Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A szar nem szűrhető

2010.09.30. 19:55 | Proszektura | 9 komment

Kétségtelenül a nap híre – ahogy a Szent Korona Rádió nyúlfarknyi közleményében stílusosan megfogalmazta – miszerint „Elbuktak a nemzetellenes erők a Legfelsőbb Bíróság előtt.”

Az index ennél valamivel részletesebben számolt be a legfőbb bírói fórum határozatáról, illetve annak indokairól.

Eszerint az LB döntésének az a lényege, hogy a választási kampányban a jelölőszervezetek és személyek azonos feltételek mentén tehetnek közzé politikai hirdetést, a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény pedig arról rendelkezik, hogy a politikai hirdetés tartalmáért a műsorszolgáltató felelősséggel nem tartozik.

 

Olyan törvényi előírás pedig nem létezik a bírósági döntéshozók szerint, amely felhatalmazza a médiumot a közzététel előtt a politikai hirdetés tartalmának felülvizsgálatára, ezáltal szűrésére – tehát az érintett közszolgálati műsorszolgáltatók sem tagadhatták volna meg a Jobbik kampányfilmje, illetve hanganyaga közzétételét, ezért az OVB helyesen állapította meg a törvénysértést.

 

Vagyis a magyar rádiónak és televíziónak a hátralévő időben le kell adnia (ki tudja hányszor?) a Jobbik azon – egyébiránt közhelyes és demagóg – kampányfilmjét.

Le kell adni, méghozzá füttyögés, belesípolás nélkül.

 

Nem is lenne ezzel a döntéssel olyan nagy baj, ha az a bizonyos tartalom nem lenne súlyosan törvényellenes. Mert ugye alapvető civilizációs normák szerint nem tehető különbség nemek, fajok, felekezetek, stb. között. Különösen nem lehet egy közösséget kigúnyolni, megalázni.

 

Kit is érdekelne egyébként, ha például a Jobbik parlamenti frakciója Morvai Krisztinával kiegészülve azt harsogná kórusban a Szent Korona előtt a Parlamentben, hogy boci, boci tarka, vagy aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére. Netán azt, hogy katona bácsi haptákba’, belekakilt a nadrágba.

Ám ők jóval harciasabb nótákat fújnak. És álszent módon hiába érvelnek azzal, hogy ők nem cigányellenesek, nem zsidóellenesek, s nem gyűlöletkeltők.

Csak meg kell nézni a kampányfilmhez fűzött „műértő” kommenteket!

 

Vona Gábor arra hivatkozik, hogy a szocializmusban is használták a cigánybűnözés kifejezést. Természetesen így ez sem igaz.. Egy időben valóban próbálkoztak a bűnelkövetők nemzetiségi hovatartozásának statisztikai adatrögzítésével, de ez nem járt sikerrel. Most a szélsőjobb ab ovo azt a módszert követi, hogy minden elkövetőt az ellenkező bizonyításáig cigánynak tekint.

 

De térjünk vissza a bírói döntés lényegére. Mostantól nem szűrhetünk! Világos? Szűrni a mustot szokták, meg az újbort. Meg persze a tüdőt. Aki pedig mégis politikai hirdetést szűr, annak majd kitesszük a szűrét. Mert az az egyén nem más, mint egy nemzetellenes erő.

Mindenesetre a Legfelsőbb Bíróság döntése azért is nagyon érdekes, mert a hazai joghatóságok más – nem politikai – tartalmak esetén viszont kínosan ügyelnek arra, hogy azok a bizonyos korhatár kötöttségeket a tévétársaságok betartsák

Például még a Tv2 reggeli mokka műsorát is megelőzi az a figyelmeztetés, hogy 12 éven aluliaknak csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott. Ha egy műsorban egy cici kivillan, már korhatáros kell legyen. Bizonyos tévécsatornák komoly – elsötétítéssel is járó – büntetéseket kaptak már azért, mert úgymond erkölcstelen tartalmakat mutattak a fiataloknak.

 

A Jobbik viszont immáron akár oda is szarhat a magyar közélet asztalára. Már az óvodásoknak is nyugodtan sulykolhatja: cigánybűnözés, cigánybűnözés, cigánybűnözés

 

A szar mostantól kezdve a magyar bíróságok szerint nem szűrhető ki a médiából..

Vagyis mindenki szagolhatja. Korhatár nélkül.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr832335510

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szavazófülke 2010.10.01. 09:06:13

Most, hogy a hétvégén újra az urnákhoz járulunk, itt az ideje felfrissíteni az ismereteinket egy tavasszal készült "oktatófilm" segítségével. Mit is kell tenni egy szavazófülkében? :) [A böngésződ nem támogatja az ún. IFRAME-et. Telepíts eg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2010.09.30. 21:52:30

Komolyan mondom, Elemér, néha igencsak elcsodálkozom rajta, hogy te diplomás lennél - inkább valami identitászavaros, ostoba parasztra hasonlítasz, aki hirtelen ki tudja számolni, hogy ha reggel is megkúrta a Marist meg napközben is, este meg a nejével csaptak a húrok közé, akkor ma háromszor élvezett el.

Mi ez a szar, amit ideköptél bejegyzés gyanánt?
Röhögök.

bierkamp 2010.10.01. 02:35:57

SZENT KORONAAAA? Az meg mi a szar? Ilyen Rádió is van? Miért nem Mélymagyar a címe? Na menjetek má a pecsába!
Beteg emberek!

bierkamp 2010.10.01. 03:17:27

TAPLÓS István elment az óvodákba ijesztgetni a kicsiket a vizenyős tekintetével ..és monoton krákogó hablatyolással. Vén hülye beteg ember!
Olcsó átlátható seggnyalás a voksokért---RÖHEJES!!!!!!

yda 2010.10.01. 08:01:26

@bierkamp:
Te mezei birka olyan sötét vagy,mint ahold nélküli éjszaka!!

Éhesló 2010.10.01. 09:58:05

Szar dolog a demokrácia kétségtelenül.
Szar dolog, hogy a politikai ellenfeleinknek ugyanolyan jogai vannak, mint nekünk kiválasztottaknak.
Szar dolog, hogy a politikai újbeszél PC nyelvét a szemétre hányta egy magyarul megszólalni képes politikai erő.
Szar dolog, hogy ennek előzményeként százakat ölhettek meg, ezreket rabolhattak ki, százezreket lophattak meg a kiválasztottak által érinthetetlennek és néven nevezhetetlennek nyilvánítottak.
Szokjatok hozzá.
Ez a mi lavórunk és mi szartátuk tele komcsi, ballib és liberális PC polgári elittel a 45+20 év alatt.
Most ki kell takarítani a lavórt.
Lesz aki megy a csatornába.

greybull 2010.10.01. 10:36:55

@bierkamp: ha jól tévedek kegyed nem "nestroto10" csak más név alatt? Vérbeli kaméleon tetszik lenni, csak az a baj, hogy ez sértés a kaméleonokra, amelyek a valóságban barátságos, kedves kis állatok, ráadásul hasznosak, mert megfogják a legyet szúnyogot. De maga tökéletesen haszontalan. Szar tetszik fröcsögni a szájacskájából, pfúj... húzza már le magát!

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.10.01. 18:07:40

A LB csak egy kis csicska lett... és arra nem képes, hogy az Alkotmány szövegét értelmezze, nem hogy gyakorolja a törvényesség betartatását. Mert hogy az emberi méltóságot sérti meg a jobbik, nem egyszer, hanem folyamatosan - mióta óbégatva hallatja a hangját. (csak a hangerőt szabályozták kicsinykét)

Etniez 2010.10.01. 21:39:35

Svédországban vasárnap új parlamentet választanak, s első ízben juthatnak a törvényhozásba a Dán Néppárthoz hasonlítható, szélsőjobboldali Svéd Demokraták (SD), mégpedig magasan a négyszázalékos küszöb felett.

A múlt héten egy választási reklámjuk ügye mégis arra indította a dán kormányt, hogy beleszóljon a svéd kampányba, miközben a videót a svéd televíziók egyáltalán nem sugározták - eleveníti fel internetes változatában a Die Zeit című német lap.

HIRDETÉS

A videoszpot egy járókeretes svéd nyugdíjast mutat, amint babakocsit toló, burkás muzulmán nők egy csoportja vág elébe a jóléti ellátásokat osztó államkasszához igyekezve. Közben fentről két vészfék ereszkedik alá, egy kedves női hang pedig a háttérből tolmácsolja a bevándorlásellenes svéd demokraták üzenetét: "A politika a prioritásokról szól. Most választhatsz. A bevándorlás vészfékét húzd meg, s ne a nyugdíjakét!"

A TV4 svéd kereskedelmi adó a múlt hét elején idegenellenesnek és antidemokratikusnak minősítve még elutasította a jelenet sugárzását. "A video nemcsak a rádió- és televízió-törvény demokráciaparagrafusát sérti, de áthágja azt a tilalmat is, hogy a sajtószabadság nem használható népcsoportok elleni uszításra" - mondta Jan Scherman, a TV4 igazgatója. A szpot hétfő óta mégis adásban van, igaz, cenzúrázva, a burkát viselő nők kitakarásával.

A dán kormány és az őt kívülről támogató Dán Néppárt a TV4 vonakodásában "durva cenzúrát" látott, s a demokrácia és a véleményszabadság miatt aggódva, választási megfigyelőket akar Svédországba küldeni. Az ellenzék, amely szerint semmi ilyenre nincs szükség, megmosolyogja a svéd ügyekbe való beavatkozást.

A vitatott reklámszpot ügye rávilágít arra, hogy a svéd és a dán nyilvánosság mennyire különbözően bánik a jobboldali populista megnyilvánulásokkal. A dán médiumok sokkal inkább konfliktuskeresők és szenzációéhesek mint a svédek - mondja Lars Trier Mogensen dán újságíró. "Dán szemszögből védhetetlen, hogy a svéd médiumok szándékosan mellőzik a Svéd Demokratákat." Az említett választási reklám ügye csak egy a példák közül. Előzőleg az állami televízió a pártvezetők egyik vitájából zárta ki az SD vezérét, Jimmie Akessont.

A nagy svéd lapok sem biztosítanak olyan médiamegjelenést az SD-nek, ami pedig a hírérték szempontjából indokolt lehetne. Nyilvánvalóan a szenzáció erejével bírna az a hír például, hogy a párt, amelynek tagjai korábban náci uniformisban masíroztak, most bejutnak majd a parlamentbe. Hírérték ide vagy oda, a svéd sajtó eldöntötte: a Svéd Demokraták ügyeit csak szűken taglalják, populista kijelentéseiket pedig figyelmen kívül hagyják vagy következetesen elítélik. Még egy olyan bulvárlap is, mint az Expressen egyértelműen állást foglal a párttal szemben, reklámjukat pedig azzal a címmel kommentálta, hogy "Goebbels büszke lenne rád, Jimmie".

A dán kormánypártok bírálják a Svéd Demokraták kizárását a nyilvánosságból, s a svéd vitakultúrát "elfojtottnak" tartják, s úgy vélik, a svédek félnek a bevándorláshoz hasonló kellemetlen témák megvitatásától - mondja Mogensen, pedig szerinte csak "egészséges mértéktartásról" van szó, amikor a svéd médiumok kevesebbet foglalkoznak egy, a 4 százalékos küszöb körüli párttal, mint a kormánykoalícióval vagy az ellenzéki blokk-kal.

Lasse Dencik Dániában élő svéd szociálpszichológus dicséri a svéd média törekvését, hogy liberális hangvételű és kevésbé szenzációhajhász legyen: "Ez az egyik oka annak, hogy a svéd választási kampány elsősorban a jóléti állammal és az adópolitika kérdéseivel foglalkozik, és nem burkákkal" - mondja. Jobban nyugtalanítja őt a dán nyilvánosságban tapasztalható kritikátlan tolerancia, amely teret enged a szélsőséges, jobboldali populista kijelentéseknek.

A Dán Néppárt parlamentbe kerülésével a dán vitakultúra egyértelműen kiélezettebbé vált - vélekedik Aje Carlsbom svéd kultúrantropológus. Jesper Langballe, a Dán Néppárt képviselője ezért mondhatta büntetlenül januárban a Berlingske Tidene című lapnak azt, hogy "a muszlim apák vagy becsületbeli gyilkosságot követnek el saját lányaikkal szemben, vagy szemet hunynak afelett, hogy a saját nagybácsijuk erőszakolja meg őket".

Nem utolsósorban a Dán Néppárt egyre inkább fajgyűlölő és muzulmánellenes hangja és a dán kormány merev bevándorlási politikája miatt számít Dánia Svédországban egy fajta rémképnek, amelynek kibontakozását feltétlen meg akarják akadályozni saját társadalmukban. "Ahogy Dániában elkezdtek együttműködni a Dán Néppárttal, a politikai és vitakultúra úgy távolodott egyre messzebb attól, amit én tisztességesnek tartok" - mondja Mona Sahlin, a svéd szociáldemokraták elnöke.

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=347890&referer_id=friss

mind1 mint a szésőháznak 2010.10.02. 15:28:51

A szart télleg nehéz szűrni Elemír, ezért van az, hogy pl. te is publikálhatsz.
süti beállítások módosítása