Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Rendteremtés

2010.09.02. 21:11 | Proszektura | 11 komment

Három 15 éves lány egy belvárosi üzletben megpróbált ellopni néhány bizsut, pár ezer forint értékben. A lányokat elkapták, majd beszállították az V. kerületi rendőrkapitányságra. 72 órára bent is tartják őket, számolt be az esetről a stop.hu nyomán az index.

Próbálom ezt az egészet humorosan felfogni, és viccelődni rajta, de nem megy.

Inkább nagyon-nagyon dühös leszek.

Pintér Sándor, a nagy rendteremtő szellemisége kísért.

 

Milyen ország ez, ahol néhány erejét fitogtató fakabát csínytevő gyerekeket csukathat börtönbe kénye-kedve szerint?

Milyen jogállamiság ez, ahol lopás szabálysértésének kísérletéért kifogástalan életvitelű tini lányok kerülhetnek rács mögé?

 

És na mi az eszement indoka a hűvösre kerülésüknek? Megszöknének!

Tizenéves, rendezett családi életű diákok megszöknének!

Jóságos atyaisten, hová és miért? Ki gondolhatta ezt komolyan?

Őrmester urak, ugye kellemesen bizsergő érzés ilyen kislányokkal szemben megmutatni hatalmukat?

 

Milyen jogállam az, ahol ezt az embertelen, rosszindulatú döntést – bár megtehetné – nem kifogásolja, és nem reparálja sem a felettes rendőr, sem az ügyészség, sem a bíróság?

A STOP azt írja, felkereste az V. kerületi rendőrkapitányságot, hogy megtudja: miért kellett a három fiatalt őrizetbe venni, miért nem engedték haza őket, ám ott a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz irányították. „A BRFK kommunikációs osztálya viszont cikkünk megjelenéséig nem válaszolt kérdéseinkre.”

Nem válaszoltak mindeddig az index-nek sem.

Milyen jogállam az, ahol a rendőrség, amikor a sajtó rákérdez az ügyre, megteheti, hogy még csak válaszra sem méltatja az újságírót?

 

Beteg ország.

Mert egy egészséges országban a kislányokat bekasztlizó rendőr urak holnap már arra ébrednének, hogy azonnali hatállyal ki vannak rúgva.

 

Persze csak ha tényleg rendet szeretnénk itt teremteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr782267639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paladin 2010.09.03. 09:00:46

ühüm... És azért nem vinnyog senki, hogy három tizenéves, rendezett családi körülmények között élő lánynak miért jó hecc, hogy lopni mennek?? Milyen nevelést kapott az ilyen kis ribanc?
A boltos meg fizesse ki, amit ők ellopnak.. Igenis megérdemelnek pár nap elzárást. Tanulják meg, hogy a tetteiknek következményeik vannak. És örüljenek, hogy ennyivel megússzák. Pénzbüntetésnek semmi értelme, Apuci, anyuci kifizetik, ők pedig azt látják, hogy simán meg lehet úszni az ilyesmit. Esetleg hatásos lehetne pár nap közmunka, lehetőleg az iskolájuk környékén, ahol ismerik őket és a haverok is látják, mennyire megéri lopni menni heccből.

meguntam 2010.09.03. 09:25:39

@Paladin: Honnan lehet tudni, hogy ribancok a közmunkát meg a törvény tiltja. A maffiózó Pintér nem ért a dolgához csak poziciót és még több pénzt akar. Értelmetlen törvényével a kis szabálysértőt lecsukják a maffia és a milliárdos csalók megússzák?

MagyarZizzi (törölt) 2010.09.03. 10:01:35

@Paladin:
Egyetértek. Rendezett családi körülmények között élő, büntetlen előéletű fiatal lányok ne menjenek lopni, és akkor nem zárják be őket, ez van. A törvények mindenkire egyformán vonatkoznak, jobb, ha ezt megtanulják a cigányok is, meg az újgazdag kis plázacicák is, akik "bizonyítás vágyból" mennek lopni.

BruceTheHoon 2010.09.03. 15:21:27

@Paladin: a ribancozást túlzásnak tartom, a többivel egyetértek. Szórakozásból lopni elfogadhatatlan.

Összeesküvés-elméletem is van, több is. 1) a rendőrök ezt direkt csinálják, hogy a szerintük tarthatatlan szabályt pellengérre állítsák. 2) a rendőrök direkt csinálják, hogy Pintért szívassák 3) a rendőrök direkt csinálják, hogy a többi tini közül elrettentsék azt a réteget, mint ezek a lányok is, akik egyébként oltári sok munkát tudnának generálni.

Refrén: a rendőrök ezt direkt csinálják.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.09.03. 15:42:23

Miféle állam az, ahol elterjedt szokássá vált a bliccelés, a lopás, a lenyúlás, a gyalázás, a neveletlenség... és a bűnt elkövetők védelmezése?
Nem sok dolog van, amit helyeselnék a fidesznek, de ez a törvény már nagyon kellett - tessék csak tudni róla, hogy hova megy az aki, nem tartja be a szabályokat. Le az önérdekkel - egészen addig, amíg az mások önérdekeit sérti! ... ez bizony szép szóra eddig nem ment - akkor legyen így, hátha ez kell ahhoz, hogy világosság gyúljon azok agyában, akik ezt kifogástalan életvitelnek tekintik (mármint a lopást, de akár csak a szándékát is)

Gyárfás 2010.09.03. 20:48:51

Kiváncsi vagyok, hogy ha nem kapják el őket akkor a viccből ellopott tárgyakat ami az eladók kb 2 napi bérét tették ki, visszavitték volna?

Remélem minél nagyobb hírverést csap a libsi média, hogy mindenkihez eljusson a hír ezentúl LOPNI TILOS nem csak 20000 fölött tilos, hanem úgy általában.
Remélem eljut a hír a szülőkhöz is, hogy ők is el tudjék mondani a jólszituált csemetéknek , hogy lopni rossz dolog, és 2 nap fogda nem vicces, és remélem eljut a hír a cigány családokhoz is, hogy ezentúl a megélhetés nem elfogadott formája a lopás.

gányolás (törölt) 2010.09.03. 22:34:57

Végre. Végre valami rendcsinálásféle. Persze kissé túl liberális. De azért kezd alakulni valami, persze mit várjunk a fidesztől ... ... ez is valami kezdetnek. Végre. Végre!

mind1 mint a szésőháznak 2010.09.04. 10:26:40

Elemír, most akkor "az előző hatalom hibája, hogy lebecsülte a „piti” bűnöket" de ez a 3 ne kapjon semmilyen büntetést, vagy most akkor mi van? Legalább saját magadnak ne mondjál már ellent, vazze.

Toyotomi Hideyoshi 2010.09.04. 16:35:31

Kedves Posztíró!

Szerintem elég fura demokráciafelfogásod van, hogy ahelyett, hogy azt a kérdést tennéd fel: "Miért lop az, aki jó módban él?" vagy "Miért nem tartja be valaki a törvényeket (a lopás szerintem elég egyértelmű bűncselekmény)?" megpróbálod "szegény" bűnösöket áldozatként beállítani. Gyakorlatilag ezzel a poszttal azt mondod, hogy a szigorú törvények azok nem demokratikusak, hiszen jogállami alapjukat kérdőjelezed meg. Egy törvény attól demokratikus, hogy mindenkire egyenlő módon vonatkozik, tehát ha a tyúklopást még mindig kézlevágással büntetnék, akkor az is vonatkozna mindenkire. Az pedig valami súlyos elmezavar, amivel manapság sok politikus küzd, hogy a törvények azok azért vannak, hogy megfeleljenek az alkotmánynak meg a demokráciának. Egy frászt. Az alkotmány, a demokrácia és a törvény van értünk, tehát az az elsődleges, hogy hasznos legyen. Ha az emberek normális együttélést nem képes biztosítani, akkor a mostani államszervezet és jogi rendszer alkalmatlan és a kukába való.
A törvénynek minket kellene védenie. És lehet, hogy úgy gondolod, hogy ez a törvény aránytalanul szigorú, szerintem is az. De akkor mondd meg, mi mást lehetne tenni? Sajnos, a bűnelkövetők csak az erőszakból értenek, az pedig külön elgondolkodtató, hogy ma már menő mondjuk lopni. Megjegyzem, éppen a demokratikus Amerikában szerezhet valaki priuszt ilyen "apró csínyekkel", amivel örökre elkapálja magát. Hogy lehet kivédeni? Nem kell elkövetni azt a bűncselekményt.
Ha a liberális társaság annyira képes volt kiállni az elvek síkján annyi mindenért, akkor ebben az esetben is kiállhatna azért az elvért, hogy a lopás igenis bűn. Kicsiben is, és nem megélhetési bűnözés, meg a többi baromság.

tavirdasz 2010.09.06. 17:52:51

Elemér,Elemér,neked szerik az egér!!!

radioenekes 2010.09.23. 22:57:04

Jól rájuk fért a pofára esés.
süti beállítások módosítása