Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

A Fidesz demokráciája

2016.04.22. 13:34 | Proszektura | 38 komment

Címkék: bringa Orbán Tarlós Kádár Kubatov

A politika, mint téma, az utcán hever. Bár annyi azért még nem hever az utcán, ahány hajléktalan.

Lehet például élcelődni az örökké sértődött, örökké duzzogó Tarlós főpolgármester úron. Aki újabban hajlamos összekeverni a bringást is a migránssal.  Aki talán már azt is képes feltételezni, hogy a pesti bicajosokat is Soros bujtogatja.

Vagy, mondjuk, elmerenghetünk a Jobbik elnöke által a cukiság kampánya keretében Novák Elődék ellen végrehajtani tervezett hosszú kések éjszakájáról.

Hálás téma lehet úgy általában a kormány kivagyi költekezése, de ezen belül is a készülő méretes erkély a budai várban. Ami jól szimbolizálja az Orbán hatalom eszement megalomániáját. (Amit állítólag úgy terveztek meg egyébként, hogy ott egy nagyobb szabású disznóvágást is le lehet majd bonyolítani.)  

De hát mindezeket már megszokhattuk, mit is hőbörgünk emiatt? Ahelyett, hogy inkább örülnénk annak, Orbánék csak egy Dunára néző teraszt álmodtak a karmelita kolostor homlokzatára, s nem focipályát, sőt netán egy egész nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is alkalmas stadiont!

Vagy azon akadjak ki netán, hogy most derült ki az is, miszerint egyes Fideszes képviselők, polgármesterek, miniszteri biztosok és társaik komoly milliós, százezres állami támogatással telepíthettek lakásaikban napkollektorokat?

Valljuk be őszintén, az talán jobb lett volna, ha ezek az urak-hölgyek egy-egy Paks3-at rittyentenek a telkükre?

A kívülálló nézelődő elálmélkodhat azon, hogy Fidesz-KDNP hatalom milyen roppant ügyesen játssza el ezt a Patyomkin demokráciát. Hogy itt ugye mindent szabad. Szabad pofázni, vezért szidni, sztrájkolni (persze csak nagyon módjával), tüntetni stb.

Szerintem még kifejezetten örülnek is néha egy-egy ilyen tüntetésnek. (Persze nem egy netadó elleni méretűnek!) Mert ilyenkor utólag nagy hangon el is lehet mondani, hogy látjátok emberek, látjátok ostoba Nyugat, látjátok pupákok, mi nem lövettünk közéjük, mint Gyurcsány!

Vagyis dúl itt a demokrácia kérem. Tessék, csak tessék! Folyvást, csak folyvást!

Nálunk szabad még a szabad vasárnappal is egyet nem érteni. A kormány pedig, amelyik még pár héttel korábban, bár ezt mereven tagadja, verőlegényekkel próbált ostoba döntésének érvényt szerezni, hirtelen nagyon megértő lett a népakarat iránt. És ma már esküdöznek, így görbüljek meg, hogy nem azért, mert betojtunk egy biztos népszavazási vereség lehetőségétől. Pedig tudják ők is, annak elkerüléséhez már nem lett volna elegendő néhány korán kelő kopasz tolakodása.

Az esetek többségében viszont a nép, vagyis a karaván hiába ugat, a kutya halad. Akinek pedig nem tetszik, ami itt folyik, annak szabadon el is mehet menni.

Kádár annak idején ezt szúrta el. Hogy fordítva húzott az országunk köré kerítést. Akkor ők minket nem engedtek kifelé menni, manapság ezek másokat nem engednek befelé jönni. De mi mehetünk Isten hírivel.

Szóval aki náluk demokratikusabb, az már csal. Vagy festi magát. 

Vicces például, ahogy az ellenzék észrevételeire szoktak reagálni.

Igaz-e, hogy Mészáros Lőrinc lop? Kérdezzék meg tőle, ő független ember, mondja a miniszterelnöki haverja, majd hozzáteszi, meddig lehet itt kérem büntetlenül bűncselekményekkel vádaskodni.

Igaz-e, hogy Mészáros lop, kérdezik megint. A Gyurcsány, az lopott ám sokat, hangzik az újabb autentikus válasz valamelyik samesza részéről.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr428654978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Đđ 2016.04.23. 11:20:51

"állítólag úgy terveztek meg egyébként, hogy ott egy nagyobb szabású disznóvágást is le lehet majd bonyolítani.": Reméljük, ott is vágják le majd ezt a disznót!:-)

baldoc 2016.04.23. 11:36:05

Se nem FIATALOK,
se nem DEMOKRATÁK,
se nem SZÖVETSÉGESEK senkivel, csak magukkal.
Szóval a két lábon járó HAZUGSÁG a Fidesz.

kvadrillio 2016.04.23. 14:01:20

ORBÁN....AKÁRCSAK OBAMA...

Londonban

Uncle Sam a világon mindenkiről tudja, mi a jó neki. A britekről is.

Az Egyesült Államok "mélységesen érdekelt" a brit EU-tagságról júniusra kiírt népszavazás eredményében, hiszen a referendum kimenetele befolyásolja Amerika kilátásait is - mondta pénteken Londonban Barack Obama amerikai elnök.
..ELMONDTA CAMERONNAK, HOGY NEM KELL VÁLASZTÁST TARTANI, MERT Ő AZT AKARJA, HOGY MARADJANAK BENT AZ EU-BAN !!!!! FASZNAK KELL EZT A DEMOKRATIKUS VÁLASZTÁSI JÁTÉKOT ERŐLTETNI...UGYE...:o)))))

USA ÉRDEKE A FONTOS, NEM A NÉP VÁLASZTÁSA !!! :ol)

Netuddki. 2016.04.23. 16:27:48

Most még csak fordozódik, de nemsokára kiderül mekkora nagy demokrácia van itten:
index.hu/gazdasag/2016/04/23/ot_mnb_alapitvany_is_megvette_ugyanazt_a_jelentest_matolcsy_unokatestveretol/
index.hu/gazdasag/2016/04/23/mnb-alapitvany_nem_herdaltuk_el_a_penzt/

Ezek szerint a matolcsi unokatesója nagyban nyúlta le a köz pénzét. Amiről ugye nem szereztünk volna tudomást ha sikerül "eveszíttetni nekik a közpénz jellegét". Annak a matolcsinak aki szintén az orbán haverja és az orbán rakta az MNB élére. Költői kérdés? Ezt is megússzák?

dukeekud 2016.04.23. 17:19:33

Ertelmetlen, eroltetett faszsag. Es egyebbkent is, ezen a heten, egyszer mar megszunt a demokracia meg a sajtoszabadsag. Es ugy tudom, hogy a het elejen mar a kormany is megbukott. Ezert tok felesleges, majd jovo heten bukjon meg ujra.
5 kozvelemeny kutato ceg egybehangozan allitja, hogy ha most lennenek valasztasok, pont ugy szavaznanak az emberek mint 14-ben, tehat tobb evnyi ertelmetlen hazudozas, botranyozas, diktaturarol, meg megszuno demokracia es sajtoszabadsagrol, sem valtoztatott SEMMIT SEM az emberek velemenyen.

dukeekud 2016.04.23. 17:22:44

Nem fogjak fol, hogy baloldal TELJESEN elvesztette a hitelet. Folleg most, hogy az mszp 100 evnyi baloldali vivmanyt dobott ki az ablakon, huzott le a vecen, amikor a nagytoke erdekeit szolgalva, vasarnapi munkavegzesre kenyszeritette az embereket, rovidtavu politika haszonert.

Weißkopf 2016.04.23. 17:30:01

@Tibi !: Ezt is megússzák? Igen, amíg a vádhatóság első embere (Polt) a haverjuk, ezek MINDENT megúsznak. Ettől is olyan pofátlanok, lopnak, csalnak, hazudnak éjjel-nappal. Kezükben a tömegtájékoztatás nagy része, onnan meg a sikerpropaganda ömlik a jónépre, amely 2 év múlva újra többséghez fogja juttatni ezt a rablóbandát.

röf 2016.04.23. 18:17:23

Már megint a sírás-rívás....
Akinek jó itt, marad, akinek nem, annak indul a járat.
Még választani is lehet, nyújork, telaviv, oszló vagy briszbén..... hess....

Netuddki. 2016.04.23. 18:32:09

@dukeekud: Lejárt lemez, terelés. Arról dumálj mi a helyzet a tolvaj pártoddal? Tudod, amelyik most van kormányon és lopja a közpénzt. Qrvára nem érdekel az úgynevezett baloldal lúzerek!

Netuddki. 2016.04.23. 18:34:13

@Weißkopf: Arra azért ne vegyél mérget. "Ezek" maximum csalással juthatnak újra hatalomra. Veszítenivalójuk meg bőven van. Az orbán is úgy bútorozik a várba mintha biztos lenne tovább marad a közpénzcsap közelében.

Weißkopf 2016.04.23. 18:50:52

@Tibi !: És gondolod, hogy visszariadnának a csalástól? Orbán a minap azt nyilatkozta, hogy még 20-30 évig a politikában kíván ténykedni; hogy az első vagy a harmadik vonalban, majd eldöntik a választók. A kis szerényke! Megnézném őt a 3. vonalban! Már tudjuk, milyen, amikor nem ő van hatalmon: duzzogva kerüli a parlamentet (de a fizetését felveszi), gyűléseken uszít az aktuális hatalom ellen. És közben létrehozta saját magánhadseregét, a TEK-et. Ellenzékben vajon mire használná? Akár puccsra is...

Afrika steht an der Elbe 2016.04.23. 19:21:11

Képzeljük magunk elé a következő történetet.

Putyin kívánságára a magyar kormány utasítja az ügyészséget, hogy egy ládafiából kigereblyézett XIX. századi felségsértési(!) jogszabály alapján indítson büntető eljárást az index.hu egyik újságírója ellen.

Na ugye.

1ghost 2016.04.23. 20:22:31

@dukeekud:

Hehe. Te kb olyan hülye vagy, mint a Kósa+Rezsi Szilárd együtt.
De lehet, még hülyébb.

Pop40 2016.04.23. 21:50:18

@dukeekud:

Faszikám, te már szemet bántóan segghülye vagy.

Ki hozta a boltbezárós törvényt? A fidesz
Ki vonta vissza a boltbezárós törvényt? A fidesz.
Ki vonta vissza a 10%-os bérpótlékot? A fidesz.

Ja, hát tényleg, rohadt mszp, lett volna pofája megkérdezni az embereket, mit szólnak mindehhez.

Egyél egy banánt, te majom.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.04.23. 22:20:17

@röf: Majd pont egy maroknyi hazaáruló fog több millió embert kiutálni az országból mi te fideszes szar? Oszt ha senki nem dolgozna és adózna, akkor kitől lopnátok?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.04.23. 22:21:41

@dukeekud: Az mszp kényszerített... mit...mivan?

chrisred 2016.04.24. 03:14:40

@Afrika steht an der Elbe: Elképzeltem egy ilyet: Aliyev kívánságára a magyar kormány indítványozza, hogy a baltás gyilkost adjuk ki az azeri hatóságok számára, hogy náluk töltse le a jogerős börtönbüntetését. A magyar igazságszolgáltatás felelős szervei elutasítják az indítványt, mert alapos okkal feltételezhető, hogy az azeri szervek nem fogják érvényre juttatni a magyar bíróság által kiszabott büntetést.

alfacharlybravo 2016.04.24. 06:03:41

@kvadrillio: Az USA ban sincs választás meg demokrácia, a New York-i mértékadó pénzügyi körök már a választás előtt eldöntik ki lesz az elnök. A magyar miniszterelnök is elzarándokol egy popsi nyalintásra, persze csak aki megfelelő személy az uraknak. Egyet azért nem értek, miért vesznek részt az emberek ebben ebben a választásnak nevezet komédiában. A vezetők nem a lakosság érdekeit képviselik, őket egy hazug propaganda gépezet ülteti a nyakukra.

alfacharlybravo 2016.04.24. 06:14:19

@dukeekud: Milyen izgalmas amikor liberális kormány van, akkor az oknyomozó újságírás egyetlen korrupciós esetet visszásságot sem tud találni, zuhanunk a szakadékba és mosolyogva nyugtatnak meg, hogy minden a legnagyobb rendben van. Amikor rendőrterror tombol az utcán, akkor dúl a demokrácia, amikor a köztévé a liberális hazugságokat trombitálja akkor tökéletes a sajtószabadság. Most ez a kis pénzszivattyú lassítás milyen szörnyű érzelmeket vált ki, hát ilyen szarul áll a háttér hatalom, hogy a mi ellopott filléreink mentik meg? Persze a rossz példa, lásd Lengyelországba is átterjedt, lám lám ezért kell eltaposni időben az Orbáni diktatúrát.

lavór 2016.04.24. 07:27:44

@Weißkopf:

El tudom képzelni, mint zárkafelelős... Minden nap összeülhet az árnyékkormány, eljátszhatnák, mi lenne, ha ők még mindig kint lennének...

60 évesen ki lehetne ereszteni, hogy hasznos közmunkás tagjai legyenek a társadalomnak.

Már a "elitjük" is feszeng, vállalhatatlan a Fidesz.
index.hu/belfold/2016/04/23/osszegyult_a_magyar_elit_es_megkongatta_a_veszharangot_maga_felett/

Bajban vannak. Elfogytak az érvek, nem tudnak semmire hivatkozni, többet hazudtak, többet loptak, jobban átpolitizálták a munkahelyeket.
A 4 millió szegény országa lettünk, és a szám folyamatosan nő. Az EU 4. legszegényebb országává sikerült fejleszteniük a "működő reformokkal" az országot.

Willkommenskultur 2016.04.24. 09:02:05

Majd a választásokon megmutathatjátok...a többi duma.

Netuddki. 2016.04.24. 09:35:05

@Afrika steht an der Elbe: "Képzeljük magunk elé a következő történetet."

2018-ban a fidesz alig jut be a parlamentbe. Akik bejutnak közülük rövid úton sikkasztásért és hatalommal való visszaélésért lecsukják. A parlamentből viszik el őket bilincsben. Az orbán megneszeli és a családjával az azeri haverjához menekül. De hiába adta ki nekik a baltás gyilkost, visszaadják, így ő is hosszú időre börtönbe kerül.

alfacharlybravo 2016.04.24. 09:37:19

@Tibi !: Álom álom édes álom, ezt álmodta a belváros?

Andy73 2016.04.24. 09:42:51

"Kádár annak idején ezt szúrta el. Hogy fordítva húzott az országunk köré kerítést. Akkor ők minket nem engedtek kifelé menni, manapság ezek másokat nem engednek befelé jönni. De mi mehetünk Isten hírivel."

Ezt Gy.F. mondta annak idején, bár Istent kihagyta belőle. Igen, most szabad ország vagyunk. A mostani kormány nem küld el senkit, csak az ilyen bloggerek fenyegetőznek, hogy elmennek. Mintha bárki megijedne tőle. Üres, komolytalan duma, főleg ennyi év után. Most már inkább vicces.

"Vicces például, ahogy az ellenzék észrevételeire szoktak reagálni."

Ha komolyan vehető lenne az ellenzék, akkor talán másképp reagálnának.
És akkor talán a választók is inkább őket választanák.

Netuddki. 2016.04.24. 09:43:12

@alfacharlybravo: Hozzád ki szólt tolvaj köcsög fideszes? A másik tolvaj köcsög fideszesnek válaszoltam, ha nem tűnt volna föl.

1ghost 2016.04.24. 11:02:04

@Tibi !:

Ugyanaz a személy a narancsköcsög, csak két nicken. Olyan hülye, hogy már maga sem tudja követni.

1ghost 2016.04.24. 11:03:42

@Andy73: Te narancsbérbarom! Ha a 10-dik nickeden írsz ide, akkor is csak az orbárn faszszopó bérbarma maradsz.

Weißkopf 2016.04.24. 11:27:18

@Tibi !: "2018-ban a fidesz alig jut be a parlamentbe": bár így lenne! Sajnos esélyesebb az a változat, hogy 2/3 nélkül, de abszolút többségük lesz. A 8 millió választópolgárból jó esetben 6 millió szavaz, ebből 2 milla az Orbánékra, 1 milla a Jobbikra, a maradék meg megoszlik az MSZP, DK, LMP, PM, Együtt stb. meg a választási koncért alakuló kamupártok között. Oszt jó napot, újra 4 évig ők uralkodnak rajtunk. (Annyiból szarabb lesz nekik, hogy 2018 után már nem jön annyi ellopható pénz az EU-ból.)

alfacharlybravo 2016.04.24. 11:32:32

@Tibi !: Ja, ja, ja az SZDSZ es tolvajok azok voltak a jó fiúk? Annyit köcsögözöl gondolom tapasztatból tudod milyen?

Pop40 2016.04.24. 13:56:10

@Andy73:

"csak az ilyen bloggerek fenyegetőznek, hogy elmennek. Mintha bárki megijedne tőle. Üres, komolytalan duma"

Így igaz, elvtárs. Senki más nem húzott el az utóbbi években, csak az ilyen bloggerek.
Véletlenül sincs ám az, hogy hosszú tömött sorokban húznak sosem volt számban külföldre a zemberek, a "jobban teljesít" Orbanisztánból.

A hülye fideszesek maradnak az igaz, csak minek.

Pop40 2016.04.24. 14:00:09

@alfacharlybravo:
Hiányolom a gyíkembereket a történetből. Nekem ők a kedvenceim, ne hagyd már ki épp őket!

Pop40 2016.04.24. 14:03:24

@alfacharlybravo:

Teljesen igazad van, hülyeséget írt. Jó fiúk csak a fideszes tolvajok lehetnek!

Hisz ha már úgyis felnyomják a méretes lóf@szt a seggedbe, az a minimum, hogy nemzeti színűre festik, és úgy te is élvezheted, nem?

Pop40 2016.04.24. 14:36:15

@Afrika steht an der Elbe:

Legyél nyitott, elvtárs.
Szaddám valami 50 évig volt hatalmon, mielőtt feltoltak egy vasrudat a seggébe.
De Csau is évtizedekig baszogatta a népét, mielőtt enyhítették a vashiányát pár formás golyóval.

Ezekhez képest hol van még a te Viktorkád?:-)
süti beállítások módosítása