Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Dalol a T. Ház

2010.05.15. 12:02 | Proszektura | 9 komment

Az emberek forradalmat csináltak a szavazófülkékben, ezzel felhatalmazva az új kormányt a változásra. – közölte a parlamenti nyitó plenáris ülésén Orbán Viktor

A forradalmi változások előszelei tegnap már érződtek is az Országház öreg falai között.

A tudósítások szerint az alakuló ülés hivatalosan a Szózattal zárult, de a Jobbik frakció az utolsó akkordok után rendhagyó módon egy újabb dalba kezdett. A képviselők többsége velük énekelt. A jól látható többsége.

A mostani akár történelminek is nevezhető parlamenti ülés végén nagy átéléssel elzengett nóta persze nem a Sneider Fáni azt mondta, nem kell néki piros csizma kezdetű dalocska volt, de nem is a Szomjas vagyok, mint a csap, nem aludtam három éjjel, három nap. Sőt még csak nem is a Szamos menti fenyves erdő aljában…

Hanem a Székely-himnuszt dalolták nagy átéléssel (feltehetően északi és keleti szomszédjaink nagy örömére), azt a dalt, amelyet egy Dessewffy nevű közismert zs…, akarom mondani idegenszivű egyén a minap blaszfém módon középszerű műdalnak mert aposztrofálni.

S miközben az ülésteremben a látható többség lelkesen nótázott, néhány libsi bolsi bibsi komcsi rémülten és sietve menekült kifelé. (Azt nem tudom, hogy Bajnai Gordon megint csapdába esett-e, mint a legutóbbi MSZP rendkívüli miniszterlelnök-jelölő kongresszusán, az Internacionálé kapcsán?)

Na most egyébként teljesen tanácstalan vagyok viszont a tekintetben, hogy a törvényhozás épületében mit szabad, és mit nem.

A házszabályzat egyáltalán megengedi-e, hogy a tisztelt házban bárkik csak úgy l’art pour l’art, danolásszanak?  Nem kell-e ezek után esetleg nekik is attól félnünk, hogy Sólyom elnök úr ezért majd őket is alaposan lebaltázza (mint Vona Gábort a pruszlikjáért), mondván, hogy az ország háza nem arra való, hogy ott bárkik is csak úgy dalra fakadjanak, s főként bármit kedvükre elzengedezhessenek.

Mert, ha ez mégis megengedhető, akkor ilyen alapon legközelebb egy-egy jól sikerült törvénykezési nap után kánonban lehet majd dudorászni akár a Hoppsza Sári, hoppsza hó kezdetűt, vagy a Kicsi nekem ez a ház, kirúgom az oldalát - örökzöld dallamait.

A három csapás törvény elfogadása után a munkában megfáradt képviselő hölgyeknek és uraknak tudnám ajánlani A börtön ablakába soha nem süt be a Nap kezdetű dalt, a takarékossági intézkedések bejelentése után a Száz forintnak ötven a fele című nótát, a földmoratórium meghosszabbításakor pedig például a Ki tanyája ez a nyárfás örökbecsű melódiát.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr812004869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.05.15. 13:44:39

"Hanem a Székely-himnuszt dalolták nagy átéléssel (feltehetően északi és keleti szomszédjaink nagy örömére)"

Ez a kedvenc részem.
Kádár mind a 10 ujját megnyalná!

Bozdurgán 2010.05.15. 13:53:42

Gondolom az fel sem merült benned, hogy a gesztus annak is szólt,hogy ez a parlament igyekszik a NEMZET parlamentje is lenni 65 éve először.

Az a vicc, hogy még a szélsőséges Jobbik sem tartja elképzelhetnek a területi revíziót, ezt el is mondta többször.
Az hogy ennek a gesztusnak lenne ilyen üzenete csak és kizálólag a hozád hasonló szélsőséges nézeteket valló félremagyarázók próbálják súlykolni, mint ahogy azt is hogy a Székely himnusz beillene abba a sorba amit itt felsoroltál.
Persze ezt megérteni sosem fogod, elfogadni meg azért nem, mert az elfogadáshoz talán mégnagyobb intelligencia szükséges mint a megértéshez.

Azt meg ovodában tanultam hogy BÁRMILYEN himnusz alatt illetlenség pakolászni, vihorászni, távozni meg főleg.
Érdekes ezt még Hiller is tudta( kapott egy pirospontt az 1000 fekete mellé)

Bozdurgán 2010.05.15. 13:59:31

Az "északkeleti szomszédaink" meg annyira flusztráltak saját múltjuk hiánya miatt, hogy teljesen mindegy, hogy mit csinálunk.
A helyes hozzáállás az ignorálás.
Egy 5M fős képződmény múlt, jövő, nyelv,hagyományok,és bölcsesség nélkül nem határozhatja meg a mi viselkedésünket.

yda 2010.05.15. 16:21:36

Jól tennétek ha nem foglalkoznátok a székely himnuszal,mert ha valami izraeli nótát énekeltek volna most kussolnátok!

alte trottel 2010.05.15. 22:31:18

@yda:
Nyuszifül, konkrétan mire gondolsz? Szép vagy , gyönyörű vagy Magyarország? Körmagyar? Vagy mire?
Netán kussolsz?

yda 2010.05.16. 07:25:48

@alte trottel:
Sajnálom,hogy az értelmezéseddel baj van,vagy én irtam székelyűl (facsaratosan)vagy veled van a baj.Sajnállom,hogy nálatok egyeseket megbotránkoztat a székely himnusz.

yda 2010.05.16. 07:59:53

Sajnállom=Sajnálom

alte trottel 2010.05.18. 14:29:04

De nem érte meg Dadus!
Székelyül meg majd akkor próbálkozz, ha a függőleges mosoly eldalolja a rabszolgakórust a Nabucco-ból! Úgy vagy te székely, ahogy én Kalkuttai Terézanyu! (Nekem legalább a rokonaim harmada tényleg székely, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyt és Kolozsvárott)
Egy középszerű műdalt meg akkor danuljék egy fizetőpincnöknek öltözött turbózombi-véruszkár a Magyar Köztársaság Országgyűlésének nyitóülésén, ha _HIVATALOSAN_ a Magyar Köztársaság Himnuszának nyilvánítják.
(És lehetőleg akkor se hamisan)
süti beállítások módosítása