Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Szurkolói bojkott

2013.11.26. 20:01 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: bojkott himnusz diósgyőri szurkolók Commandos történelmi Magyarország

A Startlapon, a legkiemeltebb híreket tartalmazó „Fókuszban” láttam meg először a feltűnő címet, miszerint „Bojkott: nézők nélkül maradhat az NB1”. Erre rákattintva pedig máris a Sport24-en találtam magam.

http://sport.hir24.hu/nb1/2013/11/26/bojkott-nezok-nelkul-maradhat-az-nb1/

Először persze azt hittem, a cím csak valami vicc, hiszen ez a bojkott, az üres lelátókat elnézve, már régen megvalósult a magyar focipályákon, és nem csupán a bekövetkezésének a lehetősége fenyeget.

És e bojkottban legalább akkora szerepük van az agresszív szélsőjobb érzelmű szurkolói csoportoknak, mint a rossz focinak.

A Sport 24 írása most azt a közleményt ismerteti, amelyiket „a diósgyőri szervezett szurkolói csoportok” adtak közre.

A közlemény azt sérelmezi, miszerint a Videoton elleni mérkőzésen: Nem engedték be a stadionba egy 10 éve a diósgyőri lelátón tevékenykedő csoport zászlóját (Commandos), leszedették a kerítésről a történelmi Magyarországot ábrázoló zászlót “Hazádnak rendületlenül” felirattal, az idén 20 éves szurkolói csoport a Sturm und Drang zászlóját valamint egy angol zászlót Gyál felirattal.”  

Ezért aztán drámai hangon arra szólítanak fel minden honi szurkolót, klub hová tartozásra tekintet nélkül, hogy bojkottáljanak minden hazai nb1-es mérkőzést.

A hírt közreadó Sport24 látszólag korrekten járt el, s nem foglalt állást sem az adott szurkolói csoport mellett, sem azok ellen. Mert ugye a hír szent.

Az azonban árulkodó, hogy e híradás kapcsán szavazásra hív bennünket, s arra kér tőlünk választ, hogy „Ön szerint kell a bojkott?”

A válaszlehetőségek pedig a következők:

-          Igen, így észhez térne az MLSZ.

-          Nem, úgysem érdekelné az MLSZ-t.

-          Kellene, de nincs összefogás a szurkolók közt.

Milyen választ adjon azonban az a balga belga, aki nem az MLSZ-t kívánja fikázni, hanem nagyon is egyetért vele abban, hogy a focipályákra egyáltalán nem való a politika, és ezért nincs helye például a „történelmi Magyarországot ábrázoló zászlónak”.

Bevallom, arról viszont halvány fogalmam sincs, hogy kik, s miért vittek ki egy focimeccsre Gyál feliratú angol zászlót, de hozzáteszem, legalább ennyire komolytalan és vicces, amikor a magyar himnuszt mondjuk egy Budapest Honvéd- Pápa meccs előtt rezgős szopránnal éneklik el, elefántcsontparti, mali, nigériai focistáknak oly giccsesen, mintha csak valami operett-gála nyitánya lenne. 

Beismerem, azt sem tudom továbbá, hogy a „10 éve a diósgyőri lelátón tevékenykedő Commandos csoport” ellen mi a kifogás, de annyi róluk is pillanatok alatt kikereshető, hogy ez egy a Jobbik érdekkörébe tartozó szervezet, amelyiknek a honlapján is Wehrmacht-sisakos koponyák vicsorítanak.

Ami szintén nem igazán focimeccsre való.

A diósgyőri szurkolói csoport közleménye egyébként azzal zárul, miszerint: „csak akkor van értelme az egészet folytatni, ha gyökeres változások történnek az MLSZ, a klubok, a politika szurkolókhoz való hozzáállásában.”

Ebben viszont biztosan igazuk van, és ezt ismerte fel az MLSZ is akkor, amikor elhatározta, nem tűri és büntetni rendeli minden gyűlöletkeltő, rasszista szimbólum és szurkolói hang jelenlétét a stadionokban.

Jó lenne már végre, ha a magyar kluboknak, és a fociszerető nézőknek sikerülne megszabadulni a szélsőjobbos, ijesztő, fenyegető szimbólumokat hurcolászó szurkolói csoportok terrorjától.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr395659597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása