Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A stadionok milliárdjai

2012.12.20. 11:43 | Proszektura | 6 komment

Kicsit olyan ez, mint a vallásháborúk. Hisz valójában a diáktüntetések visszhangja már jó ideje nem az oktatásról szól, hanem erről az egész kétharmados Orbán vircsaftról. Amelyik kezdettől fogva bassza az ellenzék csőrét. De az eddigi próbálkozások a fülkeforradalom kikezdésére nem sok eredményre vezettek.

Most az ellenzék abban bizakodik, talán a diákok kikaparják majd a gesztenyét.  Akik egyébként Rogán Antal szerint az adófizetők pénzén tüntetgetnek. Mondja ezt a „Blikkes” Rogán, az adófizetők pénzén.

A vallásháborúk hasonlatát nem véletlenül említettem egyébként az imént. A rendőrség szerint bicskákat találtak a tüntetőknél! Kettőnél is! Ez már több a soknál, ez már tényleg igazi háború! Mit háború, tiszta terrorizmus! Legközelebb már majd gépágyúkat hoznak magukkal ezek a taknyosok! Kinyílik a bicska az ember zsebében!

A tanügyi kérdések hisztérikus átpolitizálása olyan mértéket öltött, hogy már a Népszabadság újságíróját is gyalázzák a kommentelők, mert Gyurcsány és Orbán között párhuzamot merészelt vonni, miszerint Orbán „Épp azt csinálja, mint annak idején Gyurcsány Ferenc, akinek az ötleteit remegve várta a teljes apparátusa, mert sosem tudták, mikor kell az ellenkezőjét csinálniuk annak, mint amit addig előkészítettek. Neki nem jött be.”

http://nol.hu/velemeny/20121220-orban_szegyene

Felteszem, most sokan legyintenek, és abbahagyják a posztom olvasását. Oké tegyék.

Na, és most, hogy elmentek az Orbán-fóbiások, beszélhetünk egy kicsit nyíltabban ezekről a dolgokról! Tényleg olyan egyszerű képlet lenne ez? Orbán „Viktátor” bandája kurva rosszul csinálja, de a szocialisták kurva jól csinálnák?

Sokadszor hallgatom Kiss Dávidot, a HÖOK elnökségi tagját, aki a Mokkában most is azt mantrálja éppen, hogy a „röghöz kötés” helyett más eszközökkel kellene itthon tartani a fiatal diplomásokat. Próbál finoman fogalmazni arra a riporteri kérdésre válaszolva, hogy mik is ezek az eszközök, de előbb-utóbb kénytelen mégis kibökni: több pénz, magasabb fizetés kéne. Például az orvosoknak katasztrofálisan alacsony a bérük. Bizonyos országokban a többszörösét keresik. Helyben is vagyunk. A megoldás látszólag egyszerű tehát. Többet adni nekik. De miből futja a magasabb bérekre?

Hát például a stadionépítésekre szánt pénzből. Ezt már nem ő mondja, hanem Szanyi Tibor a köztévében. (Istenem, tán mindjárt fel is sóhajt majd párás szemekkel: mennyi lélegeztető gépet lehetne abból venni!)

Apropó stadionok. Nem szégyen az, hogy Magyarországon jóformán nincs olyan focipálya, ahol nemzetközi mérkőzést lehetne játszani? Hogy rosszabb a helyzet, mint Albániában?

Oké, de vegyük el mégis a stadionokra szánt pénzt és adjuk oda az orvosoknak! Megérdemlik.

Jó, és mi lesz a pedagógusokkal? Nekik is katasztrofálisan alacsony a fizetésük. Emeljünk náluk is bért? Miből?

Hát természetesen, a stadionépítésre szánt milliárdokból. Ők is megérdemlik.

És akkor mi lesz a többiekkel? A rendőrökkel, tűzoltókkal, mentősökkel. Mi lesz a kultúrával? A színházakkal, a filmgyártással, mi lesz a…?

Miből Szanyi úr?

Hát a stadionok.

Pedig be kéne látni, hogy hol válság van, ott válság van. Hol szegénység van, ott szegénység van. Hol kapitalizmus van, ott kapitalizmus van. Hazánkban pedig az van. Méghozzá egyik legdurvább fajtája.

 Ahonnan egyébként százmilliárdok folytak, folynak ki adóparadicsomokba, offshore cégekbe és ahol rip-ropsz ezermilliárdos állami vagyonok tűntek el.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr144974578

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.12.20. 13:45:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Julian Plenti 2012.12.20. 12:57:09

Tehát akkor senkinek semmi, hanem épüljenek a stadionok?
TEK, MMA, Fociakadémia stb?

kalaposinas 2012.12.20. 13:36:07

Egy mondattal nem vitatkoznék: rosszabb a helyzet, mint Albániában (de majd utolérjük őket, sőt le is hagyjuk)

naugye! 2012.12.20. 15:13:09

Poszt: neked tényleg ennyire zavarosak a gondolataid vagy csak nehezen tudod kifejezni magad?

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2012.12.20. 16:25:59

@naugye!: Köszönöm, jól vagyok, csak néha kicsit szaggat a hátam. A csomagot megkaptátok?

naugye! 2012.12.20. 17:36:27

@Proszektura: Háttal nem árt vigyázni! A csomag nem fog megjönni, de nagyon várjuk.

laci0011 2012.12.20. 20:49:09

A stadionok,romokban vannak lassan,ami a szórakoztatóipar csődje,a romokban lévő iskolák,az ország csődje.Ha neked a berlusconi ungabunga jön be,dolgozz valamelyik kereskedelmi tv-ben,vagy a fityusz médiában.
süti beállítások módosítása