Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Úgy döntöttem, közvélemény-kutató leszek

2009.10.13. 09:36 | Proszektura | 1 komment

Az ötletet a Hír Tv legutóbbi Célpont műsora szolgáltatta, amelyből az is kiderült, manapság jó üzlet közvélemény-kutatónak lenni. Több száz millás zsíros állami megrendelések. És ráadásul senki sem kéri rajtunk számon az eredményeket.

2002-ben például, mint tudjuk, az összes közvélemény-kutató intézet - köztük a Gallup is - Fidesz-MDF győzelmet prognosztizált. Különbségek csak ennek mértékében voltak. Az egyes előrejelzések 2-8 százalék közötti Fidesz-MDF fölényt jeleztek előre.

De igen csak melléfogtak mindannyian az idei EP választások kapcsán is. Egyébként, aki még emlékszik, az tudja, hogy már a legelső szabad 1990-es parlamenti választást megelőzősen is a kutatócégek közül egyedül a Medián jelezte előre az MDF győzelmét.

Szóval mindezek ismeretében, ahogyan azt III. Richard mondaná egy ilyen szituban: úgy döntöttem, közvélemény-kutató leszek. És alapítok egy céget, például Randa Ipse, vagy Sanda Ipsos néven.

Természetesen vállalnám, hogy teljes körű piac-, reklám-, közvélemény-, egészség- és médiakutatási szolgáltatást nyújtok az ügyfeleim számára.

És természetesen naná, hogy tutira megígérném, hogy nem fogok adót csalni, illetve 10 % fejében alvállalkozói számlát ajánlani senkinek, s nem fogok feketén foglalkoztatni kérdezőbiztosokat sem, hiszen egyáltalán nem fogok senkit sem alkalmazni. A módszerem ugyanis egy ősrégi statisztikai adatgyűjtési módszer, az un. hasra ütéses metódus lesz.

Ez szerintem legalább olyan pontos találati arányokat biztosít, mint bármely ennél jóval költségesebb egyéb közvélemény-összegző tevékenység. Aztán felmarkolom a háromszázmilliómat, veszem a kalapom, oszt jónapot.

Azon még gondolkodom, hogy bevezetem e majd a Penalty-Reward módszert, amely - mint az ugyebár köztudott -, az Out-of-Home piac számára elsődlegesen a kampányok paramétereinek optimalizálását segíti elő.

Vállalnám természetesen médiaesemények megszervezését is. Azonban én nem olyan pancser módszereket alkalmaznék, mint például Bajnai tanácsadói, amikor beállították a Telki edzőtáborban a kapuba, hogy öltönyben védje ki egyik volt hazai válogatott játékos tizenegyesét. Próbálták volna ezt eljátszani akár csak egy szlovák másodosztályú csatárral is.

Ráadásul a miniszterelnök még elkövette azt a hibát is, hogy a kifogott büntető után szónokolt is a svédek és a portugálok elleni VB selejtezőkre készülő focisták előtt.

"Egy hétig rátok fog figyelni az egész ország. A nemzeti együttes sikere segíthet az embereknek örömöt átélni, amire nagy szükség van. Ez nagy felelősség, de ez ne bénítsa a csapatot, hanem lelkesítse. Mutassátok meg milyen a magyar virtus!"

Azóta tudjuk, megmutatták, milyen az a bizonyos izé, magyar virtus. Csúnya, megalázó vereségek és negyedik hely a csoportban. Hát kábé per sacc, ilyen a mi virtusunk.

Ha már mindenképpen úgy gondolták egyébként, ez a laza focista szerep jól áll Bajnai népszerűségének, akkor inkább úgy kellett volna intézni, hogy mondjuk Orbán Viktor lövését védje ki. Sőt sorban az egész Fidesz vezérkarét, s ezzel előzze meg az U20-as Gulácsit is.

Mást már úgy sem fog tudni megelőzni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr791446883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.10.13. 11:46:15

"Csak annak a statisztikának hiszek, amelyet én magam hamisítottam" :)

Ezek a közvélemény-kutatások nagy kamuk. Azt mondják be az emberek, ami
1: a kérdezőbiztos hallani akar (csak megfelelő kérdésfeltevés kell hozzá)
2: amit a megkérdezett SZERETNE, hogy elmondhassa magáról, de a valósághoz köze nincs.
süti beállítások módosítása