Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Békés karácsonyt!

2009.12.23. 11:09 | Proszektura | 7 komment

(Vagy ahogy ma már jobb – kurucos, ősmagyar - körökben nevezik ezt a hun-szittya ünnepet: békés Kerecsenyt!)

Karácsony előtt a plázák környékén lesem a mindent elöntő giccset, a műboldogságot. A jingle bells dallamára bámulom a félmilliós, szobafal nagyságú full-HD plazmatévéket és elgondolom, hogy milyen jól mutathat ezeken például egy Koppenhágában szétvert zöld-tüntetés. Ezenközben pedig hallgatom a hazai híreket a szeretet jegyében például arról, hogy Hevesen hogyan lőttek fejbe egy romát gázpisztollyal a rendőrök, hogyan tuszkolták be a gépkocsijuk csomagtartójába és lökték bele egy közeli tóba, némi rugdosás után.

Egyébként épp tegnap, szent Kerecseny napján értesültem arról is, hogy tizenegy sajóbábonyi cigány férfi – közöttük egy fiatalkorú – előzetes letartóztatását a Miskolci Városi Bíróság 2010. március 18. napjáig meghosszabbította a Miskolci Városi Ügyészség indítványa alapján.

A bíróság szerint a sajóbábonyi romák nagyon súlyos bűntettel gyanúsíthatók, hisz’ saját bevallásuk szerint is ki akarták irtani a magyarokat. Na jó, nem mind a tízmilliót, csak egy kisebb részüket, de akkor is. Hogy veszi ez ki magát! Igaz, hogy egyelőre csak magyarok nyírtak ki cigányokat, de akkor is.

Történt ugyanis, hogy a Jobbik zártkörűnek nyilvánított lakossági fóruma, ahol a betiltott Magyar Gárda – bocsánat, új magyar gárda – parádézott rendőri segédlettel, úgy felzaklatta a romákat, hogy állítólag megpofoztak egy MSZP közeli boltost, s megfenyegették a rendezvény főszervezőjét. Ennek hatására másnap a romatelep szélén több gárdistaszimpatizáns jelent meg, - ahogy a nyomozási bíró fogalmazott: spontán demonstrációt tartani, valamint, hogy megvédjék a főszervezőt. Hogy miért pont a cigánytelep szélén akartak védelmet nyújtani? A rendfenntartás céljából odavezényelt rendőrség a tiltakozókat a kordonján természetesen átengedte, majd amikor a felhergelt cigányok az egyik autót megtámadták és szétverték, akkor léptek csak közbe. Érdekes történet.

Mindenesetre megnyugodhatunk, a cigányok ülnek, a magyarság, legalább március idusáig megmenekült

Hallgatom a folyamatos tudósításokat a magyarságot létében fenyegető másik dologról is, a H1N1 vírusról is, amelyik az istennek sem akar annyi áldozatot szedni, amennyi eléggé beszaratná a népet ahhoz, hogy ne csak egynegyedük oltassa be magát egy olyan vakcinával, amelyiknek az eladásából származó milliárdos haszonról még ma sem tudjuk, kiknek a zsebébe vándorol.

Istenem, a szépemlékű Kuncze Gábor, az ő lop-stop tábláival, meg a mégszépemlékübb Medgyessy Péter az ő üvegzsebeivel! Hol van ez már!

Mondja már meg végre valaki, miért higgyünk a sertésinfluenza szörnyű pusztító hatásában, amikor jóval többen halnak meg naponta kihűlésben az utcákon?

Ám a sajtó terhes anyák haláláról tudósít folyamatosan, mert tudja azt, hogy ez a legszörnyűbb hír, amit hallani lehet. Mert kit is érdekelne, ha azt közölnék az esti híradókban, hogy a vírus hatására nyolcvannyolc éves mozgássérült nagymamák vannak lélegeztető gépen.

És milyen érdekes, az új influenza áldozatai között tényleg nem vagy alig találunk öregeket, betegeket, netán éppen híd alatt fagyoskodó, éhező hajléktalanokat’

Hihetetlen az a cinikusság, ahogy az illetékes hatalmasok értetlenül néznek ránk, amikor azt kérdezzük tőlük, mondanák már meg végre, kik az oltóanyag-gyártó cég 98 %-os tulajdonosai. Vagy amikor az iránt érdeklődünk, hogyan tudtak egy olyan céget nemzetbiztonságilag átvilágítani, amelyikről nem tudják, kik rejtőznek a külföldön bejegyzett strómanok mögött.

Értetlenül néznek ránk azokkal az őszinte őzike szemeikkel, ahogy ilyenkor szoktak, és azt válaszolják, de hiszen mindent elmondtunk már.

Azt viszont legalább már tényleg megtudtuk, hogy még mindig fogalma sincs a hatalomnak arról, kik szivárogtatták ki az őszödi beszédet. Hogy miért pont most – három évvel később – így karácsony táján tartották fontosnak ezt a vizsgálati kudarcot velünk ismételten közölni?

Ráadásul abban igazat adok a Fidesznek, hogy a beszéd tartalma a lényeg, nem annak kijutási módja. Mindenesetre bízhatunk benne, hogy Orbán Viktor tanult az esetből, s jóval óvatosabb lesz, ha majd ő is elkúrja. Persze neki már könnyebb is lesz a dolga, hisz ő – saját bevallása szerint is – még soha nem hazudott. Nem úgy, mint ez a rendszeresen bérmálkozó Gyurcsányi.

Így, az ünnep közeledtével nem hallgathatjuk el azt sem, hogy a magyar gárda – bocsánat, az új magyar gárda – és az őket üzemeltető Jobbik egyébként több pusztítást végzett és végez a magyar nép egészségében, mentális állapotában, mint az összes ismert vírus, Gyurcsány és az őszödi beszéd együttvéve.

És egyelőre nem is találtak ki ellene semmilyen hatékony vakcinát.

Vagy talán nem is akarnak.

Én már nem hiszek istenben, nem tudom, ő hisz e még bennem.

Egyébként meg boldog ünnepeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr511617585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BéKu 2009.12.23. 17:37:24

"Igaz, hogy egyelőre csak magyarok nyírtak ki cigányokat, de akkor is."

Ez nagyon szar! "Kicsit" több magyart öltek már meg romák, mint fordítva, csak míg egy roma élete kurva sokat ér, arról beszámol az összes médium, addig a magyar emberek meggyilkolása esetén hallgatnak a szármatásról Kettős mérce.

Például a salgótarjáni macsétás gyilkos is cigány volt, ha már...

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2009.12.23. 18:09:50

@BéKa: elnézést, lehet, hogy nem fejeztem ki magam elég világosan. Én azokra az esetekre gondoltam, amikor a gyilkosságnak egyetlen egy motívuma volt, az, hogy a sértett más rasszhoz tartozik.

Etniez 2009.12.26. 09:08:26

"Ezenközben pedig hallgatom a hazai híreket a szeretet jegyében például arról, hogy Hevesen hogyan lőttek fejbe egy romát gázpisztollyal a rendőrök, hogyan tuszkolták be a gépkocsijuk csomagtartójába és lökték bele egy közeli tóba, némi rugdosás után."

Csak az nem derült ki (DE TULAJDONKÉPPEN NEM IS ÉRDEKES SZÁMODRA, HISZEN EBBŐL ÉLSZ), hogy azért jártak el így vele, mert cigány volt. Vagy csak azért, mert nem tudott normálisan viselkedni...

Etniez 2009.12.26. 09:12:36

@Proszektura: Nem akarsz írni a nyolckeres gyilkosságról is egy jó cikket?
Első fokon 1 év felfüggesztett EMERÖLÉSÉRT?
Ha nem tudnád miről beszélek:

Két iskolatárs összeverekedett a suliban. Egyik cigány, másik magyar.
Tanárok szétszedték őket, majd a cigány gyerek megvárta a magyart és úgy fejbeverte, hogy eltört a koponyája és belehalt.
Cigány gyerek bokszoló (ez azért fontos, mert tudta hogy mekkorát tud ütni).

Kérdéseim:
1, volt-e "rásszista" motívum a gyilkosságban?
2, nem áll meg esetleg az előre megfontolt szándék, hiszen megvárta a suli után
3, vajon azért kapott ilyen pofátlanul enyhe ítéletett, mert cigány?

Remélem a másodfok új eljárásra utasítja az első fokot és legalább 15 éve kapt érte a kisköcsög. És fordítva is ugyanezt követelném...

srq 2009.12.26. 13:32:00

@Proszektura: A cigányok által elkövetett betöréses, vagy utcai rablások és/vagy gyilkosságok soha nem rasszista indíttatásúak, ugye? Szerintem sem. Puszta véletlen, hogy a cigányok áldozatai rendszerint nem ’roma’ (magyarul: nem ’ember’) származásúak.

Úgyhogy igazad van, én is azt gondolom, hogy mindenképpen jobb, ha a gyilkosságoknak más motívumai vannak, de semmiképpen nem rasszista. Ilyen motívum lehet például az, hogy a sértett nem adta át az értékeit önként, esetleg a rablás időpontjában felelőtlenül otthon tartózkodott, netán az adott gyilkosságot megelőzőlen cigányozott - megjegyzem, a támadók elmondásai alapján, úgy tűnik napjainkra ez is teljesen általánossá vált. Talán ideje lenne végre bevezetni a gyűlöletbeszéd elleni törvényt, talán ideje lenne végre megerősítenünk cigány honfitársainkat abban, hogy ennek a társadalomnak a teste nem tűri meg magán az ordas eszmékkel való cinkos összekacsintást.

Természetesen abszurdum olyasmit feltételezni, hogy az adott gyilkosságot megelőző rasszizmus csupán a támadó kitalációja lenne, bízván abban, hogy az őt ilyetén formában ért súlyos lelki sérelem adott esetben akár enyhítő körülményként is szolgálhat. Még a gondolat is nevetséges. Valljuk be, sokkal inkább hihető, hogy azok a bizonyos cigányozások igenis elhangzanak. Mert mit tesz egy átlag magyar állampolgár, ha konfrontálódni kényszerül ’roma’ (magyarul: ’ember’) származású honfitársaival, hogyan indít? Tudjuk jól: cigányozással! Hogy miért? Mert sajnos a ’nem roma’ származású magyar állampolgárok többsége - mondjuk ki végre - ki nem állhatja a cigányokat, méghozzá kizárólag a bőrszínük miatt, színtiszta előítéletből, rasszizmusból. Meg nyilván ez a legegyszerűbb.

Egyszerűbb, mint példát mutatni toleranciából, egyszerűbb, mint nem folyton elvárni, hogy maximálisan alkalmazkodjanak hozzánk, hanem kicsit nekünk is megpróbálni alkalmazkodni hozzájuk és persze sokkal egyszerűbb, mint konfliktuskezelő tréningekre járni (pedagógusoknak különösen ajánlott), mint szakemberhez fordulni, ha már magunktól képtelenek vagyunk megbirkózni az esetlegesen felmerülő, szimpla szociokulturális különbségekből fakadó nehézségekkel. És ez az a pont ahol már most példát vehetnénk róluk, mert ők megteszik azt, amiről mi még mindig csak beszélünk: ők veszik a fáradságot és már az iskola mellett, például eljárnak bokszolni. Mennyi mindent lehet tanulni, a konfliktuskezelésnek milyen kifinomult technikáit lehet elsajátítani egy ilyen helyen!

Azt hiszem tudnék támogatni egy olyan kormányprogramot, amelyben minden nem ’roma’ (nem ’ember’) származású magyar állampolgár számára kötelezővé tennének egy évenként, két évenként elvégzendő konfliktuskezelő tanfolyamot, ugyanakkor alkalmazkodva a szociokulturális különbségekhez, az ’ember’ származású magyaroknak lehetőséget adnának a különböző küzdősportok konfliktuskezelő technikáinak, államilag támogatott, ingyenes elsajátítására, illetve igény szerint annak rendszeres fejlesztésére, gyakorlására. Igen, egy ilyen országban már szívesebben élnék.

Valamiben viszont nem értünk egyet. Mi az, hogy „a sértett más rasszhoz tartozik”? Tudományosan megkérdőjelezhetetlen tény, hogy csak egyetlen egy emberi rassz létezik. Akkor mégis hogyan tartozhatna bárki is más rasszhoz?

srq 2009.12.26. 13:35:18

@Etniez: milyen rohadtul igazad van, jól esett olvasni!:)

_dave_ (törölt) 2009.12.28. 11:57:22

@Proszektura: naná, főleg, amikor szögit rugdosó cigánynak azt ordította a másik cigány, hogy "öld meg a magyart".

vagy nem kéne hazudozni, vagy nem kéne felkészületlenül blogot írkálni.
süti beállítások módosítása