Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A múlt és a jövő

2009.12.13. 10:06 | Proszektura | Szólj hozzá!

A magyar politika egyre viccesebb dolgokat produkál az utóbbi években. (Most sajnálhatjuk igazán, hogy Hofi olyan korán elment közülünk, s csak olyan figurák maradtak helyette, mint a raccsolós állami adományokon tengődő díszzsoké, vagy a pökhendi parasztvakító tévéshowman.)

Vicces volt például, amikor az 1% alatti KDNP a 20 %-os MSZP legitimitását vonta kétségbe, s folyamatosan az SZDSZ és MDF alacsony támogatottsági arányán élcelődött. Vicces volt az is, amikor Orbán Viktor lazán kijelentette, a Gárdát majd két pofonnal hazazavarja, oszt jónapot. Az sem volt semmi, amikor miazhogynagyonis Ferenc a választási plakátján arra biztatott, hogy húzzunk bele, majd elhúzott a hátsó ajtón. Előbb azonban kijelentette, hogy nem fog fájni és valószínűleg neki például nem is nagyon fájt, mert a hírek szerint sikerült évi százmillió feletti cégosztalékát nyom nélkül eltapsolnia.

De jót lehet nevetni azon a mostanában kialakulóban lévő nemzetmentő vitán is, hogy ki képviseli a múltat és ki a jövőt.

Azt hiszem, kitalálták, mint az egyik mind a másik nagy párt ugyanis momentán ezzel kampányol. Vagyis, hogy ők a megújulás pártja, a riválisuk viszont a múlté.

Ezt harsogja az a magát baloldalinak nevező MSZP, amelyiknek az országos listáján az első százban az összes kipróbált és levitézlett régi bútordarab ott virít, míg például nőt, pláne fiatalt, vagy romát nagyítóval is alig-alig találunk közöttük. Csodálom is, hogy szegény Horn Gyula már nem szerepel a névsorban.

A közismerten jó humorú Nyakó István, az MSZP szóvivője mindenesetre most szombaton azon élcelődött: nem is tudta, hogy Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője néha "rátámad saját főnökére" (hahaha, értik a finom célzást ugye? Jó, hogy nem azt mondta: ráront!), hiszen amikor a múlt embereiről beszél, akkor szerinte valójában Orbán Viktort, a Fidesz elnökét kritizálja. "A mai magyar politikában ugyanis a Fidesz elnöke olyan régi motoros, hogy már súlyadót sem kell utána fizetni" (Hahahaha. Élénk derültség, taps a kormányoldalon.)

De ugyanezt mondja a Fidesz vica versa. Vagyis, hogy ők a jövő, s az MSZP a múlt. Tán csak nem Szijjártó Péterre gondolnak, amikor a jövőt emlegetik? (Bezzeg Vona már rég lelépett, és új pártot alapított.)

Szijjártó Péter mondta egyébként azt, hogy az MSZP szombaton olyan listát állított, amelyen a múlt emberei találhatóak meg. De hasonlóképpen nyilatkozott az MDF-ről is.

"Az MDF listáját olyan ember vezeti, aki már több mint tíz évvel ezelőtt egy megszorító csomaggal magyar családok százezreinek életét tette tönkre"

Hogy ki milyen csomagokkal tartott be a magyar népnek az elmúlt húsz évben, hát ebben most nem nyitnék vitát, de az biztos, hogy az MDF vezérkar Bokrosostúl, Dávidostúl Herényistől sem tűnik valami újnak.

Viszont az kétségtelen, hogy az MDF nem ragad le, ilyen múlt-jövő süketelésnél, hanem még az eddigieknél is viccesebb kijelentéseket tesz. Eszerint Bokros Lajost az MDF Orbán Viktor kihívójának tekinti.

"Ő az a személyiség, aki mögé fel tud sorakozni minden olyan választó, aki szerint az elmúlt nyolc év kormányzása elvesztegetett idő volt, és most józan, normális, konzervatív gazdaságpolitikai fordulatra van szükség" - fogalmazott a párt szombati közleménye.

Ez a duma már Nyakónak is betett. Állítólag azóta is azon töri a fejét, hogy a nagy csomagküldővel kapcsolatban milyen poénos adóhasonlattal hozakodjon elő. De a sokkhatástól semmi sem jut eszébe.

A viccözönre aztán még Bajnai is rátett egy lapáttal, amikor az MSZP mostani kongresszusán kijelentette: "csontvázak nincsenek, rendet raktunk a szekrényben, az ország pénzügyei auditáltak, csontvázakat a természettudományi múzeumban keressék, nálunk ilyet nem fognak találni".

Talán még ennél is humorosabb lett volna, ha azt mondja: a csontvázak a szekrényből valóban mind eltűntek, itt keressék önök között.

Mi lesz itt tavasszal? Menyit fogunk mi még nevetni! A sok vicces dologtól a magyarok zöme röhögő-görcsöt kap majd. Csak nehogy megfulladjunk a nagy hahotázás közben.

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr741593720

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szijjártó álszentsége 2010.01.02. 15:49:54

"Álszentsége", Szijjártó Péter aggódása hiteltelen, hiszen mutyizásaikról már mindenki halott, de hogy a krízisalapba befizettek volna egy huncut fillért is, arról még senki. Legalább a bérelt Audi egy havi bérleti díját felajánlhatták volna....

Trackback: Napi agyrém VIII. 2009.12.13. 11:39:26

Ma sok minden történt, mindenki nyilatkozott, mindenki beszédet tartott, lett két hivatalos miniszterelnök-jelölt (MSZP: Mesterházy Attila; MDF: Bokros Lajos), Molnár Oszi állítólag függetlenként indul majd, mert a Fidesz nem indítja, Retkes pedig tová...

Trackback: Megújulás /törölve/ 2009.12.13. 10:48:14

Az elmúlt néhány hét mszp-s politikája nagyrészt arról szólt, hogy a párt a jövőt a megújulás jegyében képzeli el. Ezt Botox Ildikó több helyütt reklámozta is. A megújulást szem előtt tartva, miniszterelnök jelöltnek megválasztották Mesterházyt, aki an...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása