Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Áder és az európai alapértékek

2015.01.08. 12:26 | Proszektura | 3 komment

Címkék: sajtószabadság Szent Korona Áder János Angela Merkel Charlie Hebdo

Abban szinte mindenki egyetért, hogy Párizsban rettenetes dolog történt, amikor a Charlie Hebdo több újságíróját algériai származású, de francia állampolgárságú fegyveresek meggyilkolták.

Minden jel arra mutat, hogy dzsihádista szélsőségesek a párizsi újság szerkesztőségén azt torolták meg ilyen barbár kegyetlenséggel, hogy a szatirikus magazin karikatúráiban többször is kifigurázta Mohamed prófétát, azt a személyt, akit az iszlám vallás Isten küldöttjének tekint, és őt igen nagy tisztelet övezi a több mint 1,3 milliárd híve körében.

A nemzetek többségének, még az arab államoknak a vezetői is elítélték ezt a szörnyű vérengzést, a demokrácia, a szólásszabadság és sajtószabadság elleni támadásnak értékelték. Angela Merkel szerint az iszonyatos terrorcselekmény nemcsak francia polgárok élete és Franciaország biztonsága ellen irányult, hanem támadást jelent a vélemény- és a sajtószabadság, a szabad, demokratikus kultúra egyik alapeleme ellen, ami semmivel nem igazolható.

Természetesen hasonlóképpen nyilatkozott meg az eset kapcsán Orbán Viktor és Áder János is. Utóbbi megerősítette, hogy Magyarország a leghatározottabban elítéli a terrorizmus minden formáját, és következetesen kiáll a gondolatok, a vélemény és a sajtó szabadságának, közös európai alapértékeinek védelme mellett.

Nem tudom, hogy miközben Áder János eme, a terroristák cselekedetét megbélyegző véleményét körmölgette, külön kiemelve a gondolatok, a vélemény és a sajtó szabadságának, közös európai alapértékeinek védelmét, eszébe jutott-e a büntető törvénykönyvünk 334. § rendelkezése?

E szerint ugyanis, aki nagy nyilvánosság előtt Magyarország himnuszát, zászlaját, címerét vagy a Szent Koronát sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ, illetve azokat más módon meggyalázza, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Amely paragrafus lényegében azt jelenti, hogy a közös európai alapértékek védelmére olyannyira háklis államelnök úr szerint is egy több mint egymilliárd ember által tisztelt prófétán lehet szabadon tréfálkozni, gúnyolódni. Ám ugyanez már büntetlenül nem tehető meg például egy olyan megrongálódott – meggörbült kereszttű – hatalmi jelképpel, mint az a királyi korona, amelyhez egyébként oly sok vér tapad, s amit mégis nagy-nagy áhítattal kötelezően nagy kezdőbetűkkel lehet csak leírni, és kötelezően szentnek, akarom mondani Szentnek kell nevezni.

Na jó, nálunk egyelőre nem lőnének agyon, ha szent koronát írnék és micisapkának titulálnám azt vagy netán más módon viccelődnék vele.

Legfeljebb csak börtönbe csuknának érte.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr657053107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.08. 12:41:16

Franciaországban meg a holokauszttagadás bűáncelekmény. Miért nem lehet e témábna szabadon viccelni Franciaországban. Azt állítod, hogy Franciaország semmibe veszi az európai alapértékeket???

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2015.01.08. 14:44:46

@maxval bircaman szerkesztő: Kedves birka barátom, a holokauszt-tagadó egy népcsoport szervezett kiírtásának a tényét tagadja, miközben és miáltal gyűlöletet kelt az adott népcsoporttal szemben. A Mohamed karikatúrák viszont cseppet sem gyűlöletkeltésre irányulnak, hanem a vakhitet teszik nevetségessé. A Charlie Hebdo más vallásokat is hasonlóképpen kifigurázott.
Ha te ezt a kettőt egy szintre helyezed, akkor semmivel sem vagy különb Csurkánál, aki szerint a 9/11-es terrortámadás az elnyomott világ válasza volt a globalizáció vezető hatalmának.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.08. 15:52:55

@Proszektura:

Példám lényege: nem korlátlan a szólásszabadság.

A Mohamed-karikatúrák egyébként izzadságszagú gyűlöletet sugároznak. Ezen csepet sem változtat, hogy a lap ugyanígy járt el keresztényekkel és zsidókkal is. Egy szánalmas banda ez.
süti beállítások módosítása