Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Lájkoljuk Rogánt és DopeMant!

2013.12.03. 14:39 | Proszektura | 7 komment

Címkék: házi őrizet Rogán DopeMan Rezesová

Hogy mi a közös Pityinger DopeMan Lászlóban és Rogán Antalban? Látszólag semmi. Hiszen egyik a jobboldal megmondó embere, a másik valahol a baloldalon műveli ugyanezt. Az egyik ezt finomabban, diplomatikusabban teszi, a másik durvábban, közönségesebben. Ráadásul az egyiknek nagy hatalma van, a másiknak legfeljebb csak a pofája nagy.

Mégis, miben egyeznek ők?

Elárulom, az abbéli igyekezetükben, hogyan lehet a Rezesová ítéletből minél nagyobb népszerűségi hasznot húzni, pontosabban minél több lájkot kicsikarni.

Előbb Pityinger úr nyilatkozott meg a Facebookon olyképpen, miszerint “Ebben a Rezesova ügyben nem az zavar, hogy a r*bi nem kapott 1000 év börtönt (hiszen az áldozatok szeretteit nem kárpótolja sem egy, sem 100 év szabadságvesztés), hanem az, hogy a gazdag szinte mindent megúszhat tünetmentesen, a szegény meg a legapróbb dologért is “fővesztéssel” felel”

Az ilyen süketelés tetszik ám a köznépnek. Lehet gyűlölködni azokra a mocskos gazdagokra. Hisz’ régi igazság, quod licet Iovi, non licet bovi.

Most pedig Rogán Antal videó-üzenetét láthatjuk. ugyancsak a Facebook jóvoltából, amelyben ő is szintén azon pufog, hogy Rezesová luxuskörülmények között házi őrizetben várhatja a másodfok döntését, ahelyett, hogy előzetes letartóztatásban ülne. Ez felháborító és elfogadhatatlan, mondja, és parlamenti, igazságügy-miniszteri vizsgálatot követel.

Ez bizony, polgármester úr, igazi demagóg populista duma! Rizsa, süketelés.

Ráadásul a vizsgálatok kilátásba helyezése burkolt fenyegetésként is felfogható.

Politikus-suszter maradhatna a kaptafájánál. De a DopeMan féle előadóművész-cipésznek sem kéne a jog területére elkalandoznia ugyanezen okból.

A két megszólalás között azonban van némi, cseppet sem elhanyagolható különbség. Amíg DopeMan a tőle már megszokott bazmegolós stílusában „r*bi”-ként említi az elkövetőt, addig Rogán látszólag sokkal szalonképesebben fogalmaz. Ám ha belegondolunk, még is ő, aki sokkal durvább, amikor Rezesová ügyét a híres-hírhedett ároktői esethez hasonlítja, összemosva egy közúti balesetet egy sorozat-rablógyilkossággal. Jellemző Rogán-Arrogáns Antal kétharmados mentalitására az is, hogy az ügyet erőből akarja megoldani, és törvényhozási úton korlátozná a bíróságok szabad döntési jogkörét. Ilyesmiben persze nem ő az első és nem is az utolsó a Fideszben. Orbán, Navracsics és a többiek is szeretnek alkalomadtán bírósági ténykedéseket minősíteni.

Félreértés ne essék, nem Rezesovát védem afféle fogadatlan prókátorként! Csak szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy az előzetes letartóztatás nem előrehozott büntetés, a törvény annak elrendelését és fenntartását igen szigorú feltételekhez köti.

Jelen esetben ezek közül a szökés reális veszélye jöhetne figyelembe. A bíróság szerint viszont ez ügyben nem volt megállapítható.

Ilyen ítélet után bolond is lenne szökést megkísérelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr315673383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.12.04. 07:14:27

Pityinger kapcáját se éri el táskástóni,Magyarország szégyene ő és fajtája.

toportyánzsóti 2013.12.04. 07:15:37

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Megint csak magadat minősítetted,igyekvő.Mars a suliba!

nandras01 2013.12.04. 12:24:28

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: inkább hatalmi arrogancia és minősített demagógia.
a rengeteg birka (nem birca, birka!) meg tapsikol hozzá, és fel sem fogja, hogy rogán megnyilatkozása a legsötétebb diktatúrákat idézi.

Vidéki 2013.12.05. 08:43:37

@nandras01:

Írod: "rogán megnyilatkozása a legsötétebb diktatúrákat idézi."

Hülye állat vagy, a birkánál is hülyébb!

A Rákosi rendszerben, ha ilyen marhaságokat állítottál volna az ÁVH azonnal érted jön, letépik körmeidet és kínodban még azt is bevallottad volna, hogy te ölted meg Erzsébet királynőt!
süti beállítások módosítása