Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Most már mindig ez lesz?

2011.10.20. 09:59 | Proszektura | 3 komment

Amikor a soktonnás amcsi űrszemét várható szeptember végi lezuhanásáról hallottunk, e hír kapcsán még lazán holmi égből potyogó cigánygyerekekről, meg kisbaltákról viccelődtem. Hiszen akkoriban a híradások is azt próbálták velünk megnyugtatólag elhitetni, miszerint azt, hogy a Földünk melyik fertályában esnek le a kiszolgált műhold darabjai, két órával korábban már tudni fogjuk.

S arra gondoltam, ha bemondják majd, hogy netán éppen szeretett hazánk lesz a végső állomás, akkor kis családommal még időben ki tudjuk sütni, hová is bújjunk el,  mondjuk valamelyik metró alagútba, vagy – ha netán a felső középosztályhoz tartoznánk – a Mátyás pincébe.

Most viszont azt olvasom, a tudós urak még azt sem tudják megsaccolni, hogy mikor, a világ mely tájékán, s kiknek fog a nyakába potyogni a Rosat nevű többtonnányi német űrhulladék. Szerintük a legvalószínűbb a nemzeti ünnepünk vagy az azt megelőző nap.

Az index szerint „A pontos időt és a becsapódás helyszínét azonban képtelenek előre jelezni a szakemberek, olyannyira, hogy plusz-mínusz két nap is lehet az eltérés a mostani becsléstől.”

Azt meg végképp nem tudják, hová eshet. „A Rosat orbitális pályája az 53. északi szélességi foktól az 53. déliig terjed, amely a Föld nagy részét lefedi. Ez azt jelenti, hogy a szonda töredékei Kanadától Dél-Amerikáig bárhová leeshetnek.”

Mindenesetre szép kis kalamajka támadna, ha egyik nagyobb darabja éppen október 23-án a Parlament előtti zászlófelvonáskor landolna Schmitt Pál elnök úr fején.

Persze mi magyarok már tulajdonképpen hozzá vagyunk az ilyesmihez szokva. Jól emlékezhetünk még arra a bizonyos augusztus huszadikai halálos végű viharra.

Legfeljebb a népek most is azt hinnék, ez is valami tűzijáték.

Az viszont megnyugtató, miszerint sok milliárd az egyhez a lehetősége annak, hogy pont az én fejemet veszik célba, látszólag tehát nincs okom különösebb aggódásra. Sőt annak, hogy egyáltalán emberek sérülhetnek meg, szintén elég kicsi az esélye.

Jó, de magyarázzák el ezt majd annak, akinek a nyakába a zúdul egy ilyen tonnányi tűzgömb.

Ráadásul a legnagyobb bajom ezzel az egésszel, hogy most akkor ez már mindig így lesz? Miközben a svájci frank, s a benzin ára a csillagokba emelkedik, a a csillagokból űrszemét potyog helyettük?

Netán a jövőben már az időjárás jelentések részét fogja képezni az ilyesmi is?

Kedves hallgatóim egyre többfelé megvastagszik a felhőzet, inkább a keleti tájakon lehet még helyenként kevés napsütés. Továbbra is főként nyugaton, majd másutt is várható eső, zápor, itt-ott  tonnányi röntgenteleszkóp repeszdarabokkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr423316931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

menőmano 2011.10.20. 21:13:46

Mi a probléma? Megmondták, hogy októberben jön az újabb becsapódás" űrszemét!
Nem tudják behatárolni, érkezésének idejét, becsapódásának helyét?? Majd az is megmagyarázzák, miért nem.
Bezony! az árak a csillagos ég, amúgy meg haladás a szakadék felé.

menőmano 2011.10.20. 21:15:17

Jó, de magyarázzák el ezt majd annak, akinek a nyakába a zúdul egy ilyen tonnányi tűzgömb."

Annak már) totálisan nem számit, nem kell már megmagyarázni.

hegyilány 2011.10.23. 16:46:31

Becsapódott a műhold - így nézett ki a végzetes zuhanás előtt "

Elérték a Föld felszínét a Rosat nevű, már évek óta használaton kívüli német röntgenműhold megmaradt darabjai, de a szakembereknek egyelőre fogalmuk sincs, hogy bolygónk mely tájain történhettek a becsapódások - közölte a német repülési és űrrepülési központ (DLR)"

www.hirado.hu/Hirek/2011/10/23/13/Friss_hir_lezuhant_a_muhold__igy_nezett.aspx

Mindig igy lesz e. azt nem lehet tudni. Ez most nagyon érdekes helyzet, "fogalmuk sincs".
Akkor erről is csak ennyit, és nem többet.
süti beállítások módosítása