Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Kisbalták és cigánygyerekek

2011.09.24. 13:21 | Proszektura | 4 komment

Nem tudom, mi lehet az eredete az égből potyogó kisbaltákkal és/vagy cigánygyerekekkel kapcsolatos szófordulatnak. Mindenesetre ez ilyesfajta jelenség hazánk történetében nem lehet túl gyakori, inkább csak amolyan jópofáskodó szólás-mondás.

És az is csupán egy filmbeli humoros jelenet volt, amikor az Istenek a fejükre estek című filmben egy kólásüveg pottyant le valahol Afrikában egy busman fejére.

De az már koránt sem ilyen vicces, hogy újabban már busz nagyságú műholdak is potyognak a magasból.

Nálunk már napok óta azon izgult a család (s velünk együtt talán több millió család), hogy vajon hol ér földet ez a több tonnás szerkezet. Mert, hogy Magyarországon is landolhatott volna, a korábbi híradások szerint.

Ehhez képest feltűnő volt az a passzivitás, ahogy erre az eseményre a hazai hatóságok reagáltak, pontosabban nem reagáltak.

Azt persze nem vártuk el, hogy Orbán Viktor személyesen nyugtasson meg bennünket. Volt, illetve van őneki fontosabb dolga, tengernyi. Bár az kétségtelenül megnyugtató látvány volt, ahogy mutatták a sport tévében, amint az öreg Kovács Feri bátyánk társaságában a vidi meccsét nézte, miközben békésen szotyolázott, láthatóan cseppet sem izgulva attól, hogy mi a helyzet az akkoriban már a légkörben kacsázó UARS égi járgánnyal.

A híradások szerint az olasz katasztrófavédelem komolyabban vette a dolgát, s olyan „hasznos” tanácsokkal látták el az ottani lakosságot, hogy lehetőleg ne menjenek péntekről szombatra virradóra az utcára, meg, hogy a lakásukban is húzódjanak inkább a tartófalak közelébe

Eszembe jut az egyszeri katonaélményem, mikor azt gyakoroltuk, hogy amint a századparancsnok azt kiabálja, atomcsapás jobbról, akkor teljes menetfelszerelésben a baloldali árokba kellett beugranunk, és hasra feküdni a sárban.

Kb. ennyire volt szakszerű és hasznos az olasz szervek tanácsadása is.

Persze azért a legkiakasztóbb mégis az volt, ahogy próbálták az esetet jelentőségét elmismásolni. Azt ismételgették, egy a háromezer kétszázhoz annak az esélye, hogy a lezuhanó műhold emberi sérülést is okozhat, annak pedig, hogy éppen a mi fejünkre esik, egy a huszonegy trillióhoz.

Ráadásul előbb folyamatosan azt sulykolták, hogy a lezuhanás előtt két órával már meg tudják majd mondani, hová fog leesni. Aztán kiderült, hogy valójában nem tudnak semmit. Nemcsak a lezuhanás időpontját illetően jósolgattak össze-vissza, s tévedtek jó nagyot, de arról sem volt halvány fogalmuk sem, hogy hol fog mindez bekövetkezni. (Az egyik hazai internetes honlap egyébként megszavaztatta olvasóit, a legtöbben azt kívánták, Orbán Viktorra hulljon.)

Később meg jó sokáig arról folyt a találgatás, hogy egyáltalán lezuhant-e már.

A NASA magyar idő szerint reggel fél hétkor jelentette be, hogy a szatellit földet ért valahol Észak-Amerika keleti részén. De még megerősítést várnak az Amerikai Stratégiai Parancsnokságtól. Bizonyos hírek szerint a lehulló törmelékeit a nyugat-kanadai Calgarytól délre Okotoks város felett látták.

Vagyis ezek szerint most már valóban leesett. De még ezt sem tudják teljes bizonyossággal. Mint ahogy azt sem,, okozott-e valamilyen kárt.

És ráadásul mindez még csak a kezdet. Állítólag októberben jön egy újabb elfáradt műhold. Ezúttal egy német. És megint találgathatunk majd, mikor és hová esik. De az szinte biztos, hogy ez sem Orbánra fog rázuhanni. Egy a huszonegy trillióhoz.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr643252913

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szocik ajándéka Magyarországnak 2011.09.25. 12:57:54

Avagy miért két egymást kizáró fogalom az “MSZP” és a “jövő”, és miért ünnepelhet emiatt mindenki szerte e hazában....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2011.09.24. 21:49:19

Miért nem kértek segítséget az araboktól. Azok értenek az eltérítéshez, lenyomták a két ikertornyot egy kanasztaparti ideje alatt :) Pedig mi szóltunk időben
www.nagyitas.hu/common/main.php?pgid=cikk&cikk_id=2596&tema_id=51

hegyilány 2011.09.25. 22:13:33

Ugyan, ugyan. Úgy gondolták, semmi értelme nem lett volna sokkolni a nagybetűs népet. )
Van elég feladat így is, nem foglalkoznak ilyen kis pitiáner :) ügyekkel.
Mondtak elég butaságot) valójában azt sem tudták, még csak jósolni sem hová fog zuhanni az a fránya:) műhold, de azt tudták, hogy nagy valószinűséggel emberi sérülést nem okozhat, igaz volt olyan darab (állitólag), ami százharminchat kiló lehetett.

:)))

hegyilány 2011.09.29. 13:01:48

Lehet izgulni újra. Októberben jön" az újabb elfáradt műhold.

(gyurcsányahibás, mert nem jelezte előre, hogy zuhanni fog az a fránya" műhold)
bezony.
:)
süti beállítások módosítása