Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Kis magyar nonszensz

2009.01.19. 16:43 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: tv2 györgy mokka kun gábor tamás csepeli kettős gyilkosság ruttner deme

„Azért ez a Ruttner ( a szocdem párt egykori elnökaspiránsa) nem semmi fazon.
Amit itt előad, egy 6 éves gyerek sem venné be. Demének nemcsak a gyilkossághoz nincs köze, de sikkasztás sem volt, csak egy aprócska megbocsátható zsebbefizetés történt.”

Az index.hu fórumon olvasható ez a bejegyzés, amelyik jól kifejezi a közvélemény többségének álláspontját a csepeli kettős gyilkossággal összefüggő ügyvédi ténykedéssel kapcsolatban.

Nem vitás, hogy Deme Gábor jogi képviselője igen nagy szorgalmatossággal nyilatkozik éjjel-nappal valamennyik létező magyar sajtóorgánumnak, köztük a legnézettebb országos tévécsatornáknak - ügyfelének, Deme Gábor úrnak sajnálatos sorsáról, miszerint nagyon rosszkor volt nagyon rossz helyen.

Igen, az ügyvéd urat hallgatva, már-már az az érzés alakul ki a szemlélőben, hogy az egész ügynek valójában ez az ember a legnagyobb áldozata. Először is, a volt főnöke teljesen ártatlanul megvádolta és munkaviszonyából felfüggesztette őt egy egyszerű leszámolási, akarom mondani elszámolási vita miatt, aztán pedig csupán annak köszönheti, hogy nem lőtték le őt is, hogy térden állva könyörgött az életéért az átlőtt kezű gyilkosnak. Az ezt az állítását igazoló videofelvételeket viszont Kun utasítására sokkos állapotában kénytelen volt a kukákba dobni, ahonnan azokat mohó guberálók vitték el, azt hívén a winchesterekről, hogy valami szilveszteri pulyka maradványai. (Talán ők is sokkos állapotban lehettek.)

Arra a kérdésre, hogy miért nem fordult Deme egyből a rendőrséghez, az ügyvéd (nem Deme!) azt válaszolta, hogy pánikba esett. „Ne felejtsük el, hogy akkor a gyilkost, aki nem sokkal korábban kis híján őt is kivégezte, még nem fogta el a rendőrség. Deme jelenleg is retteg: attól tart, hogy Kun egyszer utoléri.”

A mai reggeli tv2 mokka műsorban dr. Ruttner György, még rátéve egy lapáttal, már egyenesen nonszensznek nevezte azt a helyzetet, hogy ő és ügyfele nem ismerhetik meg annak a felvételnek az utolsó néhány percét, amit a csepeli kettős gyilkosság egyik sértettje készített a kivégzése előtt.

Doktor Ruttner úr még azt is mondta, hogy a rendőrök ezzel akadályozzák a gyanúsítottat és a védelmet abban, hogy a felvétel ismeretében tudjanak megfelelő védekezést előterjeszteni.

Az ügyvéd úr a tévében a védelemhez fűződő jogok megsértéséről, meg egyéb ilyesmikről lamentált, s duzzogva kijelentette, hogy mostantól kezdve csak az ügyészségen tesznek vallomást. (Ezt egyébként a Kulcsár ügyben néhányan már eljátszották, nem sok sikerrel.)

Az ügyvéd úr nehezen hihető, életszerűtlen állításoktól sem riadt vissza védence érdekében.

Bizonyos híradásokból arra lehet következtetni, hogy Deme úr már a gyilkosság felfedezését követően nem sokkal visszament a helyszínre. Ahogy az egyik az index vitafórumán hozzászóló megfogalmazta: "Deme végig ott téblábolt az iskola körül bámészkodók között.  Jajveszékelt, hogy "csak nem a Takács Józsi bácsival történt valami?!" "Nyilván a gyilkos kikötötte az életéért térden állva könyörgő Demének – folytatja a kommentelő - , hogy csak akkor engedi szabadon, ha utána az iskola előtt téblábol és jajveszékel (persze csak a szerver kidobása után)”.

Ruttner György ezzel összefüggésben arra az újságírói kérdésre, hogy miért nem fordult Deme egyből a rendőrséghez, azt válaszolta, hogy pánikba esett. „Ne felejtsük el, hogy akkor a gyilkost, aki nem sokkal korábban kis híján őt is kivégezte, még nem fogta el a rendőrség. Deme jelenleg is retteg: attól tart, hogy Kun egyszer utoléri.”

Deme sokkos állapota miatt a rendőrségre bemenni igen, de a tett helyszínére visszamenni nem félt!
Az ügyvédi verzió szerint a védence a pisztolylövések láttán és hallatán igyekezett elhagyni az épületet, ám mivel a bejárati ajtót zárva találta, visszament a kulcsáért. A tettestársának tartott K. Tamás ekkor fegyverével arra kényszerítette, hogy vegye magához, és tüntesse el a biztonsági kamerák felvételeit rögzítő számítógépet.

Tehát a pánikba esett, sokkos állapotú gazdasági igazgató nem azt kutatta, hogyan juthatna ki az épületből, akár egy ablakon át is, hanem visszament a kulcsáért oda, ahol néhány perccel korábban két embert megöltek. Hol, kinél remélte megtalálni a kapukulcsot, mielőtt ő is beadná a kulcsot? Miért nem volt nála?

Lehet, hogy éppen ez a kulcsügy az ügy megoldásának a kulcsa?

Egyébként feltűnő, hogy amíg a vízcsapból is Ruttner folyik, arról szinte alig tudni valamit, hogy ki a másik gyanúsított, Kun Tamás ügyvédje. Elárulom, Stiller Magdolna, aki egyébként elmegyógyászati esetnek tartotta a történteket. Az ügyvédnő a kijelentésekor a gyilkosságok elkövetőjére gondolt. De szerintem a megállapítása igaz az ügy tágabb összefüggéseire is.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr28888807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása