekedés...

Arbet 2011.06.22. 13:59:26

Tök mindegy, hogy mit ragoztok jobbról ballról, az alapvető kérdés az, hogy szüksége van e az államnak és az adófizetőknek egy hazug erkölcstelen Gyurcsányra?

A válasz olyan hihetetlenül egyszerű! Nem.

ca2 2011.06.22. 14:01:53

@ca2: Persze gondolom ebből csak a hülye, elborult agyú, fasisznya, orbánista szélsőségesek látják azt, hogy a fletó-libás ciklusban nőtt legjobban az eladósodásunk, hiszen a progresszív baloldali gondolkodású, felvilágosult emberek azok egy pillanat alatt bemagyarázzák maguknak , hogy négy év alatt 3,5%-kal csökkenteni az adósságot sokkal rosszabb eredmény mint 4+4 év alatt 10+15%-kal növelni...

usernev 2011.06.22. 14:06:25

@dimitrij: Na ja.
Az önkormányzati szektor adóssága 1462 milliárd forint volt 2010-ben. Ennek megoszlása:

"Szolnok (Fidesz-KDNP, polgármester Szalay Ferenc), Kaposvár (Fidesz-KDNP), Debrecen (Fidesz, polgármestere Kósa Lajos ) és Szeged (MSZP-SZDSZ, polgármester Botka László ) is 20 milliárd körüli adósságálománnyal küzd.

Módosul valamelyest a kép az főre jutó adósságállomány terén: e megközelítésben Hódmezővásárhely (Fidesz-KDNP, polgármestere Lázár János , a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, egy főre jutó adósság: 425 000 forint), az V. kerület (Fidesz-KDNP, polgármestere Rogán Antal , egy főre jutó adósság: 380 ezer) és Kaposvár (Fidesz-KDNP, polgármester Szita Károly, egy főre jutó adósság: 330 ezer) a három legrosszabb helyzetben lévő önkormányzat. E tekintetében a XIII. kerület (MSZP, Tóth István, egy főre jutó adósság: nem éri el a 10 ezer forintot - ez az egyetlen választókerület, ahol a szocialisták két képviselője egyéniben győzni tudott az országgyűlési választásokon) van a legjobb helyzetben, itt a legalacsonyabb az egy főre jutó adósság, ezt követi a XIX. kerület (SZDSZ-MSZP, polgármester Gajda Péter, egy főre jutó adósság: nem éri el a 10 ezer forintot)."

vg.hu/lapokkepek/cikkek/25000/25089_sorrend-egyfore.JPG

Az is beszédes, hogy mennyire nyilvános a költségvetés az adott városokban.

vg.hu/lapokkepek/cikkek/25000/25087_sorrend.JPG

Itt olvasható az államadósság alakulásáról szakvélemény:
hvg.hu/gazdasag/20110302_magyar_adossag_gki_elemzes

noreg 2011.06.22. 14:10:11

mohamed
a kritikát jól birom, ha értelmesen alá van támasztva. Nálad ilyennrõl szó sincs, csak az idiótizmus dõl belõled.

Mohamed 2011.06.22. 14:14:02

noreg
fú most meg kaptam pontosan mi az az idiotizmus ami nem tetszik mi az amivel nem értessz egyet? írd már le.

2011.06.22. 14:17:21

lecsukják a gyurcsányt két napig fieszta, tüzijáték, kajapia,
majd két nap múlva kijózanodva körülnéznek az orbán által tönkrevágott országban - most akkor mi van ?
hüje jobberek

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.22. 14:17:47

Gyurcsány telekeladási ügyét nem ismerem. Pontosabban csak annyit mint bárki más. Az államot jelentős kár érte a telekcsere kapcsán. Az telekcsere ügylet létrejöttét a vád szerint Gyurcsány személyesen is segítette.
KB ugyanaz, mint Hunvald esetén, ahol az önkormányzatoktól loptak pénzt, csak éppen itt a bűnrészességet nehezebb gondolom bizonyítani.

Viszont:

Elévült adócsalás: Fittelina KFT felújította a Gyurcsány villát, uszodát épített bele, kibérelte azt a tolajdonosoktól akik benne laktak. Ez az eset az APEH homepage-n minősített adócsalásként volt példaként ilusztrálva. Akkor vették le onnan, mmikor kiderült, hogy Gyurcsány szórul-szóra ezt tette.

Elévült közokirat-hamisítás: Nomentana KFT cégbejegyzési papírjait a cégbíróság visszadobta, Gyurcsány mégis szerződéseket kötött a cég nevében pl az Alstommal is. Ez bizony közokirat hamisítás.

2011.06.22. 14:23:26

forintosíthatnátok a telekcseréből eredő kárt, ugyanis nem történt telekcsere
Az MNO-ra mint hiteles forrásra hivatkozni, hát ez elég röhejes

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 14:23:53

@usernev: Senkit nem érdekel ki mennyi hitelt vett fel, mert ennek csak a GDP arányában van relevanciája. Ha te havi 1 misit keresel, 10 misi hitel nem fog agyonvágni, de ha 100 ezret akkor igen!

Rwindx 2011.06.22. 14:25:24

@dimitrij: Jóbarát szerintem te vagy a funkcionális analfabéta. Azt írod hogy csak szerintem volt 22400Ft-s a részvényenkénti ára a tranzakciónak, míg az aznapi kereskedési ára 23.100 Ft.

Kaptál forrásokat, erre te azt írod hogy valakinek ez a véleménye valakinek az. Ott vannak ugyazok a SZÁMOK! Nem vélemények!

"lehívták. te magad írod. ott volt az MNB-ben, most már nincs ott. nem írtam olyat, hogy most hívták le, annyit írtam, hogy lehetett volna csökkenteni a kitettséges. vagy érted és érzed a különbséget, vagy nem, nem az én dolgom."

Azt írtad hogy egy hitelkeret terhére vették meg. Nem hitelkeret terhére vették meg, te pedig azt írtad, most azt írod nem is azt írtad. Ott van mit írtál és persze az meg nincs ott amit most írsz hogy szerinted mit írtál, tehát napnál világosabb hogy hazudsz.

"igen, alá is támasztottam, legfeljebb te nem érted amit írok."
Ennyit írtál:
"tény, hogy előnytelen volt, a következményei beláthatatlanok, arról nem is beszélve, hogy hitelből történt... egy kiebrudalt szervezet által rendelkezésre bocsátott hitelkeret terhére. "

"az energiafüggőség nem csökkent, sőt. nincs valós alternatívája az orosz gáznak. az orosz energia és külpolitikát, "
Ezt most írod ezen a szálon először. Nos ez ebben a pillanatban igaz. Viszont azért remélem tisztában vagy hogy történnek még dolgok a világban. Nem véletlen a MOL INA-ban való terjeszkedése, hogy lejusson a tengerpartra LNG terminált építeni, illetve talán hallottál a Nabucco-ról is, amit éppen az oroszok akadályoznának kézzel lábbal. Nemvolt előny a MOL részére hogy az oroszok mint jelentős tulajdonosok részt vesznek.

"illetve a magyar érdekérvényesítő képességet ismerve jól nem jöhetünk ki ebből az ügyletből. tudom, hogy sokak számára fontos a patriótizmus, meg sokan megeszik a politikai PR szövegeket, én sajnos immunis vagyok rá."
Ugye tisztában vagy vele hogy ez amit most ideírtál szintén egy poltikai PR szöveg? :)

"a részvényárak, és a környezet is igazolja, amit mondok. de cáfold amit írok, hozz példát olyan ügyletre, ahol az oroszokkal szemben jól járt a magyar állam... elég lesz egy ilyen példa is."

Tehát azt mondod hogy egy éppen globális lejtőn levő részvénypiac 1 hónapi árfolyamváltozása azt igazolja hogy gazdaságilag rossz vétel volt a MOL? Ilyet max spekulánsok mondanak, akik eladnak vesznek az aktuális várakozásaik alapján, úgy tűnik hogy talán spekulációból lett visszavásárolva a MOL? Ugye nem akarod magad ezzel kiröhögtetni? ahogy nézem, de.

"hozz példát olyan ügyletre, ahol az oroszokkal szemben jól járt a magyar állam..."
Tudod ez az ügylet ott indult hogy a magyar állam 2004-ben eladta ezt a részesedését az OMV-nek, aki meg továbbadta az oroszoknak. Ha így nézzük ezt tényleg szar üzlet volt. Mivel buktunk rajta több mint másfél milliárd Eur-t. Nem kellett volna eladni. Nemdebár?

De ettől függetlenül nem nekem kell találgatnom hogy mikor jártunk jól az oroszokkal való üzletelésben, szerintem sem gyakran szoktunk jól járni. Ezért is jobb is ha távoltartjuk őket magunktól, pl MOL kivásárlással.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.22. 14:26:41

@h.kovacs: Ez a röhejes irat tele van tűzdelve cégbírósági papírok fénymásolatával.
Amennyiban nekem írtam. De érdekelne.. Szerinted melyik része nem igaz a sztorinak ?

usernev 2011.06.22. 14:27:17

@ca2: Neked problémád van a szövegértéssel. Nem állítottam én sehol, hogy Gyurcsányék nem kúrták el. Csak azt mondtam, hogy a többieknek is ugyanakkora volt a részük az elkúrásban. És pont azok mutogatnak rá, akik szintén benne vannak nyakig.
Ha figyelmesen olvasol akkor az is kiderült volna számodra, hogy a GDP arányos államadóssági mutatónak nem sok köze van ahhoz, hogy melyik kormány mennyi adósságot vett még magára. Azt nem írom le még egyszer, hogy a GDP változás miben torzítja az eredményt, elemi matekkal ki lehet találni. A másik dolog amit nem veszel figyelembe, hogy a kormányok elég sok mindent örökölnek az előzőektől és Bokros példájából tanulva (az ő megszorító csomagjának eredményin döngette a mellét az első Orbán kormány miközben folyamatosan sulykolták, hogy mekkora gonosz népnyúzó) óta igyekeznek mindig a szart áttolni a következő csapatra. I. Orbán is hagyott egy csomó költséget az utána jövőre gazdagon. Ahogy most is áttolnak egy csomó problémát a következő kormányra (ld. devizahitelek).
A számokat nézve és némi matekkal megtámogatva én úgy látom, hogy a Gyurcsány gazdaságpolitikájának volt egy minimális esélye a sikerre és ha nem lett volna elkúrás, még működhetett volna. A II. Orbán intézkedéseiben meg nincs az a matek amivel javulást lehetne kimutatni. Hiába a nagy szavak a fellendülésről ha nincs mögötte semmi. Legalább ezt megtanulhatta volna Viktor az elődei kárán tanulva. A sok talpnyaló viszont elhiteti vele, hogy elég ha a gazdaság csak az állami csatornák híreiben működik. Miközben ő meg mint Don Quijote hadakozik a munka szellemével és hadat üzen az államadósságnak.

Rwindx 2011.06.22. 14:27:35

@dimitrij: Ez pedig nem ideológia hanem egy másik szál ha nem tűnt volna fel, amit Mohamednek írtál arra reagálva.

Mivel látom nem érted, a lényege mindössze annyi ha más állít valamit akkor az szerinted vélemény, ha te állítasz valamit az szerinted tény. Ez eléggé fura lelkivilágra utal.

szervusz neked is.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.22. 14:27:47

@h.kovacs: Nem én forintosítom a kárt hanem az ügyészség:

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=353732

"A sukorói telekcserét tavaly óta vizsgáló Központi Nyomozó Főügyészség szerint ezzel az ügylettel 1,3 milliárd forintos kár érte az államot. "

igényes 2011.06.22. 14:29:54

Ezt már nem szabadna engedni, miközben a felcsúti elnök fia egy napra kap ennyit.

A fővárosi önkormányzat szerdán tárgyalja a sajátos nevelési igényű gyermekek és tanulók támogatási összegének csökkentését javasló előterjesztést. Az autista, magatartászavaros, testi, érzékszervi fogyatékos gyerekek neveléséhez eddig fejenként havi 40 ezer forinttal járult hozzá Budapest költségvetése, ha elfogadják a javaslatot, felére csökken az összeg. A szolgáltatást végző intézmények azt állítják, ha jön a megszorítás, bezárhatják a kapukat.

kvasztics47 2011.06.22. 14:31:32

@Arbet: Te egy buta seggnyaló fasz vagy!

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 14:32:13

@igényes: Bármelyik tolmács kap egy napra ennyit, egy jó ügyvéd meg egy órára.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.22. 14:33:51

@usernev: A szlovéniás cikkben van egy GDP százalékos államadósság görbe.
index.hu/gazdasag/vilag/2011/06/22/szlovenia/?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2011_06_22&utm_campaign=index

Ebből tisztán látszik, hogy Orbánék alatt csökkent a hiány százalékos aránya a GDP-hez viszonyatva, és minden MSZP kormány alatt csak nőtt, csak nőtt, csak nőtt.

nandras01 2011.06.22. 14:34:19

@Várúr: "ráadásul (Feltehetően) a telekcsere feltűnő értékaránytalanságáról..."
ez azért sovány, nem gondolod?
azért ez az államot ért 8vélelmezett) kár kérdése is érdekes, mivel öt(!) értékbecslés született az ügyben, de a kárt és az aránytalanságot csak egy(!) támasztja alá, véletlenül pont az ügyészség által felkért értékbecslőé... micsoda véletlen.
amúgy, meg ennél a szánalmas erőlködésnél még az is becsületesebb, ha kijelentitek, hogy gyurcsány márpedig rohaggyon(sic) a börtönben, mert nem tetszik a pofája.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.22. 14:34:44

@kvasztics47: Nem hiszem hogy jobban utálja Gyurcsányt, mint te pl Orbánt. Ezek szerint te is seggnyaló buta fasz lennél ?

nandras01 2011.06.22. 14:36:42

@Trompf: "A sukorói telekcserét tavaly óta vizsgáló Központi Nyomozó Főügyészség szerint ezzel az ügylettel 1,3 milliárd forintos kár érte az államot. "
mondja az öt értékbecslő közül az egyik- a többi némileg mást állapított meg...
négy vs. egy - ez biz' kétharmad :)

Arbet 2011.06.22. 14:37:42

@kvasztics47:
"Te egy buta seggnyaló fasz vagy! "

Ha kvasztics azt mondotta akkor egészen biztosan :D
100$-os kérdés! Kinek a seggét nyalom? Jól vigyázz mit válaszolsz, mert ha már állítottál valamit és nem tudod indokolni akkor visszájára fordulhat a kijelentésed. :)

Luzer

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.22. 14:37:47

@nandras01: Szerinted nem érte kár az államot ?

A sukorói csereszerződésben a Velencei-tó partján lévő területeket 734,3 millió forinttal alulértékelték, míg az albertirsai és a pilisi ingatlanokat 593,5 millió forinttal túlértékelték – tudatta tegnap a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), amely szerint az elkészült szakvélemények alapján összesen 1,327 milliárd forint értékkülönbség állapítható meg a csereügylet kapcsán. Mint ismert, a vagyonkezelő 2008 elején cserélt el három, összesen 182 hektárnyi, Joav Blum magyar–izraeli állampolgár tulajdonában álló albertirsai és pilisi telket egy sukorói 70 hektáros tóparti telekre. Blum kifizette a vagyonkezelő által akkor megállapított 296,6 millió forintos értékkülönbözetet, és befektetőtársaival kaszinót is magában foglaló szórakoztató-üdülő komplexumot tervezett.

usernev 2011.06.22. 14:39:41

@Bathory: Kevered a szezont a fazonnal. Amikor egy emberre igyekeznek ráverni az összes államadósságot akkor nincs bizonyító ereje egy olyan mutatónak ami sok dologból tevődik össze, de csak egy kis részére volt ráhatás a delikvensnek. Aztán ugye némileg el is kell csúsztatni a diagramot az időben, mert a korábbi gyakorlat szerint az intézkedések nem visszamenőleges hatállyal léptek életbe és nem is azonnali volt a hatásuk mint mostanában. Aztán örökölnek is a kormányok hideget-meleget mint mondtam volt. Másrészt annak a cca. 30% pontos emelkedésnek részesei voltak pl. a Fideszes önkormányzatok is gazdagon, bármennyire is fáj (olyan 5% körül) meg aztán ott a válság miatti GDP csökkenés stb.
A dolgok nem csak Narancsok vagy Vörösök. Egész sok árnyalat van még a kettő között is, nem csak azon túl. Amennyire én tudom, a lakossági deviza hiteleket is beleszámolják az államadósságba. Abban meg benne van a nép is gazdagon.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.22. 14:40:04

@nandras01: Plussz az Állami Számvevőszék pl. Meg minden értelmes ember aki olvasta a két telekről szóló tanulmányokat látja a különbséget.

nandras01 2011.06.22. 14:42:04

@Trompf: "...tudatta tegnap a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF)..."
naná, majd azt fogják mondani, hogy "bocs' de hülyék és szervilisek vagyunk, ezért kicsikét hazudtunk az értékeket illetően, hogy eleget tegyünk a politikai megrendelésnek"
(és a többi értékbecslés eredményét miért nem közölték..? - a kérdés szónoki, nem kell rá válaszolni)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.22. 14:42:35

@usernev: Persze nem minden fekete és fehér.
Talán csak az államadósságot leszámítva. Mert itt speciel a szocik alatt az adóság minden esetben az egekbe szökött.
A Fidesz kormányok alatt meg mindig csökkent.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.22. 14:44:32

@nandras01: Ha engem kérdezel szerintem loptak ahogy szoktak ?

Szerinted nem ? Lemered ezt így írni, hogy te az ÁSZ és az ügyészség ellenében a Gyurcsány szakértőjének hiszel kizárólagosan ?

nandras01 2011.06.22. 14:45:37

@Trompf: "...A Fidesz kormányok alatt meg mindig csökkent."
láttad mostanában az államadósság alakulását?

usernev 2011.06.22. 14:47:00

@Trompf: Ne csak írjatok, hanem olvassatok is már. Aztán a szövegértés sem hátrány. Egy kurva excel táblára alapozni minden vádaskodást és erre építeni minden önigazolást, határtalan korlátoltságra vall. Mindenki jön ezzekkel a GDP-s diagramokkal és juszt se írom le megint, hogy miért lehet vele kitörölni.

noreg 2011.06.22. 14:48:05

@Mohamed:
Nehéz veled egyetérteni, mert csak hallomásokon alapuló, a valósághoz kevéssé hasonlitó dolgokat szajkózol (egészségügy pl.), amiket hallottál valahol.

usernev 2011.06.22. 14:48:44

@Trompf: Ha el sem olvasod amit írok, ne is válaszolj rá. Köszi.

Arbet 2011.06.22. 14:48:50

@usernev: Ha neked a GDP arányos államadósság mutató bonyolult akkor mérlegelj úgy, hogy kinek a kormányzata alatt volt legközelebb az államcsőd?

igényes 2011.06.22. 14:54:40

@Trompf: Ezzel kapcsolatban az én véleményem nem sokat számít, de egy ilyen névvel (JOAV BLUM), ha valaki telket vesz az bizony értéket vett.

Orbán tudtommal szinte ingyen néhány százezerért jutott felcsúti telkekhez, hát ezt megmagyarázni a vagyonnyilatkozata alapján sem tudná.

Azt mondják itt Magyarországon, hogy a föld hektáronkénti ára 500 000Ft

70 hektár x 500 ezer 35 millió forint. Nehéz lesz bizonyítani, hogy áron alul értékesítették volna. A zsidó Blum az átlagos árnál 8 szor többet fizetett volna és átadta volna saját telkeit, melyek területileg 2,5 szer nagyobbak.

Várúr 2011.06.22. 14:56:09

@nandras01:
Egyetértünk. "Rohaggyon meg" számtalan gazemberségéért, korábbi aljasságaiért (amiket csupán elévülés miatt úszott meg), bevallott cslaásaiért, hazudozásaiért és így tovább.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.22. 14:56:22

@usernev: Nem megsértődni kell, hanem megismerni a tényeket. A tények szerint pedig a szocik alatt minden esetben nőtt az államadósság, a Fidesz alatt pedig minden esetben csökkent. (GDP arányos).

Én értem hogy te mindenáron mosdatod a kedvenceid, de ettől még nem lesz igaz amit írsz.

Várúr 2011.06.22. 14:58:32

@☉ ☾:
Jóembör. Hogy én szalonképes vagyok- e, arról annyit tudsz, mint a kalózok elásott kincséről. Te viszont szalonnaképes vagy. Egyél, böfögj és kopj le rólam. Esetleg bújj Furcsány hóna alá.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.22. 14:58:44

@igényes: Ezért van értékbecslő, hogy eldöntse hol és mennyit ér a telek. Én az ÁSZ-nek hiszek, meg az ügyészség értékbecslőjének, te pedig a Gyurcsány értékbecslőjének.

Ennyi.

Szerintem loptak ahogy Hunvaldék, szerinted nem.
Te mindenáron véded őket, én meg nem.

igényes 2011.06.22. 15:00:29

Itt egy hírdetés, nem röhej? Miről beszélünk?

Új Velence és a 70-es út között ÜZLETI VÁLLALKOZÁSRA ALKALMAS 70 ha terület eladó.Közművek a telek mellett!
A területen DELFINÁRIUMOT és KASTÉLYSZÁLLÓT akartak építeni,ezeknek a tervrajzai igény szerint átvehetők.
ár:3.400,-Ft/m2
Tel:20-330-9513
Eladó telek/földterület Velence adatai
Ingatlan azonosító 2314252
Értékesítés tipusa eladó

Ingatlan tipusa telek/földterület
Település Velence
Cím Új Velence és a 70- es út között 70 ha terület
Alapterület 700000 m²
Telekterület 70 ha
Ár 0 Ft

Mohamed 2011.06.22. 15:00:59

noreg
és az egészségüggyel kapcsolatban mit is írdmár le mert dimitrij barátod is csak egy szar linket nyomott ide amit meg se lehet nyitni fejtsd már ki bővebben ne csak gyűjtő fogalmakkal dobálózz.

nandras01 2011.06.22. 15:01:30

@Várúr: na látod, ez így tiszta.
a probléma most már csak az, hogy -egyelőre- a btk- ban még nem tényállás a "rohaggyonmeg"...

Mohamed 2011.06.22. 15:02:43

noreg
miféle hallomásról beszélsz sukuró az is neked hallomás ?
nem egyszemélyben ő a felelős de ő volt a zászló vivő .

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 15:03:49

Másrészt annak a cca. 30% pontos emelkedésnek részesei voltak pl. a Fideszes önkormányzatok is gazdagon, bármennyire is fáj (olyan 5% körül) meg aztán ott a válság miatti GDP csökkenés stb.@usernev:

SZARMASZATOLÁS

Az önkormányzat próbálkozásnak is szánalmas. A központi ktgvetést a parlament szavazza meg, ad vagy nem ad az önkormányzatoknak. Tudod, a kormány a felelős nem az ellenzék és nem az önkormányzat. Nevetséges vagy.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 15:04:52

@nandras01: tegnap csökkent 3%ot, igaz, trükkösen.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 15:06:35

@igényes: Azt mondják itt Magyarországon, hogy a föld hektáronkénti ára 500 000Ft

Nagy ingatlanguru lehetsz. Nem mindegy hogy Piripócspusztán a dögkút mellett szántó, vagy beépíthető vízparti belterület.

igényes 2011.06.22. 15:07:29

@Trompf: Nehogy az hidd, hogy Gyurcsányos vagyok, de olvasni azért tudok. Tudom azt is, hogy nem jött létre a projekt, de azt is tudom, ha kenőpénzt kapott volna Gyurcsány, akkor létrejön.

Tudom, hogy Orbán sem kapott pénzt, mert nem jött létre a projekt. Miért nem jött létre a projekt? Nos, ez egy nagy kérdés! Munkahelyek lettek volna, és turizmus. Valakinek nem tetszett, mert ennél vannak fontosabb dolgok is annak szemében, aki a munkahely teremtését, turizmust nem tartja elsődlegesnek. Más ésszerű magyarázat nincs.

usernev 2011.06.22. 15:09:11

@Arbet: Ha neked a GDP arányos államadósság mutató bonyolult akkor mérlegelj úgy, hogy kinek a kormányzata alatt volt legközelebb az államcsőd?
Kezdjük mondjuk a végével. Mondjuk most?
Ha esetleg nem vetted volna észre, nem mentünk csődbe, mert időben észbe kaptak és több mint 4000 milliárddal csökkentették a kiadásokat. II. Orbán uralkodásának első évében egy szalmaszálat sem tettek keresztbe a helyzet javítása édekében.
Egyébként meg nem a GDP arányos államadósság a bonyolult, hanem egy összetett problémát egyszerűsít le 1 db számra, ami időben torzítva mutatja egy állam adósságát az ország gazdasági teljesítményének tükrében. Miközben az államadósságért sem csak a kormány a felelős és a GDP mértékében sem csak az országban dolgozók játszanak szerepet, hanem a külföldi gazdaság is.
A GDP-ről.
"A bruttó hazai termék (gross domestic product, GDP) a közgazdaságtanban egy bizonyos terület – többnyire egy ország – adott idő alatti gazdasági termelésének a mérőszáma.
A GDP az egy területen, adott idő alatt előállított végső felhasználásra szánt javak (termékek és szolgáltatások) összességének értéke.
A GDP különbözik a bruttó nemzeti terméktől (gross national product, GNP), mert nem tartalmazza az országok közötti jövedelem-átutalásokat, azt nézi, hogy hol keletkezett a jövedelem, nem pedig azt, hogy hol kapják meg.
2010 novemberében David Cameron brit miniszterelnök mutatott rá, hogy a GDP rendkívül félrevezető lehet (pl. alaposan emelheti akár egy földrengés is, hiszen az újjáépítés pótlólagos kiadásai a hazai össztermék gyarapodásaként jelentkeznek), így jobb lenne egy másik mérőszámot megállapítani helyette, amely valósághűbben tükrözi az általános jólétet, jó közérzetet (GWB, General Wellbeing)."

igényes 2011.06.22. 15:09:13

@Bathory: A kereső porgramban néztem meg, átlag ár. Szerintem igazad van, akár 10x-er nagyobb is lehet az ár, de kisebb is mondjuk Borsodivánkán.

nandras01 2011.06.22. 15:09:48

@Bathory: a lopott pénzből...
a talány már csak az, hogy jövőre mit fognak ellopni, ha csökkenteni akarják a hiányt, mert a gazdaság, az mocskosul nem akarfelpörögni, hiába kuruzsol matolcsy.

noreg 2011.06.22. 15:12:22

@Mohamed: Milyen felelõsségrõl beszélsz. Öt szakértõi vélemény létzezik, amibõl csak egyet - az ügyészségi megrendelésre készültet - veszitek figyelembe, mert az a kedvezõ nektek. Felelõsségrõl majd akkor, ha lesz tárgyalás meg itétlet.

Jakab Andor 2011.06.22. 15:12:42

100% mindegy, hogy lecsukják-e. Éppen ezért, szinte semmi esélyét nem látom, hogy lecsukják Gyurcsányt.

100% elég, hogy vádlott lesz. Az pontosan ugyanarra a lejárató kampányra és elégtételre elég.

Az egész Nemzeti Oldal kielégüléséhez más nem is kell.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 15:13:59

@nandras01: A gazdaság az attól fog felpörögni ha megkapálod a rezedát a budi mellett, vazze! Nem köll a sültgalambra várni meg a neten picsogni...:)))

nandras01 2011.06.22. 15:20:17

@Bathory: igen, ez a "dolgozz többet és jobb lesz" ismerős valahonnan...
marketingről, meg világpiacról tetszettél már hallani?
egyelőre nem úgy néz ki, hogy olyan nagyon kapkodnának a piacon a magyar termékek (mik is azok..?) után- és a helyzet még fokozódik is, ha az elmebeteg ötletét rogánnak bevezetik, miszerint (kvázi)kötelező lesz a béremelés a magánszektorban.
(ami ugy különösen annak a fényében érdekes, hogy maga a nagyvezér mondotta volt, hogy senki sem fog rosszabbul járni az egykulccsal- vagy hazudott..?)

igényes 2011.06.22. 15:22:32

@nandras01:

Az is érdekes, hogy Orbán és a teljes Fidesz nem fizet a Rédly féle adóságcsökkentő alapba. Vajon mi lehet az oka, hogy nem fizetnek, hová landol az a rengeteg jogosan, vagy jogtalanul felvett pénz. Kövér László teljesen jogtalanul vesz fel lakhatási támogatást a 2 000 000-ja felett, és bassza meg azt mondják jótékony célra fordítja a suttyó gyerek, majd persze az adóalapjából levonja. Börtönben a helye!

Még az Országgyűlés elnöke is kihasználja az összes lehetőséget, ha a zsebéről van szó

Budapest - Kövér László lehet az egyetlen magyar politikus, akinek minden hivatalos kiadását fedezi az állam, és mégis jogszerűen felveheti a képviselőknek járó választókerületi pótléknak elkeresztelt költségtérítést.

A miniszteri vagy államtitkári tisztséget betöltő képviselők néhány éve már csak az alapilletményüket kaphatják meg a parlamenttől, a polgármestereknek, alpolgármestereknek vagy önkormányzati képviselőknek is tilos a kettős költségtérítés.

Az Országgyűlés elnöke azonban kivételezett helyzetben van: közjogi méltóságként neki miniszterelnöki fizetés jár (ez jelenleg valamivel több mint 1,5 millió forint), ehhez járul a 232 ezer forintos képviselői alapilletmény. A fideszes politikus azonban havi 313 ezer forintos költségtérítést is felvesz, pedig állami vezetőként a jogszabályok szerint – egyéb juttatások mellett – két autót is biztosítanak számára, ezeket nemcsak hivatali, hanem magáncélokra is használhatja.

Kövér költségtérítési szempontból zalaegerszeginek számít, mivel a Zala megyei listáról került be a parlamentbe. Ez a politikus számára igen kedvező, mert a költségtérítés mértéke Budapesttől való távolságtól függ, és a zalai megyeszékhely igen messze van a fővárostól, ezért pedig magas, 313 ezer forintos választókerületi pótlék számolható fel.

A házelnök a havi 116 ezer forintos lakhatási támogatást is igénybe veszi, pedig jár neki állami rezidencia. Igaz, ezt Kövér nem veszi igénybe, inkább a Budapest melletti szigetszentmiklósi házában lakik családjával.

– Kövér László a lakhatási támogatás felvehető összegét jótékony célokra fordítja – válaszolt kérdésünkre az Országgyűlés sajtófőnöke, Altorjai Anita, aki hangsúlyozta: az Országgyűlés elnöke a törvények által megszabott jövedelemben és juttatásokban részesül. – Noha két hivatali autó áll rendelkezésére, csak egyet vesz igénybe a házelnök.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 15:23:19

@nandras01: Kommentjeid alapján diák, nyugger vagy munkanélküli vagy, ami nem baj, de ne ugass bele a vezetésbe!

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 15:25:17

@igényes: Azt nem írod meg inkább, hogy hogy volt azokkal a Fideszes önkormányzatokkal, akiknek az államadósságunkat köszönhetjük?...:)D

nandras01 2011.06.22. 15:25:50

@Bathory: esetleg érdemben is van hozzáfűznivalód?
(amúgy egyszerű alkalmazott vagyok, a magánszektorban - de nem hiszem, hogy ez bármilyen módon is érdekes lenne...)

igényes 2011.06.22. 15:26:29

Milyen fasza gyerek ez a Kövér! Csak egy autót vesz igénybe egyszerre. A másikat átengedte a feleségének.

usernev 2011.06.22. 15:27:04

@Trompf: Nem sértődtem meg, csak egyrészt utálom magam ismételni másrészt tényekről beszélsz, de csak azt a pár kiragadott számot használod érvelésnek újra és újra ami alátámasztja a véleményed a többiről meg nem veszel tudomást. Például arról, hogy a GDP arányos államadóssági mutató nem az adott kormány teljesítményét mutatja, csak annyit, hogy a megtermelt javak hány százalékát teszi ki az államadósság. ld. előző kommentem.
Meg aztán kikérem magamnak, hogy "mosdatom a kedvenceim". Azt próbálom megértetni, hogy ne kell mindent elhinni és minden politikusnak benne van a keze és azt tartom ocsmány dolognak, hogy egy emberrel akarják elvitetni a balhét.

@Bathory: tehát azt mondod, hogy az összes önkormányzat által felvett hitelért a kormány a felelős? Tán a kormány vette föl a hiteleket az önkormányzat nevében?
Te hülye vagy.
Az önkormányzatok adóssága benne van-e az államadósságban? Benne. Igaz-e, hogy önkormányzatok adósság növekedése 7%-át teszi ki az államadósságnak? Igaz. Ha kiveszed a fejed a kormány seggéből és megnézed, akkor láthatod, hogy a régóta Fideszes vezetésű önkormányzatok veszik ki a legnagyobb mértékben az adósság növeléséből a részüket.
Az a nevetséges próbálkozás, hogy nem veszed figyelembe hogy a hűbéruraid is részesei az elkúrásnak. Nem kicsit, nagyon.

Arbet 2011.06.22. 15:30:42

Úgy látom a pirosbögre klubb nem tud érdemben mit mondani arra, hogy Gyurcsány ki a fenének kell ebben az országban?

Így megállapíthatjuk, hogy nekik sincs gyurcsányra szükségük. Nekik az a lényeg, hogy legyen egy Fidesz vagy Jobbik akit szidhatnak.. ennyi :)

Amúgy meg az ország nem a politikusoktól fog rendbejönni, hanem tőlünk dolgozó emberektől. Dolgozunk napi 12 órát befizetjük az adót rendesen és termelünk. Ebből lesz csak szép Magyarország. Ha nem ezt tesszük akkor nyugdíjas korunkban is csak arról fogunk vitatkozni, hogy a jobb vagy a bal kezünkkel loptunk-e többet.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 15:33:28

@usernev: tehát azt mondod, hogy az összes önkormányzat által felvett hitelért a kormány a felelős? Tán a kormány vette föl a hiteleket az önkormányzat nevében?
Te hülye vagy.

Nem, még mindig Te vagy hülye. A parlament határozza meg minden egyes önkormányzat költségvetési keretét, és azt is hogy mennyi hitelt vehet fel milyen módon. Önktv és rendeletek. Namost, önkormányzatok ktgvetését felére vágom, a hitelfelvételt ezzel ösztönzöm. Ez 2x jó mert a bankárok imádnak hitelt adni, mert abból élnek, az előző rezsim meg imádta a (főleg külföldi) bankárokat. Sajnos bukása után Veres mégsem kapott melót tőlük, mert még át is kúrták a balfaszt.

igényes 2011.06.22. 15:36:42

A becsületnek van egy ára, amit meg kell fizetni. A horvátok szerint volt, aki megfizette a becsület árát INA ügyben.

Velence esetében szerintem az ajánlat csak a terület megvételére ment ki, és plusz volt a gondolatuk szerint a munkahely teremtése. Az esetleges árajánlat pedig talán nem volt eléggé magas barátunk esetében. A lényeg, hogy addig sem jött létre a meglévő jóakarat ellenére sem.

Egy igazi üzletember engedi, hogy mások is keressenek, de ha az igények túlzottak inkább nem kockáztat.

Lényeg a normál piaci áron valamiért nem lett üzlet és több ezer munkahely. Ezt valaki megakadályozta, az akinek nem érte meg. Ilyen ember csak egy van Magyarországon.

dimitrij 2011.06.22. 15:42:48

@Rwindx: mondom én, hogy funkcionális analfabéta vagy.
azt írtam színtiszta hazugság, amire azt mondtam, hogy szerinted az.

"Azzal ugye te is tisztában vagy hogy ez szintiszta hazugság"

a forrásaid közül az egyik volt értéklhető, a másik egy kalap szart sem ért. egyébként az is csak egy véleményformálás volt... :)

ezen túlmenően az ár jelen állás szerint is magasabb az indokoltnál, és ha hozzáveszük a fentebb taglalt orosz kül- és gazdaságpolitikai irányokat, valamint a hazai érdekérvényesítést, illetve az ezek hátterében felsejlő háttéralkukat, akkor a helyzet erősen aggályos. ez pedig tény, ennek hátterét éppen a történelem, illetve a politikai elit képezi.

a lehívott hitelkeret kapcsán saját magaddal vagy vitában, nem velem, félreértetted, most próbálod - leginkább magad - meggyőzni, hogy nem így volt. lehívott hitelkeretről van szó, nem állítottam sehol az ellenkezőjét. de joggal merül fel a kérdés, hogy ha az államadósság leküzdése a cél és az IMF-et hazaküldték, akkor miért nyúlnak a hitelkerethet, miért nem utalták azt vissza, csökkentve ezáltal az államadósságot?

tehát amit írtam, az egyrészt a valóság, másrészt nem én vagyok önellentmondásban, hanem a kormány a korábbi álláspontjához mérten, harmadrészt vagy valami értelmezési gátlás alakult ki benned mostanra, vagy csak idegállapotban vagy már. :)

"..talán hallottál a Nabucco-ról is, amit éppen az oroszok akadályoznának kézzel lábbal.."

és el is jutottunk oda, amiről bár rébuszokban, de már említést tettem. az alku hátterében vélhetően ez áll, ami rövid tűvon ugyan gazdasági előnyökhöz juttatja a jelenlegi kurzust (kb. ennyi lehetett a célja Orbánéknak - lásd még érdekérvényesítéssel kapcsolatos okfejtésem), hosszabb távon gátolja az alternatíva megteremtését, ami nem csak gazdasági, de politikai értelemben is kiszolgáltatottá teszi hazánkat az orosz érdekeknek. lásd még Grúzia, Ukrajna, illetve majd az összes volt szovjet tagköztársaság példáját.

újra megkérdezem: szerinted az orosz ikermedvék (Medvegyev ls Putyin) olyan üzletet kötöttek, ami nekik kedvezőtlen? :)

"Tudod ez az ügylet ott indult hogy a magyar állam 2004-ben eladta ezt a részesedését az OMV-nek, aki meg továbbadta az oroszoknak."

sikerült az akkori hibát egy legalább olyan súlyossal megfejelni, kb. így tudom összefoglalni. az OMV bosszúból adta el az oroszoknak, a kormány meg visszavásárolta, egyelőre nem látni, hogy pontosan mit is kínáltak cserébe, de hogy nem csak egyszerű részvényvásárlás volt, az nagyjából tény.

a radikálisok szerint a makói gázlelőhelyek képezték az ellenszolgáltatást, szerintem ez ugyan badarság, de valami biztos van még a záradékban, amit egyelőre nem látunk. csak vélelmezni tudom, hogy a Nabuccóval szemben a Kék Áramlat preferálása lesz az...

ami mit is eredményez? nem hogy csökkene a függőségünk energetikai szepontból, hanem nőne... nem tény, csak vélemény.

azt viszont tény, hogy ha a fentieknek a fele igaz csak, akkor cefet szar üzletet közöttek Orbánék. sikernek adják el azt, hogy nagyban hozzájárultak a gazdasági és politikai függésünknek...

usernev 2011.06.22. 15:47:16

@Bathory: Besegítek ebbe kicsit. Ott van ugyebár Hódmezővásárhely. Volt ott annó egy polgármester akit Rapcsák Andrásnak hívnak. Ők kezdte azt el ott, hogy úgy csinálunk fejlesztéséket a városban, hogy utána nem fizetjük ki. Ld. csatornázás vagy a Fekete Sas felújítása. A nép azért szerette, mert látszólag fejlődött a város és még csak nem is került semmibe. közben odakerült egy csóró vidéki gyerek gyakorlatra aki éppen a jogi egyetemen bukdácsolt de így is megengedték neki, hogy a jegyzői irodában az ajtót nyitogassa. A nagy ember megszánta a vidéki fiút hűsége miatt és megtette kampányfőnökének. Akkor a vidéki fiú látta, hogy a nagy embernek M3-as BMW jár és az egész család telefonszámláját, meg a napi alkohol adagot is a város fizeti és úgy látta, hogy ez jó. Aztán történt, hogy a sok ivás meg a nagyvilági életmód megbosszulta magát és elhunyt a nagy ember. A vidéki srác rögtön át is vette a helyét és onnantól nevét is megjegyezték. Röpke néhány év alatt annyi pénzt keresett polgármesterként, hogy városi ünnepséget rendezett amikor meglett az első milliárdja. Ma már rengeteg földdel rendelkezik, 5 milliót keres havonta, minden nap vigyoroghat a TV-ben ha ahhoz van kedve és az ő vezetése alatt érte el a város az első helyet az egy főre eső adósság kérdésében.
Debrecen jobban járt, ők kaptak egy rakás pénzt új beruházásra, úgy látszik a Kósa jobban lobbizik a vezérnél mint a Lázár. Vagy csak szerencsésebb, hogy van értékelhető focicsapata. Amikor minden arról szól, hogy mekkora szarban vagyunk, focira akkor is jutnak milliárdok.

dimitrij 2011.06.22. 15:48:29

@Rwindx: nem ártana végigolvasni a nevezettel (Mohamed) folytatott értekezést... elég képlékeny szegényke álláspontja.

nekem viszont elég markáns és állandó álláspontom van, egyelőre úgy tűnik, hogy kikezdhetetlen. :)

Rwindx 2011.06.22. 15:55:27

@igényes: Jobb lenne ha beszoroznád 10-el, akkor nem úgy tűnnél mint aki hozzáértés helyett csak a számokkal zsonglőrködne, míg le nem bukik. Az biza 2.38 milliárd.

Ehhez képest Blum 1084Ft/nm2 áron vette, a te általad talált 3400Ft-s árhoz képest.

Köszönjük hogy védelmedbe vetted :)

Rwindx 2011.06.22. 15:57:53

@dimitrij: nem olvasom végig. Nem a tartalmi részéhez szóltam hozzá, ahhoz nem akarok, hanem a vitatkozási kultúrádról.

Mivel ezt sem vágod mégegyszer:
Amit én írtam az csak az én véleményem.
Amit Mohamed írt az az ő véleménye.
Neked meg csak tények repkednek (szerinted) a szádból.

Ez a gáz ezzel kapcsolatban.

Rwindx 2011.06.22. 16:00:05

@igényes: Jaj, biza, mert azzal együtt amit írtál és amit
@Trompf: idézett, erősen úgy tűnik a továbbiakban nehéz lesz kimagyarázni a különbséget.

Kotkodus 2011.06.22. 16:02:00

@Rwindx: "az állam rossz gazda" egy makroökonómiai axióma. gondolom nem kell elmagyaráznom, hogy miért ellentétesek az állam (egy kormány) és egy privát gazdasági társaság érdekei... vagy igen?

pár embert láttam eddig megpróbálni bebizonyítani az axióma ellenkezőjét (marx, lenin, sztálin, kádár, castro, stb.), de tudtommal hosszú távon a szabad piacgazdaság egyértelműen hatékonyabbnak bizonyult...

lehet, hogy a mi picurka viktorkánk többre hivatott mint a fent említett úriemberek?

tudsz olyat mondani akinek ez valaha sikerült? biztos, hogy jó úton járunk? tudod mi a célja a kormánynak a mol részvényekkel?

dimitrij 2011.06.22. 16:04:18

@Rwindx: akkor ne olvasd végig... itt azért sajátos fordulatot vesz a vitakultúrával kapcsolatos okfejtésed... mindegy a te dolgod, csak szarul veszi ki magát. :) mondjuk Mohamedet tételesen cáfoltam, ez az, ami neked nem sikerült... ez alól max a tőzsdei árfolyam képez kivételt. annak kapcsán viszont tartom magam ahhoz, hogy nem csináltak jó üzletet, de ezt csak az idő fogja igazolni, vagy cáfolni.

szervusz.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 16:05:39

@usernev: 10.000 milliárd + államadósság, te meg jössz 5millióval, ami persze még gyanú szintjén sincs az igazságszolgáltatás előtt. Mondták már hogy van arányérzéked?

Rwindx 2011.06.22. 16:06:09

@Kotkodus:
""az állam rossz gazda" egy makroökonómiai axióma"
Bocs itt hagytam abba, mert elröhögtem magam.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 16:07:02

@usernev: LézerJani szerintem is egy féreg, de nem hiszem hogy ez a lényeget érinti...

usernev 2011.06.22. 16:08:19

@Bathory: Azt nem olvastam el, hogy önkormányzatok költségvetését szabályozó törvény (ez melyikben is van) hogyan határozza meg a kiadások mértékét. Bár azt nem hiszem, hogy városra lebontva lenne leírva benne ki mennyit kap és a Fideszes városoknak direkt kevesebbet adnának.
Az viszont biztos, hogy nincs benne mennyi hitelt kell felvenni. Azt meg egyáltalán nem hiszem, hogy említené, ha valamilyen szolgáltatást nem fizet ki a város. Ez ugye nem hitel felvétel, de az adósságot növeli. Aztán nem csak hitelből lehet kipótolni a költségvetést. Vannak pályázatok meg helyi adók erre. Meg aztán nem kötelező olyan dolgokra pénzt költeni ami nem működési költség és nem is megtérülő beruházás mint pl. egy emlékmű, vagy kilátó vagy ilyesmi. Semmi amit leírtál nem magyarázza, hogy a Fideszes vezetésű városok adják az önkormányzati adósság nagyobbik felét. Míg a legkevésbé eladósodottak között furcsa mód csak bal oldaliak vannak. Meg aztán az is érdekes, hogy az ilyen helyeken a önkormányzati költségvetés átláthatósága is igen gyenge. Szóval nem volt a fejükhöz pisztoly tartva az adósság növeléséhez. Akik nem vállalták túl magukat azok nem is adósodtak el.
Egyébként meg némi konkrétummal támaszd már alá amiket írsz, mert ez így csak bullshit. Egyébként is túl sokat trollkodsz ahhoz, hogy a legkisebb mértékben is legyen súlya a megalapozatlan véleményednek.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 16:10:27

"az állam rossz gazda" egy makroökonómiai axióma

Hitlernek, Rooseveltnek látványosan sikerült. Nem tudom hogy lehetett volna másképp utolsóból elsőnek leni Európában kevesebb mint 10 év alatt. Csak nem azért, mert a saját pénzét nyomta, nem adta ki a pénznyomást bérbe...:)))???

usernev 2011.06.22. 16:11:50

@Bathory: Miről is beszélsz? Ezt nem igazán értem.
Ja! Csak kötekszel! Bocs nem vettem észre.

Rwindx 2011.06.22. 16:14:09

@dimitrij:
Állítottam bármit is Mohameddel kapcsolatos vitátokban?
Igen/vagy nem? Ha nem akkor miről is beszélsz?

Meg kellene néznem, mert te mondod? Ugye szerinted sem :D

Hogy bárki által visszanézhető állításaid csűröd csavarod utólag, hazudtolod meg saját magad, képtelen vagy felfogni mit ír a másik, vagy mi a különbség egy MTI hír és egy poszt között, képtelen vagy a Google egyébként roppant egyszerű keresőjét kezelni, lenézed a vitapartnereidet majd még úgy érzed bármiféle hátrány ért a vita során? :D

Egyébként meg már elköszöntél. bb

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 16:15:38

@usernev: Én írtam 2 számot, te meg 20 cm bullshitet. Miért foglalkozzak veled? Olvasd el az alkotmányból azt a 2 szakaszt, hogy ki felel Magyarország gazdálkodásáért(segítek Me. a PüM által)

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 16:16:11

@Kotkodus:

"az állam rossz gazda" egy makroökonómiai axióma

Hitlernek, Rooseveltnek látványosan sikerült. Nem tudom hogy lehetett volna másképp utolsóból elsőnek leni Európában kevesebb mint 10 év alatt. Csak nem azért, mert a saját pénzét nyomta, nem adta ki a pénznyomást bérbe...:)))???

usernev 2011.06.22. 16:17:39

@Bathory: Egyre zavarosabb amit írsz. Vegyél be valamit. Roosvelt hogy jön Európához? Hitler miben is lett utolsóból első? Mint közellenség?
Mondjuk Hitler jó példa az okulásra. Addig növelte a hatalmát és addig kötött bele mindenkibe európában (mániája volt a minden ellen harcolás - valahonnan ez is ismerős), hogy egyrészt megőrült, másrészt nem tudta a kezében tartani egy idő után. Bár asszem ez a kettő összefügg. Negatív példának jó, csak nem tudom mire akartál ezzel kilyukadni?

dimitrij 2011.06.22. 16:18:56

@Rwindx: igen, azt állítottad, hogy szerintem amit ő ír, az csak vélemény. a helyzet ezzel szemben az, hogy nem vélemény, hanem mezei hazugság. nem kell egyetérteni, ha tényleg olyan nagy barátja vagy a tényeknek, akkor miért nem olvasod el? meg is mondom: azért, mert tudod, hogy az egész hozzászólásod szart sem ért... újfent. :)

nem, nem kell megnézni. már csak azért sem, mert így ringathatod magad abban a hitben, hogy igazad van, így nem kell szembesülni a ténnyel, hogy tételes cáfolatokat írtam a hozzászólásaira, amire te képtelen voltál.

"Hogy bárki által visszanézhető állításaid csűröd csavarod utólag, hazudtolod meg saját magad, képtelen vagy felfogni mit ír a másik, vagy mi a különbség egy MTI hír és egy poszt között, képtelen vagy a Google egyébként roppant egyszerű keresőjét kezelni, lenézed a vitapartnereidet majd még úgy érzed bármiféle hátrány ért a vita során? :D"

ez most tény, vagy vélemény? :))))

szerencsétlen... :PPP

Arbet 2011.06.22. 16:19:42

@usernev: És szerinted akkor Gyurcsánnyal mi legyen?

Kotkodus 2011.06.22. 16:21:56

@Rwindx: @Bathory:
hát ti ketten biztosan nem közgazdász végzettségüek vagytok... mint ahogy - sajnos - picurka viktorka sem az...

a vas lesüllyed a víz mélyére, mert fajsúlya nehezebb, mint a vízé... na ne röhögtess mán, láttam én mán hajót vasból is... és nem süllyedt el...

okoskodjatok csak, a közgazdasági axiómákat pedig nyugodtan röhögjétek csak ki...

usernev 2011.06.22. 16:25:23

@Bathory: na ez már színtiszta trollkodás. Én megmondom a tutit, amit te mondasz az meg mind bullshit. Ez aztán az érvelés xD
Az egyetlen értékelhető mondatodra még reagálnék egy utolsót.
Olyan ez mint a Csubakka védelem. Mondasz egy pár légből kapott dolgot és olyannal igazolod ami önmagában igaz ugyan, de a vitát tekintve nincs semmi jelentősége.
Egyébként meg olyan vagy mint Zuzu Petaz. Olyan veled beszélgetni mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató de inkább csak fájdalmas.

Rwindx 2011.06.22. 16:26:18

@dimitrij:
Te tényleg funkcionális analfabéta vagy. Természetesen ez a véleményem.

Az hogy hazudozol az viszont tény, elég két írásodat összevetni feljebb. :)

Rwindx 2011.06.22. 16:27:09

@Kotkodus:
Én meg csak remélem hogy te sem vagy az.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 16:27:48

@usernev: A médiában valóban elsőszámú közellenség lett, mert nem hagyta, hogy a zsidók kamatra nyomják Németország pénzét. Mint a FED az USA-ban most...:) Hogy miben lett 10 év alatt az első, annakmeg magad is utánanézhetsz Ném. '33-'38

Kotkodus 2011.06.22. 16:29:53

@Bathory: @usernev: hitler egy kifejezetten rossz példa arra amit bizonyítani szeretnél báthory...

utolsóból első? megmondanád milyen alapon utolsó és milyen alapon első? várom a tényeket...
szerinted az a szabad piacgazdaság sikereinek köszönhető?
miért nem az ókori rabszolgatartó társadalmakkal jössz mindjárt, te okostojás...

abba is hagyom mert csak idegesít az, hogy te tényleg lehet, hogy ennyire oktondi vagy...

igényes 2011.06.22. 16:34:53

@Rwindx: 70 x 500 000 = 35 millió az értéke átlagosan. Mutass egy hírdetést, ahol föld eladó hektáronként 5 000 000 forintért.

Gyengébbek kedvéért! Legalul megnézni az árat, amit a hírdető jelöl! 0 Ft. A hírdetést nem véletlenül adták fel okoska.

Itt egy hírdetés, nem röhej? Miről beszélünk?

Új Velence és a 70-es út között ÜZLETI VÁLLALKOZÁSRA ALKALMAS 70 ha terület eladó.Közművek a telek mellett!
A területen DELFINÁRIUMOT és KASTÉLYSZÁLLÓT akartak építeni,ezeknek a tervrajzai igény szerint átvehetők.
ár:3.400,-Ft/m2
Tel:20-330-9513
Eladó telek/földterület Velence adatai
Ingatlan azonosító 2314252
Értékesítés tipusa eladó

Ingatlan tipusa telek/földterület
Település Velence
Cím Új Velence és a 70- es út között 70 ha terület
Alapterület 700000 m²
Telekterület 70 ha
Ár 0 Ft

Kotkodus 2011.06.22. 16:35:03

@Rwindx: na ez aztán megaszontad...
jól megkaptam a magamét... :)

leborulok érveid súlya alatt és kénytelen leszek a diplomámat visszaadni, mert hála neked rájöttem, hogy az fabatkát sem ér...

köszönöm szépen, hogy logikáddal ráébresztettél, hogy mennyire súlytalanok és értéktelenek az ismereteim...

légy szíves ne is írjál többet nekem, mert félek, hogy a maradék önbizalmam is elszáll, ha még egyszer így megcáfolsz egy tudományos bizonyítást!

regress 2011.06.22. 16:35:56

gyurcsány már nem volt csóró mikor megjelent.orbán viszont az volt.ez ma már nem mondható el róla.miért nem mer erre rákérdezni senki?

usernev 2011.06.22. 16:36:25

@Arbet: Ha Gyurcsányt elítélik azért mert hibásan döntött gazdasági kérdésben akkor egész csomó embernek mellé kellene ülnie, kezdve mindjárt a vádlóival. Szóval ez valószínűtlen. Neki csöndbe kellett volna maradni pár évig és szépen építgetni egy saját pártot és azzal megmérettetni magát, akkor kiderült volna mit ér emberek szemében. Sukkoró ügyben meg nem lesz semmi. Ez egy mondvacsinált ügy, hogy baszogassák kicsit, mert akkor hangoskodik és azt meg a maguk javára akarják fordítani. Ha akarták volna már bíróság előtt lenne, de nem akarják. Az már más kérdés, hogyha a bíróság független, akkor nem érnek el vele semmit, ha viszont nem akkor az meg öngól.
Szerintem volt neki is pár ötlete amit lehetne hasznosítani de hát az ellenkezik a jobboldali szellemmel. Szerintem az ország azzal járna jobban ha mindenkinek meghallgatnánk az ötletét és összeraknánk belőle valami működőképeset és nem csak egy őrült törpe lázálmaitól várnánk a csodát.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 16:37:43

utolsóból első? megmondanád milyen alapon utolsó és milyen alapon első? várom a tényeket...
szerinted az a szabad piacgazdaság sikereinek köszönhető?@Kotkodus:

A hozzád hasonló idióták jönnek ilyen baromságokkal hogy közgazdasági axióma meg szabad piacgazdaság, miközben egyiket sem tudod definiálni, arról nem beszélve, hogy ezek üres szavak

Az USA szerinted szabad piacgazdaság, ugye?
Az USA kiadta a pénznyomást a FED-nek 1913-ban, azóta az övék. A FED egyik fő tulajdonosa a Rockefeller család.
Magyarul az adód egy magánbankárhoz kerül ebben a szabad piacgazdaságban, mert az állam nem maga nyom pénzt, hanem kamatra kölcsönveszi egy magánbanktól. Khmm.

Hitler meg azért fasiszta és közellenség, mert szakított ezzel a gyakorlattal.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 16:39:54

@Bathory: Szóval ha már szabad piacgazdaságról beszélünk, nem árt tudni hogy kinek mit szabad.

Rwindx 2011.06.22. 16:41:30

@igényes: Te számoltál 238 milliót. Csak éppen rosszul.

70ha*10000nm*3400Ft az 2.38 milliárd Ft

Nyilván 'ingyé adják. :)

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 16:43:42

Itt van egy pár perces gyorstalpaló a szabad piacgazdaságról

www.youtube.com/watch?v=3HdmA3vPbSU

Keress egy feliratosat ha nem érted.

Rwindx 2011.06.22. 16:44:42

@Kotkodus: Figy hogy fogalmazzam világosabban hogy nem érdekel a szadeszos aximóma hülyeséged? Azt a jelmondatot a szadesz találta ki, ennyi.

Hidd el nem szólok hozzád, csak tudnám te miért tetted ez te velem... de valójában még ez sem érdekel.

Kotkodus 2011.06.22. 16:46:07

@Bathory: nem válaszoltál:
milyen alapon első?
milyen alapon utolsó?

nem állt neki véletlenül rendelkezésre pár millió olcsó munkás?
de tudod mit, ahogy te és a családod bevonultok egy hitler féle munkatáborba, aznap elismerem, hogy igazad van...
vállalod a magyarság érdekében, te szerencsétlen?

egyébként tény, hogy idióta vagyok és tény az is, hogy a te érvrendszeredre nem tudok logikus választ adni.
végezetül nehéz helyzetbe hoztál: hogyan is tudnék üres szavakat definiálni... most vajon mit tehetek?

szabad megkérdeznem, hogy neked mi a végzettséged?

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 16:46:13

@Kotkodus: Itt van egy pár perces gyorstalpaló a szabad piacgazdaságról

www.youtube.com/watch?v=3HdmA3vPbSU

Keress egy feliratosat ha nem érted.

usernev 2011.06.22. 16:46:53

A nácizmust, a szélsőjobboldali nézetek kidolgozását és úgy általában a népirtást és a II. világháborút arra visszavezetni, hogy zsidók üzemeltetik a pénzverdét és ezt az egészet arra fogni, hogy 1913-ban mi volt az USA-ban ez már komoly elmebaj. Fordulj orvoshoz.

Várúr 2011.06.22. 16:55:09

@igényes:
Nagyon buta barátom. A "rohaggyon meg" kifejezést te használtad. Én ironikusan visszaidéztem. Előtte érveltem, miért terheli Furcsányt büntetőjogi felelősség. Na de nem azért, hogy veled társalogjak. Hagyj békén jóembör.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 16:55:45

@usernev: Az, hogy a harmincas években a jogászok, orvosok több mint fele zsidó volt Mo-n, és a közszolgáltatások, energiaipar 80%-ban volt az övék, szintén súlyos elmebaj a magyar zsidótörvények előzményének tekinteni, ugye, agyamputált?

usernev 2011.06.22. 17:01:58

@Bathory: Eltekintve attól, hogy mennyire helyesek a számok, de ez hogy jön ide egyáltalán? És még ha mindez igaz is volna, miért lennék én ettől agyamputált? Súlyos zavar van a fejedben. Mond meg hol vagy, küldök mentőt akik elvisznek egy nyugodt helyre és kapsz majd gyógyszert amitől békén hagynak azok a hangok a fejedben és nem üldöz majd a gonosz állandóan.

Rwindx 2011.06.22. 17:06:04

@Kotkodus:
Bocs még egy dolgot észrevettem, ami alapján te handbandázol a diplomáddal is.

"ha még egyszer így megcáfolsz egy tudományos bizonyítást! "
vs
""az állam rossz gazda" egy makroökonómiai axióma"

Most axióma vagy tudományos bizonyítás? Mert ugye a kettő üti egymást.
Na menjél szépen vissza szalaghoz, lejárt a cigiszünet!

Kotkodus 2011.06.22. 17:22:27

@Rwindx: nem úgy volt, hogy nem vagy rám kíváncsi?... :))
mégis? te igazából egy aranyos srác vagy... ráadásul igazad van axióma ügyben is... feltételezem bölcsész vagy... :))

már csak az nem világos, hogy miért fontos neked az, hogy axióma, vagy tudományos bizonyítás, ha szerinted úgyis az szdsz találta ki...:))
egyébként engem nem zavar, hogy ezt hiszed, de a saját érdekedben mondom, hogy ezt az szdsz-es elméletet, csak a szokásos haveri körödben terjeszd, mert szélesebb körben még be találsz égni vele...

Rwindx 2011.06.22. 17:31:27

@Kotkodus: Valóban nem vagyok rád kiváncsi, csak mint mondtam észrevettem valamit. Egyébként tévedsz a bölcsészségemet illetően :) Az aktivitás lapomon a kommentek között megtalálod a végzettségem, csak kis szorgalom kell hozzá. :D Látom mindenkinek csak a végzettége érdekel téged :)

Leszarom hogy axiómának vagy tudományos bizonyításnak tartod, csak kitűnik belőle közöd nincs nemhogy a témához, de még sok egyébhez sem.

Az hogy kinek mit mondok, azt meg bízd rám nyugodtan :)

Kotkodus 2011.06.22. 17:34:20

@Bathory: köszi a linket, aranyos...
de kimaradt a bretton woods-i rész (az'szem 70-es évek) és ez a változat nem eléggé részletes, hogy a 2008-as usa banki bedőléseket megértesse.

nálunk a pénzintézeteket a pszáf ellenőrzi (lehet hogy mostanság ezt is átnevezték) és a pszáf alapszabályzata többnyire kizárja az olyan kockázatokat, amelyek a rajzfilmedben említenek (nálunk nincs is baj azzal, hogy a bankok nem rendelkeznek megfelelő fedezettel, sőt...).

mindenesetre a filmecske NEM a szabd piacgazdaságról szól, ajánlom figyelmedbe újra megnézni...

nem vagyok meggyőződve, hogy érted a bankok teljes szerepét a gazdaságban... valószínűleg soha nem próbáltál vállalkozást beindítani (ne is tedd, ha megteheted...)...

röviden a lényeg, hogy nélkülük NINCS gazdaság és legfőképpen NINCS fejlődés.

hajrá magyarország, hajrá bohócok!

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 17:38:26

@Rwindx: Pont a pénzügyi cégeket, brókercégeket és egyéb gyakorlati szakembereket a legkevésbé sem érdekel a végzettség. Meg az axióma...:)Kíváncsi vk. Csányi hány axiómát ismer...

It is all one to me if a man comes from Sing Sing or Harvard. We hire a man, not his history. H.Ford

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 17:40:30

@Kotkodus: Tehát, miután látod, hogy az USA nem szabad piacgazdaság, említs legalább egy ilyet! Meg még legalább 2 axiómát!

dimitrij 2011.06.22. 17:55:41

@Rwindx: ezen összevetésre sem vagy alkalmas kisbarátom. :) a hazugságokat meg sehogy sem sikerül bizonyítanod... és ez sem vélemény, hanem tény. :PPP

Kotkodus 2011.06.22. 18:04:41

@Bathory: miből is derült ki, hogy az usa nem szabad piacgazdaság? mikor is láttam én ezt be?
az'szem valamit félreértettél...

valószínűleg te nem szerztél tapasztalatot az állami rendszerben... nézz meg pár fimet vegyesen a 70-es évekből (francia, usa, magyar, cseh) és majd meglátod... és közben tudd azt is, hogy mi a nyugatiakat nem is nézhettük...

nem tudom máshogy megértetni veled, hogy a piacgazdaság kemény, de sokkal igazságosabb rendszer, mint az állami tervgazdaság. főleg az a szociális alapú piacgazdaság amit mi európában működtetünk...

nem hiszem, hogy volt valaha is a világon ilyen békés és kellemes időszak (a tömegeknek), mint amit mi élünk a 21.század elején európában... és ebből kaptunk mi egy kis szeletet... de ugye nekünk ennél több jár... :(

szóval, milyen rendszer lenne szerinted ennél jobb és igazságosabb?

Rwindx 2011.06.22. 18:06:17

@dimitrij:
Ez már nagyon unalmas. Nem fogom leírni ugyanazt kétszer ha valaki olyan hülye hogy nem fogja vagy nem akarja felfogni. Ugyanis szemlétomást ott kellene kezdeni hogy az A betü az A betü, a B betü...
Aztán az azonos számok, amik persze különböző vélemények :D :D

dimitrij 2011.06.22. 18:14:06

@Rwindx: szar érzés, hogy belenyomom a szarodba az orrod, ugye? :) te még Mohamednél is kitartóbb, és vélhetően ostobább is vagy, ő legalább taktikusan lelépett, amikor tarthatatlanná vált a helyzet. csak tudnám, hogy mire ez a fene nagy, de alaptalan önbizalom?!? :PPP

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 18:16:11

@Kotkodus: Teljesen hiába nézted meg az aranymüves meséjét.

Arról szólt ugyanis, hogy egy magánbank kölcsönadja az USA kormánynak a pénzt kamatra.

A legérdekesebb a miért, amikor a kormány maga is nyomtathat(na) pénzt.

A másik a megtévesztés egyértelmü szándéka(az emberek 9x%a nem tudja, hogy a FED 100%ban magán, a neve ugye FEDERAL)

Tvek befolyásolják a 'szabad piacgazdaságot', a tveket meg az befolyásolja aki ehhez pénzt ad. A Fed.

A pénznek nincs aranyalapja tehát nincs mögötte SEMMI.

Ha egy magánbank dönti el, hogy sok v. kevés pénz van a gazdaságban(péntbőség v. válság), irányítja a kamatszintet és az inflációt, akkor erre hogy lehet azt mondani, hogy ez a gazdasági modell szabad? A központi banktól a többi bank, azoktól meg a reálgazdaság függ...

A legjobbat a végére hagytam, nézd meg a dollár inflációját 1913 előtt, meg akkortól. (tudod, a központi bank feladata a nemzeti valuta értékállóságának védelme stb.stb.stb.)

Kotkodus 2011.06.22. 18:18:24

@dimitrij: tök feleslegesen győzködöd...
eric emmanuel schmitt jut róla eszembe:
a legnagyobb gonoszságnak nincs köze az intelligeciához, vagy annak hiányához. egy idióta aki gyanakszik kevésbé veszélyes a hülyénél aki biztosan tudja. mindenki téved, a zseni is, csakúgy mint a tökkelütött ; és nem a tévedés maga a veszélyes, hanem annak a fanatizmusa aki azt gondolja, hogy ő nem téved...

akinek nem inge ne vegye magára...

dimitrij 2011.06.22. 18:23:58

@Kotkodus: az a mondás jut eszembe róla, ami szerint az igazán veszélyes egyveleg az, amikor a butaság kitartással és akaraterővel párosul...

(khm.)

:)

Kotkodus 2011.06.22. 18:28:58

@Bathory: hát annál szabadabbat, hogy mindent a piac szabályai irányítanak (még a pénzverést is), elképzelni sem tudok... (szerintem a mi európai rendszerünk stabilabb, de hozzáteszem, hogy bizony drágább is; tudod: adók...)

a 9szeres tőkeáttétel nem olyan durva... tőzsdéztél már?

mondjuk azt, hogy elismerem neked, hogy a bankok gonosz intézmények, ahol kistörpék rejszolnak a pincében a hugod gyerekkori fényképére... ok? elfogadtuk...
és akkor mi is lenne a te általad javasolt - bankokat kiváltó - gazdasági modell?
mi is az alternatíva amit erre felmutatsz?

szóval javaslom nézz meg még 1-2 ilyen filmecskét és ha még mindig kommunizmust akarsz, akkor menjél phenjanba és győződj meg a saját szemeiddel az emberi egyenlőség rendszerének realitásáról...

Rwindx 2011.06.22. 18:29:19

@dimitrij: :D :D :D :D
Írj még ilyet!!!!

Az önbizalmam abból származik hogy én, úgy tűnik kettőnk közül egyedüliként emlékszem a beszélgetésünk teljes vonalára, és amiket most ideírsz annak fényében meglehetősen mulatságos. :)

Szemezgetek neked kicsit:

Te: "a piaci ár másfél-kétszereséért visszavásárolni a MOL részvénykapettet is."

Én: "Egészen pontosan 22400Ft-t adtak részvényenként, míg az aznapi részvényárfolyam 23310Ft volt. "

Te:"tegyük gyorsan hozzá, hogy szerinted... most pl. 21 205 Ft"

Én: Egyik link: "2011. május 24-én kedden, az értékpapír kora délutáni felfüggesztésekor az ár 23.310 forint volt." (profitline)
Másik:"Az állam által megszerzett Mol-pakett 22.400 forintos ára után" (MTI)

Te: "ez a link most mit bizonyít? :) kit érdekel, hogy mit posztolt a tőzsdefórum valamelyik droidja?"

Itt már fentrengtem a röhögéstől:)

Én:"beírni a www.google.hu weboldalon a felső keresőbe azt hogy: MOL vásárlás árfolyam
Majd entert nyomsz.
Akkor jó eséllyel nálad is az első 10 találatból 6 erről fog szólni kiemelve az ÁRFOLYAMOT,"

Te: "beírtam a google-ba, a cikkek egy része ezt az álláspontot képviseli, a másik meg azt."

Itt volt teljesen végem :D

Aztán hogy ezzel a szarba nyomod az orrom az már csak hab a tortán :D :D

becike4 2011.06.22. 18:30:50

@nandras01: Alapvető emberi jogot sért a puszta létezése,és mielőtt belekezdenél a kis gonosz törpéről ugyanez a véleményem.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 18:35:37

@Kotkodus: szóval javaslom nézz meg még 1-2 ilyen filmecskét és ha még mindig kommunizmust akarsz, akkor menjél phenjanba és győződj meg a saját szemeiddel az emberi egyenlőség rendszerének realitásáról...

Hát a kommunizmusról nekem a diktatúra, a központi irányítás meg a tervrendszer jut eszembe....

Nem tudom vannak-e törpék, de a FED rendszere pont ilyen, felette ugyanis csak az atyaúristennek van felügyelete, a kongresszusnak nincs.

hát annál szabadabbat, hogy mindent a piac szabályai irányítanak (még a pénzverést is), elképzelni sem tudok...

- én sem de az amerikai rendszer nem ilyen.

-nem tudom miben más minőségileg az európai központi bank rendszere, mert a belső szabályait nem látom át, de ha te tudod akkor homályosjts fel.

gorcsev54 2011.06.22. 18:39:45

@usernev: Helyes!!!!!!! Pedig jobbos vagyok!

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 18:42:33

akkor mi is lenne a te általad javasolt - bankokat kiváltó - gazdasági modell?
mi is az alternatíva amit erre felmutatsz?@Kotkodus:

Na ez jó kérdés. Az alternatíva meg egyszerü, állami kézbe a pénznyomást és a központi bankot!

Lucky Larry Silverstein 2011.06.22. 18:53:33

@Bathory: A nagy szabadsághoz még annyit, hogy a huszadik században egyedül Kennedy mert hozzányúlni a FED előjogaihoz, de a halála után az utódja azonnal visszacsinálta. Igaz, erről nem készülnek Hollywoodban filmek.

dimitrij 2011.06.22. 19:55:45

@Rwindx: ha emlékszel a beszélgetésre, akkor nem kellene, hogy túláradó legyen az önbizalmad lelkem. :)

"Te: "a piaci ár másfél-kétszereséért visszavásárolni a MOL részvénykapettet is."

Én: "Egészen pontosan 22400Ft-t adtak részvényenként, míg az aznapi részvényárfolyam 23310Ft volt. "

Te:"tegyük gyorsan hozzá, hogy szerinted... most pl. 21 205 Ft""

te az adott napi tőzsdei árfolyamot hasonlítod össze a 21% körüli pakettével, ami finoman szólva is érdekes összehasonlítás. azt meg ha a segged a földhöz vered se, fogod tudni megmondani, hogy mi lett volna a reális piaci ár egy olyan cégtől történő megvásárlás esetén, aki politikai döntéssel ki lett zárva a közgyűlésről (lex MOL), nem tudta érvényesíteni tulajdonosi érdekeit. ettől a cégtől nem a tőzsdei ár töredékéért megvenni a pakettet bűn... erre mit tesz a mostani kurzus? kifizeti a dupláját annak, amit a valóságban fizetni kellett volna érte, ha képesek érdekérvényesítésre, mint ahogy ez a kurzus sem képes rá.

na ennyit ér az érvelésed az árfolyam kapcsán. :)

ehelyett mi történt, még a nyakukba vettek valami háttéralkut is, amire egyelőre csak következtetni, hogy milyen hatásai lesznek, ráadásul nem hogy csökkent, de minden valószínűség szerint nőtt az oroszokkal kapcsolatos politikai befolyás és gazdasági-energetikai függőség. győztes pozícióból sikerült mindent elbukni...

egyébként ha csak ennyi maradt meg a vitából, mint amit fent vázoltál, akkor új értelmet adsz a funkcionális analfabéta jelzőnek. :) mondd csak, a vita többi része miről szólt? sok okod nincs a büszkeségre... és az önbizalomra szentem. :)

röhögni legfeljebb a saját ostobaságodon indokolt. :P

Kotkodus 2011.06.22. 20:02:13

@Bathory: nem értelek...
nálunk a központi bank és az állami pénz-verde -nyomda is állami kézben vannak (tudtommal egész európában).
vedd úgy, hogy az álmod valóra vált! :))

az usával és annak rendszerével meg ne foglalkozz, van elég bajunk nekünk itt is...

De ha nagyon érdekel a téma olvass utána a bretton woods-i megállapodásnak (akkor váltottak arany-alapú gazdaságról teljesítmény alapú gazdaságra, ha jól emlékszem) és nézd meg az "inside job" című dokumentumfilmet...

Rwindx 2011.10.23. 22:17:55

@dimitrij:
Te kretén, szerinted az összes kommentem nézegetem még hónapok múlva is? Kiváncsi vagyok erre mikor fogsz reagálni...

Egyébként miért kellene reagálnom újra és újra ugyanazon hülyeségedre? Ehhez képest a VG cikk sem hozott újat. Már leírtam a válaszomat. Végigolvastam újra miket írkáltál, de megint röhögésre késztettél :)

dimitrij 2011.10.24. 07:35:26

@Rwindx: gondolom e-mail értesítőről még nem hallottál, te nyomorult. :P egyébként meg hogy evett vissza a fene ide? ránéztél a MOL árfolyamára és rájöttél, hogy ezzel porig aláztad magad korábban?

valahogy az érvek el-elmaradoznak a hozzászólásaidból, amiben semmi meglepő nincs. szar deal-t csináltak, kényszeríthették volna a részvénypakettet eladó felet a piaci ár alatti eladásra, de ez valamely okból nem történt meg... ahhoz ostoba vagy, hogy egy ezt belásd, így adott a lehetőség, degradáld magad tovább.

az meg ha ezen röhöghetnéked van az megin téged minősít, duplán. :)
süti beállítások módosítása