Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Drága Sneider úr!

2010.05.14. 09:30 | Proszektura | 22 komment

Drága aranyos Sneider úr, először is engedje meg, hogy a magam és a családtagjaim nevében gratuláljak ahhoz, hogy előreláthatólag ön lesz a magyar Parlament szociális és családügyi bizottságának elnöke.

Ebből az alkalomból egy nyilatkozatát is olvashattuk, amelyben visszautasította a személyét ért méltatlan támadásokat, és többek között azt is kifejtette, miszerint:

 „Nyolc éve foglalkozom ezzel a területtel Eger Megyei Jogú Város önkormányzatánál. Észak-magyarországiként százszor jobban tisztában vagyok a szociális és etnikai problémákkal, mint a villáik kényelméből súlyos milliókért a szegénység felszámolására koncepcióhegyeket gyártók. Véleményem szerint azzal, hogy cigány származású dolgozóknak is munkát adtam a szőlőtermesztéssel foglalkozó gazdaságomban, többet tettem az elmúlt nyolc évben, mint Magyarország kormányzata, mely csak bajt, nyomort és bizonytalanságot hozott az emberekre.”

 

Lehet, hogy már nem tetszik emlékezni, de én vagyok az egyike azon cigány származású dolgozónak, akinek munkát tetszett adni a szőlőtermesztéssel foglalkozó gazdaságában. Azóta is lekötelezettjei és hálásak vagyunk, amiért származásunk ellenére hajlandó volt a birtokára néhány esetben munkavégzés céljából minket beengedni. Igaz, a szőlőmetszést, kötözést, takarást, ilyesmit nem velünk végeztette, hogyan is bízhatott volna miránk, buta romákra ilyen kvalifikált tevékenységet, akikben, mint önnek az egyik, a helyi napilapnak adott nyilatkozatából tudjuk, a bűnözési hajlam sajnos genetikailag kódolva van. Önnek, mint nálunk tanultabb és műveltebb embernek el kell higgyük, hogy a cigányok szociális, kulturális és genetikai okok hatására bűnöznek intenzívebben, mint a magyarok.

Ennek ellenére, illetőleg éppen ezért is köszönjük azt a bizalmat, hogy a levágott venyigéket mégis velünk szedette össze, és a trágyát is mi hordhattuk a tőkék alá.

Igaz, a lóvé lehetett volna valamivel több is, de hát megértjük, önt és családját is sújtotta az elmúlt időszakokban a gazdasági recesszió. Meg a szüleivel való pereskedés sincs ingyen.

De, hogy a tárgytól el ne térjek, ez az ön magas tisztsége számunkra egyszerű cigányok számára biztosíték arra, hogy a szociális és etnikai problémáink hamarosan csökkennek. Remélni szeretnénk, hogy ez a nemes cél nem csak úgy lesz majd elérhető, hogy bennünket is acélbetétes bakancsával fog összerugdosni, mint a vád szerint azt a bizonyos Bélát a kilencvenes években.

Erről jut eszembe, közbevetőleg érdeklődni szeretnék, kezitcsókolom, drága aranyos Sneider úr, hogy nem lenne-e valami kis használt ruha a rajkóknak?

Ja, és még el nem felejtem, megemlíteném, a főnökétől – hogy a rák egye ki a máját – nagyon jó ötlet ez a Gárda-mellényviselés. Ahogy szokták mondani, a közbeszédet sikerült neki úgy tematizálnia, hogy most kizárólag mindenkit csak az az egy dolog érdekel Magyarországon, sőt tán még a nagyvilágban is, hogy miként fog Vona Gábor úr a parlamentben megjelenni, s mit tesz vagy mit nem tesz majd a házelnök, meg a köztársasági elnök.

Megjegyzem nekünk buta romáknak nagyon tetszik ez a mellényke, talán csak, ha meg nem sértem, a színével nem vagyunk teljesen kibékülve, inkább lehetne kék, vagy piros, mint a Rajkó-zenekar tagjainak, s a hímzése is lehetne magyarosabb, oroszlán helyett inkább valami tulipános-mintás. De talán a rózsaszín is jól állna a kedves pártführerének.

Drága aranyos Sneider úr, még egyszer kívánunk önnek és családjának sok örömet, boldogságot, s hadd tolmácsoljam új pozíciójában az egész cigányság jókívánságait, és azt az üzenetét, hogy valamennyien szívesen elhúznák a nótáját.

Tisztelettel:

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr512002066

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem csak jogsértő, sunyi is 2010.05.14. 16:47:33

Nem mindig értek egyet Sólyom Lászlóval, de most mindenképp: Minden országgyűlési képviselőnek be kell tartani a jogszabályokat, akármit is gondol e szabályokról vagy alkotmányosságukról. A parlamentarizmust csúfolja ki az a képviselő, aki az Országgy...

Trackback: Sneider jó döntés volt 2010.05.14. 14:01:42

 Engedtessék meg nekem, hogy értetlenségemnek adjak hangot: nem értem, hogy miért gond az, hogy Sneider Tamás lesz a szociális, ifjúsági és családügyi bizottságának elnöke. Igaz, hogy régebben az egri skinhead-mozgalom vezetője volt és bíróság elő...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kyncza 2010.05.14. 12:26:06

Hát az eddigi cigányprogramoknál csak jobbat ajánlhat.

De van egy javaslatom a cigányság számára. A kések helyett fogjatok kapát, és ott használjátok, ahova eredetileg tervezve lett... a KERTBEN! Termesztésre! Megélhetésre!

És álljatok neki dolgozni! Több kívánság nincs!

Gyagyás Tóni (törölt) 2010.05.14. 12:29:26

Lakhatáshoz való jogot! Lakhatáshoz való jogot! Lakhatáshoz való jogot! Lakhatáshoz való jogot! Lakhatáshoz való jogot! Lakhatáshoz való jogot! Lakhatáshoz való jogot! Lakhatáshoz való jogot! Lakhatáshoz való jogot! Lakhatáshoz való jogot! Lakhatáshoz való jogot! Lakhatáshoz való jogot! Lakhatáshoz való jogot! Lakhatáshoz való jogot! Lakhatáshoz való jogot! Lakhatáshoz való jogot! Lakhatáshoz való jogot!

dögölj meg 2010.05.14. 12:34:05

Emlékezetes Tv riport volt ,amikor a 220 voltos uborka kapcsán a riporternő megkérdezte brácsás barátainktól,hogy miért akartak
lopni,amikor a házuk mögötti nagy kertben termelhettek volna
maguknak, az volt az önérzetes válasz,hogy " nem vagyunk mi
parasztok !!! "
Kár reménykedni,marad a kés meg a szamurájkard.

venszivar 2010.05.14. 12:55:55

Nem lehetne még kisebb betűkkel ?????????

qwertzu 2010.05.14. 13:04:31

@venszivar: Lenyomod az egyik Ctrl gombot a billentyűzeteden, majd a Ctrl-t nem felegedve lenyomod a jobb oldalt található + -t.
Láss csodát.

Wrex 2010.05.14. 13:06:51

"én vagyok az egyike azon cigány származású dolgozónak, akinek munkát tetszett adni", amiért aztán cserébe kiraboltuk, illetve az ott lakó 80 éves öregasszonyt 2000 kőkemény magyar forintért megöltük.

"hogyan is bízhatott volna miránk, buta romákra ilyen kvalifikált tevékenységet", hiszen mint tudjuk, a cigányok kapják a legkevesebb elégtelent az egyetemeken (merthogy egyikünk se ott van).

"a cigányok szociális"
gyerekkorunk óta azt látjuk, hogy a fater meg a muter, aki alig 15 évvel idősebb nálunk, vödörszámra fossa a rajkókat a segíllykéért

"kulturális"
az oskolában rengeteg kultúrát (=mobiltelefon, mp3-lejátszó, papírpénz) veszünk ám magunkhoz, aki meg nem adja azt jól megverjük, hiszen nekünk is jogunk van ám a kultúrához

"és genetikai okok hatására bűnöznek intenzívebben"
hákéremássan, annakidején is loptunk, ez pedig már az n+1-edik nemzedék aki így nőtt fel. Tuggyuk ám mi az a természetes kiválogatódás: akinek nem elég jók a génjei azt lesittelik, ott meg elég nehezen fogja megrakni az anyjukot...

Drága aranyos proszektúra úr, még egyszer kívánok önnek és családjának sok örömet, boldogságot, s hadd tolmácsoljam az én jókívánságomat: költözzön maga köré pár cigányfamília, és akkor biztos vagyok benne hogy záros határidőn belül önnek kérés nélkül elhúzzák a nótáját!

szmoker (Homo Trollicus) 2010.05.14. 13:08:43

Drága kedves Elemér!

Az Ön barátai eddig mit tettek a rajkókért? 20 év alatt rabszolgasorba süllyesztették őket, elintézték hogy a cigányság jelentős része ne is akarjon dolgozni, rajtunk, a mi pénzünkön élősködjön?
Kissé hiteltelen most elkezdeni rettegni a masírozó bakancsosoktól. Volt elég idő tenni valamit, bár gondolom arról is a Vona meg a Zorbán tehet, hogy a szocilibsi kormány 8 évet elbaszott és csak lopott, lopott, meg néha hazudott egy nagyot.

Sneider meg szarjon szögesdrótba csomagolt farfekvéses süncsaládot.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.05.14. 13:16:39

Nem elemér. Nem egy mélyszegénységben élő cigány vagy, hanem egy felsőközéposztálybeli zsidó.

Az együttérzésed a cigányokkal meg qrvára átlátszó...

venszivar 2010.05.14. 13:19:21

@qwertzu: TE ne baszogass engem !!!.......Öreg magyar,zsidó,cigány vagyok,de jó ,hogy vannak kik tanitanak.
Kösz !!!Nézem a parlamenti közv.Ha minden igaz ...Az a vonat csak a büdös pofáját járatta !!!?????? De sokáig bírta !!Betette a valagát a jóba s már ott mereszti.............TETÜ !!!!

Samuzia 2010.05.14. 14:02:35

Nem semmi, hogy néhányan itt élik ki a kisebbségi komplexusukat. tessék tudomásul venni, hogy a romákra kiadott pénz nagy része elveszik. Nem segélyt hanem munkát kell adni ( közmunka program tovább fejlesztése), és ha nem tetszik éljen ahogy tud mindenki. Támogatni azokat a családokat kell akik tenni akarnak a jövőért.

Szűcslaci 2010.05.14. 14:05:01

Érdekes, én pont így tartok a kommunistáktól, akik kisemmizték, megölték a nagyszüleimet, tönkretették és a halálba hajszolták a szüleimet, elbaszták az ifjúkorom és előre megették az én és a gyermekeim jövőjét is. Bennük nem találtatok hibát?

pyromaster 2010.05.14. 14:27:58

Mi van? Mostanában naponta 2-3 poszt arrol szól, hogy a jobbikban mindenki egy szar, a ciganyok meg aldozatok? Ki a jo edes kurva anyad fizet neked ekekert a szemetekert?
Te dolgoztal? Eletedbe se bazdmeg!!!

Egri ciganyok a szolobe???? Tenyleg a multkor en is vittem ki 4-et autoval az Eged hegy ala, dolgozni. Gondoltam milyen rendes emberek. Faszt, ,hazafele a hatso ulesen arrol sugdoloztak, hogy fel kellene nyomi a vikendhazakat, idezem "lehetne szajrezni"

Na te proszektura faszkalap, remelem a te fiadat is osszeverik a ciganyok, a lanyodnak meg feldugjak a seprunyelet te szarhazi, penzert irogato moslek.

Janovszki Zsolt 2010.05.14. 14:28:52

Ez nagyon jó post, gratula.
Zs

pyromaster 2010.05.14. 14:29:52

budapest szuksz budapest baszodjmeg

fehéregér 2010.05.14. 14:31:04

@Samuzia: ez de szép! Jól megtanultad a leckét.

"Támogatni azokat a családokat kell akik tenni akarnak a jövőért."

Miközben a könnyeimet törölgetem a pátosz miatt, ( a kell után, akik elé amúgy vessző köll, a családok pedig nem "akik", hanem "amelyek" ...érted, csak úgy a jövő miatt, hogy én is tegyek valamit, okítani mondjuk a népemet) de csak úgy mellékesen: ez mégis mi a fenét jelent? Ki az aki "tesz a jövőért", és ki az aki súlyoz e szerint?

venszivar 2010.05.14. 14:39:08

@Szűcslaci: Az én nagyiimat meg a hortisták ölték meg...
A komcsik alatt,mire azalatt a 32 év alatt CSAK annyira összeszedték magukat,hogy '89-re alsó közép oszt.-beliek lehettünk.Én akkortájt már közép oszt.-belinek éreztem magam.Jött az MDF,SzDSz,Fidesz,Kisgazdák,MSzP !!! Ezek eggyütt!!!!!!! Ő miattuk a két gyerekem éppen ha a közép oszt.-ba tartoznak s ÖNNÁLLÓ !! életük olyan kedvetlen s sivár,hogy rossz nézni a mai fiatalokat. Köszönhető a 20 éve rajtunk ( A SAJÁT PECSENYÉJÜKET SÜTÖGETŐK !!!! VELÜNK KICSESZŐK !!! DE ÉRTÜNK DOLGOZÓ?MINKET SZOLGÁLÓ TETVEK MIATT !!!!! )....
NO hol az igazság ???? EZEK meg most közösen a gyerekeim s unokáim kenyerét már rég maguknak speijzolták be !!! MIND !!!
MSzP !! SzDSz !!!!! Fidesz !! most ők jönnek......Lesz itt kánoán

Bízz benne Szűcslaci.

Asidotus 2010.05.14. 14:40:40

Nesze neked romapolitika
Eddig volt a liberális fajtának hazudott, ami totál nem működik.
Most lesz nyilas?
Mondjuk, egy parlamenti bizottságtól érdemben elvárni semmit sem lehet, nekik az a dolguk, hogy ellenőrizzék a kormányt. Ám ha a bizottságban a parlamenti többségnek megfelelően a kormánypárt tagjai vannak többségben, akkor úgyis megszavazzák, hogy a kormány jól dolgozik.
Most lesz a Jobbiknak egy hivatalos csatornája, ahol elmondhatja a véleményét, semmi többet nem szabad belelátni ebbe az ügybe.

Szűcslaci 2010.05.14. 14:46:16

@venszivar:
Nem is nagyon húznék határvonalat az SZDSZ - FIDESZ meg a kommunisták közé - az MSZ(M)P meg maga a gyökérzet.
Amúgy 25 évvel ezelőtt könnyű volt középosztálybelinek lenni - elég volt hozzá egy W353 Deluxe, meg egy Csepel-bódés nyaraló valamelyik kavicsbányánál.

pyromaster 2010.05.14. 14:47:24

Nagyon remelem, hogy eljon az az ido, amikor az ertekes embereknek (ugyertem emberek, orvosok, tanarok, mernokok, kutatok stb.) annyira elmegy a kedve ettol az orszagtol, ,hogy elmegy innen a fenebe, jo messzire. Akkor majd megnezem mekkora pofaja lesz az ilyen posztolo fele, semmihez nem erto, seggfejeknek. Itt marad neki a sok cigany, meg a hozzajuk hasonlo szar. Remelem.....

mind1 mint a szésőháznak 2010.05.14. 19:36:11

Ugyan már Elemér, most mit vagy úgy oda? Gondolj arra, hogy a jobbik jelentős megerősödése neked magát az aranykort hozza el. A fidesz ugyanis akár akar akár nem, kénytelen lesz kemény intézkedéseket hozni a közbiztonság javítására, amiből viszont következik, hogy több lesz a letartóztatás is. Vagyis neked nem lesz muszáj most már 2-3 hetet várni két rendőrök ellen tett feljelentés között, ezután jelenthetsz fel rendőröket akár hetente kétszer is. Mondom én, neked ez maga az aranykor.
süti beállítások módosítása