Proszektúra

A halott magyar demokrácia kerül boncasztalra. A szike sem jobbra, sem balra nem vág mélyebben. A boncmester mindenhez ugyanazzal a kérlelhetetlen egyenességgel közelít.

Friss kommentek

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • szekertabor: Szögezzük le, előzetesben lenni nem jó. Amennyiben nem sikerül bizonyítani Czeglédy Csaba bűnösség... (2018.10.10. 10:09) Orwell 2018
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • tireless treehugger: Lucyt és mollyt ne kombináld. Vagy vagy. Mert ez lesz a vége. (2019.03.31. 11:50)
  • Ménár Atya: szerintem van egy szabály,mint minden intézményben. Ezt be kell tartani, ettől még nem bűnös vagy ... (2018.10.10. 18:44) Orwell 2018
  • Bravehearth: @chrisred: "Nálam a magyarázat a tényekre épülő érvelés, és nem az, ha leírják ugyanazt a megalapo... (2018.09.18. 16:16) Orbán, az új erők hőse
  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @chrisred: A szárdok megszűntek? A németek megszűntek Saarland csatlakozásával? (2018.09.18. 07:08) Nemzeti hazafias nevelés
  • G. Nagy László: Ezt azért nem hozta le az Index... Csodálom, hogy a mostanit igen. (2018.09.14. 12:23) Gyurcsány megint hazudik

Rendőrszakmai kérdések.

2008.06.22. 16:52 | Proszektura | 26 komment

Címkék: orbán gyurcsány kérdés köztársasági őrezred páncélautó rendőrszakmai bombagyáros

 

 

Má’ megint bele akarnak köpni a kormány levesébe: ezek.

Kötekednek ezzel a kocsi átfestéssel is, hogy szerintük a négy és fél millió sok az ilyesmire. Bezzeg Orbán úgy váltogatta az autóit, mint más az alsóneműjét.

A közjogi méltóságok védelme rendőrszakmai kérdés, amibe nem szólalhatnak bele még maguk a védett vezetők sem - szónokolta a kormányszóvivő a minap.

Hát mit nem lehet ezen érteni?

Rendőrszakmai kérdések ezek.

A járművek beszerzése, felszerelése, illetve átfestése nem a kormány hatásköre. Ezekről a biztonsági kérdésekről és a kapcsolódó költségekről a Köztársasági Őrezred dönt, mondja a szóvivő. Visszapofázás nincs, még Gyurcsánynak sem. Nem kádkő ez, vagy holmi műkorund!

Mivel megfelelő színű használt autó nem volt kapható, ezért a rendőrség az egyik jármű átfestése mellett döntött, fűzte tovább magyarázólag a szót, hogy a dolog a számunkra még világosabb legyen.

Hát most akkor mit nem lehet ezen érteni?

A járművek színe biztonsági okok miatt fontos: a rendőrségi konvojban lehetőség szerint minden kocsinak ugyanolyan a színe annak érdekében, hogy ne lehessen első ránézésre megállapítani, hogy a védett állami vezetőt éppen milyen biztonsági fokozatú járművel szállítják - tette hozzá a kormányszóvivő.

Na most aztán tényleg hülye aki ezt sem érti!

Képzeljék csak el, száguldanának a fekete autók, közöttük ott virítana egy khaki színű, vagy hupikék.

S persze a sötétben bujkálók rögtön kiszúrnák, hogy Gyurcsány a hupikékben ül, vagy a khakiban. Mert hol is ülhetne máshol.

És akkor aztán a bombagyáros záptojásköpő katyusái kíméletlenül működésbe lépnének.

 

Ha mélyebben belegondolunk, rá kell döbbennünk, a védett közjogi méltóságok mindennapjai telides teli vannak randőrszakmai aspektusokkal.

Talán még a nagyfőnökök borotválása és hajvágása is ide tartozó kérdés. Kedves polgártársam, ha azt hallod, egy miniszterelnöki hajstuccolás mostantól kétmilliódba kerül, akkor ezen nehogy megütközzél, nyugodt lehetsz afelől, annak valóban annyi az ára.

Rendőrszakmailag.

Hát akkor még egy raszta haj, vagy egy afrofonás mennyit kóstálhat Lendvai Ildikónak?

Most kezdek rádöbbeni, ezek szerint bizonyára abban is az őrezredbeli zsernyákok dönthetnek, milyen színű lehet a miniszterelnök nyakkendője.

Klárika asszony hiába kéri, vidd azt a szép meggypirost Feri, a zordon titkosrendőrök már a kijáratnál leparancsolják azt a nagyfőnökről. Vagy ami még rosszabb, átfestetik azt is néhány millkáért feketére.

Most már világos számomra, hogy miért olyan sok az állami kiadás is.

A dolgokat a rendőrszakmaiság drágítja, nem az állami vezetők kivagyisága vagy pénzéhsége.

Most már azt is értem, miért kellett Juhász Ferenc MSZP alelnök úr lakásának falára is gyapjútapéta, egy szakajtónyi pénzért. Rendőrszakmai kérdés.

És, hogy miért került a nem működő kormányzati honlap kétszázmillióba. Maradjuink annyiban, ez is rendőrszakmai kérdés.

Aki oktalan pazarlást vél látni és láttatni továbbá a mögött is, hogy a kormány körül lebzselő mindenféle tanácsadói cégecskék miért vesznek fel értéktelen és szóbeli tanácsokért milliókat, azoknak azt felelem, mindezekért ezentúl ne Gyurcsányékat basztassák.

Hiszen ezek csupán egyszerű rendőrszakmai kérdések.

A bejegyzés trackback címe:

https://proszektura.blog.hu/api/trackback/id/tr23533779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.06.22. 17:47:12

:)
Remek írás,ismét. Fanyar, picit csípős, mint egy jófajta cigaretta.

nyekk 2008.06.22. 18:03:11

Egy vonatot átfényeznek egymillióért . Nem hogy 4 éd félért.

Rwindx 2008.06.22. 18:17:39

biztos páncélfesték volt... :)

Káposztakukac 2008.06.22. 18:20:01

a 4 milliót elsőre én is nagyon sokaltam. aztán ha kicsit jobban foglalkozunk a témával, már lehet, hogy nem annyira kirívóan magas az összeg. kezdjük azzal, hogy azok alapján amit eddig olvasni lehetett az autót az audinál festették át. németországban. hoppá, ott ~18000€ egy komplett átfestésért nem kirívóan magas ár, főleg ha azt is számításba vesszük, hogy a páncélozott autók mindennemű szervizelésére még kint németeknél is csak egy maréknyi szerviz jogosult. nem lehet minden vidéki márkaszervizbe betolni a verdát, hogy "csinájjátok!", egész országban van talán egy tucatnyi erre alkalmas műhely. mert ugye egy páncélautót nem lehet csak úgy szétszedni mint a szomszéd gyuri szutyukiját.

Rwindx 2008.06.22. 18:23:46

sőt ha még jobban foglalkozunk a témával, akkor kiderül hogy hálásak is lehetünk amiért csak ennyibe került... 10-15 millió még reálisabb ár lett volna. hát persze

Káposztakukac 2008.06.22. 18:27:32

rwindix: azt hiszem te egy kicsit félreértted a mondanivalómat. csupán tényszerűen megpróbáltam felvázolni, hogy vannak bizonyos eljárások amik tényleg kerülhetnek ennyibe, mert úgy sejtem, hogy sokan abból indulnak ki, hogy egy páncélautó átfestésére elég betolni a verdát a lakótelepi garázsban kialakított fényezőbe ahol egy százasért meg egy rekesz sörért akár puncirózsaszínre is lefestik, ha úgy kéred. sajnos ez nem így van. persze talán többet is kellene tudni a körülményekről, mert ha magyarországon történt az átfestés, akkor valóban enyhén szólva túlzás az ár.

BlueBunny · http://bluebunny.freeblog.hu 2008.06.22. 18:28:45

Rwindx: "biztos páncélfesték volt... :) "

Ja, golyóálló lakkozás, mint a Nincs kettő négy nélkülben!

BlueBunny · http://bluebunny.freeblog.hu 2008.06.22. 18:32:49

Bocsánat: a "Nyomás, utána" című Bud Spenceres - Terence Hilles filmben volt.

Netuddki. 2008.06.22. 19:43:06

Tele van már a tököm az ilyen semmitmondó kijelentésekkel. Mondja meg a fityesz, mennyiből lehetett volna kihozni a dolgot. Az, hogy túl drága az átfestés nekem nem mond semmit. A 200 milliós, nem is működő propagandaportál az drága, azt még én is el tudom dönteni,de ezzel mi van? Kakukk.
Persze elég béna a kormányzati propaganda is, ha egy ekkora ziccert kihagy.

Gringo 2008.06.22. 20:31:13

Köcsögül elfogult írás.

Prophet 2008.06.22. 21:32:05

Én lefújtam volna egy rekesz sörért... na jó, kettőért. Hátha még adózni is kell.

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2008.06.22. 21:42:49

Azt hiszem, ennyi jár egy olyan vezetőnek, mint a Fletó, aki az összes többi léhűtő politikussal ellentétben tényleg az ország boldogulásáért dolgozik már évek óta. Ha Széchenyi István vagy II. Rákóczi Ferenc még élne, tőlük is sajnálnád, hogy ne egy lepukkant Suzukival, hanem valami rendes verdával járjanak? Be kéne fejezni ezt a népbutító propagandát, és kimondani végre, hogy az olyan a politikusoknak, akik annyi jót tettek az országnak, mint I. Fletó, jár végre egy kis luxus!!

M a r c e l 2008.06.22. 23:17:52

Tény: a Fidesz is megszavazta a biztonsági bizottságban a dolgot.
Kérdés: akkor mi a f..om van?

Tény: egy páncélautót csak különleges körülmények között lehet szervízelni (képzeljétek csak el, hogy Józsit a szerelőt azonnal lefizetné egy érdekelt emberke, szerelje már be a tuti helyre a lehallgatót pld)
Kérdés: melyikőtök foglalkozott valóban a projekttel vagy csak a szátok jár, de az nagyon?

Tény: a kormánytagok biztonságáért bizonyos emberek, szerv felel (őrezred). Őket nem Fletó, Karcsi bácsi, anyámkínja baszogassa, hogy mit csináljanak, hanem a törvény.
Kérdés: érdekel valakit ebben az országban az igazság vagy csak "minden politikus korrupt, bezzeg mi..." típusú szöveg kell nektek?

Tény: Lehet heherészni, meg anyázni, de a kormánytagok autóit nem ők rendelgetik, meg festetik, meg szervízelik. Nem arra használják, hogy villogjanak vele, hanem viszik őket.
Kérdés: melyikőtök ismeri a kormánytagok munkarendjét, mit csinálnak vagy csak a Magyar Nemzet első oldalát olvassátok el ("má megen pazarol a kormány a zadófieztők pénzibű")?

brlv24 2008.06.22. 23:46:32

Ez csak egy olyan magaslabda lecsapasa volt, amit nem nekunk szantak, hanem azoknak a retegeknek, akiknek ez nagy penz es meg sem probaljak megerteni a hatteret (lakossag 80%-a).

brlv24 2008.06.22. 23:47:29

Ja, egyebkent a post szornyen van szerkesztve, kis-nagybetu-mini betu. Nem letni mi az idezet, se eleje se vege.

Átlagpóóógár 2008.06.23. 00:06:47

Nincs addig miről vitatkozni ameddig egészen konkrétan nem tudjuk azt, hogy pontosan mennyit is kóstál egy ilyen autón egy ilyen vagy hasonló "műtét". Amíg ez nem tisztázott addig persze rudoshatjuk a lasztit ide-oda, fikázhatjuk a jobbot, a balt, a fentet és a lentet :) de értelme vajmi kevés.

dshk 2008.06.23. 00:43:10

Mind a blog, mind a fityesz hőzöngése visszataszító. Öltek már meg miniszterelnököt nem egy országban, és nekünk is megvannak a gyújtogatós szélsőségeseink és a külföldi bin ladenfélék mellett is. Amíg nem mond valaki bármi konkrétat, hogy miért sok a 4 m ADDIG a pattogással csak saját magát járatja le.

0xFFFF 2008.06.23. 06:10:34

dshk !

Csak már ölnének nálunk is miniszterelnököt ! ...de akkor már a kormányával együtt !

Átlagpóóógár 2008.06.23. 06:15:37

0xFFFF!

Vagy korán van még neked, vagy tényleg nem vagy magadnál!

Dr Kangörény 2008.06.23. 08:04:23

Ez a poszt most gáz. Tipikusan a "minden szar, amit ezek csinálnalnak" kategóriába tartozik. Most öszintén, mennyit tudtak ellopni ebből a pénzből? Garázdálkodnak a metro pénzzel, az autópálya pénzzel, az eu-s támogatásokkal, 200 milliót költenek egy weblapra. Ezek után egy laikusnak elfogadhatónak tűnő autófestésen pörögni nevetséges.

Javaslok egy újabb témát: a Miniszterelnöki Hivatal felháborítóan sok gemkapcsot használ, a fidesz szerint fele annyi elég lenne.

Zöldfül · http://zoldful.blog.hu 2008.06.23. 08:11:46

Elég világosan megmondták, hogy a garancia miatt van.
Ha nem az ilyen autók javítására feljogosított, képesített szerviz végzi az átfestést, elvész a garancia.
De a Fidesz biztos tud egy páncélozott Audik javítására képesített szervizt Magyarországon, aki megcsinálja negyedáron, ugye? Vagy úgy gondolták, hogy majd a Jóska mester a sarokról megcsinálja fusiban?
Aztán ha elvész a garancia és valamit javítani kéne rajta jó drágán, akkor majd azon tréningeznek, hogy micsoda felelőtlenség volt, hogy nem a feljogosított szakszervizben festették át... :)
Sokmindenért lehet a kormányt hibáztatni, de ez most erősen műbalhé.

Azon meg kár nyűglődni, miért kell azonos színűeknek lennie az autóknak, szerintem ezt még a leghülyébb embernek is egyértelmű, hogy védett személyeket szállító konvojban ne legyenek könnyen megkülönböztethetőek az autók.

mizie 2008.06.23. 08:43:44

annyira jó hogy egy ilyen kis szar üggyel körbeszirénázzák a médiát (3millio huf, bazz többe került a sajtóközleményt megiratni és a sajttájt megszervezni ezzel kapcsolatban)

persze a biciklitenderről pl mindenki mélyen kussol...

hejesirasbalynok 2008.06.23. 08:54:28

Ad 1. minek átfesteni?? Csak azért mert más színű, az nem azt jelenti, hogy abban ül "Országunk Szemefénye"? Tipikus egybites rendőrlogika, hogy ha van egy rózsaszínű autó a többi között, akkor tuti abban ül a Védett Személy. Amilyen hülyék, tuti abba ültetnék bele.
Ennyi erővel a rendszámoknak is azonosnak kellene lenniük, mert mi van ha egy ravasz mesterlövész észreveszi, hogy az egyik Audinak FLETO-1 a rendszama, a másiknak meg KOKA-01 és mindjárt rájön, hogy melyikben ki ül. Ezt a parasztvakítást!!

Ad2. Persze, audi szervíz németországban, vihették volna Új-Zélandra is, biztos ott is van szervíz.

És ugye senki nem gondolja, hogy olajcserére meg ablakmosó folyadék töltésre is Németo.ba viszik ki a verdát? Pedig akkor is lehet bele tenni poloskát nem csak festéskor.

Ordasnagy lehúzás ez, mégha egypár agymosott védi is Egyesszámú Vezetőnket.

Gringo 2008.06.23. 09:47:49

A fidess sikeresen lovagolja meg, hogy Mo. nagyobbik hányada elképesztően buta és irigy.

Maddness69 2008.06.23. 10:01:30

A maszop sikeresen lovagolja meg, hogy Mo. nagyobbik hányada elképesztően buta és irigy. PC és így korrekt.
süti beállítások módosítása