Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Éberség

2010.06.08. 16:02 | Proszektura | 1 komment

A Fővárosi Közterület-felügyelet 12/2010. igazgatói utasítása indokolás nélkül megtiltotta az Illatos úton levő kutyák fényképezését.

A rendeletet, amelyik „A Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi (Ebrendészeti) Telepének területére, ill. épületeibe történő be- és kiléptetés szabályairól, a belső rend és biztonság fenntartásáról” címet viseli, akármelyik titkosszolgálati objektumunk megirigyelhetné.

Kimerítő részletességgel szabályozza a telepre, bocs’ – a Telepre! Történő be és kihaladás, a látogatás rendjét, vagyis az ottani viselkedés legfontosabb normáit, s természetesen a mindenféle jogi fifikát kivédendő, értelmező rendelkezésekkel is el van látva.

Külön előírásokat tartalmaz például a hazai és külföldi delegációkra, a sajtóra és sajtóreferens alkalmazását is előírja. Nem is tudom, hogy volt képes eddig az Egrendészeti Telep működni, ha még egy valamirevaló sajtószóvivője sem volt! És hogy fogadták a külföldi delegációkat?

Egyébként pedig teljesen igaza van az igazgató úrnak. A kutyamenhelyen és környékén fokozni kell az éberséget. Az ellenség soha nem lehet tudni, honnan támad.

Úgy tesznek, mintha a kutyákat fényképeznék, közben pedig valójában titkon azt fotózzák, mikor van őrségváltás a biztonsági őröknél, hányan vannak, milyen rendszerességgel járőröznek a ketrecek környékén. Aztán, mikor már minden fontos adatot összegyűjtöttek, akkor indulhat a terrortámadás.

Bizonyos titkosszolgálati információk szerint Magyarországot már nem a forintgyengítéssel, hanem az illatos úti kutyamenhely likvidálásával kívánják destabilizálni.

Valamikor fotózni tilos táblák voltak valamennyi fontosabb titkos és nyílt állami intézmény környékén. Ezzel persze éppen azt érték el, hogy mindenki, a leghülyébb kém és diverzáns is azonnal tudta, hol érdemes képfelvételeket készíteni.

Az ominózus, fényképezést tiltó 21. pontot érdemes egyébként szó szerint idézni.

„Az állatokhoz benyúlni, tartózkodási helyük ajtaját kinyitni, látogatók elől elzárt területre belépni, továbbá az állatokról kép-és videó felvételt készíteni szigorúan tilos! Egyéb felvételek készítése csak igen indokolt esetben, kizárólag a telepvezető vagy annak képviselője engedélyével lehetséges. E szabályok ismertetéséről és betartatásáról a látogatókat kísérő személynek kell gondoskodnia.”

Kár, hogy a tiltás nem egészül ki a „hatóságilag”, vagy a még zordonabb „rendőr-hatóságilag” nyomatékosító szóval.

Milyen jól hangozna: SZIGORÚAN, RENDŐHATÓSÁGILAG TILOS!

Ha jól értelmezem egyébként a kérdéses normaszöveget, igen kivételesen a telepvezető úgynevezett „egyéb felvételek” készítését azért engedélyezheti ebrendészetileg.

Tehát nagyon indokolt esetben, de tényleg csak nagyon indokolt esetben a kutyák ugatásáról hangfelvétel készíthető.

Ebugatta, mordizomadta.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr752065944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapmancs 2010.06.09. 10:56:39

Jé, egy nem Jobbik-fikázó post. Ilyet is régen olvastunk.
süti beállítások módosítása