Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Helyreigazítási kérelem

2009.12.08. 18:43 | Proszektura | 5 komment

Jobbik Egri Szervezete
E g e r

Tárgy: Helyreigazítási kérelem

A Hevesi Városi Bíróságon, e hét hétfőjén kezdődött bírósági tárgyalással kapcsolatban Önök az Eger Jobbik honlapján 2009. december 8. napján 8.31-kor közétettek egy írást:

„A kommandósnak lőnie kellett, de a cigány szava a döntő” címmel.

A már címében is zavaros írás lényegében a heol.hu Heves megyei hírportálon megjelent tudósítás kivonatolása, amelyet azonban Önök megtoldottak egy olyan, az ügyfeleimet – vagyis a hevesi bírósági tárgyalás vádlottjait - sértő állítással, amelyik az eredeti újságcikkben nem található meg.

Az Önök irományának bevezető mondatai a következők:

„Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az Egri Nyomozó Ügyészség hét ember ellen, akik Hevesen 2007. június 24-én, a hevesi búcsúban kerültek összetűzésbe a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság (HRFK) Agria Bevetési Alegysége és a helyi rendőrség a munkatársaival. A cigányok verziója szerint békésen söröztek, amikor a kommandósok lecigányozták őket, s varjakra lövöldöztek a büfé előtt merő rasszizmusból.”

Az inkriminált cikk idézett részletének azon megfogalmazása, hogy: „A cigányok verziója szerint békésen söröztek, amikor a kommandósok lecigányozták őket, s varjakra lövöldöztek a büfé előtt merő rasszizmusból.”, azt a látszatot kelti, mintha a roma vádlottak állítottak volna ilyesmit az eljárás során.

Ez olyan a vádlottak szájába adott teljesen valótlan kijelentés, amelyik alkalmas ügyfeleimnek, az ügy vádlottjai személyiségi jogainak megsértésére. Konkrétan a jó hírnév sérelme valósult meg azzal, hogy az ő személyükre vonatkozó, azt sértő, valótlan tény híresztelése történt, nagy nyilvánosság előtt, (A Jobbik Eger honlapjának saját közlése szerint a napi látogatók száma is több százra tehető.)

A perben az ügyfeleim ilyen vagy ehhez hasonló kijelentéseket soha sehol nem tettek, ehelyett a valóság az, hogy az ügyben vádlottként kihallgatott romák valamennyien mindvégig azt állították – vagyis a cikkíró szavaival élve az volt az ő verziójuk -, hogy nem tudják, miért dördült el a rendőri figyelmeztető lövés. A romák többsége egyébként nem is tudhatta e lövés leadásának okát, mert amikor arra sor került, akkor már ők, az intézkedő rendőrök szerint is, a földön feküdtek hátrabilincselt kézzel, jó néhányan vérző sérülésekkel, illetőleg már vezették őket kifelé a rendőrautókhoz, az ott összegyűlt tömegen keresztül.

Felszólítom ezért Önöket, hogy a honlapjukon hasonló terjedelemben és hasonlóan feltűnő elhelyezéssel közöljék azt, hogy a Hevesi Városi Bíróságon a helyi romák ellen folyamatban lévő büntető ügyben az ügy vádlottjainak nem volt olyan verziójuk, s nem is tettek olyan kijelentést, hogy a rendőrök merő rasszizmusból varjakra lövöldöztek volna. Ezt a cikk kiötlője adta a szájukba.

Ezért felszólítom Önöket arra is, hogy a valótlan, ügyfeleimet sértő, gúnyolódó kijelentésért kérjenek elnézést az érintett bűnügy vádlottjaitól.

Felszólítom Önöket végül arra, hogy a helyreigazítási kérelmemnek legkésőbb 15 napon belül tegyenek eleget.

Ennek elmaradása esetén kénytelen leszek az Önök tudósításában szereplő büntető üggyel érintett vádlottak nevében jogorvoslatért fordulni az illetékes polgári és büntető hatóságokhoz.

Kérném egyúttal a tájékoztatásukat arról is, hogy egy olyan magát demokratikusnak tartó párt, amelyik indulni kíván a hazai országgyűlési választásokon, s az Európai Parlamentben már jelenleg is több személlyel is képviselteti magát és hazánkat, miként szerepeltetheti a címlapján társoldalként többek között a szélsőségesen útszéli hangnemű, nyíltan uszító, mindenféle újságírói etikával ellentétesen következetesen elfogult, fasiszta kuruc.info valamint a barrikád.hu bannereit is.

Dr. Magyar Elemér ügyvéd

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr21584096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drang 2009.12.09. 02:40:09

Elemér, egyrészt mintha összekevernél itt néhány jogintézményt szegény ártatlan ügyfeleid védelmében. Másrészt a barikad.hu lefasisztázásával éppen a rágalmazás egyik minősített esetét követted el.
Amúgy javasolom, hogy fordulj „a vádlottak nevében jogorvoslatért az illetékes polgári és büntető hatóságokhoz” (apropó, az olaszliszkai gyilkosokat nem te képviselted, amikor többszázmilliót óhajtottak kapni a „lincselés” kifejezés használatáért?).
Mindenesetre az egri Jobbik valószínűleg „hasonló terjedelemben és hasonlóan feltűnő elhelyezéssel” közli majd a pofáraesésed tényét.

tavirdasz 2009.12.09. 11:12:16

Elemér,ha már a cigányok zsoldjába alltál,a vezetékneved igazán megválltoztathatnád,mondjukKolompárra ,az Elemér maradhat sok dögös cigányt hivnak igy.
Légy büszke magadra Elemér ,mert a feladat amiert harcolsz NEMES.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2009.12.10. 13:59:14

@Drang: A szöveg olvasás és a szövegértés nem ugyanaz. A mondatban a fasiszta kifejezés a kuruc.info-ra vonatkozott. Akkor vonatkozott volna a barikad.hu-ra is, ha nincs ott az "a" névelő, azaz nem azt írtam volna, hogy "fasiszta kuruc.info valamint a barrikád.hu bannereit", hanem azt, hogy "fasiszta kuruc.info valamint barrikád.hu bannereit"

@Morta Dellla: Név nélkül, illetve álnéven kommentelni pedig igazán HŐSIES és BÁTOR tett.

tavirdasz 2009.12.10. 19:36:50

@Proszektura: Gondolom teged Proszekturanak anyakönyveztek.Találoan!

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.12.17. 03:26:00

Én vállalom a nevemet, Magyar srác! :-)

Tom Bobb vagyok. Ember. Hát te?
süti beállítások módosítása