Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Kik a gyilkosok?

2009.02.25. 21:04 | Proszektura | 5 komment

Hónapokkal ezelőtt megalakult a különleges ötven fős elit nyomozócsoport a Nemzeti Nyomozó Iroda berkein belül azon ügyek felgöngyölítésére, amelyek körül egyelőre nem, hogy oldódna a homály, hanem még inkább sűrűsödik. Jelenleg semmi jel nem mutat arra, hogy a különleges nyomozó-kommandó bármilyen komolyabb eredményt ért volna el a tettesek felderítése érdekében. Jóllehet folyamatosan szakértői vizsgálatokat rendelnek el, kamerafelvételeket elemeznek.

A rendőri vezetők pedig, időnként névvel, máskor pedig név nélkül, arról nyilatkozgatnak, hogy a több ügyben is összefüggést véltek, vélnek felfedezni. Ezen összefüggések mibenlétét azonban nem kívánják az orrunkra kötni. Pedig nagyon egyszerű kapcsolatok lehetnek ezek, a felismerésükhöz nem kell sem Marple kisasszonynak, sem Hercule Poirot-nak, de még Bolcsik dandártábornoknak sem lenni.

Megfigyelhető az elkövetési módszer – a modus operandi -  nagyfokú hasonlósága. Nagy valószínűséggel többen – legalább ketten – hajtják végre a szörnyű tetteiket. Az eszközül használt fegyverek is vagy azonosak, vagy igen csak hasonlóak. Kiválasztják a rosszul megvilágított, cigányok lakta faluszéli házakat, ahol - bizonyos vallomások szerint – előzőleg jellegzetes terepjáróval terepszemlét is tartanak, majd valamelyik hétvégén, éjfél környékén a kiszemelt házakra lecsapnak. A háziakat Molotov-koktéllal „kifüstölik”, majd sörétes és/vagy golyós vadászfegyverekkel célzottan viszonylag igen közelről rájuk lőnek. Szándékuk egyértelműen a sértettek likvidálására irányul, miközben azzal sem törődnek, hogy közöttük vannak-e ártatlan kisgyermekek. Az elkövetők nagy vakmerőséget és magabiztosságot tanúsítanak a számukra feltételezhetően ismeretlen terepen mozogva. Egyébként nagy valószínűséggel maszkban támadnak, hiszen számítaniuk kell arra, hogy ha valaki mégis a támadásukat túlélné, fel ne ismerhesse őket. A helyszínt szinte bizonyosan gépkocsival közelítik meg, s nem nagyon félnek a lebukástól, hiszen viszonylag sok nyomot – hüvelyeket, fel nem robbant Molotov-koktélokat, járműnyomokat egyebeket hagynak vissza.

Mit lehet tudni ezeknek az elkövetőknek a feltételezett profiljáról?

Igen nagy valószínűséggel megvetik a roma embereket, számukra a cigánysori emberi életnek szinte biztosan semmilyen értéke nincs. Hiszen annyira nem lehetnek ostobák, hogy ne tudnák, mit kockáztatnak. Mégis könyörtelenül, gátlás nélkül gyilkolnak, sőt úgy tűnik, válogatás nélkül. Hiszen ekkora távolságok az egyes helyszínek között szinte bizonyossággal kizárják, hogy tetteikkel azt bosszulnák meg, hogy ők vagy a gazdáik nem kapják meg a tartozást.

Az uzsorás motívumot szinte teljes bizonyossággal kizárja az is, hogy aligha hihető, hogy valaki pár száz ezer forint vissza nem fizetése miatt sorozatban ölne meg embereket, elfogása esetén tényleges életfogytiglan büntetést kockáztatva.

Ezek az emberek nem ostobák, tetteiket hidegvérrel, előre kitervelten valósítják meg. A félelem teljes hiánya alighanem abból is eredhet, hogy valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt cselekednek. Valamilyen oknál fogva attól sem nagyon tartanak, hogy rekord összegű vérdíjakat tűztek ki a fejükre. Ez arra utal, hogy nagyon jól konspiráltak lehetnek.

Feltehetőleg magyar állampolgárok, de mindenképpen magyar rendszámú autókkal közlekedhetnek, mert azzal is tisztában kell lenniük, hogy egy külföldi rendszámú gépkocsi mindig sokkal feltűnőbb egy elhagyatottabb helyen.

Jó terepismerettel és valamilyen szintű fegyverismerettel is kell, hogy rendelkezzenek, ami arra utal, hogy esetleg valamilyen kiképzésben részesültek, honvédségnél, rendőrségnél, vagy őrző-védő területen. Valószínűleg egyébként rendszeresen részt vesznek lövészeteken is, hiszen a fegyverek kipróbálása zajos tevékenység, amelyik feltűnő lenne például, ha uzsorás cigányok gyakorlatoznának, lövöldöznének valahol kint a terepen.

A legszörnyűbb az, hogy klasszikus értelemben véve feltehetően nem elmebeteg elkövetőkkel állunk szemben, hiszen a mániákus sorozatgyilkosok általában magányosak, igen ritkán kötnek szövetségeket. Inkább az a valószínűbb, hogy az elkövetőket valami szörnyű gyűlölet köti össze és mozgatja, a legelképzelhetőbb persze a rasszista motívum. Aki beleolvas a különféle internetes portálokba, az figyelemmel kísérheti azokat a hozzászólásokat, amelyek legfőbb jellemzője, hogy bizonyos kommentelők a cigányokat nem is tartják embernek.  Ezt a beteges, torz, fasiszta gondolatvilágot legerősebben a Kurucinfo terjeszti a hívei között, illetőleg folyamatosan gerjeszti. A legutóbbi gyilkossági helyszín ráadásul kultikus jellegzetességű is, hiszen az itt történtek jelentős szerepet játszottak a Magyar Gárda bírói betiltásában.

Az egyik rendőri vezető a múltkoriban a hvg-ben elszólta magát, amikor azt feltételezte, hogy a kegyetlen bűncselekményeket a börtönből rendelték meg olyanok, akik hasonló cselekedetért ülnek.

Ilyet csak egyet ismerünk jelenleg. A tartnabodi fiatalokat, akik immáron közel fél éve vannak letartóztatásban hasonló támadás gyanújával.

Mindenesetre a gyilkosoknak egy miatt igencsak hálás lehet a magyar rendőrség. A miniszterelnök úr – válság ide, válság oda – jutalomból rekordösszeggel, tizenkétmilliárddal támogatja meg őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr65966188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.02.26. 13:05:46

Sajnos ellent kell mondjak neked ismét. Amikor az uzsorásokat vagy más néven a " kamatospénzeseket" emlited -tévedsz. Én olyan helyen lakom, ahol gyilkosság azért nem történt meg, mert idejénben észrevették a lángoló házat, az égö garázst- benne az autóval.Mindez csak azért történt, mert ment a harc a piacért és a területért.Majd miután ezzel sem élégedtek meg , jött a másik " pénzes" csávó testvérének a garázsa benne- az autóval.Akkor is és ma is mindenki tudja hogy ezek az uzsorások kit tettek földönfutóvá, kitöl veszik el a segélyeket, a "családit", de senki nem tanuskodik, mert tudja hogy meghalhat bármikor.Erre te jösz itt a megválltó és kitalált szövegeddel--hiszen te "Butapesten" laksz és onnan látod--a meleg szobából, a kandalló mellöl-- hogy mi történik itt Borsodban! Csak szeretnélek tájékoztatni hogy ezt nem a különbözö jobbosok csinálták, hanem az uzsorás cigányok--és egymás ellen folyt a harc,--és folyik ma is. Tehát elöször tapasztald meg, és utána ird le az életszerü benyomásaidat--mert addig , számomra hiteltelen vagy!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.02.26. 18:55:20

Érdekes elmélet, de kihagytad Orbán Viktort, és lehetett volna élénkíteni a történetet náci zombikkal.
Így sajnos csak 4est tudok adni.

lanyi 2009.02.26. 23:53:01

Gyerekek ez a faszi...ez kész...

Te figyu! Ezt te komolyan gondolod?Mármint amiket ide írogatsz.

Ha kiderül hogy uzsorás cigányok a bűncselekmények elkövetői,akkor mi lesz.
Kideríted hogy mindenért Orbán Viktor a felelős?
Beismered hogy egy komplett hülye vagy?

Te szerencsétlen...

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.02.28. 07:17:34

www.havariapress.hu/index.php?menu=hir&hir=29346

"A bűncselekmény indítéka személyes jellegű volt, az etnikai indíttatás a nyomozás korai szakaszában sem tűnt valószínűnek, mostanra azonban teljes bizonyossággal kizárható, mivel - a hírügynökség információi szerint - a meggyanúsított elkövetők maguk is cigányok."

Van e annyi gerinced ,hogy bocsánatot kérj és erre egy postot szánj?

Etniez 2009.02.28. 09:57:57

Ez is egy bértollnok. Szűnik is meg az olvasottság, mert az élet túlhaladott ezen a blogon.
süti beállítások módosítása