Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Jobbik törvényjavaslatok

2010.09.15. 13:50 | Proszektura | 5 komment

A Jobbik az önkormányzati választások közeledtével nap, mint nap újabb és újabb törvényjavaslatokat fabrikál.

A minap értesültünk Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, európai jogi szakjogász, a Magyar Csodaszarvas Egyesület tiszteletbeli elnöke részéről beterjesztett ama javaslatról, amely börtönbüntetéssel sújtaná a parlamenti vizsgálóbizottsági meghallgatástól távol maradókat.

Korábban ugyancsak a Jobbikosok azt javasolták, hogy a törvény tiltsa meg a meleg büszkeség napjához hasonló – szerintük a többséget irritáló – rendezvényeket a főváros szívében. Ezt a követelésüket akkor terjesztették elő, amikor vagy százan éppen egy ilyen, a többséget, irritáló rendezvényt tartottak a főváros szívében: hetero büszkeség napja elnevezéssel.

Frappáns javaslat volt a cigány büntetőtáborok létrehozásának terve is.

Apáti István, Szávay István és Volner János által jegyzett, s most napvilágot látott legújabb indítvány szerint pedig aki „nagy nyilvánosság előtt valamely büntetőjogilag releváns társadalmi viszonnyal – így különösen a közbiztonság állapotával, valamely bűnözési formával, illetve jellemző bűnelkövetői körrel – kapcsolatos köztudomású tényt tagad, kétségbe von vagy jelentéktelen színben tüntet fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel  lenne büntetendő”.

Hogy mi a köztudomású tény? Alighanem az, amit Vonáék annak gondolnak. (Például ilyen köztudomású tény szerintük, hogy a világ szívcsakrája Magyarország.)

Azt azért jó lenne tudni, mely köztudomású tényeket nem szabad kétségbe vonnunk, pl. a közbiztonság állapotával kapcsolatban, hogy ne kövessünk el bűncselekményt?

Például milyen is a közbiztonság állapota? Köztudomású, hogy olyan, amilyen?

És mi lehet köztudomású egy bűnelkövetési formában? Köztudomású tény-e pl., hogy a Jobbik – többek között – nem tiszteli a gyülekezési és egyesülési törvényt? Sőt az ezzel kapcsolatos bírói ítéleteket sem. Érdekes kérdés lehet majd az is, hogy milyen jellemző bűnelkövetői körrel találkozhatunk például a magyar törvényeket, személyiségi jogokat, szerzői jogokat adatvédelmi előírásokat gátlástalanul megsértők esetében

Vagy itt van például ez a Budaházy eset. Vajon Gaudi-Nagy úr tudja-e, hogy bizonyos prominens személyek és híveik jelentéktelen színben próbálják feltüntetni azt a köztudomású tényt, amikor egy magát Magyarok Nyilainak nevező terrorista csoport politikusokat támadtak meg, házaikat felgyújtották, médiamunkást durván bántalmaztak, stb.

Mindezek ellenére persze nem tartom kizártnak, hogy a Jobbik eszement ötleteiből törvények születhetnek. Hiszen a Fidesz már nagyobb képtelenségeket is törvényi rangra emelt és emelhet.

Sikerült hozzájutnom egy komcsi hacker anyagához, amelyben Orbán Viktor és egy embere egyik beszélgetését rögzítették..

- Elnök úr, ez a törvény, amit most elfogadtunk, alkotmányellenes!

- Nem baj, majd módosítjuk.

- De hát már azelőtt is tudtuk, hogy alkotmányellenes, mielőtt elfogadtuk!

- Nem is a törvényt módosítjuk te ostoba, hanem az alkotmányt!

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr12297984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MNOP 2010.09.15. 16:10:47

lehet fikázni a jobbikot. de hát Istenem, kampány van.
talán jobb bűnözés elleni lépést ígérni, mint pl. INGYEN BKV-T. muhaha! De azért a gárda "bűncselekményeket" nem venném egy lapra a cigánybűnözéssel.
+1 gondolat: régóta vártam frappáns választ a hollótörvényre...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.09.15. 16:37:14

@MNOP: A Jobbik nagyon jól tudna ebből kijönni, ha bejelentené, hogy nem is gondolja ezt komolyan, csak a holló- és a gárdatörvényre reagálta, meglebegtetve, milyen a pénisz rosszabbik oldalán.

Avatar 2010.09.15. 16:56:01

@TaTa86.: Ha ezt ők poénnak szánták, annak viszont gyenge. Sehol egy SZALEFORELÉNER, vagy legalább egy NEMESZ szintű poén benne... :)

szürke_tag 2010.09.23. 23:53:44

Halál a patkány biszkura és teljes vagyonelkobzás. A családját pedig deportálni szibériába.
süti beállítások módosítása