Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Nemzeti Szemétdíj - Orbán karácsonyi ajándéka

2016.12.23. 14:16 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: szemétdíj Orbán Erzsébet utalvány

Bizonyára mindenki ismeri azt a régi Jereváni rádiós viccet, aminek az a végső csattanója, miszerint a hír igaz, de nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.

Ennek a mai hazai viszonyokra applikált viccnek a csattanója viszont már kicsit bonyolultabb. Eszerint a hír is igaz, hogy Erzsébet utalványt osztogatnak, de valójában úgy osztogatnak, hogy az valójában fosztogatás is egyben.

Kezdődött ugye azzal, hogy Orbánék közölték, jövőre a nyugdíjat 0,9 %-kal növelik. Ami az érintettek körében enyhén szólva sem talált valami lelkes fogadtatásra. Hiszen a jegybank és más független szakértő szervezetek is ennél jóval magasabb, 2,6 %-os inflációt valószínűsítenek jövőre.

Később aztán közölték, az emelés mértéke mégis nagyobb, mégpedig 1,6 % lesz. Hogy miért pont ennyi? Csak.

Azt nem tudom, mennyire örültek a nyugdíjasok annak, hogy a vérlázító 0,9-et sikerült feltornászni 1,6 %-ra a jogosnak látszó 2,6 % helyett.

Mint ahogy azt sem, hogyan fogadták a 10.000 forint értékű, igen korlátozottan felhasználható Erzsébet utalványt, és az ezzel járó kellemetlenségeket. Amiket most nem részleteznék, a sajtó egy része erről már bőven beszámolt.

Most egy ide vágó egészen friss történetet szeretnék megosztani a jámbor olvasóval!

Egyik ismerősöm, sokakkal együtt, épp ma, december 23-án kapta meg az Erzsébet utalvány eredménytelen kézbesítéséről szóló postai értesítést a postaládájában (mert épp nem tartózkodott otthon) egy befizetendő csekkel együtt, 5854 Ft-ról, aminek a befizetési határideje pedig december 24!

Az erről szóló készpénz-átutalási megbízás címzettje az NHKV, vagyis a NEMZETI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI KOORDINÁLÓ ÉS VAGYONKEZELŐ Zrt. ( Ők írták így, csupa nagybetűvel és persze a hulladékgazdálkodási egybeírva, kötőjel nélkül!)

Elszámolási időszakként pedig 2016.07.01.-2016.09.30. került a csekken feltüntetésre.

Vagyis ezek szerint még meg is köszönhetjük a jóságos Zrt.-nek, hogy így ünnepek előtt nem fizettetik meg egy összegben az egész második félévet, ami megközelítette volna a húszezer forintot. Most karácsonykor csak a nyári számla rendezése volt olyan sürgős ennek a jószívű Nemzeti Hulladékizének.

És, mint említettem, a december 23-án átvett szemétdíj rendezési utalványnak a befizetési határideje december 24, vagyis egy azaz egy nap.

A postás az utalványt nem hagyta a postaládában, míg az egy napos befizetési határidejű sárga csekket igen.

De hát az Erzsébet utalványt a szemétdíj rendezésére egyébként sem lehetett volna felhasználni.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr4012069737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása