Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Komp-ország

2014.02.15. 16:12 | Proszektura | 1 komment

Címkék: Gaudi-Nagy Tamás Szanyi Tibor Kövér László Ady zászlódobálás

Ladányi János még 2009. szeptemberében írta, miszerint az EU-hoz csatlakozáskor elhangzott elmélkedések legfontosabb közös gondolata az volt, hogy Magyarország végre révbe ért, és többé – Ady szavaival élve – nem Komp-ország módjára hánykolódik Kelet és Nyugat között.

Szanyi Tibor, a szocialisták európai parlamenti listavezetője mostani budapesti sajtótájékoztatóján viszont tudtunkra adta, révbe érésről szó sincs, sőt Orbán Viktor miniszterelnök már választott, Európa helyett Ázsia felé akarja vezetni az országot. Ezzel a döntésével a kormányfő ezer éve az első, aki "önös üzleti érdekektől vezérelve a honfoglalás óta szerzett értékeket politikai honfeladássá akarja változtatni".

Seres László, a Hvg újságírója, már 2013. júliusában úgy fogalmazott: a miniszterelnökünk, egyértelműen Kelet felé navigálja Komp-országot. A távoli, boldog Kazahsztán, a népi Kína, a baráti Azerbajdzsán, a mindig mosolygó emirátusok partjai felé. Seres szerint a két part közti „mászkálás” véget ér: Komp-ország lassan, de biztosan kiköt.

Sajnos, nagyon úgy néz ki, igaza lett.

A jelenlegi helyzetet talán legérzékletesebben egy másik nagy magyar költő soraival jellemezhetném: „Pihen a komp, kikötötték,/ Benne hallgat a sötétség.”

Az a mérhetetlen sötétség, amelyik ebből a magyarkodó, pálinkázgató, s részegen székelyhimnuszt ordítozó, fokhagymaszagú böllérvilágból árad. Amely világban a választók egy százalékának felhatalmazásával sem rendelkező, bőszen buzizó álszent kereszténydemokraták oktatnak ki bennünket nap mint nap az erkölcsi szabályokból.

Szanyi Tibor a sajtótájékoztatóján bírálta a Jobbikot is amiatt, hogy egyik képviselőjük csütörtökön kidobta az uniós zászlót a Parlamentből. Szerinte, amikor Magyarország 2004-ben csatlakozott az Európai Unióhoz, a nemzeti jelképek sorába emelte a kék alapú aranycsillagos zászlót is, vagyis Gaudi-Nagy Tamás egy nemzeti jelképet gyalázott meg.

Persze dr. Gaudi-Nagy Tamás úr bizonyára tisztában volt a Btk. 269/A. § rendelkezésével, amelyik büntetni rendeli azt, aki nagy nyilvánosság előtt a Magyar Köztársaság himnuszát, zászlaját vagy címerét sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ, vagy más ilyen cselekményt követ el.

Ennek a vétségnek az elkövetési tárgyai a Magyar Köztársaság alaptörvényében nemzeti jelképeknek elismert himnusz, zászló, és címer. Vagyis tudta, hogy az Európai Unió jelképeivel büntetlenül bármit megtehet, nyugodtan leköpheti, felgyújthatja, eldobálhatja, vécébe hurcolhatja.

Talán még azt is sejtette, hogy Kövér szemében ez a zászlógyalázás közel sem számít akkora véteknek, mint a szirénázás vagy a lufi eregetés.

Egyébként is köszönjék meg Szanyi Tibor és társai, hogy Gaudi és Lenhardt urak egyelőre nem a szocialistákat dobálták ki a Parlament ablakán.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr545815750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2014.02.16. 11:21:35

"Szanyi Tibor, a szocialisták európai parlamenti listavezetője mostani budapesti sajtótájékoztatóján viszont tudtunkra adta,

révbe érésről szó sincs,

sőt Orbán Viktor miniszterelnök már választott,

Európa helyett Ázsia felé akarja vezetni az országot.

Ezzel a döntésével a kormányfő ezer éve az első,

aki "önös üzleti érdekektől vezérelve

a honfoglalás óta szerzett értékeket politikai honfeladássá akarja változtatni"

Óva intenék mindenkit, hogy Szanyi kijelentéseit olyan értékű szövegnek tekintse, mint a Pápa Őszentsége kinyilatkoztatásait.

H a valaki így gondolkozna Szanyi kapitány i szövegeiről, akkor képes lehetne mindent és mindennek az ellenkezőjét megmagyarázni.

"Egy mentálisan megzakkant bolsi milliárdossal nem lehet normális jövőt építeni."
Szanyi Tibor szocialista politikus (Facebook.com, 2013. november 15.)

Azóta mi változott?

" nepszava.hu|2014. jan 08. 17:31

Információink szerint az Együtt-PM vezetője a múlt héten találkozott
Fischer Iván lakásán
Bitó László író, orvoskutató mellett többek között
Heller Ágnes filozófussal, Konrád György íróval, Radnóti Sándor esztétával, Parti Nagy Lajos és
Závada Pál írókkal.

Egyebek között az ő javaslatukra döntött Bajnai Gordon hétfő reggeli bejelentése mellett."

Ezt követően Szanyi megvilágosodott és támogatta a megzakkant milliárdos előkelő harmadik helyét a közös listán.

Szanyi Tibor 2010 elején, amikor még kormányon voltak, másképpen érzékeltette a Levegő Munkacsoporthoz hasonló civil szervezetek tevékenységének mozgató rúgóit:

"Ma Magyarországon a civil kezdeményezések alapvetően három csoportra oszlanak.

A legnépesebb csoport a piócáké,
amelyek azért alakulnak, mert az a hangadó, aki a szerveződés elején kikiáltja magát elnöknek, az ismer valakit a kormányban, az önkormányzatokban, akit jól le lehet szívni. Becslésem szerint ez a civil szervezetek durván 60 %-át teszi ki.

A második csoport, durván 30 %-os részaránnyal a zsarolóké.

Ezek többnyire zöld köpönyegben sétálnak fel-s-alá, s ahol valamilyen jelentősebb építkezést észlelnek, keresztbeállnak valamilyen gyom, vagy madár nevében, és addig akadékoskodnak, amíg a beruházó nem fizet nekik valamilyen tetemesebb summát, és akkor elhallgatnak, általában nagyhirtelen."

(Részvételi Demokrácia Hálózat Blogja 2010.02.08.)

Azóta Szanyi kapitány megvilágosodott és minden civil szervezetről pozitív véleményt nyilvánít.

Keblére öleli az Összefogásban részt vevő Párbeszéd Magyarországért sötétzöldjeit is!
süti beállítások módosítása