Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Gömöri Zsolt tisztavizes pohara

2015.05.28. 20:06 | Proszektura | 1 komment

Címkék: Deutsch Tamás felügyelő bizottság Gömöri Zsolt Paralimpiai Bizottság

A Magyar Paralimpiai Bizottság honlapján közzétett sajtóközleményből elég világosan kiderül, hogy a felügyelő bizottsági tagok Gömöri Zsolt elnöknek adtak igazat, aki már egy korábbi sajtóközleményében azt az óhaját fejezte ki, hogy „öntsünk tiszta vizet a pohárba”.

Gömöri Zsolt a sajtóközleményében többek között azt fejtegette, hogy a Balaton Reál Kft. (melynek ő a tulajdonosa) 2011-ben vásárolt 6 millió forintért egy Citroen Jumper buszt, melyet saját költségén akadálymentesített. A buszt az MPB-nek bérbe adta. Az ellopott gépjárműre a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) a szerződés ellenére nem kötött casco biztosítást, ezért kellett, hogy sor kerüljön a kártérítésre. Ám a kártérítés összegét a Balaton Reál Kft. kiegészítette és 2014 szeptemberétől egy új motorral felszerelt, gyárilag teljesen akadálymentesített buszt biztosít a parasportolók számára térítésmentesen.

A felügyelő bizottság ezzel kapcsolatban elfogadta Gömöri védekezését, miszerint „Megállapítható, hogy a MPB-t azért, mert nem kötött Casco biztosítást, az általa bérelt kisbuszra, 3 millió forint kár érte.”

A felügyelő bizottság szerint „a kár elporlasztása, mérséklése jelenleg is tart, mivel az MPB-től kapott tájékoztatás szerint 2014 októberétől, a MPB térítésmentesen használhatja az ellopott jármű helyett, Balaton Reál Ingatlanfejlesztő Kft. által megvásárolt, új, akadálymentesített kisbuszt.”

Na most akkor hogy is van ez?

Jóllehet Gömöri Kft-jének a kisbuszát lopták el, ám azért mégis a bérbevevő paralimpiai bizottságot érte kár, és azért tartozik a Kft. felé kártérítéssel, mert „a szerződés ellenére nem kötött casco biztosítást.”?

Na de könyörgöm, nem a paralimpiai bizottság elnöke kötelessége lett volna ennek a biztosításnak a rendezése, ha már egy önmagával kötött szerződésben így állapodott meg saját magával?

Vagyis a Gömöri vezette paralimpiai bizottság mulasztott akkor, amikor a Gömöri vezette Kft. gépkocsijára nem kötött biztosítást, tehát Gömörit kártérítés illeti meg Gömöri részéről. Világos? (Aztán a kárt legfeljebb majd elporlasztják valahogy.)

Ennél tisztább vizet már nem is lehetne a pohárba önteni.

A tiszta víz kiöntését szorgalmazó elnöki sajtóközlemény azt is tartalmazta, hogy „Hazánkban új sportágnak számit a keresszékes rögbi és a Rögbi Szövetség nyilvántartása szerint ma már 10-en játsszák. A válogatott jelenleg még nincs rangsorolva a világranglistán, így a C csoportos EB-n indulhat. Sok munka és hosszú út vezet még a paralimpiai kvalifikáció reális lehetőségéig (A csoportos EB). A Magyar Rögbi Szövetség sem tervezte az EB részvételt és szakmailag, anyagilag egy hazai versenyt támogat. A sportágat a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatja és nem csak a termet béreljük az edzéseikhez, hanem pénzbeli és eszközbeli támogatást is biztosítunk számukra. Nem anyagi, hanem szakmai okokból nem került az idén támogatott nemzetközi versenyek közé az ülőrögbi csapat C csoportos EB-n való részvétele.”

A WildBoars Kerekesszékes Rögbi Egyesület közleményben reagált minderre.

„A kerekesszékes rögbi 2010-óta létezik Magyarországon, jelenlegi szintjét 2012-től 3 év alatt érte el. Nem igaz, hogy az EB C csoportjában indulhatott volna a kerekesszékes rögbi válogatott, a B csoportban indulhatott volna, innen kerülhetett volna az A csoportba, ahonnan kvalifikálhatták volna magukat a Riói Paralimpiára.Az indulást a Magyar Rögbi Szövetség (MRGSZ) teljes vállszélességében támogatta, a nevezési díj felét a válogatott és az MRGSZ előteremtette, melyhez az MPB-nek 1 500 000 Ft-ot kellet volna biztosítani… Hazug állítás hogy az MPB bármilyen eszközzel támogatná a magyar rögbi válogatottat, hazug állítás miszerint az MPB a hazai versenyeket támogatta. 2013 óta 3 hazai versenyt rendeztünk, amit csak az MRGSZ támogatott… Utolsó fontos megjegyzés: szeretnénk, ha Gömöri Zsolt, MPB elnök megtanulná a sportágunk nevét, amely nem ülőrögbi, hanem kerekesszékes rögbi.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr327499370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása