Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Hende hoch!

2015.01.03. 09:54 | Proszektura | Szólj hozzá!

Címkék: Szombathely NATO Hende Csaba megyei matrica

Mostanában két intézkedés rázta meg alaposabban a sok ostoba kormányzati intézkedéstől már egyébként is zilált közvéleményt. Miközben a vasárnapi zárva tartás elrendelésével az ország irányítói a pénzünkre is vigyáztak, az útdíj kiterjesztésével éppenséggel újabb pénztárca-apasztó sarcot vezettek be.

"Kifejezetten olyan információm volt, mely szerint egyetlen Vas megyei útszakasz sem lesz fizetős." - idézte a vaol.hu Hende Csaba honvédelmi minisztert, aki nem mellesleg Szombathely országgyűlési képviselője is. Állítása szerint szilveszter napján tudta meg, hogy 18 órán belül mégis bevezetik a díjat.

Elfogadhatatlannak tartotta nemcsak az intézkedés módját, hanem a körülményeit is. Szerinte semmilyen észérv nincs, tiltakozott e döntés ellen, kijelentette, hogy éppen ezért egyeztető tárgyalást kezdeményezett a döntést hozó Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel, és szükség esetén a kormány elé viszi az ügyet.

Ha lenne kedvem humorizálni Hende úr sápítozásával kapcsolatban, először is egy fiatalabb miniszter-társának Pokorni Zoltánnal kapcsolatos kijelentését idézném, ami az ő esetében is aktuális lehet.

„Jól gondolja meg egy politikai veterán, akár személyes sértődöttségből, akár politikai megfontolásból, hogy bennünket milyen mértékben gyöngít meg, mert azzal saját magát gyöngíti vagy végzi ki.”

De cseppet sem tartom viccesnek ezt az egész történetet. És most nem arról van szó, hogy mindeddig a kormányunk gőzerővel nyomatta minden fórumon, hogy ez az új útdíj szabályozás bizony milyen jó nekünk. Most meg egy minisztere éppen ez ellen ágál oly hevesen? Ő talán nem kívánná, hogy nekünk jó legyen?

Ám mindebből sokkal félelmetesebb az a jelenség és szemlélet, ami Hende tiltakozása mögött meghúzódik.

Hogyan működik úgy egy kormány, hogy annak tagjai azt sem tudják, milyen döntéseket hoznak az ő nevükben (is)? Pontosabban hogy lehet, hogy ők más tartalmú döntésekről tudnak?

Még őket is átverik?

De mindettől függetlenül nagyon jellemző az is, hogy Hende úr nem úgy általában az útdíjak brutális kiterjesztése ellen tiltakozott oly felháborodottan, hanem csak a 86-os út fizetőssé tétele miatt.

Vagyis ő csak egy kiskaput szeretne kinyitni, ahol az ő választókörzetében lakók kislisszolhatnának a díjfizetés alól.

Felteszem, nem alapvető honvédelmi, hadászati, nemzetvédelmi szempontok miatt lenne erre szükség. És nem is Jan Stoltenberg NATO főttitkár személyes követelése ez.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr37035929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása