Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A Simon ügy haszna

2014.02.12. 19:05 | Proszektura | 6 komment

Címkék: vis maior Schiffer András Paks Rogán Mesterházy Simon Gábor

Simon Gábor nem tett mást, csak ő is megfogadta azt, amit Lázár János fejtegetett még 2008-ban Hódmezővásárhely város közgyűlésén.

„Az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen, kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije az annyit is ér. Aki nem vitte semmire az életben az annyit is ér. Ezt tudom mondani.”

Szóval ezeket tartotta szem előtt bizonyára az MSZP alelnök úr is, amikor sikeresen összekapirgált néhány százmilliót, amit aztán vesztére nem otthon a párnacihában, hanem egy osztrák bankban helyezett el.

Ami persze önmagában még nem is lett volna feltétlenül nagy baj, csak hát ezt sehol nem vallotta be. Állítása szerint megfeledkezett róla, meg hát nem is találta a megfelelő rubrikákat.

A közvélemény kutatások szerint a DK csatlakozása a baloldali összefogáson nem sokat lendített. Ráadásul Fletó olyanokból is biztos Fidesz szavazót csinált, akiknek eddig tán eszükben sem volt a választásokon részt venni. Most pedig Simon Gábor  az eltitkolt vagyonának váratlan napvilágra kerülésével, és az azt követő elképesztően cinikus és pofátlan viselkedésével még erre is rátett egy lapáttal.

Szóval, amit már eddig is sejtettünk, az kezd egyre bizonyosabbá válni. A Fidesz megint magabiztosan fogja nyerni a választásokat. Magabiztosan, egy olyan silány kampánnyal is, ami jóformán Németh Szilárd és Rogán Antal rezsisüketelésében merül ki.

Ráadásul az összefogás elkövette még azt a bornírtságot is, hogy a választásokat egyfajta népszavazásnak is megpróbálja beállítani Paks ügyében. Ami egyértelműen azt eredményezi, hogy ha bukják a választásokat, bukják Paksot is. Ez egy eszement dupla vagy semmi játék a részükről. Vagy még inkább orosz rulett.

De azért Simon Gábor lebukása nem várt haszonnal is jár. Lesz legalább magyarázat a nagy ruhára. Ki lehet majd nevezni a választási vereség fő okának az ex-választmányi elnök urat, valami természeti csapás gyanánt. Egy be nem kalkulálható vis maior. Amiről ugye az összefogás résztvevői cseppet sem tehetnek.

Ezért aztán nem is kell majd magyarázkodnia és lemondania Mesterházynak, s együtt maradhat az a régi csapat is, Bajnaitól Gyurcsányon keresztül Kunczéig bezárólag, akiket Schiffer András némi alappal nevezett 2010 előtti panoptikumnak.

Ha pedig ez tényleg így lesz, akkor jó az esélyük a 2018-as választások elbukására is.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr615811303

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.13. 10:26:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.12. 21:58:15

A vereség után széthullik aballib tábor, s kialakulhat ahelyén egy új normális erő.

zollerbá 2014.02.13. 09:35:04

@maxval a gondolkodó birca: Becsületes, nem ügynök, nem zsarolható emberek nem kerülhetnek a politika és a gazdaság magasabb berkeibe!
A hiénák nem engedik.

Vidéki 2014.02.13. 09:50:51

Nem kell elfelejteni, hogy Gyurcsány Ferenc 2013 október közepén odaszúrt az MSZP-nek, amikor még nem volt Összefogás,

a szocialista párt gazdálkodásával kapcsolatban többször is megszólalt, többek közt azt mondta, szeretné, ha ebben az ügyben feljelentés születne.

„Világos volt, hogy amit költöttünk, több volt, mint ami megengedett,

világos, hogy az ÁSZ mindig csak azt vizsgálta, hogy a 386 millió forinttal korrekten számolnak-e el technikai értelemben”

Utalt arra is, hogy milyen égtáj irányából érkezhetnek pénzek illegálisan az MSZP-hez.

Ha Gyurcsány szempontjából nézzük, akkor neki sikerült eltávolítani az MSZP elnökhelyettesét.

Ha levadássza Mesterházyt is, akkora szeretetben a DK egyesülhet az MSZP-vel és az Összefogás eléri csúcspontját azáltal, hogy Gyurcsány átveszi a vezatést.

bunk0 2014.02.14. 08:56:17

Aki a baloldalra szavaz az Gyurcsány miniszterelnökségére szavaz. Mert képzeljük csak el azt az amúgy szerencsére valószínűtlen helyzetet hogy a baloldal 1-2 fős többséget szerez: Gyurcsány még a választások éjszakáján kizsarolja magának a miniszterelnöki széket, pontosan ahogy kizsarolta a bevételét az összefogásba. Megpuccsolja Mesterházit ahogy Medgyessyt is megpuccsolta. Ennyi.

Gunboat-Diplomat 2014.02.15. 17:06:01

@maxval a gondolkodó birca:

"A vereség után széthullik aballib tábor, s kialakulhat ahelyén egy új normális erő."

Pont úgy, mint a 2010-es vereség után?
süti beállítások módosítása