Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Nagydolog a konzultáció

2012.05.29. 16:08 | Proszektura | 1 komment

Milyen nagyszerű ötlet ez az új nemzeti konzultáció! Ebben teljesedik ki az orbáni közvetlen demokrácia minden szépsége és előnye.

Az ellenzék meg hiába fanyalog. Igenis roppant nagy dolog (sőt: nagydolog!), hogy hat-nyolc millió ember mondhat véleményt közvetlenül.

Akár mint a régi szép athéni cserépszavazásos időkben! (Igaz, akkoriban a polgárok ilyenkor arra adták le a voksukat az Agora egy elkerített helyén, hogy melyik politikust száműzzék. Amelyik név gazdája szerepelt leggyakrabban az urnában lévő cserepeken, annak tíz évre el kellett hagynia Athént, Attikát.)

A mi nemzeti konzultációnk annyiban hasonlít ehhez, hogy ennek keretében is a nép, helyesebben a Nép közvetlenül a vezetőivel írásban konzultál, és irányt szab számukra. Ahogy Orbán  Viktor a mai rádióinterjúban fogalmazott, "A döntés felelősségét a kormány nem háríthatja át. De az irány, hogy merre forduljunk, fontos".

Sőt olyannyira fontos, hogy amikor például bankok adóztatásának megszüntetése vagy fenntartása került szóba, kijelentette, hogy „én az utóbbira fogok szavazni, amikor kitöltöm a kérdőívet".

Amivel valójában azt kívánta tudtunkra adni, hogy ő is csak egy egyszerű voksoló, semmi több.

A nép manapság már persze nem cserepekre írja akaratát, hanem papírokra. (Akkoriban a papirusz még nagyon drága volt.) És ami még jelentős különbség, hogy nem valamely politikus, teszem azt Gyurcsány száműzetéséről szavaztatnak, de azért ezek a konzultációra  bocsátott kérdések is legalább ilyen horderejűek.

Most például a legújabb konzultáció elsősorban a munkahelyteremtéssel kapcsolatos teendőkről szól majd.

Én nem háborognék mindez ellen olyan mondvacsinált demagóg kifogásokkal, hogy inkább az éhező gyerekeket lakatnánk jól abból a pénzből, amit erre fordítunk.

Apropó, gyerekek!

Ők vajon miért maradnak ki a konzultációból? Az nem lehet kifogás, hogy közülük még sokan nem tudnak írni és olvasni. Nekik speciális kérdőíveket lehetne tervezni. Például Orbán Viktor Superman jelmezben, szájában nagy buborékkal, benne kérdőjellel. Előtte pedig az asztal egyik felében nagy tábla csoki, a másik oldalon nádpálca.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr704553194

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hárítás 2012.06.01. 06:19:07

„2010-ben bevezettük a bankadókat és bevezettük a multiadókat, és ma mindenki arról beszél, hogy azokat nem tudták áthárítani...”   A miniszterelnök úr nyilatkozott. Megint konzultál a nemzettel. Megkérdez minket. Az embereket. És ad egy őszinte inte...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No_Fidesz_No_Problem 2012.05.29. 20:25:34

Jól hangzik a konzultáció, meg a közvetlen demokrácia, - pokolba az ellenzékkel egyébként is - de sajnos mindössze arról van szó, hogy ez bizony csak egy szórólap, amire szépen kilistázták, hogy milyen terveket akar megvalósítani a kormány a következő hónapokban.

Hinni persze lehet, hogy a visszaküldött papírokat valaki majd jól elolvassa :)
süti beállítások módosítása