Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Ávéhás rendőr és ávéhás ügyészség

2010.12.25. 17:29 | Proszektura | 9 komment

Egy történelmietlen írás címmel a Népszava főszerkesztője karácsony napjára időzítve a baloldal nevében immáron sokadszor aggódik amiatt a jobboldal miatt, amelyik „lebontja a demokratikus intézményrendszert és a totális hatalom kiépítésén munkálkodik.”

Vagy, ahogy Gyurcsány a blogjában a Fideszről a rab magyar sajtó épülésére oly líraian fogalmazott: „Az undorító hatalmi cinizmus ocsmány, dölyfös pöffeszkedése.”

 

Na jó, egyelőre higgyük el az egyik rémületből a másikba eső úgynevezett baloldali megmondóknak, hogy a rendszerváltozás óta olyan súlyosan soha nem kerültek veszélybe az alapvető szabadságjogok, mint most Orbán kétharmados kormányzása idején.

A Népszava főszerkesztője a fasizmus rémtetteire emlékezve aggódva teszi fel a kérdést:

„Milyen jogon hasonlítjuk össze az európai uniós Magyarországot egy hadban álló, zsidó törvényekkel terhelt Magyarországgal?”

Aztán kiderül, hogy ez valójában nem is lehet kérdéses, hiszen a Fidesz kormányának tettei igenis ahhoz az időszakhoz hasonlíthatók. Sőt, a főszerkesztő egy váratlan ugrással oda lyukad ki, hogy antidemokratikus módszereiben Orbán a Rákosi korszakot is hajazza.

„A mai módszerek persze nem az ötvenes évek módszerei; nem mindenben az ötvenes évek módszerei. Vegyes a technika. Megmaradt a kriminalizálás; sikkasztásból hűtlen kezelés lett, az ÁVH-ból ügyészség.”

Kifejti azt is, hogy „Minden és mindenkit az uralmunk alá kell hajtani. Aki erre nem hajlandó, annak kiszárítjuk a környezetét. Nem feltétlenül kerül börtönbe, előzetes letartóztatásba, oda csak a kiválasztottak kerülnek – megvan azoknak a listája – , hanem csak ellehetetlenítjük őket, nemlétezővé tesszük.„

 

Mint látható, nem szabad a magyar sajtó. Annyira nem az, hogy már Luxemburgban is emiatt aggódnak.

Annyira nem szabad, hogy már a Népszava főszerkesztője is félve meri leírni – de azért legyünk büszkék rá, mégis csak le meri!– , miszerint a magyar ügyészség az ÁVH jogutódja. Ahol természetesen kész listák vannak azon ellenzéki kiválasztottakról, akik majd előzetesbe kerülnek.

Az írás olvasása közben jutott eszembe, hogy Novák Előd ellen azért indult közvádas büntető eljárás, mert leávósozott egy rendőrtisztet. A parlament pedig majdnem egyhangú szavazással fosztotta meg mentelmi jogától.

 

Istenem, miket írna a főszerkesztő úr erről, ha szabad lenne a magyar sajtó?

Tán azt fejtegetné, hogy egy úgynevezett szélsőjobboldali nem állíthatja, hogy egy rendőr ávéhás, de egy úgynevezett igazi baloldali az egész ügyészi apparátust is büntetlenül, sőt jogszerűen megvádolhatja ilyesmivel.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr312538727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.12.25. 20:01:48

Herótom van már ettől a sok komiszságtól ami nálunk meg mindenhol a világon folyik...

Nemzeti Gonosz Törpe 2010.12.26. 05:53:47

FIDESZ ÁVÓ már működik a munkahelyeken!!!!! Írtsátok őket ahol tudjátok!

yda 2010.12.26. 14:50:01

Nemzeti Gonosz Törpe:
Te nemzet gonosz s..g feje vagy,a hűlyeség magyarországi megtestesitője,a hülye ballibsi propaganda ótvaros terjesztője,
a komcsilibsi propaganda féktelen fentartója,a gyúrcsányi alap elméletek benyalója!!!
Látnálak ki nyűjtóztatva!

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.12.26. 17:57:33

Ugye az ÁVH az államvédelmi hatóság vala.... bizonyára undorítóan működött, legalábbis abban a néhány száz esetben, amely felemlítésre szokott kerülni - csakúgy mai napság is működik, ahogyan a fidesz pártállamot sem lehet letagadni, sőt! Egész egyszerűen azt csinálják a fiúk, hogy kizárólag az történhet ma Mo-n, amit Orbán egymagában kitalál... ezzel van csak a baj. Meg azzal, hogy annyira összezárt közösséget alkot a fidesz, és annyira kizárólagosan talpnyalókból, bólogató jánosokból állt össze, hogy semmit nem hajlandóak tudomásul venni, ami a környezetükben, és köreiken kívül létezik még a világon. A következő dolog, ami kinyitja a bicskát a jó érzésű emberek zsebében az, ahogyan kommunikálni tudnak: azaz nem tudnak, mert leszarnak mindenkit magukon kívül - hatalom van - eszük hozzá, hogy mit is kéne csinálni egy országgal, az meg nincs. Tehát itt állnak egy ország élén, teljhatalmú urakként, akiket mindenki utál már, mert csak szart hoztak az ország népére. Persze vannak nekik híveik, olyanok mint ők, akik még várnak valami előnyre, amit eddig nem sikerült kiumbuldálni... kell hozzá a fidesz korrupció. Tehát ők még reménykednek, hogy csurran cseppen nekik valami és közben egyáltalán nem látják, hogy az ország egészének rohadt szar és egyre szarabbul megy a sora - pedig nem ezt ígérték nekik. (mert sokan bevették, hogy Gyurcsány az, aki szándékosan és személy szerint is ártani akar a magyaroknak - hiszen annyit mondogatta ezt a fidesz.) Most meg az a helyzet, hogy nem ellenzékben van, de úgy csinál... még mindig ámítja az embereket, csak már senki nem hisz neki. Erre jön az ő qurva erőszakos hisztis semmit tudásával és lenyomja mindenki torkán saját magát.... de ha egyszer nem kell! Nincs rá szükség! Egészen másra volna szüksége az országnak, csak orbánizmusra nem! Nem jó semmire, de rohadt sok van belőle mindenütt, hogy azokat is megakadályozza, akik meg tudnák, hogy mit is kell csinálni. Szóval ront, és borít és saját csürhéje van már mindenütt az ország vezetésében... akiktől nem lehet haladni, mert csak ugatni tanította meg őket, de dolgozni és gondolkodni azt nem. No és akik deviánsakká lettek egyszer, azok csak akként - erőszakkal tudnak uralkodni ill. eltaposni a többségi jót. Deviáns, mert kielégületlen - a hatalom még nagyobb hatalmat kíván... és rohadt szar lehet nekik, mert értelmet nem akasztott rájuk senki a szavazófülkében... Sorry, de erőszakra pláne nem fogjuk megkedvelni őket, másnak meg nem a hatalom a legfőbb vágya, és nem is másoknak való ártás... de erről meg hiába beszélnénk a fidesznek - ők ezt nem vágják.

hobbigyuros · http://testepitoedzesnaplo.blog.hu 2010.12.26. 19:16:20

@térfél: Kicsit Off-olni fogok, de a legnagyobb jóindulattal kérdezem, mégis mit kellene csinálni az országgal, hogy jobb legyen mindenkinek? Mert erre senki nem válaszol, csak a a fidesz-es az Mszp-re köpköd és fordítva.

Kellene egy ilyen posztot indítani, hogy kinek milyen ötlete van az ország felélesztésére. S akkor kommentben meg lehetne írni, de teljes esettanulmánnyal és körülbelüli kiadási összeg meghatározásával, tervvel, hogyan kellene véghezvinni.
ON.

rasztaszív 2010.12.26. 23:12:31

@renegade8:

szerintem népszavazásokkal lehetne új irányt szabni,pl.ezeket az elveket elfogadtatva:

-évenkénti választások
-1%-os bejutási küszöb
-a pártok CSAK az adózók által felajánlott 1 %-okból gazdálkodhassanak.

pár év alatt ki lehetne söpörni az összes szemetet...

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.12.27. 18:47:32

@renegade8: hagyni kéne a hozzáértőkre mindent... Te most elmentél pihenni és gondolkodni, mert elég volt az edzésből (ahogy belestem a blogodra) - na így kéne a politikának is elmenni és egy nagyon hosszú pihenés alatt elfelejteni mindent, amit eddig csináltak és gondolkodniuk kellene. Akik pedig értenek is valamihez, azokat hagyni dolgozni... ha csak ennyivel kezdenénk... már egész sokat tennénk. De jó az ötleted is! Mert sok ember gondolatai között bizonyára lenne sok igazán jó elképzelés is. Én az enyémet le szoktam írni a blogomban, de még senki nem kérdezett vissza, hogy komolyan értendő-e? :) - pedig tudnék komolyan is szólni bizonyos ügyekben, amihez van némi hozzáértésem, tapasztalatom... de a politika sajnos nem arról szól, hogy kérdeznének bárkit is... ez az orbáni meg pláne nem erről híres sajnos.

banurr 2011.01.07. 12:04:42

Nemzeti Adó- és VámHivatal..........

Valamiért csak NAV - nak rövidítik
süti beállítások módosítása