Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Fülig Jimmy és az új-influenza járvány

2011.01.13. 18:24 | Proszektura | 1 komment

A Hír tévében jóformán félóránként mondták be a hírt, miszerint meghalt egy 38 éves beteg H1N1 vírusfertőzés következtében.

De valamennyi médium rákapcsolt ez ügyben, a haláleset mindenütt vezető hír hosszabb ideje.

A NOL-t annyira sokkolta ez az esemény, hogy még az alapvető helyesírási szabályokról is megfeledkeztek. Ordító főcímmel közölték, hogy: Megint áldozatott (!) szedett itthon a H1N1 vírus.”

Jóllehet az írást már január 12-én közzétették, s az olvasók közül többen is szóvá tették a hibát, a moderátor a füle botját sem mozgatta azóta sem. Az egyik kommentelő szellemesen jegyezte meg ezzel kapcsolatban, hogy „eztt a cikkett alighanem smittt pal irta...”

(http://nol.hu/belfold/megint_aldozatott_szedett_itthon_a_h1n1)

Az index sem maradt le persze a hírversenyben, ráadásul a. „H1N1: egy 38 éves férfi az első idei áldozat” címmel azt sugallta, új-influenza ügyben bizony még komoly borzalmak elé nézünk.

Rejtő Jenő jó hetven éve vetette papírra az alábbi sorokat a Piszkos Fred, a kapitány című (remek)művében:

.„Hol hallottak már olyan betegséget, amelynek nincs halálos áldozata? Miféle járvány az, amelyikbe nem hal bele senki?

Az utasok összenéztek. Csakugyan lehet ebben valami... Fülig Jimmy még fölényesebb vigyorral folytatta:

- Ha csak egy ember meghalna, akkor én is elismerném, hogy jaj nekünk! Az Egyenlítőn túl lehetséges, hogy néhány óra vagy nap múlva nincs egy élőlény a hajón. De ki halt meg eddig? Kérdem önöket, tisztelt turisták: ki halt meg?

Mr. Irving jött be kissé zavartan:

- Kérem, segítsenek az orvost keresni... Szegény nevelőm, Mr. Gould meghalt...

Tíz perccel később egyetlen utas sem tartózkodott a kabinján kívül. Itt a halál!”

 

A hazai gyógyszerbiznisznek úgy kellett ez a halott – már elnézést a morbid hasonlatért – mint egy falat kenyér.

Ugyanis tavaly nem oltattuk be magunkat, mondván a bolsi offshore lovagoknak nem teszünk ilyen szívességet. Az elfekvő készlettől viszont mégsem lehet úgy megszabadulni, mint ha ingek lennének, vagyis például egyet fizet, kettőt kap akció keretében.

A közszolgálati tévében a Ma reggelben, az ÁNTSZ osztályvezető főorvosa szájából is elhangzott, hogy a vakcinából valójában egy is elegendő a biztos védelemhez. Ahogy a doktornő fogalmazott: egy embernek az idén csak egy „szurit” kell kapni. Doki néni, köszi!

(De ki mondja meg, hogy tényleg szükségünk van-e erre az oltásra az idén is? Vagy ez az egész még mindig csak egy komcsi trükk.? Sajnos Orbán Viktor egyelőre nem szólalt meg ebben a témában.)

Az említett NOL cikk kommentjei között olvastam egyébként azt a megjegyzést is, miszerint:

„Ősz óta 220 ember fagyott halálra. Kit érdekel? Abban nincs üzlet... „

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr442581718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy-Papa 2011.01.14. 17:39:56

Na ez az. A "klasszikus" influenzában is meghalnak ennyien..
süti beállítások módosítása