Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A Jobbiknak mindent szabad?

2010.09.28. 10:28 | Proszektura | 12 komment

Kétségtelenül frappáns ötlet volt ennek a kampányfilmnek a betiltása a közszolgálati tévében. Régi tapasztalat, hogy nagyobb sikerre számíthat az, ami tiltva van. A you tube-on eddig közel százezren látták és a kommentekből ítélve a többségnek persze nagyon tetszik.

Pedig a nyúlfarknyi harminc másodperces alkotás közhelyekre épül, olyan hívószavakkal, mint bankok, cigánybűnözők, politikus bűnözők, multik. Azon ne lepődjünk meg, hogy a zsidók kimaradtak a felsorolásból. Hiszen a Jobbik frazeológiája szerint a bankok, a multik és politikus bűnözők is lényegében mind a zsidók szinonimái.

A filmen szereplők érzelem nélkül fahangon kántálják bugyuta szövegüket, mint ha csak a tojásos nokedli elkészítésének módjáról fecserésznének a szomszédasszonnyal a gangon. Némelyikük rendesen tagoltan érthetően beszélni sem képes.

 

A film képileg is igénytelen és árulkodó. Vona Gábor az íróasztalánál ül, mellette áll szolgálatkészen a beosztott, Staudt Gábor.

Mögöttük pedig egy igazi szocialista realista bútor-remek, egy békebeli un. kombinált szekrény látható tök üres polcokkal, és még üresebb üvegezett vitrinnel. (A hatvanas években lehetett ilyesmiket kapni a dolgozó népnek részletre az állami áruházakban),

Azt nem értem, hogy ha már könyveket nem tartanak benne, mert ilyesmiket nem igazán szoktak olvasni, legalább kirakhatták volna Dúró Dóra hímzett terítőcskéit kis műanyag turul-szobrocskákkal.

 

Egyébként örömmel jelentem, hogy sikerült megszereznünk a kampány filmecske eredeti szövegét. Ugyanis létezett egy korábbi változat, amit viszont a Jobbik vezetése cenzúrázott meg. 

A vágatlan kampányszöveg alant olvasható, amelyből a zárójeles részeket hagyták ki később.

 

Rengeteg törlesztő részletet kell fizetnünk. (Még szerencse, hogy a mérőórákat megbuheráltuk.) A bankoknak mindent szabad?

Mi dolgozunk (feketén, számla nélkül), ők csak lopnak. A politikus bűnözőknek mindent szabad?

Már félek kimenni az utcára. (Kukákat borogatni és felgyújtani) A cigánybűnözőknek mindent szabad?

Nincs magyar árú a boltban. (Ami sokkal drágább és szarabb.) A multiknak mindent szabad?

 

És a végén még egy kérdés, amelyet viszont én tennék be a kampányfilmjükbe..

 

       Már nagyon unjuk a cigányozást, zsidózást, gyűlölködést. A Jobbiknak mindent szabad?

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr582328974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.09.28. 12:02:04

"Azon ne lepődjünk meg, hogy a zsidók kimaradtak a felsorolásból."

Lol, Bástya elvtársat már meg sem akarják ölni?

A film kritikájával egyetértek, bár megjegyzem, így akár hitelesebb is lehet. Ez tudom, hogy téged nem izgat, de tényleg sokan vannak, akiknek gyomoridegük van minden egyes kimozdulásnál a cigánybűnözők miatt.

A vége viszont gáz lett. Döntsd el mit akarsz: liberális pózból ütni a gonosznácikat, vagy sovéncigány/zsidó pózból ütni a magyarokat. Az utóbbiból már nagyon elegünk van...

Malícia 2010.09.28. 13:47:45

Amikor egy általad sikeresnek hitt posztot megírsz, akkor megelégedve simogatod a féltve őrzött Sztálin-szobrocskádat?
:)))

Éhesló 2010.09.28. 17:49:26

Szar dolog, mikor a "liberálisok" által olyannyira féltett "demokráciában" kiderül, hogy a versenytársak is rendelkeznek bármiféle jogokkal, nota bene ezeket még képesek megvédeni is.
Ekkor rögtön nem tetsz a demokrácia.

Erre érdemes lesz emlékezni akkor is, ha mondjuk egy vona szerű főnök emberei tekergetik a cenzúra távvezérlő gombjait majdan és a hozzátok hasonlókat tiltják ki a médiából hasonlóan mocskos módszerekkel.
Lesz nagy ajvékolás, a mostani az smafu ehhez képest!

Éhesló 2010.09.28. 17:51:15

A cenzúra mellett folyamatos elhallgatás is sújtja a Jobbikot
2010, szeptember 28 - 15:26

Az ORTT médiafigyelő statisztikája szerint az Országgyűlésbe kerülése óta folyamatosan elhallgatja az önkormányzati választásokon második legtöbb jelöltet állító Jobbikot több hírműsor is.

Ezzel a médiatörvényben is előírt kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét is rendszeresen áthágják az egyes közszolgálati és kereskedelmi médiumok. Olyan eset ugyanakkor egyik héten sem fordult elő a vizsgált nyolc hírműsorban május 17-e és szeptember 12-e között, hogy a Jobbik a választási eredményénél magasabb arányban szólalhatott volna meg, sőt.

Az országgyűlési pártok összes megszólalását tekintve az elmúlt négy hónapban 1 és 4 százalék közötti a jobbikosok aránya a TV2, az RTL Klub, az MTV, az Echo TV és az ATV egyes hírműsoraiban, valamint a Magyar Rádió Esti krónika című adásában. Ez utóbbi esetében július 12-e és szeptember 5-e között, azaz nyolc héten keresztül egyetlen jobbikos politikus nyilatkozata sem hangzott el az adásban. Ennél valamivel jobb a helyzet a Duna TV és a Hír TV Híradó 21 című műsorában, bár ez utóbbi a Jobbik és az MSZP választási eredményei közti különbséget torzítja a megjelenések számában - a szocialisták javára, akik majdnem 19%-ban szerepelnek ott, szemben a nemzeti radikálisok 6%-ával. Mindezek annak ellenére történtek, hogy a Jobbik aktivitása az ellenzéki pártok közül kiemelkedő, amely többek között a napi több sajtóeseményben is megmut atkozik. A vizsgált közel négy hónap alatt a legtöbb hírműsorban az Országgyűlésben a Jobbikénál jóval kisebb arányban jelenlévő LMP nyilatkozatai is gyakrabban szerepelnek: a választási hirdetésünket letiltó Magyar Rádió Esti krónikájában majdnem ötször annyi LMP-s nyilatkozat hangozhatott el, mint jobbikos, de a szintén csak elvileg közszolgálati MTV esti híradójában is többet szerepelt a vidéken alig látszó fantompárt.

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője

barikad.hu

Glossator 2010.09.28. 18:45:21

Az OVB határozat minden szempontból elképesztő. Elemzése itt: obiterdicta.blog.hu/2010/09/28/ovb_1

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2010.09.28. 19:02:37

Megnéztem: érdekes filmecske, és bár szubjektíven nem értek egyet (az üres szekrényt leszámítva, de az szvsz nem olyan szembetűnő), megértem az álláspontodat is.
Ellenben a végén az "eredeti" szöveget had ne minősítsem (le)...

tavirdasz 2010.09.28. 19:41:14

Savanyu szőlő,Elemér????

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.28. 21:18:06

@Éhesló:

Ne haraguggyá má tezsvérem, de tudod mi az a nota bene?
Mert ebbe a mondatba sehogy se tudom belepasszítani.

Éhesló 2010.09.29. 08:53:38

@El Topo (Sgt. Elias): figyelemfelhívás a (következő) tartalomra.
Zavaró?

Éhesló 2010.09.30. 18:50:11

LB: le kell játszani a ''cigánybűnözős'' videót

A Legfelsőbb Bíróság csütörtöki döntése értelmében le kell adnia a Jobbik "cigánybűnözést" is említő kampányhirdetését a Magyar Rádiónak és a Magyar Televíziónak.

A Legfelsőbb Bíróság ezzel helybenhagyta az Országos Választási Bizottság hétfői döntéseit. Az LB indoklása szerint a választási eljárásról szóló törvény szerint választási kampányban a jelölőszervezetek és személyek azonos feltételek mentén tehetnek közzé politikai hirdetést, a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény pedig arról rendelkezik, hogy a politikai hirdetés tartalmáért a műsorszolgáltató felelősséggel nem tartozik.

Mint az LB szóvivője, Szűcs Péter az MTI-nek küldött közleményében írta, az LB szerint e rendelkezések alapján - és olyan törvényi előírás hiányában, amely felhatalmazza a médiumot a közzététel előtt a politikai hirdetés tartalmának felülvizsgálatára, ezáltal szűrésére - az érintett közszolgálati műsorszolgáltatók nem tagadhatták volna meg a kampányfilm, illetve hanganyag közzétételét, ezért az OVB helyesen állapította meg a törvénysértést.

Az LB indoklása szerint a választási eljárásról szóló törvény szerint választási kampányban a jelölőszervezetek és személyek azonos feltételek mentén tehetnek közzé politikai hirdetést, a politikai hirdetéshez pedig véleményt, értékelő magyarázatot fűzni tilos. Szintén a választási eljárási törvény szerint a műsorszolgáltatók részvételére a választási kampányban egyebekben a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény rendelkezéseit kell alkalmazni. Az LB hivatkozott a médiatörvényre is, amely egyértelműen kimondja, hogy a politikai hirdetés - így a kampányfilm - tartalmáért a műsorszolgáltató e törvény szerint felelősséggel nem tartozik. E rendelkezés alapján - és olyan törvényi előírás hiányában, amely felhatalmazza a műsorszolgáltatót a közzététel előtt a politikai hirdetés tartalmának vizsgálatára, ezáltal szűrésére -, az érintett közszolgálati műsorszolgáltatók nem tagadhatták volna meg a kampányfilm, illetve hanganyag közzétételét, ezért az Országos Választási Bizottság határozatában helyesen állapította meg a törvénysértést - olvasható az LB indoklásában. Az LB határozata tehát kimondta, hogy jogsértő volt, hogy a két közmédium nem adta le a Jobbik politikai hirdetéseit, és ebből az is következik, hogy a kampány hátralévő részében a műsorszolgáltatók nem tagadhatják meg a hirdetés leadását.

(MTI)

mind1 mint a szésőháznak 2010.09.30. 22:30:56

Semmi baj Elemír, neked is szabad hülyének lenned. A közszolg. tévébe rakott orbásneggnyalók ennél nagyobb reklámot akkor se tudtak volna biztosítani a jobbiknak, ha éjjel-nappal azt a bugyuta és idétlen kampányfilmet adják.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.10.12. 09:04:17

Ez a szike nem balra vagy jobbra vág mélyrebben, hanem a rohadt gojokba.
süti beállítások módosítása