Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Ez a rezsiharc lesz a végső

2014.01.16. 13:50 | Proszektura | 1 komment

Címkék: Schiffer András Orbán Viktor Kövér László Szili Katalin Piszkos Fred

Schiffer András a közelmúltban, egy tévéműsorban azt kifogásolta, hogy az egyik, magát jobboldalnak nevező oldal a haza, a nemzet, a magyarság fogalmát sajátította ki, a másik, a magát baloldalinak tituláló csoportosulás pedig a demokrata, demokrácia szót nyúlta le.

Aktuális példája ennek a Fidesz égisze alatt szerveződő úgynevezett „Magyar Csapat”. Akik ugye Nyitrai Zsolt vezérletével jól megvédik majd a rezsicsökkentést, a választási kampányküzdelmekben pedig Orbán pártjának a segédcsapatai lesznek. Akárcsak a CÖF, amelyik szintén erősen készülődik a tavaszi nagy összecsapásra. (Ez a harc lesz a végső, énekelték egykoron már a KISZ-ben is ezek a derék fiatal demokraták. Legfeljebb most úgy szól majd a nóta: ez a rezsiharc lesz a végső.)

Orbánék így próbálják a jobboldali választói éberséget fenntartani azzal a gonosz baloldallal szemben, amelyik, mint tudjuk, ha teheti, mindig ráront a nemzetére és egyetlen célja a hatalomra kerülése esetén most is a haza elárulása, az emberek, pontosabban a magyar emberek tönkretétele.

A magukat baloldalinak nevezők viszont folyamatosan azt kommunikálják magukról, hogy ők az a bizonyos demokratikus ellenzék.

De tényleg, ha ez így van, akkor hová álljanak a belgák? Mármint az ellenzéki belgák? Például az LMP szimpatizánsok?

Vagy akik mondjuk, valami érthetetlen mazochizmusuk folytán, Szili Katalin kimondhatatlan és megjegyezhetetlen nevű pártját (rövidítve a KATI-t) kedvelik, ami legalább tízmillás kérdés az Ön is lehet milliomos vetélkedőjén. (Ide a bökőt, hogy egy-két pohárka után néha még maga a párt elnöke is eltéveszti a pontos megnevezést!)

Persze én is csak azért tudom, mert utánanéztem a neten.

Amikor beütöttem a Google keresőbe, hogy KATI, sok találatot kaptam, de egy sem e párthoz kötődött. Kati drog, Wolf Kati, Kovács Kati, Tüzépes Kati, ilyesmik sorjáztak.

A „KATI párt” szavakat beírva végül is csak megtaláltam.

Na, szóval a párt teljes neve: Közösség a Társadalmi Igazságosságért. Hát mit mondjak, kezdő színészpalánták nyelvtörő gyakorlatához is simán megfelelne.

Erről a pártnévről egyébként mégis inkább egy Rejtő regénybeli hajó jutott eszembe: a Na mi újság Wágner úr. Ilyen elnevezéssel viszont Piszkos Fred tutira nem tudott volna minálunk pártot alapítani, miként a honi bíróságok hasonló okból nem engedélyezték a Kétfarkú Kutya Párt bejegyzését sem.

De ha már ennél a kétfarkú brigádnál tartunk, én a helyükben továbbra sem adnám fel. Megpróbálkoznék a nevünket olyan jelzőkkel megtoldani, amelyek másoknál vígan bejöttek, holott az erre való hivatkozás az ő esetükben is éppen olyan valótlan, nem létező volt, mint a kétfarkú kutya. Lehetne például a nevük Kétfarkú Demokratikus Kutya Párt vagy Kétfarkú Keresztény Eb Párt.

Persze, ha így haladunk a nagysikerű baloldali összefogással (összeborulással), előbb-utóbb okafogyottak lesznek az ilyetén párt-elnevezési dilemmák. Mert 2014 áprilisától, amikor is a jobboldali remények szerint a Kövér László házelnöktől balra ülőket már be sem engedik majd a T. Házba, alighanem csak egy párt lesz megint. És akkor annak sem kell olyan bonyolult nevet adni, hogy Fidesz Magyar Polgári Szövetség-KDNP, hanem egyszerűen csak Orbán Párt.

Ez közérthető, s könnyen megjegyezhető lesz. És persze nemzeti is, meg demokratikus is.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr65761224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2014.01.17. 16:53:05

Schifferke leginkább az LMP-t sajátította ki,összeférhetetlen egoista répa szegény és tahó nem kicsit!Legutóbb szegény donkihótét pöckölte ki a pártból és még le is sajnálta tahó módon!
süti beállítások módosítása