Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Megvannak

2009.08.21. 17:20 | Proszektura | 3 komment

Hát igen, ez nem semmi. Elfogták őket. Úgy tűnik legalább is egyelőre vége a cigánytelepi rémálmoknak.

Ez a hír, ha igaz, a hazai rendőrség igen nagy sikere. Ez végre igazi eredmény. Nem olyasmi, mint amikor a hevesi búcsúban szórakozó család tagjait bilincselik meg, verik össze és ráncigálják be a rendőrségre és sértegetik cigány mivoltukban. Nem is olyan, mint amikor Egerben a Dobó téren üldögélő gárdista-lajbis, magukat hazafiaknak képzelő ütődött egyéneket állítanak elő, hogy aztán azok néhány óra múlva az egri vár előtt ugyanazon rendőrök asszisztálásával immáron hősként ünnepelhessék magukat.

Vége a rettegéseknek, a nem alvásoknak, a félelemben élő romák hideglelős éjszakai járőrözéseinek. Amely járőrözések ellen a magát a magyar újságírás krémjének tartó, mélységesen empatikus Magyar Nemzet számtalan cikkében kelt ki felháborodottan. Mit képzelnek magukról ezek a cigányok, még az éjszaka civilben vadászgató rendőr urakat is zaklatni merészelik!

Most azonban mindennek talán vége.

A rendőrség Debrecenben, úgy tudni a cégbíróság épületében (!?) elkapott öt személyt, akiket egy ideje már figyeltek, s akik ellen állítólag komoly tárgyi bizonyítékok is vannak.

Bencze pedig a mai sajtótájékoztatón poétikusan oda nyilatkozott, hogy „prioritásként a rasszista indíték látszik, mint motívum megalapozódni.”

Az index egyébként ebből az alkalomból összegezte az elfogottak eddigi feltehető bűnlajstromát.

Eszerint az NNI már korábban arra utaló nyomokat talált, hogy a Galgagyörkön, Piricsén, Tarnabodon, Alsózsolcán, Nyíradonyban, Nagycsécsen, Tiszalökön, Kislétán és Tatárszentgyörgyön elkövetett támadások tettesei ugyanahhoz az elkövetői körhöz tartoznak.

A romák sérelmére elkövetett kilenc bűncselekmény során a tettesek összesen 16 lakóházat támadtak meg 11 Molotov-koktéllal, 63 lövést adtak le lakóházakra sörétes és golyós lőfegyverekből. A bűncselekményekben összesen 55 sértett van, hatan meghaltak a támadásokban, öten súlyosabb-könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A történet azonban úgy kerek, ha megemlítjük, a felsorolásban szereplő tarnabodi támadással összefüggésben immáron majd egy éve három helyi cigány fiatalember továbbra is előzetes letartóztatásban van, minden komolyabb tárgyi bizonyíték nélkül. (A rendőrök egyetlen ilyennek mondhatót találtak, a rajtuk lévő állítólagos lőpornyomokat, de erről még később.)

A szerencsétlen tarnabodi fiatalok hónapokon keresztül csak ültek, ültek, s ügyükben nem történt semmi. Hacsak az nem nevezhető ilyen történésnek, hogy megpróbálták őket és szüleiket trükkösen – álcázott hazugságvizsgálat keretében – ügyvédjük távollétében a piricsei lövöldözési ügybe is belekeverni.

A velük szemben folytatott vizsgálat objektivitására jellemzően a számukra egyébiránt negatív DNS vizsgálat eredményét a szakértő imigyen összegezte: a tett helyszínén talált DNS nyomról „nem bizonyítható, hogy nem tőlük származik.”

Érdemes ehhez még hozzáfűzni azt is, hogy e DNS vizsgálat lefolytatása is hónapokat vett igénybe. A fiatalemberek letartóztatását egyébként az utóbbi hónapokban a bíróságok semmi másra, csak arra alapozták, hogy félnek tőlük a faluban. Hogy kik és miért félnek, azt nem részletezték.

A letartóztatás alapfeltételéül szolgáló megalapozott gyanút pedig egy olyan fizikusi szakvéleményre alapozták, amely szerint a gyanúsítottakon a lőporok összetételéhez hasonló elemi részecskéket találtak. Azt azonban még vizsgálni sem voltak hajlandóak, hogy ezek az elemi részecskék nem kerülhettek-e rájuk az őket elfogó kommandósoktól.

Szóval kétarcú a magyar rendőrség. Ha valamiben sikert ér el, akkor – ugyanazon nyomozása kapcsán - többnyire fény derül a vaskos mulasztásaira is.

Kíváncsi vagyok, ezek a korrekten eljáró hatóságok az új történések alapján mikor jönnek rá arra, hogy ha a felsorolt ügyek egyébként tényleg összefüggnek, s azoknak tényleg elkapták a tetteseit Debrecenben, akkor ebből az is következik, hogy a tarnabodiak teljesen ártatlanul ülnek.

Mindenestre, ha azt veszem alapul, hogy Kaiser Ede hivatalosan még mindig elítéltje a móri gyilkosságoknak, akkor egyelőre nincs sok ok túlzott bizakodásra.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr21328390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drang 2009.08.21. 18:25:01

Tarnabodon kizárólag magyarok házaira támadtak. Ez azért eléggé megkérdőjelezhetővé teszi, hogy az ügy illeszkedik-e a cigányok elleni támadássorozatba.

molaris 2009.08.22. 08:47:54

Csak nyugi, az amit mondanak "Vágó- műsor". Fele sem igaz.

Etniez 2009.08.22. 09:06:07

Ha nem kezdenél megint összemosni dolgokat egészen tűrhető lenne az írásod.
A hevesi búcsúban tömegverekedés volt, ami ugye nem a magyarságra jellemző általánosságban.
süti beállítások módosítása