Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A halállista

2009.05.28. 16:05 | Proszektura | 3 komment

Talán van még aki emlékszik egy bizonyos Netkacsa nevű internetes pletykalapra, amelyik valamikor 2005-ben kilistázta huszonöt állítólagosan meleg közéleti szereplő nevét, természetesen a beleegyezésük nélkül. Menyhért Mészáros László, a lap szerkesztője semmi erkölcsileg kifogásolhatót nem talált akkor a lista küldözgetésében.

"Még egy leszbi listát tervezek" – nyilatkozta az akkor éppen Ázsiában nyaraló lapszerkesztő, aki szerint a Netkacsa "nem seggnyalós bulvárlap, mint a Story vagy a Blikk".

Az internetes újság fejlécén egyébként az a vezérlő gondolat szerepelt, hogy „Amit más nem tud, vagy nem mer megírni…”

Aztán a Netkacsa a rendőrség, a Nemzeti Nyomozóhivatal, a Nemzetbiztonsági Hivatal, továbbá az adatvédelmi biztos, és ki tudja még milyen szervek kitüntető és tartós érdeklődése hatására szép csendben kimúlt, a tervezett leszbikus lista közlésére sokunk őszinte sajnálatára már nem kerülhetett sor. Ám a szerkesztő vezérlő gondolata - „Amit más nem tud, vagy nem mer megírni…” - megmaradt, azonban ez a duma ezúttal már a Belpol.hu névre átkeresztelt – közéleti, politikai hírmagazin kezdőlapjára került át.

És a szerkesztő érdeklődési köre is a címváltozásnak megfelelően – úgy tűnik – más irányultságot vett,

A belpol.hu most megint egy ütős, nagy visszhangot kiváltó listát tett közzé.

Persze a lista ezúttal kicsit erős kifejezés, inkább nevezhetnénk papír fecninek, amelyik többnyire – Kéri László, Kapolyi László, Walter Dezső kivételével - kiskezdőbetűs nevek halmazát tartalmazza három oszlopban elrendezve, titokzatos megjegyzésekkel ellátva, mindenféle krikszkrakszokkal összefirkálva.

A hírre lecsapó média ezt azonnal a Fidesz halállistája elnevezéssel illette.

A kapcsolat.hu portálon a poétikus aranyaszegelye néven irogató egyén a bejegyzésében pedig már egyenesen azt vizionálta, hogy „Listán a halál!”

A blogger kifejtette, hogy „mindig is álszentnek tartottam a Fidesz politikusait, kiver a víz a sok kis Orbán nevelésű buldogoktól, mert oda kell nézni a tévére, ha tudni akarod, ki tart sajtótájékoztatót, hisz mindegyiknek Orbán stílusa van, még a hangjukat is úgy köszörülik. Ilyen szíjjártó is.”

A cikk írója nem tudni, miért írta kisbetűvel Szijjártó nevét, talán lehet, hogy hatott rá is a listázók hasonló módszere.

De ami ennél sokkal fontosabb kérdés. Miből olyan biztos „aranyaszegelye” és a többi cikkíró abban, hogy ez a lista tényleg valamiféle leszámolási terv része?

Hiszen lehetne még annyi más is.

A névsor készítői például, lehetséges, hogy azokat írták össze, akik ellenzik a harmincmilliós vagyonadó bevezetését. Vagy teszem azt, ők azok, akik nem értenek egyet a Hungaroring további államilag támogatott működtetésével, vagy mondjuk a gyes megkurtításával. Esetleg az köti őket össze, hogy mindannyian szeretik a citromos fagylaltot.

És mi van, ha a listakészítő esetleg ezúttal is valamilyen, az átlagostól eltérő titkolt szexuális magatartásformát pécézett ki magának, amikor pont ezeket a neveket kötötte csokorba?

Pl. szado-mazo, vagy valami ilyesféle irányultságra gondoltam.

Egyébként, ha én lennék Bajnai Gordon helyében, most kurvára meg lennék sértődve. Offshore cégügyeim ellenére a Fidesznél ennyire nem vesznek semmibe, hogy már erre a listára sem férek föl. Az én karakteremet már meg sem akarják gyilkolni? Miközben az a gyenge minőségű Szekeres, az meg bezzeg bazmeg persze ott virít a második sorban.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr931149162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jakab a buga 2009.05.28. 19:26:44

azért elolvasnám ezt a listát. kíváncsi vagyok, hogy az itt szereplők közül, mennyi van rajta: paalcili.blog.hu/

serwer 2009.05.28. 19:27:03

Menyhért Mészáros László élt újra 24 órát sem.
Szánalmas emlékét nem őrizzük meg.
Majd ő jelenkezik.

süti beállítások módosítása