Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Mégis cigányok a sorozatgyilkosok?

2009.08.18. 15:27 | Proszektura | 6 komment

A legújabb – még nem közismert – fejlemény, hogy a Legfőbb Ügyészség a tavaly történt tarnabodi több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt fiatalkorú N. Renátó és társai elleni nyomozás ügyészi felügyeletét a napokban határozatával a Hevesi ügyészi szervektől a Pest Megyei Főügyészségnek adta át, mondván, hogy ez az ügy szoros összefüggést mutat a Galgagyörkön 2008. július 22-én és a Tatárszentgyörgyön 2009. február 22-én elkövetett hasonló bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntető eljárások ügyeivel

Ez a hír azért igen érdekes, mert mindeddig még ilyen határozott hivatalos beismerés nem hangzott el azzal kapcsolatban, hogy a fent említett cigánytelepek elleni fegyveres támadások között bizonyítható – szoros - összefüggés mutatható ki.

Nagyon érdekes azért is, mert a tarnabodi bűnténnyel három – már közel egy éve előzetes letartóztatásban lévő - helyi cigány fiatalembert gyanúsítanak.

A Tatárszengyörgyi kettős gyilkosság viszont közel öt hónappal azután történt, hogy ezek a fiatalok előzetesbe kerültek! Vagyis ők semmiképpen nem ölhettek Tatárszentgyörgyön.

Akkor viszont igencsak jogos a kérdés, az ügyészség szerint mégis mi köti össze oly szorosan a 2008, szeptember 30-ra virradóra történt tarnabodi és a 2009. februári tatárszentgyörgyi ügyet?

Mi az a rejtélyes kapocs, amit mindeddig oly sikeresen titkolnak el előlünk az oly rettentő nagy erőkkel, immáron 130 nyomozóval vizsgálódó bűnüldöző szerveink?

Az elkövetési módozatok hasonlóságán túlmenően csakis az egyes eseteknél használt fegyverek szakértőileg kimutatott azonossága, vagy nagyfokú hasonlósága lehet ez a bizonyos szoros összefüggés. Ami viszont egyértelműen arra is utal, hogy a tettesek azonos elkövetői körből kerülhetnek ki.

Korábban már kitudódott az is (Varró Szilvia a Magyar Narancsban meg is írta), hogy a rendőrségnek volt egy olyasféle – állítólag egészen komolyan vett - nyomozati elképzelése, miszerint a 2008. november 2-i nagycsécsi kettős gyilkosságot - a tarnabodi bűncselekményt leutánozva - a fiatalkorú gyanúsított többszörösen büntetett hozzátartozója követhette el, mégpedig azzal a sajátos céllal, hogy ezzel a nyomozókat megvezesse, a gyanút a saját fiáról elterelje.

Állítólag ezt a verziót azóta már ejtették a nagyeszű fakabátok. Bár ki tudja. Lehet, hogy még most is ott szaglásznak a fater körül, mindenféle titkosszolgálati eszközt is igénybe véve.

A szoros összefüggést megállapító Legfőbb Ügyészség most viszont ezek szerint ismét úgy gondolja, hogy N. Renátó valakije immáron a tatárszentgyörgyi támadásban is sáros? Az apuka vagy más rokon azért ölt meg immáron négy embert, hogy a hatóság félrevezetésével fiatalkorú Renátót egy néhány éves büntetéstől megmenekítse?

Jóllehet ez a feltevés igen nagy marhaságnak látszik,mégis úgy tűnik, hogy nem csak a rendőrség gondolja ezt így, de  most már az ügyészség is. Egyébként ugyanis mi oka lenne a tarnabodi cigánygyerekeket továbbra is előzetes letartóztatásba tartani?

Mert, ismételjük meg, ők nem lehettek a tatárszentgyörgyi tettesek semmiképpen! Ám ha ez a bűneset a tarnabodival mégis szorosan összefügg, ez csak úgy képzelhető el, hogy a bűnüldöző hatóságok szerint a tatárszentgyörgyi gyilkosok az ő köreikből kerülhettek ki.

Mindeközben persze rengeteg nem hivatalos eszement találgatás is napvilágot lát, főként az utóbbi időkben. Szinte sikk lett a sorozatgyilkos(ok) kilétét találgatni. Nyugdíjas sztárrendőrök, sztárújságírók, egyéb főokosok tartják fontosnak közölni elképzeléseiket. A kisgyerekek pedig újabban profilalkotók szeretnének lenni.

A politikai porondon pedig megjelentek persze ezenközben mindenféle összeesküvés-elméletek is.  A baloldal a szélsőjobbot vádolja, miközben a szélsőjobb pedig épp azt bizonygatja, hogy a tetteseket a – hazai, esetleg szlovák - titkosszolgálatok környékén kell keresni.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr991319841

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: BREAKING - Lábfetisiszták lennének a romagyilkosok? 2009.08.19. 11:53:32

Az NNI az FBI tanácsadókkal érkezett médium látomásait is figyelembe veszi a nyomozás során - adta hírül ma a rendőrség. A látnok szerint az eredileg négy tagú banda egy kerepestarcsai család lehet, amely a tiszacsécsi gyilkosságot követően felbomolhat...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapmancs 2009.08.18. 16:49:41

Hát ez érdekes kérdés. Viszont az utolsó gyilkosságnál már mintha nem láttak volna fekete terepjárót Árpádsávos zászlóval az oldalán, miközben a gárdisták azt kiabálták belőle hogy "megöljük az összes cigányt". Persze Horváth Aladár tudja hogy ez is rásszistá gyilkosság volt, pedig ennek minden ellentmond: nem élősködő segílyest öltek meg, hanem dolgozó nőt. Gyereket is megtámadtak, pedig ez senkinek sem lenne dicsőség. ezek a gyilkosságok egydül Drazsénak és a körének jönnek jól, senki másnak. Ezért tartok tőle hogy soha nem fog kiderülni ki az igazi tettes, itt is majd találnak valakit akik "Magyarok Nyilai robbantásos videó"-szintű bizonyítékokkal elítélnek, és utána ünneplik magukat hogy mekkora királyok. Mellesleg kérdezem meg, mi a fenét csinál 130 ember napi 8 órában?

Bell & Sebastian 2009.08.19. 01:45:04

@Tapmancs:

Ez a Horváth az a Horváth, aki kiskorúval dugott?
Persze hülye kérdés, ha népi szokás, csak nem fizetett eleget elsőre.

A cikkre: a megrendelők még a tetteseknél is jobban érdekelnének. De nem lesznek meg. :(

TD223 2009.08.19. 11:38:30

Az a helyzet, ha csak CSI-t, Criminal Minds-ot és hasonló amcsi sorozatokat néznének rendőreink, már meglenne a tettes. Annyira hülyék a magyar nyomozók, hogy a sorozatok is jobb képzést adnak.

eN 2009.08.19. 15:08:51

Varró Szilvi notórius hazudozó, nem sokat ér, ha valamit megír.

2009.08.19. 18:52:06

A köztársasági elnök meglátogatta a kislétai kislányt a kórházban, de elfelejtette megkoszorúzni az olaszliszkai emlékművet és a családtagokat meglátogatni.
Megtaláltam a megoldást, azt hiszem:

fagyongy.blog.hu/2009/08/17/legyunk_hunok

molaris 2009.08.20. 05:13:25

@Bell & Sebastian:
Csatlakozom az utolsó két mondathoz.::))
süti beállítások módosítása