Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Hű! Hó!

2013.03.18. 11:37 | Proszektura | 31 komment

Amiben nincs vita, hogy a múlt hét második felében tényleg párját ritkító ítéletidő volt, hidegrekord dőlt meg, az autópályákon sok kilométeres autósorok alakultak ki, a szélvihar tucatjával döntötte ki a villanyoszlopokat, állítólag Szabolcsban még cigánygyerekek és kisbalták is potyogtak az égből. Még jó, hogy piros hó nem esett.

 Nagyon csodálkoznék, ha a Pintér Sándor ma esti jelentéséből az derülne ki, hogy az illetékesek bármit is hibáztak volna eme szokatlanul fagyos, hófúvásos márciusi nemzeti ünnepünkön.

Biztosra vehető, hogy igenis az nyer majd egyértelmű megállapítást a kormány részéről is, miszerint a katasztrófafelhárítás, a tűzoltóság, rendőrség, mentők, katonaság, útfenntartók, önkormányzatok, közmédiumok, egyéb állami szervek, továbbá a kőfaragók és a balettáncosok emberfeletti munkát végeztek, és az elemek elleni küzdelmük azért bizonyulhatott oly mérhetetlenül sikeresnek és eredményesnek, mert az egész művelet irányítása operatívitásilag is rendkívül szakszerűen történt. Olyannyira így van ez, hogy a belügyminiszterünk alighanem magas kitüntetésekre javasolja majd ezen szervek példásan helytálló vezetőit. (Akiket persze majd néhány év múlva az akkori hatalom fog feljelenteni.)

Szóval megállapítják majd a jelentésükben, hogy minden tökéletes volt, talán csak a lakosság részéről mutatható ki egy egészen aprócska kis bibi, picinyke nüansznyi felelőtlenség, amikor is ilyen időben útnak indultak.

Miközben az ellenzék egyöntetű véleménye, hogy a hatóságok vezetői szinte mindent elmulasztottak, amit egy ilyen vészhelyzetben el lehet mulasztani. Vizsgálat kell, annak megállapítására, hogy ezek az emberek, Pintérrel, sőt Orbánnal az élükön most is bebizonyították, teljesen alkalmatlanok az ország irányítására.

Az ellenzéket talán csak az bosszantotta kissé az elmúlt történésekben, hogy emberéletben nem esett kár.

Mindenesetre sokakban felrémlik az a bizonyos 2006-os, augusztusi ünnepi tűzijáték, amelyet oly rendületlenül közvetített a köztévé, miközben már dúlt a szélvihar,fákat döntött ki, szakadt az eső, dörgött, villámlott és ott tényleg emberek haltak meg. Akkor a mostani „demokratikus” ellenzék volt a saját ténykedésével elégedett, és a mostani hatalom hőbörgött, felelősségre vonást követelve.

Az átlagember persze ilyenkor már megint nem tudja, akkor most mi van, jól kezelték a szerveink ezt a természeti katasztrófát vagy sem?

Szóval, aki tisztán szeretne látni, nehéz helyzetben van. A sajtó sem segít semmit az eligazodásban, mert természetesen ebben a kérdésben is mélységesen megosztott, az aktuális pártszimpátiájának megfelelően.

Van azonban, aki mindezt nyíltan teszi, van, aki alattomosan.

Úgy tűnik, a Tv2 ez utóbbit választotta. Miközben a műsorban megnyilatkozók, a hatalom megszólaló képviselőjén kívül, kivétel nélkül nem az időjárási tényezőket, hanem a rossz vezetői intézkedéseket okolták, mégis a mokka telefonos közvélemény-kutatásának a kérdése valami olyasmi volt, hogy ön kit hibáztat, a szelet, a tömeget vagy a kamionokat?

Az azért kicsit meglepett, amikor a közkedvelt Kárász Robi kérdésére, hogy miért nem vetettek be katonai helikoptereket, az illetékes megütközve úgy reagált, hogy abban a szélben nem lehetett.

Ez érdekes. A rendőrségi és mentőhelikopterek fel tudtak szállni.

Egyébként is eddig úgy tudtam, hogy szél ellen csak pisálni nem lehet.

Pontosabban lehet, csak nem érdemes.

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr285140999

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.19. 10:52:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Indul az alternatív emlékezet-gyártás? 2013.03.18. 22:43:30

"A kormányszóvivő szerint az élet- és vagyonvédelem tekintetében százszázalékosan teljesített a katasztrófavédelem, a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők a közutakon a hó fogságában rekedt emberekkel kapcsolatban." (kormany.hu) Örüljünk, hogy a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tavirdasz 2013.03.18. 17:22:34

Ritkán értünk egyet,most sem igazán,de majdem egyformán látjuk a dolgot.Én ott voltam ,Kárász Robit nem láttam.....

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.03.18. 23:22:29

Valami nem rémlik, hogy a sereg helikoptereket akart venni?
Tudtommal még nem vettek, ami van azzal gondok lehetnek. Nem tudom.
Az biztos, hogy minden ilyen esetből le kell vonni a tanulságokat, a véderdőket kifelejtő autópályépítőknek is.
A jelenlegi kormány specil olyan, amely folyamatosan tanul és korrigál. Belegondolni is rossz, hogy mi lett volna most, ha „azok”* lennének kormányon.

-----------
Segítek: -)
azok = libsibolsik

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.03.18. 23:47:47

Orbán Viktor ideiglenes miniszterelnök számos ponton hágta át a KRESZ-szabályokat a hóhelyzetes kampányfilmje során! A miniszterelnök egyebek mellett megkülönböztető jelzés nélkül vezetett a forgalommal szemben, és amikor egy tűzoltó felhívta erre a figyelmét, a politikus csak legyintett, megjegyezve még: "majd le... lerendezem". De a megengedett sebességet is többször átlépte, valamint menet közben nyittatta ki a jármű ajtaját, és utasait a biztonsági öv kötelező használatára sem figyelmeztette.
Remélem a bizonyítékok birtokában, meg lesz a büntetése a kismajomnak!
A Pintér féle tetvek, meg az útról lecsúszott, megrekedt, sérült autósokat büntettek nem megfelelő vezetés miatt!
Ezekre már sosem szavazok!

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.19. 01:15:41

@Kara kán:

Nu, ha folyamatosan tanulnak, hátha rögzül előbb-utóbb, hogy télen hideg van és hó is esik néha.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.03.19. 01:32:29

Most néztem meg az ATV-n Kálmán Olga Görbe beszédét, a beszélgetést Tóth Ferenccel a katasztrófavédelemtől. Hallatlanul pofátlan és irracionális ez a fotelbetyár újságírónőcske. Egy olyan emberrel pimaszkodott, aki szerintem napok óta nem alszik, embereket ment, mialatt ez a lenge nő a stúdióban fontoskodik.

Azt kellene megérteni minden ilyen hiszterikának, hogy a saját felelőtlenségünk ellen a hatóságok sem tudnak megvédeni. Milyen jó is lenne, ha az OKF-nél szupermenek röpködnének, és bárki bajba kerül másodperceken belül ott teremne a segítség. Én is imádom a sci-fit, de a valóság azért más.
Ja, és ha végül kimentenek, nem kezdek el pofátlanul szitkozódni.

Megköszönte valaki ezek közül a libsibolsi riporterek közül a katasztrófavédelmisek munkáját?

Dour ® 2013.03.19. 06:11:36

@Kara kán:
"ez a lenge nő a stúdióban fontoskodik"
Érdekes, akiknek viszont fontoskodni kellett volna (kivonulta, bevonultak), azok utólag, lehet úgy is fogalmazni, hogy visszamenőleg fényezik magukat.
Amit neked kellene megérteni, azt Te nem értheted, amit megértek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.19. 07:07:26

Ki hiszi azt, hogy nem az lesz a jelentésekben, hogy minden fasza volt? :D

Az az érdekes, hogy a Sintér szerint nem volt szükség a hadseregre, de a honvédség vezérkari főnöke már csüt. délután elrendelte a készenlétet? Ő már akkor látta, hogy kelleni foignak? De legalábbis sejtette.

paradicsomleves betütésztával (törölt) 2013.03.19. 07:14:05

Kálmán Olga nagyszerűen vezette a műsorát!
Sarokba szorította, az öntömjénező balféket.
Ilyen a Fidesz is: jól elszabták, de megmagyarázták, most pedig
jönnek a kitüntetések!
Tipikus Fideszes hozzáállás!
Nehéz húsz évünk lesz...

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2013.03.19. 07:59:07

momentán szerintem nincs olyan honvédségi helikopterünk, amivel legálisan fel lehet szállni, vagy rosszul emlékszem?

veracity 2013.03.19. 08:05:16

Az MSZP nem mondta le tiltakozó gyűléseit a márciusi ítéletidőben. Megtartotta maj a bérelt buszait elbutított szimpatizánsaival haza zavarta. A sok szerencsétlen kisszocialista aztán Szerencs vendégszeretetét kellett hogy élvezze az időjárás miatt. Felelőtlen szocik!

Persze később erről igyekszik elfeledkezni és hallgat az MSZP vezetése. Csakis a kormányt támadja az időjárás kapcsán. Mert érzi a maszop, hogy ha nem ma, akkor holnap szop!

Csak beugrottam 2013.03.19. 08:15:15

Nos ,ha a jelentés valóban az embereket hibáztatja majd akkor tulajdonképpen beismerik ,hogy alkalmatlanok a saját feladatuk elvégzésére.
Ugyanis ha Átlag Gézának tudnia kellett volna ,hogy mi várható akkor az erre szakosodott szerveknek hatványozottan tudnia kellett volna.
Már csütörtök reggel kamionstopot kellet volna elrendelni, félóránként felhívni a lakosság figyelmét ,hogy ne induljon el.
A felhajtókhoz rendőrt állítani ,hogy a balhé első jelére lezárható legyen az autópálya és még sok egyéb intézkedés amit elmulasztottak tehát a foglalkozási körükben elkövetett veszélyeztetés minimum megáll.(Szerintem)

veracity 2013.03.19. 08:21:20

Szanyi kapitány, aki a kiszocik pártpénzén zsugorítja a máját, úriemberként viselkedett a parlamentben!

Borgőzös kábulatban lófaszt intett a Fideszes padsorokban ülőknek. Nyilván a Nemzeti Ünnep alkalmából tisztelte meg a szocialista kapitány az ország nyilvánosságát is szocialista mélységekbe ereszkedő gesztusával!

dennisthemenace 2013.03.19. 08:26:50

Kara Kan, mehetsz a penztarhoz. Hulye FideSS csicska.

2013.03.19. 08:39:03

A téma tényleg unalmas, a hatóságok tényleg szétbénázták a dolgot, az utólagos magyarázkodás tényleg ultragáz. Ugyanakkor az ellenzéki -végrebeszólhatunkmerthelyzetvolt" indíttatású médiás turnézás legalább olyan gusztustalan, főleg a szocik ideje alatt történt tüzijátékos balhé után. Én még hozzátenném, hogy azért az autósoknak is van bőven saruk, hiába szajkózta minden rádió, tévé, újság hétfő óta, hogy csütörtöktől pokoli idő, száz kajlaméteres szél és erős havazás várható, csak útnak indultak sokan. persze, mert be volt fizetve a hosszúhétvégés wellnes, meg már megdumálták a nagyival, hogy leviszik a kölyköket láthatásra. Így az emberek tömegével keltek útra, gondolom a "velünk még biztos minden rendben lesz" típusú érvek hatására. Azért aki a csütörtök délutáni viharban nekivágott kisgyerekkel az autópályának, annak se adnék nívódíjat.

Netuddki. 2013.03.19. 09:43:01

"Ez érdekes. A rendőrségi és mentőhelikopterek fel tudtak szállni."

120km/h szélben ezt erősen kétlem...

Lencsés István 2013.03.19. 09:53:04

A Belügyminisztérium sms - e felesleges volt , de amúgy jól dolgoztak , viszont az emberek többsége akinek nem kellett útnak indulnia , illetve aki nyári gumival ment az tényleg hibás volt .

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.03.19. 10:04:47

Ha az időjósok piros jelzést adnak, azt azonnal mondja be az összes Köz és Kereskedelmi TV, Rádió is.

És akkor tájokoztatásra nem lehet majd semmit se kenni.

Gyanítom, hogy a következő években, évtizedekben egyre gyakoribbak lesznek a szélsőséges időjárási körülmények okán bekövetkező katasztrófák.
Eléggé szétbasztuk a környezetet ahhoz, hogy ez így legyen.

Konklúzió:
A kormány lehetett volna felkészültebb, az ellenzék katasztrófa idején ne a lejáratáson törje a fejét, hanem a segítségen.

Egyedül az embereket illeti dicséret akik összetartva politikai hovatartozás mentesen segítettek egymáson, a bajba jutottakon. (A katasztrófa védelmiseket, a kivezényelt katonákat, tűzoltókat, ... is beleértve.)

Tibor Huszar 2013.03.19. 10:11:43

Ajanlom mindenkinek,hogy olvassak az osztrak ujsagokat.Kemeny kritikaval illetik a magyar illetekeseket-amit mar mindenki,aki partatlanul iteli meg a törtenteket,szinten megtett-ennek megfelelöen a az organizacio legteljesebb hianyarol beszelnek,nem volt kivel kommunikalniuk.Az autopalyaert felelös tarsasag szinte nem volt jelen.
Ugyanakkor dicserik a civileket,akik nagyon nehez helyzetben a helyzetet jobban felismerve,segitettek,ahol tudtak.
Mit kellett volna tenni?
Mar csütörtök delelött a media minden lehetseges modjan közölni kellett volna az emberekkel,hogy ne induljanak utnak.
Altalanos camion stoppot kellett volna elrendelni,mar a hatarokon.
Az autopalyakon szükseg lenne olyan helyekre,amit elbontva,az atjaras biztosithato a ket irany között(ha meg nincs),ha van,felmerül a kerdes,miert nem lettek hasznalva,a BM sms-ben erre kellett volna-többek között kiterni es ezt kellett volna pl.:megszervezni.
Katasztrofalis,hogy a civileknek es az osztrakoknak jutott eszebe,hogy takarokat es teat osztogassanak(ehhez se kell sok esz,ha hideg van,akkor melegiteni kell).
Ez mar többször bebizonyosodott,nemcsak most,hogy az illetekesek rettenesen rosszul vannak felkeszülve es az embernek azz az erzese,hogy szinte minden meglepeteskent eri öket.Ilyen estben kellene egy hataslancnak müködnie,ahol ha mindenki teszi a dolgat,szinte minden rutinszerüen müködik.Azok,akik a front elsö vonalaban allnak,mindig teszik a dolgukat,aldozatosan,testi epsegüket nem kimelve,ami megfelelö iranyitas mellett es jo kommunikacio felhasznalasaval sokkal,de sokkal hatekonyabb lenne.
Mar csak abban lehet remenykedni,hogy ebböl a sajnalatos esemenyböl mindenki levonja a tanulsagokat es legközelebb-ne legyen legközelebb,de ezt nem lehet befolyasolni-minden jobban fog müködni.

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2013.03.19. 10:22:18

ez már undorító, mind a két fél részéről...

froton 2013.03.19. 10:27:26

Azért én az időjárásjelentőket is megreguláznám kissé...Csoda, hogy az emberek nem hiszik el, hogy ítéletidő jön, mikor a júliusi 30 fokot is úgy tálalják (főként a ker tv-k), mintha maga az armageddon jönne el? Nem beszélve arról, hogy az előrejelzési pontosságuk kb 50%-os? Az időkép pl képe naponta változtatni a 3 napon belül várható időjárást....
Pláne úgy tűnt ez az előrejelzés alig hihetőnek, hogy előtte 2 nappal 15 fok volt és napsütés....Szerencsére én hazaértem időben, de én sem gondoltam volna, hogy ez lesz, mint ahogy nővérem sem gondolta, aki dél - 1 óra körül indult haza Pestről esőben és este 6 körül (baleset miatt leterelték őket Martonvásárnál a 7-esre) ért Fehérvárra, ahol simán visszaengedték őket a pályára, miközben teljesen nyilvánvaló volt, hogy lehetetlen tovább menni, mert Polgárdinál és Siófoknál is baleset zárta le a pályát, csak épp ezt sehol (rádió) nem közölték senkivel. Fél 7 körül zárták le az autópályát, kb 9 felé kaptam nővéremtől telefont, hogy 2 órás várakozás után visszaterelik őket Fehérvárra, ott is aludtak. Már ez a megoldás is eléggé szánalmas és látszik, hogy nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal, pedig az M1-en kialakult helyzethez képest még istenes volt a megoldás....

kifordított nagyanyó 2013.03.19. 10:37:37

@Kara kán: Húzd már ki a fejedet viktor seggéből,kérlek!

lobster thermidor 2013.03.19. 11:00:56

@replikátor:

Te csak ne dicsérd itt azokat az osztrákokat, amikor a katasztrófavédelmiek nyilatkozó parancsnoka megmondta, hogy mind, egytől egyig hazug katasztrófaturisták!

lobster thermidor 2013.03.19. 11:02:23

@replikátor:
Bocs, félre nyomtam...

@Tibor Huszar:
Te csak ne dicsérd itt azokat az osztrákokat, amikor a katasztrófavédelmiek nyilatkozó parancsnoka megmondta, hogy mind, egytől egyig hazug katasztrófaturisták!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.03.19. 11:04:37

Ismétlés a tudás anyja!

Érdemben hozzászólva: ha elült a csatazaj, bizony le kell vonni a konklúziókat ebből az esetből is.

Én pl.
1.)
módosítanám a KRESZ-t, és az útrakelés előtti ellenőrzési listára - gumik, kormány, fékek, lámpák stb. - felvenném a következőket is: kötelező tájékozódás a várható útviszonyokról (időjárás stb.). Az sem érdekelne, ha a debil anarchisták tüntetnének, hogy a KRESZ nem játék.

2.) A hófogókat nem hagynám leszereltetni. Távlatilag a véderdők telepítése szükséges, de rövid távon a hófogók az olcsó és gyors megoldás, amely valamelyest enyhíti ezeknek a hóviharoknak a következményeit.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.03.19. 11:07:45

A Kámán Ógára visszatérve:

Ideje lenne, hogy a Katasztrófavédelem is felvegyen egy profi sajtószóvivőt, mert ezekkel az agresszív liberálbolsevista újságfirkálókkal csak jól felkészült kommunikátorok tudnak szembeszállni.
Amúgy olyan ördögi tehetséggel megáldottak ezek a libsibolsi újságírók, hogy nem csoda, ha egy napok óta keveset alvó, kifáradt ember minden szavát kiforgatják, és lehazudják még a csillagokat is az égről. (Még a vörös csillagot is lehazudták, de ez más lapra tartozik.)

lobster thermidor 2013.03.19. 11:51:03

@Kara kán:

Gyűjtést ne indítsunk a szegény áldozatnak...? :)

Madár Fokker 2013.03.19. 12:52:10

Péntek délután jöttem haza Kolozsvárról. Szolnokig a 42-es és a 4-es út tökéletesen járható volt. Magyar rendszámos kocsi elvétve volt, csak a szokásos román/moldáv kisbuszok. Nem hiszem, hogy a határon kaptak bármilyen tájékoztatást a dunántúli helyzetről. Szerintem nem telne sokba írni egy több nyelvű nyilatkozatot, amit A/6-os méretű papírlapon átadnak a sofőröknek, így azok készülni tudnak a várható fennakadásokra, még ha mással nem is, csak azzal, hogy teletankolják a kocsikat, vagy valami parkolóban várnak egy kicsit.
Valamint a hazatérőkről is lehetne feltételezni, nincsenek 100%-ig képben a szituációval és elmondani, mire számíthatnak.
Nem hibáztatni akarok ezzel senkit, de ez egy olyan apró figyelmesség lenne, ami nem kerül sokba, csak egy plusz lépés a riadóláncban.

Madár Fokker 2013.03.19. 12:53:10

Egyébként Nagyváradon volt magyar zászlós, fáklyás felvonulás március 15-e alkalmából.
süti beállítások módosítása