Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Páva vagy Pulyka, tökmindegy

2009.05.06. 22:42 | Proszektura | Szólj hozzá!

Szerintem a jelenlegi közhangulat alapján Szili Katalinnal úrhölggyel szemben Páva úr akkor is nyerne már a pécsi polgármester-választáson, ha időközben elhíresztelnék róla, hogy teknővájó oláhcigány családból származik, s a nevét Pulykáról magyarosította Pávára.

Holott erről szó sincs, Páva úr inkább azzal dicsekedik, hogy már a nagyapja is igazi ellenálló volt.

Egy idő után az ember képes kurvára megunni a többpártrendszert. Mármint azt a típusát, ami nálunk kialakult. Ezt a bizonyos rotációs többpárti demokráciát.

Győz az egyik vagy a másik nagypárt, megkaparintanak minden valamirevaló pozíciót, jól összelopják magukat. Egyébként pedig leszarják a választóikat, hazudoznak össze-vissza, hogy aztán az újabb voksolás előtt hirtelen megint észbe kapjanak, s ismét keblükre ölelik az embereket, s ha kell ha nem, tolakodó leveleket írogatnak nekik, telefonon zaklatják, primitív óriásplakátokkal sokkolják őket, sőt személyesen is találkoznak velük, persze a nekik kedvesekkel.

Aztán egy idő után persze a másik nagypárt kerül hatalomra, és a következő ciklusban eljátssza ugyanezt: zsíros pozíciók, lopások, hazudozások, leszarás

Elnézem legújabb kampányfilmjében ezt a hercig Páva jogászdoktor urat, amint z utcán teljesen véletlenül az útjába tévedt egyszerű emberekkel széles mosollyal az ajkán parolázik, jópofizik; joviálisan hátba veregeti, lapogatja, puszilgatja őket. Csak aztán el ne kapják egymástól a sertésinfluenzát.

Aztán, amikor már a film hatása alatt kezdenénk meghatódni Páva úr emberi nagyságától, közvetlenségétől, akkor egy másik reklámfilmben megpillantjuk a tanult kollégáját, a graciőz Szili Katikát, amint ott ücsörög egy padon, dologidőben mi a fenét keres ott nem tudni, majd egyszer csak, mit tesz isten, arra sétál egy szórakozott fiatal hölgy, aki pont ott elejti a kabátját. Szili Katika pedig, aki akár az anyja is lehetne ennek a könnyelmű nőnek, mint egy igazi gondos gyámügyes odaugrik, felveszi, visszaadja. 

Pécsiek figyelem, ha bárki eztán elhagyja valami holmiját, esernyőjét, ilyesmijét séta közben, csak semmi pánik, Katalin máris ott terem és intézkedik.

Hát ki, ha ő nem alkalmas polgármesternek! Ott fog majd ülni örökké minden parkban, minden padon és mosolyogva a kezünkbe adja majd a lepottyantott felöltőnket, tán még le is porolja, ha kell itt-ott le is kefélgeti.

A nép pedig, amelyik szeretne a jogászdoktor-hölgyektől és jogászdoktor-uraktól szabadulni, nem tud az istennek se. Ugyanis, ha valakinek nem kellenek sem a szocik sem Orbánék, azoknak sem marad más, mint a politikai sercli.

Például a vadul liberális SZDSZ, amelyik mindenkit börtönbe csukatna, aki nem úgy gondolkodik, mint ők, aztán a tisztességes, normális Magyarországról papoló MDF, amelyik már hosszú évek óta se nem normális, se nem tisztességes, hiszen csak mindenféle simlis jogi csőrés-csavarással tud talpon maradni. Újabban pedig itt van nekünk ez a végképp abszolút tisztakezű, és abszolút tisztességes Jobbik, amelyiknek egyik jeles képviselője, Isten hívatásos szolgája épp most nevezte hívei előtt hazánk törvényes miniszterelnökét szociopata állatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr971107187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása