Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A fenébe a májussal

2010.05.01. 11:49 | Proszektura | 12 komment

Nézegetem az MSZP főpolgármester-jelöltjének az LMP fílingjére hajazó óriásplakátját, amelyen meglazított nyakkendőben Horváth Csaba vigyorogva azt közli kedves mindnyájunkkal – a közismert viccpanel mintájára –, hogy van egy jó híre Budapest számára. Egyelőre ugyan még nem tudni, mi lenne az, ezt csak majd ma árulja el nekünk valamikor. (Jónéhányan egyébként abban bíznak, hogy Demszky visszavonulását vagy az MSZP feloszlását jelenti majd be.)

Csakhogy, ha már viccelünk, akkor vicceljünk pontosan. Akinek ugyanis van egy jó híre, annak van egy rossz is. Ez így párban működik.

Mostanában viszont többnyire kevés jó, ám annál több rossz hírünk van.

Melyikeket mondjam először?

Jó hírekkel egyelőre nem nagyon tudok szolgálni. Hacsak nem azzal, hogy Szijjártó Péter lett a kormányszóvivő. Reméljük lesz is majd rá elég ideje a győri kosárlabdasport ügyeinek intézése mellett.

Az egyik rossz hír viszont, a munka ünnepéhez egyébként is passzoló, az indexben megjelent „Szociális érzék nélkül rugdossa ki embereit az MSZP” című írásból tudható meg. Eszerint az MSZP-frakció mellől a párt választási veresége miatt elrendelt takarékossági programja keretében negyven tisztviselőnek kell távozni, de a párttól és a választmánytól is elbocsátanak embereket. .

Az elbocsátottak nagy részét egyébként személyesen meg sem keresték, mielőtt postázták volna nekik a felmondó levelet. Ezért többen is azt fontolgatják közülük, hogy munkaügyi bírósághoz fordulnak.

Mindenesetre igencsak jellemző, hogy a magát baloldali elkötelezettségűnek hirdető pártban a híradás szerint nem ez a méltánytalan antihumánus eljárás keltett visszhangot, hanem attól tartanak, hogy súlyos kártérítéseket róhatnak ki az MSZP-re, továbbá attól is, hogy netán bizalmas információk szivároghatnak ki.

(Hogy mik lehetnének ezek a „bizalmas információk”, az eddig kiderült BKV, stb. balhék ismeretében abba már bele sem merek gondolni.)

Szóval nem tudom valaki rájött-e már arra az MSZP agytrösztjében – legalább így a választások után néhány nappal –, hogy az igazi baloldaliság nem elsősorban a május elsejei léggömberegetést, virsli-osztást és sörcsapolást jelenti a panelprolik és a nyuggerek részére, még csak nem is azt, hogy harminc állig felfegyverzett kommandós gyűrűjében bátran kijelentjük, hogy ha a zsidókat bántják akkor zsidó vagyunk, ha a cigányokat, akkor pedig cigány vagyunk.

Az az emlékkép sem feltétlenül a május elsejék hangulatát idézi bennem, amikor ugyanez a bátor főszoci cégeinél végzett munkaügyi ellenőrzés fedezett fel a dolgozók jogait sértő hiányosságokat. Amelyeket még hatósági felszólításra sem orvosoltak, ezért munkaügyi bírságolásra is szükség volt.

 

Ez a május elseje tulajdonképpen még anakronisztikusabb ünnep, mint a nőnap. Nem is nagyon tudunk már vele mit kezdeni. A munkásosztály ünnepe. Sőt, a Nemzetközi Munkásosztály Nagy Seregszemléje, hirdettük egykoron.

De hol van már a munkásosztály? Mára már csak inkább munkanélküliek maradtak.

Ám most már hamarosan minden másképpen lesz. Mert jön a nemzet kormánya. Mert itt az idő.

„Másképpen lesz holnap, másképpen lesz végre.

Új arcok, új szemek kacagnak az égre.”

Fideszes arcok, Fideszes szemek.

S, ha már Adyt idéztük, Tóth Árpádtól is csenjünk el néhány sort az 1913-ban írt Május elseje című verséből:

Ó, szép május elseje,
Víg a szívem belseje,
S hogy e belső örömömnek
Nyomai is legyenek,
Kívánom e víg májusnak,
Hogy a fene egye meg.

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr171966279

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ingyen BKV: tehermentesített belvárosi forgalom 2010.05.01. 19:46:27

Azt tudtuk, hogy budapesti szocik lendületből folytatják a kampányt, de azon mi is meglepődtünk, milyen gyorsan eldördült a startpisztoly a választások után. Eljött május elseje és Horváth Csaba, budapesti főpolgármester-jelölt elmondta végre mi a jó h...

Trackback: A Vincent felüligéri Horváth Csabát 2010.05.01. 18:09:14

Horváth "Mégtarlósbuburaisszivesebbenszavazokmintrádteanyaszomoritó" Csaba óriásplakátokon ígérte meg, hogy május elsején mond valami orbitális marhaságot annak örömére, hogy még mindig nem vonta vissza a főpolgármester-jelöltségét az, a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pizs (törölt) 2010.05.01. 14:11:31

Itt van május elseje! ... ...... :)

csiri bá 2010.05.01. 16:58:23

Csabika eltévesztette a naptárat... május elseje van nem április elseje...

öcsi55 2010.05.01. 17:03:16

Komcsi hazudott,hazudik,és hazudni fog!!

Rókakígyó 2010.05.01. 19:19:24

És ha tyúktolvajoznak valakit, akkor tyúktolvaj.

Az MSZP-és alkalmazottak kirúgása remélem fenn lesz a munkahelyi terror blogon. Én csak azon agyalok, hogy ezek az alkalmazottak mit reméltek. Kíváncsi lennék egy pártközpontba dolgozni akaró ember interjújára. Mit kérdeznek? Kit ismer maga a pártban? Ki a patrónusa? Kire szavazott tavaly? Ismeri-e a párt honlapját? És ezek az emberek közalkalmazottak voltak? Miért? A többi pártnál is így van? Sok kérdés, remélem lesz ezekre válasz.

Rókakígyó 2010.05.01. 19:19:58

pártközpontban - bocsi

stratez 2010.05.01. 20:14:41

Csak xólok, Szijjártó nem lett kormányszóvivő, azt majd hétfőn nevezi meg Navracsics...

Pszt! 2010.05.01. 20:19:04

A fideSSbérenc blogírónak üzenem: véget ért a kampány, nem kell már többször belerúgni a legyőzöttbe.

bigthereal 2010.05.02. 02:16:55

@Pszt!:

de! bele kell rúgni, mert megérdemlik! és addig kell rugdosni, amíg mozog, és amíg az országon élősködik!

te is rugdosod a fideszt, meg SS-ezed, (kis butus), de azt persze lehet, igaz?

scsaba1 2010.05.02. 10:29:19

@Pszt!:

Te net hülyéje, te.... A proszektúrát nehezen lehet fidesz-bérencnek nevezni, ha érted, hogy mondom.

Vasárnap is van ügyelet a pártközpontban, vagy önszorgalomból vagy debil? Menj, köszöntsd fel anyádat...

nem nemsiker_s 2010.05.02. 13:59:41

@Pszt!:
Az az érzésem, nem kell a szocikat rugdosni, ártanak azok eleget maguknak.
Az MSZP kezd egy lejtőn lefelé száguldó vizes úton megcsúszó autóra hasonlítani, Hol ez hol az kap bele a volánba, miközben az autó egyre nagyobb amplitúdóval kacsázik.
Az eredmény valószinüsíthető.
süti beállítások módosítása