Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Vigyázat, csalunk!

2013.10.02. 13:52 | Proszektura | 7 komment

Címkék: Baja Kocsis Máté megismételt választás választási csaklás törvényvétség

A bírósági ítélet sem zárta le a vitát, történt e választási csalás Baján.

Miközben az ellenzék kitartóan csalást emleget, a kormánypártok ezzel gyökeresen ellentétes álláspontját legutóbb Kocsis Máté fejtette ki, tudálékos fensőbbséggel a Hír tévében.

Hivatkozott a bírósági döntés indokolására, amely csalást egyáltalán nem említett, csupán azt mondta ki, hogy kampánycsend-sértés történt, de ugye a törvényszék még azt sem tudta megállapítani, hogy kinek a részéről.

Kocsis Máté elmondta a Hír tévében azt is, hogy a bíróság döntése előtt meghallgatta a volt bajai szocialista polgármestert, aki állítólag maga ismerte el, hogy akkor egész nap a szavazókör bejáratával szemben tartózkodott.

Mi ez, ha nem kampánycsend-sértés, tette fel drámaian a költői kérdést Kocsis.

Remélem Kocsis úr nem fog primitív baromnak vagy bunkónak nevezni, mint a Faceboook oldalán némely kommentelőket szokott volt, de szeretném nagy tisztelettel kinyilvánítani abbéli véleményemet, hogy mi itten, ha nem is primitív baromnak, de hülyének vagyunk nézve általa.

Persze nem csupán a bajai ügy kapcsán néz bennünket teljesen hülyének a doktor úr.

Valamikor Rodolfo mester szájából hangzott el a bűvészmutatványai előtt: vigyázat csalok! Aztán megcsinálta a mutatványát, de úgy, hogy abból, hogyan is csinálja, mi semmit sem láttunk.

Vagyis a csalás tényét nem tagadta, azt viszont nem osztotta meg velünk, hogy a trükköt hogyan, miként hajtja végre.

A Fidesz esetében majdnem fordított a helyzet. Azt, hogy az emberük hogyan trükközött, mindenféle magyarázkodás ellenére még a vak is láthatta a felvételeken, csak éppen azt nem hajlandóak elismerni, hogy ezzel csalás történt volna.

Kocsis Máté szerint tulajdonképpen még az sem bizonyított, hogy egyáltalán a Fidesz részéről és érdekében történt volna meg a szavazásra jogosultak szervezett szállítása .

Na persze azt senki sem gondolhatja komolyan, hogy Kocsis úr majd sírva beismeri, miszerint ők bizony nemtelen eszközökkel nyertek a 32-es szavazókörzetben.

Ám az ismert tények az esetet teljesen egyértelművé teszik.

A felvételeken egy térdnadrágos kigyúrt úriember arról érdeklődik a megyei Lungo Drom elnökétől, a Fidesz Bács-Kiskun megyei választmányának tagjától, hogy „Elnök úr, van olyan, hogy ha háromszor itt vagyok, vagy hogyha tízszer vagyok itt, az izé, valami törvényvétség? Az elnök válasza pedig (aki ugye egy korábbi Fideszt támogató láncszavazást már beismert!), „semmi, semmi, akár ötvenszer is jöhetsz.”

Nehezen hihető, hogy mindezt a tízszeri-ötvenszeri fuvart ez a térdnadrágos úr, aki jól láthatóan nem a TASZ jogvédője, és így, első ránézésre, még csak nem is a Máltai szeretetszolgálat embere, teljesen ingyen, puszta szívjóságból vitte végbe.

Mindezek után október 13-án, a megismételt választás napján, vajon mire lehet számítani?

Erős a gyanúm, hogy nem is kampánycsend-sértés hanem kampány-csendháborítás fog bekövetkezni. Hemzsegnek majd Baján a gágogó és fejrugdaló provokátorok, lesifotósok, csicska-politikusok.

És a választás utáni történések is újfent a szokásos módon zajlanak majd. A vesztes megóvja az eredményt csalások tömkelegére hivatkozva. A választási bizottságok, pedig természetesen ismét a Fidesz javára fognak dönteni.

És, ha a bíróság is a Fidesz javára dönt, akkor az ellenzék jajongva siratja majd a demokráciát, ha  az ellenzék javára, akkor pedig azt mondják majd, hogy a bíróság az utolsó, amely még úgy-ahogy ellenáll a kegyetlen orbáni diktatúra nyomásának.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr175547521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandras01 2013.10.02. 14:32:35

megpróbálom elképzelni, hogy amennyiben ezt a választási nemcsalást az mszp követte volna el, akkor kocsis máté pontosan ugyanilyen empátiával magyarázta volna, hogy "dehiszen szó sincs csalásról, a bíróság sem mondott ki csalást"

és nem is jajongta volna tele a világot és a netet egy egész falka fideszdroid, hogy "az mszp csalt"

ja, vagy ez egy párhuzamos világ lenne..?

nem is az az igazán undorító ezekben a gyökerekben, hogy lopnak, csalnak, hazudnak, hanem az, hogy mindezt szemrebbenés nélkül, nyíltan a pofánkba nézve teszik. és ha valaki szóvá teszi, hogy ezt tán nem kéne, akkor nagyon fel vannak háborodva,

Makkasz 2013.10.03. 00:58:06

De lezárta. A fidesz csalt. Más bejelentés nem érkezett. A választást a választókörben meg kell ismételni.

Az is kiderült, mit lehet várni a választási bizottságoktól.

red shield rapresentative 2013.10.03. 07:49:20

A választási bizottság alkalmatlan, mint megtudtuk. Semmi következmény?

Orvosoknál is ez lenne, vajon mi történne? Szívinfarktusnál azt mondanál, hogy megfázott a beteg.

Érdekes, nem?

toportyánzsóti 2013.10.03. 08:00:25

Évszázados hagyomány az élősködő jobbereknél a választások megbugázása.Hitük szerint nekik ez előjoguk,a hatökörnek meg coki!Na ez fog most fordítva elsülni!

csababácsi 2013.10.03. 08:07:48

MIÉP Máté olyan meggyőző volt az ATV-n Kálmán Olgánál, mint Sicc Pál az MTV-n

Pamuk 2013.10.03. 08:48:23

De hisz ez a tipikus módja minden szemétkedésnek, a maszatolás. Épp úgy, mint a taknyot. Elkezdjük kenni, másról beszélni, elbizonytalanítani a polgárt, lehet bajnaizni, smittezni, az a lényeg, hogy ne derüljön ki, itt kurva nagy csalás történt, ami bizony BŰN. Még börtönbe is kellene menjenek a felelősök, bár ők inkább szolgálati audikkal járnak továbbra is.

De ettől a csalás csalás, a takony meg maszatolódik tovább

Vidéki 2013.10.04. 09:26:13

"Zúg a Volga!Zúg a Volga!

Hadd zúgjon csak, a za dolga!"

Énekelték egy régi slágerben.

Nevetségesnek látszik a politikai ellenfelek érvelése, amit a szerző az utolsó két bekezdésben így jellemez:

"És a választás utáni történések is újfent a szokásos módon zajlanak majd. A vesztes megóvja az eredményt csalások tömkelegére hivatkozva. A választási bizottságok, pedig természetesen ismét a Fidesz javára fognak dönteni.

És, ha a bíróság is a Fidesz javára dönt, akkor az ellenzék jajongva siratja majd a demokráciát, ha az ellenzék javára, akkor pedig azt mondják majd, hogy a bíróság az utolsó, amely még úgy-ahogy ellenáll a kegyetlen orbáni diktatúra nyomásának."
süti beállítások módosítása