Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Rosszcsontok

2013.03.22. 09:22 | Proszektura | 55 komment

Címkék: Orbán Viktor Kövér Mesterházy Szanyi német animáció

Ez a német köztelevízióban óvodáskorúaknak mutogatott animációs filmecske beláthatatlan távlatokat jelent. Új dimenziókat nyit a politikai kommunikáció terén is.

Bizony, jobb, ha már a hároméveseket is bevonjuk az ideológiai küzdelmekbe, hadd tájékozódnak ők is a világ legfontosabb dolgairól.

Az alkotók a siker láttán állítólag már dolgoznak is a folytatáson.

A következő kis animáció arról fog szólni, hogy Viktorka, összeszövetkezve a Pintér Sanyával, a pisis Matolcsy Gyurikával, meg azzal a kis szeplős tüsihajú Rogán Tónival, minden játékot magának meg a haverjainak szerzett meg. És még azt sem engedték, hogy a „Gazdálkodj okosan!” társasjátékban rajtuk kívül más is részt vehessen.

Amit persze a számonkérés során a Viktorka egyből letagadott és amikor a fejére olvasták, hogy nem mond igazat akkor meg duzzogni kezdett, és konokul azt hajtogatta, hogy ő nem szokott hazudni, de közben úgy elvörösödött, hogy csak na.

És az orra is puha volt.

Attiláék, szegények, azok próbálták ugyan tőlük a játékoknak legalább egy részét visszaszerezni, ezért segíteni hívták pár európai haverjukat is, például a Martint, a Danit, meg persze a Lendvai Palikát.

Akik kiabáltak is, ahogy a torkukon kifért.

De egyelőre Orbán Vikiék erősebbek, mert az Áder Janika is melléjük állt. Sőt még a méregzsák Habony Árpika is.

De jobb, ha tudjátok gyerekek, az ellenzéki politikus palánták is szoktak ám időnként rossz fát tenni a tűzre ebben a sötét ázsiai országban!

A Szabó Timikéék például nem is oly rég papírgalacsint dobtak Wittner Marika fejéhez, a múltkoriban meg állítólag a Józsa Pistike húzta meg a Borbély Anettka haját.

Ez a rosszcsont szoci Attila gyerek az egyik napon, a pajtásával, Zsoltikával együtt azt fundálta ki, hogy elkerülik az Ország házát, mert az már nagyon uncsi, és helyette inkább elmennek pincsi-pancsizni egy gőzfüribe.

Az a vásott Szanyi Tibike az meg pedig épp a parlament üléstermében helytelenkedett. A praclijával…, na, nem az orrát túrta, hanem a középső ujját mutogatta. Ez pedig bizony még csúnyább dolog az orrpiszkálásnál is. Először próbálta persze letagadni ő is, de rábizonyították. Akkor meg azt mondta, hogy azért viselkedett így, mert a jobbikos pajtásai meg nagyon csúnyán beszéltek vele, a kommunista és zsidó bácsikról, nénikről mondtak nagyon helytelen dolgokat.

De Kövér Laci bácsi jól meg is feddte persze ezt a szeleburdi Tibikét, hogy irgum-burgum, má’ micsoda dolog ez!

Egyelőre még nem náspágolta el, csak beírt az ellenőrzőjébe és behívatta a szüleit.

De előbb-utóbb a nádpálca is előkerül.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr515162099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2013.03.22. 10:30:29

A szerző nagyon szellemesen mutatja be az úgynevezett „Szabad Sajtó” tevékenységét, Németországban, ahol a média úgy képzeli, hogy

az agymosást, a lejárató politikai propagandát már akkor be kell indítani, amikor a gyerekek éppen csak beszélni tanulnak:

„Bizony, jobb, ha már a hároméveseket is bevonjuk az ideológiai küzdelmekbe, hadd tájékozódnak ők is a világ legfontosabb dolgairól.”

Egykor Pável Morozov is ezen az úton vált a szovjet úttörők példaképévé.

Szovjet gyerek, akit a szovjet propaganda mártírrá tupírozott. Az Ural környékén élt, ahol a szovjet rendszer üldözöttei is gyakran megtalálhatók voltak. Apja segített ilyen menekülteknek; a kamaszodó Pável, talán a propaganda hatására, talán pillanatnyi haragjában följelentette apját a szovjet hatóságoknál az üldözöttek támogatása miatt, és ezzel gyakorlatilag megölte apját, aki a szovjet büntetőmasinéria kerekei alá került. Pávelt ezek után rokonok tették el láb alól, mint erkölcsi nullát.

A Szovjetunióban az úttörők példaképe lett, verseket, novellákat írtak róla, történetét példabeszédként rendszeresen elmondták a fiataloknak, zenét és dalokat szereztek róla, operát, hat életrajza jelent meg könyv alakban, szobrokat állítottak neki,

Nincs új a nap alatt!

A Pravda című pártlap jelentése Igazság volt, mégis folyt belőle a hazugság.
A német Spiegel jelentése Tükör.
A Tükörnek elméletileg a valóságot kellene tükrözni, a Pravdából az Igazságnak kellett volna folyni.

Mindkettő durván átveri az egyszerű embert a tulajdonlás jogán.

Aki fizet, az rendeli a nótát.

Kandeláber 2013.03.22. 11:46:01

Van tapasztalatuk a németeknek a gyermekek politikai nevelése terén, nem véletlenül volt ott Hitlerjugend.

Moin Moin 2013.03.23. 01:07:48

1.) A kis rajzfilm nem 3 éveseknek, hanem általános iskolásoknak készült.
2.) A tudatos és felelős állapolgári nevelésnek valóban több évtizedes hagyományai vannak Németországban. Ennek (is...) köszönhetően egy német fiatal sokszorta jobban eligazodik az állampogári jogok, az állam működése és általában a demokratizmus témakörében, mint egy magyar kortásra. (Pl. amíg a magyar egyetemisták nagyjából harmada vall szélsőjobbos eszméket, ez az arány Németországban töredék %-okban mérhető - szinte kizárólag egyes Burschenschaftler-körökre jellemző.)
3.) Nem mellesleg: a rajzfilm az igaszágot mutatta be...

J.László 2013.03.23. 01:39:17

@Moin Moin:
A német az Észak-Koreán kívüli világ legagymosottabb nemzete. Nem csoda, hogy lelkesednek tőle a liberálfasiszták, mint te.

Blogger Géza 2013.03.23. 01:53:11

@Moin Moin: Kérdés, ki mit nevez szélsőjobbnak. Minden esetre nekem Göbbels és Honecker hagyományai jutottak eszembe a hír hallatán, nem a felelős nevelés...

zila5 2013.03.23. 01:53:11

Garázdálkodj okosan! :)

veloke 2013.03.23. 02:06:54

@J.László: van annak valami diszkret baja amikor egy fidesz szavazo agymosasrol ertekezik:) hiteles mint kover laca amikor kommunistazik....

Azt is ertem hogy faj hogy partunkat es kormanyunkat rossz peldakent emlitik....

De ha ettol el tudnal vonatkoztatni, akar a konkret esettol is, szerintem van benne racio, hogy egeszseges jogerzek alakuljon ki a fiatalokban az ismeretterjesztes okan...tudod nem olyan mint pl. a honi jobbikosokban akik gond nelkul vonnanak meg jogokat masoktol, de nagyon sirnak amikor veluk szemben all fent ez a helyzet:)

Alaister Grand 2013.03.23. 02:18:46

Az a szar, hogy ezek a fideszesek csak annyira fineszesek, hogy még egy 10 évesnek is (NEM 3) könnyedén el lehet magyarázni, hogy miért gáz, amit csinálnak. Mert még a 10 éves is képes felfogni.
A fideszes meg nem és nem érti, hogy mi a gond.
Na, hát ez a baj.

kela-bá 2013.03.23. 02:35:01

Mese mese meskete, nagyon jó dolog, ha "igazi"

Íme Orbánról ? Mesterháziról ? Vonáról? meg a TÖBBIEKRŐL egy mese folyam: youtubeTHRIVE HUN - Növekedj
@Vidéki:
Tájékoztatásul:@Alaister Grand: @veloke: @zila5: @Blogger Géza: @J.László: @Moin Moin: @Kandeláber:
Fő az egészség !

kela-bá 2013.03.23. 02:37:34

@kela-bá: Fő az egészség, és a tisztánlátás,és a szeretet, az emberség. www.logoszvilag.hu
Jó éjt !

Bolsi Buster 2013.03.23. 06:55:41

Biztos sok német pisis nézi a közszolgálatit (amúgy melyiket?). Kéne csinálni a magyar gyerkőcöknek egyet a német multik náci kötődéséről, csak úgy viccből...

nu pagagyí 2013.03.23. 07:06:20

A hápogó potentátok elfelejtik, hogy a fideszesített állam osztogatta nálunk iskolás gyerekeknek ezt a primitív szöveghalmazt a Kerényi-féle röhejes illusztrációkkal ékesítve. Képmutató a felháborodásuk, szerintük is kiválóan megérti egy gyerek, különben nem csesztek volna el százmilliókat az adófizetők pénzéből erre a mesekönyvre, gazdagítva a holdudvari cégeket. Az alaptörvény lett az ugródeszkája a nép jogfosztásánanak és a demokrácia feudalizmusra cserélésének. Ha nálunk is komolyabban foglalkoztak volna az iskolákban az emberi jogokkal, a demokrácia alapvető szabályaival, az állam és állampolgár szerepével, ez az ocsmányság nem születhetett volna meg, Torgyán Viktor pedig falusi gazdálkodó lenne és maximum a sergélyekkel viaskodna.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.03.23. 07:06:33

@Moin Moin: Kábé én is ezt akartam írni.
A magyar közszolgálati médiában Kumin Ferenc nyavalyog.

1. Ha nem nyavalyogna, nem is tudnánk az egészről, kevesen nézik mifelénk a logo!-t.

2. Az, hogy Magyarországon kézivezérelt a közszolgálati média, nem jelenti azt, hogy ez a jó.

3. Németországban a gyerekeket tekintik felnőtteknek, Magyarországon a felnőtteket gyereknek. Mifelénk a gyerekhíradóban zsiráfborjakat mutatnak meg delfineket, de a felnőtt híradókban is a "VV Anikó bevásárolt húsvétra" viszi a prímet.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.03.23. 07:09:17

@nu pagagyí: Ja, tényleg ezt el is felejtettem, a lányom is kapott kis alaptörvényt. De még anno NeNyi-t is!
(Tényleg, az kinn van még mindig a falakon?)

Nzoltan 2013.03.23. 07:53:07

@nu pagagyí: Az alaptörvény kisiskolában való ismertetését teljesen feleslegesnek tartom, de az senkinek sem árt, ha a felsőtagozatosok tudják mi az. És ezzel összemosni a másik ország hivatalos úton való gyalázását valótlan állításokkal, közel sem ugyanaz.

turbocat 2013.03.23. 07:58:18

aszongyahogyaszongya..., olyan mókás, hogy ez az eszement munkásőrbagázs ugrik minden szarra..., most pl egy gyerekműsorra..., de kritizálható az is, mikor a kiskacsa fürdik...., meg ki akar vándorolni lengyelországba..., de van még ilyen sok.., népi mozgalomkánt a fityeszfanok -nem utólsósorban műveltségük fejlesztésére- átnézhetnék a világirodalmat hasonló, a magyar kormányt lejárató műveket keresve....., véleményem szerint pl Dickens, a jövőt megálmodva aljas szándékkal orbánnak írta a Twist Olivért......, szánalmas, piti, tehetségtelen banda !!!
ez ma agyarország ! Áve !!!

Antoninus Pius 2013.03.23. 08:01:21

@J.László: "A német az Észak-Koreán kívüli világ legagymosottabb nemzete. Nem csoda, hogy lelkesednek tőle a liberálfasiszták, mint te."

-Mondja ezt egy Fidesz "fun", akinek mindenki agymosott, aki más nézeteket vall, esetleg reálisan reálisabban látja a napi történéseket. Jellemző kormánypárti attitűd, miszerint nincs ellenzék, ellenség van. Az ellenséget pedig nem győzködni kell téteményeink jóságáról, hanem megsemmisíteni, elpusztítani. Beteges gondolkodás ez, meg nagyon veszélyes is, ha egy miniszterelnök nem tud élni a hatalmával, csupán visszaélni.
Eddig mondogatták szerte Europában, hogy Orbán tevékenysége a demokrácia leépítésére hat, most bemutatták egy rajzfimen illusztrálva olyan szinten, hogy egy átlag német 6-8 éves is megértse, lássa mi folyik itt nálunk. Ez nem bűn! Nem baj! A baj az, hogy itt nálunk ezt egy átlag 20-30-40 éves sem érti, látja, nem beszélve egy nagyonnagyonnagyon átlag alatti miniszterelnökről. Örülök, hogy valaki végre "képszerűen" szembesíti a hazugságaival. És nem igaz, hogy morcos meg durcás, a skizofrénekre ez nem jellemző, ők tombolni szoktak ilyenkor.. Pénteken agymosás a híveknek a Kossuth-on, szombaton pszichotuning a grazi klinikán.
Olyan embert bálványozni, aki annyira mélyen a képzelgései rabja, hogy már-már korbács és ostornyomokat vél felfedezni a hátán, nem is tudom.. Jézusnak képzeli magát, vagy tényleg ennyire odavan? Mindkettő nagy probléma.

Antoninus Pius 2013.03.23. 08:09:21

@Puskát kellett volna hozni: "Biztos sok német pisis nézi a közszolgálatit (amúgy melyiket?). Kéne csinálni a magyar gyerkőcöknek egyet a német multik náci kötődéséről, csak úgy viccből..."

-Úgy emlékszem a rajzfilmen sem Orbán és úgy általában a Fidesz maffiakötődéseiről volt szó, hanem a demokrácia magyarországi leépítéséről!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.03.23. 08:09:59

@Vidéki: Érdekelne, hogy akkor is zavarna-e a német rajzfilm, ha a hazudós Gyurcsány orra nőtt volna meg benne, mint Pinocchió-é? No Vidéki, igen, vagy nem?

Antoninus Pius 2013.03.23. 08:11:11

@pocakos focista: Szerintem kicsit sem zavarná. Sőt..(:

ősbölény 2013.03.23. 08:17:30

A film nem Magyarországról szól, hanem a demokráciáról. Arról, hogy a demokrácia mennyire sérülékeny, hogy az is lehetséges, hogy egy demokratikus ország, demokratikusan választott vezetők irányítása alatt fokozatosan letér a demokrácia útjáról. Ez azért különösen fontos Németországban, mert ott a nácizmus részben demokratikus választások útján jutott hatalomra. Ezt mutatják be a gyerekeknek. Erre Magyarország csak példa, sajnos nagyon kézenfekvő példa, mert Magyarország Németországban a demokrácia élharcosának számít, a berlini fal ledöntőjének, ezért különösen fájdalmas, ami itt történik.

torró 2013.03.23. 08:39:42

Kellene nektek 2 évre egy jó kis igazi diktatúra, hogy valóban megtapasztaljátok amit nekünk volt szerencsénk. Csak mi mi túléltük Rákosit is, meg Kádárt is. Csak Ti be ne szarjatok ettől a "hatalmas diktatúrától". Fogalmatok sincs arról milyen az amikor tényleg még a szomszédtól is félni kellett. De csak rinyáljatok szerencsétlenek. Legalább katonának vinnének el benneteket olyan kiképzésre amit volt szerencsém megtapasztalni.Amúgy jó iskola. Már utána is másképp néznétek a világot. No nem az a fajta ami utánunk következett az anyám asszony képzés.Mondjuk nézzétek meg az amerikai "fóka kiképzést.

gertan 2013.03.23. 08:50:27

Arra had emlékeztessem mind a Magyarország ellenes német kampányfilm lelkes éljenzőit és ellenzőit is, hogy Trianon a magyar politikai közélet önteltsége ÉS a nyugati sajtó irányítottsága révén jöhetett létre. Tényleg hülye volt a magyar politikai elit és Benes meg megvette a nyugati sajtó hangadó körét.

Ebben az esetben nem tudok attól a gondolattól, hogy a nyilvánvaló hazugságokkal teli kisfilm finanszírozóii közt nincsenek ott a Magyarországon monopolhelyzetben lévő német bankok, média és közműszolgáltató cégek, amelyek a busás profitjukat féltik.

Ne feledjük, Demszky német ösztöndíjból ma Berlinben tengeti életét. Az ő főpolgármestersége alatt privatizálták a főváros közművagyonát. A Csatornázási Műveket nagyobbrészt a berlini önkormányzati cégnek....

Ps.: ha egy olyan filmet adna le a német közszolgálati tv, ahol az izraeli zászló alatt katonák irtanak civileket, az nem lenne-e közösség elleni izgatás? És ha az lenne, akkor ez a filmecske micsoda?

Nzoltan 2013.03.23. 08:52:18

@Antoninus Pius: Nincs egységes állami tévé. A második világháború óta nem lehet. Valószinűleg csak az egyik tartománybeli televízió nyomatja.

ob.szerver 2013.03.23. 08:55:13

A demokráciára való nevelést már általános iskolában el kell kezdeni. A német gyerekeket majd felnőtt korukban sokkal kevésbé tudják megvezetni gátlástalan, demagóg és aljas politikusok és nem lehet majd rávenni őket, hogy 1 euróért népszavazzanak, vagy aláírást gyűjtsenek azért, hogy olcsóbb legyen a kenyér.
Orbán sajnálja a német gyerekeket. Kim Dzsong Un sajnálja az amerikai gyerekeket. Gondolom, már készül kormányzati megrendelésre az a film, amely a német gyerekek nyomorát és szenvedését fogja bemutatni.

gertan 2013.03.23. 08:56:46

A sajtó meghatározó hatalmi ág: a magyar sajtó nagyobbik része német tulajdonban van...

Nzoltan 2013.03.23. 09:05:30

@ob.szerver: Ez hülyeség. A pénztelenség nagy úr. Az elszegényedett rétegeket lehet igazán az orránál vezetni. Amúgy a demokráciáról teljesen másképp vélekedik a nagyvárosi, és másképp a vidéki német. Csak a vidékiek szavát soha nem lehet annyira hallani mint a városi "értelmiségi"-ekét.

ob.szerver 2013.03.23. 09:14:14

@gertan:

"Ebben az esetben nem tudok attól a gondolattól, hogy a nyilvánvaló hazugságokkal teli kisfilm finanszírozóii közt nincsenek ott a Magyarországon monopolhelyzetben lévő német bankok, média és közműszolgáltató cégek, amelyek a busás profitjukat féltik."

Sorold már a hazugságok lécci.

Te abból indulsz ki, hogy a nyugati közszolgálati médiában is a hazai lakájmédiára jellemző aljas, hitvány, megvásárolható pártalkalmazottak dolgoznak. Hát nem.

ob.szerver 2013.03.23. 09:22:14

@Nzoltan:

"Amúgy a demokráciáról teljesen másképp vélekedik a nagyvárosi, és másképp a vidéki német."

Ez természetes. Vannak azonban alapértékek, amelyekben mindannyian osztoznak. Ezeknek az itthoni mellőzéséről szól a film, Ezeknek az értékeknek a tiszteletében nincs különbség a bajor paraszt és a és az alsó-szászországi mérnök között. És ott, ahol már a gyerekeket is a demokrácia tiszteletére nevelik, ott nem is lesz.

nandras01 2013.03.23. 09:31:10

meglehet, humorosnak és túldimenzionáltnak tűnik eme kis filmecske gyermekeknek való bemutatása - már annak, aki nem érti, hogy mi is az a "közösség" .
bármennyire is furcsának tűnik egyeseknek, de európa, az európai únió, egy nagy közösség, ahol jobbára egységes jogelvek érvényesülnek.
hogy miért kell már idejekorán beszélni arról, ha ennek a közösségnek az egyik tagja következetesen szembemegy azokkal az elvekkel és szabályokkal, amelyeket mindenki a köz és saját maga számára is követendőnek és kötelezőnek tart?
azért, amiért arról is szólni kell, hogy lehetőleg ne dohányozzunk, ne fogyasszunk túlzott mértékben alkoholt, és úgy általában ne pusztítsuk magunkat, mert annak nem lesz jó vége.
ezeket elmondjuk a gyermekeinknek- és senki nem tartja sem nevetségesnek, sem feleslegesnek.
ma magyarország az eu számára egy komoly veszélyforrás, pontosabban azzá válhat, ha a köz nem kezd el védekezni ellene.
és a védekezést korán kell kezdeni, mert egy idő után már nehezen állítható meg a kór kifejlődése.
és ezt a németek tudják a legjobban...

Nem tudom a nevem (törölt) 2013.03.23. 09:41:51

Nem véletlen, hogy már csak a kisgyerekek maradtak, akikben még látnak esélyt, hogy bevegyék ezt a maszlagot. Kicsit is gondolkodó ember ha azt hallja, hogy valamelyik törvényünk EU-s jogot sért, akkor visszakérdez, hogy melyik törvényünk melyik pontja nem felel meg melyik EU-s jogszabály melyik pontjának? Ha erre nem kap értelmes választ, vagy csak annyit, hogy például az EU-s jogszabályok előírják a bíróságok függetlenségét, és az Ő SZEMÉLYES JOGÉRTELMEZÉSE szerint nálunk nincs ilyen, tehát... Na akkor az értelmes ember legyint, és hagyja a francba egészet.

Lődörgő Hollandi 2013.03.23. 09:46:49

A szerző alapvető tévedésben van. A lányom a BBC gyermek hiradóján nőtt fel és aki valaha látott ilyet, az tudja, hogy ez nem propaganda, hanem a világ eseményeinek bemutatása a gyermekeknek is érthető formában.

hazug fidesznyik (törölt) 2013.03.23. 09:57:39

@Kandeláber: Kretén vagy. Vitathatatlan, hogy a fiatalok nevelésében a németeknek nagy tapasztalatuk van, de nem a Hitlerjugend miatt. A magyar gazdaság csak Németország miatt van még talpon, egyelőre. Ha valakinek hinnem kell, akkor azok csakis a németek és nem a dakota vezíred meg a retardált csicskásai (turbó magyar nyilasok és nyomorék gárdisták).

kzoltana 2013.03.23. 09:58:28

Eközben Kósa Lajos, a Kárpátok debreceni géniusza beleszól a stadionépítésbe. Majd eldől, hogy eldől-e.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/4131_a_karpatok_debreceni_geniusza

hazug fidesznyik (törölt) 2013.03.23. 09:59:25

@Nzoltan: "Nincs egységes állami tévé."

Még szerencse, a németeknél nincs bolsevik államhatalom.

hazug fidesznyik (törölt) 2013.03.23. 10:02:00

@kzoltana: Kárpátok géniusza? Inkább egy tahó seggfej, mint a többi táskahordozó seggnyaló a sok agyhalott szektás között.

nandras01 2013.03.23. 10:03:42

@Nem tudom a nevem:
"Na akkor az értelmes ember legyint, és hagyja a francba egészet."

tévedsz.
az értelmes ember elgondolkodik rajta.
persze egy droidtól gondolkodást elvárni túlzó igény, hiszen pont a gondolkodás hiányának okából vált droiddá.

hazug fidesznyik (törölt) 2013.03.23. 10:07:16

@gertan: "Arra had emlékeztessem mind a Magyarország ellenes német kampányfilm lelkes éljenzőit"

Sajnos, retardált vagy és írni sem tudsz. A filmecske segít a német gyerekeknek gondolkodni, hogy felnőtt korban ne olyanok legyenek, mint te. Nem ártana megnézned a filmet, mert igaz ami benne van. Mindegy, neked már úgy is késő....

hazug fidesznyik (törölt) 2013.03.23. 10:11:49

Elfelejtettem hozzátenni a sok gyengeelméjű baromnak, hogy a film nem "Magyarország ellenes", hanem diktatúra ellenes. A jelenleg hatalmon levő banda nem "Magyarország".
Érteni kellene a filmecskéből, mert gyerek szinten van, de a sok orbánista hívő ennek a szintnek is jóval alatta van.

gertan 2013.03.23. 10:46:24

@ob.szerver:

"...Például az újságírók nem tudósíthatnak szabadon, és akad olyan rádióadó, aki azért nem kapott engedélyt sugárzásról, mert nincs jó véleménye a kormányról. A kabinet azt szeretné elérni, hogy a televízióban és a rádióban csak jó híreket adjanak – hangzik el az alkotásban. Annak a testületnek, ami ellenőrzi a politikusok alkotta törvényeket (Alkotmánybíróság) megnyirbálnák a hatáskörét.

Vagyis úgy tűnik, hogy a magyar politikusok nem tartják magukat az EU közös szabályaihoz – vonják le a következtetést. Emiatt vizsgálatot indít az unió, és akár azzal is büntethetik Magyarországot, hogy kevesebb pénzt kap..."

a hazugságok:

1., nincs olyan rádió, amelynek a sugárzási engedélyét megvonták volna. A KlubRádió, az egyébként primitív és méltánytalan huzavona alatt is folyamatosan sugárzott!
Történetesen a persorozat végén meg is kapta a sugárzási engedélyt.

Az újságírók szabadon tudósíthatnak, a TV2, RTL Klub, ATV és több rádió adó is folyamatosan tudósít kritikus hangnemben. Az internetes sajtóban sincs korlátozás. A közmédiában valóban vannak gondok...

A Kormány szerethetné, hogy csak jó hírek jelenljenek meg, de nincs a lényegi befolyásolásra lehetősége, a jelentős hányadban német multicégek kezében lévő média teljesen független és szabad.

Mindez nem keverendő össze a médiahatóság összetételével és gyakorlatával, de be kell látni, a "fideszes" médiahatóság az elmúlt években a Klubrádió ügyét eltekintve (amelynek a jogi eljárás ideje alatt folyamatosan volt sugárzási engedélye) nem hozott egyetlen olyan határozatot, ítéletet sem, amely a legkisebb mértékben korlátozta volna a szólászabadságot.

2., az Alkotmánybíróság jogkörét valóban csökkentették (költségvetési kérdést nem érinthet), de szintén a gyakorlatban látjuk, hogy elvégzi a normakontrollt.

elolvasandó: alkotmany.postr.hu/alkotmanybiraskodas-a-vilag-orszagaiban

3., Magyarországgal szemben nem indult olyan eljárás, amelynek következtében "kevesebb pénzt kapna".

"hazug fidesznyiknek": németországban vitatechnikát is tanulnak a gyerekek, ennek megfelelően -veled szemben- talán egy hat éves is tisztában van azzal, hogy ha valakitől eltérő véleménye van, akkor érvel és nem a másikat kezdi szidni, minősíteni. Ez kultúrországokban rendszerint a minősítőt minősíti. Javaslom, hogy Te is nézzed meg a filmet és vessed össze a valósággal.

"Magyarország ellenes": a gonosz hatalmon lévő bácsik Magyarország zászlaja mögött ülnek: szerinted mennyire képes különbséget tenni egy félig, vagy teljesen tájékozatlan német gyermek, a magyar miniszterelnök, a kormány, az ország és a "magyarok" közt. Megmondom, feltehetően semennyire, a hírből neki annyi jön le: " a magyarokkal" már megint baj van. Nem Orbán Viktorral, hanem veled és velem is.

2013.03.23. 10:58:07

Értelmes felnőtt embereket nem lehet megetetni szélsőbalos propagandával. Maradnak a gyerekek. Szánalom az egész libsi bagázs.

Nem tudom a nevem (törölt) 2013.03.23. 10:59:25

@nandras01:
"tévedsz.
az értelmes ember elgondolkodik rajta."
Min gondolkozik el? Azon, hogy akik nagy magabiztossággal nyomják, hogy sorra EU-s jogszabályokat sértünk, azok képtelenek rámutatni a konkrétumokra (nevesül, hogy melyik magyar törvény melyik EU-s jogszabály pontjával ütközik), ha ez valaki megkérdezi, akkor újra meg újra elsütik ezeket az általánosságokat. Haha valami, akkor ez igazán droid viselkedés.

Arról most végképp ne beszéljünk, hogy ahhoz képest, hogy mekkora felháborodás van egy egy törvény kapcsán, a hivatalos bizottsági ítéletek vagy egyáltalán nem találnak olyan konkrétumokat, amikbe bele lehetne kötni, vagy tized akkorákat, mint amekkorákat, mint amik ekkora felzúdulást indokolnának.

hazug fidesznyik (törölt) 2013.03.23. 11:22:00

@gertan: Köszönöm az oktatást, mester. Nem szidtalak, csak a véleményemet mondtam el. Nem kell minősítésnek beállítanod azon szabad véleményemet, hogy te egy retardált vagy.
:)
Különben sem értem a nagy felháborodást: vajon kinek a szégyene, hogy egyáltalán felmerült ennek a filmnek az ötlete?
Magadról is szegénységi bizonyítványt állítasz ki, amikor egy hatéves német gyereket hülyének nézel. Ne aggódj, a magyar zászló mögött álló bácsik igenis rossz emberek, rossz vezetők, de nem ők "Magyarország".
Meg kellene tanulni lenyelni a békát, ami nagyon sűrűn fordul elő a bolsevik kormányzás alatt, és kussolni.

hazug fidesznyik (törölt) 2013.03.23. 11:25:16

@Nem tudom a nevem:

Megint más néven nyomod, Gejza? Ennyire kevesen maradtatok a Párt szolgálatában? Már a gyerekfilmekkel is hadakoztok?
:D

Nem tudom a nevem 0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2013.03.22. óta tag

hazug fidesznyik (törölt) 2013.03.23. 11:36:50

@Vidéki: Feltettek neked egy kérdést, nem akarsz (tudsz) rá válaszolni, faszarc?

Nzoltan 2013.03.23. 11:45:55

A tavalyi EU parlamenti Orbán felszólalás óta itthon szinte senki nem tudja komolyan venni azt az intézményt vezetőivel együtt.

Nzoltan 2013.03.23. 11:55:33

@ob.szerver: A Demokrácia az egy szó. Hogy mi fér bele, az országfüggő. A gondok ott kezdődnek, mikor egy ország alapvető értékrendjét rá akarja eröltetni a másikéra, ha az nem fedi száz százalékban az övékét. Gondoljuk el, mi lenne, ah kínában is olyan liberális lenne a vezetés mint a skandináv országokban? Egyszerűen összeomlana a gazdasága.

Nagy tévedés az is, hogy egy olyan állami monopólium tud teljesen független lenni, mint pl. az igazságszolgáltatás. Mindenki arra hajlik, amerről a pénzt kapja.

gertan 2013.03.23. 12:01:07

@hazug fidesznyik:
bár a magadfajta primitív bunkókkal (szabad vélemény nyílvánítás) nem érdemes vitába bocsátkozni, mégis segítek neked, mert az indulataid elfedik gondolkodó képességedet:

Te kis butuska, vedd már észre, hogy Németország lesz**ja a demokráciát: a gazdasági érdekek vezénylik. Orbán nem úgy táncol, ahogy ők fütyülnek, ezért támadják. Németország konkrétan semmit nem tett az ellen, hogy Szlovákiában egy náci párt volt hatalmon, vagy hogy Romániában soviniszta pártok voltak kormányon. A németek nem a magyar demokráciát, hanem itteni gazdasági érdekeltségeiket féltik, az meg nem érdekli őket, hogy megdöglesz-e október 23-án, vagy egy kormányellenes tüntetés tömegoszlatásán...

De te csak OVizz tovább dühödten és ne csodálkozz, hogy miközben cirkuszolsz, a zsebedet a labancok kiforgatják...

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.03.23. 15:56:16

@hazug fidesznyik: Kb. amióta Stefániának felsoroltam huszonegynéhány nicket 15-én, azóta eltűntek és egy csomó friss nick nyomja ugyanazt a sódert. Vidéki az egyetlen, aki kitart.

Persze, lehet, hogy csak pihentetve vannak.

nu pagagyí 2013.03.23. 21:34:51

@Nzoltan: Mégis, milyen valótlan állítások hangzottak el? Most pont az van, ami a cuclizmusban volt. A korifeus elvtárs megbírál valamit, amit a nép nem látott. Tessék bemutatni a közTV-ben a művet, aztán lehet róla vitatkozni. Esetleg kiderül, hogy Kumin már megint hazudik.

Téyny: olyan "alkotmányt" írt a Fidesz, melynek értelmében teljhatalmat épített ki.

greybull 2013.03.24. 11:11:36

A németekről le fog foszolni egy nap ez a liberális máz. Ahogy lefoszlott róluk a kommunista máz is a német egyesítéssel, mintha soha nem is lett volna. És ha a német dobszót hall, hát menetel. Fegyverrel a kezében. Mert ez egy ilyen nép. Még a "népzenéjük" is menetelős zene. Bumm-bumm-bumm-bumm... mint az ágyúszó. És amikor ez visszatér, mert vissza fog térni, akkor az ilyen filmecskék alkotóit szépen felkötik, vagy agyonlövik. Egyébként megérdemlik a sorsukat.

Vidéki 2013.03.24. 14:55:16

@hazug fidesznyik:

Tetőled egy értelmes gondolatot nem lehet észlelni.

"Érveid" erejét mutatja ez a mondatod:

"Sajnos, retardált vagy és írni sem tudsz. "

A benned tomboló irracionális gyűlölet elvette maradék eszedet, ezért nálad a racionális érvelést a mocskolódással muszáj helyettesítened.

gertan 2013.03.23. 10:46:24 jól jellemezte zagyva agyad működését:

" németországban vitatechnikát is tanulnak a gyerekek, ennek megfelelően -veled szemben- talán egy hat éves is tisztában van azzal, hogy ha valakitől eltérő véleménye van, akkor érvel és nem a másikat kezdi szidni, minősíteni. Ez kultúrországokban rendszerint a minősítőt minősíti."

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.03.24. 21:00:36

@Antoninus Pius: Nem hát. De narancstrolléknál ezekre a kérdésekre már nem szokás válaszolni. Sőt nem címlapos blogtémákra sem szokás kommentelni, mert ugye fő a propaganda.

Kandeláber 2013.03.25. 14:45:27

@hazug fidesznyik: No, annyi változott itt az elmúlt 23 év alatt, hogy sok ruszkiimádóból németimádó és jenkiimádó lett.
süti beállítások módosítása