Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Közeli állapot

2012.05.31. 19:16 | Proszektura | 1 komment

A rabigában senyvedő hazai sajtó egymással versengve adja tudtul a már a címében is bombasztikus hírt: Éhséglázadás Borsodban. (Pl. Hír24, ATV, a Startlap címlapja jelenleg is!)

 Igaz, a címbeli éhséglázadás magukban a tudósításokban már éhséglázadás közeli állapottá szelídül, ami szintén szörnyű dolog, de azért mégsem ugyanaz.

 Egyes szabadságuktól megfosztott sajtóorgánumok azt is tudni vélik, hogy a rakacai polgármestert a rendőröknek kellett megvédenie a feldühödött tömegtől.

 Ebben csak az az érdekes, hogy maga a polgármester sem tud ilyen támadásról. De a bilincseikkel küszködő fegyenc újságírók egy részét ez láthatóan cseppet sem zavarja.

 Vannak persze kivételek is. A Népszava például ennél korrektebben „lázadozásról” beszél.

 A hír érdekessége még egyébként, hogy Rakacán tartózkodik Komjáthy úr, a korábbi híres-hírhedt éhségmenet szervezője is. Hogy került oda, mit keres ott, egyelőre nem tudni. Talán szabadságot vett ki és Edelényből átgyalogolt. Természetesen már nyilatkozott is.

 Mintha bizonyos köröknek, bizonyos erőknek a vágyálmuk lenne egy valódi éhséglázadás mielőbbi kirobbanása. De egy-két nyugdíjas megtehetné talán azt a szívességet is nekik, hogy felköti vagy felgyújtja magát, egy táblával a nyakában, amin az a szöveg szerepel: EZT TETTE VELÜNK ORBÁN! Ez igen fotogén esemény lenne, és ami a lényeg, jelentősen növelné az adott médiumok látogatottságát is. Na és persze fokozná a regnáló hatalom elleni gyűlöletet is.

 Más okot egyelőre nem találok arra, miért adnak bizonyos orgánumok ilyen teljesen valótlan bombasztikus, fogalmazhatnánk úgy is, vérlázító címet a beszámolójuknak.

 Éhséglázadás Borsodban.

 Aminek egyébként az a lényege, hogy a rakacai polgármesteri hivatalnak ténylegesen csak június elején kellene fizetnie a bérpótló támogatást, de már előbb szokott, most pedig úgy néz ki, hogy előbb oszt ugyan pénzt, de a szokott időponthoz képest mégis kis csúszással. És ez okozott a helyiekben egyébként jogos felháborodást, akik ennek ellenére a rendőrség tájékoztatása szerint mindvégig békések voltak.

De akkor mégis mitől lett ez éhséglázadás?

 Ez már, amit bizonyos sajtóorgánumok tesznek, nem is inkorrektséghez közeli állapot, hanem maga az inkorrektség. Egyébként pedig játék a tűzzel.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr814557787

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az érett narancs 2012.06.01. 15:33:50

Beérett a Fidesz tízéves munkájának gyümölcse. Gyönyörű, érett narancsként mosolyog ránk mindannak az eredménye, ahogyan ez a párt az elmúlt tíz évben működött. Ültettek egy fát, és most zavartan mustrálják a hatalmas gyümölcsöt. Az első lépés - a nar...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2012.07.23. 05:10:43

Boncorvosi jegyzőkönyv
A halott neve: Igazság. A halál beálltának időpontja nem állapítható meg. A tetem feltalálási helye: a városi szemétdomb szélén, újsághalmokon feküdt. A tetem leromlott, oszladozó állapotában is sokak számára elviselhetetlen volt. A maradványt kicsavart állapotban találták, arca a haláltusától eltorzult. Részei elváltak egymástól, és külön-külön is vádló bizonyítékai a gyilkos hazugságának.
A halál oka: fulladás, melyet hosszan tartó, kínzó elhallgatással véghezvitt fojtogatás idézett elő. A nyilvánosság megvonása, a bűnökkel való együttélésre kényszerítés okozta idegkimerülés következtében rendkívül leromlott állapot.
Állandóan eltitkolták a létezését, sötétzárkában tartották, ócska, kis megvesztegetett, vagy megfélemlített szerkesztőségi szobákban. Soha nem engedték fényre derülni, így rossz kedélyű lett. Soha nem engedték megmutatni. Lesoványodva, meggörbítve, befeketítve sem. Helyette kövér, vaskos, felcicomázott hazugságokat állítottak a nép elé példaképnek. És a nép tódult a zsíros, kézzelfogható valóság után. Mára kipukkadt az ideál. Sovány, üres mellét dühvel rágják a becsapottak. Állandó stresszben élt, mi lesz, ha mégis kitudódik. Ez elpusztította a nép idegeit, a valóság és a jó érzékelőit. Hamis képzetek, ideológiák kerítették hatalmukba. Összezavarodott, egyensúlya megbomlott és állapota a skizofréniáig fokozódott. Érdekes módon dührohamot negyven év óta nem kapott. Negyven éve, amikor rohama volt, nagyon megverték, megalázták.
Azóta óvatos, szégyellős, alázatos, bujkáló lett. Akkor telepedett rá a gyilkos kór, a „szocializmus igazsága”, amely felőrölte az egészségét, és amely a végső pusztulásához vezetett.
Pótolhatatlan veszteség ért bennünket. Az igazság olyan a társadalomnak, mint az embernek a szem. Szem nélkül nem látjuk meg a valóságot. Folyton mindenbe beleütközünk. Beleesünk minden válsággödörbe, és nem látjuk meg az igazi kapaszkodót. Azt a kötelet, amin az Ő gyilkosait kellene felhúzni.
Megjelent, 1997.01.23. Kórboncnoki jelentés címmel a Magyar Fórumban
süti beállítások módosítása