Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Iszkázon is durvul a kampány

2010.03.31. 12:16 | Proszektura | 3 komment

A Jobbik környékén újabban mindenféle péniszek és tartozékaik körül forognak a történetek. (A félreértések elkerülése végett ezúttal viszont nem metélt kis farkincákról esik szó.) Folyamosan téma az is, hogy Lendvai Ildikó állítólag egy ismeretlent protezsált kitartóan valamikor valahová valamiért. Az MDF viszont még mindig a kopogtatócédulák hamisításának ügyeivel küszködik. A legfrissebb hírek szerint pedig egy úr állítólagos titkosszogálati kényszer hatására vádolta meg Kósa Lajost milliós síbolásokkal.

Ám az ország legújabban már Iszkázra figyel.

A Veszprém megyében, a Somló hegy közelében fekvő 421 lélekszámú falucska oly fontos események színhelye volt a minap, hogy a tv2 mokka műsora is kiemelten volt kénytelen foglalkozni az ottani történésekkel.

Durvul a kampány, már a templomokban is tart, jelentette ki ma reggel sokat sejtetően Demcsák Zsuzsa, ártatlan bociszemeivel.

Kétségtelen, a történtek feltétlenül megérnek egy misét.

Amit eddig biztosan tudunk, hogy Schwartz úr, a térség szocialista képviselője „a mi falunk a legjobb” mozgalom keretében „zsűritagként” tartózkodott Iszkázon, s ellátogatott a templomba is, ahol a vasárnapi nagymise zajlott éppen, s a plébános ismertette a püspöki kar körlevelét, majd utána ahhoz különféle megjegyzéseket fűzött.

Schwartz úr a tévéstúdióban utóbb azt panaszolta, hogy azzal a nemes akciójukkal kapcsolatban, miszerint a környékbeli 85 éveseknek 8.500 Ft-ot, a 90 éveseknek pedig 9.000 Ft-ot adnak – teljesen adómentesen! -, a plébános ott a szószékről olyan sértő megjegyzéseket tett: „ez egy gusztustalan, ocsmány, erkölcstelen cselekedet.”

A telefonvonalban a tisztelendő úr a válaszában arról kezdett el beszélni, hogy „Ez az ötvenes évek diktatúrája, hogy a templomban is meg akarják tiltani, hogy mit mondjunk.” Elpanaszolta azt is, hogy a szocialista képviselő a templom előtt megvárta és ott lényegében őt megfenyegette.

Végül is a plébános úr háromszori rákérdezés után, hogy mégis mi a baja ezzel a pénzadományozási akcióval – némi kitérők után –, csak kibökte, miszerint „a sivatagban az ember lényegében attól is elfogadja a vizet, aki a sivatagba száműzte.”

Schwartz képviselő úr szerint a mise után a helyi pap „mielőtt beszállt volna a legújabb típusú Mazda gépkocsijába, én odaléptem hozzá, és a következőt mondtam, plébános úr szégyellje magát, ennek következményei lesznek, én jelenteni fogom az érsek atyának és a magyar püspöki karnak, sőt talán a pápát is tájékoztatni fogom.”

Elképzelem Schwartz urat a pápai audiencián, amikor az Isten földi helytartója kezeinek a megcsókolása után azzal fordul hozzá:

- Dicsértessék… Excellenciádnak lövése sincs arról, újabban mik történnek Iszkázon! Képzelje el Szentatyám, hogy az a bugris pap bírálni merészelte nemes akciónkat, miszerint mifelénk minden kilencven éves ember kilencezret kap teljesen adómentesen. Kegyeskedjék intézkedni, nehogy az MSZP emiatt bukja el a választásokat.

- Herrgott krucifix sacramentum! – kiáltaná erre a pápa feldúltan. – Kilenc rugó az nagyon sok pénz!

Aztán, még mielőtt a szocialista képviselőt megáldaná, és útjára bocsátaná, hozzátenné:

- Nyugodjék meg kedves domine Schwartz, hát majd ellátom én annak a magáról megfeledkezett csuhásnak a baját! Biztosan sok misebort ivott az a pernahajder!

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr371883675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.31. 12:48:22

"Kétségtelen, a történtek feltétlenül megérnek egy misét."

Ez a bonmot teljesen mást jelent, mint ahogy te használod.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2010.03.31. 13:05:41

@TaTa86.: Nézegesd még egy kicsit az értelmező szótárt, meg a szólások-mondások gyűjteményét. Biztosan hasznodra válik.
Egyébként pedig örülök, hogy a lényeget egyből kiszúrtad.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.03.31. 13:40:07

@Proszektura: "Párizs megér egy Misét."
IV. Henrik

Mondta ez akkor mikor hugenottából katolikus lett, vagyis a trónért elárulta harcostársait, időlegesen.

"Egyébként pedig örülök, hogy a lényeget egyből kiszúrtad. "
Dredd bíró szavaival élve: Tudtam, hogy ezt fogod mondani!
süti beállítások módosítása