Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

MSZP - Jobbik egy hajóban?

2009.12.02. 21:13 | Proszektura | 3 komment

A barikád. hu: „Cigányok zavarták meg a Jobbik lakossági fórumát Domrádon” címmell számolt be a minapi dombrádi lakossági fórumáról

Kíváncsian várom, dr. Morvai Krisztina – akinek egyébként arra is futja az idejéből, hogy Budaházy úr mellett teljes mellszélességgel lobbizzon -  mikor szakít időt arra is, hogy az EU parlamentjében  a szokásos vehemenciájával felszólaljon a magyar szélsőjobb túlmozgásos, öntelten magyarkodó populista pártjának a Jobbiknak azon alkotmányellenes gyakorlata ellen, hogy sorra-rendre olyan provokatív úgynevezett lakossági fórumokat szerveznek az országban, ahonnan magyar állampolgárokat  pusztán bőrszínükre tekintettel kizárnak, miközben egy bíróságilag betiltott (egyelőre még csak) parlagfüvet irtó egyesület egyenruhás tagjait tárt karokkal fogadják. S mindezt a rendőrség asszisztálása mellett.

Az úgynevezett lakossági fórumokon egyébként ezek a Jobbikos, és gárdás urak nem is tagadják, hogy tudják, mi a dörgés.  Holnap például este hatkor Kerekegyháza, Művelődési házban kerül sor ilyen fórumra. A beharangozó önmagáért beszél.

„Őszinte beszéd! Kérdezzen bennünket a Jobbikról és a Gárdáról! A fórumon megjelenik Béres Lajos Új Magyar Gárda Bács-Kiskun megyei kapitány-helyettese is.”

 

.Aki még nem tudná, a Jobbik felfogásában a lakossági fórumok egy olyan, a helyi lakosság jelentős részét irritáló választási propaganda-rendezvény megtartását jelentik, ahol csak azok lehetnek jelen, akiket a szervezők lakosságnak tekintenek. Akik viszont szerintük nem tartoznak ebbe a fogalomkörbe, azoknak kívül tágasabb. S, ha mégis megjelennek, akkor őket úgy állítják be, mint a békés rendezvények hangoskodó megzavaróit. S ebben a rendőrség megint csak nekik asszisztál.

A barikád. hu tájékoztatása szerint például a dombrádi lakossági fórumot kb. 40 hangoskodó cigány zavarta meg, bekiabálással, rendbontással, fenyegetőzéssel. A rendőrség elvonult egy mellékutcába és onnan figyeli az eseményeket, nem lépett eddig közbe a rend fenntartása érdekében. A helyszínre érkezett oly' magas létszámú jobbikosnak és szimpatizánsnak köszönhetően a cigányok nem jutottak be a rendezvényre és nem került komolyabb atrocitásra sor. Ismét megmutatták nemzeti összetartó erejüket és egységüket a jobbikosok és szimpatizánsok!”

A leírtakból ezúttal is egyértelműen kiderül, hogy a Jobbik lakossági fóruma a cigányokat nem tekinti lakosságnak, és a nemzet tagjainak, hanem rendzavarónak, vagyis tudatosan kirekesztő. A cigányok szerintük nem is a nemzet részei, hiszen éppen őellenük kell összefogni a nemzet tagjainak. A cigányok kirekesztését pedig a nemzeti összetartó erő ékes bizonyítékának tekintik.

A híradásból kiderült az is, hogy este hétkor a cigányok lassan elkezdtek hazaindulni. Közben azt kiabálták: "Aki szervezte, hogy idejöjjünk, adja ide a pénzünket és megyünk is!"

A barikád.hu tudósítóját eme cigányok szájába adott hazugságokban, gátlástalan torzításokban nem zavarja az állításában rejlő abszolút ellentmondás sem. Hiszen a cigányok – bár lassan – de mégis elkezdtek hazaindulni, pedig a cikkíró szerint nem kapták meg a pénzüket attól, aki állítólag szervezte, hogy idejöjjenek.

Idevágó, a Jobbik lakossági fórumoknak álcázott beteges választási kampánysorozatára hajazó hír, hogy az MSZP kapcsolat.hu portálján Gyurcsány blogja alatt közvetlenül sajátos közvéleménykurtás ékeskedik.  A kérdés az: „Érdekel-e még a politikai csatározás?”

A következő válaszlehetőségek voltak.

- Nagyon, ez most fontos

- Egyre kevésbé, de választások jönnek, ez a realitás
- Kezdem unni

- Egyáltalán nem

- Jó lenne, ha nem hülyítenének tovább

- Meg sem hallgatom már

Az eddigi 141 voksoló közül 22-en, vagyis a szavazók mindössze mintegy tizenöt százaléka látta úgy, hogy most igenis fontos a politikai csatározás. Jellemzően az összes többi válasz lényegében a politikai kiábrándultságot kifejező egyéb lehetőségből áll.

Gyurcsány és körei ezzel a  megengedetlenül passzív mentalitásuk sulykolásával tetszik, nem tetszik, tulajdonképpen szabad utat nyitnak az egyre agresszívabb szélsőjobbnak.

Tényleg ezt az aktív politizálást valami rossznak beállító viselkedési formát tartja most helyesnek az MSZP a tagjai, szimpatizánsai számára azokkal a válaszlehetőségekkel, amelyek azt sugallják, miszerint „rgyre kevésbé érdekel”, „kezdem unni”, „egyáltalán nem”, „meg sem hallgatom már”, stb.?

Vagy az MSZP a gőzerővel nyomuló Jobbikot nem is tartja ellenfelének?

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr301569784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapmancs 2009.12.03. 08:41:06

Gondolom azt a mellékkörülményt nem fontos megemlíteni hogy a cigányokat azért nem engedték be a fórumokra mert be voltak b*szva, hőzöngtek és ordibáltak.

Azt meg külön meg kellene vizsgálni hogy valóban hívja-e őket valaki az ilyen gyűlésekre, pénzért vagy anélkül, provokáció céljából.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2009.12.03. 19:43:06

Aki betartja a normákat, az nincs kizárva jibbikos LAKOSSÁGI formokból. Itt egy friss péda:
www.youtube.com/watch?v=jmu5-OMYCSI
pl. 3:45-nél is.

srq 2009.12.05. 00:50:13

A barikád.hu valóban figyelhetne jobban a fogalmazásra, nem is csodálkozom ezen a cikken, attól független, hogy nem adok neki igazati.

Pl. "egyértelműen kiderül, hogy a Jobbik lakossági fóruma a cigányokat nem tekinti lakosságnak". Ez a gátlástalanul csúsztató mondat lehet, hogy épp a következő barikádos részre vezethető vissza: "oly' magas létszámú jobbikosnak és szimpatizánsnak köszönhetően a cigányok nem jutottak be a rendezvényre és nem került komolyabb atrocitásra sor".

Azonkívül, hogy túl van dramatizálva ("oly'..."), bántó a megfogalmazás. Ha cigány lennék, bántana - márpedig ha cigányoznak akkor cigány vagyok, ha zsidóznak akkor zsidó:D

Mivel azt sugallja, hogy a cigányok mindegyike rendzavaró, ami nem igaz, mert a rendzavarók mindegyike volt mellesleg cigány (nem ugyanaz!). Akik amúgy a megjelent cigányoknak csak egy része, és nem az összes (most tekintsünk el attól, hogy mekkora része:)...). Azt pedig meg sem említi(!), hogy voltak a fórumon normális, kommunikatív cigányok is.

Hacsak nem az Attila64 által is belinkelt videón látható beszélgetés nem látható része torkollott hangoskodásba, rendzavarásba:)

De akkor sem lehet így fogalmazni, hogy "a cigányok". Talán valami ehhez hasonló megfelelőbb lett lett volna és ez most nem political correct, csak simán korrekt:

"a magas létszámú jobbikosnak és szimpatizánsnak köszönhetően, csalódniuk kellett a cigányok azon részének, akik csak meg akarták zavarni a rendezvényt".
süti beállítások módosítása